Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΒΑΛΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΠΝΟΥ(κοιμήσου παιδί μου)

olir

Recommended Posts

Κορίτσια εμεις παμε όλο και καλυτερα!!κοιμομαστε στην αγκαλια όλο και πιο εύκολα,όλο και με λιγότερη γκρίνια η και καθόλου,με απαλό χτυπιματακι στην πλατουλα,χωρις κούνημα!!Βεβαια μας θελει όρθιους!!Ο μπαμπάς εχει αναλάβει εξ΄ολοκληρου τους μεσημεριανους ύπνους που ειναι και οι πιο δύσκολοι( θελει περισσοτερο χρονο) κι εγω τους πρωίνους και τους βραδυνους που ειναι και οι πιο εύκολοι!! Σημερα το βράδυ οχι απλα δεν έκλαψε καθόλου αλλα οταν πιάστηκε πια στο κόκκαλο του ομου μου,με έσπρωξε νυσταγμένος,όπου τον έβαλα αμέσως στην κουνια του και εκείνος με κοίταξε,χαμογέλασε και έκλεισε τα ματάκια του αμέσως!! Αφήστε που ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ βλέπω πρόοδο στο προγράμμα του( ύπνος- φαγητο) το οποίο δεν μπορούσα να φτιάξω με τίποτα!! Ε πως θα γινόταν αφού το παιδι μπερδεύοταν στο στήθος,δεν ήξερε ,τωρα τρώμε; ξεδιψαμε; Παίζουμε; Η κοιμόμαστε; Ενώ τωρα μόλις τον πάω στο δωμάτιο ξέρει οτι ειναι ωρα για υπνο!! Καμια φορά δεν θελει με τίποτα να παει και τον αφήνω για 10-20 λεπτά να παίξει και ξανά μέσα!! Το μονο αρνητικό ειναι οτι πονάνε χέρια,πλάτη,μέση ολα!! Αλλα υπομονή δεν θα μείνουμε στασημοι μόλις το συνηθησει να κοιμαται μόνος του θα παει και κουνια!!! Εξάλλου το δύσκολο κόμματι ειναι αυτο: να κόψουμε την πιπιλα!!!και τα καταφέρνουμε μια χαρά!! Το βράδυ ξυπνάμε 3-4 φορές αλλα πιστεύω ειναι δοντια και κάνω υπομονή και δεν θηλαζω παντα!!! Προς το παρόν είμαι χαρούμενη που δεν καταφύγαμε στη μέθοδο ελεγχόμενου κλαματος και τα καταφέρνουμε πιο δύσκολα αλλα και πιο ανώδυνα για το μωρακι μας!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αχ, αυτός ο ύπνος. Να πω κι εγώ τα δικά μου. Εμείς, όπως έχω αναφέρει και παλιότερα στο συγκεκριμένο θέμα σωθήκαμε με το "Κοιμήσου Παιδί μου". Αλλά ρε κορίτσια τι είναι αυτό... όσο δύσκολα μαθαίνουν μια καλή συνήθεια, τόσο πιο εύκολα υιοθετούν τα μικρά μας μια κακή.

Εμείς, όπως έχω πει, στρώσαμε πολύ καλά το βραδυνό ύπνο και από το Νοέμβρη κοιμόμαστε σερί τη νύχτα (αυτό ήταν και το πρόβλημά μας). Τώρα για κάποιο λόγο ξύπνησε κάποια νύχτα την περασμένη βδομάδα στις 4 και ζήτησε γάλα. Θεωρώντας το τυχαίο, είπα μάλλον θα πεινάει, αφού δεν ξυπνάει πιο γενικότερα και αφού ζητούσε γάλα της έφτιαξα και ήπιε... κυριολεκτικά δύο γουλιές.

Τι το ήθελα... Από εκείνη τη νύχτα κάθε μέρα 4 - 5 το πρωί ζητούσε γάλα. Δεν της έδινα, ξανακοιμόταν με γκρίνια και κλάμα.

Τη δε Παρασκευή είχαμε πάει σε κάτι φίλους με παιδιά κι επειδή παίζανε όμορφα είπαμε να την καθυστερήσουμε λίγο στον ύπνο (κοιμάται απαρέγκλητα στις 8 - το ζητάει δηλαδή μόνη της). Ε, μας τρέλανε τη νύχτα ξύπναγε - ξαναξύπναγε, κλάμα, γάλα, όλα τα ήθελε. Δεν της κάναμε το χατίρι και κοιμήθηκε τελικά μετά από 2 ώρες πέρα δόθε μέχρι τις 8 το πρωί.

Σάββατο νύχτα προς Κυριακή πάλι ξυπνάει στις 4, μετά από κανένα 20λεπτο ημέρμησε, έκανα το λάθος να πάω στο δωμάτιό της, ξεσηκώθηκε, σου λέει "τελικά πιάνει, με λυπάται" και πήγαμε με κλάμα μέχρι τις 5 το πρωί.

Χθες ευτυχώς κοιμήθηκε σερί πάλι, για να δούμε.

