Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΒΑΛΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΠΝΟΥ(κοιμήσου παιδί μου)

olir

Recommended Posts

Ακριβως το ιδιο κι εμεις,ξεκινησε απο τους κολικους που την ηρεμουσε κι εγινε συνηθεια,γενικα με τον υπνο μεγαλο προβλημα,η μπεμπα ειναι 65 ημερων και δεν ειναι του υπνου,σημερα απο τις 5 το απογευμα θηλασμος,αλλαγμα,ξενο γαλα,θηλασμος και ακομα κοιταει με ανοιχτα ματια,την βγαζεις απο το στηθος κλαιει,νομιζεις οτι πειναει, την δινεις κι αλλο ξενο,εμμετος!Παλι απο την αρχη,μαρτυριο.Μονο με το πιστολακι μεχρι να ζαλιστει,αλλα ως ποτε με αυτο το πιστολακι,πιπιλα δεν θελει,δεν ξερω αν ειναι λυση να την αφησεις στην κουνια να κλαιει,αυτο με τα χαδια,ενα λεπτο και μετα ξανα δεν πιανει,ειναι πολυ πονηρη,μια μεθοδος λεει για 19 λεπτα κλαμα και σιγουρα θα κοιμηθεί, αλλα ποιος αντεχει να το κανει

Αν θα διαβάσεις το βιβλίο, θα καταλάβεις που αποσκοπεί η αναμονή στα κλάματα του παιδιού και οι χρόνοι αναμονής. Η μέθοδος που λες να το αφήσεις 19' σερι να κλαίει μάλλον αποσκοπεί στο να κοιμηθεί κουρασμένο και όχι αποδεχόμενο το ότι κοιμάται και ξέρει ότι οι γονείς του είναι εκεί, το αγαπούν, ότι δεν το παράτησαν και αυτό πετυχαίνεται με τις επισκέψεις στους χρόνους που αναφέρει.

Αν δεν το διάβασες, αξίζει να το πάρεις και να το διαβάσεις, έστω και για γνώσεις αν δεν θέλετε να το εφαρμόσετε. Ο σύζυγός μου το πήρε την ημέρα που γεννήθηκε ο γιος μας (!) αφού του το είχε προτείνει ο ξάδερφός του που το εφάρμοσε στο παιδί του 1,5 χρονών. Εγώ δεν ήθελα να το εφαρμόσουμε γιατί δεν αποδεχόμουν τη μέθοδο αλλά εκείνος το διάβαζε! Και να που το χρειαστήκαμε...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Σ'ευχαριστούμε konstant που απαντάς σε κάθε μία ξεχωριστά... και φυσικά σ'εμένα. Σήμερα θα το πάρω το βιβλίο, μου το στείλανε επιτέλους! Θα το διαβάσω πολύ προσεκτικά. Ήμουνα σιγουρη πάντως για ό,τι έκανα, δεν "κατάλαβε" κάποια αδυναμία ο μπέμπης μου. Και βλέπω ότι λειτούργησε. Αυτό ήταν το τέταρτο βράδι. Γενικά πήγε καλά, όμως χαζογκρίνιαξε 5-6 φορές και του έβαζα την πιπίλα, αμέσως γύριζε το κεφαλάκι του και κοιμόταν. Σαν να τον ενοχλούσε κάτι και ανακουφιζόταν με την πιπίλα. Να πω ότι ήμουνα έτοιμη να του δώσω ντεπόν, χθες είχε πάαααρα πολλά σάλια και δάγκωνε τα πάντα με μανία. Ίσως να σκάει δοντάκι. Αν είναι αυτό, είμαι πολύ γκαντέμω!! Δεν θα προλάβω να απολαύσω μερικά ήσυχα βράδια.... και θα έχουμε τα δοντάκια μας.. Στο θέμα μας. Απ'ότι διάβασα λέτε ότι το βιβλίο δεν αναφέρεται σε γκρίνια αλλά σε κανονικό κλάμα, άρα να πω ότι πήγε καλά και αυτό το βράδι? Αφού με ξύπνησε για ακόμα μια φορά ο κύριος τώρα το πρωί, του έβαλα πάλι πιπίλα και κοιμήθηκε... και τώρα κοιμάται του καλού καιρού.... Τέλος πάντων, το διαβάζω και επανέρχομαι!

Ακριβως το ιδιο κι εμεις,ξεκινησε απο τους κολικους που την ηρεμουσε κι εγινε συνηθεια,γενικα με τον υπνο μεγαλο προβλημα,η μπεμπα ειναι 65 ημερων και δεν ειναι του υπνου,σημερα απο τις 5 το απογευμα θηλασμος,αλλαγμα,ξενο γαλα,θηλασμος και ακομα κοιταει με ανοιχτα ματια,την βγαζεις απο το στηθος κλαιει,νομιζεις οτι πειναει, την δινεις κι αλλο ξενο,εμμετος!Παλι απο την αρχη,μαρτυριο.Μονο με το πιστολακι μεχρι να ζαλιστει,αλλα ως ποτε με αυτο το πιστολακι,πιπιλα δεν θελει,δεν ξερω αν ειναι λυση να την αφησεις στην κουνια να κλαιει,αυτο με τα χαδια,ενα λεπτο και μετα ξανα δεν πιανει,ειναι πολυ πονηρη,μια μεθοδος λεει για 19 λεπτα κλαμα και σιγουρα θα κοιμηθεί, αλλα ποιος αντεχει να το κανει

:!:ειναι πολυ μικρο το παιδακι σου για να εφαρμωσεις την μεθοδο!!:!:

το βιβλιο εξηγει απο την γεννηση καποιους τροπους που θα βοηθησουν ενα βρεφος,να μαθει σταδιακα να κοιμαται απο μονο του, κι ας ξυπναει συχνα για γαλα.

η εκπαιδευση του υπνου, με το ελεγχομενο κλαμα, εφαρμοζεται σε παιδια αν δεν κανω λαθος, απο 6 ΜΗΝΩΝ και πανω, αν δεν εχουν μαθει ηδη να κοιμουνται μονα τους και μονορουφι!

οταν ξεκινησαμε εμεις ηταν 9 τωρα ειναι 11,5.

κοριτσια πραγματικα,αν θα σας ενδιεφερε να ενημερωθειτε για την μεθοδο του ανθρωπου, οποιος ειναι γιατρος και ειδικος στα προβληματα υπνου στα παιδια,

θελω να πω οτι δεν ειναι απλα καποιος παθων γωνιος...

