Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

παιδια εγω εχω γεμισει στον δεξι αντιχειρα μικαρ καρουμπαλακια ουτε φαγουρισουν ουτε πονανε.πηγα στο δερματολογο κ μου ειεπ οτι ειναι απο εντονο στρες που οντως ειμαι σε περιεργη φαση.

μπορει να ναι σημαδι ψωριασης??

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 463
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• rozi

rozi 77 δημοσιεύσεις

• Haris1977

Haris1977 20 δημοσιεύσεις

• ster

ster 12 δημοσιεύσεις

• voula2

voula2 11 δημοσιεύσεις

Παιδιά εύχομαι όσο το δυνατόν περαστικά σε αυτή τη δερματική κατάσταση. Δεν έχω ψωρίαση, αλλά είχε η μαμά μου μια πλακώδη δερματοπάθεια που της εμφανίστηκε λίγα χρόνια αφού γέννησε εμένα. Μιλάμε για τρομερή κατάσταση, από τα γόνατα και πάνω. Αρχικά της την είπαν ροδόχρου δερματοπάθεια και την απέδοσαν στην κακή της ψυχολογία. Δεν ήταν καλά ψυχολογικά η μαμά μου. Για διάφορους λόγους δεν ήταν ευτυχισμένη και πέρασε δύσκολη ζωή με πολλές ατυχίες και προβλήματα υγείας που της άφησαν "κουσούρια".

Αργότερα ανακαλύψαμε ιό στο ήπαρ, οπότε η δερματίτιδα βαφτίστηκε αλλεργία λόγω της κατάστασης του ήπατος. Μέχρι και βιοψία δέρματος έκανε, όπου δεν φάνηκε κάτι το ιδιαίτερο, μόνο αλλεργία στα ψάρια και ορισμένα ζαρζαβατικά, η οποία δεν δικαιολογούσε όλο αυτό το φούντωμα. Το μόνο που την ανακούφιζε ήταν το ζιρτέκ. Μόνο αυτό καταπράϋνε την κοκκινίλα και τη φαγούρα και μείωνε την έκταση του προβλήματος. Σε μια δυο περιπτώσεις καταφύγαμε και σε νοσοκομείο που της έκαναν ένεση κορτιζόνης.

Φοβερή κατάσταση ήταν και στο πρόσωπο και κυρίως στα μάγουλα. Ειλικρινά εγώ την είχα συνηθίσει έτσι και δεν μου φαινόταν κάτι το τραγικό. Με πείραζε όμως πολύ όταν τύχαινε να τη σταματούν στο δρόμο και να τη ρωτούν τι έχει. Τόση αναισθησία ορισμένοι άνθρωποι...

Αυτή η ροδόχροη πλακώδης δερματίτιδα φούντωνε χειρότερα όταν είχε άγχος και όταν ήταν στενοχωρημένη. Μια φορά έτσι όπως ήμουν στο σπίτι και μιλούσαμε, έβαλε τα κλάμματα και μου εμπιστεύτηκε ότι αισθανόταν πάρα πολύ άσχημα με αυτή την κατάσταση και ότι ντρεπόταν να βγει έξω... Εγώ η ανόητη δεν βρήκα λόγια να την παρηγορήσω, δυστυχώς. Δεν κατάφερα να μπω στην ψυχούλα της και να βρω τις λέξεις που θα την ανακούφιζαν. Έσκαγα όμως από στενοχώρια και όσο τα θυμάμαι σκάω ακόμα.

Τη μαμά μου την έχασα πριν από τρία χρόνια. Ανοίγοντας το συρτάρι με τα φάρμακά της, βρήκα βαριά αντικαταθλιπτικά. Πήγα στην παθολόγο και φίλη της και ζήτησα εξηγήσεις... "αφού τα χρειαζόταν!", μου απάντησε.

Βασικά δεν ξέρω πού θέλω να καταλήξω. Να ευχηθώ σε όλους την καλύτερη ανάρρωση και μη επανεμφάνιση της δερματοπάθειας. Και παιδιά, την ψυχή σας να έχετε ευχαριστημένη, γιατί αν εσείς είστε κατά το δυνατόν ήρεμοι και χαρούμενοι, το εξάνθημα καταλαγιάζει (το θυμάμαι από τη μητέρα μου). Καλύτερα να στενοχωρήσετε κάποιον, παρά να πιεστείτε και πολύ, γιατί σε εσάς η πίεση θα φανεί και θα σας στενοχωρήσει ακόμα παραπάνω.

Πέρα απ' αυτό, να είστε γεροί.

it's never too late to start all over again

Είχα ψωρίαση από τα 21 και για 12 χρόνια. Είχα στους αγκώνες, στις παλάμες στα μαλλιά, στο μάτι από πάνω, στο αυτί. Κάποια στιγμή περιορίστηκε στους αγκώνες. Έβαζα όταν είχε έξαρση κορντιζονούχες αλλειφές και ενυδατικές. Όταν πριν περίπου 4 χρόνια έμεινα εγκυος σταμάτησα την κορντιζόνη για τους 9 μήνες της εγκυμοσύνης και για 15 ακόμα μήνες που θήλαζα και έβαζα μόνο απλες ενυδατικές κρέμες. Ξαφνικά μου εξαφανίστηκαν ΟΛΑ!Σαν να μην είχα ποτέ ούτε σημάδι ούτε τίποτα δεν ξέρω για πόσο κάθε φορά που κοιτάζομαι στον καθρέφτη ψάχνω για σημάδια

μπροστα εισαι οταν φτιαχνει την αλοιφη;η κορτιζονη αυτο η κορτιζονη εκεινο.και ποιος σου ειπε εσενα οτι εχει η αλοιφη κορτιζονη.και να ξερεις κατι δεν περιμενα εσενα να μου πεις τι θα ρωτησω τον φαρμακοποιο μου

Σιγά ρε παιδιά, ας ηρεμήσουν τα πνεύματα, δεν είμαστε εδώ για να τσακωθούμε, απόψεις ανταλλάσουμε.

Εγώ θέλω να ρωτήσω και το εξής. Δεν έχω ψωρίαση αλλά δερματίτιδα. Βλέπω ότι μόνο με ενέσεις κορτιζόνης είναι καλά το δέρμα μου, μόλις περάσει η επίδραση η αλοιφή και τα χάπια δεν κάνουν τίποτα. Τι γίνεται μετά από αυτό το στάδιο;;;; Ποιά η επόμενη κίνηση;

Διαφημίσεις

Σιγά ρε παιδιά, ας ηρεμήσουν τα πνεύματα, δεν είμαστε εδώ για να τσακωθούμε, απόψεις ανταλλάσουμε.