Πάντως, δεν ξανακάνω το λάθος να την ταϊσω νύχτα.... Δεν πεινάει, αυτό φάνηκε τελικά.

Τελικά όλες κάνουμε το λάθος να τα ταίσουμε τη νύχτα και μετά την πατάμε... Το ίδιο λάθος έκανα κι εγώ χθες βράδυ. Είναι λίγες μέρες τώρα που ξυπνάει στις 3 ή στις 4 και μουρμουρίζει. Τον αφήνω να ξανακοιμηθεί αλλά περνάει αρκετή ώρα χωρίς να ξανακοιμάται και τελικά τον θηλάζω γιατί πάει η ώρα 4.30 και στις 5 θα τον θήλαζα έτσι κι αλλιώς. Χθες λοιπόν ξύπνησε στις 4 και λέω ας μην τον βασανίσω, να τον θηλάσω τώρα να ξανακοιμηθεί αμέσως. Αμ δε.... 5.30 κοιμήθηκε και ήταν και χορτάτος και αλλαγμένος!! Ετοιμάζεται βέβαια να σκάσει το δεύτερο δοντάκι και ίσως γι' αυτό είναι ανήσυχος...

Εσάς ξυπνάνε γενικά τη νύχτα; Εμείς θηλάζουμε τελευταία φορά στις 8.00-8.30 και μετά ξανά στις 4.30-5.00. Στο ενδιάμεσο όμως μπορεί να ξυπνήσει 1-2 φορές ακόμα, δεν κλαίει, απλά τον ακούω που μουρμουρίζει και προσπαθεί να ξανακοιμηθεί μόνος του. Θέλω σιγά σιγά να του πάω το νυχτερινό γεύμα πιο αργά, κατά τις 6.00 ώστε να κοιμάται περισσότερες ώρες σερί αλλά δε βλέπω αποτέλεσμα... Μήπως είναι νωρίς ακόμα για να μένει τόσες ώρες νηστικός; Είναι 5 μηνών.

Αλεξία μπράβο σας!! Αν μπορέσεις να σταματήσεις και τους νυχτερινούς θηλασμούς θα δεις ότι θα κοιμάται ακόμα καλύτερα. Τώρα που ξεχωρίζει ότι άλλη είναι η ώρα του φαγητου και άλλη η ώρα του ύπνου να δεις που θα στρώσει και ο ύπνος και το πρόγραμμά του γενικότερα. Το επόμενο βήμα είναι να τον κοιμίζεις στην αγκαλιά καθιστή και χωρίς κούνημα και μετά να μάθει να κοιμάται μόνος του! Είσαι πολύ πιο κοντά από ότι νομίζεις!!!

Τελικά όλες κάνουμε το λάθος να τα ταίσουμε τη νύχτα και μετά την πατάμε... Το ίδιο λάθος έκανα κι εγώ χθες βράδυ. Είναι λίγες μέρες τώρα που ξυπνάει στις 3 ή στις 4 και μουρμουρίζει. Τον αφήνω να ξανακοιμηθεί αλλά περνάει αρκετή ώρα χωρίς να ξανακοιμάται και τελικά τον θηλάζω γιατί πάει η ώρα 4.30 και στις 5 θα τον θήλαζα έτσι κι αλλιώς. Χθες λοιπόν ξύπνησε στις 4 και λέω ας μην τον βασανίσω, να τον θηλάσω τώρα να ξανακοιμηθεί αμέσως. Αμ δε.... 5.30 κοιμήθηκε και ήταν και χορτάτος και αλλαγμένος!! Ετοιμάζεται βέβαια να σκάσει το δεύτερο δοντάκι και ίσως γι' αυτό είναι ανήσυχος...

Εσάς ξυπνάνε γενικά τη νύχτα; Εμείς θηλάζουμε τελευταία φορά στις 8.00-8.30 και μετά ξανά στις 4.30-5.00. Στο ενδιάμεσο όμως μπορεί να ξυπνήσει 1-2 φορές ακόμα, δεν κλαίει, απλά τον ακούω που μουρμουρίζει και προσπαθεί να ξανακοιμηθεί μόνος του. Θέλω σιγά σιγά να του πάω το νυχτερινό γεύμα πιο αργά, κατά τις 6.00 ώστε να κοιμάται περισσότερες ώρες σερί αλλά δε βλέπω αποτέλεσμα... Μήπως είναι νωρίς ακόμα για να μένει τόσες ώρες νηστικός; Είναι 5 μηνών.

Αλεξία μπράβο σας!! Αν μπορέσεις να σταματήσεις και τους νυχτερινούς θηλασμούς θα δεις ότι θα κοιμάται ακόμα καλύτερα. Τώρα που ξεχωρίζει ότι άλλη είναι η ώρα του φαγητου και άλλη η ώρα του ύπνου να δεις που θα στρώσει και ο ύπνος και το πρόγραμμά του γενικότερα. Το επόμενο βήμα είναι να τον κοιμίζεις στην αγκαλιά καθιστή και χωρίς κούνημα και μετά να μάθει να κοιμάται μόνος του! Είσαι πολύ πιο κοντά από ότι νομίζεις!!!

