Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΒΑΛΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΠΝΟΥ(κοιμήσου παιδί μου)

olir

Recommended Posts

καλησπερα σε ολους,

ξερω οτι η συζητηση για το βιβλιο 'κοιμησου παιδι μου',εχει περασει απο ολα τα σταδια ,αμφισβητηση, αυστηρη κριτικη,αποδοχη ,επιβεβαιωση...

δεν θα πω κατι καινουριο, καινουρια ειναι η ζωη του μωρου μου της δικης μου και του αντρα μου απο οταν το εφαρμοσαμε!!

δεν θα αρχισω να προσπαθω να σας πεισω οτι αγαπαω πολυ το παιδι μου,

εννοειται!

ξερω οτι πολλοι θα με κατακρινουν γιατι αφηνοντας το μωρο μου να κλαψει ,για αυτους δεν το αγαπαω οσο αυτοι τα δικα τους.

9μηνες ημουν στο 'στρατοπεδο' οσων θεωρουν τη μεθοδο σκληρη και απανθρωπη, εψαχνα λυση γιατο προβλημα μου και επεφτα σε αυτο το topic και αναρωτιωμουν πως μπορει κανεις να αφηνει το παιδι του να κλαψει μεχρι να μην αντεχει αλλο και να κοιμηθει!!

οταν δεν πηγαινε αλλο ομως, δεν θα αναφερω το ποσο δυσκολα ειχαν γινει τα πραγματα για να σας δικαιολογηθω, για να παρω τετοια αποφαση μετα απο 9 μηνες, ηταν ΠΟΛΥ δυσκολα!

το σημαντικο ηταν οτι μετα απο παρα πολλα δυσκολα σταδια που περασαμε με πολυ ξενυχτι και κλαμα(εγω εκλαιγα)

τελευταια ΔΕΝ κοιμοταν ουτε με στηθος, ουτε με αγκαλια ,ουτε με πηγαινε-ελα, ουτε με τιποτε!

γκρινιαζε και εκλαιγε 2-3ωρες μετα το μπανιο και τελικα απο την κουραση κοιμοταν,μεχρι να δει οτι δεν βρισκεται στο στηθος και να ξαναξυπνησει και ολα απο την αρχη.

το αναφερω γιατι επαιξε ρολο για να αποασισω να εφαρμοσω την μεθοδο,

αφου και τοτε απο το κλαμα και την κουραση κοιμοταν και οχι επειδη το ηθελε, μου φανηκε οτι δεν την εβγαζα και πολυ απο τα συνηθησμενα της.

εννοειται οτι σκεφτηκα μηπως περναει απο καποιο σταδιο αναπτυξης, ή εχει καποια ιδιαιτερη αναγκη... αλλα περασαν μηνες και τα πραγματα χειροτερευαν,

απο το 3ο βραδυ το μωρο κοιμηθηκε 10ωρες σερι!

τωρα 1 μηνα μετα κοιμαται 12-13ωρες και καθε φορα που την βαζω για υπνο με αποχαιρετα με χαμογελο, οταν ξυπναει και το πρωι αλλα και το μεσημερι, περναει τουλαχιστον 30λεπτα στο κρεβατι της πριν αρχισει να ψιλογκρινιαζει ,οπου τοτε τρεχω να την παρω.

ειναι ενα υγειες μωρο με πολυ υγειεις συνηθειες υπνου.

ξερω οτι εχει χιλιοαναφερθει, αλλα το βιβλιο εξηγει τα του υπνου παρα πολυ καλα και αν τα διαβασεις εγκαιρως δεν θα χρειαστει ποτε να αφησεις το παιδι να κλαψει,την μεθοδο που λεμε ολοι, την εφαρμοζουμε οταν το παιδι εχει μαθει να κοιμαται λαθος.

πολλοι θα αντιδρασουν με την λεξη 'λαθος'

-θα μου πεις οτι ειναι λαθος το παιδι μου να κοιμαται στο στηθος μου?

οχι βεβαια!ειναι το ομορφο πραγμα στον κοσμο

και μετα την μεθοδο εμενα στο στηθος μου κοιμαται!

αλλα σιγουρα κοιμαται λαθος αν ξυπνα καθε 40 -90 λεπτα ,ενω ειναι 9 μηνων!!

οχι σιγουρα δεν πειναει!!! τωρα που τρωει και πιο λιγο γιατι δεν πειναει 13ωρες το βραδυ? οταν ξυπναει γιατι δεν κλαιει(απο την πεινα) και καθεται και γελαει στα αυτοκολλητα ζωακια στον τοιχο?

απο την μεθοδο και μετα εβγαλε 2 δοντια,γιατι δεν ξυπνησε ποτε?

μην γελιωμαστε, το παιδι δεν ηξερε τι ηθελε,ουτε την αγκαλια ηθελε παντα ουτε το κρεβατι της μαμας ηθελε παντα ,οτι εδειχνε να θελει της το εκανα, καθε μερα και αλλο,

τωρα ξερει,το εχει και κοιμαται σε 2 λεπτα ,χαρουμενη ,ξεκουραστη υγειης

το επομενο παιδι μου δεν θα κλαψει ουτε ενα λεπτο!

ξερω τι να κανω για να μαθει να κοιμαται σωστα

συγνωμη για το μεγαλο post!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γεια σας, γεια σας. Σε προηγούμενο μου post, σ΄αυτή την ενότητα, έγραψα ότι απεχθανομαι τη μέθοδο του κλάμματος και ότι αν την εφαρμόσω θα γίνει μόνο όταν δεν θα αντεχω άλλο και αφού θα τα έχω δοκιμάσει όλα τα άλλα.

