Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εγκυμοσύνη και Δυσκοιλιότητα

Recommended Posts

το duphalac το παίρνω και γω, ειμαι στην 13η εβδομάδα, δεν υπάρχει κανενα προβλημα με το έμβρυο, ειναι τελείος ακίνδυνο και μου το πρώτεινε ο γιατρός. Κανονικά πρεπει να το παίρνεις κάθε μέρα, αλλά εγώ μολις δω οτι μια μέρα δεν επισκέφτομαι την τουαλέτα το παίρνω την επομενη.

• 11 months later...

Διαφημίσεις

• Replies 72
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kαλησπερα! Θα ηθελα να ρωτησω αν καποια κοπελα εχει καταφερει να πιει το ντουφαλακ...μου το ειχε δωσει η γυναικολογος μου πριν ενα χρονο πριν ενα χειρουργειο αλλα τελικα δεν καταφερα να το πιω, με το που ακουμπησα τα χειλη μου στο κουταλι μου ηρθε να κανω εμμετο. τωρα ειμαι στην 6η βδομαδα εγυμοσυνης και εχω ηδη μερες να επισκεφτω την τουαλετα...μου συνεστησε να μην τρωω τα γιαουρτακια που με βοηθουσαν επειδη εχουν προβιοτικα. εχει καμια το ιδιο προβλημα?πως το αντιμετωπιζετε???

Ειμαι στην 15η εβδομαδα και εχω ξεκινησει ασβεστιο και σιδηρο.Ενω στην αρχη ειχα δυσκοιλιοτητα και ταραξα τα δαμασκοινα,που δεν ειχαν αποτελεσμα,τωρα ρυθμιστηκα!

Πρεπει να βρεις εσενα τι ακριβως σε βοηθαει,γιατι ο καθε οργανισμος ειναι διαφορετικος.

Η γιατρος μου παντως μου συστησε να πινω ενα φυτικο υγρο (benefibra) αλλα δεν ξερω κατα ποσο με βοηθησε.Το σταματησα απο μονη μου.Που και που εβαζα και κανενα υποθετακι....

Αλλα γενικα τα πολλα νερα,τα φρουτα και τα λαχανικα και η ασκηση βοηθανε!!

Kαλησπερα! Θα ηθελα να ρωτησω αν καποια κοπελα εχει καταφερει να πιει το ντουφαλακ...μου το ειχε δωσει η γυναικολογος μου πριν ενα χρονο πριν ενα χειρουργειο αλλα τελικα δεν καταφερα να το πιω, με το που ακουμπησα τα χειλη μου στο κουταλι μου ηρθε να κανω εμμετο. τωρα ειμαι στην 6η βδομαδα εγυμοσυνης και εχω ηδη μερες να επισκεφτω την τουαλετα...μου συνεστησε να μην τρωω τα γιαουρτακια που με βοηθουσαν επειδη εχουν προβιοτικα. εχει καμια το ιδιο προβλημα?πως το αντιμετωπιζετε???

Και γιατί παρακαλώ δεν κάνει τα προβιοτικά???

Πάντως το duphalac εμένα δεν μου έκανε τίποτα.

Επίσης ούτε φρούτα κ λαχανικά μου έκαναν δουλειά στο 1ο τρίμηνο...

Υπόθετα γλυκερίνης 1 κάθε πρωί.

Στο β τρίμηνο πρόβλημα λυμένο κι ας ξεκίνησα σίδηρο κ διπλό μάλιστα λόγω διδύμου κύησης. Οπότε κάνε την καρδιά σου πέτρα κ ρίχτο στα υποθετάκια.

Δεν υπάρχει κίνδυνος να "συνηθίσει" ο οργανισμός.

Το πρόβλημα είναι καθαρά της εγκυμοσύνης.

s-age.png

pAfOp2.png

Καλησπέρα κορίτσια!

Είμαι στην 28η εβδομάδα και συνεχίζουμε!

Με δυσκοιλιότητα άλλο τίποτα.

