Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

αχχχ...εχω μεγαλο αγχος...

Recommended Posts

γεια σας...!! Θα ηθελα να σας πω κ εγω την δικη μ ιστορια...!!! Πριν μια εβδομαδα ειχε ερθει το αγορι μου με την προυποθεση να προχωρησουμε την σχεση μας..(κοινη αποφαση ηταν)...αλλα εκει που ηταν ετοιμος να βαλει το προφυλακτικο να αρχισουμε εγω του ειπα οτι δεν ηθελα...!! Βεβαια εκανα ολη αυτη την εισαγωγη για να καταληξω στο οτι καναμε προκαταρκτικα χωρις προφυλακτιο και σε καποια φαση η βαλανος ακουμπισε για λιγο την περιοχη μου..τονιζω οτι ΑΠΛΑ ακουμπησε...μετα οταν το σκεφτηκα εγω...αγχοθηκα μηπως εγινε κατι με τα προσπερματικα αλλα μου ειπε ο καλος μου οτι δεν ειχε βγαλει καθολου...και ρωταω εγω για να παρω και μια 2η γνωμη υπαρχει καμια περιπτωση απο ολο αυτο να εχω μεινει εγκυος??? Ξερω χαζη ερωτηση απλα ειναι το αγχος μου τωρα + αυτες τις μερες με ποναει εντονα η κοιλια μου και νιωθω σαν να επροκειται να αδιαθετησω..!!!

Υ.Γ Λυπαμαι για το μεγαλο κειμενο..!!

Διαφημίσεις

Είναι δύσκολο να μήνεις έγκυος έτσι, χωρίς βέβαια να είναι αυτό μέθοδος αντισύλληψης. Συμβουλεύω να μη χαλάς τις όμορφες στιγμές σας με το άγχος που θα έχεις εκ των υστέρων, του αν έχεις μείνει έγκυος και να παίρνετε ΠΑΝΤΑ προφυλλάξεις. Η κοιλιά σου το πιθανότερο να πονάει έπειδη περιμένεις να αδιαθετήσεις. Προσπάθησε να μην αγχώνεσαι γιατί έτσι μπορεί να σου καθυστερήσει η περίοδος.

67d6bea5bf.png

Καταρχας σε ευχαριστω που απαντησες..!! Ουφφφ...εφυγε ενα αγχος. Γενικα το αγορι μου οπως και εγω ειμαστε αρκετα προσεχτικοι σε τετοια θεματα...απλα ετυχε εκεινη η μερα....:?

Από αντισυλληπτικά υπάρχει το χάπι yasminille (αν δεν έχεις αντεδείξεις καλύτερα να το πάρεις), επίσης αν σου τύχει κάτι περίεργο υπάρχει το χάπι της επόμενης ημέρας (αλλά για αυτό συμβουλέψου γυναικολόγο). Κανονικά για να υπάρξει εγκυμοσύνη πρέπει να υπάρχει ....συνουσία μέσα στον κόλπο (αλλά μπορεί και από υγρά που περιέχουν και αυτά σπερματοζωάρια). Μην το ρισκάρεις, εγώ μια φορά δεν πρόσεξα και τώρα έχω την μπεμπούλα μου. Σκέψου ότι αν μείνεις έγκυος, συνήθως υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να χρειαστείς να διακόψεις την κύηση που θα σε επιβαρύνει ψυχολογικά και σωματικά ενώ θα υποχρεωθείς να πληρώσεις και για όλη την διαδικασία. Από γνωστές που ξέρω συνήθως όταν προκύπτει μια εγκυμοσύνη το ζόρι το τραβάει μόνο η κοπέλα ενώ υπάρχει πιθανότητα από μια κακή επέμβαση να μην μπορεί μελλοντικά να αποκτήσει παιδάκια. Αφού θέλετε να ολοκληρώσετε κάνε μια επίσκεψη σε γυναικολόγο και θες τι δυνατότητες έχει και ποιο είδος αντισύλληψης σε καλύπτει καλύτερα.

