Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

είναι στον Πειραιά και στην Νέα Ερυθραία.

Η επίσκεψη κοστίζει 80 ευρώ με τους συνεργάτες του, 100 με τον ίδιο (στο πρώτο ραντεβού).

Εδώ θα βρεις πληροφορίες

http://www.classical-homeopathy.gr/

κατά την γνώμη μου δεν άξιζε τον κόπο. Πολλά λεφτά, καμία ουσία, κανένα αποτέλεσμα.

Ξαναγύρισα στα κοινά φαρμακα.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 463
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• rozi

rozi 77 δημοσιεύσεις

• Haris1977

Haris1977 20 δημοσιεύσεις

• ster

ster 12 δημοσιεύσεις

• voula2

voula2 11 δημοσιεύσεις

Γεια σας,

Ειμαι νέα εδω. Πάσχω από σταγονοειδή ψωρίαση εδω και 5 χρόνια (ειμαι 24). Φυσικά μέχρι να καταλάβουν τι έχω πέρασαν 3χρόνια!

Το καλοκαίρι καθαρίζω πάρα πολυ! Δεν βάζω σχεδόν καθόλου Dovobet την οποία χρησιμοποιώ πάρα πολυ τον χειμώνα. Δεν μου έχει δημιουργήσει ραγάδες όπως προαναφέρθηκε (δεν ήξερα για τις ραγάδες και αυτό με άγχωσε αρκετα, όχι άλλα δερματικα..ελεος).

Παρολαυτα εκμεταλλεύομαι τον ήλιο της Ελλάδας όσο μπορω καθόλη τη διάρκεια του χρόνου! Ρίχνω στο σώμα μου θαλασσινό νερό (το οποίο με βοηθά αρκετά μπορώ να πω), κάθομαι στην ταράτσα μου, απολαμβάνω τον ήλιο και ας λένε οι γύρω ότι θέλουν!

Η αλήθεια είναι ότι νιώθω ακόμη πολυ άσχημα ψυχολογικά και δεν ξέρω πως θα το ξεπεράσω. Είχα συνηθίσει το καθαρό δέρμα.. Γενικά ειμαι πολυ αγχώδες άτομο και αυτό έχω ακούσει πως χειροτερεύει την κατάσταση.

Σκεφτομαι και γω να δοκιμάσω ομοιοπαθητική γιατί βαρέθηκα να ασχολούμαι συνέχεια με τα δερματικά.

• 3 εβδομάδες μετά...

Γεια σας

Ειμα 45 χρονων εχω το προβλημα απο τα 26 μου, θα μπορουσα να γραψω πολλα για το τεραστιο αυτο προβλημα που μας καταστρεφει τη ζωη.

Οσοι εχουν το προβλημα το γνωριζουν πολυ καλα.

Σε ολα αυτα τα χρονια ειχα δοκιμασει παρα πολλα στην Ελλαδα αλλα και στο εξωτερικο (Ευρωπη) αλλα τιποτα , παρα μονο μικρες βελτιωσεις.

Το τελευταιο καιρο εχω βρει τη θεραπεια με βοτανα που μου ερχονται απο ιταλο βοτανολογο (γνωριμια που ειχα οταν εμενα στην ιταλια 6 χρονια για σπουδες )

Παντα πιστευα οτι η λυση του προβληματος ειτε η μεγαλη βοηθεια μπορει να ερθει μονον απο τη φυση .

Πινω το εκχυλισμα των βοτανων εδω και 4-5 μηνες με εχει καθαρισει στο 90% (το προβλημα το ειχα σε ολο το σωμα)

Ειμα σιγουρος οτι το προβλημα θα το τελειωσει.

Οποιος θελει πληροφοριες μπορει να μου στειλει pm ή e-mail

geia sas kai kalo xeimona eime 32 xronwn kai pernw oles tis morfes tis psoriashs . revagelos mporis na mas peis ti botana pernis ,asxoloyme 3 xronia me botana monosmoy .moy efigan ta a8ritika o knismos ta neyra nixia kefali entaksi ala h kokiniles sto telos eine poli disoles.

πες το κι εγινε

Διαφημίσεις

nai pio grigora apo ti dobonet pos legete . eida oti asxolise me aloh egw asxoloume me ti propoli (tin kataskeua3w egw giati sta biomarket den eine kali . ) h opia prepi na tin pernoun h hgies egkios .eine to mono pou dimiourgi istous dermatos kainourious den fiaxni toys eidioys kai pola ala , ta exw bri apo biblia kai hnternet psakteto kai rotisteme .