Επειδή είχαμε και κάτι θέματα με υδρονέφρωση στον 4ο, νοσοκομείο, επέμβαση κτλ και δεν μπορούσα ούτε από το κρεβάτι να σηκωθώ με έπιασε μετά και το έντερο γιατί δεν πήγαινα.

Η κάθεμια έχει διαφορετικό οργανισμό. Έχω δοκιμάσει δαμάσκηνα ξερά, ακτινίδια, γιαούρτια προβιοτικά κτλ κτλ κτλ αλλά τπτ.

Στην αρχή με τους κολικούς εντέρου είχα πάρει 2 - 3 υπόθετα γλυκερίνης. Η γιατρός μ βέβαια μου είπε ότι αν τα παίρνεις συνέχεια αδρανοποιεί το έντερο. Πρέπει να βρεις να τρως κάτι που θα σε βοηθάει για να πηγαίνεις κανονικά.

Το duphalac στην αρχή μ έκανε δουλειά (1-2 κουταλιές κάθε βράδυ).

Μετά το συνήθισε ο οργανισμός και τπτ. Άρχισα να πίνω έναν ελληνικό κάθε πρωί και που και που μισό τσιγάρο και ήταν καλά.

Τώρα παίρνω κάτι διαλύματα φακελάκια TANILLAS τα οποία βοηθάνε σε συνδυασμό με τον ελληνικό.

Ρωτήστε την γιατρό σας και θα σας πει τι να πάρετε. Εμένα με βοήθησε πολύ.

Κομπλεξικές γυναίκες (καθυ)στερημένες...

Διαφημίσεις

Στην αρχή με τους κολικούς εντέρου είχα πάρει 2 - 3 υπόθετα γλυκερίνης. Η γιατρός μ βέβαια μου είπε ότι αν τα παίρνεις συνέχεια αδρανοποιεί το έντερο. Πρέπει να βρεις να τρως κάτι που θα σε βοηθάει για να πηγαίνεις κανονικά.

Τα υπόθετα γλυκερίνης ΔΕΝ αδρανοποιούνε το έντερο στην εγκυμοσύνη.

Το έντερο είναι αδρανοποιημένο την εγκυμοσύνη λόγω εγκυμοσύνης.

Στο 1ο τρίμηνο η προγεστερόνη το αδρανοποιεί

Μετά άλλα πράγματα, επίσης της εγκυμοσύνης.

Έχω ρωτήσει πολλούς γιατρούς για τα υπόθετα γλυκερίνης, όλοι την ίδια άποψη έχουν:

Στην εγκυμοσύνη τα παίρνουμε άφοβα!

s-age.png

pAfOp2.png

Τα υπόθετα γλυκερίνης ΔΕΝ αδρανοποιούνε το έντερο στην εγκυμοσύνη.

Το έντερο είναι αδρανοποιημένο την εγκυμοσύνη λόγω εγκυμοσύνης.

Στο 1ο τρίμηνο η προγεστερόνη το αδρανοποιεί

Μετά άλλα πράγματα, επίσης της εγκυμοσύνης.

Έχω ρωτήσει πολλούς γιατρούς για τα υπόθετα γλυκερίνης, όλοι την ίδια άποψη έχουν:

Στην εγκυμοσύνη τα παίρνουμε άφοβα!

Νομιζω οτι η γιατρος μου τονισε οτι τα υποθετακια γλυκερινης ειναι οντως αφοβα αλλα οχι για υπερβολικη χρηση.Επισης προσοχη σε οσους εχουν αιμορραιδες.Τα υποθετακι της επηρεαζουν!:?

Η καλυτερη λυση ειναι κινηση,νερο αφθονο και πολλα λαχανικα/φρουτα

• 2 months later...

εδώ και 2 μέρες εχω δυσκιλιότητα.τι φρούτα,σαλάτες, γαλά,γιαούρτια,μελι τπτ. χτες έβαλα υπόθετο γλυκερίνης και οκ. σήμερα μου πέρασε από το μυαλό να πιω καφέ που τον εχώ κόψει λόγω εγκυμοσύνης αλλά δεν ηπιά γιατί φοβάμε,δεν ξέρω τι να κάνω.