Διαφημίσεις

γεια σας...!! Θα ηθελα να σας πω κ εγω την δικη μ ιστορια...!!! Πριν μια εβδομαδα ειχε ερθει το αγορι μου με την προυποθεση να προχωρησουμε την σχεση μας..(κοινη αποφαση ηταν)...αλλα εκει που ηταν ετοιμος να βαλει το προφυλακτικο να αρχισουμε εγω του ειπα οτι δεν ηθελα...!! Βεβαια εκανα ολη αυτη την εισαγωγη για να καταληξω στο οτι καναμε προκαταρκτικα χωρις προφυλακτιο και σε καποια φαση η βαλανος ακουμπισε για λιγο την περιοχη μου..τονιζω οτι ΑΠΛΑ ακουμπησε...μετα οταν το σκεφτηκα εγω...αγχοθηκα μηπως εγινε κατι με τα προσπερματικα αλλα μου ειπε ο καλος μου οτι δεν ειχε βγαλει καθολου...και ρωταω εγω για να παρω και μια 2η γνωμη υπαρχει καμια περιπτωση απο ολο αυτο να εχω μεινει εγκυος??? Ξερω χαζη ερωτηση απλα ειναι το αγχος μου τωρα + αυτες τις μερες με ποναει εντονα η κοιλια μου και νιωθω σαν να επροκειται να αδιαθετησω..!!!

οχι κουκλα μου αποκλειεται να εμεινες εγκυος ετσι.αν κανατε κανονικα κ στο τελος τραβιοταν τοτε υπηρχε μια μικρη περιπτωση αλλα αφου απλα ακουμπισε μια φορα τοτε οχι μην αγχωνεσαι :wink:

Κορίτσι μου, μη αγχώνεσαι για τη συγκεκριμένη φάση.

Όμως, από εδώ και στο εξής, το προφυλακτικό να το χρησιμοποιήσεις ΠΑΝΤΑ και από την αρχή.

Μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη είναι το ένα κομμάτι της ιστορίας, για μένα το πιο σημαντικό είναι η προφύλαξη από κάποια νοσήματα που θεραπεύονται δύσκολα και από κάποια άλλα που απλά δεν θεραπεύονται.

Μην ξεχνάς ότι κάθε φορά που έχεις επαφή με κάποιον, ουσιαστικά έρχεσαι σε επαφή με όλη τη σεξουαλική ιστορία του!

οχι κουκλα μου αποκλειεται να εμεινες εγκυος ετσι.αν κανατε κανονικα κ στο τελος τραβιοταν τοτε υπηρχε μια μικρη περιπτωση αλλα αφου απλα ακουμπισε μια φορα τοτε οχι μην αγχωνεσαι :wink:

συμφωνω και παντα προφυλαξη!!!

Κορίτσι μου, μη αγχώνεσαι για τη συγκεκριμένη φάση.

Όμως, από εδώ και στο εξής, το προφυλακτικό να το χρησιμοποιήσεις ΠΑΝΤΑ και από την αρχή.

Μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη είναι το ένα κομμάτι της ιστορίας, για μένα το πιο σημαντικό είναι η προφύλαξη από κάποια νοσήματα που θεραπεύονται δύσκολα και από κάποια άλλα που απλά δεν θεραπεύονται.

Μην ξεχνάς ότι κάθε φορά που έχεις επαφή με κάποιον, ουσιαστικά έρχεσαι σε επαφή με όλη τη σεξουαλική ιστορία του!

Αυτο ακριβως!!!!!!!

Σας ευχαριστω που απαντησατε...:)

Γενικα προσεχω σε τετοια θεματα απλα ετυχε εκεινη η φορα...φυσικα τις επομενες θα ειναι παρα μα παρα πλου προσεχτικη γιατι η μια εγκυμοσυνη αυτη την περιοδο...δεν θα ηταν οτι καλυτερο..!!!

Παλι καλα με τις απαντησεις σας ηρεμισε και το αγορι μου...γιατι ηταν σε κατασταση πανικου :S

Και σημερα αδιαθετησα οποτε ειμαστε ενταξει...