Εγώ θέλω να ρωτήσω και το εξής. Δεν έχω ψωρίαση αλλά δερματίτιδα. Βλέπω ότι μόνο με ενέσεις κορτιζόνης είναι καλά το δέρμα μου, μόλις περάσει η επίδραση η αλοιφή και τα χάπια δεν κάνουν τίποτα. Τι γίνεται μετά από αυτό το στάδιο;;;; Ποιά η επόμενη κίνηση;

Θα μπορούσε να είναι δερματίτιδα εξ'επαφής, ατοπική δερματίτιδα κ.ά.Επειδή δεν ξέρουμε τι ακριβώς είναι, αυτό μόνο ο γιατρός που έκανε την βιοψία/ανάλυση μπορεί να το απαντήσει.

Προφανώς μετά την 20ήμερη θεραπεία ο γιατρός ελπίζει να το καταπραύνει.

Σου ζήτησε να κάνεις κάποιο αλλεργικό τέστ ή κάποια άλλη εξέταση?

Πάντως μου κάνει εντύπωση που δε σου εξήγησε ακριβώς περί ποιας δερματίτιδας πρόκειται,τι το προκάλεσε και πώς θα κινηθείς.Σαφώς και έκανες βιοψία και σου έδωσε θεραπεία, αλλά θα έπρεπε να σε ενημερώσει σφαιρικά για το θέμα και τι αποτελέσματα περιμένει να δει με τη συγκεκριμένη θεραπεία των 20 ημερών.

Ειδες την κ.Ποτουρίδου στο Συγγρός?

Είδα την κ. Αγγελική Μπεφόν, μόνο αυτή υπήρχε εκείνη την ημέρα που ήθελα να πάω εγώ. Πήγα στα απογευματινά ραντεβού και την άλλη ημέρα μου είπε να ξαναπάω πρωί για να κάνω την μικροβιολογική εξέταση και μετά να της χτυπήσω στα εξωτερικά χωρίς ραντεβού. Ετσι και έκανα, η μικροβιολογική εξέταση βγήκε χωρίς παράσιτα και μου είπε απλά ότι πρόκειται για δερματίτιδα και θα μου γράψει θεραπεία 20ημέρου. Μπορείς να φανταστείς ότι γινόταν ο χαμός εκείνη την ώρα από κόσμο, δεν πρόλαβα καν να πώ καλημέρα, όχι να μου εξηγήσει και τίποτα άλλο. Ούτε για την κορτιζόνη, ούτε τίποτα.

Στο επόμενο ραντεβού θα κλείσω με την Ποτουρίδου (διευθύντρια, α΄ή β΄ επιμελήτρια είναι;) γιατί θα πάω σίγουρα στο απογευματινό, το πρωινό δεν παλεύεται και έχω και το μωράκι μου που είναι μια σταλιά.

Είδα την κ. Αγγελική Μπεφόν, μόνο αυτή υπήρχε εκείνη την ημέρα που ήθελα να πάω εγώ. Πήγα στα απογευματινά ραντεβού και την άλλη ημέρα μου είπε να ξαναπάω πρωί για να κάνω την μικροβιολογική εξέταση και μετά να της χτυπήσω στα εξωτερικά χωρίς ραντεβού. Ετσι και έκανα, η μικροβιολογική εξέταση βγήκε χωρίς παράσιτα και μου είπε απλά ότι πρόκειται για δερματίτιδα και θα μου γράψει θεραπεία 20ημέρου. Μπορείς να φανταστείς ότι γινόταν ο χαμός εκείνη την ώρα από κόσμο, δεν πρόλαβα καν να πώ καλημέρα, όχι να μου εξηγήσει και τίποτα άλλο. Ούτε για την κορτιζόνη, ούτε τίποτα.

Στο επόμενο ραντεβού θα κλείσω με την Ποτουρίδου (διευθύντρια, α΄ή β΄ επιμελήτρια είναι;) γιατί θα πάω σίγουρα στο απογευματινό, το πρωινό δεν παλεύεται και έχω και το μωράκι μου που είναι μια σταλιά.

Μακάρι να μη χρειαστεί να ξανακάνεις ραντεβού και να εξαφανιστούν στο 20ήμερο.

Αφού δεν είναι παράσιτα ξέρουμε οτι είναι δεν κάτι που μπορεί να μεταφερθεί στο μωρό.

Γρήγορα αποτελέσματα εύχομαι.

Ευχαριστώ rozi. Αναρωτιέμαι, η ψωρίαση δεν είναι και αυτή μια μορφή δερματίτιδας που εμφανίζεται από το άγχος και στρες; Στεναχώρια κτλ;

Γενικά σε μια δερματίτιδα όποια μορφή και να είναι , τα μπάνια στην θάλασσα βοηθάνε;

Ευχαριστώ rozi. Αναρωτιέμαι, η ψωρίαση δεν είναι και αυτή μια μορφή δερματίτιδας που εμφανίζεται από το άγχος και στρες; Στεναχώρια κτλ;

Γενικά σε μια δερματίτιδα όποια μορφή και να είναι , τα μπάνια στην θάλασσα βοηθάνε;

Ναι η θάλασσα βοηθάει, εξαρτάται από τη δερματίτιδα όμως το πόσο.Την ψωρίαση π.χ. την εξαφανίζει μετά από αρκετά μπάνια.

Εκεί που δε βοηθάει ιδαίτερα είναι η δερματίτιδες που βασίζονται σε αλλεργία.Η αλλεργική αντίδραδη δλδ κάνει τη δερματίτιδα.Μόνο το σύμπτωμα δλδ το σημάδι αυτό καθ'αυτό θα βοηθήσει και ελάχιστα.Σου έδωσαν αντισταμινικό ζιρτέκ ( για αλλεργίες ) οπότε δεν ξέρω στη δική σου περίπτωση.Το μόνο σίγουρο είναι οτι δεν κάνει κακό το θαλασσινό νερό.

Αν έχεις τζούξιμο και όχι τόσο φαγούρα να αποφύγεις την ηλιοθεραπεία μέχρι να καθαρίσει λίγο.

Αν τα σημάδια έχουν φλούδες ( ξηροδερμία ) τότε η θάλασσα θα βοηθήσει σίγουρα και ο ήλιος.

Διαφημίσεις

Πως μπορω να το βρω και εγω;

Γεια σας

Ειμα 45 χρονων εχω το προβλημα απο τα 26 μου, θα μπορουσα να γραψω πολλα για το τεραστιο αυτο προβλημα που μας καταστρεφει τη ζωη.

Οσοι εχουν το προβλημα το γνωριζουν πολυ καλα.

Σε ολα αυτα τα χρονια ειχα δοκιμασει παρα πολλα στην Ελλαδα αλλα και στο εξωτερικο (Ευρωπη) αλλα τιποτα , παρα μονο μικρες βελτιωσεις.