πες το κι εγινε

Εγώ φέτος το καλοκαίρι δεν κατάφερα να καθαρίσω εντελώς. Εφυγαν τα εξανθηματα και τα λεπια αλλά εμειναν οι κοκκινιλες και μολις ο καιρος κρυωσε να τα πάλι.

Καταλαβαίνω οτι το άγχος επιβαρύνει αλλά δεν μπορώ να το αποβάλλω.

Βλέπω επίσης οτι η λιπαρη τροφη και τα πολλά τσιγάρα ειναι μεγάλος εχθρος και προσπαθω να τα περιορισω. Ενας φαρμακοποιος μου ειπε να κοψω και τον φραπε.

Οσον αφορα τα ρουχα, το καλσον ειναι τρελος εχθρος, οι μαλλινες μπλουζες και οι φορμες που εχουν απο μεσα μαλλι(ή πως λεγεται δεν ξερω) τριβουν συνεχεια τις επιφανειες και δυστυχως τα μεταφερουν παντου....

Δεν μπορω να κανω ουτε αποτριχωση, πρεπει να παπαριασω στη μπανιερα για να βαλω ξυραφακι.

Μου ειπε μια αισθητικος με επιφυλαξη να χρησιμοποιησω κερι για να γινει και ενα ειδος απολέπισης αλλά φοβάμαι μήπως μεινει το δέρμα πάνω στο κερι(μπρρρ...).

Κουράστηκα με τις κρέμες, χρειαζομαι πολλες επαναληψεις την ημέρα, ειναι πολύ ξηρο το δέρμα, κουράστηκα και με την κυκλοσπορίνη, μολις μειωσω τη δοση αυξάνεται και συνέχεια θελει εξετάσεις αίματος.

Αποφάσισα να παω στο Συγγρος και να κανω τις ενεσεις. Μολις βρω χρονο βέβαια.

Μακαρι τα βοτανα να έχουν αποτελέσματα. Ειλικρινα θα ήθελα να μου πειτε τι αψεφήματα χρησιμοποιείτε.

Ταπεινη μου γνωμη, αν δεν περιοριστει το άγχος αποτέλεσμα δεν υπάρχει, για μένα τουλάχιστον.

Δεν θεωρω οτι μου καταστρέφει τη ζωή, ειναι βαρυς χαρακτηρισμος.Οτι με περιοριζει ναι και μαλιστα αρκετά. Εχω να φορέσω φουστα κοντη το καλοκάιρι πάνω από 7 χρόνια. Να νιώσω το σώμα μου βελούδινο χωρις εξογκωματακια από τα 16, περίπου 12 χρόνια. Αλλα περισσότερο μου τη δινουν τα βλέμματα των τρίτων και οι επιμονες ερωτήσεις τους και η ασχετοσύνη περι διαφοράς ψωριασης και ψώρας!!!! :twisted:

Αυτά γιατι τελευταία με εχει ρίξει η ρημάδα η ψωριαση...

Ολες οι συμβουλες δεκτες. Περιμένω να μάθω για τα βότανα.

Ευχαριστω

Διαφημίσεις

irene-stathis απ΄ότι κατάλαβα το έχεις σε μεγάλο σημείο του σώματος.

Το είχες από την αρχή ή σιγά σιγά εξαπλώνονταν;

Εγώ έχω στα πέλματα και στις παλάμες μόνο ευτυχώς.

Φέτος άρχισε να προχωράει στο ένα πόδι λίγο πιο πάνω από την φτέρνα.

Ελπίζω να σε βοηθήσουν αυτές οι ενέσεις.

Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ βότανα ούτε τα φάρμακα γιατί έχουν τρομερές παρενέργειες και μου είχαν πει οι γιατροί ότι θα είμαι καλά μόνο όσο τα χρησιμοποιώ.

Εφόσον ήταν έτσι δεν τα πήρα και γενικώς χρησιμοποιώ μόνο κρέμες και μάλιστα όχι πολύ συχνά γιατί και με αυτές δεν βλέπω ιδιαίτερη διαφορά.

Το καλό είναι ότι με βοηθάει που είναι σε σημείο που δεν φαίνεται και προσπαθώ κάποιες φορές να ξεχνάω ότι το έχω.