τα μωρακια οταν ειναι η ωρα τους...που θα ειμαστε και οι 2 ετοιμοι...:D

Διαφημίσεις

παιδια παντα προφυλαξη.

η απροσεξια καποιες φορες φερνει ασχημες συνεπειες.

ενημερωθειτε απο ειδικους και οχι αναμεταξυ σας

561874hhz1c12ps5.gif1298739qm9p56dlj4.gif

η ελπιδα πεθαινει παντα τελευταια!!!

• 3 weeks later...
Σας ευχαριστω που απαντησατε...:)

Γενικα προσεχω σε τετοια θεματα απλα ετυχε εκεινη η φορα...φυσικα τις επομενες θα ειναι παρα μα παρα πλου προσεχτικη γιατι η μια εγκυμοσυνη αυτη την περιοδο...δεν θα ηταν οτι καλυτερο..!!!

Παλι καλα με τις απαντησεις σας ηρεμισε και το αγορι μου...γιατι ηταν σε κατασταση πανικου :S

Και σημερα αδιαθετησα οποτε ειμαστε ενταξει...

τα μωρακια οταν ειναι η ωρα τους...που θα ειμαστε και οι 2 ετοιμοι...:D

Μπραβο συμφωνω τα λες τελεια, γιαυτο την αλλη φορα που θα παει το παλικαρι να βαλει προφυλακτικο μην σου ερθει 'ετσι' και του πεις αστο, γιατι μπορει να σου ερθει γουβετσι κανα μωρο στο κεφαλι και θα το φυσατε και οι δυο και δεν θα μαζευεται απο πουθενα.....:(

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Παιδια, ούτε το προφυλακτικό καλύπτει από μόνο του. Εμάς μας έσπασε, πήρα στις 6 ώρες από το ατύχημα "Χάπι της επόμενης ημέρας" και τώρα είμαι έγκυος!!!! Να το ρίξω ούτε λόγος ( φοβάμαι τις τόσες επιπτώσεις) κι ευτυχώς το αγόρι μου με στιρίζει :)... κι είμαστε ακόμα φοιτητές, σε άλλη χώρα ο καθένας... Τί να πω;! Άλλοι χρόνια χωρίς προφύλαξη και δεν τους έχει τύχει τίποτα κι εμάς με το πρώτο ατύχημα και μετά από χάπι της επόμενης ημέρας... Κοπελιά, πάρε και αντισυλληπτικό μαζί με το προφυλακτικό.

I believe in miracles, they happen every day:mrgreen:

Τα αντισυλληπτικά δεν είναι χάπια για πονοκέφαλο. Για να τα πάρει κάποιος θέλει συγκεκριμένο τρόπο. Δεν παίρνουμε ένα εδώ κι ένα εκεί.

Λεπτομέρειες στο γυναικολόγο. Από τη στιγμή που υπάρχουν επαφές ή πρόκειται να υπάρξουν επαφές, είναι απαραίτητη η επίσκεψη και συμβουλή του γυναικολόγου.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Τα αντισυλληπτικά δεν είναι χάπια για πονοκέφαλο. Για να τα πάρει κάποιος θέλει συγκεκριμένο τρόπο. Δεν παίρνουμε ένα εδώ κι ένα εκεί.

Λεπτομέρειες στο γυναικολόγο. Από τη στιγμή που υπάρχουν επαφές ή πρόκειται να υπάρξουν επαφές, είναι απαραίτητη η επίσκεψη και συμβουλή του γυναικολόγου.

Ακριβως...κι απο την αλλη τα αντισσυλληπτικα σε μικρη ηλικια μπορει να προκαλεσουν προβληματα συλληψης αργοτερα!!!!