Ετσι και έγινε λοιπόν, αλλά δεν έφτασα στο σημείο του σπαραγμού ιδιαίτερα.

Σας γράφω την εμπειρία μου πανω σ΄αυτό, μήπως και βοηθήσω κανέναν.

Ο μικρός χρονιάζει όπου να ναι, σε 1 εβδομάδα περίπου. Πριν 2-3 μήνες είχα καταφέρει να τον κοιμίζω στο κρεβάτι του. Δηλ. κοιμόταν μόνος του, αλλά ξάπλωνα και εγώ δίπλα του. Αυτό χάλασε λόγω μιας ιωσούλας, όπου ο άντρα μου τον σήκωσε αγκαλιά.

Πλέον όμως και ο άντρας μου - που ακόμα κοιμάται στον καναπέ, παρεπιμπτόντως - αγανάκτησε. Ο μπόμπιρας μόλις έπεφτε για ύπνο, ξυπνούσε ανα μια ώρα για να μας μυρίσει - όχι εμένα αποκλειστικά, όποιον να ναι. Εγώ, ράκος πλέον, είχα βαρεθεί τις δικαιολογίες, θυμήθηκα ότι κάποτε τον είχα "στρώσει", συνάντησα και μια φίλη που με "τσίτωσε", αποφάσισα να δοκιμάσω το ελεγχόμμενο κλάμμα. Είχε φτάσει ο κόμπος στο χτένι βασικά, γιατί φαινόταν ότι δεν είχε κάτι ιδιαίτερο για να ξυπνάει. Θέλαμε και να τον μετακομίσουμε στο παιδικο...

Την πρώτη μέρα λοιπόν, μετά το γάλα, τον έβαλα στο κρεβάτι του. Άρχισε τα κλάμματα, του μίλησα γλυκά και τα συναφή και έφυγα. Εκλαιγε, μπήκα μέσα στα 2-3 λεπτά, ξαναεκλαιγε, τελικά στα 10-14 λεπτα είχε κοιμηθεί! Νόμιζα ότι θα κρατούσε πάνω από ώρα αυτή η ιστορία. Ομως "έπιασε" τόσο εύκολα γιατί δεν είχε κοιμηθεί το μεσημέρι, παρά μισή ώρα.

Τη δεύτερη μέρα, το επιχείρησα. Εκλαιγε και σε 10 λεπτά κοιμόταν. Ενιωσα τόσο τυχερή! Στη μία ώρα όμως ξύπνησε και δεν σταματούσε το κλαμμα. Ετσι μπήκε ο σύζυγος και έκατσε στο κρεβάτι δίπλα του. Αργότερα τον αντικατέστησα εγώ και ο μικρός κοιμήθηκε.

Συνέχισαμε έτσι και σε κανα δυο μέρες το εφάρμοσα και στο μεσημεριανό ύπνο. Πριν τελειώσει η εβδομάδα, σταματησε και να γκρινιάζει. Πλέον κοιμάται μόνος του μέσα στα πρώτα 5 λεπτά. Εγω είμαι ξαπλωμένη δίπλα του, μετά φεύγω. Υποθέτουμε ότι όταν θα τον μετακομίσουμε δεν θα χρειάζεται την παρουσία μου, θα είναι με τον αδερφό του - δεν έχει ιδιαίτερη προτίμηση στο πρόσωπο, απλά δεν θέλει να είναι μόνος ακόμα.

Σχετικά με τα βραδινά ξυπνήματα, έχουν άκρως βελτιωθεί. Γενικά ξυπνάει κατά τις 2 και, ή κοιμάται ξανά μόνος του, ή πίνει λίγο νερό και την πέφτει. Ξαναξυπνάει ξημερώματα γύρω στις 5 και πίνει γάλα. Χθες, πχ, ξύπνησε μία φορά στις 4.30 για γάλα - είναι και λίγο ελεφαντάκι το μικρούλι μου! Και, παρόλο που δεν κοιμάται αμέσως, μπορεί να μείνει και 1,5 ώρα ξύπνιος, δεν κλαίει. Κάθεται, παίζει, μουρμουρίζει. Επίσης την μέρα είναι ιδιαίτερα ευδιάθετος, περπάτησε κιόλας και περνάμε πολύ καλά!

Αυτά. Αυτό που θέλω να πω, είναι πως βρήκα αυτή τη μέση λύση, ώστε και να μην σπαράζει το παιδί και του δημιουργηθούν διάφορα, αλλά και να τον κάνω να κοιμηθεί. Βασικά είχα βαρεθεί να περιμένω να γίνει μόνο του, είχαμε τελείως αποσυντονιστεί σαν οικογένεια. Μόνο την δεύτερη μέρα δυσκολευτήκαμε - τότε που ξαπλώσαμε δίπλα του πρώτη φορά - γιατί σαφώς ήταν δύσκολα να κλαίει δίπλα σου και να μη το αγκαλιάζεις!

Τώρα, με τη μετακόμιση, θέλω να του μάθω να παιρνει το μπουκάλι μόνος του και να πίνει - ήδη του δίνω το γάλα όταν είναι ξαπλωμένος στο δικό του κρεβάτι. Και ελπίζω να σταματήσει το ξύπνημα τα ξημερώματα, ώστε να ξυπνάμε μια και καλή στις 7.30 - όλοι!