να παρετε/δανειστειτε το βιβλιο, γιατι αν κανετε κατι λαθος, το πιο πιθανο θα ειναι να βασανισετε το παιδι σας ,οταν ουτε θα ξερετε να περιορισετε το κλαμα στο ελαχιστο και επιπλεον οταν με λαθη αγνοιας, θα παρατεινετε την διαρκεια του κλαματος σε παραπανω ωρες και μερες...

δεν ειναι παιχνιδι,ουτε ευχαριστω για κανεναν.

μας 'ακουτε' χαρουμενες και ξαλαφρωμενες γιατι ειδαμε αποτελεσματα για κατι πολυ ασχημο που ζουσαμε απο την γεννηση των παιδιων μας...

γιατι ενω αμφιβαλαμε μεχρι τελευταια στιγμη για τον τροπο αυτο (επειδη δεν ειναι ευχαριστο καθολου εστω και ενα λεπτο αν κλαψει...)

τελικα αξιζε

και γιατι ζουμε ενα ονειρο

ΔΕΝ ειμαστε ομως χαρουμενες κ γελαστες επειδη ηταν ευκολο ή ευχαριστο.

μην εντυπωσιαζεστε και πεφτετε με τα μουτρα σε 'αφηνω το παιδι μου να ξεραθει', επειδη μου ειπαν στο forum οτι θα αλλαξει η ζωη του..

πολυ ευχαριστως να σας εγραφα πραγματα απο το βιβλιο, αλλα ειναι πολλες οι σελιδες και οσο ναναι δεν μου περισσευει τοσος χρονος.

πρεπει να το διαβασετε και 1 και 2 και τρεις φορες ολο!!!!

(μιλαω τουλαχιστον για τα σημαντικα σημεια)

αν δεν εχεις την αυτοπεποιθηση και την σιγουρια οτι το κανεις σωστα και αν δεν την εχει και ο μπαμπας, οπως λεει και η konstant, μονο απο τυχη δεν θα βασανιστειτε...

τα παιδια δεν ειναι πονηρα,ειναι πανεξυπνα ανθρωπακια!

και πολεμανε για τις προτιμησεις τους και τις συνηθειες τους.

απο ενστικτο,

δεν θυμαμαι να τα παρουσιαζει το βιβλιο πονηρα και πανουργα...

αυτο που σιγουρα θυμαμαι ειναι οτι διαθετει μπολικο χιουμορ...

Σ'ευχαριστούμε konstant που απαντάς σε κάθε μία ξεχωριστά... και φυσικά σ'εμένα. Σήμερα θα το πάρω το βιβλίο, μου το στείλανε επιτέλους! Θα το διαβάσω πολύ προσεκτικά. Ήμουνα σιγουρη πάντως για ό,τι έκανα, δεν "κατάλαβε" κάποια αδυναμία ο μπέμπης μου. Και βλέπω ότι λειτούργησε. Αυτό ήταν το τέταρτο βράδι. Γενικά πήγε καλά, όμως χαζογκρίνιαξε 5-6 φορές και του έβαζα την πιπίλα, αμέσως γύριζε το κεφαλάκι του και κοιμόταν. Σαν να τον ενοχλούσε κάτι και ανακουφιζόταν με την πιπίλα. Να πω ότι ήμουνα έτοιμη να του δώσω ντεπόν, χθες είχε πάαααρα πολλά σάλια και δάγκωνε τα πάντα με μανία. Ίσως να σκάει δοντάκι. Αν είναι αυτό, είμαι πολύ γκαντέμω!! Δεν θα προλάβω να απολαύσω μερικά ήσυχα βράδια.... και θα έχουμε τα δοντάκια μας.. Στο θέμα μας. Απ'ότι διάβασα λέτε ότι το βιβλίο δεν αναφέρεται σε γκρίνια αλλά σε κανονικό κλάμα, άρα να πω ότι πήγε καλά και αυτό το βράδι? Αφού με ξύπνησε για ακόμα μια φορά ο κύριος τώρα το πρωί, του έβαλα πάλι πιπίλα και κοιμήθηκε... και τώρα κοιμάται του καλού καιρού.... Τέλος πάντων, το διαβάζω και επανέρχομαι!

Και εμείς γκαντέμηδες ήμασταν σ' αυτό! Κατά την εφαρμογή, έβγαζε και δόντια, εξού και οι ενδοιασμοί μας κατά την ημέρα όταν βλέπαμε ότι δεν υπήρχε βελτίωση (να μειώνονται οι χρόνοι του κλάματος).

Εδώ παπάς, εκεί παπάς... Γιατί δεν κοιμάται και κλαίει; Είναι από την γκρίνια των δοντιών; Δεν τον βάλαμε σωστή ώρα και δεν νυστάζει; Συνεχίζει η επιρροή από τις επισκέψεις; Μήπως δεν έφαγε καλά;

Ξέρετε, όλες αυτές οι ερωτήσεις που στροβιλίζουν στο κεφάλι σου υπό την πίεση του κλάματος του δικού του και της λύπησης της δικής σου προς εκείνο... Ααααχ!!!

Θα γράψω προς το τέλος της εβδομάδας, τις εντυπώσεις από την εφαρμογή της παραλλαγής της μεθόδου.

Να 'μαστε καλά έως τότε!

Υ.Γ. Χάθηκε να ήταν Έλληνας αυτός ο Εδουάρδος βρε παιδί μου να του στείλουμε ένα e-mail με τις ερωτήσεις μας ή να πάμε στο γραφείο του; Και να μην λέμε αυθαίρετα συμπεράσματα μόνοι μας με ό,τι κίνδυνο αυτό συνεπάγεται; Άντε, τουλάχιστον, να ξέραμε κάποιον Έλληνα ειδικευμένο σε θέματα ύπνου αντίστοιχό του...

το βιβλιο εξηγει απο την γεννηση καποιους τροπους που θα βοηθησουν ενα βρεφος,να μαθει σταδιακα να κοιμαται απο μονο του, κι ας ξυπναει συχνα για γαλα.

η εκπαιδευση του υπνου, με το ελεγχομενο κλαμα, εφαρμοζεται σε παιδια αν δεν κανω λαθος, απο 6 ΜΗΝΩΝ και πανω, αν δεν εχουν μαθει ηδη να κοιμουνται μονα τους και μονορουφι!

κοριτσια πραγματικα,αν θα σας ενδιεφερε να ενημερωθειτε για την μεθοδο του ανθρωπου, οποιος ειναι γιατρος και ειδικος στα προβληματα υπνου στα παιδια,

να παρετε/δανειστειτε το βιβλιο, γιατι αν κανετε κατι λαθος, το πιο πιθανο θα ειναι να βασανισετε το παιδι σας ,οταν ουτε θα ξερετε να περιορισετε το κλαμα στο ελαχιστο και επιπλεον οταν με λαθη αγνοιας, θα παρατεινετε την διαρκεια του κλαματος σε παραπανω ωρες και μερες...