ΤΑΣΟΣ 9/2/09

ΧΡΗΣΤΟΣ 21/7/10

ΘΑΝΟΣ 21/7/10

Διαφημίσεις

Παιδια, ούτε το προφυλακτικό καλύπτει από μόνο του. Εμάς μας έσπασε, πήρα στις 6 ώρες από το ατύχημα "Χάπι της επόμενης ημέρας" και τώρα είμαι έγκυος!!!! Να το ρίξω ούτε λόγος ( φοβάμαι τις τόσες επιπτώσεις) κι ευτυχώς το αγόρι μου με στιρίζει :)... κι είμαστε ακόμα φοιτητές, σε άλλη χώρα ο καθένας... Τί να πω;! Άλλοι χρόνια χωρίς προφύλαξη και δεν τους έχει τύχει τίποτα κι εμάς με το πρώτο ατύχημα και μετά από χάπι της επόμενης ημέρας... Κοπελιά, πάρε και αντισυλληπτικό μαζί με το προφυλακτικό.

:shock::shock::shock::shock:

τι ακουωωωωω

η μαλλον τι βλεπωωωωωω

εγω 10 χρονια κανω με προφυλακτικό κ δεν εμεινα.μονο οταν δεν χρησημοποιησαμε εμεινα.δεν μπορεις ετσι ανευθυνα να συστηνειςς χαπια λες κ ειναι...βιταμινες

διαβασε τις παρενεργειεσ πρωτα .ξερεις αν η κοπελα καπνιζει?απαγορευονται τα αντισυλλιπτικα στις γυναικες που καπνιζουν ξερεις αν εχει καποιο αλλο προβλημα?

Τα προφυλακτικά

αποτελούν μηχανικούς φραγμούς από υλικό λάτεξ, ενώ παράλληλα εμπεριέχουν και κάποια σπερματοκτόνο ουσία, με σκοπό τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητάς τους.

Οι μελέτες δείχνουν ότι η απολύτως σωστή χρήση του προφυλακτικού έχει ως ποσοστό ανεπιθύμητων κυήσεων 3%

Η σημασία, όμως, της σωστής εφαρμογής της μεθόδου αποδεικνύεται από τη διαπίστωση ότι τα πραγματικά ποσοστά αποτυχίας της εκτινάσσονται στο 14%

Η χρήση του ανδρικού προφυλακτικού αναγκάζει και τον άνδρα να συμμετάσχει ενεργά στην αντισύλληψη, δημιουργώντας του αίσθημα συνυπευθυνότητας σε αυτό το θέμα (ιδιαίτερα σημαντικό στις νεαρότερες ηλικίες).

Τέλος, στα πλεονεκτήματα της μεθόδου συγκαταλέγονται τόσο η ευκολία απόκτησής τους όσο και το χαμηλό τους κόστος.

Ποιες γυναίκες μπορούν να πάρουν το χάπι

Πρέπει να αποφεύγεται η χορήγησή του σε γυναίκες με ημικρανίες και σε όσες υποφέρουν από πονοκεφάλους ή επιληψία. Επίσης, σε γυναίκες με ήπια υπέρταση, κιρσούς κάτω άκρων και ινομυώματα μήτρας.

και ιδίως αν καπνίζουν.

Οφέλη από τα αντισυλληπτικά δισκία

Τα αντισυλληπτικά είναι μια ιδιαίτερα σημαντική μέθοδος αντισύλληψης, με αποτελεσματικότητα περίπου 98%, αν χρησιμοποιούνταί σωστά.

Το χάπι κατευνάζει τους πόνους της περιόδου (δυσμηνόρροια) και ελαττώνει την ποσότητα αποβαλλόμενου αίματος σε κάθε εμμηνορυσιακό κύκλο, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό στην περίπτωση που η γυναίκα πάσχει από μηνορραγίες και έχει αναιμία

Παρενέργειες των αντισυλληπτικών δισκίων

Συμπτώματα σοβαρών παρενεργειών που θα πρέπει να σας κινητοποιήσουν και χρήζουν ιατρικής παρέμβασης είναι το έντονο κοιλιακό άλγος, ο πόνος στο θώρακα, οι πονοκέφαλοι ασυνήθιστης έντασης, οι διαταραχές της όρασης ή τα άλγη και το οίδημα των κάτω άκρων.

