Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΒΑΛΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΠΝΟΥ(κοιμήσου παιδί μου)

olir

Recommended Posts

Κι εμείς το ίδιο εφαρμόζουμε στον μπομπιράκο μας εδώ κ 20 μέρες περίπου (αν κ έχω πάρει κι εγώ το βιβλίο). Σκεφτείτε πως είμαστε 3.5 μηνών κ το "κόλπο" έπιασε!

Σιγά-σιγά κ με υπομονή, χωρίς να χρειαστεί να τον αφήσω να κλαίει, παρά μόνο ίσως να γκρινιάξει λίγο, λόγω νύστας, γύρω στα 3-5 λεπτά το πολύ κ ενώ εγώ είμαι δίπλα του, για να ξέρει ότι δεν τον έχω εγκαταλείψει αλλά πως είμαι εκεί. Λίγο πριν τον πάρει εντελώς ο ύπνος, φεύγω από το δωμάτιο κ για τα επόμενα 2-3 λεπτά τον τσεκάρω 1-2 φορές από την πόρτα για να δω αν όντως κοιμήθηκε.

Τώρα 9 στις 10 φορές τον αφήνουμε χαλαρά κ ήρεμα στην κούνια του όταν βλέπουμε πως πραγματικά νυστάζει κ αποκοιμιέται μόνος του, με την πιπίλα του, όσο κρατηθεί, ή το δάχτυλο στο στόμα, χωρίς σχεδόν καθόλου γκρίνιες! Για κλάμα δεν το συζητώ καθόλου! Πολύ πολύ σπάνια πλέον και τότε φυσικά τον παίρνω αγκαλιά να τον ηρεμήσω. Μόλις ηρεμήσει κ χωρίς να αποκοιμηθεί στην αγκαλιά μου, τον ξαναφήνω στο κρεβατάκι του κ συνεχίζουμε κανονικά, για να κοιμηθούμε το πολύ σε 5 λεπτάκια!!

Κοιμάται από τις 11 το αργότερο, ξυπνάει κατά τις 5:30 με 6:30 για 10 λεπτάκια για να φάει και ξανακοιμάται μέχρι τις 10-11. Το ίδιο φυσικά εφαρμόζω και στους ημερήσιους ύπνους του και όλα μια χαρά :D

Φυσικά τον φτύνω όλη μερα για να μην τον ματιάσω η χαζομαμα!!!! χαχαχα!!!

Χρειάζεται ηρεμία και υπομονή και όλα γίνονται, χωρίς κανείς να σφαδάζει στο κλάμα (ούτε το μωρό αλλά ούτε κ η μαμά!)

Είσαι τυχερή γιατί το μωράκι σου όπως φαίνεται αγαπάει τον ύπνο.

Δεν είναι πάντα τόσο εύκολο για όλα τα μωρά να κοιμηθούν συνεχόμενα όλη τη νύχτα.

Κι εμένα ο δικός μου το ίδιο έκανε από 3 μηνών.να δεις που σε λίγο δε θα ξυπνάει καθόλου, μια και καλή το πρωί.

Πάντως τα περισσότερα μωρά δυσκολεύονται στον ύπνο και αυτό το βιβλίο νομίζω ότι απευθύνεται σε δύσκολές περιπτώσεις.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κι εμείς το ίδιο εφαρμόζουμε στον μπομπιράκο μας εδώ κ 20 μέρες περίπου (αν κ έχω πάρει κι εγώ το βιβλίο). Σκεφτείτε πως είμαστε 3.5 μηνών κ το "κόλπο" έπιασε!

Σιγά-σιγά κ με υπομονή, χωρίς να χρειαστεί να τον αφήσω να κλαίει, παρά μόνο ίσως να γκρινιάξει λίγο, λόγω νύστας, γύρω στα 3-5 λεπτά το πολύ κ ενώ εγώ είμαι δίπλα του, για να ξέρει ότι δεν τον έχω εγκαταλείψει αλλά πως είμαι εκεί. Λίγο πριν τον πάρει εντελώς ο ύπνος, φεύγω από το δωμάτιο κ για τα επόμενα 2-3 λεπτά τον τσεκάρω 1-2 φορές από την πόρτα για να δω αν όντως κοιμήθηκε.