μας 'ακουτε' χαρουμενες και ξαλαφρωμενες γιατι ειδαμε αποτελεσματα για κατι πολυ ασχημο που ζουσαμε απο την γεννηση των παιδιων μας...

γιατι ενω αμφιβαλαμε μεχρι τελευταια στιγμη για τον τροπο αυτο (επειδη δεν ειναι ευχαριστο καθολου εστω και ενα λεπτο αν κλαψει...)

τελικα αξιζε

μην εντυπωσιαζεστε και πεφτετε με τα μουτρα σε 'αφηνω το παιδι μου να ξεραθει', επειδη μου ειπαν στο forum οτι θα αλλαξει η ζωη του..

πολυ ευχαριστως να σας εγραφα πραγματα απο το βιβλιο, αλλα ειναι πολλες οι σελιδες και οσο ναναι δεν μου περισσευει τοσος χρονος.

αν δεν εχεις την αυτοπεποιθηση και την σιγουρια οτι το κανεις σωστα και αν δεν την εχει και ο μπαμπας, οπως λεει και η konstant, μονο απο τυχη δεν θα βασανιστειτε...

απο ενστικτο,

Συμφωνώ α π ο λ ύ τ ω ς σε όλα! ;)

Διαφημίσεις

α!

να σας πω να γελασετε,

μια ξαδελφη μου,με ρωτουσε πως τα παμε με την μικρη,

χωρις να μπω σε λεπτομεριες της απαντησα οτι ηταν δυσκολα, αλλα τωρα που κοιμαται σωστα ειμαστε ολοι πολυ καλα.

οταν με ρωτησε πως κοιμοταν πριν και τις εξηγησα(στο περιπου), αλλα η τελευταια μου φραση ηταν,

'- τον τελευταιο καιρο ειχε αρχισει να ξυπναει καθε 45 λεπτα...,και μιλαμε για σωστο παιδακι πια 9μηνων!'

και ρε παιδια τι μου λεει...

'-εμ, θηλαζεις!! ...δεν της εφτανε το γαλα μωρε...'

ενταξει ειναι τραγικο να ακους κατι τετοιο, αλλα δεν σας φαινεται περιεργο τοσο πολυ ,το ξερω.

αυτο που ειναι για γελια/κλαματα ειναι οτι η κοπελα ,

εχει 4 ΠΑΙΔΙΑ! (το τελευταιο μαλιστα ειναι μηνων)

για αυτο το σκηνικο, θα μπορουσα να αναπτυξω μεγαλο κειμενο απο κατω, απο απλο σχολιασμο μεχρι κραξιμο.

κι ας μην ειμαι και η πιο φανατικη υπερμαχος θηλασμου.

αλλα επειδη ειμαι σιγουρη οτι βαριεστε πια(και γω μαζι σας), με τοσα περιστατικα που μας πνιγουν, δεν θα πω τιποτα αλλο.

αχαχαααα κι εγώ αυτό σκεφτόμουνα, χάθηκε να είναι Έλληνας να τον ρωτούσαμε διάφορα διευκρινιστικά με μέιλ!!!

Λοιπόν, είμαι στα μισά του βιβλίου, τα γράφει τέλεια ο άνθρωπος, ειδικά οι πρώτες σελίδες πιστεύω ότι περιγράφουν σκηνικά που συμβαίνουν σε ΚΑΘΕ σπίτι που έχει νεογέννητο, και πραγματικούς διαλόγους όλων των νέων γονέων.

Έχω να πω ότι δεν το βρίσκω σκληρό βιβλίο, από την άποψη ότι πουθενά δεν λέει αν κάνει εμετό αδιαφορήστε (όπως διάβασα εδώ μέσα). Λέει αν κάνει εμετό καθαρίστε τον, αλλάξτε πυζάμες και σεντόνια και ΜΕΤΑ συνεχίστε τη μέθοδο σαν να μη συνέβη τίποτα. Επίσης δεν λέει πουθενά αφήστε το μωρό σας να πεθάνει στο κλάμα και μην του δώσετε σημασία. Συγκεκριμένα λέει "το εκπαιδεύουμε, δεν το τιμωρούμε". Γι'αυτό και πρέπει να πηγαίνουμε σ'αυτό σε συγκεκριμένους χρόνους, για να βλέπει ότι δεν το έχουμε παρατήσει, ότι είμαστε εκεί και για να αισθάνεται ασφάλεια. Απλά ο άνθρωπος δίνει λύσεις για να μάθει το παιδί να αποκοιμιέται μόνο του, όχι στο στήθος, όχι με το μπιμπερό, όχι στα χέρια κούνα κούνα.... Δίνει λύσεις για να κοιμάται όλη η οικογένεια ήσυχη όλο το βράδι. Και ναι, είναι επιστήμονας, υπεύθυνος κάποιου κέντρου διαταραχών ύπνου στη Βαρκελώνη, έχει χιλιάδες περιπτώσεις, έχει εμπειρία, ε, κάτι παραπάνω θα ξέρει από εμάς τις πρωτάρες ή μη.

Θα το ολοκληρώσω το βράδι και θα επανέλθω.

φιλιά και καλό μας βράδι.

τελικα αξιζε

απο ενστικτο,

Σ' ευχαριστώ για την διευκρίνηση,όσο αναφορά για την

"πονηριά" κι εγώ αυτό εννοούσα ότι είναι πανέξυπνα,δεν έχω διαβάσει το βιβλίο για να το παρερμηνεύσω και να δω αν έχει χιούμορ,απλώς είδα προβλήματα ύπνου τέλος και λέω εδώ είμαστε...αλλά δυστυχώς...