Συνήθεις παρενέργειες

Τους πρώτους δύο με τρεις μήνες από την έναρξη της λήψης αντισυλληπτικών δισκίων ενδέχεται να παρατηρηθούν εξαιτίας των οιστρογόνων:

- Ναυτία και εμετοί (ελέγχονται αν λαμβάνετε το χάπι στη διάρκεια του γεύματος ή λίγο πριν από την κατάκλιση)

- Κεφαλαλγίες

- Αίσθημα ζάλης

- Ευαισθησία και αίσθημα τάσης στους μαστούς

- Αύξηση του σωματικού βάρους.

Οι παρενέργειες που οφείλονται στο προγενεστεροειδές είναι:

- Ενδιάμεσες αιμορραγίες κύκλου

- Κόπωση

- Ελάττωση της λίμπιντο

- Ακμή

- Κατάθλιψη.

Σημαντικές παρενέργειας του χαπιού στην καρδιά και στο κυκλοφορικό σύστημα

Στις ασυνήθιστες αλλά σοβαρές παρενέργειες των αντισυλληπτικών δισκίων περιλαμβάνονται η υπέρταση και η εν τω βάθει φλεβοθρόμβωση, καταστάσεις που συμβάλλουν στην εμφάνιση εμφράγματος ή αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων

Φλεβοθρόμβωση

Τα αντισυλληπτικά αυξάνουν τον κίνδυνο θρόμβωσης, κυρίως σε γυναίκες με ανάλογη προδιάθεση. Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος τους πρώτους μήνες. Δεν είναι ξεκάθαρο αν οι γυναίκες που λαμβάνουν τα προγενεστεροειδή νέας γενιάς κινδυνεύουν περισσότερο από φλεβοθρόμβωση. Ακόμα και αν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, η διαφορά όσον αφορά στην επικινδυνότητα αναμένεται να αποδειχθεί ελάχιστη σε σχέση με τα παλαιοτέρα δισκία, ιδιαίτερα στις γυναίκες χωρίς άλλους παράγοντες κινδύνου.

Καρδιακά προβλήματα

Το κάπνισμα και η υπέρταση αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων σε γυναίκες που λαμβάνουν αντισυλληπτικά δισκία.

Προσοχή στις φαρμακευτικές αλληλεπιδράσεις

Τα αντισυλληπτικά δισκία αλληλεπιδρούν με πολλά άλλα φάρμακα και ομοιοπαθητικά σκευάσματα. Η ταυτόχρονη λήψη, για παράδειγμα, αντιβιοτικών ελαττώνει την αποτελεσματικότητά τους. Επίσης, τα αντισυλληπτικά ενδέχεται να αυξήσουν τα επίπεδα της βιταμίνης D. Γι' αυτό να είστε πάντα προσεκτικές όταν λαμβάνετε και κάποιο άλλο φάρμακο και να ενημερώνετε το γιατρό σας.

Εν κατακλείδι, κάθε γυναίκα είναι απαραίτητο να συζητεί με το γυναικολόγο της τους πιθανούς τρόπους αντισύλληψης και, επιπλέον, η χρήση αντισυλληπτικών δισκίων θα πρέπει να γίνεται μόνο έπειτα από την έγκριση του γιατρού της.

για ολα τα παραπανω λοιπον καμια απο εμας δεν ειναι αρμοδια να ΣΥΣΤΗΝΕΙ ΧΑΠΙΑ .αν θελει η κοπελα μπορει να μιλησει με τον γιατρο της κ εκεινος θα τις κανει ειδικες εξετασεις αιματος για να δει αν μπορει κ ποια χαπια μπορει να δεχτει ο οργανισμος της.

επειδη ειναι αντισυλληπτικα δε σημαινει οτι τα συστηνουμε δεξια κ αριστερα

ειναι ΧΑΠΙΑ !!