Τώρα 9 στις 10 φορές τον αφήνουμε χαλαρά κ ήρεμα στην κούνια του όταν βλέπουμε πως πραγματικά νυστάζει κ αποκοιμιέται μόνος του, με την πιπίλα του, όσο κρατηθεί, ή το δάχτυλο στο στόμα, χωρίς σχεδόν καθόλου γκρίνιες! Για κλάμα δεν το συζητώ καθόλου! Πολύ πολύ σπάνια πλέον και τότε φυσικά τον παίρνω αγκαλιά να τον ηρεμήσω. Μόλις ηρεμήσει κ χωρίς να αποκοιμηθεί στην αγκαλιά μου, τον ξαναφήνω στο κρεβατάκι του κ συνεχίζουμε κανονικά, για να κοιμηθούμε το πολύ σε 5 λεπτάκια!!

Κοιμάται από τις 11 το αργότερο, ξυπνάει κατά τις 5:30 με 6:30 για 10 λεπτάκια για να φάει και ξανακοιμάται μέχρι τις 10-11. Το ίδιο φυσικά εφαρμόζω και στους ημερήσιους ύπνους του και όλα μια χαρά :D

Φυσικά τον φτύνω όλη μερα για να μην τον ματιάσω η χαζομαμα!!!! χαχαχα!!!

Χρειάζεται ηρεμία και υπομονή και όλα γίνονται, χωρίς κανείς να σφαδάζει στο κλάμα (ούτε το μωρό αλλά ούτε κ η μαμά!)

Πραγματικα εισαι πολυ τυχαιρη...Δεν ειναι θεμα υπομονης...Εμενα ενω μεχρι 1,5 μηνων κοιμοταν μια χαρα μονος το βραδυ κ ξυπνουσε το πρωι μια κ καλη,αλλα και κατα τη διαρκεια της ημερας κοιμοταν μονος του εκει που καθοταν,μια μερα-χωρις να εχει προηγηθει κατι...ουτε αγκαλιες ουτε τιποτα...αρχισε να κλαιει το βραδυ να μη θελει ουτε αγκαλια ουτε τιποτα...να μη κοιμαται,την αλλη μερα απο το απογευμα και μετα γκρινια,κλαματα...ξυπνηματα τη νυχτα πολλεεεες φορες,εκοψε τον ημερησιο υπνο η οταν τον επερνε σε 10 λεπτα πεταγοταν και εκλεγε..Αυτο συνεχιστηκε μεχρι το 4,5 οσπου καποια μερα ηρεμησε μεν..αλλα τα ξενυχτια μεινανε..ο ημερισιος υπνος γινεται πολυ δυσκολα...κ ολα αυτα πλεον μονο αγκαλια....Οσες φορες προσπαθησα να τον αφησω στο 3λεπτο εκλαιγε γοερα....Τι υπομονη να κανεις....απλα δε το ξαναφηνεις να κλαψει κ ακους τις επιθυμιες του...αγκαλια?Αγκαλια....κουνημα?Κουνημα...Ετσι μου ελεγε κι εμενα ο παιδιατρος..αστον να κλαψει κ καποια στιγμη θα κοιμηθει...Οχι μονο δε κοιμηθηκε εφτασε να σταματησει να αναπνεει κ τον αφησω μονο 3 λεπτα...Δε ταιριαζουν ολα....σε ολα τα παιδια..

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Πάντως μη νομίζετε πως τα παιδιά ξεκουράζονται στην αγκαλιά μας. Αντιθέτως, κι αυτά θέλουν να απλώσουν το κορμάκι τους στο στρωματάκι τους κ να κοιμηθούν. Δυστυχώς πολλές φορές, βλέπουμε τα παιδιά μας στην αγκαλιά μας να δυσανασχετούν κ να μην "κάθονται φρόνιμα", να γκρινιάζουν κ να τεντώνονται περίεργα, κ νομίζουμε πως το παιδί είτε πονάει, είτε είναι γκρινιάρικο, είτε σκεφτόμαστε πως απλά..."κάτι έχει το παιδί", ενώ αυτό το καημένο ζητάει να το αφήσουμε στο κρεβατάκι του.

Συχνά, μόλις το αφήσετε, (μιλάω για τη στιγμή που σας δώσει το σήμα), ίσως γκρινιάξει για λίγο μέχρι να συνειδητοποιήσει την αλλαγή αλλά μετά θα τεντωθεί κ θα αράξει. Σύντομα, θα το αντιλαμβάνεται πιο γρήγορα κ δε θα γκρινιάζει πια. Το κλειδί είναι η αποκωδικοποίηση του σήματός του.

Πιστεύω πως τα μωράκια σχεδόν πάντα κλαίνε για κάποιο λόγο, πολύ συγκεκριμένο (για αυτά φυσικά) και όχι γενικά κ αόριστα γιατί έτσι θέλουν. Κ ευτυχώς ή δυστυχώς, η αγκαλιά μας, όσο ζεστη κι αν είναι, δεν είναι πάντα η λύση, ούτε η λογική αλλά ούτε κ η επιθυμητή από το ίδιο το παιδί.