Το τελευταιο καιρο εχω βρει τη θεραπεια με βοτανα που μου ερχονται απο ιταλο βοτανολογο (γνωριμια που ειχα οταν εμενα στην ιταλια 6 χρονια για σπουδες )

Παντα πιστευα οτι η λυση του προβληματος ειτε η μεγαλη βοηθεια μπορει να ερθει μονον απο τη φυση .

Πινω το εκχυλισμα των βοτανων εδω και 4-5 μηνες με εχει καθαρισει στο 90% (το προβλημα το ειχα σε ολο το σωμα)

Ειμα σιγουρος οτι το προβλημα θα το τελειωσει.

Οποιος θελει πληροφοριες μπορει να μου στειλει pm ή e-mail

• 2 εβδομάδες μετά...

Σας χαιρετώ κι εγώ. :)

Τον Φεβρουάριο του 2011 έμαθα πως οι γονείς μου επτώχευσαν και πως τα χρέη ήταν τέτοια ώστε θα χάναμε τα πάντα. Είμαι 34 χρονών και η είδηση με στενοχώρησε πάρα πολύ αλλά σύντομα το πήρα απόφαση και στην τελική χέστηκα και για τα σπίτια και για τα αμάξια και για όλα (καλά μη φανταστείτε, μιλάμε για μια οικογένεια με ένα σπίτι και ένα αμάξι, που όμως οι γονείς ήταν θύματα των πιστωτικών καρτών, όπως πολλοί γονείς της γενιάς που πρωτοχρησιμοποίησε πιστωτικές).

Τέλος πάντων μια βδομάδα μετά έβγαλα στο πρόσωπο κάποια σημάδια, πήγα σε δερματολόγο, δερματίτιδα μου είπε, πήρα travocort, ήρθα στα ίσια μου και όλα καλά. Μετά απο αρκετό καιρό ο ερεθισμός στο πρόσωπο εμφανίστηκε ξανά. Πήγα πλέον μόνος μου, πήρα πάλι travocort και όλα οκ. Μετά απο λίγο καιρό πάλι το ίδιο. Τον Δεκέμβρη του 2011 εμφανίστηκε ένα σημάδι στο δεξί μου γόνατο (στο καλάμι) , το οποίο προέκυψε απο ξύσιμο και ξύσε ξύσε έγινε μια μεγάλη πληγή. Στην πορεία ξεκίνησε η φαγούρα στο δεξί χερι. Μετά στο αριστερό και λίγο στην πλάτη. Σιγά σιγά λοιπόν το θέμα έγινε ενοχλητικό και πήγα σε δερματολόγο. Δερματίτιδα μου είπε στην αρχή και με φλόμωσε στις κρέμες. Κατόπιν , 20 μέρες μετά ξαναπήγα για της δείξω πως το πρόβλημα εξαπλωνόταν και γινόταν εντονότερο. Εξελισσόταν. Τότε άκουσα για πρώτη φορά την Ψωρίαση. Και μπήκα στο χορό μαζί σας. :)

Τότε λοιπόν μου έδωσε Dovobet και Xamiol. To πρόβλημα περιοριζόταν στους ώμους, στα χέρια και στο κεφάλι. Οι δύο "κρέμες" (τζελ ουσιαστικά) έκαναν πολύ καλή δουλειά. Άψογη. Οκ, στα σημεία όπου υπήρχαν βλάβες, πλέον έμειναν μαύρα στίγματα αλλά οκ, όχι κάτι ενοχλητικό.

Έφτασε όμως η μέρα της αποκάλυψης πριν απο ένα μήνα:

Δερματίτιδα γύρω απο μάτια και στόμα, μώλωπες γύρω απο το στόμα και μια περίεργη αίσθηση πως η κορτιζόνη άρχιζε να με διαλύει. Πήρα σε 2 βδομάδες περίπου 10 κιλά. Έζησα απο τα 18 μου μέχρι και τα 33 μου όντας 65-72 κιλά και έφτασα σε 2 μόνο βδομάδες να είμαι 87 κιλά, το πρόσωπό μου να είναι σχεδόν παραμορφωμένο και η ψυχολογία μου ΔΙΑΛΥΜΜΕΝΗ.

Έτσι αποφάσισα να αποτοξινωθώ. Με λάθος τρόπο βέβαια αλλά θα τα καταφέρω. Έκοψα τα πάντα. Οτιδήποτε σχετικό με κορτιζόνη και άλλα ναρκωτικά που μας δίνουν οι εταιρίες για να μας έχουν πρέζονες - ομήρους.

Όπως φαντάζεστε μόλις έκοψα την κορτιζόνη.... ΣΦΑΓΗ. Της π..... το κάγκελο. Εξαπλώθηκε στο 50% του σώματός μου, εξελιχθηκε, τροποποιήθηκε, μεταλάχθηκε, σαν ζωντανός οργανισμός. Έκανε ότι γούσταρε όποτε γούσταρε χωρίς καμία συνάφεια με κάτι που έκανα. Καμία σχέση με την ψυχολογία μου (τουλάχιστον με τη συνειδητή ψυχολογία μου... τώρα το τι παίζει στο υποσυνείδητό μου... δεν το ξέρω). Είτε ήμουν καλά είτε ήμουν χάλια η ψωρίαση μου χόρευε ανεξάρτητη.

Δεν έχω σκοπό να ασχοληθώ με φάρμακα κορτιζόνης ή οτιδήποτε άλλο εχει σκοπό να με πεθάνει για να διώξει κάμποσα σπυριά και κοκκινίλες.

Προχωράω μόνος, ψάχνω , ρωτάω, αναζητώντας έναν ομοιοπαθητικό, κάποιον άνθρωπο που θα μου δώσει κάτι φυτικό - φυσικό. Όχι κορτιζόνες.

Έφτιαξα μόνος μου μια αλοιφή με καλεντουλα και τσουκνίδα. Δεν ξέρω πως μου βγήκε αλλά με βοήθησε πάρα πολύ, σε σημείο που έπαψα να σκέφτομαι οτι έχω κάτι. Δεν συνιστώ σε κανέναν όμως να φτιάξει κάτι μόνος του, ακόμα κι εγώ πειραματίστηκα στον εαυτό μου και δεν θα το ξανακάνω. Ψάχνω κάποιον ειδικό να μου δώσει κάτι φυτικό. οΤΙΔΉΠΟΤΕ.

