Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΝΩΘΡΟ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟ?

Recommended Posts

εχω στην αγγαλια μου την 5 ημερών μπεμπουλα μου, την οποια θηλαζω αποκλειστικά απο την 1η μερα (ώρα). Καναμε συγκατοικηση στο μαιευτηριο, δεν πηρε σταγονα ξενο. Τις 2 πρωτες μερες ειμασταν αυτοκολητες, εκτοτε και χωρις να εμφανισει ικτερο την εχει πιασει μεγάλη νωθροτητα... Ξυπναει ανα 1-2 ωρες, παιρνει το στηθος 2-3 λεπτα και μετα πεφτει σε βαθυ υπνο.. Το βραδυ καπως βελτιωνεται η κατασταση, ομως δεν ειμαστε πολυ καλα στις πάνες της...

Προσπαθω να την κραταω ξυπνια την ωρα του θηλασμου, της μιλάω, τη ντυνω ελαφρια, την κουναω....αλλά λιγα λεπτα μετά κοιμαται βαθια και αφηνει το στηθος. Οπως καταλαβενετε ειμαι να σκάσω....:-(:sad::-(

ειχα εμπειρια στο θηλασμο αλλά αισθανομαι πλεον τελειως ανυμπορη...:cry:

καμια αλλη με αναλογη εμπειρια που μπορει να βοηθησει?

Διαφημίσεις

.. Το βραδυ καπως βελτιωνεται η κατασταση, ομως δεν ειμαστε πολυ καλα στις πάνες της...

... Οπως καταλαβενετε ειμαι να σκάσω....:-(:sad::-(

ειχα εμπειρια στο θηλασμο αλλά αισθανομαι πλεον τελειως ανυμπορη...:cry:

καμια αλλη με αναλογη εμπειρια που μπορει να βοηθησει?

Εve, να σου ζήσει! Από βάρος πώς είναι, την έχεις ζυγίσει; Οι πάνες της πόσες είναι;

Καλύτερα να απαντήσεις στις ερωτήσεις... http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962

Εντωμεταξύ, και επειδή είσαι έμπειρη, αν αισθάνεσαι πως κάτι δεν πάει καλά, καλύτερα να τη δει άμεσα παιδίατρος ή σύμβουλος θηλασμού, να τη ζυγίσετε κι όλας! Από χρώμα πώς είναι; Το άσπρο των ματιών κλπ; μήπως έχει ανεβάσει ίκτερο καθυστερημένα;

Δοκίμασες να βγάλεις με θήλαστρο ενοικιαζόμενο, να της δίνεις μερικές μέρες ενδιάμεσα στους θηλασμούς να δεις μήπως ζωηρέψει;

Εύχομαι να μην είναι τίποτα ανησυχητικό!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 40

Β. Το φύλο του βρέφους ΚΟΡΙΤΣΙ

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. ΟΧΙ

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. ΟΧΙ, ΙΚΤΕΡΟΣ ΑΠΟ 8-10

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

0ΧΙ

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

6-1-2010 3050

10-1-2010 (ΖΥΓΑΡΙΑ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟΥ) 2950

11-1-2010 (ΖΥΓΑΡΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ) 3050

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.ΓΥΡΩ ΣΤΑ 10

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει ΟΛΑ

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα ΟΧΙ

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) ΟΧΙ

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

ΝΟΙΚΙΑΣΑ ΤΟ ELITE ΤΗΣ AMEDA ΛΟΦΩ ΤΗΣ ΝΩΘΡΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ. ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΑΚΟΜΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗΕΙ

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. ΠΑΝΕΣ ΒΡΕΧΕΙ, ΤΣΙΣΑ 6 ΦΟΡΕΣ ΑΛΛΑ ΛΙΓΑ, ΚΑΚΑ 1-2 ΤΟ ΠΟΛΥ

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 1 ΦΟΡΑ

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

ΤΟ ΜΩΡΟ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΩΡΑ.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2-3 ΛΕΠΤΑ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΥΠΝΟΣ ΒΑΘΙΑ.

ΔΕΝ ΓΡΙΝΙΑΖΕΙ ΠΟΛΥ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΗ.

ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΟ ΧΑΛΗΝΟ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ, ΜΗΠΩΣ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ??

Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΑΚΟΜΑ.

Μιλησα με συμβουλο θηλασμου, μου ειπε να μην της δωσω μπιμπερο διοτι ισως αν βαριεται να ρουφηξει απο εμενα, να την καλομαθω και μετα να μην θελει το στηθος. Ετσι, νοικιασα το θηλαστρο αλλά δισταζω να το χρησιμοποιησω.

