Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εγκυμοσύνη και Δυσκοιλιότητα

Recommended Posts

Πάντως κορίτσια τι τεράστιο πρόβλημα αυτό. Προσπαθώ να το παλέψω με δημητριακά, δαμάσκηνα κλπ αλλά δείχνουν σαν να μην έχουν αποτέλεσμα σε μένα.

oIKlp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 72
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ΑΧ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΟΥΛΗ ΣΟΥ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕΣΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ...ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΕΙΤΕ...ΜΠΡΑΒΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ...

εντομεταξυ εκανα μια αναζητηση τωρα στο φορουμ και ειδα οτι καποιον κοριτσιων σταματησε η καρδουλα των μωρων τους και εκτος οτι στεναχωρηθηκα πολυ,αγχωθηκα ακομη περισσοτερο....ελπιζω ολα να πανε καλα και να παρω ευχαριστα νεα την παρασκευη...ναι ο ανδρας μου θα ναι μεσα φυσικα....σε ευχαριστω πολυ παντως..

Πάντως κορίτσια τι τεράστιο πρόβλημα αυτό. Προσπαθώ να το παλέψω με δημητριακά, δαμάσκηνα κλπ αλλά δείχνουν σαν να μην έχουν αποτέλεσμα σε μένα.

Δηλαδη καθε ποτε πηγαινεις στην τουαλετα?ο γιατρος τι σου λεει?

Δηλαδη καθε ποτε πηγαινεις στην τουαλετα?ο γιατρος τι σου λεει?

Μία φορά στις 4 ημέρες και αυτό όχι και πολύ κανονικά. Ο γιατρός λέει πως αυτά έχει η εγκυμοσύνη.

oIKlp2.png

γιατό έχεις πάρει τα κιλά που έχεις πάρει. Εγώ κουβαλάω ακόμα τα φαγητά της κυριακής να σκεφτείς (και της δευτέρας, και της τρίτης) όποτε πάω τουαλέτα χάνω ένα κιλό.......Τι μας φωνάζουν και αυτοί οι γιατροί αφού ό,τι μπαίνει δεν βγαίνει :oops:

Διαφημίσεις

Όσον αφορά τη δυσκοιλιότητα που είχα στην αρχή της εγκυμοσύνης με βοήθησαν πολύ:δαμάσκηνα άφθονα,νερό όσο μπορούσα,ξυνόγαλα και γιαούρτι activia.

Τώρα τρώω κάθε πρωί ένα μπολ με γάλα και δημητριακά - μούσλι και μετά..έχω επισκέψεις!! :D:D

μπορειτε να με λετε βασιλισσα της δυσκοιλιοτητας :lol::lol::lol:

παντα ειχα προβλημα.... 1 φορα στις 3μερες......

κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης ζουσα ενα δραμα 1 στις 4-5 .....

και με φρικτους πονους....

δεν με βοηθουσε τιποτα ουτε δαμασκηνα ουτε ακτινιδια ουτε δημητριακα ουτε,ουτε......

η γυναικολογος μου εδωσε ενα απαισιο φρικτο κατασκευασμα (δεν θυμαμαι ονομα) σαν υγρη βαζελινη..... με ενα κουταλακι γινοταν το θαυμα :D

Και εγώ κορίτσια πάντα το ίδιο πρόβλημα. Παίρνω γάλα μαγνησίας που είναι μια αηδία αλλά έχει αποτέλεσμα. ΣΟΣ μην συνεχίσετε κατα την διάρκεια του θηλασμου γιατί προκαλεί κολικούς στο μωρό. Σαν δεύτερη λύση και πιο παχυντική ένα μεγάλο μπώλ με all bran ΄γάλα και δυό κουταλιές μέλι ευλαβικά κάθε βράδυ. Και τέλος σε έσχατη περίπτωση υπόθετα γλυκερίνης. Υπομονή και μην σφίγγεστε, γιατί μαζί με την δυσκοιλιότητα έρχονται και οι αιμοροίδες που είναι επίσης ζόρι.

Ο Μανώλης είναι 10,5 χρονών

Η Μαλβίνα είναι 8,5 χρονών

Ο Γιάννης είναι 6 χρονών

Αισθάνομαι πολύ τυχερή που δεν έχω τέτοιο πρόβλημα. Ποτέ στην ζωή μου δεν ήμουν δυσκοίλια κι ευτυχώς και τώρα στην εγκυμοσύνη έχω επισκέψεις καθημερινά :lol:

Ελπίζω προς το τέλος της εγκυμοσύνης να μην έχουμε καμία τέτοια άσχημη εξέλιξη...φτύστε με κορίτσια...φτύστε :P

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Κορίτσια και γώ το ίδιο πρόβλημα ! Στην πρώτη εγκυμοσύνη το έλυνα με ακτινίδια ! Τώρα μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα επειδή δεν μπορούσα να φάω σχεδόν τίποτα από αυτά που βοηθάνε την έβγαλα όλη την εβδομάδα με υπόθετα γλυκερίνης και μίνι κλίσματα ! Και δεν έχω αρχίσει ακόμα το σίδηρο ! Κάποια κοπέλα είπε για το duphalac ! Αυτό ενδείκνυται σε περίπτωση εγκυμοσύνης ?