ΚΑλημερα κοριτσια, εγω παντως που εκανα οτι ελεγε το βιβλιο κατα γραμμα, δεν επιασε, πρεπει να το εχω ξαναγραψει εδω. Κατι πηγε να γινει στην αρχη, βεβαια το μωρο εκλαιγε μισαωρα και μενα πιανοταν το στομαχι μου απτην στενοχωρια, αλλα περασε η εβδομαδα που οριζει σαν ανωτερο οριο, και δεν κοιμοταν μονος, αλλα ακομη και να κοιματαν καμια φορα, το βραδυ κανονικοτατα ξυπνουσε παρα πολλες φορες. Ισως σε καποια παιδια δεν πιανει αυτο, τι να πω, παντως δεν εχω την ψυχικη δυναμη να το ξανακανω αυτο. (ασε που νομιζα οτι θα μου κουβαλησουν την προνοια καθε φορα που εκλαιγε το παιδι!:rolleyes:)

h0MYp3.png

Η κόρη μου εδώ και μια βδομάδα μας έκανε δώρο το να κοιμάται μόνη της στην κούνια της.Το επέλεξε.Μια μέρα που κατά το σύνηθες την κούναγα στα χέρια άρχισε να κάνει τόξο το κορμί της προς την κούνια.Την έβαλα μέσα και έσκασε στα γέλια.Άρχισε να τραβάει το σεντόνι και την πασχαλίτσα της(παιχνίδι κρεμαστό)μέχρι που την πήρε ο ύπνος.Από τότε δεν δέχεται με τίποτα να κοιμηθεί στα χέρια.Μόνο στην κούνια.Ταυτόχρονα απέκτησε το πρώτο της δόντι μόλις τριων μηνών και κάτι.Έχει σάλια και προφανώς είναι ανήσυχη.Εχθές ξύπνησε στις 2.30 και κοιμήθηκε στις 6.00.Ήθελε περπάτημα στα χέρια και τραγούδια.Εφόσον ξέρω πως η μικρή βγάζει δόντια δεν υπάρχει περίπτωση να μην της κάνω αυτό που θέλει(έτσι κι αλλιώς αλλά στην προκειμένη ακόμα περισσότερο).γενικά τα βράδυα ξυπνάει το λιγότερο δύο φορές.Από αυτές θα φάει τουλάχιστον μία.Τις υπόλοιπες το μπουκάλι επιστρέφει άθικτο στον νεροχύτη.Είναι γενικά λιγόφαγη και το τελευταίο που θα ήθελα θα ήταν να κόψει το βραδυνό φαγητό.Ξέρω πως το βιβλίο δεν απευθύνεται σε ηλικίες σαν της κόρης μου.Αλλά επίσης ξέρω πως τα δόντια συνήθως βγαίνουν μετά τους έξι μήνες και πως πολλά παιδιά μεγαλύτερα πεινούν τα βράδυα.Πως αξιολογούμε αυτές τις ανάγκες;τα παίρνουμε αγκαλιά;Τα αφήνουμε και κλαίνε;Δεν τα ταίζουμε;Όλα κρίνονται ως εκπαιδευτικά λάθη και κακές συνήθειες ή υπάρχει χρυσή τομή;Θεωρούμε πάντα πως το παιδί πρέπει να μάθει να αυτοπαρηγορείται και να ελέγχει την πείνα του για τις σωστές ώρες;Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω πότε το παιδί μου πεινάει και πότε όχι.Πότε πονάει και πότε όχι.Ούτε πως έβγαζε δόντια το χα καταλάβει.Δεν διάβασα όλα τα μηνύματα.Πιθανώς να έχουν δοθεί ήδη οι απαντήσεις.

NVVvp2.png

Διαφημίσεις

Η κόρη μου εδώ και μια βδομάδα μας έκανε δώρο το να κοιμάται μόνη της στην κούνια της.Το επέλεξε.Μια μέρα που κατά το σύνηθες την κούναγα στα χέρια άρχισε να κάνει τόξο το κορμί της προς την κούνια.Την έβαλα μέσα και έσκασε στα γέλια.Άρχισε να τραβάει το σεντόνι και την πασχαλίτσα της(παιχνίδι κρεμαστό)μέχρι που την πήρε ο ύπνος.Από τότε δεν δέχεται με τίποτα να κοιμηθεί στα χέρια.Μόνο στην κούνια.Ταυτόχρονα απέκτησε το πρώτο της δόντι μόλις τριων μηνών και κάτι.Έχει σάλια και προφανώς είναι ανήσυχη.Εχθές ξύπνησε στις 2.30 και κοιμήθηκε στις 6.00.Ήθελε περπάτημα στα χέρια και τραγούδια.Εφόσον ξέρω πως η μικρή βγάζει δόντια δεν υπάρχει περίπτωση να μην της κάνω αυτό που θέλει(έτσι κι αλλιώς αλλά στην προκειμένη ακόμα περισσότερο).γενικά τα βράδυα ξυπνάει το λιγότερο δύο φορές.Από αυτές θα φάει τουλάχιστον μία.Τις υπόλοιπες το μπουκάλι επιστρέφει άθικτο στον νεροχύτη.Είναι γενικά λιγόφαγη και το τελευταίο που θα ήθελα θα ήταν να κόψει το βραδυνό φαγητό.Ξέρω πως το βιβλίο δεν απευθύνεται σε ηλικίες σαν της κόρης μου.Αλλά επίσης ξέρω πως τα δόντια συνήθως βγαίνουν μετά τους έξι μήνες και πως πολλά παιδιά μεγαλύτερα πεινούν τα βράδυα.Πως αξιολογούμε αυτές τις ανάγκες;τα παίρνουμε αγκαλιά;Τα αφήνουμε και κλαίνε;Δεν τα ταίζουμε;Όλα κρίνονται ως εκπαιδευτικά λάθη και κακές συνήθειες ή υπάρχει χρυσή τομή;Θεωρούμε πάντα πως το παιδί πρέπει να μάθει να αυτοπαρηγορείται και να ελέγχει την πείνα του για τις σωστές ώρες;Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω πότε το παιδί μου πεινάει και πότε όχι.Πότε πονάει και πότε όχι.Ούτε πως έβγαζε δόντια το χα καταλάβει.Δεν διάβασα όλα τα μηνύματα.Πιθανώς να έχουν δοθεί ήδη οι απαντήσεις.

Είναι πολύ μικρό το μωρό σου για να κάνεις οποιαδήποτε παρέμβαση στον ύπνο του. Και είναι και νωρίς για να καταλαβαίνεις όλες τις ανάγκες του και τι χρειάζεται κάθε φορά. Το μόνο που έχεις να κάνεις σε αυτή τη φάση είναι να ανταποκρίνεσαι. Απλά όσο μπορείς προσπάθησε να έχεις ένα σταθερό πρόγραμμα στο μεσημεριανό και βραδινό ύπνο και προσπάθησε με το μαλακό να μην χρειάζεται πολύωρο κούνημα κλπ. Είναι διαφορετικό να πας στις 3 δίπλα της, να τη χαϊδέψεις λίγο και να ξανακοιμηθεί και διαφορετικό να θέλει να την πάρεις αγκαλιά και να την κουνάς για 1 ώρα μέχρι να την ξαναπάρει ο ύπνος. ;) Τώρα που είναι νωρίς ακόμη μπορείς να φροντίσεις να μην αποκτήσει "κακές συνήθειες" στον ύπνο.