ειμαι σκασμενη, το στηθος μου δεν το νιωθω να πρηζεται, προφανως δεν μπορει να κατεβει σωστα το γαλα με τετοιο τροπο που θηλαζει...

πρεπει να απευθυνθεις σε ειδικο.μεχρι 20 ημερων πρεπει να κανουν πανω απο 4-5 φορες κακα κ πανω απο 6 πανες με τσισα,αλλιως σημαινει πως το μωρο κινδυνευει απο αφυδατωση,πρεπει οπωσδηποτε να μιλησεις σε καποιον ειδικο

Διαφημίσεις

Να σου ζήσει το μωράκι! Να σου πω ότι ανάλογη εμπειρία είχα και γω με την πλέον 3.5 μηνών δικιά μου μπέμπα, εμφάνισε ίκτερο από την 3η ημέρα της γέννησης και από νωθρότητα άλλο τίποτα. Το παιδί κοιμόταν συνέχεια και μόλις ξύπναγε και την έβαζα στο στήθος την έπαιρνε ο ύπνος μετά από πέντε λεπτά. Εχανε βάρος συνέχεια επειδή έχανε γεύματα και κόντεψε να μου πάθει αφυδάτωση. Δυστυχώς έκανα την βλακεία να μην νοικιάσω τότε νοσοκομειακό θήλαστρο και να βγάζω το γάλα να της το δίνω, ξεκίνησα ξένο για να μπορεί τουλάχιστον να τρώει κοιμισμένη, με αποτέλεσμα όμως να μειωθεί το δικό μου γάλα. Εάν θέλεις να θηλάσεις μην κάνεις το λάθος που έκανα εγώ και αφήσεις να περάσει πολύτιμος χρόνος και για τις δυο σας.

Οπωσδήποτε να επικοινωνήσεις με την παιδίατρό σου!

Το γάλα σου μπορείς να το δίνεις και με άλλους τρόπους εκτός από μπιμπερό, όπως κουταλάκι, ποτηράκι ή sns. Όμως αν η νωθρότητα είναι από ίκτερο δεν θα επηρεάσει το μωρό να πάρει ίσως για λίγες μέρες μπιμπερό, μόλις ζωηρέψει θα θηλάσει κανονικά!

Ας το αξιολογήσει πρώτα ο παιδίατρος και μετά θα δεις πώς θα της δίνεις το επιπλέον γάλα που χρειάζεται! Όμως επικοινώνησε άμεσα με παιδίατρο!

HXuSp2.pngaS46p2.png

περιμενω ραντεβου απο τον παιδιατρο μεσα στις επομενες μερες.

αναγκαστικα θα ξεκινησω αντλησεις, καταλαβαινετε ποσο ευκολο ειναι η αποστειρωση, αντληση, θηλασμος του νεογεννητου με ενα 2χρονο μεσα στο σπιτι...ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΛΑΨΩ...

αναγκαστικα θα ξεκινησω αντλησεις, καταλαβαινετε ποσο ευκολο ειναι η αποστειρωση, αντληση, θηλασμος του νεογεννητου με ενα 2χρονο μεσα στο σπιτι...ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΛΑΨΩ...

σε νιωθω απολυτα.27 μηνων ηταν η κορη μου οταν γεννησα τον μικρο :?

Διαφημίσεις

Mην απογοητεύεσαι, δεν θα είναι για πάντα! Μέχρι να ζωηρέψει η μικρή!

Δεν κατάλαβα τι εννοείς ότι περιμένεις ραντεβού μέσα στις επόμενες μέρες...:? Δεν μίλησες με τον παιδίατρο να του πεις την κατάσταση και να δει άμεσα το μωρό ή να σε καθοδηγήσει; Πιστεύω πως πρέπει να τον πάρεις άμεσα τηλ. και εκείνος ανάλογα μ' αυτά που θα του πεις θα δει αν χρειάζεται να δει το μωρό πιο γρήγορα. Εντωμεταξύ, ξεκίνα αντλήσεις και προσπάθησε να δίνεις περισσότερο γάλα στη μικρή με όποιον τρόπο μπορείς καλύτερα!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Mην απογοητεύεσαι, δεν θα είναι για πάντα! Μέχρι να ζωηρέψει η μικρή!

