Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΜΩΡΑ ΚΑΙ ΑΓΚΑΛΙΕΣ

Sophia D

Recommended Posts

Το μωρο μου ειναι σχεδον 2 μηνων. Διαβαζω στο forum για αγκαλιες οταν υπαρχουν κολικοι , για να ηρεμουν και να κοιμουντε τα μωρα. Εμενα η μπεμπα μου με το που την παρουμε αγκαλια αρχιζει και κλαει εως οτου την αφησουμε κατω. Η μονη στιγμη που δεν παραπονιετε ειναι οταν θηλαζει ...και παλι με το που τελειωσει και ρευτει στον ωμο, θελει να την αφησουμε κατω στο κρεβατακι της η στον καναπε. Ετσι ειναι απο την αρχη αλλα οσο περναει ο καιρος τοσο δεν της αρεσει αγκαλια. Καμια φορα την βαζω πανω στο μαξιλαρι και στα γονατα μου...ετσι δεν παραπονιετε. Ειναι δυνατον να μην της αρεσουν οι αγκαλιες??? Τι πιστευετε για αυτους που λενε να μην τα περνουμε αγκαλια γιατι μετα θα θελουν συνεχεια? Εσεις ποση ωρα κρατατε τα μωρακια σας αγκαλια χωρις να παραπονεθουν?

Διαφημίσεις

το κάθε μωρό είναι διαφορετικό, όπως και εμείς οι ενήλικες..

αν ήμουν στην θέση σου θα έκανα ακριβώς αυτό που θα μου έλεγε το μωράκι μου, φροντίζοντας να είμαι δίπλα του αν αυτό θέλει.

ίσως με καποια χαδάκια σε στιγμές που να το θέλει, να προσπαθούσα να το κάνω να αισθανθεί άνετα πάνω στο σώμα μου, αλλά αν θέλει ένα μαξιλάρι καλύτερα, ε ας το έχει! :)

αυτό που κάνει το μωρό σου πιο ευτυχισμένο δώσε του.

να ακούς ΜΟΝΟ το ένστικτό σου σε αυτά τα πράγματα.

ο καθένας αντιδρά διαφορετικά σε αυτή την μεγάλη αλλαγή και έχει άλλα γούστα/φιλοσοφία/εμπειρία, οπότε θα έχει και διαφορετικές συμβουλές να δώσει.

μόνο εσύ ξέρεις το μωρό σου καλύτερα απο ΟΛΟΥΣ, και πραγματικά αποκλείεται κάποιος άλλος να γνωρίζει καλύτερα τι θέλει το τοσοδούλι μωράκι σου που τόσο καιρό το είχες στην κοιλιά σου, απο σένα.

άκουσέ το, και θα βρείς το ρυθμό του, θα βρείς πότε θα θέλει τι.

φαντάσου ότι είσαστε σε μια περίοδο προσαρμογής ακόμα, και σίγουρα εκείνο θέλει να σου δείξει τι προτιμά, με το κλάμα του.

οι προτιμήσεις αλλάζουν συνεχώς στα παιδιά, και το καλύτερο είναι όσο ακόμα είναι τόσο μικρά να ακολουθείς τις προτιμήσεις τους.

έτσι χτίζεις την σχέση σας, μια σχέση που πρέπει να βασίζεται σε αλληλοκατανόηση και αλληλοσεβασμό, μεταξύ των δυό σας δηλαδή αρχικά.

κάτι στο οποίο συνήθως τα σχόλια τρίτων παρεμβάλλουν, με παράγοντες που δεν έχουν να κάνουν με τους δυό σας, αλλά παράγοντες που ίσχυαν πιθανώς σε άλλες σχέσεις γονέα+παιδιού. (μιας και ο καθένας έχει διαφορετική άποψη και κριτήρια για την αλληλοκατανόηση και τον αλληλοσεβασμό).

αυτό το γράφω ανεξαρτήτως του τι σου είπαν, αλλά γενικά για όλα που πιθανώς θα ακούσεις ή θα διαβάσεις. :) να σου ζήσει το μωράκι σου! :)

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ... 

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

να ακούς ΜΟΝΟ το ένστικτό σου σε αυτά τα πράγματα.

ο καθένας αντιδρά διαφορετικά σε αυτή την μεγάλη αλλαγή και έχει άλλα γούστα/φιλοσοφία/εμπειρία, οπότε θα έχει και διαφορετικές συμβουλές να δώσει.