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Το βιβλίο "απευθύνεται" σε νεογέννητα μέχρι και 5 χρονών παιδάκια. Φυσικά σ'ένα νεογέννητο δεν μπορείς να κάνεις εκπαίδευση τη στιγμή που μπορεί να πεινάει ακόμα και κάθε μισάωρο, αλλά πιστεύω ότι 3,5 μηνών είναι καλή ηλικία για να ξεκινήσεις. Αν την κουνάς για να κοιμηθεί όταν έχει πρόβλημα (με τα δοντάκια π.χ.), θα το συνηθίσει και μετά θα σου έιναι δύσκολο να την κοιμίζεις πάλι χωρίς κούνημα. Καλό είναι να κρατήσεις το μέτρο. Δηλαδή εφόσον πίνει το μπουκάλι της πριν το βραδινό ύπνο και ξέρεις αν ξυπνήσει ότι δεν πεινάει σίγουρα (διότι έχουν περάσει π.χ. 3 ώρες από το μπιμπερό), άφησέ την λίγο να κλάψει. Αν δεν σταματήσει από μόνη της και πιστεύεις ότι είναι δοντάκια, ίσως να της δώσεις λίγο ντεπόν (αν επιτρέπει ο παιδίατρός σας) ή λίγο mundisal στα ουλάκια για να την ανακουφίσεις. Όχι, δεν θεωρώ (και δεν το λέει πουθενά στο βιβλίο) ότι το παιδί πρέπει να μάθει να αυτοπαρηγορείται και να ελέγχει την πείνα του για τις σωστές ώρες. Θέλουν και την αγκαλίτσα τους, αλλά περισσότερο μέσα στην ημέρα, τις ουδέτερες ώρες, όπου τα παίζουμε, τα κανακεύουμε, τα αγκαλιάζουμε, χορεύουμε μαζί τους κλπ. Επειδή ο βραδινός μας ύπνος είναι ιερός, "εκπαιδεύουμε" τα παιδάκια μας να μάθουν να αποκοιμιούνται μόνα τους (αυτό λέει το βιβλίο). Αν δηλαδή την αφήσεις λίγα λεπτά να κλάψει και δεν σταματήσει, φυσικά θα την πάρεις αγκαλιά (αυτό το γράφει, για περίπτωση ασθένειας). Δεν θα την αφήσεις να πλαντάξει στο κλάμα. Αφού όμως εξαντλήσεις όλες τις περιπτώσεις (δεν είναι πείνα, λερωμένη πάνα, απλά ανάγκη για αγκαλιά...). Α! και το βασικό που γράφει. Πάντα μα πάντα στον ύπνο της να της έχεις το ίδιο αρκουδάκι, το ίδιο κουβερτάκι, τις πιπίλες της, για να της είναι το γνώριμο περιβάλλον του ύπνου.

Τέλος, πιστεύω ότι όλες οι μαμάδες γνωρίζουμε το είδος του κλάματος του παιδιού μας και είμαστε ικανές να δράσουμε ανάλογα κάθε φορά. Βέβαια λέγοντας αυτό, μου έχει τύχει ο μπεμπούλης μου να κλαίει σπαρακτικά, σε σημείο να πιστεύω ότι πονάει πολύ, και μόλις με βλέπει μπροστά του να το κόβει μαχαίρι και να είναι όλο χαμόγελα.....

:lol: Όπως γράφει και το βιβλίο τα παιδάκια μας είναι πανέξυπνα όντα που τα καταλαβαίνουν όλα!!! Αλλά δεν θα μας δείξουν αυτά πως πρέπει να γίνονται τα πράγματα, η μαμά και ο μπαμπάς θα τους δείξουν.

Φιλικά

Κατερίνα

Καλημέρα σας! Λοιπόν, χθες το βράδι, ας πούμε ότι είχαμε ένα πισογύρισμα.

Αποφάσισα να ανέβω στην κρεβατοκάμαρα (και μέσα στο βράδι θυμήθηκα την κοπέλα που έγραψε ότι δεν πρέπει να κάνουμε καμία αλλαγή για 10 μέρες αν δεν κάνω λάθος.... εγώ όμως του άλλαξα δωμάτιο στις 5 μέρες).

Ήταν πολύ κρύο το δωμάτιό μας (χιόνιζε όλο το βράδι) και με το φορητό καλοριφέρ που έχω δεν μπόρεσε να ζεστάνει καλά καλα. 3.40 ξύπνησε και ήταν κρύα τα χεράκια του και τα μαγουλάκια του. Ίσως να ήταν από αυτό που ξύπνησε.. Άρχισε να κλαίει.... και όταν άρχισε να "στριγκλίζει" αναγκάστηκα τελικα και τον πήρα και τον θήλασα. (για να μην μου ξυπνήσει τους υπόλοιπους). Στενοχωρέθηκα λίγο... γιατί ήθελα να μην παρεκκλίνω από το πρόγραμμα.. Μετά ξύπνησε στις 9.30, καλά κοιμήθηκε μετά. Σήμερα λέω, αφού την έκανα την αλλαγή που την έκανα, να τον βάλω στην κούνια του, μαζί με την αδερφή του. Του έχω το ίδιο αρκουδάκι, την ίδια κουβερτούλα, τις ίδιες πιπίλες και το ξέρει το κρεβατάκι του γιατί εκεί τον βάζω και κοιμάται μέσα στη μέρα. Ελπίζω να πάει καλά, είμαι αποφασισμένη (αν και ο άντρας μου λέει ότι βιάζομαι...). Εσείς πως πάτε???

Κίνκαζουζου κι εγώ πιστεύω πως είναι νωρίς.Αλλά μου έδωσε τέτοια χαρά που περάσαμε αναίμακτα

στην φάση "κοιμάμαι μόνη μου στην κούνια"που δεν ξέρω μην κάνω πάνω στην ανιδεότητά μου καμιά βλακεία και το χαλάσω.

Κατερίνα είχες δίκιο και για το ντεπόν και για το μουντιζάλ.Πραγματικά εχθές το βράδυ το παιδί ηρέμησε και κοιμήθηκε με μόλις ένα ξύπνημα.Συνεχίζει να κοιμάται μόνη της μεσημέρι-βράδυ.Κρατάω την ανάσα μου μην αλλάξει.Αλλά θα την ακολουθήσω προς το παρόν όπως με οδηγεί.Να μεγαλώσει λίγο το μικρούλι μου.Αφού να σκεφτείς στεναχωριέμαι κιόλας λίγο που δεν θέλει να την κοιμίζω αγκαλιά.Νομίζω πάντως πως σκαμπανεβάσματα θα έχουν πολλά.Δε βαριέσαι.Δεν πάμε και για το χρυσό μετάλλιο.Σιγά-σιγά,υπομονή και όπως αντέχουμε.