Έτσι έχω και λιγότερο άγχος.

Δυστυχώς και τα δυο ποδια μου ειναι γεμάτα.

Ξεκίνησε ξαφνικα στα 16 οταν μεσα σε μια ωρα αρχισα να ζεσταίνομαι αφόρητα και ετσι ξαφνικα φουντωσα απο το λαιμο μεχρι τα νυχια των ποδιων!

Απο κρέμες μονο καποια στιγμη στο προσωπο με βοηθησαν. Απο χάπια μονο κυκλοσπορινη εχω παρει, το πιο ελαφρυ γιατι οι παρενεργειες των αλλων δεν επετρεψαν στη γιατρο μου να μου τα δωσει. Αλλά και εκει ειχα θεμα, καθως καθε 15 μερες εκανα εξετασεις για ουρια-κρεατινινη γιατι χτυπανε στα νεφρα και καθε μερα μετρουσα την πιεση μου που ειχε φτασει 6,5-4!!! και τα έκοψα.. και ξαναφουντωσα...

Πλεον βάζω μονο κρεμες και αυτες υδατικες του εμποριου για να νιωθω εγω καλα. Ολες οι φαρμακευτικες βρομανε αφου εχουν μεσα πισσα και θιαφι.

Τωρα εχουν περιοριστει στα ποδια αλλα δεν βλεπεις δερμα. Καμια φορα βγάζω και ψηλα στα μπρατσα αλλά εκει ειναι σαν μικρα μικρα σπυρακια και δεν με ενοχλει.

Αχ, το αγχος πως θα αποβαλλω...;

gia se olous , irene-stathis an 8es kai mporis , dokimase tin propoli afepsima ala prota 8a prepi na tin bris se sterea morfi , apoti diabases prin mpori na to exw egw se megaliteri morfi . ta nebra den eine problima oso h tipsis (sto programa eine min dinis simasia ).egw pino kapnizo (erxizo na ta elatono) . me ti propoli den exw anxos ,neura ,me tin oikogenia, kai apolia mnimis rantebou ( tin or8grafia akoma na ti 8imi8o re gamoto ) pantos egw exw boleuti den kano tipota den asxoloume , mono poy pino to proi kai pola ala mplamplampla prepi na figw .................8eli diatrofi kinisi poli eksw kakes sini8ies upno . egw den pisteuo sta farmaka oyte exw pari pote

πες το κι εγινε

• 2 εβδομάδες μετά...

Ας καταθέσω κι εγώ τη δική μου εμπειρία.

Η πρώτη μου "επαφή" με την ασθένεια αυτή ήταν το 2000 σε ηλικία 26 ετών.Διαγνώσθηκε στο ΙΚΑ και από εκεί άρχισε η οδύσσεια...Ευτυχώς δεν έχω πολύ μεγάλη έκταση,στο κεφάλι βγάζω,στους αγκώνες,σε κάποια σημεία διάσπαρτα στα πόδια και στο κάτω μέρος της πλάτης.Αντιμετωπίζω το πρόβλημα στο κεφάλι με Butavate scalp αλλά όχι συνέχεια.Μόνο περίπου 15 ημέρες πριν πάω για κούρεμα.Στα άλλα σημεία ή Betnovate ή Dovobet.Πριν 5 χρόνια περίπου,στο Αττικό Νοσοκομείο,ο Καθηγητής Σταυριανέας μου έδωσε Neotigason σε συνδυασμό με το Exorex και για πολύ καιρό (πάνω από 8 μήνες) είχα απαλλαγεί.Αλλά μετά εμφανίστηκε ξανά...Κατά καιρούς έπαιρνα Neotigason και ηρεμούσα,αλλά είναι επικίνδυνο φάρμακο και το σταμάτησα.Έβαζα μόνο τοπικά κρέμες.Φέτος τον Φεβρουάριο,δοκίμασα ενέσεις υπό τις οδηγίες του κ.Παναγιωτόπουλου από το νοσοκομείο Συγγρός.Χρησιμοποίησα Enbrel μέχρι τον Ιούνιο,και μέχρι τώρα είμαι καθαρός.Μέχρι να επιδεινωθεί αρκετά η κατάσταση δε θα δοκιμάσω ξανά.Σίγουρα το άγχος επιταχύνει την εμφάνιση της αλλά πώς θα απαλλαγεί ο σύγχρονος άνθρωπος από το άγχος;Ακόμα και η ίδια η ασθένεια το προκαλεί.Στον κοινωνικό μου περίγυρο μόνο 3 άτομα το ξέρουν.Βλέπετε η ψωρίαση συγχέεται με την ψώρα που είναι μεταδοτική και ο κόσμος φοβάται...