Αλλά θέλω τη βοήθειά σας σε κάτι. Εκλιπαρώ!!!!!!!!!!!!! Θέλω να βρω κάτι που σταματάει τη φαγούρα. Εδώ και 2 βδομάδες έχω φαγούρα. Πρωί μεσημέρι βράδυ. Το πρωι και το μεσημέρι δε με ενοχλεί. Το βράδυ όμως...... δεν αντέχω άλλο.... έχω να κοιμηθώ μέρες. Την προηγούμενη βδομάδα κοιμήθηκα ζήτημα 18 ώρες. Ζόμπι. Με πεθαίνει αυτό το πράγμα και δεν ξέρω τι να κάνω. Έχω την αλοιφή Pruzax (για κνησμό), την αλοιφή Sooth Balm (για κνησμό) και αλοιφή Aloe Vera (για ενυδάτωση) και κάθε βράδυ πλεόν πριν κοιμηθώ παίρνω ένα Aerius μπας και κάνει το θαύμα του. Όσο ήμουν διακοπές για 4 μέρες κοιμόμουν σαν πουλάκι με πολύ λίγο ξύσιμο αραια και που. Γύρισα απο τις διακοπές και ξαφνικά οργιάζει και πάλι. Ξύνομαι ΟΛΗ ΜΕΡΑ . Δ Ε Ν ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΑΛΛΟ. Θα τρελαθώ. Έχω σκεφτεί να πάρω μέχρι και ηρεμιστικό, κάτι να χαλαρώσω. Δεν το αντέχω. Τι σκατοασθένεια είναι αυτή και πως αντέχετε τόσα χρόνια ρε παιδιά....? Αν τον επόμενο μήνα είμαι ακόμα έτσι θα πάθω κατάθλιψη απο την αυπνία. Φυσικά η όλη φάση έχει επηρεάσει και τη σχέση μου, μιας και είμαι διαρκώς σε κατάσταση διάλυσης , υποτονικός, σχεδόν καταθλιπτικός και απογοητεύομαι 25 φορές το λεπτό αφού αυτό το ξύσιμο δεν σταματάει ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ και η ξηρασία στο δέρμα μου, στα σημεία όπου υπάρχει η πόρνη ψωρίαση, είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ. Νιώθω πως αν τεντωθώ θα σκιστεί το δέρμα μου και στα ξηρά σημεία πονάω και κουράζομαι απο αυτή τη διαρκή ενόχληση. Θέλω μια βοήθεια ως προς αυτό. Δεν αντέχω άλλο ειλικρινά. Δεν ξέρω τι να κάνω.

Ευχαριστώ πολύ για την υπομονή σας.

Βοήθεια.

Σας χαιρετώ κι εγώ. :)

Τον Φεβρουάριο του 2011 έμαθα πως οι γονείς μου επτώχευσαν και πως τα χρέη ήταν τέτοια ώστε θα χάναμε τα πάντα. Είμαι 34 χρονών και η είδηση με στενοχώρησε πάρα πολύ αλλά σύντομα το πήρα απόφαση και στην τελική χέστηκα και για τα σπίτια και για τα αμάξια και για όλα (καλά μη φανταστείτε, μιλάμε για μια οικογένεια με ένα σπίτι και ένα αμάξι, που όμως οι γονείς ήταν θύματα των πιστωτικών καρτών, όπως πολλοί γονείς της γενιάς που πρωτοχρησιμοποίησε πιστωτικές).

Τέλος πάντων μια βδομάδα μετά έβγαλα στο πρόσωπο κάποια σημάδια, πήγα σε δερματολόγο, δερματίτιδα μου είπε, πήρα travocort, ήρθα στα ίσια μου και όλα καλά. Μετά απο αρκετό καιρό ο ερεθισμός στο πρόσωπο εμφανίστηκε ξανά. Πήγα πλέον μόνος μου, πήρα πάλι travocort και όλα οκ. Μετά απο λίγο καιρό πάλι το ίδιο. Τον Δεκέμβρη του 2011 εμφανίστηκε ένα σημάδι στο δεξί μου γόνατο (στο καλάμι) , το οποίο προέκυψε απο ξύσιμο και ξύσε ξύσε έγινε μια μεγάλη πληγή. Στην πορεία ξεκίνησε η φαγούρα στο δεξί χερι. Μετά στο αριστερό και λίγο στην πλάτη. Σιγά σιγά λοιπόν το θέμα έγινε ενοχλητικό και πήγα σε δερματολόγο. Δερματίτιδα μου είπε στην αρχή και με φλόμωσε στις κρέμες. Κατόπιν , 20 μέρες μετά ξαναπήγα για της δείξω πως το πρόβλημα εξαπλωνόταν και γινόταν εντονότερο. Εξελισσόταν. Τότε άκουσα για πρώτη φορά την Ψωρίαση. Και μπήκα στο χορό μαζί σας. :)

Τότε λοιπόν μου έδωσε Dovobet και Xamiol. To πρόβλημα περιοριζόταν στους ώμους, στα χέρια και στο κεφάλι. Οι δύο "κρέμες" (τζελ ουσιαστικά) έκαναν πολύ καλή δουλειά. Άψογη. Οκ, στα σημεία όπου υπήρχαν βλάβες, πλέον έμειναν μαύρα στίγματα αλλά οκ, όχι κάτι ενοχλητικό.

Έφτασε όμως η μέρα της αποκάλυψης πριν απο ένα μήνα:

Δερματίτιδα γύρω απο μάτια και στόμα, μώλωπες γύρω απο το στόμα και μια περίεργη αίσθηση πως η κορτιζόνη άρχιζε να με διαλύει. Πήρα σε 2 βδομάδες περίπου 10 κιλά. Έζησα απο τα 18 μου μέχρι και τα 33 μου όντας 65-72 κιλά και έφτασα σε 2 μόνο βδομάδες να είμαι 87 κιλά, το πρόσωπό μου να είναι σχεδόν παραμορφωμένο και η ψυχολογία μου ΔΙΑΛΥΜΜΕΝΗ.

Έτσι αποφάσισα να αποτοξινωθώ. Με λάθος τρόπο βέβαια αλλά θα τα καταφέρω. Έκοψα τα πάντα. Οτιδήποτε σχετικό με κορτιζόνη και άλλα ναρκωτικά που μας δίνουν οι εταιρίες για να μας έχουν πρέζονες - ομήρους.

Όπως φαντάζεστε μόλις έκοψα την κορτιζόνη.... ΣΦΑΓΗ. Της π..... το κάγκελο. Εξαπλώθηκε στο 50% του σώματός μου, εξελιχθηκε, τροποποιήθηκε, μεταλάχθηκε, σαν ζωντανός οργανισμός. Έκανε ότι γούσταρε όποτε γούσταρε χωρίς καμία συνάφεια με κάτι που έκανα. Καμία σχέση με την ψυχολογία μου (τουλάχιστον με τη συνειδητή ψυχολογία μου... τώρα το τι παίζει στο υποσυνείδητό μου... δεν το ξέρω). Είτε ήμουν καλά είτε ήμουν χάλια η ψωρίαση μου χόρευε ανεξάρτητη.

Δεν έχω σκοπό να ασχοληθώ με φάρμακα κορτιζόνης ή οτιδήποτε άλλο εχει σκοπό να με πεθάνει για να διώξει κάμποσα σπυριά και κοκκινίλες.