NVVvp2.png

Κίνκαζουζου κι εγώ πιστεύω πως είναι νωρίς.Αλλά μου έδωσε τέτοια χαρά που περάσαμε αναίμακτα

στην φάση "κοιμάμαι μόνη μου στην κούνια"που δεν ξέρω μην κάνω πάνω στην ανιδεότητά μου καμιά βλακεία και το χαλάσω.

Κατερίνα είχες δίκιο και για το ντεπόν και για το μουντιζάλ.Πραγματικά εχθές το βράδυ το παιδί ηρέμησε και κοιμήθηκε με μόλις ένα ξύπνημα.Συνεχίζει να κοιμάται μόνη της μεσημέρι-βράδυ.Κρατάω την ανάσα μου μην αλλάξει.Αλλά θα την ακολουθήσω προς το παρόν όπως με οδηγεί.Να μεγαλώσει λίγο το μικρούλι μου.Αφού να σκεφτείς στεναχωριέμαι κιόλας λίγο που δεν θέλει να την κοιμίζω αγκαλιά.Νομίζω πάντως πως σκαμπανεβάσματα θα έχουν πολλά.Δε βαριέσαι.Δεν πάμε και για το χρυσό μετάλλιο.Σιγά-σιγά,υπομονή και όπως αντέχουμε.

Κι εμένα ο μπεμπούλης μου βγάζει δοντάκι (έχω δει τη μυτούλα που σκάει) και όταν γκρινιάζει το βράδι του βάζω mundisal και ηρεμεί.

Μην το συζητάς, είναι πολύ καλό που θέλει την κούνια της, είδες σου έδειξε εσένα τι να κάνεις!! Εκεί είναι η θέση της για τον ύπνο, στην κούνια. Εγώ διαφωνώ με τους γονείς που βάζουν τα μωρά τους στο μεγάλο κρεβάτι μαζί τους (δικαίωμά τους φυσικά, λέω την προσωπική μου γνώμη), όσο "γλυκό" και να είναι. Έτσι θα κοιμούνται όλα τα μέλη της οικογένειας καλά. Και το μωράκι θα ξέρει ότι εκεί κοιμάται, με την πασχαλίτσα της και τα γύρω γύρω του κρεβατιού.

Έτσι είναι, δεν πάμε για βραβείο, προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για τα παιδάκι μας!! Δίκιο έχεις!! :P

Διαφημίσεις

Σας ενημερώνω για τις τελευταίες εξελίξεις. Ο μπεμπούλης μου αυτό το βράδι κοιμήθηκε σερί, ως τις 10 το πρωί!! (μα καλά, δεν πεινούσε?). Δεν γινόταν... τον μπέρδεψα πολύ, μια τον είχα στο παρκοκρέβατο στο ημιυπόγειο, μια τον είχα στο παρκοκρέβατο δίπλα μου στην κρεβατοκάμαρα, μια τον είχα στην κούνια του στο παιδικό. Τελευταία τον είχα δίπλά μου στην κρεβατοκάμαρα, κι όπως σας είχα γράψει πισογυρίσαμε, διότι έκλαψε δυνατά και τον πήρα να τον θηλάσω 2 βραδιές... για να μην ξυπνήσει την αδερφούλα του. Αποφάσισα τελικά το Σάββατο να στείλω την κορούλα μου στους γονείς μου (κοιμάται εκεί σχετικά συχνά). Το καταχάρηκε, έβαλε τα ρουχάκια της με μεγάλη χαρά στην τσαντούλα της και φώναζε ότι θα πάει εκδρομή!! Οπότε το Σάββατο το βράδι έβαλα τον μικρούλη μου στο δωμάτιό του, πρώτη φορά για βραδινό ύπνο, χωρίς να ανησυχώ για κλάμματα μέσα στη νύχτα. Κοιμήθηκε σερί, μόνο που ξύπνησε μία φορά για πιπίλα και γύρω στις 6.30 για θηλασμό. Δεύτερο βράδι εκπαίδευσης (αφού κάναμε μια κοιλιά, το μετράω από την αρχή) και κοιμήθηκε σερί. Δεν ξύπνησε καθόλου, από τις 9.30 που κοιμήθηκε, ως τις 10! Φοβερό?? Είμαι πολύ χαρούμενη!!!!!:D

Κορίτσια καλημέρα και χρόνια μας πολλά!

Σας ενημερώνω πάλι για τον ύπνο του μπέμπη. Κοιμήθηκε πάλι από τις 9 ως τις 10! Χωρίς καμία διακοπή! Τώρα θα φέρω και την κορούλα μου από τη γιαγιά της για να κοιμούνται μαζί! Αυτό ήταν λοιπόν, θέλω να συστήσω το "κοιμήσου παιδί μου" σε όλες τις μαμάδες!!!!

Σας φιλώ, γεμάτη ενέργεια!!!!

Κατερίνα

Αυτά είναι!!!!

super, κ εγώ έτσι ένιωθα όταν τα καταφέραμε και πλέον έχουν περάσει αρκετοί μήνες όπου όλοι έχουμε την θέση μας, την ώρα μας και την απίστευτα καλή μας διάθεση.

Είμαι πεπεισμένη πλέον πώς πράγματι τα μωρά μας νιώθουν ασφάλεια κ ευτυχία μέσα στην σταθερότητα της ρουτίνας τους και όταν που και που το ρίχνουμε έξω ανταποκρίνονται και αυτά αντιλαμβανόμενα την εξαίρεση...

Σκοπέυω να ακολουθήσω αυτήν την αρχή των ορίων σε όλη της την διαπαιδαγώγηση καθώς είναι σαφές πώς θα την βοηθήσει να σταθεί στα πόδια της σαν αυριανός ενήλικας....

Πολλά φιλιά

Καλή συνέχεια στην προσπάθειά όλων μας

katerina HT

ξερω πως νιωθεις και χαιρομαι πραγματικα για εσενα και το παιδακι σου!!!

εγω θα σου πω και το αλλο!

εγω απο ημερων ετρεμα την στιγμη που θα ερθει ο αποθηλασμος,

9μηνων δοκιμασα να της δωσω ξενο(1η φορα) , ουτε να το φτησει(ηθελα να ξεκινησω να της δινω που κ που)

ουτε νερο δεν πινει στο μπιμπερο!

