Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

επιθετική συμπεριφορά

annaa

Recommended Posts

kalispera

exo ena agoraki 1 etous.genika einai iremo kai usuxo paidaki.ego meno spiti kai to megalono,asxoloume sxedon oli mera me to na paizo mazi tou.edo kai 2 bdomades exei arxisei na exei epithetiki sumperifora.i alithia einai oti tous teleutaious 2 mines uparxi mia entasi sto spiti kai dikaiologo tis fonoules pou bgazei araia kai pou.to kako einai oti exei arxisei kai koutoulaei to kefali tou.diabasa ola ta keimena kai ta arthra sxetika me to head banging,kai den anusixo mipos ponaei sigoura kserei mexri poso na to kanei,kai katalabaino oti einai mia fasi pou pernane ta paidakia to kako einai oti exei arxisei kai baraei kai sta kefalia allonon.emena me exei xtupisei poses fores sta dontia kai mou edose exthes mia geri sti muti kai aurio tha pao sto giatro giati ponao uperbolika den mporo kan na tin agkikso.entometaksi to xei katalabei auto kai mes ti mera erxete area kai pou gia na kanei koutoulia kai fusika ton apotrepo kai neuriazei kai arxizei gkrinia.sas parakalo pos na to antimetopiso auto.diabasa oti otan einai kato ton 2 eton den katalabainei apo timoria,ti na tou leo otan to kanei afou den katalabainei se auti tin ilikia apo mi-den-oxi.

sugnomi gia to katebato

euxaristo ek ton proteron

line_m123_beg_40_time_1229922000_text_6f20e1ede4f1e1eaeff220eceff520e5e9ede1e9.gif

Διαφημίσεις

Νομιζω οτι τα περισσοτερα αν οχι ολα τα παιδακια δινουν κουτουλιες οι χτυπανε το κεφαλι τους σκοπιμα. Εγω αυτο που εκανα ηταν να του κραταω στεθερα το κεφαλι για να αποφυγω το χτυπημα και για να μην χτυπησει και αυτος. Παντως την παιδιατρο που ειχα ρωτησει που ειχε πει οτι ειναι φυσιολογικο

και εμενα το κανει καμια φορα και η αληθεια ειναι οτι προσπαθω να ειμαι ψυχραιμη και να αδιαφορω εκεινη τη στιγμη οσο και αν τρεμω μεσα μου...........ελπιζω θα περασει!!

Δες αυτα

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=19737

http://www.myworld.gr/site/content.php?sel=55&artid=462340

ΥΓ. Δεν διαβασα το ποστ σου και απανταω βαση του τι καταλαβα απο τις απαντησεις των αλλων γιατι τα greeklish μου κουραζουν τα ματια και τα αποφευγω . Ελπιζω να εννοεις αυτο και να μην σου παρεθεσα κατι ασχετο.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Δες αυτα

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=19737

http://www.myworld.gr/site/content.php?sel=55&artid=462340

ΥΓ. Δεν διαβασα το ποστ σου και απανταω βαση του τι καταλαβα απο τις απαντησεις των αλλων γιατι τα greeklish μου κουραζουν τα ματια και τα αποφευγω . Ελπιζω να εννοεις αυτο και να μην σου παρεθεσα κατι ασχετο.

Ενδιαφερον, δηλαδη το συμπερασμα ειναι οτι ειναι τροπος να τραβηξουν την προσοχη μας.....σωστα? Ουτε τιποτα παθολογικο αλλα ουτε και παιχνιδι, ή κουραση που νομιζα εγω? Η δικια μας δεν το κανει σχεδον καθολου (ακομα). Απλα οταν ειναι κουρασμενη το κανει πολυ ομως ελαφρια και μονο κανα 2-3 φορες στα καγκελα στο κρεββατι. Μετα σταματαει. Απλα θελω να εχω μια ιδεα μηπως και τυχον το βρουμε μπροστα μας. Στην πρωτη κοπελα ευχομαι ολα να πανε καλα και να σταματησει ο μπεμπης συντομα. Ξερω οτι γενικα τα αγορακια ειναι πιο ζορικα απο τα κοριτσακια τι να πω......ισως παιζει και αυτο το ρολο του?