Προχωράω μόνος, ψάχνω , ρωτάω, αναζητώντας έναν ομοιοπαθητικό, κάποιον άνθρωπο που θα μου δώσει κάτι φυτικό - φυσικό. Όχι κορτιζόνες.

Έφτιαξα μόνος μου μια αλοιφή με καλεντουλα και τσουκνίδα. Δεν ξέρω πως μου βγήκε αλλά με βοήθησε πάρα πολύ, σε σημείο που έπαψα να σκέφτομαι οτι έχω κάτι. Δεν συνιστώ σε κανέναν όμως να φτιάξει κάτι μόνος του, ακόμα κι εγώ πειραματίστηκα στον εαυτό μου και δεν θα το ξανακάνω. Ψάχνω κάποιον ειδικό να μου δώσει κάτι φυτικό. οΤΙΔΉΠΟΤΕ.

Αλλά θέλω τη βοήθειά σας σε κάτι. Εκλιπαρώ!!!!!!!!!!!!! Θέλω να βρω κάτι που σταματάει τη φαγούρα. Εδώ και 2 βδομάδες έχω φαγούρα. Πρωί μεσημέρι βράδυ. Το πρωι και το μεσημέρι δε με ενοχλεί. Το βράδυ όμως...... δεν αντέχω άλλο.... έχω να κοιμηθώ μέρες. Την προηγούμενη βδομάδα κοιμήθηκα ζήτημα 18 ώρες. Ζόμπι. Με πεθαίνει αυτό το πράγμα και δεν ξέρω τι να κάνω. Έχω την αλοιφή Pruzax (για κνησμό), την αλοιφή Sooth Balm (για κνησμό) και αλοιφή Aloe Vera (για ενυδάτωση) και κάθε βράδυ πλεόν πριν κοιμηθώ παίρνω ένα Aerius μπας και κάνει το θαύμα του. Όσο ήμουν διακοπές για 4 μέρες κοιμόμουν σαν πουλάκι με πολύ λίγο ξύσιμο αραια και που. Γύρισα απο τις διακοπές και ξαφνικά οργιάζει και πάλι. Ξύνομαι ΟΛΗ ΜΕΡΑ . Δ Ε Ν ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΑΛΛΟ. Θα τρελαθώ. Έχω σκεφτεί να πάρω μέχρι και ηρεμιστικό, κάτι να χαλαρώσω. Δεν το αντέχω. Τι σκατοασθένεια είναι αυτή και πως αντέχετε τόσα χρόνια ρε παιδιά....? Αν τον επόμενο μήνα είμαι ακόμα έτσι θα πάθω κατάθλιψη απο την αυπνία. Φυσικά η όλη φάση έχει επηρεάσει και τη σχέση μου, μιας και είμαι διαρκώς σε κατάσταση διάλυσης , υποτονικός, σχεδόν καταθλιπτικός και απογοητεύομαι 25 φορές το λεπτό αφού αυτό το ξύσιμο δεν σταματάει ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ και η ξηρασία στο δέρμα μου, στα σημεία όπου υπάρχει η πόρνη ψωρίαση, είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ. Νιώθω πως αν τεντωθώ θα σκιστεί το δέρμα μου και στα ξηρά σημεία πονάω και κουράζομαι απο αυτή τη διαρκή ενόχληση. Θέλω μια βοήθεια ως προς αυτό. Δεν αντέχω άλλο ειλικρινά. Δεν ξέρω τι να κάνω.

Ευχαριστώ πολύ για την υπομονή σας.

Βοήθεια.

Hello! Don't panic :P Τα λέπια προκαλούν τη φαγούρα. Όταν αρχίζει το σημάδι και κοκκινίζει ( φεύγει το λέπι ) υποχωρεί και η φαγούρα.Δεν αντέχει το δέρμα μας τα απανωτά ''επίπεδα'' λεπιού και αρχίζει η φαγούρα, είναι ένας τρόπος να μας πει ο οργανισμός μας οτι αυτά δεν ανήκουν εδώ και πρέπει να φύγουν.

Υπάρχει λύση, γνωστό εδώ και χρόνια στους ψωρισιακούς.Είναι το απλό χάπι Ζιρτέκ που οι περισσότεροι ( ιδιαιτέρως οικογένειες ) έχουν στο φαρμακείο του σπιτιού τους.

Είναι ένα απλό αντισταμινικό χάπι για αλλεργίες ( ρινίτιδες κτλ) και αυτό που κάνει είναι να ρίχνει λίγο τον οργανισμό και να μετριάζει τις αλλεργικές αντιδράσεις.

Σε νυστάζει ( όχι όλους και όχι πολύ ) αλλά το βασικότερο είναι οτι σταματάει τη φαγούρα!

Εξαιρετικό για μέρες - και νύχτες - που η ψωρίαση δε μας αφήνει να ξεκουραστούμε ( I've been there )

Το χάπι αυτό είναι φθηνό, μπορείς να το παρεις χωρίς συνταγή ( δεν έχει φοβερές παρενέργειες, είναι αθώο :P ) αλλά καλύτερα να σου το γράψει ο γιατρός σου για να σου πει και πόσο συχνά μπορείς να το παίρνεις. ( μπορείς πολύ συχνά ακόμα και καθημερινά για μέρες ).

Απλά πάντα πρεπει να έχουμε τη γνώμη γιατρού/ειδικού.

Καλό θα ήταν να χρησιμοποιείς ενυδατικές κρέμες σώματος γιατί μαλακώνουν το λέπι και βοηθούν με τη φαγούρα, αλλά επειδή προτιμάς τα φυτικά προιόντα ( ίσως στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι και καλύτερα γιατί ολες οι ενυδατικές έχουν αρώματα/χημικά/τοξίνες ) μπορείς να βάζεις στα σημεία με το περισσότερο λέπι ελαιόλαδο.

Κολλάει βέβαια στα ρούχα και στα σεντόνια αλλά τι να κάνεις...ολα για το καθήκον :P

Εγώ φορούσα μακρυμάνικες πυτζάμες καλοκαιριάτικο για να μην τα κάνω όλα τόσο χάλι ( από κρέμες και άλλα ).