Τελικά νομίζω, ότι είναι καλύτερα να κλάψει λίγο και να μάθει να ξεκουράζεται, παρά να φτάσει 18-20 μηνών, να ξυπνάει όλη την ώρα και να έχει ακόμα ανάγκη την αγκαλιά της μαμάς του για να ξανακοιμηθεί.

Επίσης, ίσως τα παιδάκια, να χρειάζονται και λίγο ώθηση από μια ηλικία και μετά. Πότε δεν θα άφηνα ενα μωρό κάτω των 6-8 μηνών να κλαίει.

Νιώθω ότι ο δικός μου σαν να με "κάλεσε" να τον μάθω να κοιμάται. Δεν μπορείτε να φανταστείτε ποσο ευδιάθετος είναι πλέον - δεν γκρινιάζει σχεδόν ποτέ!

Βασικά και εγώ ίσως να βιάζομαι να κρίνω. Ισως και να πισωγυρίσει. Παντως αυτές τις μέρες είναι πολύ καλά. Πολύ χαρωπός. Το μονο που αντιμετωπίζω τώρα - λόγω δοντιών μάλλον - είναι ότι δεν πίνει όλο του το γάλα. Οπότε ξυπνάει νωρίς για να ξαναπιει.

Χθες πχ, ξύπνησε στις 3. Τον καθυστέρησα μέχρι τις 4, τελικά ήπιε τη μισή ποσότητα. Κατά τις 6.30 έγινε ένας ιδιαίτερα αισθητός σεισμός...Μαλιστα, χαριτολογώντας, έλεγα, μήπως ένιωθε αυτή την αναστάστωση και ξύπνησε νωρίτερα!Όπως τα ζωάκια!

Παρόλη την αναστάτωση του σεισμού, που τον σηκώσαμε και πηγαμε μέσα, δεν ξεσηκώθηκε και κοιμήθηκε μετά μέχρι τις 9. Θα δείξει εν καιρώ!

Διαφημίσεις

Λοιπόν ξαναέγινε χθες σεισμός και μάλοστα στις 3.30 τα ξημερώματα. Οχι ότι είχε σταματήσει ποτέ! Αλλά αυτός ήταν επίσης αισθητός. Ο μπέμπης είχε ξυπνήσει κατά τις 3 και φώναζε. Προσπαθούσα να τον καθυστερήσω και μετά έγινε ο σεισμός. Εντάξει, δεύτερο βράδυ σερί, ξεσηκωθήκαμε. Την πεσαμε πάλι κατά τις 4, του έδωσα γάλα, αλλά δεν το ήπιε! Τελικά κοιμήθηκε κατά τις 5, κοιμήθηκε και ο μεγάλος μαζί μου γιατί φοβόταν, οπότε εγώ έμεινα αυπνη...

Απ΄ότι είδα, γίνονταν συνεχείς μικροσεισμοί αυτές τις μέρες και λίγο πριν τον μεγάλο. Ισως τελικά να τους αισθάνεται, γιατί δεν ήθελε γάλα.

Καλημέρα! Θέλω να σας πω μια ιδέα. Με τον μεγάλο μου ήμουνα τυχερή επειδή από τον 3-4 μήνα κοιμόταν σερί 9 με 8 και μάλιστα τον έβαζα στο κρεβάτι ακόμα και ξύπνιο, αν δεν τον έπαιρνε ο ύπνος με το θηλασμό, και κοιμόταν χωρίς καθόλου κλάματα μόνος του. Η μικρή όμως μου έδωσε και κατάλαβα. Αρχικά ξυπνούσε ανά 2 με 3 ώρες, θήλαζε και ξανακοιμόταν. Μετά όμως δεν μπορούσα να την ξαναβάλω στην κούνια της γιατί ξυπνούσε μόνο στην ιδέα! Την έπαιρνα λοιπόν στο κρεβάτι μου για να μπορέσω να ξεκουραστώ λίγο. Εντάξει, δε βασανίστηκα πολύ γιατί κοιμόμουν, ελαφριά βέβαια, αλλά από το τίποτα ήταν οκ. Τώρα προσπαθώ να της μάθω να κοιμάται μόνη της. Τη νύχτα όμως δεν παλεύεται να χρησιμοποιήσεις την τεχνική του "ελεγχόμενου κλάματος", ειδικά όταν έχεις και άλλο παιδί. Οπότε άρχισα να την εφαρμόζω στο μεσημεριανό ύπνο. Την βάζω στην κούνια και ξαπλώνω δίπλα στο μεγάλο κρεβάτι έτσι ώστε να με βλέπει και κλείνω τα μάτια. Συνήθως μετά από ένα τέταρτο με εικοσάλεπτο την παίρνει ό ύπνος. Διαμαρτύρεται βέβαια αλλά δεν κλαίει γοερά. Από τότε που το άρχισα κοιμάται καλύτερα τη νύχτα, κάποιες φορές βέβαια ξυπνάει αλλά της δίνω πιπίλα και ξανακοιμάται, χωρίς θηλασμό. Ξυπνάει τελικά για γαλατάκι άλλες φορές στις 5 άλλες στις 6 ή 7. Τότε την παιρνω στο κρεβάτι μου και κοιμόμαστε αγκαλίτσα θηλάζοντας. Ίσως λειτουργήσει αυτό και για άλλες άυπνες μανούλες ;).

eOSyp3.png BwuCp3.png

θελώ να ρωτησω εναν χριστιανο γιατι ενα παιδι 22 μηνων εξακολουθει να ξυπναει

για να θηλασει? ξυπναει για βυζι η επειδη τον ζοριζει κατι αλλο και βρισκει καθησυχασμο στο βυζι? ειλικρινα δεν αντεχω αλλο,,,μα γιατι? ολα τα εχω κανει τοσο σκατα? κουραστηκα τα πηγαινε ελα και να θηλαζω μεσα στη νυχτα δεν θελω αλλο εχω αρχισει και ειμαι αποτομη και τον ψιλοκραζω,,,τιποτα αυτος γιατιιιιιιιιι?