μόνο εσύ ξέρεις το μωρό σου καλύτερα απο ΟΛΟΥΣ, και πραγματικά αποκλείεται κάποιος άλλος να γνωρίζει καλύτερα τι θέλει το τοσοδούλι μωράκι σου που τόσο καιρό το είχες στην κοιλιά σου, απο σένα.

άκουσέ το, και θα βρείς το ρυθμό του, θα βρείς πότε θα θέλει τι.

φαντάσου ότι είσαστε σε μια περίοδο προσαρμογής ακόμα, και σίγουρα εκείνο θέλει να σου δείξει τι προτιμά, με το κλάμα του.

:D:D:DΑυτό :D:D:D

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

το κάθε μωρό είναι διαφορετικό, όπως και εμείς οι ενήλικες..

αν ήμουν στην θέση σου θα έκανα ακριβώς αυτό που θα μου έλεγε το μωράκι μου, φροντίζοντας να είμαι δίπλα του αν αυτό θέλει.

:)

Έχουν δίκιο τα κορίτσια. Εμάς το μωρό μας δεν μπορούσε να κοιμηθεί εάν υπήρχε άλλος στο δωμάτιο. Τον έβαλα από την δεύτερη νύχτα στο δωμάτιό του, παρόλο που είχαμε φτιάξει ολόκληρη υποδομή στο δωμάτιό μας, παρόλο που όλοι προσπαθούσαν να με γεμίσουν ενοχές, ότι θα πάθει κάτι το παιδί και δεν θα είμαι εκεί. Τελικά το παιδί έχει αποκτήσει άψογες συνήθειές ύπνου. Να καταλάβεις, μέχρι και τις διακοπές νοικιάζαμε διπλό δωμάτιο για να κοιμάται καλά το 'σκατούλικο'. Τί ψωνάρες μας είχαν πει, τί ότι τον παραμελούμε και θέλουμε τη βολή μας! Να μην ακούς κανέναν. Το μωρό ξέρει καλύτερα και η φύση το έχει φτιάξει έτσι ώστε να το διεκδικεί με τον κελύτερο τρόπο!

Διαφημίσεις

και εμένα η μπέμπα μου δε θέλει καθόλου πλην λίγων περιπτώσεων τις αγκαλιές, της αρέσει να την έχουμε στο ριλάξ της και να της μιλάμε ή να κοιτάει μόνη γύρω γύρω.

Εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ αυτό (αν και θα ήθελα να κάνουμε λίγες πιο πολλές αγκαλιτσες) γιατί δεν την πέρνουν οι άλλοι αγκαλίτσα τόσο συχναά, πιο πολύ κάθονται και παίζουν ή της μιλάνε χωρίς να σηκώνουν το παιδί και εμένα να τρέμει η καρδούλα μου.

επίσης και στον ύπνο της αρέσει να τη βάζω κατευθείαν στο κρεβατακι της και σε ελάχιστες περιπτώσεις θέλει για 5 λεπτάκια να είναι κάποιος δίπλά της μέχρι να κοιμηθεί...

επίσης και στον ύπνο της αρέσει να τη βάζω κατευθείαν στο κρεβατακι της και σε ελάχιστες περιπτώσεις θέλει για 5 λεπτάκια να είναι κάποιος δίπλά της μέχρι να κοιμηθεί...

kai emena akribos to idio :) . Akoma ekneurizete tromera an ths pianoume ta patousakia :?

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Εγω εχω ακριβως το αντιθετο προβλημα. Θελει μονο την αγκαλια.

Θα ηθελα απο την εμπειρια του (καλη ή κακη) οποιος επιθυμει να μου γραψει για το θεμα αυτο. Δηλαδη ποσο πολυ παιρνατε στα χερια το μωρο σας (στη διαρκεια της ημερας αλλα και της νυχτας) και ποσο το αφηνατε να κλαψει, αν το αφηνατε καθολου. Μπορει να εφαρμοστει τελικα καποια μεθοδος απο τον 3ο μηνα ή ειναι πολυ νωρις και δεν θα δωσει αποτελεσματα.

Ξερω πως στην εποχη μας καποιοι υποστηριζουν οτι πρεπει να ανταποκρινομαστε συνεχεια στο κλαμα του μωρου μας αλλα τι γινεται οταν αυτο δεν σταματαει να κλαιει με το που το αφηνουμε απο τα χερια;

Ξερω πως ισχυει και το πως θα το μαθεις απο την αρχη αλλα εμεις ειχαμε την ατυχια να παρουσιασει γ. παλινδρομηση και επρεπε να το εχουμε στα χερια. Ακομα και τωρα που παιρνει φαρμακο η γαστρεντερολογος μας ειπε να τον κραταμε ορθιο στον ωμο για μιση ωρα μετα απο καθε γευμα! (αντε να ξεμαθει μετα τα χερια!!!)

