Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Kατεψυγμένα

Olg@

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 78
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γερακίνα το κάνω από χρόνια και όταν δεν είχαμε παιδί. Με αυτό τον τρόπο έχω όλο το χειμώνα φρεσκα λαχανικά. Και μάλιστα καταψύχω και ορισμένα έτοιμα για μαγείρεμα. πχ τηγανίζω μελιτζάνες για ιμαμ ή μουσακα, γεμίζω πιπεριές και είναι έτοιμες για φούρνισμα, τηγανίζω πιπεριές έτοιμες να τις ρίξω στην σάλτσα!

χμ.... μου φαίνεται θα χώσω τον άντρα να αγοράσουμε μεγάλο καταψύκτη :lol:

Το καλοκαίρι γεμίζω τον καταψύκτη με ζαρζαβατικά φρέσκα. Τα ζεματίζω και τα καταψύχω.

έχει μεγάλη διαφορά από τα έτοιμα κατεψυγμένα? αναρωτιέμαι....:roll:

εκτός βέβαια αν τα λαχανικά είναι παραγωγής σας...

KbCJp2.pngEYukp3.png

Ελίζα τα περισσότερα είναι παραγωγής μας. Αλλα αγοράζω και από την λαική πχ μπάμιες που δεν έχουμε παραγωγή. Βλέπω διαφορές από τα καταψυγμένα τα έτοιμα. Είναι νοστιμότερα και βασικά ξέρεις τις συνθήκες καταψηξης. Επίσης έχει πάντα κάτι να μαγειρέψεις. Και μάλιστα μου αρέσει που δεν μας λείπουν φαγητά λόγω εποχής.

.png

Διαφημίσεις

αφού είναι παραγωγής σας δεν το συζητώ είναι ΣΟΥΠΕΡ :!::!::D

μακάρι να είχαμε κι εμείς :cry:

Ελίζα στις λαικές πιστεύω θα βρεις καλά πράγματα. Φυσικά καλύτερα από τα έτοιμα κατεψυγμένα.

.png

Μια στο τόσο δεν είναι πια και τόσο τραγικό να φανε και κάτι κατεψυγμένο.. Εξάλλου υπάρχει και τίποτα αγνό από αυτά που τρώμε?? Πάντως να τα δεις τα άτιμα πως το προτιμούν το ανθυγιεινό!! Μη δει πιτα απο σουβλάκι, ορμάει με τη μια... :lol:

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Μια στο τόσο δεν είναι πια και τόσο τραγικό να φανε και κάτι κατεψυγμένο.. Εξάλλου υπάρχει και τίποτα αγνό από αυτά που τρώμε?? Πάντως να τα δεις τα άτιμα πως το προτιμούν το ανθυγιεινό!! Μη δει πιτα απο σουβλάκι, ορμάει με τη μια... :lol:

Oσο πιο βρώμικο τόσο πιο νόστιμο δεν λένε;;; :lol::lol::lol:

Και εγώ είμαι πολύ της σπιτικής κατάψυξης σαν τη Ζαίρα, είναι λίγο κουραστικό τον Αύγουστο που κάθεσε και ζεματίζεις και αποθηκεύεις αλλά τον χειμώνα μετά έχεις μεγάλη ευκολία. Το καλύτερο δε είναι τα ντοματάκια που τα πλένω, τα σκουπίζω και τα αποθηκεύω έτσι όπως είναι και όποτε θέλω για να βάλω στο φαγητό απλά το ξεπαγώνω και είναι έτοιμο και πεντανόστιμο. Επίσης μελιτζάνα ψημένη στα κάρβουνα και πιπεριές φλωρίνης τα καταψύχω έτοιμα σε μερίδες και έχω έτοιμες σαλάτες το χειμώνα, ειδικά σε τραπέζια είναι ότι καλύτερο :wink:

Επίσης αν μαγειρέψω περισσότερο φαγητό καταψύχω ότι περισσεύει στην κατάψυξη. Δεν καταψύχονται όμως μαγειρεμένες πατάτες ( είναι σαν σφουγγάρια μετά :lol: ) και αυγοκομμένα φαγητά ... αλλοιώνεται η γεύση τους.

1aLup3.png

BtUIp3.png

Αυτό με τα φαγητά το κάνω κι εγώ καμιά φορά,αν περισέψει πολύ ή κάνα περίεργο φαγητό.Επίσης έχω πάντα μαϊντανό,άνηθο κ σέλινο.

¨Ολα τα άλλα που λέτε τα βρίσκω υπέροχα αλλά δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ..

Το κάνει η πεθερά μου αυτό,έχουν καταψύκτη μεγάλο και κάθε καλοκαίρι παίρνει μελιτζάνες,πιπεριές,φασολάκια κλπ σε μεγάλη ποσότητα,π.χ. 10 κιλά μπάμιες κι έτσι έχει ανα πάσα στιγμή οτι θέλει.

Κι αυτό που λες με το τραπέζι είναι πολύ καλό γιατί κι εκείνη βγάζει καμιά φορά έτοιμη σαλάτα παντζάρι,πιπεριές φλωρίνης κλπ.

Μπράβο ρε κορίτσια!

Διαφημίσεις

Αυτό με τα φαγητά το κάνω κι εγώ καμιά φορά,αν περισέψει πολύ ή κάνα περίεργο φαγητό.Επίσης έχω πάντα μαϊντανό,άνηθο κ σέλινο.