Τί λέτε, ρε παιδιά;! ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΤΗΣ!! Και κατόπιν ιστορικού, ορμονικών εξετάσεων, ίσως και υπερήχου ωοθηκών θα αποφασιστεί το αν θα προχωρήσει σε αγωγή. Αν κάποια φερθεί τόσο ανεύθυνα, ώστε να ξεκινήσει αυθαίρετα αγωγή με αντισυλληπτικά, είναι πρόβλημα δικό της κι όχι κάποιου που τη συμβουλεύει να κοιτάξει κι αυτήν την προοπτική.

I believe in miracles, they happen every day:mrgreen:

Κάποιος που θέλει να συμβουλεύσει πρέπει να είναι προσεκτικός ώστε να γίνει σαφής για να μη δώσει "λάθος" συμβουλή.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

"Ταμπού" θέμα και ισως να μην αρμόζει να απαντήσει ενας άντρας σε τέτοιο θέμα, αν και νομίζω οτι πολλές φορές αυτά τα "ταμπού" φέρνουν άγνοια - άγχος και παραπληροφόρηση.....Φίλη LeLe θα σου απαντήσω όπως μου είχε απαντήσει - συμβουλέψει γιατρός (οικογενειακός) όταν άρχισα την "σεξουαλική μου ζωή" ως έφηβος.

Καταρχάς ΠΑΝΤΑ πρέπει να λαμβάνονται μέτρα προφύλαξης!!!!! Διότι περαν της πιθανότητας εγκυμοσύνης υπάρχουν πολλές πιθανότητες και κίνδυνοι μετάδοσης σεξουαλικών νοσημάτων. Μάλιστα εαν θυμάμαι καλά κάποια κονδυλώματα μεταδίδονται και απλά μέσω απλού αγγίγματος.

Τώρα εαν δεν τίθεται θέμα νοσημάτων, σχέση "μονογαμική" 100% και θέμα "τυφλής εμπιστοσύνης", τότε μόνο το προφυλακτικό παρέχει 99% ασφάλεια μή εγκυμοσύνης απο πλήρη εκσπερμάτωση μέσα στον κόλπο μιας γυναίκας. Τα αντισυλληπτικά προσφέρουν μεγάλα ποσοστά αλλά οχι στο 99%. Ολες οι άλλες "μέθοδοι" (γόνιμες & μή μέρες κτλ) δεν αποτελούν σοβαρές μεθόδους παρά απλά "έτυχε".

Τώρα στην περίπτωση που αναφέρεις ΔΕΝ υπάρχει πιθανότητα εγκυμοσύνης......Να το πώ απλά, πρέπει να υπάρξει πλήρη και ολοκληρωμένη πράξη συνουσίας εντός του κόλπου. Και αυτό λόγω λειτουργίας της γυναικείας φύσης. Κατα τον οργασμό μιας κοπέλας εκκρίνονται υγρά τα οποία εγκλωβίζουν το σπέρματικό υγρό του άντρα και μετά την παρέλευση κάποιας ώρας, αυτά τα υγρά (γυναικεία) επιστρέφουν στις σάλπιγγες περνώντας απο την μήτρα. Εκεί πλέον μπορεί να γίνει η γονιμοποίηση του ωαρίου. --- Γιαυτό και υπάρχουν πολλές δυσκολίες στην γονιμοποίηση λόγω μή σωστής λειτουργίας του όλου μηχανισμού ----

ΖΗΤΩ συγγνώμη απο την διαχείρηση εαν η περιγραφή είναι ενάντια στους όρους του forum. Εαν υπάρχει πρόβλημα περι αυτού η διαχείρηση ας σβήσει οτι θεωρεί μή πρέπον.

"Ταμπού" θέμα και ισως να μην αρμόζει να απαντήσει ενας άντρας σε τέτοιο θέμα, αν και νομίζω οτι πολλές φορές αυτά τα "ταμπού" φέρνουν άγνοια - άγχος και παραπληροφόρηση.....Φίλη LeLe θα σου απαντήσω όπως μου είχε απαντήσει - συμβουλέψει γιατρός (οικογενειακός) όταν άρχισα την "σεξουαλική μου ζωή" ως έφηβος.