Μήπως τελικά, προσπαθούμε με το ζόρι να τους μάθουμε να κοιμούνται στην αγκαλιά μας, από απλή... παρεξήγηση...κ ενώ κ οι δυο θέλουμε κάτι άλλο???

Κι εγώ τυχαία το ανακάλυψα, προσπαθώντας να καταλάβω γιατί είναι τόσο ανήσυχος στην αγκαλιά μου κ κλαίει κ γκρινιάζει κ δεν ηρεμεί ούτε με βόλτα ούτε με κούνημα....τα ξέρετε...

Σκεφτείτε το λίγο....

γεια σας!!!

ηθελα να σας ρωτησω αν εχετε δει την διαφημηση της νουνου με την σκονη σε δημητριακα που βαζει στο γαλα του μωρου ωστε να κοιμαται ολη νυχτα...το δοκιμασε καμια απο εσας??????

επισης μου εχουν πει οτι αν μεχρι 3 μηνων δεν κοψει το να ξυπναει την νυχτα θα εχουμε προβλημα για πολλους μηνες γιατι θα το κανει συνηθειο αληθευει???

ειμαι νεα μαμα εργαζομαι και ειμαι μονη (με τον συζυγο σε διασταση)

καμια βοηθεια παρακαλω?????

Διαφημίσεις

Πρώτα απ'όλα αυτό το προϊόν είναι από 4ων μηνών κ πάνω. Το δικό σου μωράκι είναι μικρούλι ακόμη οπότε σίγουρα δεν κάνει να το δώσεις, προς το παρόν.

Εγώ, αντίθετα με αυτό που σου είπαν, ξέρω πως όσο μεγαλώνει το μωράκι αρχίζει να μπαίνει σε πρόγραμμα σιγά σιγά, αφού αρχίζει να ρυθμίζεται καλύτερα το βιολογικό του ρολόι και άρα βελτιώνεται η κατάσταση.

Αν δεις ότι στους 4-5 μήνες ξυπνάει παραπάνω από μια φορά για να φάει, ρώτα τον παιδίατρό σου κ αν συμφωνεί δώστου αυτά τα συμπληρώματα.

Προς το παρόν κάνε λίγη υπομονή...συνήθως το πρώτο τρίμηνο είναι το δυσκολότερο...άρα...τα καλύτερα έρχονται!!! :D

να μην ειμαι και υπερβολικη

αν φαει στις 12 ξυπναει στις 4 και μετα 8 μονο για γαλα ξυπναμε.συνηθως ανα 4-5 ωρες απλα νομιζα οτι πρεπει να κανω εγω κατι για να το κοψω.

πες τε μου αν φυσιολογικο αυτο που θα πω παρακατω

ειμαστε 2,5 μηνων και τρωμε αρκετα θα ελεγα ειμαστε 6,500 κιλα και 62 ποντους

τρωμε 150 ανα 4 ωρες δοκιμασαμε τα 180 αλλα παλι στις 4 - 4,30 το πολυ ωρες ξαναπιναει

τι κανω σε τετοια περιπτωση να μεινω στα 150?

E τότε μια χαρά είσαι! Κι εμείς στην ίδια φάση είμαστε ακριβώς! Και είμαι υπερ-ευχαριστημένη γιατί, αν μη τι άλλο, κοιμάμαι τουλάχιστον 5 ώρες συνεχόμενες κ μετά άλλες 3-3:30, οπότε, να το 8ωράκι μου!

Ακόμη κ στα κιλά κ στις ποσότητες φαγητού είμαστε ακριβώς το ίδιο!!! Εμείς όταν κλείσαμε 3 μήνες ήμασταν 6640kg και 62cm και από φαγητό τρώμε στάνταρ τα 150 και άμα λάχει θα φάμε κ τα 180, αλλά αργάαααα αργά....κάνουμε κανένα μισάωρο για να φάμε!

Απ' ότι μου έχουν πει οι παλιές μαμάδες, για να ξέρεις αν το παιδί χόρτασε θα πρέπει να αφήνει λίγο στο μπιμπερό. Αν βλέπεις ότι το πίνει μονορούφι όλο, κάνε άλλα 30ml κ όσο φάει. :D

E τότε μια χαρά είσαι! Κι εμείς στην ίδια φάση είμαστε ακριβώς! Και είμαι υπερ-ευχαριστημένη γιατί, αν μη τι άλλο, κοιμάμαι τουλάχιστον 5 ώρες συνεχόμενες κ μετά άλλες 3-3:30, οπότε, να το 8ωράκι μου!