Παρακαλω βοηθηστε με γιατι κοντευουν να μου πεσουν!!! :lol: (τα χερια!)

Το μωρουλι μου (που ο πατερας μου τον αποκαλει περιπαιχτικα: Θεοφιλογιαννακο-με ολους τους γνωστους συνειρμους :lol: ) εχει κλεισει τους 2 μηνες.

1096285.png

Εγω εχω ακριβως το αντιθετο προβλημα. Θελει μονο την αγκαλια.

Θα ηθελα απο την εμπειρια του (καλη ή κακη) οποιος επιθυμει να μου γραψει για το θεμα αυτο. Δηλαδη ποσο πολυ παιρνατε στα χερια το μωρο σας (στη διαρκεια της ημερας αλλα και της νυχτας) και ποσο το αφηνατε να κλαψει, αν το αφηνατε καθολου. Μπορει να εφαρμοστει τελικα καποια μεθοδος απο τον 3ο μηνα ή ειναι πολυ νωρις και δεν θα δωσει αποτελεσματα.

Ξερω πως στην εποχη μας καποιοι υποστηριζουν οτι πρεπει να ανταποκρινομαστε συνεχεια στο κλαμα του μωρου μας αλλα τι γινεται οταν αυτο δεν σταματαει να κλαιει με το που το αφηνουμε απο τα χερια;

Ξερω πως ισχυει και το πως θα το μαθεις απο την αρχη αλλα εμεις ειχαμε την ατυχια να παρουσιασει γ. παλινδρομηση και επρεπε να το εχουμε στα χερια. Ακομα και τωρα που παιρνει φαρμακο η γαστρεντερολογος μας ειπε να τον κραταμε ορθιο στον ωμο για μιση ωρα μετα απο καθε γευμα! (αντε να ξεμαθει μετα τα χερια!!!)

Παρακαλω βοηθηστε με γιατι κοντευουν να μου πεσουν!!! :lol: (τα χερια!)

Το μωρουλι μου (που ο πατερας μου τον αποκαλει περιπαιχτικα: Θεοφιλογιαννακο-με ολους τους γνωστους συνειρμους :lol: ) εχει κλεισει τους 2 μηνες.

Είναι πολύ νωρίς για να κάνεις κάτι για το παιδάκι σου... σε αυτή την ηλικία θέλουν πολύ αγκαλιά και θαλπωρή και απλά τους τη δίνουμε... ΔΕΝ κακομαθαίνουν, είναι πολύ μικρά ακόμα...

Να σου ζήσει! :D

Απο προσωπική εμπειρία έχω να σου πω ..κανε οτι σου λεει το ενστικτο σου. και εγω οταν γεννησα με βομβαρδιζαν πολλοι καλοθελητες να μην τον κακομαθαινω με αγκαλιες. εμενα και τον ανδρα μου παλι μας εβγαινε το αντιθετο . μαλωναμε ποιος θα τον κρατησει περισσοτερο!!!!!!!!! :lol:

ποτε ομως δεν τον πηρα αγκαλια το βραδυ που ξυπνουσε εκτος απο την περιοδο των κολικων :?

Η γνωμη μου ειναι απολαυσε το οσο μπορεις γιατι εγω τωρα τον παρακαλαω να κατσει λιγα λεπτα στην αγκαλια μου. ιδιως τους πρωτους μηνες ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να μην τα εχεις αγκαλια.. την χρειαζονται τοσο πολυ νομιζω.... τι δηλαδη να το ακουω να ουρλιαζει και εγω για να φανω αυστηρη και ακλονητη μαμα να το κοιταω και να λεω....... την κλασικη ατακα που εχω ακουσει "ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ , ΔΕΝ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΤΣΙ ΝΑ ΜΗ ΜΑΘΕΙ......... :x:x:x:x

μα φυσικα οι γνωμες διαφερουν!