γιατι κοιμαται με διακοπες ας μου πει καποιος! ειναι φυσιολόγικο? αμφιβαλω πια! τι εχει το παιδι μου?

ΒΟΗΘΕΙΑ

για να θηλασει? ξυπναει για βυζι η επειδη τον ζοριζει κατι αλλο και βρισκει καθησυχασμο στο βυζι? ειλικρινα δεν αντεχω αλλο,,,μα γιατι? ολα τα εχω κανει τοσο σκατα? κουραστηκα τα πηγαινε ελα και να θηλαζω μεσα στη νυχτα δεν θελω αλλο εχω αρχισει και ειμαι αποτομη και τον ψιλοκραζω,,,τιποτα αυτος γιατιιιιιιιιι?

γιατι κοιμαται με διακοπες ας μου πει καποιος! ειναι φυσιολόγικο? αμφιβαλω πια! τι εχει το παιδι μου?

ΒΟΗΘΕΙΑ

η κορη μου αποθηλασε 21 μηνων αφου το ειχα παρει αποφαση οτι θα με ζηταει τις νυχτες και θα κλαιει και οτι θα επρεπε να επιστρατευσω ααααααπειρο μπιρι μπιρι..

μεχρι τοτε θηλαζε και ψευδοθηλαζε απο μια εως εκατον μια φορες καθε νυχτα και εγω εκανα δρομολογια...μετα τον αποθηλασμο δεν αλλαξε δραματικα η κατασταση, απλα μειωθηκαν τα ξυπνηματα (αφου ξεπεραστηκε η κριση της απομακρυνσης του στηθους..σταδιακα)

καταφεραμε ενα διαστημα να μουρμουραει απλα στον υπνο της και να μην πηγαινω η σπανια τυχαινε να μη ξυπνησει καθολου (ονειρο ζουσα ειλικρινα)

ολα αυτα απο Σεπτεμβρη μεχρι Μαιο.. οπου ειχα μεινει εγκυος και επειδη επρεπε να απουσιασω για μια επεμβαση καπακι της ανακοινωσαμε οτι περιμενει αδελφακι και αναγκαστικα λογω της επεμβασης σταματησα βα ασχολουμαι με τον τροπο που το εκανα πριν και καπακι εκοψε απο μονης της την βραδυνη πανα οπου σημαινε ξυπνηματα για τουαλετα μεσα στη νυχτα αλλα σε αυτη την ηλικια επειδη νυσταζουν δεν ξερουν πως να το ζητησουν και οδηγουνται σε παροξυνσμους συχνα.. εεεετσι λοιπον και αφου ηρθε και το μωρακι μας το οποιο αναμενομενα ζηλευει η μικρη.. ξεκινησαν παααααααααααλι τα βραδυνα ξυπνηματα με κλαματα, γκριιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιινια και οτι θελει αλλο μεχρι και σημερα...

δεν μας ξενυχταει το μωρο και μας ξενυχταει το 3χρονο..

το οτι γινεσαι αποτομη μην σε κανει να νοιωθεις ασχημα για τον εαυτο σου.. εγω συμφωνω οτι σε αυτες τις ηλικιες πλεον επικοινωνουν ικανοποιητικα για να μπορουν να συνεργαστουν.. και η κορη μου πολλακις απεδειξε ποσα πραγματα μπορει να κανει πεισματικα για να μας κεντρισει την προσοχη και βεβαια παντα αυτα που δεν θελουμε συμπεριλαμβανομενου και του βραδυνου οπου εχω καταληξει οταν ειναι οκ απο τουαλετα, νερο η αλλο λογο να την αφηνω να γκρινιαζει χωρις να πηγαινω εγω η ο μπαμπας της..

με λιγα λογια θελω να σου πω οτι ειναι και θεμα χαρακτηρα του παιδιου, και θεμα ετοιμοτητας του και θεμα συγκυριων..

υπομονη και συνεχισε να του μιλας για αυτο με ευχαριστο τροπο και μολις εχεις κατασταλλαξει θα κανεις και εσυ αυτα που πρεπει..

ΒΟΗΘΕΙΑ

Μόνο μία συμβουλή μπορώ να δώσω. Όταν ξυπνάει να μην του μιλάς και να μην ανοίγεις το φως. Πάρτον αγκαλίτσα, δώσ του ένα φιλάκι αλλά τίποτα περισσότερο. Α επίσης προσπάθησε να τον κουράζεις κατά τη διάρκεια της ημέρας και κράτησε ένα σταθερό πρόγραμμα, όχι μόνο βραδινού ύπνου αλλά και μεσημεριανού, φαγητού, παιχνιδιού κλπ. Μην περιμένεις να αλλάξει κάτι πολύ σύντομα από τότε που θα αρχίσεις νμα εφαρμόζεις την καινούρια τακτική, χρειάζεται τουλάχιστον ένας μήνας για να βελτιωθεί μία κατάσταση. Φαντάζομαι πως είσαι κατά του κοινού κρεβατιού, επιδή εγώ αν συνάβαινε κάτι τέτοιο θα τον έπαιρνα στο κρεβάτι μου για να κοιμάμαι λιγάκι. Υπομονή και πάλι υπομονή. Πρέπει πάντα να έχουμε υπόψιν μας πως τόσο μικρά παιδάκια δεν το κάνουν επίτηδες.

