Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ;

Afroditi D

Recommended Posts

ένα πράγμα που έμαθα από τη μαμά μου - που είχε και μικρασιατικές ρίζες - ήταν ότι για να πετύχει το φαγητό πρέπει να αγαπάς αυτούς που θα το φανε...

το πιστεύω ακράδαντα αυτό...

μου αρέσει πάρα πολύ να μαγειρεύω αλλά ακόμα πιο πολύ μου αρέσει να μαγειρεύω για τους ανθρώπους που αγαπώ!

το να μαγειρέψω για κάποιους είναι κομμάτι της φροντίδας μου της αγάπης μου κι όλα όσα αισθάνομαι για αυτους... είναι η ψυχή μου και η προσφορά μου...

το μόνο που με στεναχωρεί είναι ότι δεν πρόλαβα να σημειώσω κάποια "μυστικά" πριν φύγει η μανούλα μου μιας που νόμιζα ότι είχα ακόμα χρόνια μπροστά μου καθότι ήταν νέα...

παρόλα αυτά... έχω σίγουρα πάρει από αυτήν το μεράκι της κι αν κάποτε σας καλέσω για φαγητό στο σπίτι μου να ξέρετε ότι σας αγαπώ πολύ :wink:

Διαφημίσεις

Συμφωνω με Almak οτι χρειαζεται ανοιχτο μυαλο για να μαγειρεψεις κατι νοστιμο!!!

Συμφωνω επισης με την Μαμα του Ωριων οτι για να πετυχει το φαγητο πρεπει να αγαπας αυτους που θα το φανε.Οχι οτι αν δεν τους αγαπας δεν θα ειναι καλο το φαγητο,αλλα αν μαγειρευεις γι'αυτους που αγαπας μαγειρευεις με περισσοτερο μερακι!!! :)

age.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Ένα πολύ χαρακτηριστικό μυθιστόρημα , που δείχνει πώς τα συναισθήματα και η διάθεση μπορούν να επηρεάσουν την μαγειρική είναι το

" Σαν νερό σε καυτή σοκολάτα " της Laura Esquivel απο τις εκδόσεις Ωκεανίς !

Σίγουρα η μαγειρική πέρα απο βασικές γνώσεις χρειάζεται αγάπη , φαντασία και μεράκι ! :)

• 2 months later...
η μαγειρικη ειναι ΤΕΧΝΗ!μολις ειδα την πολιτικη κουζινα συνειδητοποιησα πως πραγματικα το να μαγειρευεις δεν ειναι κατι απλο...βαζεις ολη σου την αγαπη ,αυτοσχεδιαζεις,ονειρευεσαι,γλυκαινεις,μεταδιδεις την αγαπη σου....

δεν θα ξεχασω ποτε τα παιδικα μου χρονια,απολυτα ταυτισμενα με μυρωδιες και γευσεις απο την κουζινα της αγαπημενης μου γιαγιας....

Αυτά τα λόγια μίλησαν στην ψυχή μου... Θα μπορούσα να τα είχα γράψει εγώ...Και μένα η γιαγιά μου ήταν εξαιρετική μαγείρισσα αν και αγράμματη. Ποτέ της δεν χρησιμοποίησε συνταγολόγιο αλλά η αγάπη της για όλους εμάς την έκαναν να φτιάχνει υπέροχα φαγητά και όλοι παραμιλούσαν με την νοστιμάδα τους...

Grow up and get a life!

Διαφημίσεις

ένα πράγμα που έμαθα από τη μαμά μου - που είχε και μικρασιατικές ρίζες - ήταν ότι για να πετύχει το φαγητό πρέπει να αγαπάς αυτούς που θα το φανε...

Πόσο σοφή είναι αυτή η ρήση...

Grow up and get a life!

Η μαγειρικη ειναι τεχνη.........

ειναι εμπνευση............

ειναι φαντασια.........

ειναι μυρωδιες........

ειναι χιλια δυο(αν δε σταματησω θα τα γραψω και τα 1002!!!!!! :lol: )

Οπως προειπατε ειναι πανω απο ολα αγαπη...ο μπαμπας μου ειναι μαγειρας και οπως μου ειπε μια φορα οταν ημουν μικρη αν δεν αγαπας αυτο που μαγειρευεις ....δε θα βγει ωραιο... :wink:

tRGJp2.png1054268gj3rg6cc5t.gif

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...