Δεν κατάλαβα τι εννοείς ότι περιμένεις ραντεβού μέσα στις επόμενες μέρες...:? Δεν μίλησες με τον παιδίατρο να του πεις την κατάσταση και να δει άμεσα το μωρό ή να σε καθοδηγήσει; Πιστεύω πως πρέπει να τον πάρεις άμεσα τηλ. και εκείνος ανάλογα μ' αυτά που θα του πεις θα δει αν χρειάζεται να δει το μωρό πιο γρήγορα. Εντωμεταξύ, ξεκίνα αντλήσεις και προσπάθησε να δίνεις περισσότερο γάλα στη μικρή με όποιον τρόπο μπορείς καλύτερα!

φυσικα, εχεις δικιο, θα τον δω αυριο...

τι κλαμα εχω ριξει βρε κοριτσια...:-(

Και εγώ έδωσα με μπουκάλι τις πρώτες 15 μέρες αποκλειστικά δικό μου γιατί δεν ξυπνούσε καθόλου λόγω ίκτερου. Πατούσα τη θηλή από το μπουκάλι και το γάλα έτρεχε στο στόμα του. Είχα δει να το κάνουν και στο μαιευτήριο όταν τα ταϊζουν για να τελειώνουν πιο γρήγορα. Μετά πήρε στήθος κανονικά και μάλιστα δυσκολεύτηκε στο μπουκάλι όταν αποθήλασε στους 13 μήνες.

Αφού θηλάζει ήδη, λίγες μέρες θα κρατήσει η ταλαιπωρία σου, μη στεναχωριέσαι. Πάντως το μωρό βγήκε με καλό βάρος από το μαιευτήριο και η σημερινή ζύγιση αν και σε διαφορετική ζυγαριά δεν φαίνεται ανησυχητική.

φυσικα, εχεις δικιο, θα τον δω αυριο...

τι κλαμα εχω ριξει βρε κοριτσια...:-(

αχ Eve, κουράγιο καλή μου.

Είναι η κούραση, η αγωνία, οι ευθύνες και κυρίως οι ορμόνες.

Θα περάσουν οι δυσκολίες, αλήθεια.

jv42p3.png

DfUyp2.png

Διαφημίσεις

Να σου ζήσει! Κι εμείς τα ίδια περάσαμε, και με την πρώτη και με τη δεύτερη κόρη. Σε καταλαβαίνω πολύ καλά... Αν θέλεις να κλάψεις, κλάψε να ξελαφρώσεις. Θα στρώσουν τα πράγματα. Κάνε αυτά που γράφει η Sofuka και οι άλλες κοπέλες. Όταν το ταΐζεις, βάζε το μετά και στο στήθος για να μην ξεσυνηθίσει, και θα δεις που μέρα με τη μέρα θα πίνει περισσότερο.

Ο κοντός χαλινός μπορεί να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα του θηλασμού αλλά το μωρό είναι ούτως ή άλλως αρκετά νωθρό. Αν δεν ήταν, θα χαλούσε τον κόσμο, για να χορτάσει. Οι κενώσεις που κάνει είναι λίγες, μίλησε άμεσα με τον παιδίατρο.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Eve μου, να σου ζήσει!

Ένα πράγμα σου υπόσχομαι: όλο αυτό που τώρα ζεις από φόρτιση είναι απολύτως προσωρινό - έχει σαφή ημερομηνία λήξης. Είμαι σίγουρη ότι το ξέρεις - απλά, τούτες τις ευαίσθητες μέρες η καρδιά σου δουλεύει γρηγορότερα από το μυαλό...

Πες μας τι θα σου πει ο παιδίατρος - ελπίζω να τον εμπιστεύεσαι σε θέματα θηλασμού. Το μωράκι είναι πολύ μικρό και όλα μπορούν να αποκατασταθούν με κατάλληλη καθοδήγηση!

Θα σε σκέφτομαι πολύ.

Ηρώ

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

eva σε καταλαβαινω απολυτα γιατι 2 χρονων ηταν η κορη μου οταν γεννησα το γιο μου....κανε κουραγιο , οσο μπορεις και θα τα καταφερετε. αν δεν ελεγες οτι δεν εχει ικτερο θα σου απαντουσα οτι αυτα ειναι συμπτωματα ικτερου. ετσι ηταν ο γιος μου , ο οποιος εκανε ικτερο απο 5 ημερων και μετα. καλυτερα να δειτε παιδιατρο αλλα σιγουρα ολα θα πανε καλα!!! να σου ζησει:D

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Καταρχην μπορει να εχει πραγματι ικτερο και καλα θα ηταν να την κοιταξεις καλα στο φως του ηλιου, διπλα στο παραθυρο.