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Διαφημίσεις

koritsia μια απο τα ιδια ειχα σκοπο να κανω θεμα ο μικρος τωρα χρονιζει και εδω και εναν μηνα ειναι νευρικος με αποτελασμα οταν κατι δεν του γινετενα χτυπαει το κεφαλι του στο πλακακι με αποτελεσμα να χτυπα και εγω να φοβαμε μην παθει κατι νομιζα πως μονο εμεις εχουμε το προνομειο αυτο αλλα τωρα που βλεπω αυτα καπως πηρα κουραγιο αλλα βλεπω οτι τα παιδακια ειναι μεγλυτερα μηπως πρεπει να το ψαξω και εγω;

euxaristo gia tis apantiseis sas

den fobamai genika pou xtupaei to kefali tou giati theorisa prin akoma diabaso edo oti tha to kanei oso ekeinos nomizei oste na min ponaei.ta site ta exo diabasei ,s euxaristo pantos..

apla den iksera pos na ton antimetopiso pou baraei alla kefalia.elpizo na to xeiristoume sosta kai na nai perastiko se oles.euxaristo kai pali.

line_m123_beg_40_time_1229922000_text_6f20e1ede4f1e1eaeff220eceff520e5e9ede1e9.gif

Ενδιαφερον, δηλαδη το συμπερασμα ειναι οτι ειναι τροπος να τραβηξουν την προσοχη μας.....σωστα? Ουτε τιποτα παθολογικο αλλα ουτε και παιχνιδι, ή κουραση που νομιζα εγω? Η δικια μας δεν το κανει σχεδον καθολου (ακομα). Απλα οταν ειναι κουρασμενη το κανει πολυ ομως ελαφρια και μονο κανα 2-3 φορες στα καγκελα στο κρεββατι. Μετα σταματαει. Απλα θελω να εχω μια ιδεα μηπως και τυχον το βρουμε μπροστα μας. Στην πρωτη κοπελα ευχομαι ολα να πανε καλα και να σταματησει ο μπεμπης συντομα. Ξερω οτι γενικα τα αγορακια ειναι πιο ζορικα απο τα κοριτσακια τι να πω......ισως παιζει και αυτο το ρολο του?

Θυμος ισως.... καταπιεσμενος θυμος....

Τελικά κατέληξα ότι σε ένα πολύ αρχικό στάδιο εξιδανίκευσης, η μικρή όταν θύμωνε δεν άντεχε να το βγάλει πάνω μου + συνακόλουθα στον πατέρα της, γιατί η μαμά «έχει μιμί» και τι θα γίνει αν το κάνουμε;, έτσι προβαλε τον θυμό της επάνω της. Εξελικτικά, και με τα βιβλία είναι πολύ νωρίς αυτό που λέω για να έχει γίνει, αλλά όλα οδηγούν σε αυτό.

Η ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΉ ΣΕΛΊΔΑ ΓΗΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΌΜΕΝΟ

http://www.drgreene.com/21_1104.html

αν δυσκολεύεστε με τα αγγλικά βάλτε το κομμάτι κομμάτι σε κάποιο αυτόματο μεταφραστή .

Βασικά αυτό που δούλεψε σε εμάς είναι

1. αγνοούμε το ίδιο το φαινόμενο, ως τραγική συμπεριφορά

2. αναγνωρίζουμε ότι κάτι τρέχει και το λέμε (verbalize)

3. αναγνωρίζουμε τα συναισθήματα που πιθανόν να κρύβονται (θυμός, επιθυμία, ματαίωση)

3. δίνουμε την δυνατότητα να μετατρέψει την συμπεριφορά αυτή σε κάποια άλλη (προτείνουμε)

4. αφήνουμε χρόνο να ξεθυμάνει (επειδή πρότεινες εναλλακτική συμπεριφορά δε σημάνινει ότι ο παιδί πατάει ένα κουμπί και την αλλάζει).