μεχρι πριν ξεκινησουμε την μεθοδο θηλαζε το βραδυ πολλες φορες οποτε και γω ειχα πολυ γαλα, οταν ξεκινησε τα βραδια να κοιμαται σερι, πινει πολυ λιγο πριν κοιμηθει (οπως οταν ξαναθηλαζε μετα απο λιγο πολλες φορες στην διαρκεια της νυχτας) και το πρωι που θα ελεγε κανεις οτι θα πεφτει με τα μουτρα, παλι δεν πινει πολυ.

σαν αποτελεσμα εκει στις αρχες του 11ου μηνα,αρχισα να καταλαβαινω οτι δεν εχω ροη,σιγουρα!!!

(να σημειωσω εδω οτι ΗΘΕΛΑ και αφησα να μειωθει η ροη, αλλιως θα την εβαζα κατα την διαρκεια τησ μερας για να κρατησω ψηλα την παραγωγη -αλλα θελω να αποθηλασω στον χρονο)

τωρα που φτασαμε 12μηνων παρα 10 μερες,αγορασα φρεσκο βιολογικο γαλα και της εδωσα σημερα, μετα τον θηλασμο σε εκπαιδευτικο ποτηρακι,με λιγους κοκους ζαχαρης(τοσο λιγο που δεν ξερω αν εκανε και διαφορα)

και ηπιε!!!

δεν περιμενα ποτε να χαρω τοσο πολυ που το παιδι μου πινει γαλα -αγελαδας-!!!!

-Γιατι τα γραφω αυτα?

γιατι το δικο μου το παιδι θηλαζε και κοιμοτα στο στηθος...

αν δεν ειχα αλλαξει την διαδικασια του υπνου, πως θα της ξεκινουσα το αλλο γαλα?????!!!!

τωρα θηλασε και την εκατσα διπλα μου και πιναμε απο το ποτηρακι της(μια η μαμα -μια η κορη...)

περιμαναμε να ρευτει παιζοντας(αργοτερα θα λεμε παραμυθι)

και μετα χαιρετισαμε τους λουτρινους και αυτοκολλητους φιλους μας και καναμε νανι!...

πεταω απο την χαρα μου, θα τραβηξω τον θηλασμο οσο παει, κι ας πινει 3 γουλιες, η αληθεια ειναι οτι δεν θα με χαλαγε να βγαζαμε το χειμωνα, αλλα δεν στεναχωριεμαι, εδω που εφτασα αισθανομαι υπεριφανη.

σε λιγο θα δουλευω απογευμα και θα σχολαω 10 το βραδυ. να βγαζω να γαλα και να της εδινα, μετα απο 10 μηνες που εχω να δω θηλαστρο, το ειχα μεγαλη αγκαρια...

Κοριτσια την πατησα μου φαινεται , οπως ειχα γραψει πριν λιγο καιρο , εφαρμοσα τη μεθοδο και καταφερα την 9-10 μερα βο ικρος τα κοιμαται σερι . ΟΜΩΣ την 12 για καποιο λογω αρχισε να κλαιει κα δεν σταματουσε, ο αντρας ου αρχισε την γρινα οτι παιδευω το παιδι και να του δωσω γαλα ετσι και εγινε , κοιμηθηκε μεχρι το πρωι. Την επομενη ξανα τα ιδια και ανακαλυπτω οτι βγαζει δοντι , αυτη τη φορα ξυπναει 2 φορες τη νυχτα ξαναδινω γαλα. Την επομενη ξυπναει 2 φορες και μετα τις 4 το πρωι δεν κοιμοταν παρα μονο με κουνημα και αγκαλια , δεν μπηκα στη διαδικασια και ειμασταν ορθιοι απο τις 4,30 τη νυχτα , προχτες παλι τα ιδια και σημερα δεν αντεξα τον κουνησα λιγο και κοιμηθηκαμε μεχρι τις 7 . ΤΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΣΚ*Τ*. Να σας πω οτι στις σιεστες και το βραδυ κοιμαται μονος του οπως λεει η μεθοδος , το θεμα ειναι μετα τι κανουμε ? να το ξαναπαρω απο την αρχη , θα πιασει ή θα τον εχω και θα κλαιει τσαμπα?? Την τελευταια φορα που το προσπαθησα εκλαιγε μιση ωρα και ξυπνησε μικρους και μεγαλους:(.

K@te, μπράβο που θηλάζεις τόσο καιρό την κορούλα σου!! Εγώ τη μεγάλη μου τη θήλασα 8 μήνες, τόσο σκοπεύω και τον μικρούλη μου. Ούτως ή άλλως ξεκίνησε κρεμούλες, σήμερα θα φάει φρουτάκια και φαγητό πρώτη φορά, άρα θα μειωθεί σιγά σιγά... Της δίνεις βιολογικό ε? Δεν σας είπαν για δελτα advance ή κάτι τέτοιο?

dhmhtrianna+, η γνώμη μου είναι να κρατήσεις γερά στο πρόγραμμα, ναι, από την αρχή. Κι εγώ σας είχα γράψει ότι είχαμε ένα πισογύρισμα, που τον άφηνα να κλαίει και ξυπνούσε τους υπόλοιπους, όμως δεν πτοηθηκα. Έστειλα την μεγάλη στη μαμά μου για να κάνω την "εκπαίδευση" με την ησυχία μου. Και μας πήρε και πάλι ένα βράδι. Είχα όμως την συγκατάθεση του άντρα μου (πολύ σημαντικό να μην σου γκρινιάζει όταν το μωρό κλαίει). Οπότε θα σε συμβούλευα να το πάρεις από την αρχή! Α!!! Όταν κλαίει να σηκώνεσαι να του βάζεις λίγη αλοιφούλα στα ουλάκια του.

dhmhtrianna+

φανταζομαι περνας πολυ δυσκολα...

χωρις να ειμαι ειδικος,νομιζω οτι πρωτα πρεπει να κερδισεις την συνεργασια του αντρα σου(δεν θα ταντεξεις ψυχολογικα αν εχεις και τον αντρα σου να σε φορτωνει με τυψεις)

μετα,δεν ξερω, αν ποναει...

παντως ο ανηψιος μου μετα απο πολλους μηνες που ειχε μαθει να κοιμαται σερι (με την μεθοδο) εβγαλε 4-5δοντια ταυτοχρονα και αρχισε να ξαναξυπναει και τους κρατουσε ορθιους μεχρι το πρωι!

σκεφτηκαν οτι αφου το παιδι ξερει να κοιμαται σωστα τοοοσους μηνες και δεν κοιμαται ,παει να πει οτι θα ποναει πολυ!!