Καταρχάς ΠΑΝΤΑ πρέπει να λαμβάνονται μέτρα προφύλαξης!!!!! Διότι περαν της πιθανότητας εγκυμοσύνης υπάρχουν πολλές πιθανότητες και κίνδυνοι μετάδοσης σεξουαλικών νοσημάτων. Μάλιστα εαν θυμάμαι καλά κάποια κονδυλώματα μεταδίδονται και απλά μέσω απλού αγγίγματος.

Τώρα εαν δεν τίθεται θέμα νοσημάτων, σχέση "μονογαμική" 100% και θέμα "τυφλής εμπιστοσύνης", τότε μόνο το προφυλακτικό παρέχει 99% ασφάλεια μή εγκυμοσύνης απο πλήρη εκσπερμάτωση μέσα στον κόλπο μιας γυναίκας. Τα αντισυλληπτικά προσφέρουν μεγάλα ποσοστά αλλά οχι στο 99%. Ολες οι άλλες "μέθοδοι" (γόνιμες & μή μέρες κτλ) δεν αποτελούν σοβαρές μεθόδους παρά απλά "έτυχε".

Τώρα στην περίπτωση που αναφέρεις ΔΕΝ υπάρχει πιθανότητα εγκυμοσύνης......Να το πώ απλά, πρέπει να υπάρξει πλήρη και ολοκληρωμένη πράξη συνουσίας εντός του κόλπου. Και αυτό λόγω λειτουργίας της γυναικείας φύσης. Κατα τον οργασμό μιας κοπέλας εκκρίνονται υγρά τα οποία εγκλωβίζουν το σπέρματικό υγρό του άντρα και μετά την παρέλευση κάποιας ώρας, αυτά τα υγρά (γυναικεία) επιστρέφουν στις σάλπιγγες περνώντας απο την μήτρα. Εκεί πλέον μπορεί να γίνει η γονιμοποίηση του ωαρίου. --- Γιαυτό και υπάρχουν πολλές δυσκολίες στην γονιμοποίηση λόγω μή σωστής λειτουργίας του όλου μηχανισμού ----

ΖΗΤΩ συγγνώμη απο την διαχείρηση εαν η περιγραφή είναι ενάντια στους όρους του forum. Εαν υπάρχει πρόβλημα περι αυτού η διαχείρηση ας σβήσει οτι θεωρεί μή πρέπον.

Συγχαρητήρια για την τόσο ξεκάθαρη, συγκεκριμένη και σωστά, κατά τη γνώμη μου, τοποθετημένη προσέγγιση. Ελπίζω η διαχείριση να μην θερωρήσει κάτι ως μη πρέπον.

• 3 weeks later...

Η μέθοδος με τις μέρες δεν είναι μέθοδος αντισύλληψης.... είναι απλά.... τύχη!

Γνωρίζω κοπέλα που έμεινε έγκυος την πρώτη φορά στην 8η μέρα και τη δεύτερη φορά στην 5η μέρα! Κι αυτό με κύκλο τακτικό 28 ημερών. Όλα είναι πιθανά. Γι' αυτό όταν δε θέλουμε μωράκια... χρησιμοποιούμε ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ προφυλάξεις.

Οταν ρωτησα τον γυναικολογο μου πριν αποφασισω να μεινω εγγυος για τις γονιμες μερες μου ειπε οτι πρεπει να υπολογιζω -14 μερες απο το συνολο των ημερων που κραταει ο κυκλος μου...Σε εναν κυκλο δηλαδη 28 ημερων μεχρι και η 14η ειναι γονιμη!!!Αρα ναι μετα την περιοδο λογικα μπορεις να μεινεις εγγυος...σε μενα τουλαχιστον επιασε!Τωρα αν ο κυκλος σου ειναι περιεργος κι οχι σταθερος...ολα ειναι πιθανα

• 1 month later...

εγω απλα εχω να πω συγχαρητηρια στην συγγραφεα του πρωτου μηνυματος που ειχε το προβλημα. Λογικα ειναι μικρης ηλικιας αλλα το μυαλο και οι τροποι της ειναι πολυ σωστοι

cJzmp3.png