Αχ μακάρι να γίνει όπως λες!! Την νύχτα κατα τις 12 δεν δίνω στήθος,στις 3 δίνω γιατι ίσως πεινάει και εκείνη την ωρα είμαι μισόκοιμησμενη και ειναι η εύκολη λύση,τωρα στις 6 που ξανά ξυπνάει θελω να το κόψω το ταισμα αλλα φοβάμαι...διότι τις προηγούμενες μερες ξυπνούσε για τα καλα εκείνη την ωρα ,ξανάκοιμόταν στις 7:30-8 και ξεφευγαμε εντελώς απο το προγράμμα καθώς μετα κοιμόταν μεχρι τις 10 ο κύριος!! Πως να κόψω το γεύμα στις 6 να το παμε κατευθείαν 8;; Ίσως ειναι κάποιο αλμα...ελπίζω και περιμένω... Οσο για σας Νεφελί ίσως περιμένεις ενα μηνα ακόμα να ξεκινήσετε τις στέρεες οστε να ξέρεις οτι σίγουρα δεν πεινάει!!δεν ξέρω αν μπορει να ρυθμίζει το σάκχαρο του τόσο μικρό μωρο για να κοιμαται σερί...Ρωτά και τον παιδίατρο που ξερει σίγουρα καλυτερα απο μας γί΄αυτο!!

Δε νομίζω να πεινάει στις 6 αφού έχει ήδη θηλάσει στις 3... Αν θέλεις όμως μπορείς να τον θηλάζεις κάθε μέρα ένα λεπτό λιγότερο μέχρι να φτάσει στα δυο λεπτά ο θηλασμός και εκείνη τη μέρα να μην τον θηλάσεις καθόλου! Αν όμως ξυπνάει και θέλει να θηλάσει από συνήθεια και όχι από πείνα, θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα...

Έχουμε ήδη ξεκινήσει στερεές τροφές εδώ και ένα μήνα κι από τότε ενώ τον τάιζα στις 2 και στις 6 τώρα τον ταίζω μόνο μια φορά τη νύχτα. Θα περιμένω μάλλον να μπει και το κρέας στη διατροφή μας που θα τον χορταίνει περισσότερο...

Διαφημίσεις

Δε νομίζω να πεινάει στις 6 αφού έχει ήδη θηλάσει στις 3... Αν θέλεις όμως μπορείς να τον θηλάζεις κάθε μέρα ένα λεπτό λιγότερο μέχρι να φτάσει στα δυο λεπτά ο θηλασμός και εκείνη τη μέρα να μην τον θηλάσεις καθόλου! Αν όμως ξυπνάει και θέλει να θηλάσει από συνήθεια και όχι από πείνα, θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα...

Έχουμε ήδη ξεκινήσει στερεές τροφές εδώ και ένα μήνα κι από τότε ενώ τον τάιζα στις 2 και στις 6 τώρα τον ταίζω μόνο μια φορά τη νύχτα. Θα περιμένω μάλλον να μπει και το κρέας στη διατροφή μας που θα τον χορταίνει περισσότερο...

Τι εννοείς δύσκολα τα πράγματα; Πάντα του δίνω και τα δυο στήθη και οταν εχω δοκιμάσει να δόσω το ενα ζητάει πάντα το αλλο( κλαίει δηλαδή!!) .πιστευω το ειναι συνήθεια περισσότερο παρα πείνα!!Εκτος ίσως απ αυτο στις 3! Τι να κάνω;; Ποσω θάθελα να κοιμηθώ 5-6 ωριτσες σερί.....

Τυρρανισμένα κορίτσια εν δράσει!

Αχ Αλεξία μου... Αυτη η αγκαλιά! Βρε κορίτσια, πονάει το αριστερό μου στήθος απο την αγκαλιά! Τί ειναι αυτο πια! Ασε για μεση, πλατη, χερι κλπ...

Αυτα δεν υπάρχουν πια! Έχουν μπει στον αυτόματο! Εμείς τα έχουμε ολα στο πρόγραμμα! Και κούνημα και ορθιοι και χτυπημα και σσσσσ και απ'ολα!

Θελω να αρχίσω να τα κοβω σιγα σιγα και εχω αρχίσει απο το να καθομαι.

Ε δεν γίνεται! 9 κιλά ειναι αυτα! Και ειναι μονο 5,5 μηνων! Για σκεψου αργότερα... Νεφελη αρα εγω που πονταρα στις στερεες να μην εχω ακομα πολλες ελπιδες, ε? Ξεκιναμε τελος του μηνα! Οχι οτι εχω και μεγαλο θεμα με τον σερι υπνο. Τα "απρόοπτα" ξυπνηματα ειναι το προβλημα που παμε παλι απο την αρχη... Αχ αυτα τα μικρα! Ολο αλλαζουν απαιτησεις!

veMDp3.png

Συγνωμη για την παρεμβαση αλλα αυτα τα "μανταλακια" ειναι επικυνδυνα, ωστοσο υπαρχει μια εναλλακτικη, ο λεγομενος "πιπιλοκρατορας" :D:D στα ελληνικα. Εν ολιγοις ειναι ενα αρκουδακι που εχει ειδικη θεση για να εφαπτει η πιπιλα (οποιαδηποτε) και να μην πεφτει.