Δυστυχώς οι ερευνητές δεν έχουν βρει ακόμα ριζική θεραπεία,δεδομένου ότι δεν ξέρουν την αιτία που την προκαλεί..Μπορεί να μην είναι θανατηφόρα όπως ο Καρκίνος και το AIDS αλλά είναι μια σοβαρή ασθενεια που επιδρά αρνητικά στην ψυχοσύνθεση του ασθενούς.

http://i6.photobucket.com/albums/y204/adzik/TopB.jpg

Περισσότεροι από 200.000 Έλληνες πάσχουν από ψωρίαση. Η χρόνια αυτή δερματοπάθεια προκαλείται από δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, το οποίο επιτίθεται στα δερματικά κύτταρα με αποτέλεσμα αλλοιώσεις του δέρματος.

Περυσι διμιουργηθηκε σωματιο ψωριασικων Ελλαδωσ

για να προσφερει ψυχολογικη υποστηριξη , αγαπη, αποδοχη και δυναμη στουσ νοσουντεσ..

Κι εγω ειμαι μια απο αυτουσ..

Καντε γνωστο τον συλλογο σε οσα ατομα με ψωριαση γνωριζεται.. Ειναι καταστροφικο για εμασ να ζουμε νιωθοντασ πωσ ημαστε μονοι..πωσ ημαστε καταδικασμενοι να ζουμε αλλιωσ... συχνα ..απομονωμενοι.

Γιατι δεν ειναι ετσι..κι ασ νιωθουμε ετσι..

Ολα αντιμετοπιζοντε με στηριξη και υπομονη.

Ισωσ σωσετε καποιον απο καταθλιψη..εγω αναγκαστικα να περασω πρωτα απο εκει....

¨)¨)

Ευχαριστω ολουσ.

Αντα.

http://WWW.KALIPSO.GR

ΚΑΛΥΨΩ

Σωματείο Ψωριασικών Ασθενών

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΥΨΩ

Σε όλους τους πολιτισμούς από τα βάθη των αιώνων και για κάθε άτομο από τη γέννηση του, οι δεσμοί ανάμεσα σο δέρμα και τον ψυχισμό είναι πολλοί και ποικίλοι.

Πάρα πολύ πρόσφατα, οι ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις των δερματοπαθειών θεωρούνται τουλάχιστον το ίδιο σημαντικές με αυτές των άλλων χρόνιων ασθενειών και να λαμβάνονται υπ όψιν από τους ιατρούς και άλλους θεράποντες;.

Πράγματι το δέρμα δεν είναι ένα οποιοδήποτε όργανο και συνεπώς οι δερματικές παθήσεις είναι πολύ ιδιαίτερες ασθένειες. Το δέρμα μπορεί να είναι ένα προνομιούχο όργανο στην επικοινωνία με τους άλλους όπως παράλληλά είναι και το όριο ολόκληρου του σώματος.

Ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστική των δερματικών ασθενειών είναι ότι διαταράσσουν τη σχέση δέρματος με δέρμα, σώματος με σώμα, των ασθενών με τους γύρω τους. Πράγματι, ακόμα και αν αυτές οι ασθένειες δεν θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή, προκαλούν όπως και οι σωματικές ασθένειες που θεωρούνται πιο σοβαρές, ένα αίσθημα αναπηρίας και αποτελούν πηγή κατάθλιψης.

Έρευνα σε 104 ασθενείς που υπέφεραν από ψωρίαση έδειξε ότι το 50 % από αυτούς πίστευαν ότι η ψωρίαση είχε αναστείλει τις συναισθηματικές και σεξουαλικές τους σχέσεις , ενώ σε ποσοστό 11 % δεν επιθυμούσαν παιδί εξαιτίας της πιθανότητας κληρονομικής μετάδοσης της νόσου.