eOSyp3.png BwuCp3.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα! Θέλω να σας πω μια ιδέα. Με τον μεγάλο μου ήμουνα τυχερή επειδή από τον 3-4 μήνα κοιμόταν σερί 9 με 8 και μάλιστα τον έβαζα στο κρεβάτι ακόμα και ξύπνιο, αν δεν τον έπαιρνε ο ύπνος με το θηλασμό, και κοιμόταν χωρίς καθόλου κλάματα μόνος του. Η μικρή όμως μου έδωσε και κατάλαβα. Αρχικά ξυπνούσε ανά 2 με 3 ώρες, θήλαζε και ξανακοιμόταν. Μετά όμως δεν μπορούσα να την ξαναβάλω στην κούνια της γιατί ξυπνούσε μόνο στην ιδέα! Την έπαιρνα λοιπόν στο κρεβάτι μου για να μπορέσω να ξεκουραστώ λίγο. Εντάξει, δε βασανίστηκα πολύ γιατί κοιμόμουν, ελαφριά βέβαια, αλλά από το τίποτα ήταν οκ. Τώρα προσπαθώ να της μάθω να κοιμάται μόνη της. Τη νύχτα όμως δεν παλεύεται να χρησιμοποιήσεις την τεχνική του "ελεγχόμενου κλάματος", ειδικά όταν έχεις και άλλο παιδί. Οπότε άρχισα να την εφαρμόζω στο μεσημεριανό ύπνο. Την βάζω στην κούνια και ξαπλώνω δίπλα στο μεγάλο κρεβάτι έτσι ώστε να με βλέπει και κλείνω τα μάτια. Συνήθως μετά από ένα τέταρτο με εικοσάλεπτο την παίρνει ό ύπνος. Διαμαρτύρεται βέβαια αλλά δεν κλαίει γοερά. Από τότε που το άρχισα κοιμάται καλύτερα τη νύχτα, κάποιες φορές βέβαια ξυπνάει αλλά της δίνω πιπίλα και ξανακοιμάται, χωρίς θηλασμό. Ξυπνάει τελικά για γαλατάκι άλλες φορές στις 5 άλλες στις 6 ή 7. Τότε την παιρνω στο κρεβάτι μου και κοιμόμαστε αγκαλίτσα θηλάζοντας. Ίσως λειτουργήσει αυτό και για άλλες άυπνες μανούλες ;).

Ναι αυτό κάνω και εγω! Μόνο που όταν ξαπλώνω του γυρνάω και την πλάτη, γιατί δεν αντέχω να τον βλέπω να γκρινιάζει...!Γκρινιάζει κανα 5λεπτο, άντε 10λεπτο, εξαρτάται βέβαια απ΄το αν έχει πιει όλ το γάλα του ή θέλει δεύτερη δόση (δεν το πίνει όλο μονομιας). Ξεκίνησα από τον βραδινό ύπνο, οπότε και έκοψε αυτομάτως τα περιττά ξυπνήματα! Ξυπνάει μια φορά για γάλα. Μετα προχώρησα και στο μεσημεριανό. Πάντως αγκαλιά δεν ξανακοιμήθηκε, και φυσικά ΠΟΤΕ στο κρεβάτι μας...

ΒΟΗΘΕΙΑ

Εγω νομίζω ότι θέλει βοήθεια αυτός, να του μάθεις να κοιμάται μόνος του. Εννοώ ότι αν μάθει να ξεκινά τον ύπνο μόνος του, μπορεί να σταματήσει τα ξυπνήματα, ή τουλ. έτσι λένε όλοι. Σε εμένα έπιασε, ξυπναει μια φορά για γάλα. Ξεκίνα με ήπιες μεθόδους και, αν δεν πιάσει, δοκίμασε να τον αφήσεις να κλαίει. Δεν μ΄αρέσει ειδικά το τελευταίο, αλλά αν δεν πιάνει τίποτα άλλο τι να κάνεις....Μπορεί και ο ίδιος να θέλει σπρώξιμο να κοιμηθεί γιατί δεν ξεκουράζεται τη μύχτα και είναι και μεγάλος...Εγώ ξαπλώνω στο κρεβάτι δίπλα του, γκρινιάζει και περιμενω να κοιμηθεί και φεύγω. Πλέον χρειάζεται κανά 5λεπτο.

Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου και στρώστον γιατί δεν σε βλέπω καλά! Εξάλλου ότι και αν τα ενοχλεί πια σ΄ αυτή την ηλικία δεν έχουν λόγο να ξυπνάνε κλαίγοντας - εντάξει δεν λέμε για περιόδους ιώσεων, ή αν συμβεί κάτι κακό. Φαντάζομαι δόντια έχει. Καλή τύχη!!!!!

Πρέπει πάντα να έχουμε υπόψιν μας πως τόσο μικρά παιδάκια δεν το κάνουν επίτηδες.

Εισαι σίγουρη για αυτό????????????????????????????

Εγώ νομίζω ότι είναι κακιά συνήθεια και τίποτα άλλο. Ακόμα και αν κάτι τον τρομάζει ή βλέπει εφιαλτες, θα ήταν λογικά για ένα διάστημα, όχι μόνιμα. Θα το ξεπερνούσε και μετά όλα καλά.

Και καλές οι γλύκες και τα χάδια, αλλά μέχρι ένα σημείο. Στο τέλος θα κρύβονται στα φουστάνια μας μεχρι να πάνε φαντάροι.