Απλα θεωρησα σωστο να το αναφερω. Και παλι συγνωμη!!!

ΕΛΙΖΑ, ΚΑΒΑΛΑ σε εσενα αναφερομαι κυριωσ αν οντωσ το προβλημα σασ ειναι η πιπιλα.

Γιατί είναι επικίνδυνο το "μανταλάκι"; Μην τυλιχτεί στο λαιμό και πνιγεί; Αν ειναι σχετικά κοντό, δεν θα είναι επικίνδυνο. Αν πάλι είναι επικίνδυνα, γιατί τα πουλάνε; :confused:

Γιατί είναι επικίνδυνο το "μανταλάκι"; Μην τυλιχτεί στο λαιμό και πνιγεί; Αν ειναι σχετικά κοντό, δεν θα είναι επικίνδυνο. Αν πάλι είναι επικίνδυνα, γιατί τα πουλάνε; :confused:

Είναιεπικίνδυνα για τον ύπνο. Συνήθως τα χρησιμοποιούμε την ημέρα για να κην πέφτει-πλένουμε όλη την ώρα.

TBlYp3.png

Τυρρανισμένα κορίτσια εν δράσει!

Αχ Αλεξία μου... Αυτη η αγκαλιά! Βρε κορίτσια, πονάει το αριστερό μου στήθος απο την αγκαλιά! Τί ειναι αυτο πια! Ασε για μεση, πλατη, χερι κλπ...

Αυτα δεν υπάρχουν πια! Έχουν μπει στον αυτόματο! Εμείς τα έχουμε ολα στο πρόγραμμα! Και κούνημα και ορθιοι και χτυπημα και σσσσσ και απ'ολα!

Θελω να αρχίσω να τα κοβω σιγα σιγα και εχω αρχίσει απο το να καθομαι.

Ε δεν γίνεται! 9 κιλά ειναι αυτα! Και ειναι μονο 5,5 μηνων! Για σκεψου αργότερα... Νεφελη αρα εγω που πονταρα στις στερεες να μην εχω ακομα πολλες ελπιδες, ε? Ξεκιναμε τελος του μηνα! Οχι οτι εχω και μεγαλο θεμα με τον σερι υπνο. Τα "απρόοπτα" ξυπνηματα ειναι το προβλημα που παμε παλι απο την αρχη... Αχ αυτα τα μικρα! Ολο αλλαζουν απαιτησεις!

Ολα θέμα συνήθειας ειναι!! Εγω αυτο κατάλαβα...την πρωτη και δεύτερη μερα έκλαψε πολυ και μετα τελος έμαθε!! Σκέφτομαι να παρω κουνιστη καρέκλα,εχει το ικεα μια οικονομική.Εχετε πάρει καμια σας;βολεύει;

Διαφημίσεις

Ολα θέμα συνήθειας ειναι!! Εγω αυτο κατάλαβα...την πρωτη και δεύτερη μερα έκλαψε πολυ και μετα τελος έμαθε!! Σκέφτομαι να παρω κουνιστη καρέκλα,εχει το ικεα μια οικονομική.Εχετε πάρει καμια σας;βολεύει;

Αφού έμαθε...τι να την κάνεις την κουνιστή καρέκλα?

TBlYp3.png

Αχ, αυτός ο ύπνος. Να πω κι εγώ τα δικά μου. Εμείς, όπως έχω αναφέρει και παλιότερα στο συγκεκριμένο θέμα σωθήκαμε με το "Κοιμήσου Παιδί μου". Αλλά ρε κορίτσια τι είναι αυτό... όσο δύσκολα μαθαίνουν μια καλή συνήθεια, τόσο πιο εύκολα υιοθετούν τα μικρά μας μια κακή.

Πάθαμε ακριβώς τα ίδια..ένα ξαφνικό κλάμα (ενώ κοιμόταν σερί με τη βοήθεια του βιβλίου), ένα ςθηλασμός μέσα στη νύχτα και από τότε το χάσαμε το παιχνίδι!!

sLvDp3.png

Αφού έμαθε...τι να την κάνεις την κουνιστή καρέκλα?

Αν διαβασες τα πόστ μου,έμαθε να κοιμαται αγκαλια στο όρθιο με σσσσς κ.λ.π.,πρην κοιμόταν μονο στο βυζι οπότε το θεωρώ πρόοδο!!και το επόμενο βήμα ειναι να κάτσουμε λιγάκι ,γί΄αυτο ανέφερα την καρέκλα..Αλήθεια βόλεψε καμια μανούλα τελικα;;

Ναι, ειναι επικυνδυνα για πνιγμο στον υπνο, γιαυτο και εβγαλαν τους πιπιλοκρατορες οι οποιοι αντιστοιχα δεν κανουν για την ημερα γιατι ειναι ολοκληρα αρκουδακια και η χρηση τους ειναι για το κρεβατι και τον υπνο.