• 2 weeks later...

Μου πρότεινε ο γιατρός γάλα μαγνησίας και φύλλα αλεξάνδειας.δεν ξέρω αλλά φοβάμε για το γάλα μαγνησίας και πήρα φυλλά.ελπίζω να μην επηρεάσει το μωρό. τι γνώμη έχετε?

Διαφημίσεις

• 1 month later...

και εγω εχω το ιδιο προβλημα σε σημειο να διπλωνομαι απο τον πονο.

το ντουφαλακ δν εκανε τπτ απολυτως

τα υποθετα γλυκερινης απο τη πολλη χρηση μου επιδεινωσαν τις αιμορραιδες

σημερα δοκιμασα ενα φυτικο benefibran νομιζω οτι λεγεται κ ειναι σαν ριγανη περιμενω να δω αν θα εχει αποτελεσμα τον γιατρο μου δν τον ρωτησα μου το εδωσε μια φιλη μου που επισης ειναι εγκυος.

υπαρχει καποια κοπελα που να το εχει δοκιμασει κ να της δημιουργησε πονους κατω χαμηλα?

εχει εδω κ μερικες μερες που εχω κατι σουβλιες αριστερα και δεξια κατω χαμηλα κατα τη διαρκεια της μερας κ της νυχτας κ φανταζομαι οτι ειναι απο το εντερο

qOUNp2.png.

• 3 weeks later...

καλημερα κοριτσια! ειμαι 30 ετων στην πρωτη μου εγκυμοσυνη, στον 4ο μηνα και δυστυχως αντιμετωπιζω και εγω το θεμα της δυσκοιλιοτητας!!! τρωω 2 ακτινιδια την ημερα, ενα γιαουρτι και 4-5 δαμασκηνα αλλα δεν με βοηθανε τωρα τελευταια καθολου... δοκιμασα τα υποθετα γλυκερινης αλλα δεν ειδα ικανοποιητικα αποτελεσματα... μαλλον θα καταληξω στο σιροπι αλλα μου προκαλει αναγουλες... δυσκολευομαι να το καταπιω... τα φυλλα αλεξανδρειας δεν προκαλουν πονους στην κοιλια??? επιτρεπονται...???

καλημερα κοριτσια! ειμαι 30 ετων στην πρωτη μου εγκυμοσυνη, στον 4ο μηνα και δυστυχως αντιμετωπιζω και εγω το θεμα της δυσκοιλιοτητας!!! τρωω 2 ακτινιδια την ημερα, ενα γιαουρτι και 4-5 δαμασκηνα αλλα δεν με βοηθανε τωρα τελευταια καθολου... δοκιμασα τα υποθετα γλυκερινης αλλα δεν ειδα ικανοποιητικα αποτελεσματα... μαλλον θα καταληξω στο σιροπι αλλα μου προκαλει αναγουλες... δυσκολευομαι να το καταπιω... τα φυλλα αλεξανδρειας δεν προκαλουν πονους στην κοιλια??? επιτρεπονται...???

Kανω ακριβως την ιδια διατροφη κ δν εχω δει κανενα αποτελεσμα.ο γιατρος ο δικος μου επιτρεπει μονο το duphalac κατι κανει μν φανταστεις τρελλα πραγματα...ρωτησε τον γιατρο σου για το γαλα μαγνησιας λενε οτι αποδιδει και πινε γυρω στα 2,5 λιτρα νερο...βοηθαει παρα πολυ....

qOUNp2.png.

• 6 months later...