5. ψάξαμε την δική μας συμμετοχή στην δημιουργία του φιανομένου (ενοχικές προβολές στο παιδί. Βέβαια , στην βιβλιογραφία το παιδί μας ήταν πολύ μικρό για να έχει εξειδανικεύσεις και ενοχές, αλλά νομίζουμε ότι ότι αυτό συνέβει και κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, είδαμε ότι αλλάζοντας το σύστημα , εμάς δηλαδή, άλλαξε και το babyrat-brat).

http://community.webshots.com/user/theanom

αχχχχχχ με παιδευεις με τα greeklish και τωρα με μεγαλο ζορι βγαζω ακρη (pls Ελληνικαααααα υποφερω λεμε)

kalispera

to kako einai oti exei arxisei kai baraei kai sta kefalia allonon.emena me exei xtupisei poses fores sta dontia kai mou edose exthes mia geri sti muti kai aurio tha pao sto giatro giati ponao uperbolika den mporo kan na tin agkikso

Παιδια για να καταλαβετε οσοι εχετε το θεμα μου με τα greeklish ....

Κοπαναει την μαμα και τους αλλους το παιδι οχι μονο κουτουλαει το δικο του κεφαλι. Εκει ειναι το θεμα.

Αρα το θεμα ειναι η επιθετικοτητα (οσο αντεξα να διαβασω.... παραιτουμαι:oops:)

Δες αυτα http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=50916&highlight=%F7%F4%F5%F0%E1%E5%E9

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=19744&highlight=%F7%F4%F5%F0%E1%E5%E9

αν παλι επεσα εξω συγνωμη αλλα γιατι δεν τα γραφεις Ελληνικα να βοηθησεις λιγο?

"ψάξαμε την δική μας συμμετοχή στην δημιουργία του φιανομένου (ενοχικές προβολές στο παιδί. Βέβαια , στην βιβλιογραφία το παιδί μας ήταν πολύ μικρό για να έχει εξειδανικεύσεις και ενοχές, αλλά νομίζουμε ότι ότι αυτό συνέβει και κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, είδαμε ότι αλλάζοντας το σύστημα , εμάς δηλαδή, άλλαξε και το babyrat-brat)."

Λοιπον αυτο το κομματι μου αρεσει πολυ. Πολλες φορες εμεις τα δημιουργουμε το πιστευω αυτο, και τα μικρα δεν εχουν και πολλους τροπους να τα εκφρασουν πριν μιλησουν. Και δεν ειναι οτι τα δημιουργουμε επιτηδες. Κατα λαθος το κανουμε μεσα στην τρελλα της καθημερινοτητας και ουτε που καταλαβαινουμε τι κανουμε. Απλα βλεπουμε καποια στιγμη το παιδι σαλταρισμενο και ξυμομαστε......Δεν λεω οτι ειναι ετσι ολες οι περιπτωσεις αλλα εχω δει αρκετες που ειναι εστι, και η μανουλα ουτε καν το βλεπει. Ο ξενος απεξω το βλεπει πιο ευκολα. Προσπαθω να προλαβω καταστασεις με δικες μου βλακειες, αλλα μπορεις να τα προλαβεις ολα και να τα κανεις ολα τελεια? Κανενας δεν μπορει πιστευω.......:(

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Διαφημίσεις

Το πρόβλημα με τον γιο μου που είναι 19 μηνων δεν είναι μόνο το ότι είναι υπερκινητικός και νευρικός πεισματάρης αυτά μπορώ να τα δεκτω και να τα καταλάβω ως ενα ςσημείο αυτό που με απασχολεί είναι ότι δεν κάνει τιποτα απο αυτά που κάνει ένα παιδί της ηλικίας του το ότι δεν μιλάει ακόμα μου είπαι ο παιδίατρος άυτό έχει να κάνει με το παιδί αλλά ούτε φιλάει ούτε χαιρεταει ούτε χτυπάει παλαμάκια δεν τρώει τίποτα μόνος του παρά μόνο τα μπισκότα ούτε το μπουκάλι με το γάλα του δεν κρατάει το μόνο που κάνει είναι να κάνει ένα κάρο ζημιές ότι είναι έξυπνος φαίνεται αλλά δεν μπορεί να συγκετρωθεί σε τίποτα ούτε για 5 λεπτά δεν κάθεται ούτε στην αγκαλιά μου να του τραγουδισω να παίξουμε τίποτα δεν συζητάω για να βγούμε να κάτσουμε έξω είναι απαγορευμένω τα κάνει όλα λίμπα αλλά το να μην μπορεί να συγκενρωθεί καπου με ανησυχεί και σκέφτομαι να δω κανα παιδοψυχολογο ξέχασα να αναφέρω ότι από την ημέρα που γεννήθηκε ηρεμία δεν υπήρχε μέσα στο σπίτι και στο τέλος χωρίσαμε με τον πατέρα του μετά απο 22 χρόνια και όσο νά είναι πέρασα πολύ δύσκολα με αφάνταστα νεύρα και κάποιες φορές χωρίς καθόλου υπομονή και μετά διαπιστωσα ότι έπαθα και υπερθυροειδισμό και ώσπου να τον ρυθμίσω απο τα νεύρα νόμιζα ότι θα τρελλαθώ κάποιες φορές δυστυχώς του φώναζα άδικα και πιστεύω ότι αν με άκουγε κανείς θα νόμιζε ότι είμαι καμιά υστερικιά αυτά βέβαια πέρασαν αλλά μηπως έκανα καμιά ζημιά στον ψυχισμό του παιδιού νιώθω τόσο ασχημα και δεν ξέρω τι να κάνω λεφτά μία δεν έχω μήπως ξέρετε άν το παίδων έχει τμήμα παιδοψυχολόγων να σκεφτήται ότι μου έχει περάσει και από το μυαλό μήπως ειναι αυτιστικό δεν ξέρω σας ευχαριστώ για τον χρόνο και συγνώμη για το μεγάλο post