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Αλεξία αν ξυπνάει και θέλει να θηλάσει από συνήθεια θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα... Ίσως αξίζει ένα δυο βράδια να μην τον θηλάσεις, αλλά θα είνια δύσκολο να διαχειριστείς το κλάμα του. Αν δεν είσαι έτοιμη μην το κάνεις γιατί θα εκνευριστείτε και οι δυο χωρίς αποτέλεσμα!

Smak εμένα μου έλεγαν ότι μόλις αρχίσει στερεές τροφές θα χορταίνει και θα κοιμάται καλύτερα αλλά ακόμα δεν έχω δει διαφορά. Ίσως όταν μπει το κρέας θα είναι καλύτερα τα πράγματα...

Εμείς 4 νύχτες τώρα είμαστε οικογενειακώς άυπνοι... Ξυπνάει 1-2 τη νύχτα και γκρινιάζει άνευ λόγου για τουλάχιστον 2 ώρες!!!! Τις πρώτες δυο νύχτες τον θήλασα μετά από μια ώρα γκρίνιας αν και δεν είναι η ώρα που συνήθως τρώει, αλλά μετά συνέχισε τη γκρίνια για άλλη 1,5 ωρα!! Χθες και προχθες δεν τον θήλασα τότε, αλλά στις 5 ως συνήθως. Υπάρχει περίπτωση να τον έχει επηρεάσει το εμβόλιο που κάναμε τη Δευτέρα; Κάναμε το prevenar13 και διαβάζω ότι γενικά έχει έντονες αντιδράσεις...

Διαφημίσεις

Αλεξία αν ξυπνάει και θέλει να θηλάσει από συνήθεια θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα... Ίσως αξίζει ένα δυο βράδια να μην τον θηλάσεις, αλλά θα είνια δύσκολο να διαχειριστείς το κλάμα του. Αν δεν είσαι έτοιμη μην το κάνεις γιατί θα εκνευριστείτε και οι δυο χωρίς αποτέλεσμα!

Smak εμένα μου έλεγαν ότι μόλις αρχίσει στερεές τροφές θα χορταίνει και θα κοιμάται καλύτερα αλλά ακόμα δεν έχω δει διαφορά. Ίσως όταν μπει το κρέας θα είναι καλύτερα τα πράγματα...

Εμείς 4 νύχτες τώρα είμαστε οικογενειακώς άυπνοι... Ξυπνάει 1-2 τη νύχτα και γκρινιάζει άνευ λόγου για τουλάχιστον 2 ώρες!!!! Τις πρώτες δυο νύχτες τον θήλασα μετά από μια ώρα γκρίνιας αν και δεν είναι η ώρα που συνήθως τρώει, αλλά μετά συνέχισε τη γκρίνια για άλλη 1,5 ωρα!! Χθες και προχθες δεν τον θήλασα τότε, αλλά στις 5 ως συνήθως. Υπάρχει περίπτωση να τον έχει επηρεάσει το εμβόλιο που κάναμε τη Δευτέρα; Κάναμε το prevenar13 και διαβάζω ότι γενικά έχει έντονες αντιδράσεις...

Εννοειται οτι ειναι το εμβολιο!!! Τα ιδια τραβηξαμε κ εμεις για 2 βραδια!!!!

Δεν θυμαμαι ονομα αλλα αν ειναι τα 2 του 5 ου μηνα μηνιγγιτιδοκοκκου κ πνευμονιοκοκκου, δες το ποστ μου πριν απο 10 περιπου μερες!!!!

veMDp3.png

Απ΄οτι μου εχει πει ο Παιδιατρος το εμβόλιο αν εχει παρενέργειες βγενουν τα επόμενα 2 εικοσιτετράωρα δηλαδή Τρίτη,Τετάρτη για σας...Πιο πολυ για κανά δοντακι μου κανει.Υποφερουν πολυ τα καημένα!!! Εμεις εχτές ενώ τα παμε μια χαρά με τον υπνο τις τελευταίες μερες,ξύπνησε στις 3 τα ξημερώματα με ουρλιαχτά ενώ είχε θηλασει στις 2 και δεν πήγενε πίσω κρεβατι με τίποτα!!κοιμηθηκαμε μαζι και παρ΄ολα αυτα ηταν πολυ ανήσυχος,σίγουρα θα πονάγε πολυ....Περαστικά σας και σε αυτές τις περιπτώσεις μην φοβηθείς οτι θα ξεμαθει να κοιμαται..Σ΄εμας δεν αλλάζει τίποτα παντως... και παρ΄τον αγκαλιτσα κοντά σου.

