Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μαμά είμαι άσκημη.

Recommended Posts

Τι απαντάς εκτός από τα κλασσικά "είσαι πολύ όμορφη;" Δεν της αρέσουν τα γυαλιά της, το πρόσωπό της, τα πόδια της. Τι να πω; Είναι λίγο παχουλή και κάνουμε διατροφή. Πηγαίνει πολύ καλά και πιστεύω πως σε ένα μήνα θα είναι στα κιλά που πρέπει. Είναι πανέξυπνη και κοινωνική. Δε φαίνεται να νιώθει άσχημα και η συμπεριφορά της είναι πολύ καλή. Απλά θα ήθελα να αγαπήσει τον εαυτό της όπως είναι. Πες τε καμιά ιδέα!:roll:

74Qtp3.png2SeRp3.png

Διαφημίσεις

Δεν αντιμετωπιζω κατι τετοιο ακομα γιατι τα παιδια μου ειναι μικρα ακομα.Αλλα νομιζω οτι θα μπορουσες να της τονισεις ολα τα υπολοιπα προτερειματα που εχει.Τους λογους για τους οποιους την αγαπανε οι φιλοι της,τι ειναι αυτο που αγαπας εσυ επανω της και πως ο καθενας μας την ομορφια την αντιλαμβανεται με διαφορετικο τροπο.

Τα παιδιά μου....η ζωή μου

Της λες οτι ομορφια δεν ειναι αυτο που φαινεται αλλα αυτο που εκπεμπει. Η ομορφια της ψυχης φεγγοβολαει τοσο δυνατα που φαινεσαι θεα στα ματια οσων την γνωριζουν. Βεβαια υπαρχουν και οι ανθρωποι που δεν μπορουν να δουν περα απο τα εξωτερικα χαρισματα των αλλων. Και ειναι δυστυχισμενοι ανθρωποι αυτοι πραγματικα.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

εγώ πάλι προσπαθω να βάλω τον εαυτό μου στη θέση της μικρούλας και αισθανομαι ότι για να λέει έτσι συμβαινουν δυο πράγματα. Πρωτον το παιδάκι στεναχωριεται νομιζοντας ότι δεν ειναι όμορφο (όσο κοινωνικό και εξωστρεφες και να ειναι) και δευτερον τον ενδιαφερει ιδιαίτερα η εξωτερική εμφανιση, κατι που εγω δε βρισκω κακό. Μεγαλώνοντας σίγουρα θα μαθει ότι δεν ειναι αυτό το αγαθο με τη μεγαλύτερη σημασία, αλλά μάλλον θα είναι από εκεινες που θα σκεφτονται 'εντάξει το μυαλό και η ψυχή, αλλά και η εμφανιση ειναι σημαντική.' προς το παρόν όμως πιστευω ότι πρέπει να το βοηθήσεις όσο μπορεις στο να ξεπερασει αυτη του την αγωνία, και ο μόνος άμεσος τρόπος που σκεφτομαι είναι να τη βοηθησεις με την εμφανιση της Με τα γυαλάκια της, κανενα ρουχαλάκι και ίσως το μαλάκι της. Όταν νιωσει καλυτερα, θα μπορεσει να καταλαβει καλυτερα μερικά πραγματα. Η κορούλα σου είναι κοκετα πώς να το κάνουμε?? Δεν ειναι απαραιτητα κακό αυτο!! Να σου ζησει.

Πάντως δεν έχω δει ποτέ άσχημο παιδάκι... Πιστεύω ειλικρινά ότι δεν υπάρχουν άσχημα παιδιά.

Έχεις εντοπίσει τι κάνει την κορούλα σου να το πιστεύει αυτό για τον εαυτό της; Μήπως κανένα πειραχτήρι στο σχολείο της και της έχει δημιουργήσει αυτη την ανασφάλεια για τον εαυτό της;

.....δε νομίζω τάκη....

