Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Kατεψυγμένα

Olg@

Recommended Posts

Έλενα χαίρομαι πολύ που θα εκμεταλευτώ τις γνώσεις σου!

Καταψύχω πολλά και διάφορα χωρίς πρόβλημα. Διαπίστωσα ότι αν καταψύξω τουρέκι και ψωμί κάπως χλιαρά, όταν τα αποψύχω φαίνονται πιο φρέσκα. Ισχύει ή είναι η ιδέα μου;

Τέλη Αυγούστου ετοιμάζω τριμμένη ντομάτα σε βάζα του ενός κιλού, για όλο το χρόνο. Αν είχα χώρο θα έκανα περισσότερα πράγματα...

Χρειάζομαι τα φώτα σου για τις ελιές. Πώς τις ξεπικρίζουμε και για πόσο καιρό (χωρίς να τις χαράξουμε). Μετά το ξεπίκρισμα τί τις κάνουμε;

Επίσης χρειάζομαι τα φώτα σου για μαρμελάδες με φρουκτόζη, έχεις καμία συνταγή; Θα προτιμούσα να κάνω μαρμελάδα με λιγότερη από τη συνηθισμένη φρουκτόζη. Τη διατηρώ μόνο για λίγο και μέσα στο ψυγείο. Μέχρι τώρα έχω δοκιμάσει με ζάχαρη και κατεψυγμένες φράουλες και είναι καταπληκτική.

Ποτέ δεν βάζουμε ζεστά τρόφιμα στο ψυγείο πόσο μάλλον στην κατάψυξη :!: Πέφτει κατευθείαν η θερμοκρασία της κατάψυξης (και επηρεάζονται έτσι τα υπόλοιπα τρόφιμα) και πιάνει και πάγο Ολα τα παραπάνω κάνουν αντιοικονομική τη λειτουργία της κατάψυξης. Εγώ όταν θέλω να καταψύξψω μεγάλες ποσότητες πρώτα βάζω το απρος κατάψυξη τρόφιμα στο ψυγείο να πάρουν μια θερμοκρασία περίπου 5 βαθμών και μετά τα βάζω στην κατάψυξη (επιπλέον οικονομία :!: ) Τώρα όσον αφορά ψωμια κα τσουρέκια όσο φρέσκα τα βάζουμε στην κατάψυξη τόσο φρέσκα θα είναι και κατά την απόψυξη.

Αγλαία εννοείς οτι βάζεις τα βάζα με την ντομάτα στην κατάψυξη?

Οι ελιές ξεπικρίζουν πιο γρήγορα χαραγμένες. Ολόκληρες αργούν περισσότερο.Κια στις δύο περιπτώσεις γίνεται σε νερο (στη βιομηχανία χρησιμοποιούν άλλες μεθόδους που δεν στις συνιστώ) Το οποίο αλλάζουμε στηναρχή κάθε μέρα και στη συνέχεια πιο αραιά. Το πόσο εξαρτάται από το είδος της ελιας. Για να αποφασίσεις τον χρόνο δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις. Κάνε δοκιμές κάθε εβδομάδα και σταμάτα το ξεπίκρισμά στο σημείο που σου αρέσει. Αλλωστε περι ορέξεως...

Οι μαρμελάδες γενικώς έχουν μια αναλογία φρούτου και ζάχαρης 1 προς 1. Μπορείς να μειώσεις την ποσότητα της ζάχαρης ή φρουκτόζης αλλά καταρχήν θα γίνει υδαρής η μαρμελάδα και θα διατηρείται για λιγότερο.

W7hT.jpg

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 78
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ψωμία αλλα και ψωμάκια για σάντουιτς καταψύχω και εγω. Το ψωμί είτε κομμένο σε φέτες είτε ολόκληρα αναλόγως. Τσούρεκια και κεικ επίσης.

Νομίζω, δεν είμαι σίγουρη, ότι δεν κάνει να βάζουμε σε ψυγείο- κατάψηξη ζεστα φαγητά. κάτι γίνεται με την απότομη αλλαγή θερμοκρασίας.

και όσο για τα βάζα με την σάλτσα φαντάζομαι ότι δεν εννοείς οτι τα βάζεις στην καταψυξη. Επίσης νομίζω ότι είναι πιο μπελαλίδικος ο τρόπος αυτός. Εγω βράζω την σάλτσα, βάζω σε ταπεράκια, αφήνω να κρυώσουν ανοιχτα και μετα αποθηκεύω στον καταψύκτη.

.png

• 8 months later...

φοβερές οι ιδεες σας κορίτσια!!!

θελω να ρωτησω το εξής: αν βάλω ωμή σπανακόπιτα στην καταψυξη μετα την βαζω παγωμένη στο φουρνο ;ο φουρνος πρεπει να είναι προθερμασμένος;

αν βαλω ψημένη πίτα στην καταψυξη την αφήνω στην συντήρηση να ξεπαγώσει ή σε θερμοκρασία δωματίου;

Νομιζω πως ναι πρεπει να τον εχεις προθερμανει το φουρνο!Θα ειναι σιγουρα καλυτερα για το ψησιμο της ζυμης!

Τωρα καλυτερα εξω!Μαλλον αλλιως να το πω εγω εξω την ξεπαγωνω!!!Μαλλον για συντομια!!

Να ρωτησω εγω κατι αλλο?Μου ειπαν οτι δεν κανει να ζεματιζεις το σπανακι αλλα κατευθειαν να το μαγειρευεις?Εσεις ξερετε κατι τετοιο για το σπανακι?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...