Ακόμη κ στα κιλά κ στις ποσότητες φαγητού είμαστε ακριβώς το ίδιο!!! Εμείς όταν κλείσαμε 3 μήνες ήμασταν 6640kg και 62cm και από φαγητό τρώμε στάνταρ τα 150 και άμα λάχει θα φάμε κ τα 180, αλλά αργάαααα αργά....κάνουμε κανένα μισάωρο για να φάμε!

Απ' ότι μου έχουν πει οι παλιές μαμάδες, για να ξέρεις αν το παιδί χόρτασε θα πρέπει να αφήνει λίγο στο μπιμπερό. Αν βλέπεις ότι το πίνει μονορούφι όλο, κάνε άλλα 30ml κ όσο φάει. :D

εμεις παλι τρωμε λαιμαργα και παντα το πινει ολο οσο και να δωσω.

στην αρχη του εδινα το frisolac εκανε αφρο αυτο το γαλα...ακομη και τον αφρο επινε χιχιχιχιχ

μετα του αλλαξα γαλα γιατι βρηκα κατι ακρες να το περνω πιο φτηνα το ΝΑΝ1 της ΝΕΣΤΛΕ εκεινο δεν κανει αφρο και δεν αφηνει σταγονα..

να ναι γερα να το πινουνε ολο γιατι υπραχουν παιδακια που κανεις μετανιες για να φανε

• 2 εβδομάδες μετά...

Κατα αρχήν.. καλημέρα μας και πάλι η ώρα πάει 2 και μεις είμαστε σούζα...

ο γιόκας μου είναι 6 μηνών και κάναμε την μέρα νύχτα...

Οτι κι αν έκανα δεν πιάνει. Ταϊσμένος, αλλαγμένος..με το μπανακι του...

Καλέ ρολογακι σας λέω κάθε βράδυ, ξυπνάμε στις 11,30μμ και κοιμόμαστε στις 5,30πμ

Βέβαια το πρωί κοιμάται μέχρι το μεσημέρι και φυσικά μαζί του και εγώ και γενικά την μέρα κοιμάται..αλλα εγω δεν αντέχω,δεν προλαβαίνω να κάνω τίποτα άλλο εκτός απο ενα φαι... σκουπίζω και σφουγγαρίζω μεσ στα άγρια μεσάνυχτα..να σημειώσω οτι δεν κλαίμε απλά γκρινιάζουμε! Όλοι κοιμούνται και μεις....Τα χω δει ολα.Αστε που θα μάθει να κοιμάται ο τσιπιρικος και εγω θα κανω τον βρικόλακα γιατι δεν θα μπορώ εγω να κοιμηθώ..Μήπως έχετε καμιά λύση???

Το Λιτσάκι μου 19/8/1989

Η Δημητρούλα μου 21/1/1991

Ο Χριστόφορος μου 9/7/1993

και ο μικρος μου Μαρίος_Βασιλείος 30/8/2010

Διαφημίσεις

Κατα αρχήν.. καλημέρα μας και πάλι η ώρα πάει 2 και μεις είμαστε σούζα...

ο γιόκας μου είναι 6 μηνών και κάναμε την μέρα νύχτα...

Οτι κι αν έκανα δεν πιάνει. Ταϊσμένος, αλλαγμένος..με το μπανακι του...

Καλέ ρολογακι σας λέω κάθε βράδυ, ξυπνάμε στις 11,30μμ και κοιμόμαστε στις 5,30πμ

Βέβαια το πρωί κοιμάται μέχρι το μεσημέρι και φυσικά μαζί του και εγώ και γενικά την μέρα κοιμάται..αλλα εγω δεν αντέχω,δεν προλαβαίνω να κάνω τίποτα άλλο εκτός απο ενα φαι... σκουπίζω και σφουγγαρίζω μεσ στα άγρια μεσάνυχτα..να σημειώσω οτι δεν κλαίμε απλά γκρινιάζουμε! Όλοι κοιμούνται και μεις....Τα χω δει ολα.Αστε που θα μάθει να κοιμάται ο τσιπιρικος και εγω θα κανω τον βρικόλακα γιατι δεν θα μπορώ εγω να κοιμηθώ..Μήπως έχετε καμιά λύση???

Καλημέρα!

Νομίζω πως έχει ρυθμιστεί λάθος το βιολογικό του ρολόι κ θα πρέπει να του το ξαναρυθμίσεις. Οι πρώτες μέρες θα είναι ζόρικες αλλά θα επανέλθει. (Σκέψου ότι αυτό το παθαίνει κ ένας ενήλικας - το είχα πάθει ως φοιτήτρια με τα πολλά ξενύχτια στη σειρά!!!)