εμενα ηταν 9 μηνων και ξυπναγε συνεχεια,και εγω απορουσα αν εχει κατι, τα νευρα μου ειχαν σπασει. εχω ορκιστει οτι δεν θα ξεσπαω στο παιδι, μιας και ποτε δεν φταιει ενα παιδι για τιποτα!!

ακομη και ο χαρακτηρας του ειναι δικο μας 'δωρο'.

η συμπεριφορα του δικο μας κατορθωμα...

αλλα ξεσπαγα παντου αλλου!

οταν με ρωτουσαν τι θα κανω με την κατασταση του μωρου, ελεγα οτι ειχα παραιτηθει, οτι το παιδι ειναι 'ετσι' και εγω δεν ειχα απο το να το υπομενω...

μια φιλη μου εκανε την εξης ερωτηση,

-οταν θα παει 10 , 13 ή 15κιλα πως θα το κοιμιζεις αγκαλια και να πηγαινοερχεσαι?

αυτο οσο απλο και αν ακουγεται,πολυ πρακτικα επρεπε να το αλλαξω...

μην σας πολυλογω,αρχισε να κλαιει κιολας, παραλληλα με το στηθος-πηγαινε-ελα-νανουρισμα-δεν ξερω -και-γω-τι-αλλο...

και ειπα 'ΑΡΚΕΤΑ'

Το κουρελι (εγω) σηκωσε αναστημα!

την πρωτη μερα την αφησα στο κρεβατι της να κοιμ απο μονη της και ημουν απο πανω της, της μιλαγα γλυκα με σιγουρια την χαιδευα...

δεν πηγε και πολυ καλα, μας πηρε πολυ κλαμα και χρονο μεχρι να κοιμηθει.

την αλλη μερα αγορασα το 'κοιμησου παιδι' που ειχα υποψιν μου, αλλα εδω μεσα καποιοι που ουτε το εχουν διαβασει το εχουν κατακρινει τοσο οσο να νομιζω και εγω οτι ειναι απαραδεκτη μεθοδος...

νομιζα οτι ηταν η τελευταια μου επιλογη, αλλα σας πληροφορω οτι στο επομενο παιδι μου θα ειναι η πρωτη μου επιλογη και μαλιστα το παιδι εκεινο ΔΕΝ θα ΚΛΑΨΕΙ ουτε ΛΕΠΤΟ!!

αγαπητη jackryssel

το παιδι σου, χωρις να ειμαι ειδικος, μου φαινεται οτι απλα εχει κακη συνηθεια,τιποτα αλλο!

δεν ετυχε να μαθει μονο του να κοιμαται,οπως πολλα παιδακια που δεν εχουν απασχολησει τους γονεις τους για το θεμα του υπνου.

σε αυυτην την ηλικια θα χρειαστει να του μαθεις εσυ την σωστη συνηθεια του υπνου συνεχωμενα μεχρι το πρωι.

λογικα υπαρχουν πολλες μεθοδοι,

το κοιμησου παιδι μου περιγραφει μια πολυ πετυχημενη!!

δεν εχει πετυχει μονο σε αυτους που εχουν γραψει εδω , πιστεψε με υπαρχουν πααααααρα πολλοι που δηλιαζουν να γραψουν εδω γιατι τα αυστηρα σχολια καποιων αλλων γονιων τους αποτρεπουν.

αυτο στο λεω απο προσωπικη εμπειρια.

το παιδι μου ,ηταν αδυνατο και με κοκκινα ματακια ολη την μερα!

τωρα γεματο ορεξη για επικοινωνια και φαγητο ,πηρε βαρος που αλλιως θα επαιρνε σε τριπλασιο χρονικο διαστημα(βαρος που ειχε αναγκη)

και τριβουμε τα ματια μας με το ποσο χαρουμενο ,επικοινωνιακο και στοργικο εχει γινει!!!

αγκαλιαζει και φιλαει ολα τα κουκλακια και παιδακια που συνανταει.

αν θα σε ενδιεφερε, αξιζει να το διαβασεις κι ας μην εφαρμοσεις το σημειο του ελεγχωμενου κλαματος, εξηγει καποια πραγματα που πρεπει να ξερει καθε γονιος.

νομιζω κοστιζει 11ευρω

συγνωμη για το μεγαλο ποστ

Εισαι σίγουρη για αυτό????????????????????????????

Εγώ νομίζω ότι είναι κακιά συνήθεια και τίποτα άλλο. Ακόμα και αν κάτι τον τρομάζει ή βλέπει εφιαλτες, θα ήταν λογικά για ένα διάστημα, όχι μόνιμα. Θα το ξεπερνούσε και μετά όλα καλά.

Και καλές οι γλύκες και τα χάδια, αλλά μέχρι ένα σημείο. Στο τέλος θα κρύβονται στα φουστάνια μας μεχρι να πάνε φαντάροι.