καμια βδομαδα δεν κοιμηθηκε κανεις τους, σκεφτηκε η νυφη μου να εφαρμοσει απο την αρχη την μεθοδο, σαν να την εκανε πρωτη φορα...

απο την πρωτη ημερα σε 2-3 'χρονουσ' ειχε κοιμηθει (και σερι)

και απο την τριτη μερα ισα που γκρινιαζε δεν εμπαινε στο δωματιο καν η νυφη μου.

νομιζω οτι εγω θα το εκανα και τα ξημερωματα...

ή τουλαχιστον μην τον θηλαζεις!

εμενα παιδια πινει τοσο λιγο γαλα(θηλαζει)-τωρα της δινω και λιγο φρεσκο-

που απορω πως κοιμται 12ωρες....!!απορω για μεχρι πριν 2-3μερες που δεν της εδινα το φρεσκο...

katerinaΗΤ

H ιστορια με τα γαλατα πραγματικα ειναι πολυ μπερδεμενη...:cry:

δεν ξερω τι να πιστεψω...

ειναι δυνατον ενα φρεσκο ζωντανο προιον να αφυδατωνεται(να βραζει δηλ μεχρι να φυγει ολο το νερο)που λεμε να μην βραζουμε καν μεχρι τον βρασμο το γαλα του χωριου μας για να μην χαθουν ολα τα καλα θρεπτικα συστατικα...

δηλαδη εχω 1 μηλο, απο την μηλια, το κοβω και αντι να το φαω να εποφελιθω απο τον πλουτο της φυσης, το βαζω στον φουρνο το ζεσταινω-στεγνωνω ,μεχρι να γινει σκονη, μετα παιρνω την σκονη της ριχνω και αλλη σκονη ,που ειναι ιχνιστοιχεια,βιταμινες και αλλα και τους ξαναβαζω νερο και το πινω...:roll:

συγνωμη δηλαδη αν πιστευω οτι σε ενα προιον λειπουν αυτα τα στοιχεια,γιατι το τρωω?

γιατι δεν τρωω αλλα προιοντα?(που εχουν τα στοιχεια)

γιατι να μαγειρευουμε αν μπορουμε να παιρνουμε τα ιχνοστοιχεια και τις βιταμινες σε σκονη και εμεις?

δεν παιρνω εγω τετοια σκευασματα και θα δωσω στο παιδι μου?

που αφυδατωνοντας το γαλα,εχει χασει και τα αρχικα δικα του καλα...

μετα τον χρονο,αφου τρωει τα παντα,και ειναι υγιες δεν βρισκω τολογο να του δωσω τιποτα που να εχει 'εμπλουτιστει' χημικα.

μια σκεψη με εκανε να τα απαξιωσω,

-το ανθρωπινο ειδος εξελισσεται εκατομμυρια χρονια, το γαλα φορμουλας(ξενο)υπαρχει τα τελευταια 50!

πως εφτασε μεχρι εδω χωρις αυτην?

δεν λεω οτι κανει κακο!δεν ξερω αν κανει κακο!

αλλα δεν βρισκω λογο να το δωσω σε παιδι που τρωει τα παντα.

για τα εβαπορε δεν το συζηταω...καν!

που λες katerina HT,

και τα advance εμπλουτισμενα ειναι...

Έχεις δίκιο, έχεις δίκιο... τα έχουμε ψάξει κι εμείς τόσο πολύ... Για το advance ακούσαμε ότι έχει τοξικές ουσίες, για το αγελαδινό μας γράφουν τα μέιλ ότι δεν είναι καλό γάλα για τον άνθρωπο... Καλύτερα το κατσικίσιο λένε.... Εμείς τέλος πάντων καταλήξαμε στη σκόνη... κι ο Θεός βοηθός... τι ταίζουμε τα παιδιά μας.. Όμως μην ξεφύγουμε από το θέμα του τόπικ.

Άρα σε ό,τι πισογύρισμα γίνεται, το ξεκινάμε από την αρχή, με τους αρχικούς χρόνους!! Μάλιστα!!

Καλή μας νύχτα!!

Kοριτσια ευχαριστω θα περιμενω να περασει λιγο η μπορα , θα μιλησω και με το συζυγο και θα ξαναπροσπαθησω, αν και σημερα νομιζω ειμασταν καλυτερα , ξυπνησε στις 3 του εδωσα γαλα και κοιμαται ακομα , αρα γλιτωσα το κουνημα και την αγκαλια.

Το μονο που με προβληματιζει ειναι οτι ειναι αδυνατος 9.800 και 18 μηνων και επειδη το πινει ολο το γαλα(τη νυχτα) νομιζω οτι τον βοηθαει να κερδισει βαρος. Βεβαια ενω ηταν ενα παιδι που δεν ετρωγε τπτ, απο τοτε που ξεκινησαμε τη μεθοδο και κοψαμε το γαλα στις σιεστες τρωει τα παντα π.χ αυγο ουτε να το δοκιμασει , τωρα τρωει καθε μερα.

Ασ ελπισουμε οτι θα παμε καλα. Κοριτσια ευχαριστω να ξερατε τι κουραγιο περνω οταν μου απαντατε να συνεχισω.

Τι να σου πω, εγώ ένα πισογύρισμα είχα και το πήρα από την αρχή!! Τα έκανα όλα με μεγάλη προσοχή! Τώρα κοιμάται ακόμα...

Αν ο άντρας σου γκρινιάζει και σε εκνευρίζει :D, πες του αποφασιστικά "σσσσσσσ, ξέρω τι κάνω, θα με ευχαριστείς αύριο μεθαύριο". Μην τον αφήσεις να σε διακόψει από την εκπαίδευση.

Κανονικά και το γεύμα στις 3 θα πρέπει να το κόψει. 18 μηνών είναι μεγάλος για να τρωει το βράδι. Αν τον αφήσεις να κλάψει με τους χρόνους του βιβλίου, δεν θα αποκοιμηθεί κάποια στιγμή? Καλύτερα να πιει το γάλα του στις 7 η 8 το πρωί, που είναι κανονική ώρα πρωινού παρά να το συνηθίσει το βράδι. Γιατί ξέρεις πώς συνηθίζουν τα μικράκια!!!!

Πες μας πως πάτε και αύριο.

Φιλιά.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Σύνδεση/Εγγραφή

Για να μπορέσετε να απαντήσετε σε ερωτήματα ή να ρωτήσετε τα μέλη κάποιο νέο ερώτημα είναι απαραίτητο να εγγραφείτε! Είναι εύκολο & δωρεάν: 

• Δημοφιλή μέλη

Nobody has received reputation this week.

• Δημιουργία νέου...