Γεια σας κοριτσια, να σας πω κι εγω την γνωμη - εμπειρία μου μέχρι στιγμής. Είμαι στην 19η εβδομαδα κύησης και δεν αντιμετώπισα κανενα σοβαρό πρόβλημα με δυσκοιλιότητα πέρα απο 1-2 μερες το πολύ που είχα περιστασιακά και παλιότερα! Στην αρχη της εγκυμοσύνης που αλλαξα διατροφή και ετρωγα σαφως λιγότερο λογω της ανακατοσούρας με βοηθησε πααααααααρα πολυ το χαμομήλι! Τετοια επιδραση δηλαδη τι να σας πω, βραδυ χαμομηλι,πρωι τουαλετα με το συμπαθειο! Ελπίζω να 'πιάνει' στις περισσοτερες και να βοηθήσει. Στην 14η εβδομαδα νομιζω ξεκίνησα ασβεστιο-σιδηρο και ομολογω πως ημουν τρομοκρατημένη με το θέμα δυσκοιλιότητα! Ευτυχως ομως τα πραγματα εκει κατω λειτουργουσαν ρολόι,καλυτερα κι απο πριν.. Ισως να φταίει ο συγκεκριμενος σιδηρος που μου εδωσε ο γιατρος μου, ειναι το hemafer fol σε μασώμενα δισκία! Μερικες συμβουλες πέραν τούτων που θελω να σας πω ειναι να μην αγχώνεστε και ζορίζετε τον εαυτό σας ,κυριολεκτικα μιλώντας.χαχα! Οταν ειναι να ερθουν θα ερθουν, μην πιεζετε τα πραγματα και βρεθείτε με αιμορροιδες λόγω ΄΄ζορίσματος'..τωρα αν περασει καμια βδομαδα σιγουρα πρεπει να σας δωσει ο γιατρος σας καποιο υποθετο η σιρόπακι! Συγνωμη που τα λέω τοσο χυμα αλλα ανθρωποι ειμαστε ολοι! Τέλος,πιείτε πολυ μα πολυ νερο κρύο! Οχι και μπουζι μη παγωσουν τα λαιμά,προσοχή! :lol: Φιλια πολλα σε ολες και καλη λευτεριά!

Διαφημίσεις

Καλες μου φιλες δεν ξερετε ποσο συμπασχω με το θεμα δυσκοιλιοτητα.Σας μιλαει η μαστερ της δυσκοιλιοτητας πριν κ κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης μου.Εχω δοκιμασει ΤΑ ΠΑΝΤΑ αλλα τζιφος!!! Τελικα με το μονο που βρηκα εγω γιατρεια ειναι τα πολυσπορα κριτσινια ολικης που αγοραζω καθε πρωι απο τον φουρνο.Αφενος με χορταινουν απο το πρωι μεχρι το μεσημερι, και αφετερου πηγαινω ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ:lol: τουαλετα.Βεβαια δεν το περναω ανωδινα,λιγη πιεση χρειαζεται αλλα σε σχεση με πριν που εκανα κ 3 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ:shock: να επισκεφτω τουαλετα,το λιγο ζορι δεν με απασχολει.Ελπιζω να σας βοηθησει κ εσας.ΑΑΑ κ το χαμομηλι που ειπε η φιλη μου βοηθα κ αυτο!!!

3YYfp2.png

• 2 weeks later...