Κάποια κοπέλα είπε για το duphalac ! Αυτό ενδείκνυται σε περίπτωση εγκυμοσύνης ?

Εμένα αυτό μου έδωσε η γιατρός μου.Οι οδηγίες λένε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί.Ρώτα όμως το γιατρό σου.

Διαφημίσεις

Και γω είχα από πάντα πρόβλημα δυσκοιλιότητας, το οποίο αντιμετώπιζα με πολλές σαλάτες, ακτινίδια και all bran κάθε πρωί..Όλα αυτά βέβαια πριν μείνω έγκυος και φυσικά πριν τα συμπληρώματα σιδήρου...Από τότε παίρνω το Importal, 2 κουταλιές της σούπας καθημέρινα και το έχω λύσει.Έπαιρνα και το duphalac, απλά σε μένα δεν είχε αποτέλεσμα και μου σύστησε ο γιατρός κάτι πιο "δραστικό"!!!

και εγώ τα ίδια !!!

Προσπαθώ να τρώω δαμάσκηνα και σταφίδες ... αλλά τίποτα.

Υπάρχει και ένας άλλο τρόπος ο οποίος θα σας φανεί αστείο.

Αν πείτε ένα τραγούδι εκείνη την ώρα θα δείτε τί αποτελέσματα έχει :lol::lol::lol:

• 2 months later...

κορίτσια εγώ δεν είχα ποτέ τέτοιο πρόβλημα, αλλά από τη στιγμή που έμεινα έγκυος υπέφερα!!

Αυτό που μου έλυσε το πρόβλημα ήταν μια κουατλιά της σούπας ελαιόλαδο κάθε βράδυ με νεράκι. Είναι αηδία αλλά μετα από μια δυο κουταλιές τα αποτελέσματα είναι ευεργετικά. Στην αρχή έπινα κάθε μέρα, τώρα σπανιότερα. Α, και το πρωί έπινα με άδειο στομάχι φρέσκο χυμό πορτοκάλι. και πολύ σαλάτα..

ειδικά πάντως το λάδι με έσωσε από ώρες απελπισίας...

.png

2 ή 3 ημέρες να περάσουν χωρίς να φάω λαχανικά ή φυτικές ίνες και φράσει ο πόρος................................. :shock::shock::shock:

τι καταδίκη ρε παιδί μου...... φανταστείτε ότι πήγαινα με τον καφέ και μόνο και τώρα....... :cry:

αλλά ανα 1-2 ημέρες τρώω all bran (αντε και η διαφήμηση) και δόξα το Θεό πάνε καλά τα πράγματα. αλλιώς........ :?:?:?:?

υπομονή κορίτσια..... και προπαντως μην σφίγγεστε. δεν κάνει καλό....

Aphrodite_k

Διαφημίσεις

Και εγώ προ εγκυμοσύνης ήμουν αρκετά καλά,καθημερινώς με τον καφέ,και τώρα στην εγκυμοσύνη μέχρι τον 3ο μήνα ήταν όλα καλά,εδώ και λίγες μέρες που μπήκα στον 4ο μήνα άρχισε η δισκοιλιότητα.Θα δοκιμάσω και εγώ αυτό με το λάδι και τα δημητριακά γιατί δεν θέλω να παίρνω φάρμακα!!!!!!!! :wink::wink:

[link=/][image noborder]/cache/7c9e28bff8.png[/image][/link]

ναι, καντο αυτο με το λάδι, δε χάνεις τίποτα,εμένα με έσωσε!

επίσης πριν από αυτό έπαιρνα και ένα βότανο που ενέκρινε η γιατρός , το ψίλιουμ, αλλά το λάδι είναι πολύ πιο αποτελεσματικο.

καλή τύχη!

.png

ναι, καντο αυτο με το λάδι, δε χάνεις τίποτα,εμένα με έσωσε!

επίσης πριν από αυτό έπαιρνα και ένα βότανο που ενέκρινε η γιατρός , το ψίλιουμ, αλλά το λάδι είναι πολύ πιο αποτελεσματικο.

καλή τύχη!

.png

• 2 χρόνια μετά...

γεια σας!!