Διαφημίσεις

Κορίτσια ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις. Γενικά προσπαθώ να της τονώνω την αυτοπεποίθηση με το να τονίζω τα προτερήματά της και όχι μόνο τα εσωτερικά, αλλά και τα εξωτερικά το χαμόγελό της, το όμορφο πρόσωπό της και τα καταπληκτικά μαλλιά της που της ζητάω να μου τα δώσει :lol::lol:. Γενικά όμως στενοχωριέμαι πολύ όταν μου λέει "δε μου αρέσει αυτό που βλέπω στον καθρέπτη":(:(. Η αλήθεια είναι πως ένας φίλος της πέρσι την έλεγε χοντρή και φέτος ίσως το θυμήθηκε :(. Μεγαλώνει η κορούλα μου.!

74Qtp3.png2SeRp3.png

Ψυχούλα γλυκειά... Το παιδάκι σου προφανώς κατανοεί ότι η πρώτη εικόνα που εκπέμπουμε βασίζεται στην εξωτερική εμφάνιση. Στο σχολείο γίνεται πολλή συζήτηση γύρω από μοντέλα, ηθοποιούς, τραγουδιστές συνήθως.

Ίσως να βρίσκατε φωτό από ηθοποιούς κλπ με γυαλιά ή με παρόμοιο χτένισμα σαν της κόρης σου. Δυστυχώς σε αυτή την ηλικία, η εσωτερική ομορφιά δεν λέει και πολλά πράγματα...

Φαντάζομαι το άγχος και την ταραχή που πρέπει να περνάει το παιδάκι σου σε αυτή την ηλικία. Νομίζω και εγώ θα της μιλούσα για την ομορφιά της ψυχής και πως αυτό προέχει να καλλιεργήσουμε όμως δεν ξέρω αν σε αυτή την ηλικία μπορεί να κατανοήσει τι σημαίνουν όλα αυτά. Όταν πάντως ο γιος μου πέρισυ αντίστοιχα μου έλεγε ότι δεν είναι δυνατός και πως τα άλλα αγόρια είναι πιο δυνατά από αυτόν , του έδωσα να καταλάβει πως ο καθένας μας έχει τα αδύνατα σημεία στην εμφάνισή τους ή στο χαρακτήρα τους και πως κοροιδεύουν μόνο τα παιδάκια που δεν νιώθουν καλά με τον ίδιο τους τον εαυτό. Επίσης του είπα πως μπορεί εκείνος να είναι αδύναμος, ο άλλος μπορεί να είναι άσχημος , κοντός, με μεγάλη μύτη ή μεγάλα αυτιά κλπ και πως αυτά δεν είναι σωστό να τα κατακρίνουμε. Δεν ξέρω ακριβώς τι , αλλά κάτι από όλα αυτά τον άγγιξε και απέκτησε σιγουριά στον εαυτό του. Έτσι λοιπόν την επόμενη φορά που ο νταής του σχολείου τον πλησίασε και άρχισε να του λέει ότι δεν είναι δυνατός, ο μικρός τον αποστόμωσε λέγοντάς του ότι και αυτός δεν είναι έξυπνος για να λέει τέτοιες κακίες και να στεναχωρεί τα άλλα παιδάκια. Από τότε λοιπόν δεν τον ξαναενόχλησε κανένας.

Υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις για να της φτιάξεις τη διάθεση. Πάρ'τη μαζί σου στο κομμωτήριο και πρότεινέ της να διαλέξει νέο κούρεμα. Άλλαξέ της σκελετό στα γυαλάκια. Πάρ'τη μια βόλτα σε κανένα κατάστημα καλλυντικών και στα μαγαζιά και άστη να διαλέξει κανένα κοκκαλάκι ή κανένα καινούργιο μπλουζάκι (μετά τον μήνα της διατροφής, που θα έχει αδυνατίσει)... ό,τι κάνουμε δηλαδή εμείς οι γυναίκες... γυναικεία κόλπα:) Εγώ άμα είχα μια μπουμπού αυτό θα έκανα, αυτό έκανε και η μαμά μου με μένα... Nα δεις πώς θα αλλάξει γνώμη και θα νιώσει καλύτερα:)

it's never too late to start all over again

Αχ, με θυμάμαι να νιώθω έτσι - αν και κατά τη διάρκεια της εφηβείας. Ό,τι και να μου έλεγε η μητέρα μου, ότι είμαι πανέμορφη κτλ κτλ δεν τα έπαιρνα στα σοβαρά, γιατί "ήξερα" ότι δεν είναι αντικειμενική.