Ρε παιδιά, τώρα για να καταλάβω, γιατί δεν έχω πάρει απόλυτα χαμπάρι τι ακριβώς έχω και τι πρέπει να περιμένω να αντιμετωπίσω:

Πόσο καιρό θα κρατήσει αυτό το πράγμα? Εγώ βλέπω οτι εξελίσσεται και επεκτείνεται. Πλέον σήμερα αρχισε να περνάει πίσω στα πλευρά και την πλάτη. Το πρόσωπο μου σήμερα το πρωί ήταν όλο ξεραμένο. Επεκτείνεται και δεν ξέρω μέχρι που θα φτάσει. Και άντε οτι επεκτάθηκε όσο επεκτάθηκε. Αυτή την ιστορία φαγούρα, ξύσιμο, κοκκίνισμα, ξελέπιασμα και ματαξανάπαλε θα την έχω όλη μου τη ζωή απο εδώ και πέρα? Δηλαδή δεν θα σταματήσει ποτέ αυτό? Χειμώνα καλοκαίρι φλούδισμα ξεφλούδιασμα ξύσιμο ξεξύσιμο? Άντε και το αντιμετωπίζω το θέμα της φαγούρας. Αν αυτό το πράγμα εξαπλωθεί σε ολόκληρο το σώμα μου πως ακριβώς θα βάζω αλοιφές? Μέχρι πριν απο ένα μήνα περίπου είχα μπουχτίσει να βάζω αλοιφή επι 3 βδομάδες σε χέρια και πλάτη και πραγματικά ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ. Τώρα που έχω στην κοιλιά, στο πρόσωπο, στην πλάτη , στους ώμους, στα πλευρά, στα γόνατα, πίσω απο τα γόνατα, στα χέρια, στο λαιμό , στο σβέρκο, στο κεφάλι, στα καλάμια και στον πισινό μου, που ακριβώς θα πρωτοβάλω αλοιφή και πως θα κάθομαι? πως θα κοιμάμαι? είναι μικρά σπιθουράκια που με το πέρασμα των ημερών και το ξύσιμο γίνονται λέπια και αφού περάσει ΠΟΛΥ ξύσιμο γίνονται κοκκινίλες και πάλι απο την αρχή. Δεν θα πάει πολύ όμως έτσι γιατί θα πηδηχτώ απο το παράθυρο. (πλάκα κάνω). Ας με κατατοπίσει κάποιος. Βασικές συμβουλές θέλω. Έχω ηδη αρχίσει να ψάχνω γιατρό ομοιοπαθητικής. Είμαι απο Δυτική Μακεδονία και ψάχνω οπουδήποτε Μακεδονία.

Για να σας κατατοπίσω περισσότερο πάντως, επι τρεις εβδομάδες έβαζα Dovobet σε χέρια , πόδια και ώμους και εξαφανίστηκαν τα πάντα. Κατόπιν συνειδητοποίησα πως είχα πάρει πάρα πολλά κιλά χωρίς να τρώω και διαβάζοντας για την κορτιζόνη, αποφάσισα να σταματήσω να τη χρησιμοποιώ. Ξέρω, μέγα λάθος αλλά δεν το γνώριζα τότε. Έτσι, ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία και φούντωσε η ψωρίαση. Απο τότε δεν ξαναπήγα σε γιατρό (δερματολόγο) γιατί έφυγα διακοπές και ψάχνω για ομοιοπαθητικό. Δεν θελω να ξαναπάρω κορτιζόνη. Με τίποτα. Δεν πίνω , δεν καπνίζω (το έκοψα πριν απο 3 μήνες), δεν ξενυχτάω (με ξενυχτάει η φαγούρα), είμαι πανεμορφος, πανεξυπνος, πετυχημένος και μου τα χαλάει η ψωρίαση!!! :) please, νιώθω πολύ άσχημα. Ας μου δώσει κάποιος τα φώτα του. Έναν μπούσουλα, πως να κινηθώ απο εδώ και πέρα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όλους σας.

Διαφημίσεις

μπορείς να βάζεις στα σημεία με το περισσότερο λέπι ελαιόλαδο.

Κολλάει βέβαια στα ρούχα και στα σεντόνια αλλά τι να κάνεις...ολα για το καθήκον :P

Εγώ φορούσα μακρυμάνικες πυτζάμες καλοκαιριάτικο για να μην τα κάνω όλα τόσο χάλι ( από κρέμες και άλλα ).

Tα έλαια που χρησιμοποιούνται για ενυδάτωση (ελαιόλαδο, αμυγδαλέλαιο, σταφυλοπυρηνέλαιο) λειτουργούν καλύτερα στο δέρμα και δημιουργούν μικρότερο πρόβλημα στα ρούχα αν εφαρμοστούν σε νωπό δέρμα (δεν ξέρω βέβαια αν επιτρέπεται στο συγκεκριμένο δερματικό πρόβλημα να μείνει για λίγο νωπό το δέρμα και να στεγνώσει εντελώς φυσικά με τον αέρα). Το πολύ πολύ μετά την εφαρμογή του ελαίου μπορείτε να σκουπιστείτε ταμποναριστά.

Την έχω σκεφτεί την ομοιοπαθητική και έχω εντοπίσει μια γιατρό νομίζω κάπου έξω απο τη Θεσσαλονίκη όπου πασχίζω να κλείσω ένα ραντεβού εδώ και μέρες αλλά δεν καταφέρνω να την πετύχω στο τηλέφωνο. Στο Ωραιόκαστρο είναι μου φαίνεται. Όταν τη βρω θα δούμε. Προς το παρόν, για σήμερα αγόρασα Ζιρτεκ για την φαγούρα και μετά απο προτροπή της κοπέλας μου , μετά το μπάνιο έβαλα baby oil στο σώμα μου και ηρέμησα.... χαλάρωσα... πέρασα κάμποσες ώρες χωρίς καμία φαγούρα, χωρίς καμία αίσθηση ξηρότητας. Για τη νύχτα θα δοκιμάσω το Ζιρτέκ να δω τι καταφέρνει, αν και έχω ήδη δοκιμάσει τα Aerius και δεν έχουν κάνει κάτι το ιδιαίτερο εω΄ς και τίποτα. Τώρα , περίπου έξι ώρες μετά την εφαρμογή Baby Oil, άρχισα και πάλι να φαγουρίζομαι.

Οα δοκιμάσω ίσως μέχρι να πετύχω την ομοιοπαθητικό, την κεραλοιφή. Έχω διαβάσει 1002 για αυτή την κρέμα. Θα την δοκιμάσω κι εγώ. Γιατί όχι.

Ερώτηση:

Παρατήρησα πως οι περιοχές με το εντονότερο πρόβλημα (πλάτη, ώμοι χέρια) έχουν διαφορετική μυρωδιά (η κοπέλα μου το παρατήρησε). Μυρίζουν.... σαν οξειδωμένο μέταλο. Σαν σκουριά, δεν ξέρω πως να το χαρακτηρίσω. Σκεφτείτε τη γεύση του σκουριασμένου κουταλιού και φανταστείτε τη σε μυρωδιά. Κάπως έτσι. Είναι φυσιολογικό αυτό???

update: ώρα Ελλάδος...03.41..... το Ζιρτεκ δεν εκανε τιποτα. Φαγούρα. Τρελή. Άλλη μια νύχτα χωρις ύπνο. Κουράστηκα. Θέλω να βγω στο μπαλκόνι και να ουρλιάξω απο τα νεύρα...