Κατά συνέπεια, η γνώση και κατανόηση της νόσου από τον ασθενή αλλά και από το ευρύτερο περιβάλλον του είναι σημαντική για την αντιμετώπιση της. Οι ιατροί δερματολόγοι, ως ειδικοί, καλούνται να καλύψουν την ανάγκη αυτή, γεγονός που αποτελεί ένα ακόμη στοιχείο της δύσκολης και πολύπλευρης εργασίας τους. Ο ιατρός είναι για τον ασθενή, ο άνθρωπος που εμπιστεύεται για το πρόβλημα του και στα μάτια του βλέπει πολλές φορές, εκείνον που έχει όλα τα εργαλεία για τη λύση του προβλήματος του. Ο θεράπων ιατρός χρειάζεται να έχει χρόνο και ένα καλό επ’ιπεδο ικανότητας επικοινωνίας για να μπορέσει ν ανταπεξέλθει σε αυτές τις απαιτήσεις του ασθενούς. Αυτό σημαίνει ότι το έργο των ιατρών επιβαρύνεται ακόμη πεισσότεςρο , αφού οι προσδοκίες των ασθενών είναι υψηλές.

Το σωματείο υποστήριξης ψωριασικών ασθενών << ΚΑΛΥΨΩ >> αναγνωρίζοντας και εκτιμώντας το δύσκολο και πολύτιμο έργο των ιατρών ιδρύθηκε για να βοηθήσει και ν ανακουφίσει κυρίως τις κοινωνικές και ψυχολογικές παρενέργειες αυτής της νόσου. Το << ΚΑΛΥΨΩ >> επιθυμεί να συνεργαστεί με τους ιατρούς που παρέχουν την περίθαλψη και έχουν άμεση επικοινωνία με τον ασθενή γνωρίζοντας καλύτερα από όλους τα προβλήματα τους. Η συμμετοχή τους στην προσπάθεια του σωματείου είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Το Σωματείο Υποστήριξης Ψωριασικών Ασθενών << ΚΑΛΥΨΩ >> στοχεύει στην :

· Ψυχολογική υποστήριξη του ασθενούς

· Ευαισθητοποίηση του κοινού για την νόσο ώστε να πάψει ο κοινωνικός αποκλεισμός και το στίγμα

· Ενημέρωση του ασθενούς για τα δικαιώματα του

· Συμβουλευτική των οικείων των ασθενών

Με σταθμό την << Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης >> στις 29 Οκτωβρίου, προγραμματίζουμε να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη μέσω της ενημέρωσης και να βοηθήσουμε να κατανοηθεί η νόσος, ώστε να καταπολεμηθεί η άγνοια και οι μύθοι που την συνοδεύουν.

Ήδη συνεργαζόμαστε με τα σημαντικότερα ομοειδή σωματεία της Ευρώπης με απώτερο σκοπό τη διεθνή συνεργασία για την προώθηση των κοινών μας στόχων.

Ελπίζουμε και επιθυμούμε την συμμετοχή όλων σας στην προσπάθεια αυτή που ελπίζουμε να γίνει και δική σας. Κοινός μας σκοπός ας γίνει η πολύπλευρη και ολοκληρωμένη φροντίδα των ψωριασικών ασθενών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ;

Γ.Σισίνη 33, 11528, ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ: 210-7212002

ΦΑΞ: 21012003

MZw9p3.png

Διαφημίσεις

Παιδια κι εγω ψωριασικη απο τα 18 μου, το αντιμετωπισα με διατροφη χωρισ ζωικεσ πρωτεινεσ (κρεασ αυγα γαλα) και φυσικα χωρτοφαγια και υγειηνη διατροφη..

και με ομοιοπαθετικη εχω εναν σουπερ γιατρο οποιοσ θελει να του πω τα στοιχεια του.

Εδω και 3 χρονια ειμαι απολυτα "καθαρη" ... ηρεμια και πολλη ηλιοθεραπεια τα καλοκαιρια...

παρα πολυ καλο κανουν και τα μπανια σε θειουχα ιαματικα λουτρα

και φυσικα κορυφη ειναι η μαυρη θαλασσα στο Ισραηλ, εκει εχουν ολοκληρωμενεσ θεραπειεσ ..αλλα λιγο ακριβεσ... καπου 1000 ευρω οι 2 εβδομαδεσ...

σκεφτομουν καποια στιγμη που το ΚΑΛΥΨΩ θα δυναμωσει...να προτεινω να προσπαθησουμε να κανονισουμε εκδρομη μαζικη για καλητερεσ τιμεσ...

φιλια πολλα και κουραγιο..