καταρχην να ζησει το αστερακι σου. κι εγω ακουγα πολλα τετοια περι "κακης διαγωγης " αμα το παιρνεις αγκαλια. ε, λοιπον εγω την επαιρνα αγκαλιτσα ακομα κι οταν δεν εκλαιγε. καναμε βολτες στο σπιτι ( βλεπεισ περασαμε και 4 καυσωνες, που να πηγαιναμε??? ), της εδειχνα τα πραγματα στο σαλονι, της ελεγα διαφορες ιστοριες και φυσικα δεν κακομαθε. το να νιωθει το παιδι σου ασφαλεια και να νιωθει οτι εισαι κοντα του ειναι οτι καλυτερο μπορεις να του προσφερεις :D

μηπως να δοκιμαζες pouch, sling ή κατι αλλο που θα σε εξυπηρετουσε? εγω πηρα ενα προσφατα και ειναι παρα πολυ ωραιο.

καλη συνεχεια

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας και πραγματικα στις αποψεις σας ειμαι παρα πολυ κοντα. Το θεμα ειναι βεβαια οτι δεν αναφερομαι απλα στην αγκαλιτσα που απολαμβανω παρα πολυ φυσικα. Το μωρακι μου αν δεν κοιμαται στην κουνια του (που μενει μονο αν το παμε κοιμισμενο και κυριως τη νυχτα) δεν καθεται πουθενα αλλου παρα μονο στα χερια μας. Μαλιστα θελει και αυτα τα χερια να βρισκονται κατα προτιμηση σε κινηση! :lol:

Εχω χρησιμοποιησει πολυ και το babysling αλλα αντε να βγαλεις απο κει το μωρακι σου κοιμισμενο για να το αποθεσεις στο κρεβατακι του χωρις να ξυπνησει! Πολλες φορες που το δοκιμασα εμοιαζα με εκεινους τους ευελικτους ανθρωπους που περνουν το σωμα τους μεσα απο στεφανια, ρακετες κλπ :lol::lol::lol:

Σας ευχομαι να σας ζησουν και τα δικα σας τα μωρακια! :D

1096285.png

Διαφημίσεις

ΚΑΙ αυτό που περιγράφεις φυσιολογικό είναι για την ηλικία που είναι το παιδάκι σου!!!! :wink:

Όσο για την περιγραφή που έκανες με τους ευέλικτους ανθρώπους και τα στεφάνια... κυριολεκτικά με έκανε να διαλυθώ στο γέλιο!!!!! Φαντάστηκα το σκηνικό... sorry κιολας, αλλά ήσουν γλαφυρότατη!!!! :D

:lol::lol::lol:

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας και πραγματικα στις αποψεις σας ειμαι παρα πολυ κοντα. Το θεμα ειναι βεβαια οτι δεν αναφερομαι απλα στην αγκαλιτσα που απολαμβανω παρα πολυ φυσικα. Το μωρακι μου αν δεν κοιμαται στην κουνια του (που μενει μονο αν το παμε κοιμισμενο και κυριως τη νυχτα) δεν καθεται πουθενα αλλου παρα μονο στα χερια μας. Μαλιστα θελει και αυτα τα χερια να βρισκονται κατα προτιμηση σε κινηση! :lol:

Εχω χρησιμοποιησει πολυ και το babysling αλλα αντε να βγαλεις απο κει το μωρακι σου κοιμισμενο για να το αποθεσεις στο κρεβατακι του χωρις να ξυπνησει! Πολλες φορες που το δοκιμασα εμοιαζα με εκεινους τους ευελικτους ανθρωπους που περνουν το σωμα τους μεσα απο στεφανια, ρακετες κλπ :lol::lol::lol:

Σας ευχομαι να σας ζησουν και τα δικα σας τα μωρακια! :D

Ειναι η παλινδρομηση καλη μου και το πρωτο φαρμακο για την παλινδρομηση ειναι η αγκαλια...εφτασε εποχη που τον κραταγα 14 ωρες το 24ωρο και βολτες μεσα στο σπιτι....φτιαξαν τα πραγματα στον εκτο που αρχισε να καθετε αλλα 2 ωριτσες την ημερα δεν ξεχναμε την αγκαλια της μανουλας :lol::lol:

S957.jpg.png

κοριτσια και εμεις τον μικρο μας τον ειχαμε αρκετες αγκαλιες , οχι οτι μετανοιωσαμε ποτε για αυτο σαν τις βλακειες που λενε μην τα κακομαθουμε και ανοησιες , εφτασε ομως σε καποια ηλικια 13 μηνων πλεον οπου δεν θελει αγκαλια περαν καποιον ελαχιστων εξαιρεσεων , δηλαδη σε ολο το 24ορο ουτε ενα μισαωρο αγκαλια δεν δεχεται πλεον , θελει να ειναι κατω να μπουσουλαει , να δοκιμαζει να περπατησει , να παιζει . Και συμφωνω απολυτως στο οτι το καθε μωρακι εχει το δικο του ρυθμο και τα δικα του θελω .