Προσπάθησε να τον κρατήσεις ξύπνιο, όσο περισσότερο γίνεται, κατά τη διάρκεια της μέρας. Ακόμη κ όταν τον παίρνει ο ύπνος για περισσότερο από 1 ώρα, θα σου πρότεινα να τον ξυπνήσεις - απαλά απαλά φυσικά χωρίς να τον ταράζεις. Έτσι το βράδυ θα είναι αρκετά κουρασμένος για να αρχίσει να κοιμάται τις ώρες που πρέπει.

Παράλληλα φυσικά θα πρέπει να προγραμματίσεις κ τα γεύματά του έτσι ώστε να σε βολεύουν οι ώρες που θα ξυπνάει λόγω πείνας. Αυτό το κάνεις πάλι προσπαθώντας να "τραβήξεις" την ώρα του γεύματος για κάποια λεπτά αργότερα ακόμη κι αν γκρινιάζει λίγο επειδή πεινάει - φυσικά αν βλέπεις ότι δεν κρατιέται το παιδί το ταϊζεις κ δεν το ταλαιπωρείς, έστω κ τα 5-10 λεπτά που καθυστέρησες είναι κέρδος.

Πάντως γίνεται - δεν είναι ακατόρθωτο, απλά πρέπει να σκεφτείς ποιες ώρες σε "βολεύουν" να τρώει κ να κοιμάται κ σιγά σιγά το πρόγραμμα έρχεται στη σωστή του θέση. (για το πρόγραμμα του φαγητού φυσικά αναφέρομαι σε ξένο γάλα κ όχι σε αποκλειστικό θηλασμό).

Εγώ αυτό εφαρμόζω και μάλιστα, επειδή όλο και κάτι αλλάζει κατά τη διάρκεια της μέρας, λίγο πάνω λίγο κάτω, κάθε μέρα έχω να λύσω έναν μικρό αλγόριθμο! χαχαχα Αλλά τουλάχιστον δεν ξεφεύγουμε πολύ από τις ώρες μας κ αν μη τι άλλο, το βράδυ κοιμόμαστε! :D

Κορίτσια, έχω περάσει πραγματική κόλαση με το θέμα ύπνου για 10 ΜΗΝΕΣ, αλλά ΠΟΤΕ δεν σκέφτηκα να δοκιμάσω αυτή τη στρατηγική.

Κατά τη γνώμη μου είναι πραγματικά σαδιστικη (το ότι είναι "αποτελεσματική" …είναι πολύ σχετικό)

Κανένα ζώο στη φύση δεν φέρεται έτσι στα μωρά του

Αγαπάτε τα μωρά σας, κάντε λίγη υπομονή, δοκιμάστε να βάλετε ρυθμό στη ζωή του και όλα θα στρώσουν!

line_flow_blue_beg_40_time_1264654800_text_cf20e3e9fcf220eceff520e5dfede1e9.gif

Κορίτσια, έχω περάσει πραγματική κόλαση με το θέμα ύπνου για 10 ΜΗΝΕΣ, αλλά ΠΟΤΕ δεν σκέφτηκα να δοκιμάσω αυτή τη στρατηγική.

Κατά τη γνώμη μου είναι πραγματικά σαδιστικη (το ότι είναι "αποτελεσματική" …είναι πολύ σχετικό)

Αγαπάτε τα μωρά σας, κάντε λίγη υπομονή, δοκιμάστε να βάλετε ρυθμό στη ζωή του και όλα θα στρώσουν!

Το θέμα δεν είναι η υπομονή γιατί απο αυτήν έχω μεγάλη...κι ούτε είμαι σαδίστρια. Απλά ψάχνω αυτόν τον ρυθμό γιατί ίσως τον κακόμαθα εγώ !!!Εχω 3 μεγάλα παιδιά και πολλές υποχρεώσεις και δεν τα προλαβαίνω αν κοιμάμαι όλο το πρωί και την νύχτα δεν μπορώ να κάνω δουλειές... Γιατί αυτός ο μπόμπιρας κοιμάται ολο το πρωί μέχρι το μεσημέρι θα ξυπνήσει για κάνα δυο ώρες θα φάει και θα ξανακοιμηθει...κατι έπαθε το ρολογακι του οπως σωστά είπε η φίλη πιο πάνω.

Είναι νυχτόβιος το παλικάρι μου...