Υπηρξα δυσκοιλια πολλαααα χρονια που ουτε θυμαμαι.Δοκιμασα τα ΠΑΝΤΑ και οταν λεω τα παντα εννοω τα ΠΑΝΤΑ ...τελικα (πριν την εγκυμοσυνη) καθε πρωι ανακαλυψα οτι αν επινα παγωμενο φραπε με τσιγαρο εννοειται (καπνιστρια) τουλαχιστον καθε πρωι επισκεπτομουν την τουαλετα....Με το που εμεινα εγκυος και αφου μπηκα απο τον δευτερο στο τριτο σταματησα και καφε και καπνισμα...Εκει και την βοηθεια του σιδηρου η δυσκοιλιοτητα εμφανιστηκε....μιλαμε τωρα και για πεντε με εξι μερες ...Αποφασισα μετα λυπης μου οτι πρεπει να φτιαξω ενα κρυο φραπε "σφηνακι" και να αναψω το τσιγαρο το πρωι εστω και να το κανω μεχρι την μεση αφου πια ειχαν περασει οχτω ολοκληρες μερες τουαλετα δεν ειδα....Μην τα πολυλογω δεν προλαβα να πιω μια ρουφηξια καφε και μολις αναψα τσιγαρο ....πηγα στην τουαλετα με φρικτους πονους στο εντερο, να με εχει πιασει κρυος ιδρωτας, να εχω τασης λυποθιμιας οπου και μετα βιας αρπαξα το ντους απο την μπανιερα και αρχισα να λουζομαι στην κυριολεξια για να μην λυποθυμησω!!!. Παλι μετα λυπης μου αποφασισα για να μην ξαναπερασω τετοιο μαρτυριο που ποτε μου δεν ειχα αντιμετωπισει αλλα και φοβηθηκα πολυ για το μωρο και την πιθανονοτητα λιποθυμιας -τραυματισμου μετα...οτι το πρωι λιγο φραπε και εστω δυο με τρεις τζουρες τσιγαρο ..φυσικα δεν καπνιζω το υπολοιπο της ημερας .Ενημερωσα το γιατρο αμεσως ..του ειπα οτι και να λες αυτο δεν το ξαναπερναω...

Ειχα κ γω αυτο το προβλημα απο την αρχη της εγκυμοσυνης. Δοκιμασα ακτινιδια και με βοηθησαν αλλα μετα εκανα αναλυσεις και ο σιδηρος μου ηταν χαμηλος, ετσι οταν αρχισα να πινω σιδηρο χειροτερεψε το προβλημα. Ο γιατρος μου συστησε Duphalac 2 κουταλιες το πρωι και 2 τη νυχτα πριν ξαπλωσω και το προβλημα μου λυθηκε. Στο τελος της εγκυμοσυνης επινα μονο 2 τη νυχτα.

• 1 month later...

Κι εγω ειχα συνηθισει να πηγαινω με καφε και τσιγαρο, τα οποια εκοψα με την εγκυμοσυνη μαχαιρι (ο καφες ξερω οτι επιτρεπεται, αλλα χωρις τσιγαρο δεν τον θελω). Στην αρχη δεν ειχα προβλημα, πηγαινα κανονικα και ημουν χαρουμενη! Με το που αρχισα τον σιδηρο, αστα να πανε! Παιρνω πρωι-μεσημερι-βραδυ λογω χαμηλου αιματοκριτη-αιμοσφαιρινης και μπορει να κανω και 4-5 μερες (που ειναι παρα πολυ αν σκεφτει κανεις οτι τρωω υπερβολικα καθε μερα).

Με βοηθάει όταν πίνω πολύ νερό (πάνω από 2 λίτρα) και περπατάω πάνω από μισή ώρα. Παίρνει μπροστα το εντερο...τρωω βεβαια και δημητριακα το πρωι, αλλα φρουτα-λαχανικα οχι τοσο (προσπαθω να τρωω ή ενα φρουτο ή ενα λαχανικο την ημερα γιατι οπως καταλαβαινετε δεν ειμαι συνηθισμενη, αλλα δεν το καταφερνω καθε μερα).

Με αυτον τον τροπο μπορω να πηγαινω καθε 2-3 μερες, δεν ειναι και τελεια αλλα φαρμακα δεν θελω να παρω οποτε συμβιβαζομαι.

• 3 weeks later...

τεράστιο το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας στην εγκυμοσύνη! εγώ είχα απελπιστεί! αφού δοκίμασα τα πάντα (all bran, ακτινίδια κτλ) και δεν βοήθησαν, συνέχισα με duphalac, το οποίο ήταν αποτελεσματικό για καμια δεκαριά μέρες, επειτα χρησιμοποίησα υπόθετα για καποιο διάστημα, αλλά αυτό που τελικά ήταν το πιο αποτελεσματικό ήταν το prodilac restore της frezyderm...το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

• 4 weeks later...
  • 8 months later...