περιμενω το πρωτο μου μωρο και εχω το ιδιο προβλημα δυσκοιλιοτητας...χθες προσπαθουσα πολυ ωρα και τωρα που διαβαζω "μη σφιγγεστε δεν κανει καλο" φοβηθηκα...

υπαρχει περιπτωση να συμβει κατι??

π.χ αποκολληση....η κατι παρομοιο???

• 2 εβδομάδες μετά...

iro8 κι εγώ ακριβώς αυτό θα ήθελα να ρωτήσω,διότι είχα το ίδιο πρόβλημα προχτές, καθώς σφιγγόμουν πολλή ώρα (συγνώμη για την περιγραφή) μέχρι που τρόμαξα γιατί κοκκίνησε και πρήστηκε όλη η περιοχή από την πίεση. Ευτυχώς μετά πέρασε, αλλά εδώ και δύο μέρες πονάω, προφανώς έβγαλα αιμορροίδες. Πιο πολύ ανησυχώ για το αν έκανα κακό στο μωρό με το τόσο που πιέστηκα..

• 4 months later...
iro8 κι εγώ ακριβώς αυτό θα ήθελα να ρωτήσω,διότι είχα το ίδιο πρόβλημα προχτές, καθώς σφιγγόμουν πολλή ώρα (συγνώμη για την περιγραφή) μέχρι που τρόμαξα γιατί κοκκίνησε και πρήστηκε όλη η περιοχή από την πίεση. Ευτυχώς μετά πέρασε, αλλά εδώ και δύο μέρες πονάω, προφανώς έβγαλα αιμορροίδες. Πιο πολύ ανησυχώ για το αν έκανα κακό στο μωρό με το τόσο που πιέστηκα..
κατα την ταπεινη μου αποψη δε νομιζω να υπαρχει προβλημα με την πιεση απο την στιγμη που δε νιωθεις καποια ενοχληση σε σχεση με το μωρο! και εγω εχω δυσκοιλιοτητα αυτες τις μερες και νομιζω πως ειναι εξαιτιας του ανεμιστηρα που με παγωνει την νυχτα και μαλλον κρυωνει η κοιλια μου ... αλλα και λογω του οτι δεν περπατω πολυ! αν και πινω πολλα υγρα και τρωω φρουτα! η ηπια ασκηση παιζει τον κυριο ρολο πιστευω στην αντιμετωπιση της δυσκοιλιοτητας!

Κοριτσια να σας πω εγω που επαθα το ιδιο με εσας..

Ειχα 3 μερες να παω πριν κανα μηνα και ουτε το κλυσμα (που λενε απαγορευεται στις εγκυους αλλα μπρος στο ζορι μου το εκανα) δεν με βοηθησε..

Απο το πολυ ζορι και σφιξιμο εβγαλα μια καφε βλέννη, ως εκει ευτυχως.. ουτε αιμοροιδες ουτε αποκολληση ουτε τιποτα Δοξα το Θεο και μιλαμε για 1 ωρα και προσπαθειας..

Μετα πηρα ενα φυτικο λαδι απο το φαρμακειο και το οποιο λειτουργησε αμεσα κ ησυχασα.. Φρουτα νερα και σαλατες, οχι στην ξεροφαγια τα ψωμια κλπ.. Ετσι βρηκα την υγεια μου περα απο τα δαμασκηνα κα τα ακτινιδια που δοκιμασα.. και επαψαν να δουλευουν ενω παλια κανανε δουλεια (προ εγκυμοσυνης)

Α, και τα γνωστα γιαουρτια δεν με βοηθησαν καθολου...! Σκετη παραπλάνηση ηταν..

aW6Pp3.png

εγω που ημουν ρολοι προ εγκυμοσυνης, τωρα δυσκολευομαι τρελά! το λαδι αυτό το ενεκρινε ο γιατρός σου, ειναι ασφαλές? αν ναι, πώς το λενε, να ρωτησω κι εγώ τον δικο μου?

pdNQp3.pngjWt5p3.png

το λένε duphalac, δεν είναι φάρμακο και δεν προκαλεί συσπάσεις του εντέρου, απλό έλαιο είναι και μαλακώνει τα κόπρανα. Το επιτρέπουν στην εγκυμοσύνη και το δίνουν ακόμα και σε μωρά με πρόβλημα δυσκοιλιότητας, είναι τελείως ακίνδυνο.

• 4 months later...

κοριτσια βοηθεια .....2η εγκυμοσυνη, κ παλι τα ιδα ....ειμαι στον 2ο και αρχισε η ατιμη....κ δενε χω ξεκινησει ακομη σιδηρο...ολα αυτα που γραφετε εδω πραγματικα θα τα δοκιμασω....κ εχω κ προβλημα με αιμορροιδες...στην 1η μου παραλιγο να παθω μετα την γεννα θρομβωση...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...