Αν δεν μιλάει μου φαίνεται πολυ λογικό να είναι μονιμα νευριασμένο!

Γενικά οταν τα παιδια δεν μπορούν να εκφράσουν ειτε αυτο που θελουν ειτε αυτο που νιωθουν τσαντίζονται.

Μηπως είναι αυτό ή και αυτο κατι που τα εμποδίζει?

Γιούλη Καπουνη είναι η ψυχολόγος που συμβουλευομαι και με εχει βοηθήσει αφάνταστα για τηλέφωνα εαν θελετε πμ πολυ ευχαρίστως.

• 3 χρόνια μετά...
:confused: kalhmera sas...exw 2 koritsakia 16 minon didumoules...exoume edw k 2 h mikroteri dagkoni sta kala kathoumena thn allh ...den kserw ti na kanw exw apelpistei thn exei melaniasei pantou...exw dokimasei na tis milisw tipota ti malono upsonontas ligo ti foni mou , tis edwsa mpatsoula sto popo,den tis edwsa simasia gia 2 3lepta ksana auth antidra den kserw me ti tropo na tin apotrepsw...:confused::?

Δυστυχως συμβαινουν συχνα αυτα στα διδυμακια! Μην αντιδρας ετσι γιατι και θα σε αντιγραφει συνειζοντας να χτυπαει αλλα και θα ζηλεψει ισως, και θα χτυπαει ακομη περισσοτερο την αδερφουλα της.

Ειναι ακομη μικρουλα βεβαια και δεν καταλαβαινει.

Εγω στη θεση σου καθε στιγμη που θα εκανε κατι θα την απομονωνα τονιζοντας οτι εκανε κατι κακο.

Θα αναγκαστεις να εχεις συνεχως τα ματια σου πανω τους αλλα σιγα σιγα και το αλλο μωρακι θα μαθει να αμυνεται, υποχρεωτικα.

Διαφημίσεις

• 5 χρόνια μετά...