Νομίζω ότι η Skybeam είχε πολύ καλές ιδέες!

Διαφημίσεις

Με θυμάμαι να νιώθω έτσι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Ποτέ δεν το εξέφρασα με λόγια αλλά είμαι σίγουρη ότι ένας άνθρωπος που λίγο "του έκοβε" το καταλάβαινε. Έχω απίστευτη πικρία που οι γονείς μου δε μου είπαν ποτέ έστω και ψέματα.... Οπότε σίγουρα συμφωνώ με το να λες στην κόρη σου ότι είναι όμορφη, είναι δεν είναι. Άλλες σχετικές προτάσεις δεν έχω. Δεν ξέρω τι άλλο θα ήθελα εγώ από τους γονείς μου. Σίγουρα ήθελα όμως να ακούσω μια καλή κουβέντα σχετικά με την εμφάνισή μου.

................................

Ευτυχώς κάποια στιγμή στη ζωή μου συνάντησα και τον άντρα μου. Ήρθαν και στιγμές που ένιωθα super model χάρη στη ματιά του. Πάνε βέβαια αυτές οι εποχές μετά από 15 χρόνια. Αποφάσισα λοιπόν ότι η κόρη μου θέλω να πιστεύει ότι είναι όμορφη είτε είναι είτε δεν είναι. Για μένα είναι το πιο όμορφο πλάσμα πάνω στον πλανήτη και της το λέω κάθε μέρα. Ακόμα και αν δεν της το έλεγα όμως, σίγουρα το βλέπει στα μάτια μου ότι έτσι τη βλέπω εγώ. Η Αλεξάνδρα μου είναι "η ομορφιά όλου του κόσμου" και όσο περνάει απ΄το χέρι μου θα το ακούει καθημερινά.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Κορίτσια πολύ καλές οι ιδέες σας! Ειδικά για τα ψώνια μετά το χάσιμο των κιλών μας. Γενικά η κορούλα μου είναι πολύ ευαίσθητη και θέλει συνεχώς επιβράβευση όπως και κάνω, προσπαθώντας επίσης να την κάνω πιο δυνατή και να πιστεύει στον εαυτό της. Σας ευχαριστώ πολύ, είναι πολύ ωραία να ξέρεις πως υπάρχουν φίλοι που θα σε βοηθήσουν!:P

74Qtp3.png2SeRp3.png

Πάντως εγώ επιμένω ότι σε ένα παιδάκι 6 χρονών δεν τίθεται θέμα κομμωτηρίου, διατροφής ή στυλίστα.

Ειλικρινά όμως δεν μπορεί να μην είναι όμορφη. Είναι δυνατόν 2,3 ή 5 κιλά να κάνουν ένα αγγελούδι 6 χρονών πιο άσχημο; Ή το γεγονός ότι φοράει γυαλιά;

Το λέω αυτό έχοντας κοριτσάκι 6 χρονών και έχοντας δει όλες τις φίλες της, της συμμαθήτριές της και γενικά παρατηρώντας κοριτσάκια συνομήλικά της.

Νομίζω ότι και το γεγονός της "διατροφής" πιθανόν να της έχει προσθέσει υποσυνείδητα κάποια ανασφάλεια. Δηλαδή, μήπως σκέφτεται:"για να πρέπει να αλλάξω μέσω της διατροφής, άρα δεν είμαι καλή όπως είμαι τώρα";

Προσέξτε το και αυτό γενικοτερα. Επίσης, σε τέτοιες ηλικίες πολύ περισσότερο από τη διατροφή (που εννοείται βέβαια ότι πρέπει να είναι προσεγμένη) βοηθά η σωματική άσκηση σε δραστηριότητες που αγαπά το ίδιο το παιδί. Σκέψου ότι μέσω της διατροφής το παιδί μπορεί να στερείται τροφές που έχει μάθει να καταναλώνει ενώ μέσω μιας σωματικής δραστηριότητας (κολύμπι, χορός, γυμναστική) το παιδί εκτονώνεται κάνοντας κάτι που του αρέσει.:wink:

.....δε νομίζω τάκη....