Καλά, κακιά συνήθεια είναι σίγουρα. Απλά δεν το κάνει επίτηδες για να σου σπάσει τα νεύρα, αυτό εννοώ. Κάποτε είχα διαβάσει πως "πρέπει να αγαπάς το παιδί σου περισσότερο όταν αισθάνεσαι ότι δεν το αξίζει". Προσπαθώ να το τηρώ, αν και δεν είναι πάντα εύκολο και πολλές φορές παρεκτρέπομαι. Απλά αυτή η σκέψη με βοηθάει όταν αρχίζω να χάνω την υπομονή μου...

eOSyp3.png BwuCp3.png

Διαφημίσεις

kοριτσια γεια σας ειμαι κ γω απελπισμενη η μικρη αν κ μεχρι 7 μηνων κοιμοταν μονη της της εβαζα ενα μαξιλαρι να εχει αγκαλια κ να νομιζει οτι καποιος ειναι μαζι της

εδω κ 5 μηνες κοιμαται μονο στην αγκαλια μου κ μονο στην δικια μου κ καμια φορα στης γιαγιας της εχουν πιαστει τα χερια μου κ σαν να μην φτανει αυτο 5 το πρωι μας σηκωνει καθημερινα γιατι ξυπναει κ βλεπει οτι ειναι μονη της την παιρνω αναγκαστικα στο κρεβατι γιατι απο την νυστα κουτουλαω κανα δυο φορες την ξανακοιμησα στην αγκαλια κ την ξαναεβαλα κουνια κ επιασε μετα μας τα ξαναχαλασε

κανει πολυ ατσαλο υπνο κλαιει στον υπνο της κ δεν καταλαβαινω τι εχει μηπως ειναι δοντια?μηπως ποναει η κοιλιτσα της? μηπως εχει σκατομαθει?

εχουν σπασει τα νευρα μου κ απο την αλλη εχει εξαρτηση μαζι μου ουτε τον πατερα της θελει οταν ειμαι εγω διπλα της ουτε την γιαγια της οταν δεν με βλεπει δεν γκρινιαζει κ παιζει υσηχα στην κουνια της γελαει κ χορευει μολις με δει ομως αρχιζει την γκρινια να την παρω οσο για να την αφησω να κλαιει δεν παιζει ειναι το μονο που δεν μπορω να κανω μεχρι 10 λεπτα την εχω αφησει κ οσο παιρναει η ωρα δυναμωνει το κλαμα

fSOwp2.png

ηρθες ψυχη μου κ γεμησες την ζωη μου!!!ΜΑΡΙΑ- ΕΙΡΗΝΗ

ersTp3.png

16/9/12 ηρθε κ το χρυσανθεμακι μου

Καλά, κακιά συνήθεια είναι σίγουρα. Απλά δεν το κάνει επίτηδες για να σου σπάσει τα νεύρα, αυτό εννοώ. Κάποτε είχα διαβάσει πως "πρέπει να αγαπάς το παιδί σου περισσότερο όταν αισθάνεσαι ότι δεν το αξίζει". Προσπαθώ να το τηρώ, αν και δεν είναι πάντα εύκολο και πολλές φορές παρεκτρέπομαι. Απλά αυτή η σκέψη με βοηθάει όταν αρχίζω να χάνω την υπομονή μου...

Δικιο έχεις σε όλα....Τι να κάνεις όμως.

αν θα σε ενδιεφερε, αξιζει να το διαβασεις κι ας μην εφαρμοσεις το σημειο του ελεγχωμενου κλαματος, εξηγει καποια πραγματα που πρεπει να ξερει καθε γονιος.

νομιζω κοστιζει 11ευρω

συγνωμη για το μεγαλο ποστ

Βασικά εγώ΄νομίζω ότι πρεπει να ενεργούμε όταν το παιδί έιναι πια έτοιμο να κοιμηθεί. Εννοώ όταν δεν είναι άρρωστο ή έχει άλλα προβλήματα και νιώθουμε ότι χρειάζεται λίγη βοήθεια. Φαντάζομαι όταν το παιδί κλαίει πχ δυο ώρες και κάνει εμετό, ε καλό θα ήταν να περιμένουμε λίγο. Ωστοσο, υπάρχουν και παιδιά που είναι πιο εύκολα, άλλα που είναι πιο ευαίσθητα.

Πάντως κάποια στιγμή πρέπει να μάθουν να ξεκουράζονται.

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Προς όλους τους γονείς που αντιμετωπίζουν προβλήματα ύπνου τα παιδάκια τους:

"Κοιμίσου παιδί μου"! Εγγύηση και εκπληκτικά αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

konstant,

χαιρομαι παρα πολυ που τα πηγατε καλα!

θα δεις τωρα, θα αλλαξει η ζωη σας, θα χαιρεσαι το παιδακι σου και την υπολοιπη οικογενεια σου, πιο πολυ!

ζωντανο παραδειγμα αυτην την στιγμη εγω, κανω οργανο γυμναστικης , και η μικρη εχει ξυπνησει εδω και 5 λεπτα και παιζει με τις πιπιλες τις.

οταν θα βαρεθει και θα παραπονεθει(θα αρχισει να φωναζει 'μαμα') θα τρεξω να την σηκωσω.

-το αναφερω αυτο μην μας πουνε κιολας οτι εμεις γυμναζομαστε και αφηνουμε τα παιδια μας να κλαινε...-

9 μηνες πριν θα ξυπναγε και θα εκλαιγε τρομαγμενη σαν να την ειχες ριξει στο πηγαδι!!

επισης αυτους τους 9 μηνες, δεν προσπαθουσα να γυμναστω και ειχα παραπονο που δεν μπορουσα...

το τηλεφωνο δεν σηκωνα γιατι σκεφτομουν οτι αυτα τα 10 λεπτα που θα μιλησω , μπορουσα να τα εκμεταλευτω με αλλες πολυ σημαντικοτερες δουλειες, μαγειρεμα κλπ

γιατι πολυ απλα το να την κοιμησω 3 φορες την ημερα μου επαιρνε συνολικα 4-5ωρες παραπανω!

επισης το μωρο κοιμαται εκ των πραγματων 5ωρες παραπανω(και δεν υυπολογιζω τα βραδινα ξυπνηματα...)

