Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πόσο συχνά δίνετε αυγό στο μωράκι σας???

litsar

Recommended Posts

Διαφημίσεις

στον δικό μου που είναι 10 μηνών και δεν τρώει καθόλου γαλ/κα λόγω αλλεργίας μου είπε να του ξεκινήσω με τον κρόκο σφιχτό και αν δεν κάνει αλλεργία μπορώνα του δίνω κάθε μέρα

vyLxp3.pngG7Azp3.png

κοίτα, ο γενικός κανόνας είναι ότι σε μια ισορροπημένη διατροφή ένας ενήλικας αλλά και ένα παιδί δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 300mg χοληστερόλης την ημέρα...ένα αυγό περιέχει περίπου 213-215mg..οπότε εάν η ημερήσια διατροφή του δεν τα υπερβαίνει, θεωρητικά μπορείς να του δίνεις κάθε μέρα...

βέβαια πρέπει να λάβεις υπόψιν σου ότι καταναλώνει αυγά και σε άλλες μορφές όπως π.χ. μέσα σε κέικ, σε μπιφτέκια κλπ..

Επίσης, παίζει ρόλο και η ολική διατροφή του...ας πούμε αν πίνει πολύ γάλα...τρώει πολλά γιαούρτια, γαλακτομικά κλπ μειώνεις την ποσότητα αυγού, αλλά άν δεν τρώει πολλά τέτοια είδη μπορείς να δώσεις περισσότερα αυγουλάκια...

Νομιζω οτι γενικα αυτο ισχυει, κ επειδη το αυγο το δινουμε συνηθως πρωι κ δεν μπορουμε παντα να προβλεψουμε τι θα φαει το παιδι κατα τη διαρκεια της ημερας, οι περισσοτεροι παιδιατροι συστηνουν εξαρχης 3 φορες τη βδομαδα κ οχι καθημερινα.

"Ν'αγαπας την ευθυνη. Να λες, εγω μοναχος μου θα σωσω τον κοσμο. Αν χαθει, εγω θα φταιω." Ν.Καζαντζακης

στον δικό μου που είναι 10 μηνών και δεν τρώει καθόλου γαλ/κα λόγω αλλεργίας μου είπε να του ξεκινήσω με τον κρόκο σφιχτό και αν δεν κάνει αλλεργία μπορώνα του δίνω κάθε μέρα

Κι εμεις ετσι ξεκινησαμε αλλα μελατο...κι εμεις γαλακτοκομικα απο το 13ο μηνα...υποψια ομως υπηρχε, οχι διαπιστωμενη αλλεργια.Οσο για το αβγο καναμε και καποιες εξετασεις για αλλεργια πριν ξεκινησουμε.

Δεν το θεωρω κακο να τρωει αβγο καθε μερα και για ονομα του Θεου τι θεμα χοληστερινης να υπαρχει σε ενα μωρο???Απλα εμενα μου φανηκαν πολλα 7 αβγα τη βδομαδα...

Διαφημίσεις

• 5 months later...

κορίτσια είπα να μην ανοίξω νέο θέμα και βρήκα αυτο για να γράψω το προβλημά μας.Ο μικρός μου δεν θέλει ούτε να δει το αυγο.Γενικά ο,τι και να του δώσεις το τρώει ομως μ'αυτο έχει ένα θέμα.Μπορώ να του δώσω μελάτο;Η παιδίατρος μας είπε σφιχτό ομως δεν το θέλει....Να δοκιμάσω λέτε η δεν κάνει;

fVLTp2.png

ο Αργύρης μου γεννήθηκε 10/10/10

• 1 month later...

Κι εμας η γιατρός μας είπε 3 φορές την εβδομάδα αυγό. Το αστέρι μου όμως τρελλαίνεται και όταν τελειώνει το αυγουλάκι του κλαίει!!!:-(

Βλέποντας όμως τις απαντήσεις σας, οτι οι δικοι σας γιατροί λένε και κάθε μέρα και μέρα παρα μέρα, μάλλον θα κάνω κι εγώ το ίδιο. Μέρα παρα μέρα...Ένα αυγουλάκι παραπάνω είναι!!!

iVPup3.png

Κι όμως Κατερίνα, δυστυχώς υπάρχει θέμα κληρονομικότητας στη χοληστερίνη. Η πεθερά μου έχει χοληστερίνη απο 30 χρονών, όπως και όλα της τ' αδέρφια και τ' ανίψια. Πρόσφατα ανακαλύψαμε οτι έχει και ο άνδρας μου.....Ελπίζω ο γιος μου να γλιτώσει!!!

iVPup3.png

κορίτσια είπα να μην ανοίξω νέο θέμα και βρήκα αυτο για να γράψω το προβλημά μας.Ο μικρός μου δεν θέλει ούτε να δει το αυγο.Γενικά ο,τι και να του δώσεις το τρώει ομως μ'αυτο έχει ένα θέμα.Μπορώ να του δώσω μελάτο;Η παιδίατρος μας είπε σφιχτό ομως δεν το θέλει....Να δοκιμάσω λέτε η δεν κάνει;

Αν είναι σπιτίσιο και της προηγούμενης μέρας, μπορείς να το δώσεις μελάτο.

Έτσι το έδινα εγώ στον γιο μου και με λίγο ψωμάκι μέσα και τον κατάφερνα να το τρώει, έστω και με λίγο ζόρι.

Αλλά εμείς είχαμε δικά μας αυγά, έτσι ήμουν σίγουρη.

Αν δεν έχεις σπιτικά αυγά, μην του το δώσεις μελάτο.

εχω 3 παιδια και τους εδινα αυγο καθε δευτερη ημερα. η χοληστερινη που περιεχει το αυγο ευνοει την αναπτυξη του εγκεφαλου. παντα ομως σε παιδια που δεν εχουν ιστορικο.

lRR9p3.png

Διαφημίσεις

η πεθερα μου τους εδινε καθε μερα. ο παιδιατρος μας ε ιχε πει μονο τον κροκο μεχρι το χρονο να δινουμε. δε θυμαμαι γιατι...εμας παντως αλλα της ειχαμε πει κι αλλα εκανε και τελικα αποκαλυφθηκε πως τους τα δινε ολοκληρα....

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Εμεις που δυστυχώς έχουμε αλλεργία στο μοσχάρι ο γιατρός μας είπε πως αν της αρέσει μπορεί να τρώει κ κάθε μέρα αυγο επειδή δεν παίρνει κ πολλή πρωτεινη από τα κρέατα που τρώει...

Ευτυχώς της αρέσει (από την πρώτη στιγμή ειχε ξετρελαθεί) κ το τρώει!!!

Κι εμάς μας είχε πει μέχρι το χρόνο να τρώει μόνο τον κρόκο.

Yugup3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...