Το Λιτσάκι μου 19/8/1989

Η Δημητρούλα μου 21/1/1991

Ο Χριστόφορος μου 9/7/1993

και ο μικρος μου Μαρίος_Βασιλείος 30/8/2010

γεια σας! θα ηθελα την γνωμη σας για το μωρακι μου το οποιο ειναι σχεδον 40 ημερων κ ξυπναει καθε 3 ωρες ακριβως για να φαει. πως μπορω να το κανω να ξυπναει λιγο πιο αργα πχ καθε 4 ωρες? μονο για φαγητο ξυπναει αφου κοιμισμενος τρωει ο μικρουλης. αυτο θελω να το κανω μονο την νυχτα, την ημερα δεν με πειραζει να τρωει οσο συχνα θελει. νιωθω πολυ κουρασμενη επειδη δεν κοιμαμαι αρκετα.

Το θέμα δεν είναι η υπομονή γιατί απο αυτήν έχω μεγάλη...κι ούτε είμαι σαδίστρια. Απλά ψάχνω αυτόν τον ρυθμό γιατί ίσως τον κακόμαθα εγώ !!!Εχω 3 μεγάλα παιδιά και πολλές υποχρεώσεις και δεν τα προλαβαίνω αν κοιμάμαι όλο το πρωί και την νύχτα δεν μπορώ να κάνω δουλειές... Γιατί αυτός ο μπόμπιρας κοιμάται ολο το πρωί μέχρι το μεσημέρι θα ξυπνήσει για κάνα δυο ώρες θα φάει και θα ξανακοιμηθει...κατι έπαθε το ρολογακι του οπως σωστά είπε η φίλη πιο πάνω.

Είναι νυχτόβιος το παλικάρι μου...

δεν είπα ότι είσαι σαδίστρια, μίλαγα για το βιβλίο και μόνο..:oops:

όσο αφορά την περίπτωση που περιγράφεις-όπως είπαν και άλλα τα κορίτσια, το μωράκι έχει μπερδέψει μέρα με τη νύχτα.. είναι καθαρά θέμα ρυθμού, καλό είναι να κοιμάται συγκεκριμένες ώρες μέσα στην ημέρα (2-3 φορές αλλά αν κοιμάται πάνω από 2 ώρες συνεχόμενες καλό είναι να τον ξυπνάμε σίγα σιγα ) και να πηγαίνει συγκεκριμένη ώρα για ύπνο το βράδυ. ακλουθώντας και πάλι συγκεκριμένα βήματα.. φαγητό-μπάνιο-ήρεμα παιχνίδια-νάνι

έτσι κάναμε εμείς τουλάχιστον, και η περίπτωση μου μπορώ να πω ήταν πολύ ζόρικη (μετά από ένα τέτοιο μωρό δύσκολο κάνουν το δεύτερο :lol:).

Διαφημίσεις

γεια σας! θα ηθελα την γνωμη σας για το μωρακι μου το οποιο ειναι σχεδον 40 ημερων κ ξυπναει καθε 3 ωρες ακριβως για να φαει. πως μπορω να το κανω να ξυπναει λιγο πιο αργα πχ καθε 4 ωρες? μονο για φαγητο ξυπναει αφου κοιμισμενος τρωει ο μικρουλης. αυτο θελω να το κανω μονο την νυχτα, την ημερα δεν με πειραζει να τρωει οσο συχνα θελει. νιωθω πολυ κουρασμενη επειδη δεν κοιμαμαι αρκετα.

εγώ απλά το έπαιρνα μαζί μου στο κρεβάτι το μωρό και όταν έτρωγε σχεδόν δεν ξυπνούσα.

Τις πρώτες ώρες κοιμόταν στη κούνια και μετά- μαζί μου.

είναι φυσιολογικό που ξυπνάει συχνά -είναι πολύ μικρούλης ακόμα..

Νομίζω πως είσαι πολύ αυστηρή με τις μαμάδες που έχουν επιλέξει αυτή τη μέθοδο. Δεν πιστεύω πως κάποια μαμά φέρεται σαδιστικά στο παιδί της επειδή θέλει να του μάθει πως να κοιμάται ούτε φυσικά πως κάποια άλλη μαμά που το έχει συνέχεια αγκαλιά κ μένει η ίδια κ ο μπαμπάς ξάγρυπνοι όλη τη νύχτα επί μήνες αγαπάνε περισσότερο τα παιδιά τους από την πρώτη. Άλλωστε μια ξεκούραστη μαμά είναι πολύ πιο χρήσιμη στο παιδί της από μια άυπνη, κουρασμένη και εκνευρισμένη μαμά γιατί μπορεί να προσφέρει και πιο πολύ αλλά και πιο ποιοτικό χρόνο στο μωράκι της (φυσικά δεν αναφέρομαι στις περιπτώσεις μαραθώνιων νυχτερινών θηλασμών). Γιαυτό πιστεύω πως είμαστε υποχρεωμένες να φροντίσουμε ΚΑΙ τον εαυτό μας γιατί κατ'επέκταση φροντίζουμε και πάλι το νινί μας.