Η κορη μου ειχε το ιδιο προβλημα οταν ηταν στην ηληκια της μικρης σου.Την κοροιδευαν τα παιδακια στο σχολειο για τα λιγα παραπανω κιλα και τα γιαλυα.Εκανα ολα αυτα που λενε τα κοριτσια ψωνια,κομωτηριο,αλλους σκελετους,και συνεχεια προσπαθουσα να της τονοσω το ηθικο.ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ εχασε τα κιλα και σημερα πια ειναι 17 χρονων εχει αυτοπεπηθηση και ειναι κουκλα.Γι αυτο μην ανχωνεσαι να δεις που ολα θα φτιαξουν.Φιλικα

Φυσικά και δεν είναι άσχημη η κόρη μου, ίσα ίσα είναι κουκλίτσα. Όσον αφορά για την γυμναστική, ήδη πηγαίνουμε εδώ και 3 χρόνια, αλλά η καημενούλα έχει πολύ κακό μεταβολισμό και παχαίνει πολύ εύκολα, βασικά πάντα ήταν λίγο γεματούλα. Εδώ και 2-3 μήνες όμως ξέφυγε λίγο, γι΄αυτό την πήγα σε ειδικό παιδίατρο και μας μείωσε απλά το πρωινό στην ουσία. Ήδη την βλέπω πως χάνει σιγά σιγά. Το θέμα είναι πως αυτή νιώθει έτσι, χωρίς ουσιαστικό λόγο. Απλώς θέλω να προλάβω χειρότερη ψυχολογία από μέρους της.

74Qtp3.png2SeRp3.png

Διαφημίσεις

Με θυμάμαι να νιώθω έτσι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Ποτέ δεν το εξέφρασα με λόγια αλλά είμαι σίγουρη ότι ένας άνθρωπος που λίγο "του έκοβε" το καταλάβαινε. Έχω απίστευτη πικρία που οι γονείς μου δε μου είπαν ποτέ έστω και ψέματα.... Οπότε σίγουρα συμφωνώ με το να λες στην κόρη σου ότι είναι όμορφη, είναι δεν είναι. Άλλες σχετικές προτάσεις δεν έχω. Δεν ξέρω τι άλλο θα ήθελα εγώ από τους γονείς μου. Σίγουρα ήθελα όμως να ακούσω μια καλή κουβέντα σχετικά με την εμφάνισή μου.

................................

Ευτυχώς κάποια στιγμή στη ζωή μου συνάντησα και τον άντρα μου. Ήρθαν και στιγμές που ένιωθα super model χάρη στη ματιά του. Πάνε βέβαια αυτές οι εποχές μετά από 15 χρόνια. Αποφάσισα λοιπόν ότι η κόρη μου θέλω να πιστεύει ότι είναι όμορφη είτε είναι είτε δεν είναι. Για μένα είναι το πιο όμορφο πλάσμα πάνω στον πλανήτη και της το λέω κάθε μέρα. Ακόμα και αν δεν της το έλεγα όμως, σίγουρα το βλέπει στα μάτια μου ότι έτσι τη βλέπω εγώ. Η Αλεξάνδρα μου είναι "η ομορφιά όλου του κόσμου" και όσο περνάει απ΄το χέρι μου θα το ακούει καθημερινά.

συμφωνω και πιστευω πως για τους γονεις,οσο σημαντικο ειναι να ταιζουν τα παιδια τους,τοσο σημαντικο ειναι να τονωνουν την αυτοπεποιθηση τους.χωρις αυτοπεποιθηση το παιδι θα εχει προβλημα τοσο στις σχεσεις του με τους αλλους,οσο και στις επιλογες του(σπουδες,κλπ)εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι αν εχεις το "καλως εννοουμενο..ψωνιο",τα πας καλυτερα στη ζωη σου,δεν κανεις συμβιβασμους,επιλεγεις καλυτερες σπουδες,καλυτερο συντροφο,καλυτερους φιλους.το να τονωνεις την αυτοπεποιθηση του παιδιου ειναι δουλεια του γονιου!!:wink:

Πάντως εγώ επιμένω ότι σε ένα παιδάκι 6 χρονών δεν τίθεται θέμα κομμωτηρίου, διατροφής ή στυλίστα.