Την έχω σκεφτεί την ομοιοπαθητική και έχω εντοπίσει μια γιατρό νομίζω κάπου έξω απο τη Θεσσαλονίκη όπου πασχίζω να κλείσω ένα ραντεβού εδώ και μέρες αλλά δεν καταφέρνω να την πετύχω στο τηλέφωνο. Στο Ωραιόκαστρο είναι μου φαίνεται. Όταν τη βρω θα δούμε. Προς το παρόν, για σήμερα αγόρασα Ζιρτεκ για την φαγούρα και μετά απο προτροπή της κοπέλας μου , μετά το μπάνιο έβαλα baby oil στο σώμα μου και ηρέμησα.... χαλάρωσα... πέρασα κάμποσες ώρες χωρίς καμία φαγούρα, χωρίς καμία αίσθηση ξηρότητας. Για τη νύχτα θα δοκιμάσω το Ζιρτέκ να δω τι καταφέρνει, αν και έχω ήδη δοκιμάσει τα Aerius και δεν έχουν κάνει κάτι το ιδιαίτερο εω΄ς και τίποτα. Τώρα , περίπου έξι ώρες μετά την εφαρμογή Baby Oil, άρχισα και πάλι να φαγουρίζομαι.

Οα δοκιμάσω ίσως μέχρι να πετύχω την ομοιοπαθητικό, την κεραλοιφή. Έχω διαβάσει 1002 για αυτή την κρέμα. Θα την δοκιμάσω κι εγώ. Γιατί όχι.

Ερώτηση:

Παρατήρησα πως οι περιοχές με το εντονότερο πρόβλημα (πλάτη, ώμοι χέρια) έχουν διαφορετική μυρωδιά (η κοπέλα μου το παρατήρησε). Μυρίζουν.... σαν οξειδωμένο μέταλο. Σαν σκουριά, δεν ξέρω πως να το χαρακτηρίσω. Σκεφτείτε τη γεύση του σκουριασμένου κουταλιού και φανταστείτε τη σε μυρωδιά. Κάπως έτσι. Είναι φυσιολογικό αυτό???

update: ώρα Ελλάδος...03.41..... το Ζιρτεκ δεν εκανε τιποτα. Φαγούρα. Τρελή. Άλλη μια νύχτα χωρις ύπνο. Κουράστηκα. Θέλω να βγω στο μπαλκόνι και να ουρλιάξω απο τα νεύρα...

Δοκίμασε και τα Atarax για τη φαγούρα. Εμένα μου είχαν κάνει καλό. Ένα χαπάκι κάθε βράδυ πριν τον ύπνο. Επίσης, το baby oil δεν μου φαίνεται πολύ καλή ιδέα. Νομίζω καλύτερα ενυδατικές κρέμες, γιατί σε δροσίζουν. Αλλά όσο γίνεται χωρίς χημικά πρόσθετα, αγνές. Θα βρείς σε sites με φυσικά προϊόντα. Μη σε παίρνει από κάτω :). Απλά είσαι σε έξαρση, όπως ήμουν κι εγώ πριν λίγους μήνες. Η φάση είναι ότι είχα περάσει μια έντονα στρεσσογόνο περίοδο και μόλις καταλάγιασε, τότε μου εμφανίστηκε η ψωρίαση σε έξαρση. Ίσως κάπως έτσι λειτούργησε και σε σένα. Εύχομαι να το ξεπεράσεις σύντομα!

Λυπάμαι sylvester που δεν έκανε τίποτα το ζιρτέκ, σε εμένα και αρκετό κόσμο έπιανε πάντα.

Η μπύρα, το κόκκινο κρασί, τα γλυκά φέρουν φαγούρα και επιδεινώνουν την ψωρίαση.Η μπύρα είναι το νούμερο 1 στη φαγούρα.Ελπίζω να πίνεις, ώστε αυτό να είναι η λύση - δηλαδή να σταματήσεις.

Βλέποντας και κάνοντας θα κινηθείς.Η ψωρίαση ''μεταλάσσεται'' με το πέρασμα του χρόνου.

Αλλάζουν τα σημάδια, μέγεθος, τοποθεσία κτλ. Πρέπει να βρίσκεις κάθε φορά τι δουλεύει για 'σένα.

Υπάρχουν και οι τυχεροί, που μετά την πρωτοεμφάνιση της ψωρίασης και το πρώτο ''φούντωμα'', τα σημάδια περιορίζονται σε αγκώνες -γόνατα κτλ.Η ψωρίαση δεν είναι σε όλους επιθετική.

Οι κρέμες είναι περισσότερο για ανακούφιση είτε για να περιορίσουν τις μεγάλες πλάκες και να μη φτάσουν σε χειρότερο σημείο.

Σχετικά με τις κρέμες κορτιζόνης και τα extra κιλά ο γνωστός δερματολόγος κ.Παπαχριστόπουλος μου είχε πει για κάλυψη μεγάλης επιφάνειας σώματος με κορτιζόνη για καιρό υπολογίζεις χονδρικά 6 με 7 κιλά παραπάνω και φυσικά όχι σε όλους.

Σε προηγούμενα post εδώ, θα βρεις αναλυτικά τις θεραπείες που συνήθως πάνε κλιμακωτά - αναλόγως προβλήματος.Από αλοιφές και τοπικές θεραπείες μεχρι χάπια, ενέσεις, φωτοθεραπείες κτλ.

Αν σου κάνει καλό ο ήλιος τότε οι φωτοθεραπείες θα βοηθήσουν αρκετά.Αυτό συνήθως ειναι το δεύτερο βήμα , μετά τις κρέμες.

Δυστυχώς ως αυτοάνοσο νόσημα δε μας δίνει πληροφορίες για το πως ακριβώς προκαλείται, γι'αυτό και δεν υπάρχει θεραπεία μια κι έξω.Είναι απλά μια διαρκής ανανέωση των εξωτερικών κυττάρων του δέρματος που προκαλούν το λέπι.Για την εμφάνισή της δεν αρκεί το γονίδιο, αλλά εξωτερικοί παράγοντες είναι αυτοί που το ενεργοποιούν.

Μέχρι και πριν λίγα χρόνια πιστεύαμε οτι η ψωρίαση είναι κληρονομική αλλά με τελευταία πολύ σημαντική έρευνα μάθαμε πως πολλοί ασθενείς είχαν ένα συγκεκριμένο γονίδιο που προκαλεί σύγχυση ενώ δεν το είχαν οι γονείς τους.Επίσης οι επιστήμονες πίστευαν πως έχει άμεση σχέση με το ανοσοποιητικό σύστημα.

Δηλαδή υπερλειτουργία του συστήματος.Εξού και οι βιολογικές θεραπείες ( ενέσιμη αγωγή ) που πολύ απλά ρίχνουν το αμυντικό σύστημα του οργανισμού ώστε να μην μπορεί να επιτεθεί στον εαυτό του - με θεαματικά αποτελέσματα.Το κακό είναι πως με χαμηλό ανοσοποιητικό είμαστε εκτεθειμένοι σε άλλες σοβαρότερες ασθένειες.