Κοριτσια εχω Phd στο θεμα!Πριν απο την εγκυμοσυνη ακομα ειχα δυσκοιλιοτητα και οσο παραξενο κι αν ακουγεται η εγκυμοσυνη με βοηθησε να το αντιμετωπισω με φυσικους τροπους. Καταρχην ο γιατρος μου απαγορευσε ολα τα σκευασματα που επαιρνα πριν την εγκυμοσυνη και μου ειπε να αυξησω τις φυτικες ινες που ουτως η αλλως επαιρνα. Ενα τρικ που ειναι σωτηριο ειναι ο φρεσκοστυμμενος χυμος πορτοκαλι!Τον πινεις το πρωι πριν φας και τα πορτοκαλια πρεπει να ειναι απο το ψυγειο. Βοηθαει και για την απορροφηση του συμπληρωματος σιδηρου! Εγω τρωω μετα απο κανενα 45λεπτο αφου πρωτα αβιαστα εχω επισκεφθει την τουαλετα. Βασικος κανονας ειναι να προσπαθεις να εισαι χαλαρη και να μη σκεφτεσαι πραγματα που σε αγχωνουν γιατι το εντερο ειναι το πρωτο οργανο που "χτυπαει" το αγχος. Ενα τελειο τιπ που με εσωσε ειναι επισης η στηριξη των ποδιων. Βαζοντας τα ποδια σου σε εναν αναποδογυρισμενο κουβα για παραδειγμα μικραινεις τη γωνια που δημιουργειται κατα το καθισμα σου και το εντερο βοηθιεται πααααρα πολυ σε σχεση με το αν εχεις τις πατουσες ή τις μυτες στο πατωμα. Φυσικα οι φυτικες ινες και το αφθονο νερο κατα τη διαρκεια της ημερας ειναι ΣΟΣ!Επισης με βοηθησε παρα πολυ στην πεψη και αρα και στη δυσκοιλιοτητα το να μην μπερδευω τις τροφες που τρωω και να διευκολυνω ετσι τα ενζυμα στο στομαχι μου να πεπτουν καλυτερα και η διελευση της τροφης να ειναι πιο ευκολη. Επισης τη βρισκω λυνοντας σταυρολεξο γιατι με βοηθαει να μην σκεφτομαι οτι τωρα πρεπει να λειτουργησει το εντερο γιατι το δικο μου πεπτικο δε θελει καμια πιεση για να μπορεσει να λειτουργησει. Κανοντας ολα αυτα παρολο που παιρνω 2 χαπακια σιδηρο την ημερα ΔΕΝ σφιγγομαι καθολου και ειλικρινα πολλες φορες δεν προλαβαινω να ανοιξω το σταυρολεξο. Τρεχω και δεν φτανω!Μην ξεχνατε οτι το εντερο ειναι το μονο οργανο που εχει ρολοι!Αν το μαθετε να αδειαζει μια συγκεκριμενη ωρα θα σας καλει η φυση απο μονη της καθε μερα μια συγκεκριμενη χρονικη περιοδο!Φυσικα θελει υπομονη και οχι αγχος για να εκπαιδευσετε το εντερο αλλα μολις το κανετε το ελεγχετε εσεις και οχι αυτο εσας!Προσωπικα χρησιμοποιησα υποθετα γλυκερινης μια δυο μερες στην 6η εβδομαδα (παρα τις συμβουλες του γιατρου μου αλλα δεν αντεχα απο τον πονο) γιατι αν δεν ειναι απολυτα διαβατο το εντερο ο,τι και να κανεις ΔΕ λυνεται το προβλημα!!!! Ταυτοχρονα ακολουθησα το σχεδιο που καταστρωσα διαβαζοντας ολες τις πληροφοριες που ανεφερα και ΣΩΘΗΚΑ!Καλη επιτυχια και να θυμαστε οτι δε θελει κοπο θελει τροπο!Μακαρι να βοηθησω εστω και μια εγκυουλα :-)