¨Ολα τα άλλα που λέτε τα βρίσκω υπέροχα αλλά δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ..

Το κάνει η πεθερά μου αυτό,έχουν καταψύκτη μεγάλο και κάθε καλοκαίρι παίρνει μελιτζάνες,πιπεριές,φασολάκια κλπ σε μεγάλη ποσότητα,π.χ. 10 κιλά μπάμιες κι έτσι έχει ανα πάσα στιγμή οτι θέλει.

Κι αυτό που λες με το τραπέζι είναι πολύ καλό γιατί κι εκείνη βγάζει καμιά φορά έτοιμη σαλάτα παντζάρι,πιπεριές φλωρίνης κλπ.

Μπράβο ρε κορίτσια!

Και εμένα τις μελιτζάνες και τις φλωρίνης στα κάρβουνα μου τις ετοιμάζει η πολυαγαπημένη πεθερούλα μου :lol: , εγώ απλά τις καταψύχω :wink: !

Για τραπέζι είναι πολύ βοηθητικό να τα έχεις έτοιμα, απλά τα χτυπάς στο μπλέντερ με λάδι, καρυδόψιχα και λίγο ξυδάκι ... άσε που μοσχομυρίζουν στα κάρβουνα!

1aLup3.png

BtUIp3.png

Εμένα που δεν είμαι τόσο νοικοκυρά :oops: θα μου εξηγήσει καμία τη διαδικασία με το ζεμάτισμα? Ε? :?

Όλγα αυτό με τις ντομάτες πολύ μου άερσε 8)

Ζεμάτισμα σημαίνει βουτάω σε καυτό νερό το πολύ για ένα 10λεπτο τα πλυμένα λαχανικά, στραγγίζω αμέσως και όταν φύγουν τα πολλά νερά αποθηκεύω.

Ελίζα όχι ντομάτες, ντοματάκια (τύπου ρομα για όσους ξέρουν) τα παίρνω από παραγωγό στη λαική, τα πλένω, τα σκουπίζω και τα αποθηκεύω. Παλιά η μαμά μου έκανε σάλτσα από τότε που ανακαλύψαμε αυτό γλιτώσαμε όλον τον κόπο :wink: .

1aLup3.png

BtUIp3.png

Eλίζα το ζεμάτισμα είναι βούτηγμα σε βραστο νερό για ελάχιστα λεπτά. Σακουλάκια και κατα΄ψυξη. Επίσης μπορείς να καταψύξεις πιπεριές γεμιστες καθαρισμένες έτοιμες για γέμισμα ή ακόμα (όπως κάνω εγω) τις γεμίζω και τις καταψύξω έτοιμες για φούρνισμα. Επίσης μπορείς και κολοκυθάκια έτοιμα για γέμισμα, μελιτζάνες και πιπεριές τηγανιτές, και σάλτσα. Εγω βράχω την σάλτσα από φρέσκιες ντομάτες και γεμίζω ταπεράκια.

Οτι άλλο θες μου λες.

.png

Διαφημίσεις

εγω κοριτσια δεν εχω δωσει στα μικρα ποτε κατεψυγμενα ισως ειναι και λαθος μου τι να πω αλλα υπαρχουν τοσα φρεσκα λαχανικα που μου ειναι καπως να δωσω κατεψυγμενα!!!

5db512b769.pngae89dcbaef.png σας αγαπω πολυ!!!

εγω κοριτσια δεν εχω δωσει στα μικρα ποτε κατεψυγμενα ισως ειναι και λαθος μου τι να πω αλλα υπαρχουν τοσα φρεσκα λαχανικα που μου ειναι καπως να δωσω κατεψυγμενα!!!

φρέσκα φασολάκια και μπάμιες χειμωνίατικα που βρίσκεις????

.png

ζαιρα μου δεν ειναι αναγκη να φανε φασολακια αυτη την εποχη τρωμε σπανακι τωρα, πρασο....κτλ οτι ειναι της εποχης.αντε και κανα κολοκυθακι

κι εγώ προτιμώ να του δίνω λαχανικά της εποχής αλλά δεν θα πάθει τίποτα αν φάει και κατεψυγμένα κυκλοφορούν και βιολογικής καλλιέργειας :D

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

ταπεινη μου αποψη ειναι καλυτερα σπανακι κ πρασο παρα κατεψυγμενα

τα δικα μου τρωνε πολυ σπανακι τρελαινονται και δεν εχουν παθει

τιποτα :D

κι εγώ προτιμώ να του δίνω λαχανικά της εποχής αλλά δεν θα πάθει τίποτα αν φάει και κατεψυγμένα κυκλοφορούν και βιολογικής καλλιέργειας :D

Σαμ μιλήσαμε για κατεψυγμένα που καταψύχουμε εμείς με φρέσκα λαχανικά.

.png

Εγω έχω μια άλλη γνώμη για τα καταψυγμένα που καταψύχω εγω το καλοκαιρί. Αυτό έκανα από χρόνια για μας και το κάνω και για το παιδί μου, για να τρώει πάντα φρέσκα λαχανικά και ποικιλία.

.png

Σαμ μιλήσαμε για κατεψυγμένα που καταψύχουμε εμείς με φρέσκα λαχανικά.

συγνώμη στην πρώτη σελίδα διάβασα για συσκευασμένα προιόντα γνωστής εταιρείας μάλλον κατάλαβα λάθος :lol::lol::lol:

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...