Τα καλά νέα είναι πως με αυτή την τελευταία έρευνα και τα αποτελέσματα που είχαν, σε λίγο καιρό ( με το καλό ) θα υπάρξουν νέες και πιο στοχευμένες θεραπείες στο πρόβλημα χωρίς να μας ρίχνουν το ανοσοποιητικό.Οψόμεθα..

Όσο για την ομοιοπαθητική έχε υπόψιν σου πως χειροτευρεύεις τους πρώτους 3 μήνες τουλάχιστον και μετά βλέπεις αποτελέσματα αν ανήκεις στο 50%.

Οι πιθανότητες να πιάσει η ομοιοπαθητική ( για οποιαδήποτε ασθένεια ) είναι 50-50.Θα σου το πει και ο ομοιοπαθητικός γιατρός.

Μάλλον δεν έκατσες καιρό στη θάλασσα για να μην υποχώρησαν τα σημάδια.Πρέπει όμως μιας και είσαι νέος στο club.Είναι καλή ευκαιρία το καλοκαίρι.Η θάλασσα όχι μόνο θεραπεύει τα σημάδια, αλλά αν κάτσεις αρκετά ώστε να τα εξαφανίσεις τότε ακόμα κι αν η ψωρίασή σου είναι επιθετική ( φουντώνει καθημερινά ) θα μείνεις καθαρός για μήνες.

• 3 εβδομάδες μετά...

Χαιρετώ και πάλι απο τη νέα αηδιαστική και ανυπόφορη πραγματικότητά μου....

Σήμερα είναι η 20η μέρα στη σειρά χωρίς ύπνο... γράφω με δυσκολία. Κοιμήθηκα για μια ώρα στις 6 μέχρι τις 7. μετά ξα΄να στις 9 μέχρι 10 παρά και τέλος. Ενδιάμεσα φαγούρα. Πριν φαγούρα. Μετά φαγούρΑ. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξω ακόμη. Μοιάζει με αρρωστημένο αστείο. Είναι αρρωστημένο όλο αυτό. 20 μέρες χωρις να κοιμηθώ νύχτα ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ. 20 μέρες με ύπνο μόνο 3 (στην καλύτερη) ώρες ύπνο το μεσημέρι και θυμάμαι μια προσφατα που κοιμήθηκα 7 ώρες το απόγευμα. Στις 12 του μήνα πήγα σε ομοιοπαθητικό. ξεκίνησα θεραπεία. Στην αρχή πήγε πολύ καλά. Μετά όμως..... με πέθανε. Δεν θυμάμαι να έχω κουραστεί ποτέ άλλοτε τόσο πολύ. Αγγίζει τα όρια του παραλόγου αυτό που ζω. Ζητώ βοήθεια. Έχω δοκιμάσει Pruzax, Frezyderm Sooth Balm, Lanes Quiet Life, διαφορες αλοιφες με Aloe Vera για ενυδατωση, Depon, Zirtek, Panadol, Panadol Extra, Aerius, Baby Oil, Καλέντουλα. Τίποτα.Ανα μια με δύο ώρες παθαίνω μια μαλακία σαν αλλεργική αντίδρασηκαι εκτός της φαγούρας που αισθάνομαι ιδιαίτερα στα χέρια, αισθάνομαι και μεγάλη θερμότητα κάτω απο το δέρμα των χεριών. Όταν ξύνομαι σε κάποια σημεία βγάινει ένα άσπρο υγρό, το οποίο βρωμάει απίστευτα. Διάβαζα στην αρχή όταν έμαθα οτι έχω ψωρίαση πως επηρεάζει την ποιότητα ζωής. Δε νομίζω πως στην περίπτωσή μου έχει περιοριστεί στο να επηρεάσει την ποιότητα της ζωής μου. Πλέον νιώθω πως η ψυχική μου υγεία πάει περίπατο, μιας και έχω την αίσθηση πως ζω Βιετναμέζικο βασανιστήριο. Αν συνεχιστει αυτή η κόλαση , σύντομα προφανώς θα μπω στο νοσοκομείο σε άθλια κατάσταση, εκτός αν αποφασίσουν τα φάρμακα της ομοιοπαθητικής να να κάνουν κάποια δουλίτσα. Ένα είναι το σίγουρο. Του δίνω μια βδομάδα ακόμα. Αν δεν υπάρξει βελτίωση θα στραφώ πανηγυρικά και με πιπτοντα σάλια προς την κορτιζόνη και χέστηκα πλέον για τα παραπάνω κιλά και δεν ξέρω τι άλλο. Δεν ζω πλέον. Δεν είναι ζωή αυτό. Μου κάνει πλάκα ο Θεός. Δεν εξηγείται αλλιώς. Θα ξυπνήσω σε λίγο και θα είναι όνειρο. ΑΝ κάποιςο ξέρει κάτι να με βοηθησει με τη φαγουρα ας το γραψει. Βοήθεια.

modify_inline.gif

Αν δεν υπάρξει βελτίωση θα στραφώ πανηγυρικά και με πιπτοντα σάλια προς την κορτιζόνη και χέστηκα πλέον για τα παραπάνω κιλά και δεν ξέρω τι άλλο.

Mπορείς να ελέγξεις την κατακράτηση με ελάττωση του αλατιού και της ζάχαρης αν θα πάρεις κορτιζόνη (πήρα πρόσφατα για άλλους λόγους). Εύχομαι να είσαι καλύτερα.

Εγώ πήρα κορτιζόνη για μια δερματίτιδα που μου εμφανίστηκε. Πήρα τα χάπια, συγκεκριμένα τα medrol. Εκαναν δουλειά, καθότι εξαφανίστηκαν τα συμπτώματα, αλλά τώρα που τα σταμάτησα βλέπω να εμφανίζεται εκ νέου δυστυχώς. Και δεν ξέρω ποιά θα είναι η συνέχεια. Θα αναγκάζομαι να παίρνω για όλη μου την ζωή κορτιζόνη???

Βασικά το ερώτημά μου είναι το εξής. Δεν ξέρω που το διάβασα, αλλά τα χάπια κορτιζόνης προκαλούν τερατογένεση σε περίπτωση εγκυμοσύνης ή κάνω λάθος? Οποιος ξέρει ας απαντήσει.

Ster, όχι, τουλάχιστον τα medrol και τουλάχιστον στην αρχή της κύησης είναι ακίνδυνα. Εγώ τα πήρα στην αρχή κύησης επειδή προκαλούν ελαφρά ανοσοκαταστολή και προστατεύουν από αποβολή (στο τέλος κατέληξε βιοχημική για άλλους λόγους). Αν σκοπεύεις να μείνεις έγκυος ή αντιληφθείς εγκυμοσύνη συμβουλέψου και τον γυναικολόγο σου.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...