Καλημέρα σε όλους, θα ήθελα την άποψη σας για το εξής θέμα: ο γιος μου (3 ετών παρά δύο μηνων) τώρα τελευταία παρουσιάζει κάποια ας το πούμε επιθετική συμπεριφορά. Στο σταθμό κατά καιρούς μου έχουν πει ότι τεντώνει το χέρι του σαν να κρατάει ένα ξίφος ή ένα όπλο νοερά και κάνει ότι παίζει με άλλα παιδιά, κάτι που έχω δει να το κάνει και στο σπίτι.  Βέβαια δε μου έχουν αναφέρει ότι έχει χτυπήσει κάποιο παιδί ή ότι έχει γίνει κάτι πιο σοβαρό, απλά με ρωτησαν αν βλέπει παιδικά με ξύλο. Εδώ να πω ότι δεν εκτεθεί σε κάποια μορφή βίας, πχ να έχουμε τέτοια σκηνικά στο σπίτι μας ή ακόμα και στην τηλεόραση είμαστε προσεκτικοί με το τι θα δει, τώρα να έχει δει κάποια σκηνή σε μια ταινία με ξύλο εκ παραδρομής δεν το αποκλείω τελείως. Σε παιδότοπους τον έχω παρατήσει να σπρώχνει άλλα παιδιά και παλι σαν κάνει ότι τα χτυπάει, χωρίς να ξέρω πάντα ότι το ξεκίνησε αυτος. Κατά τα άλλα είναι ένα παιδί μου δεν μας δημιουργεί προβλήματα ιδιαίτερα, είναι σχετικα συνεργάσιμο. Οι περισσότεροι μου λένε ότι είναι στη φύση των αγοριών ότι έτσι παίζουν κλπκλπ,  και να μην ανησυχώ, παρόλαυτα εμένα δε μου αρέσει αυτή η συμπεριφορά. Συνέχεια του λέμε ότι δεν είναι σωστό, ότι το άλλο παιδάκι μπορεί να μη διασκεδάζει πχ με το σπρώξιμο και πρέπει να παίζει πιο όμορφα κλπ. Δεν ξερω πως να το αντιμετωπίσω. Να το ψάξω περαιτέρω ή να συνεχίσω να του λέω αυτά που του λέω; Επίσης να πω πως εδώ και λίγες μέρες λέει ότι δε θέλει να πάει σχολείο, χωρίς να εξηγεί το γιατί. Κάτι που μου έχει περάσει από το μυαλό χωρίς να έχω κάποια ένδειξη, είναι επειδή είναι λίγο μικρόσωμος για την ηλικία του και είναι σε νέο σταθμό φέτος δεν έχει εναρμονιστεί με τα υπόλοιπα αγόρια του σχολείου, σαν ομάδα.

Καταρχήν σε αυτή την ηλικία δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις ένα παιδί επιθετικό (τουλάχιστον όταν έχει τέτοια συμπεριφορά που περιγράφεις), είναι αυθόρμητα τα παιδιά. Πριν τα 5 η ενσυναίσθηση δεν είναι καθόλου ανεπτυγμένη και δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί εσάς δεν σας αρέσει κάτι που εκείνου του αρέσει. Είναι η ηλικία του εγωκεντρισμού, δηλαδή, δεν τα νοιάζει τίποτα άλλο παρά μόνο πως νιώθουν εκείνα. Θέλει πολύ πολυ υπομονή αυτή η ηλικία, κάθε φορά που τον βλέπεις να γίνεται πιο ''επιθετικός'' να του λες ότι δεν πρέπει να πονάμε τους άλλους, φυσικά αν σηκώσει χέρι (πράγμα που είναι πολύ πιθανό να συμβεί)  θα πρέπει πάλι να του εξηγήσεις πως δεν πρέπει να συμπεριφέρεται έτσι, με απλά λόγια ώστε να τα καταλάβει το ίδιο, αν μπορέσεις να του σταματήσεις το χέρι την στιγμή που πάει να το κάνει θα είναι το ιδανικό. Να έχετε στον νου σας πως  επίσης είναι μιμητικά το παιδί αν έχει δει μία σκηνή βίας σε κάποιο παιδικό τότε σίγουρα κάποια άσχετη στιγμή θα του έρθει στο μυαλό και θα το κάνει το ίδιο.

Αυτό το κομμάτι θέλει πολυ δουλειά στα παιδιά, τουλάχιστον εμείς κοπιάσαμε πολυ με αυτό, τώρα πια είμαστε σε ένα πολυ καλό επίπεδο.

Οι περισσότεροι γονείς αγχωνόμαστε και διογκώνουμε στο μυαλό μας αυτές τις αντιδράσεις, ενώ είναι ένα ακόμα στάδιο ανάπτυξης που περνάνε. Σε καμία περίπτωση δεν λέω πως πρέπει να το αγνοήσουμε, ίσα ίσα λέω πως θέλει πολύ δουλειά, όμως όλα τα παιδιά αυτό θα το περάσουν, άλλα πιο έντονα και άλλα λιγότερο.

Επίσης κάτι που λέγαμε και σε ένα άλλο θέμα, είναι πως όπως τα μαθαίνουμε να μην είναι επιθετικά έτσι πρέπει να τα εκπαιδεύσουμε ώστε να μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους, και να μην δέχονται τα ίδια καμία μορφή βίας από κανέναν.