Άλλωστε και αργότερα θα χρειαστεί να πεις πολλά "οχι" στο παιδί σου (όχι εσυ συγκεκριμένα-γενικά μιλάω φυσικά) είτε σε κάποιο γλυκό, είτε παιχνίδι, είτε γιατί θέλει να πάει για ύπνο τα μεσάνυχτα ενώ την άλλη μέρα έχει σχολείο. Το όχι αυτό λοιπόν δε σημαίνει ούτε σαδισμό, ούτε λιγότερη αγάπη, ούτε κ έλλειψη υπομονής. Αντιθέτως, διαπαιδαγωγείς το παιδί σου με τον τρόπο που εσύ θεωρείς σωστότερο κ φυσικά το αγαπάς όσο τίποτα άλλο στον κόσμο. Απλά, πρέπει να μάθει πως κάποια πράγματα γίνονται με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο κ τον τρόπο αυτό του τον μαθαίνεις εσύ.

Τώρα, αν αυτή η διαπαιδαγώγηση μπορεί να ξεκινήσει από 6 μηνών... πολλοί επιστήμονες πιστεύουν πως ναι ενώ κάποιοι άλλοι προτείνουν κάτι άλλο.

Τα βιβλία και οι διάφορες μέθοδοι είναι για να τις επιλέγουμε ή να τις συνδυάζουμε (εγώ αυτό έκανα κ κάνω) ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία μας χωρίς όμως να κρίνουμε αυτούς που δε συμφωνούν μαζί μας.

Εντελώς φιλικά.... :D

Natassa ειναι πολυ μικρουλι ακομα...Ειδικα αν θηλαζεις εισαι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ τυχερη που κοιμαται και αυτα τα 3ωρα!

Μια λυση ισως να ειναι πιπιλα!

ναι παιρνει. με πιπιλα τον κοιμιζω κ μετα απο λιγο αφου κοιμηθει δηλ την πεταει μονος του. το ελπιζω γιατι ηδη κουραστηκα λιγακι να ξυπναω τοσο συχνα... αργει κ να ρευτει κ κοιμαμαι ορθια, κανα βραδυ θα πεσω κατω ενω τον εχω αγκαλια.

chrissaxak,συμφωνο!

απλά

Αυτό που ήθελα να πω δεν είναι ότι οι μαμαδες είναι σαδίστριες

(ή κακές αν δεν έχουν περάσει τα ξενύχτια), αλλα τι ότι δεν μπορούν γνωρίζουν πάντα τις συνέπιες τέτοιας συμπεριφοράς με πολύ(!) μικρά παιδάκια.

Το μωρό δεν έχει την αίσθηση χρόνου ουτε εμπειρία («θα περιμένω καμία ώρα μήπως γυρίσει»)

Οπότε αν χάνει την μανα του από τα μάτια του είναι σαν να την χάνει για πάντα. Και αν την φωνάζει και δεν έρχεται-ζει μια καταστροφή μέσα του.

Όσο περισσότερο χρόνο περναει με αυτό το συναίσθημα, τόσο ποιο αρνητικά βλέπει τον κόσμο γύρο του. Δηλαδή «είμαι μόνος. Κανείς δεν με ακούει. κανεις δεν μ'αγαπαει.»

Μετα απλα κλείνεται μεσα του και αδιαφορεί (δεν ηρεμει! απελπιζεται!!).

(Παίρνω την ακραία περίπτωση για να δείξω που πάει)

ολα τα μωρα ειναι διαφορετικα.

Μερικά κοιμούνται μόνα τους όλη νύχτα, μερικά γκρινιάζουν λίγο και μετά κοιμούνται, είναι όμως κάτι άλλα που ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ όταν τους αφήνεις να κοιμούνται μόνα τους. Στην τελευταία περίπτωση είναι μεγάλο λάθος να ακολουθίες αυτή τη στρατηγική. Δημιουργείται ανασφάλεια και φόβος ότι η μαμα δεν θα έρθει ότι και αν πάθεις.