Ειλικρινά όμως δεν μπορεί να μην είναι όμορφη. Είναι δυνατόν 2,3 ή 5 κιλά να κάνουν ένα αγγελούδι 6 χρονών πιο άσχημο; Ή το γεγονός ότι φοράει γυαλιά;

Το λέω αυτό έχοντας κοριτσάκι 6 χρονών και έχοντας δει όλες τις φίλες της, της συμμαθήτριές της και γενικά παρατηρώντας κοριτσάκια συνομήλικά της.

Νομίζω ότι και το γεγονός της "διατροφής" πιθανόν να της έχει προσθέσει υποσυνείδητα κάποια ανασφάλεια. Δηλαδή, μήπως σκέφτεται:"για να πρέπει να αλλάξω μέσω της διατροφής, άρα δεν είμαι καλή όπως είμαι τώρα";

Προσέξτε το και αυτό γενικοτερα. Επίσης, σε τέτοιες ηλικίες πολύ περισσότερο από τη διατροφή (που εννοείται βέβαια ότι πρέπει να είναι προσεγμένη) βοηθά η σωματική άσκηση σε δραστηριότητες που αγαπά το ίδιο το παιδί. Σκέψου ότι μέσω της διατροφής το παιδί μπορεί να στερείται τροφές που έχει μάθει να καταναλώνει ενώ μέσω μιας σωματικής δραστηριότητας (κολύμπι, χορός, γυμναστική) το παιδί εκτονώνεται κάνοντας κάτι που του αρέσει.:wink:

Λοιπόν, συμφωνώ απόλυτα με όλα!

Θα ήθελα επίσης να προσθέσω ότι η μικρούλα φαίνεται να έχει κάπως χαμηλή αυτοεκτίμηση. Πιθανόν έχει ακούσει διάφορους να κάνουν σχόλια σχετικά με τα κιλά της και να έχει πληγωθεί. Οι άνθρωποι χαρακτηρίζουν πολύ εύκολα και δεν σκέφτονται τα συναισθήματα των παιδιών. Και προς τα εκεί πρέπει Ευάκι μου να δουλέψετε λιγάκι!

Πέρα απ' τη γυμναστική και τις σωματικές ασκήσεις που σου προτείνει η Μarandnik, καλό θα ήταν να τονώσεις την αυτοπεποίθησή της. Δώσε της αρμοδιότητες και επαίνεσε την προσπάθειά της ακόμη κι αν δεν τα έχει καταφέρει πολύ καλά. Να είσαι κατηγορηματική σε όποιον μιλάει μπροστά της πως δεν ανέχεσαι οποιονδήποτε χαρακτηρισμό. Απέφυγε κι εσύ όσο μπορείς αρνητικούς χαρακτηρισμούς. Συχνά εμείς οι γονείς, άθελά μας, λέμε διάφορα πράγματα στα παιδιά (κι εγώ δεν αποτελώ εξαίρεση) που δεν τα εννοούμε αλλά τα κάνουν να νιώθουν άσχημα. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, ζήτησέ της συγνώμη κι εξήγησέ της το λόγο που φέρθηκες έτσι. Τα μικρά εκτιμούν πάρα πολύ την ειλικρίνειά μας. Μίλα μαζί της με ήρεμο τρόπο κι απέφυγε εντελώς τους υψηλούς τόνους στη φωνή. Τόνισε όσο μπορείς όλα τα θετικά της στοιχεία. Δλδ εκτός την ομορφιά της, την κοινωνικότητά της, την εξυπνάδα της, την καλοσύνη της. Αλλά μην το παρακάνεις γιατί ίσως αισθανθεί ότι την κοροϊδεύεις!

Αν σκεφτώ και κάτι άλλο, θα σου το γράψω.:-D

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Ξέρεις τι λέω πάντα στα παιδιά μου; Αν ήμασταν όλοι ίδιοι, δε θα υπήρχε η ομορφιά στη ζωή! Όλοι έχουμε ένα γλυκό κουσούρι, το οποίο τις περισσότερες φορές το κρύβει μια χρυσή καρδιά! Να δείχνεις συνέχεια την αγάπη σου στο παιδί σου, για να της δώσεις αυτοπεποίθηση στον ψεύτικο, πλαστικό κόσμο που ζούμε!