ειμαι 9 εβδομαδων....με ενα σιμαδακι στο ποδι καινουριο....ασ ελπισουμε πωσ ολα θα πανε καλα!!

υ.γ και εννοειτε πωσ η ψυχοθεραπεια βοηθαει μια και ηρεμει την ψυχη.. :D

MZw9p3.png

Εγω προσωπικα δεν εχω ψωριαση αλλα μια γνωστη μου ειχε για 20 χρονια αυτη την ασθενεια(αν μπορω να τη χαρακτηρισω ετσι).Ογιατρος της ειχε πει καθολου ηλιο(ζει σε νησι,στη Κρητη) οποτε καταλαβαινεις ποσο δυσκολο ηταν γιαυτην.Θεραπειες,φαρμακακ.τ.λ Η γυναικα σωθηκε με την ΑΛΟΗ!!! Επινε χυμο αλοης και καποια αλλα προιοντα αλοης παλι και της εφυγαν ολα!Βεβαια με θεληση και υπομονη.Επειδη η αλοη ειναι φυτικα θελει υπομονη.Αν δεν το εβλεπα ισως να μη το πιστευα,γιαυτο και σου το γραφω.Αν θελεις μπορεις να μπεις στο www.LR.com!Ευχομαι να βοηθησω!

ααα και κατι αλλο δεν βλεπω κανεναν να κανει PUVA στο συγγροσ..γιατι?

η φωτοθεραπεια πιστευω ειναι καλητερη απο τα ενεσιμα...

εγω παντοσ αν χτυπα ξυλω γινω χαλια θα παω..

MZw9p3.png

Εγω προσωπικα δεν εχω ψωριαση αλλα μια γνωστη μου ειχε για 20 χρονια αυτη την ασθενεια(αν μπορω να τη χαρακτηρισω ετσι).Ογιατρος της ειχε πει καθολου ηλιο(ζει σε νησι,στη Κρητη) οποτε καταλαβαινεις ποσο δυσκολο ηταν γιαυτην.Θεραπειες,φαρμακακ.τ.λ Η γυναικα σωθηκε με την ΑΛΟΗ!!! Επινε χυμο αλοης και καποια αλλα προιοντα αλοης παλι και της εφυγαν ολα!Βεβαια με θεληση και υπομονη.Επειδη η αλοη ειναι φυτικα θελει υπομονη.Αν δεν το εβλεπα ισως να μη το πιστευα,γιαυτο και σου το γραφω.Αν θελεις μπορεις να μπεις στο www.LR.com!Ευχομαι να βοηθησω!

Πολυ παραξενο αυτο που λεσ..

εγω προπερσυ στην Κρητη περασα 7 μηνεσ ημουν στην καλητερη φαση τησ ζωησ μου απο θεμα υγειασ...ψωριαση 0..

ειδεσ η καθε περιπτωση βρε παιδι μου ποσο διαφορετικη ειναι..

MZw9p3.png

Ναι πραγματι.Βεβαια η γυναικα ειπε ο,τι υπαρχουν διαφορες περιπτωσεις ψωριασης.Τι να σου πω κι εγω ο,τι μου ειπε σοας λεω και επειδη ειδα τα αποτελεσματα.

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπερα σε ολους! Εχω κι εγω ψωριαση τα τελευταια εικοσι χρονια.

Ξεκινησε απο το τριχωτο της κεφαλης επεκταθηκε γυρω απο τα αυτια κατβ απο το στηθος και τωρα μου παρουσιαστηκε και στους αγκωνες.

Ο δερματολογος μου μαλιστα ειχε κανει λαθος διαγνωση και μυ ειχε πει οτι προκειται για δερματικη σμηγματορροια που οφειλεται στη λιπαροητα του δερματος. Παραδοξως μαλιστα μου ειχε δωσει καποιες κρεμες που χρησιμοποιησα για εικοσι ημερες και καθαρισα τελειως για 7 χρονια.