Smak εμείς κάναμε το ένα από τα δυο, δε θυμάμαι ποιο, αλλά μάλλον αυτό μας διέλυσε...Αλεξία, δεν τον σηκώνω να τον πάρω αγκαλιά γιατί δε βολεύεται πλέον και έχει ξεμάθει οπότε κλαίει ακόμα περισσότερο! Κάθομαι όμως δίπλα του και του χαιδεύω τα μαλλάκια, τον κουνάω λίγο μέχρι να τον πάρει ο ύπνος... Ευτυχώς προχθές κοιμήθηκε σχετικά καλά και χθες σερί από τις 8.30 μέχρι τις 5!!! Έχουμε άλλο πρόβλημα όμως... Το πρωί ξυπνάει στις 8.30 -από 9.30 που ξυπνούσε την προηγούμενη εβδομάδα- και μέσα στη μέρα κοιμάται δυο φορές από 1 ώρα -εκεί που κοιμόταν συνολικά 3-3,5 ώρες! Λέτε να μην έχει ανάγκη τόσο ύπνο πια; Δεν είναι μικρός όμως ακόμα για να κοιμάται μόνο 13 ώρες τη μέρα;

Ειπαμε.... τα μωρακια μας θα αλλαζουν διαρκως! Μην ανησυχεις. Περασε δυσκολα το καημενακι σου... Αλλα μην νομιζεις! Και η δικια μου τοσο κοιμαται!

Βαρια-βαρια 10 ωρες το βραδυ - οχι σερι φυσικα - και 2-3 ωρες τη μερα!

veMDp3.png

Η μικρή μου μέχρι τώρα δεν είχε καμία παρενέργεια από τα εμβόλια.Αυτό με τις στερεές δεν ίσχυσε στη δική μας περίπτωση.Ακόμα και με την εισαγωγή του κρέατος,το βράδυ είχαμε γλέντια και χαρές.Επίσης ποτέ δεν ήταν δόντια.Σίγουρα κάποιες μέρες ήταν πιο ανήσυχη,αλλά αν πονούσε πραγματικά λόγω δοντιών δεν θα σταματούσε να κλαίει ακόμα και στην αγκαλιά από τον πόνο.Κάπου διάβασα οτι δεν έχει αποδειχθεί ποτέ ο "πόνος" της οδοντοφυΐας.Πιο πολύ φαγούρα και αν ανεβάσει πυρετό σημαίνει οτι πονάει.Οπως έχω ξαναγράψει,δεν εχουμε πια προβλήματα ύπνου μετά την εφαρμογή της μεθόδου,αλλά αυτό που παρατήρησα είνα πως μόλις έκοψα τους μεταμεσονύχτιους θηλασμούς έστρωσε αρκετά ο ύπνος.Αυτό που λέει η Νεφέλη για την διαχείριση του κλάματος είναι πολύ σημαντικό.Όταν ξεκίνησα τη μέθοδο την πρώτη φορά δεν το είχα πάρει και πολύ απόφαση με αποτέλεσμα να μην μπορέσω να διαχειριστώ το κλάμα της μικρής μου με αποτέλεσμα να έχω πολλά νεύρα που τα μετέφερα και στη μικρή και στον άντρα μου και το σπίτι μύριζε μπαρούτι.Θεωρώ πως όλα τα μωρά έχουν ανάγκη από ύπνο κατά προσέγγιση ,όσο προτείνουν οι παιδίατροι και οι ειδικοί ανάλογα την ηλικία.συν πλυν 2 με 3 ώρες δεν είναι πρόβλημα.

TBlYp3.png

Δυστυχώς δεν έχουμε καταφέρει να ξαναμπούμε σε ένα σωστό πρόγραμμα ύπνου! Δεν πειράζει, θα έχω να θυμάμαι νοσταλγικά εκείνες τις μέρες που εφαρμόσαμε τη μέθοδο και κοιμόμασταν, πήγαμε στον παράδεισο και τώρα γυρίσαμε!

Όσες φορές έχω ζητήσει από τον άντρα μου να ξεκινήσουμε ξανά την αφαρμογή της μεθόδου, συμφωνεί θεωρητικά πάντα, αλλά στην πράξη μου τα χαλάει. Δουλεύει όλη μέρα, κάθε μέρα, δε λέω, είναι πτώμα. Και φυσικά δε ζητάω από αυτόν να μπαινοβγαίνει στο παιδικό και να ηρεμεί το μωρό, θα το κάνω εγώ. Το μόνο που ζητάω είναι να μη μιλάει!! Και τί εννοώ. Το βράδυ όταν αρχίζουν τα όργανα, αρχίζει και ο άντρας μου τη μουρμούρα..αφού τα όργανα δε σταματούν, αρχίζει να θυμώνει, μαλώνουμε, τον βλέπω κουρασμένο να βρύζει μισοκοιμισμένος, βρύζω και γω που είμαι ξύπνια και μου ζητάει να πάω να τον θηλάσω για να κοιμηθεί. Ε, και προκειμένου να σφαχτούμε βραδυάτικα, πηγαίνω και τον θηλάζω. Και ηρεμεί. Και μετά από λίγο ξαναξεκινούν τα όργανα..και αυτό συνεχίζεται όλο το βράδυ.