Επισης να τη δει ο παιδιατρος, που ουτως η αλλως λογικο ειναι να τη δει περιπου 8 ημερων.

Οι πανες δεν ειναι και τραγικες, δεν ειναι και ολα τα μωρα ιδια.

Επανηλθε και στο βαρος γεννησης και αυτο ειναι ενα καλο σημαδι.

Επισης καλο σημαδι ειναι οτι τρωει καθε μια ωρα. Το οτι θηλαζει για λιγο, απο μονο του παλι δεν ειναι τρομερο. Καθε μια ωρα που τρωει, μπορει να της φτανει.

Δοκιμασε να βγαλεις και με το θηλαστρο και μετα το θηλασμο δωσε της λιγο να δεις αν θελει.

Καποια μωρα χωρις να εχουν κανενα προβλημα ειναι καπως πιο νωθρα και κοιμισμενα την πρωτη εβδομαδα. Παντως δεν το λες και νωθρο ενα μωρο που ξυπναει καθε ωρα για φαγητο.

Ταιζε την συχνα, οπως κανεις, ελεγχε τις πανες, βαλτην στο φως, κανε επισκεψη στο γιατρο και βλεπεις παλι.

k9Tap3.png

περιμενω να ερθει ο γιατρος, εχω αντλησει 3 φορες και εχω βγαλει ελαχιστη ποσοτητα καπου 20μλ , τα οποια εχθες εδωσα με τη συριγκα και το κουταλακι (το μωρο τσιριζε και τελικα χυθηκε ολο στο λαιμο του), σημερα με το μπιμπερο (το εβαλε στο στομα και δεν εκανε καμια απολυτως κινηση). Τελικα δεν ηπιε τιποτα δηλαδη. Συνεχιζω τις αντλησεις για να αυξησω λιγο την παραγωγη μου και κατα τα αλλα ψυχολογια κατω απο το 0....:-(

Εve καλη μου το μωρακι σου ελπιζω να μην εχει κατι σου ευχομαι να πανε ολα καλα και η παιδιατρος σου να σε βοηθησει να ξεπερασεται την φαση αυτη . υπομονη καλη μου φιλακια .

περιμενω να ερθει ο γιατρος, εχω αντλησει 3 φορες και εχω βγαλει ελαχιστη ποσοτητα καπου 20μλ , τα οποια εχθες εδωσα με τη συριγκα και το κουταλακι (το μωρο τσιριζε και τελικα χυθηκε ολο στο λαιμο του), σημερα με το μπιμπερο (το εβαλε στο στομα και δεν εκανε καμια απολυτως κινηση). Τελικα δεν ηπιε τιποτα δηλαδη. Συνεχιζω τις αντλησεις για να αυξησω λιγο την παραγωγη μου και κατα τα αλλα ψυχολογια κατω απο το 0....:-(

Δε θα κανω και καμια ον λαιν διαγνωση, αλλα συγγνωμη, μηπως τρωει οσο χρειαζεται και γι αυτο δε θελει αλλο?

Νωθρο μωρο και ξυπνημα καθε ωρα για φαγητο και τσιριδες, δεν πολυταιριαζουνε ολα μαζι.

Υπαρχουν οι κανονες, υπαρχουν και εξαιρεσεις.

Μπορει το μωρο να τρεφεται επαρκως. Τα νωθρα μωρα που χρειαζονται παρεμβαση ειναι νωθρα γενικως, οχι μονο μερικες φορες.

Εχεις ζυγαρια στο σπιτι να τη ζυγισεις μολις γινει 1 εβδομαδας να δουμε τι γινεται?

k9Tap3.png

την ειδε ο παιδιατρος και μου ειπε να μην ανησυχω.

Οντως τα κακα ειναι λιγα, αλλά μου ειπε οτι σε καποια μωρά που λιγο αργουν να "ξυπνησουν" μετα τη γεννα λέμε "λερωμενες πανες 4 την ημερα τσισα ή κακά". Μου ειπε οτι εφοσον ανεκτησε το βαρος γεννησης ειναι καλο σημαδι, αλλα να μην την εχω πολυ αγκαλια μετα τα ταισματα για να ξυπναει απο μονη της για φαγητο σε λιγη ωρα.

τι να σας πω, θα την ξαναζυγισω σε λιγες μερες και θα ειμαι πιο σιγουρη..

κασσιανη μακαρι να εχεις δικιο, ειλικρινα...