Μετα ομως το προβλημα επανηλθε και επεκταθηκε και στα αλλα σημεια οπως σας προανεφερα. Επειδη ειμαι κατα των φαρμακων μιας και ενας οικογενειακος μας φιλος επαθε πολυ μεγαλη ζημια απο το νεοραλ, ακολουθω την εξης συντηρητικη αγωγη. Πλυσιμο στα σημεια με αλατονερο η νερο θαλασσης, ξεβγαλμα με βεταντιν ή ντετολ και στη συνεχεια κρεμα βετνοβειτ. Αυτο με απαλασει για τουλαχιστον ενα μηνα απο τα ενοχλητικα συμπτωματα ενω εχω παρατηρησει οτι το αλατι και γενικοτερα τα αλμυρα επιδεινωνουν παντα την κατασταση μου. Φυσικα και το αγχος παιζει πολυ σημαντικο ρολο ενω θα σας πω κατι τελειως παραδοξο που παρατηρησα προσφατα. Μια μερα χρησιμοποιησα το ειδικο λαδακι που μας ειχε συστησει ο παιδιατρος για τη νινιδα του μωρου. Ξερω οτι δεν θα το πιστεψετε οπως δεν το πιστεψα κι εγω αλλα τα αντιαιασθητικα ασπρα λεπια εξαφανιστηκαν τελειως απο τους αγκωνες μου. Την επομενη ημερα εβαλα βεβαια και την βετνοβειτ και τωρα εχουν περασει σαραντα ημερες κι ουτε ιχνος ψωριασης.

Αυτα τα ολιγα απο μενα ευχομαι να σας βοηθησα σχετικα.

Ο ΑΓΑΠΟΥΛΗΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ 3 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΤΡΕΥΩ

z0oo.jpgprYNp3.png[/url] .

Ti λαδακι ειναι αυτο?

Της FREEZERMAN αλλα υπαρχουν κι αλλα λαδακια στα Φαρμακεια που ειναι για τη νινιδα, απο διαφορες μαρκες.

Ο ΑΓΑΠΟΥΛΗΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ 3 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΤΡΕΥΩ

z0oo.jpgprYNp3.png[/url] .

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα σε όλους,

Σχετικά με το post της Νομικής..για τις κρέμες κορτιζόνης και ειδικά τη Dovobet που είναι και η Νο1... φυσικά και προκαλούν ραγάδες.Γι'αυτο και ήθελα να ενημερώσω τον κόσμο να προσέχει και κάνει χρήση μόνο όταν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και όχι παρατεταμένη.

Άν διαβάσεις το χαρτάκι μέσα στο κουτί της κρέμας θα δεις ότι στις παρενέργειες γράφει '' λέπτυνση του δέρματος ' εννοεί ραγάδες.

Εγώ έκανα χρήση χρόνια και νόμιζα ότι ειχα βρει αυτό επιτέλους που με έκανε να χαλαρώσω με το θέμα ψωρίαση.Μετά από χρόνια χρήση λοιπόν..έβγαλα ραγάδες στα χέρια χαμηλά στη μέσα πλευρά, στο στήθος..μέχρι και στο λαιμό.

Σταμάτησα να φοράω κοντομάνικα κ.τ.λ. Δε θα δεις ραγάδες στα πτώτα 3 χρόνια χρήσης αλλά μετά απο 7-8 σίγουρα.Και δε χρησιμοποιούσα την κρέμα συνεχώς..μόνο όταν η κατάσταση ήταν άσχημη.Είναι λίγο μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα..να εμφανιστούν κι άλλες ραγάδες ή να αφήνω την ψωρίαση να φουντώνει....?Διαβάζετε πάντα τις πληροφορίες για τις κρέμες ή ότι άλλο βαζετε πάνω σας.

Η γιατρός μου, μου πρότεινε να βάζω καθημερινά την DovoneX η οποία έχει όλα τα συστατικά της Dovobet εκτός της κορτιζονης και τα Σαββ/κα τη Dovobet.Δούλεψε πολύ καλά..απλά επειδή έχω σε όλο το σώμα μικρά μικρά σημαδάκια..το σωληνάριο μου φτάνει μόνο για 2-3 χρήσεις καθότι είναι αρκετά μικρό. :P

Αχ τι να πώ..τυχεροί όσοι μένουν κοντά σε θάλασσα..είναι αποδεδειγμένα η μόνη λύση που λειτουργεί σε όλους..Αλλά δυστυχώς δεν κανουν τίποτα οι 15 μέρες του καλοκαιριού ή το μπάνιο που και που.Θυμάμαι πριν χρόνια ήμουν σε ένα νησί για 2 μήνες σχεδόν και έκανα μπάνιο στη θάλασσα πρωί και απόγευμα..Δεν εμφανίστηκε η ψωρίαση για τους επόμενους 9 μηνες.Το θεώρησα θαύμα :-)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...