οποτε εχω 8-10 ολοκαινουριες ωρες ελευθερες!!!!!!!!

και το παιδι πανω απο ολα ξεκουραστο και ευτυχισμενο!!!

Κορίτσια, σε αυτό το βιβλίο μήπως γράφει τι κάνεις όταν υπάρχει και μεγαλύτερο παιδάκι στο σπίτι? Γιατί εγώ όσο κι αν θέλω (όπως ακριβώς έκανα με την μεγάλη μου, χωρίς το βιβλίο, αλλά με τη σύμφωνη γνώμη και των δυο γονιών), δεν μπορώ να αφήσω τον μπέμπη μου να κλάψει, γιατί ξυπνάει η μεγάλη μου.... Γράφει κάτι για τέτοια περίπτωση??

Ο μικρούλης μου 7 μηνών εκεί που το είχε ψιλοστρώσει, τώρα ξυπνάει στάνταρ 3 φορές μέσα στο βράδι και τον θηλάζω αμέσως (κι αυτό όπως είπα για να μην ξυπνήσει την κόρη μου). Τον έχω βάλει δίπλα μας σε κρεβατάκι.

Επίσης, ρίξτε και μια ματιά σε αυτές τις μεθόδους, που βρήκα ψάχνοντας κι εγώ για το πρόβλημά μας.

Το λινκ που είπα http://mamalydia.wordpress.com/2008/04/04/learning_babies_sleep/

Eμείς το βράδυ δεν εχουμε πρόβλημα. Τον βάζω στην κούνια και κοιμάται μόνος του ως το πρωί. Το θέμα είναι το μεσημέρι. Για την ακρίβεια δεν υπάρχει μεσημέρι. Κοιμάται 10, 1, 4 και 7 από μισή ώρα και μετά από κούνημα στην αγκαλιά. Δοκίμασα να μην το κοιμίζω 10 και 1 για να κοιμηθεί στις 2.30 μετά το φαγητό και το αποτέλεσμα ήταν να κοιμηθεί στο καρεκλάκι του την ώρα που έτρωγε με φαγητό στο στόμα του και όλη την μέρα να είναι μέσα στη γκρίνια. Το βιβλίο μιλά για τον μεσημεριανό ύπνο αλλά εμένα κοιμάται 4 φορές κατά τη διάρκεια της μέρας και με την καμία μόνος του στην κούνια, όπως κάνει το βράδυ,

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

Έχετε και την δική μου επιβεβαίωση για το σύστημα που περιγράφεται στο βιβλίο ¨Κοιμήσου παιδί μου"...

Η μικρούλα μου ήταν 4 μηνών όταν είδα πώς τα πράγματα ζορίζουν επικίνδυνα...

Μας πήρε μόλις 4 ημέρες, χωρίς ιδιαίτερο κλάμα, αν δεν κάνω λάθος 10 λεπτά το maximum...

Από τότε και μέχρι σήμερα που είμαστε 9,5 μηνών είμαστε super.

Σηκώνεται καλόκεφη, χωρίς γκρίνια, δείχνει ευτυχισμένη και ασφαλής μέσα στο πρόγραμμά της...

Το συστήνω ανεπιφύλακτα

ps το πρότεινα και σε μία φίλη με μωρό 12 μηνών με σαφή προβλήματα ύπνου και ολοήμερης γκρίνιας κ ενώ δεν το πολυπίστευε κ υποστήριζε πως το μωρό της ήταν απλά δύσκολος χαρακτήρας εντυπωσιάστηκε από την αλλαγή στην διάθεση και την συμπεριφορά του..

Σαε φιλώ

Eμείς το βράδυ δεν εχουμε πρόβλημα. Τον βάζω στην κούνια και κοιμάται μόνος του ως το πρωί. Το θέμα είναι το μεσημέρι. Για την ακρίβεια δεν υπάρχει μεσημέρι. Κοιμάται 10, 1, 4 και 7 από μισή ώρα και μετά από κούνημα στην αγκαλιά. Δοκίμασα να μην το κοιμίζω 10 και 1 για να κοιμηθεί στις 2.30 μετά το φαγητό και το αποτέλεσμα ήταν να κοιμηθεί στο καρεκλάκι του την ώρα που έτρωγε με φαγητό στο στόμα του και όλη την μέρα να είναι μέσα στη γκρίνια. Το βιβλίο μιλά για τον μεσημεριανό ύπνο αλλά εμένα κοιμάται 4 φορές κατά τη διάρκεια της μέρας και με την καμία μόνος του στην κούνια, όπως κάνει το βράδυ,

στην δική μου εφάρμοσα το σύστημα και στον μεσημεριανό ή ημερήσιο ύπνο όποτε και αν ήταν αυτός...

με το που έτριβε μάτια την πήγαινα στην κούνια...

σε λίγο διάστημα, ομολογώ λίγο περισσότερο απ'όσο μου πήρε για το βραδυνό, συνήθισε την διαδικασία αυτή και κατά την διάρκεια της ημέρας

και για να σου δώσω κ επιπλέον θάρρος, επειδή πλέον επέστρεψα στην εργασία μου, έμαθε να κοιμάται με τον ίδιο τρόπο και στο κρεβάτι στο σπίτι των παππούδων της που την κρατάνε..

παρεπιπτόντως έκανα αμάν να πείσω την μάνα μου πως το παιδί δεν παθαίνει τίποτα αν κλάψει λίγο και πώς πρέπει να ακολουθήσει κ εκείνη το ίδιο πρόγραμμα, ωστόσο πείστηκε εκ του αποτελέσματος

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...