• 2 εβδομάδες μετά...

Κοριτσια κοντευουμε να κλεισουμε τους τρεις μηνες και το μωρουλι μου δεν το εχω αφησει απο τα χερια μου!!! :D

Απλα τωρα παραπονιεμαι λιγοτερο γιατι βλεπω πως ειναι καλυτερα απο πριν (ξεπερναει την ταλαιπωρια της ΓΟΠ) και δειχνει ευτυχισμενο στην αγκαλια μου!

Ευχαριστω για την συμπαρασταση σας προσεξτε ομως γιατι αν συνεχισει να θελει να ειναι στην αγκαλια μου μεχρι να παει φανταρος θα ζητησω τα ρεστα απο σας!!!!! :lol::lol::lol:

1096285.png

προσεξτε ομως γιατι αν συνεχισει να θελει να ειναι στην αγκαλια μου μεχρι να παει φανταρος θα ζητησω τα ρεστα απο σας!!!!! :lol::lol::lol:

Αμ δεν θα θέλει................και εκεί να δεις πως θα σου κακοφανεί!!!!

"Νικόλα έλα να κάνεις αγκαλίτσα τη μαμά' .......ΟΚΙΙΙΙΙΙΙΙΙ.... και φεύγει από την άλλη... :(

Εχω χρησιμοποιησει πολυ και το babysling αλλα αντε να βγαλεις απο κει το μωρακι σου κοιμισμενο για να το αποθεσεις στο κρεβατακι του χωρις να ξυπνησει!

Είναι πολύ απλό!

Δες το σ' αυτό το βίντεο:

http://www.babywearing.gr/images/howto/ringsling/wearing%20baby%20down.mpg

Αμ δεν θα θέλει................και εκεί να δεις πως θα σου κακοφανεί!!!!

"Νικόλα έλα να κάνεις αγκαλίτσα τη μαμά' .......ΟΚΙΙΙΙΙΙΙΙΙ.... και φεύγει από την άλλη... :(

:lol::lol::lol: Πολυ αστεια τα περιγαφεις!

Βεβαια ειναι λιγο δυσκολο να φανταστω το σμπομπινι μου να κανει ετσι αλλα με λιγη φαντασια μπορω να τον δω εκει στην εφηβεια του να εχει βγει ραντεβουδακι με ενα κοριτσακι... να εχουνε παει σινεμα να προσπαθει να την "ψησει" και καπου εκει στην καρεκλα του απο κατω.... να βρισκομαι εγω να τον εχω στα γονατα μου! ΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΚΚΚ!!!!

1096285.png

Είναι πολύ απλό!

Δες το σ' αυτό το βίντεο:

http://www.babywearing.gr/images/howto/ringsling/wearing%20baby%20down.mpg

Κι εγω αυτο εκανα αλλα ξυπναγε αμεσως μετα!!!!! :D

Οχι σαν αυτο το γλυκο μωρο που ξεραινεται στον υπνο!!!! :D

1096285.png

Κι εγω αυτο εκανα αλλα ξυπναγε αμεσως μετα!!!!! :D

Οχι σαν αυτο το γλυκο μωρο που ξεραινεται στον υπνο!!!! :D

Χα, χα, "γλυκό μωρό" ο Βασίλης μου;;;; Πώς φαίνεται ότι δεν το ξέρεις το τερατάκι μου!

Κ εμενα θελει αγκαλια κ χερια να την χορευουν. Εχει πιαστει η μεση μου.. Προσπαθω λιγο λιγο να την αφηνω να παιζει μονη της. Ποτε καθεται ποτε οχι. Πιστευω οτι μεγαλωνοντας που θα μπορει να κανει κ μονη της πραγματακια θα στρωσει. Παντως να την αφηνω να κλαιει για να μη κακομαθει δεν το αντεχω..Ταλαιπωρουμαστε τωρα λιγο αλλα μαρεσει να γινει ενα τρυφερο κοριτσακι που θα ξερει οτι η μαμα της θα ειναι εκει οταν τη φωναξει.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Σύνδεση/Εγγραφή

Για να μπορέσετε να απαντήσετε σε ερωτήματα ή να ρωτήσετε τα μέλη κάποιο νέο ερώτημα είναι απαραίτητο να εγγραφείτε! Είναι εύκολο & δωρεάν: 

• Δημοφιλή μέλη

Nobody has received reputation this week.

• Δημιουργία νέου...