On 25/11/2019 at 2:50 ΜΜ, Sunshine8 είπε:

Καλημέρα σε όλους, θα ήθελα την άποψη σας για το εξής θέμα: ο γιος μου (3 ετών παρά δύο μηνων) τώρα τελευταία παρουσιάζει κάποια ας το πούμε επιθετική συμπεριφορά. Στο σταθμό κατά καιρούς μου έχουν πει ότι τεντώνει το χέρι του σαν να κρατάει ένα ξίφος ή ένα όπλο νοερά και κάνει ότι παίζει με άλλα παιδιά, κάτι που έχω δει να το κάνει και στο σπίτι.  Βέβαια δε μου έχουν αναφέρει ότι έχει χτυπήσει κάποιο παιδί ή ότι έχει γίνει κάτι πιο σοβαρό, απλά με ρωτησαν αν βλέπει παιδικά με ξύλο. Εδώ να πω ότι δεν εκτεθεί σε κάποια μορφή βίας, πχ να έχουμε τέτοια σκηνικά στο σπίτι μας ή ακόμα και στην τηλεόραση είμαστε προσεκτικοί με το τι θα δει, τώρα να έχει δει κάποια σκηνή σε μια ταινία με ξύλο εκ παραδρομής δεν το αποκλείω τελείως. Σε παιδότοπους τον έχω παρατήσει να σπρώχνει άλλα παιδιά και παλι σαν κάνει ότι τα χτυπάει, χωρίς να ξέρω πάντα ότι το ξεκίνησε αυτος. Κατά τα άλλα είναι ένα παιδί μου δεν μας δημιουργεί προβλήματα ιδιαίτερα, είναι σχετικα συνεργάσιμο. Οι περισσότεροι μου λένε ότι είναι στη φύση των αγοριών ότι έτσι παίζουν κλπκλπ,  και να μην ανησυχώ, παρόλαυτα εμένα δε μου αρέσει αυτή η συμπεριφορά. Συνέχεια του λέμε ότι δεν είναι σωστό, ότι το άλλο παιδάκι μπορεί να μη διασκεδάζει πχ με το σπρώξιμο και πρέπει να παίζει πιο όμορφα κλπ. Δεν ξερω πως να το αντιμετωπίσω. Να το ψάξω περαιτέρω ή να συνεχίσω να του λέω αυτά που του λέω; Επίσης να πω πως εδώ και λίγες μέρες λέει ότι δε θέλει να πάει σχολείο, χωρίς να εξηγεί το γιατί. Κάτι που μου έχει περάσει από το μυαλό χωρίς να έχω κάποια ένδειξη, είναι επειδή είναι λίγο μικρόσωμος για την ηλικία του και είναι σε νέο σταθμό φέτος δεν έχει εναρμονιστεί με τα υπόλοιπα αγόρια του σχολείου, σαν ομάδα.

Μηπως αυτή την συμπεριφορά την μιμείται από κάποιο παιδί στο σταθμό ή και μεγαλύτερο παιδι ξαδελφακι πχ που έρχεται σε επαφή? 

Πραγματι τα αγόρια παίζουν παλεύοντας κ το βλέπω στα ξαδέλφια του δικού μου που είναι μεγαλύτερα από δεκα κ πάνω κ ο μικρός μου τριων σχεδόν προσπαθεί να συμμετεχει αρκετά επιφυλακτικα. Έτσι δεν παίζει καθόλου μαζί μου, μονο λίγες φορές με τον πατέρα του.  

Πιθανόν να είναι μιμητική. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Ρωτήσαμε σήμερα στο σταθμό,όλα καλά μας είπαν, παίζει με τα άλλα παιδιά και λίγο πολύ όλα τα αγόρια παίζουν κάπως έτσι από ότι κατάλαβα.  Πάντως από ότι μας είπαν δεν τον πειράζει κάποιο άλλο παιδί και δείχνει χαρούμενος , τους έκανε εντύπωση που λέει ότι δε θέλει να πάει σχολείο. Θα έχω στο νου μου αυτά που ειπατε και θα δω πως θα εξελιχθεί.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...