Τη μέρα λοιπόν είμαι ράκος και ούτε μόνο μουρμουράω (και ουρλιάζω)!! Θέλω να παραιτηθώ από όλα. Δεν με κουράζει τίποτα, τα αντέχω όλα, αρκεί να κοιμηθώ σερί ένα 3ωρο. Ζητάω πολλά? Δυστυχώς όποιος δεν το έχει βιώσει δεν μπορεί να καταλάβει πόσο πολύ αλλάζει έναν άνθρωπο η έλλειψη ύπνου.

Και σκέφτομαι..πάλι έχουμε τα δόντια, όλη μέρα χώνει το δάχτυλο, μασητικά κλπ. στο στόμα, ξεκίνησε να μας δαγκώνει, άλλο πάλι και αυτό. Δαγκώνει τα πάντα! Τη μέρα δεν πολυθηλάζει, ούτε πολυτρώει. Τα βράδυα που ουρλιάζει και τον θηλάζω ψιλοκοιμισμένο, πίνει. Είναι δεδομένο λοιπόν ότι πονάει. Μήπως διψάει κι όλας? Μήπως οι 11 ώρες σερί χωρίς γάλα είναι βάρβαρο? Δεν ξέρω πια τί να σκεφτώ.

Κοιμάται κατά τις 8 και ξυπνά κατά τις 7. Μήπως να τον θηλάζω στις 11 το βράδυ και μετά κατά τις 5 το πρωί (ξυπνάει ούτως ή άλλως όλη την ώρα) και τις άλλες φορές που ξυπνάει να εφαρμόζω τη μέθοδο? Θα πιάσει κάτι τέτοιο? Δε με χαλάει να συνηθίσει τον θηλασμό στις 11 το βράδυ και στις 5 το πρωί. Αρκεί να μάθει να κοιμάται τις υπόλοιπες ώρες.

Το βράδυ, πριν κοιμηθεί, δε θηλάζει πλέον. Τρώει κατά τις 7 και μετά δε θέλει καθόλου στήθος (άλλο πάλι και τούτο)!! Μήπως γι' αυτό ξυπνάει μετά και κλαίει?

Όσο για το μεσημέρι, είμαστε για κλαματα. Το πρωί πλέον σταμάτησα να τον βάζω για ύπνο γαιτί δεν αντέχω. Κλαίει μία ώρα για να κοιμηθέι 20-25 λεπτά. Οπότε νυστάζει τρελά, έρχεται το μεσημέρι και εκεί που λέω ότι θα ξεραθεί, μου κοιμάται 30 λεπτά (με κλάματα πάλι) και αυτό ήταν. Ε, μετά αναγκαζόμαστε και γυρνάμε σαν τους τρελούς με το καρότσι. Εκεί τον παίρνει ο ύπνος για καμιά 50 λεπτά. Η μόνη λύση είναι το καρότσι. Εφάρμοσα τη μέθοδο σχεδόν 1.5 μήνα για τον πρωινό και μεσημεριανό ύπνο. Δεν πιάνει με τίποτα. Ενώ το βράδυ που την είχαμε εφαρμόσει, έπιασε όντως σχετικά γρήγορα.

Βρείτε μου ένα μαγικό ραβδί που θα τον κοιμίζει με μία κίνηση, δεν αντέχω άλλο να τον ακούω να ουρλιάζει και να πλαντάζει στο κλάμα συνέχεια και δεν αντέχω άλλο και τα ξενύχτια. Η διαδικασία του ύπνου (του ημερησιου κυρίως) είναι ένας εφιάλτης. Τρέμουμε τον μπόμπιρα!! Αν είναι δυνατόν!

Το βιβλίο γράφει ότι το μωρό θα μάθει να κοιμάται και όταν το βάζετε στο κρεβάτι θα είναι ευχαριστημένο. Ναι καλά!! Πώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο?? Και δε ζητάω να μου χαμογελάει κι όλας, απλά να μην κλαίει.

sLvDp3.png

Τσαρλι νομίζω οτι ολα αυτα τα πισογυρίσματα που έκανε ο μικρος ειναι επειδή δεν είσαι σταθερή...Τη μια ανταποκρίνεσαι την άλλη οχι και το παιδι βάζει τα δυνατά του για να τα καταφέρει και το πετυχενει τελικα!!!Εκνευριζεται κι αυτός κι εσυ!! Πρεπει να αποφασίσεις και να παραμεινεις σταθερή σε οτι κανείς!!! Ίσως να δοκιμαζες σαββατοκύριακο που θα είστε λιγο πιο χαλαροί...Πρεπει να σε στηρίξει και ο άντρας σου όμως..Εμεις π.χ. Που δεν εφάρμοσα το μετρό τα παμε πολυ καλυτερα!! Τον κοιμηζω στην αγκαλια και μου περνει το πολυ 10 λεπτά πλέον..Κάθομαι,τον βάζω στο ώμο και τον χτυπάω ελαφρά και ήρεμει...αν δυσκολεύεται καμια φορά φτάνει να του Τραγουδισω λιγο και κοιμαται και μιλάμε για ενα παιδι που για να τον κοιμησω έκανα τον σταυρο μου πρώτα και δεν έπιανε και πάντα με αποτέλεσμα να θηλαζει 2 ώρες χωρις να κοιμαται!! Αν τον θηλασεις για να κοιμηθεί θα ξυπνήσει και θα θελει να θηλασει ξανά,αν τον κουνησεις θα θελει το ιδιο κ,λ.π. Θα σου πρότεινα να απο συνδέσεις τον θηλασμο απο τον υπνο...εγω το έκανα και σώθηκα!!! Πλέον οταν νυσταζει κλαίει για να τον αφήσω στο κραβατι καμια φορά!!!! Δεν το περίμενα ποτε!!!

Εύχομαι να τα καταφέρετε ξανά αρκεί να το πάρετε ΑΠΟΦΑΣΗ!!!

Τσαρλι νομίζω οτι ολα αυτα τα πισογυρίσματα που έκανε ο μικρος ειναι επειδή δεν είσαι σταθερή...Τη μια ανταποκρίνεσαι την άλλη οχι και το παιδι βάζει τα δυνατά του για να τα καταφέρει και το πετυχενει τελικα!!!Εκνευριζεται κι αυτός κι εσυ!! Πρεπει να αποφασίσεις και να παραμεινεις σταθερή σε οτι κανείς!!! Ίσως να δοκιμαζες σαββατοκύριακο που θα είστε λιγο πιο χαλαροί...Πρεπει να σε στηρίξει και ο άντρας σου όμως..Εμεις π.χ. Που δεν εφάρμοσα το μετρό τα παμε πολυ καλυτερα!! Τον κοιμηζω στην αγκαλια και μου περνει το πολυ 10 λεπτά πλέον..Κάθομαι,τον βάζω στο ώμο και τον χτυπάω ελαφρά και ήρεμει...αν δυσκολεύεται καμια φορά φτάνει να του Τραγουδισω λιγο και κοιμαται και μιλάμε για ενα παιδι που για να τον κοιμησω έκανα τον σταυρο μου πρώτα και δεν έπιανε και πάντα με αποτέλεσμα να θηλαζει 2 ώρες χωρις να κοιμαται!! Αν τον θηλασεις για να κοιμηθεί θα ξυπνήσει και θα θελει να θηλασει ξανά,αν τον κουνησεις θα θελει το ιδιο κ,λ.π. Θα σου πρότεινα να απο συνδέσεις τον θηλασμο απο τον υπνο...εγω το έκανα και σώθηκα!!! Πλέον οταν νυσταζει κλαίει για να τον αφήσω στο κραβατι καμια φορά!!!! Δεν το περίμενα ποτε!!!

Εύχομαι να τα καταφέρετε ξανά αρκεί να το πάρετε ΑΠΟΦΑΣΗ!!!

Μα το θέμα είναι ότι ήδη αποσυνδέσει το θηλασμό από τον ύπνο. Εδώ και 2 μήνες περίπου δεν κοιμάται ποτέ στο στήθος. Αφού πιει όσο θέλει, ακόμη και μέσα στον ύπνο του, με σμπρώχνει και προσπαθεί να σηκωθεί (για να κοιμηθεί προφανώς στο κρεβάτι του).

sLvDp3.png

Στις 7 που λες οτι τρωει, τι τρωει?

Εγω κοριτσια ελυσα το προβλημα υπνου του μου, εντοπισα αλλεργια στο γαλα και του εκοψα ολα τα γαλακτοκομικα!!!

υπεφερε το καημενο

cpVWp3.png

Chrisisred, μπράβο! Έχω ακούσει για αρκετές περιπτώσεις που το παιδάκι δεν έδινε άμεσα συμπτώματα αλλεργίας-δυσανεξίας στα γαλακτοκομικά, ώστε να αντιληφθούν οι γονείς τι τα ενοχλεί... Και, ουσιαστικά πειραματιζόμενοι, έφτασαν στο να κόψουν τα γαλακτοκομικά και να ησυχάσουν τα παιδιά. Είναι επίσης περίεργο ότι αυτή η "ευαισθησία" μπορεί να εμφανισθεί ξαφνικά... Τι να πω; Φαίνεται ότι είναι τελικά πολύ μεγάλος ο πληθυσμός που έχει θέμα με τη λακτόζη...

Tsarli, από την ώρα που δεν μπορεί να υπάρξει εύκολα κοινή γραμμή με τον σύζυγο, θα πρότεινα είτε να του χαρίσεις ωτασπίδες για 3-4-5 μέρες είτε να εξετάσετε την πιθανότητα να κοιμηθεί αλλού για το διάστημα που χρειάζεται ώστε να έχετε και πάλι τα θετικά αποτελέσματα.

Από την ώρα που εσύ πιστεύεις στη μέθοδο και είσαι έτοιμη να την ακολουθήσεις, και επειδή εσύ τραβάς τα ζόρια της αυπνίας, δεν νομίζω ότι είναι η λύση η διαιώνιση αυτής της κατάστασης...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...