Αν το μωράκι κλαιει σημαίνει ότι μας εχει ανάγκη και όχι ότι είναι κακομαθημένο. Τώρα μπορεί να μας εχει ανάγκη για διαφόρους λογούς ακόμα και αν για εμάς δεν είναι κάτι σοβαρό (φοβαται,θελει αγκαλια για να ηρεμήσει κλπ)

Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι καλυτέρα να ψάχνουμε τρόπους (υπάρχουν πάρα πολλοι) να τον κανουμε να ηρεμησει και όχι να τον αφήνουμε μονο του να κλαει. Όπως συμβουλεύει το βιβλιο.

Για τα όχι και μη.. θα ερθει και η ωρα για αυτά, λιγο αργότερα. Όταν το παιδακι μεγαλώσει λιγο και μπορείς να συνεννοηθείς μαζι του. (εμεις τα αρχισαμε σιγα σιγα απο τον 8-9μ).

Εγω απλά διαφωνώ με την κεντρική ιδεα ότι μπορεις να κακόμαθες το παιδί 1-2-3-4-6 μηνών!

Και εδώ η μαμά πρέπει να ακούει την καρδία της που γίνεται κομμάτια όταν κλαίει το μωρο και όχι τον Εστεβιλ που λέει «ακόμα και να ξεράσει από το κλάμα μη πλησιάζετε άμεσος» :confused::shock:

Αυτό το θεωρώ παρα, μα παρα πολύ σκληρό ακόμα και με πιο μεγάλα παιδάκια.

παντα φιλικα :rolleyes::oops:

Νομίζω πως συμφωνούμε!

Ευτυχώς είμαι τυχερή κ το παιδάκι μου δεν μου κάνει τέτοια κόλπα κ γενικά κοιμάται καλά οπότε δεν το χρειάστηκα καθόλου το βιβλίο, αλλά το πήρα από περιέργεια για να δω τι και πώς το λέει ο συγγραφέας.

Επειδή λοιπόν έχω διαβάσει το βιβλίο, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι συμμερίζομαι ότι λέει, πιστεύω ότι δεν είναι τόσο τραγικό όσο νόμιζα στην αρχή.

Το περίμενα πιο σοκαριστικό, λόγω πολλών κριτικών που διάβαζα αλλά τελικά ακόμη κ το ότι το παιδί μπορεί να κάνει εμετό από αντίδραση ή από το κλάμα ο συγγραφέας το λέει με μια δόση υπερβολής (τουλάχιστον έτσι το κατάλαβα εγώ).

Μάλιστα, μια μαμά φίλη, η οποία δεν έχει διαβάσει ποτέ το βιβλίο αυτό, μου είπε στο άσχετο, ότι ο γιος της όντως έκανε εμετό, από αντίδραση, σε κάποια στιγμή που είχε τα νεύρα του και το μάλωνε η μάνα του και μάλιστα είπε επιδεικτικά στη μαμά "ωραία λοιπόν!κι εγώ θα κάνω εμετό!" 2 χρονών παιδί!!! κι έκανε το άτιμο!!! 2-3 φορές συνέβη αυτό! Απίστευτο μου φάνηκε!!!

Οπότε, φαντάζομαι, πως ο συγγραφέας σε κάτι τέτοιο αναφερόταν κ όχι σε αντίδραση ενός μωρού 6-8 μηνών που μπορεί να κάνει εμετό από το πολύ κλάμα...

Anyway, ελπίζω να μην έχω να αντιμετωπίσω ποτέ τέτοια περίπτωση....:D

Καλησπέρα και από μένα,

υπάρχει ενα καταπληκτικό βιβλίο της tracy hogg που λέγεται baby whisperer. Βασίζεται στη λογική πως πρέπει να βοηθήσουμε το παιδί να μάθει να κοιμάται εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα πως ξέρει πως εμείς είμαστε δίπλα του..είναι πάρα πολύ καλό...ο δικός μας κοιμάται στις 8 με 830 το βράδυ και δίνουμε δικό μου γάλα με μπουκάλι στις 11 30 και κοιμάται μέχρι τις 6 00 με 6 30...Είναι 6 μηνών και με αποκλειστικό θηλασμό γύρω στα 8 κιλά...Το κοιμίσου παιδί μου μου το είχαν προτείνει και εμένα αλλά για μετά τους 6 μήνες ενώ το baby whisperer είναι από την γέννηση... υπάρχει επίσης και το the secrets of baby whisperer ... λίγα για την μέθοδο http://www.ehow.com/how_2318214_apply-baby-whisperers-sleep-method.html

το εχω κι εγω το βιβλιο... σημερα που γραφω ειναι η πεμπτη μερα που εφαρμοζουμε τη μεθοδο και παμε πολυ καλα... δηλαδη, μειωθηκε ο χρονος που χρειαζεται να πηγαινοερχομαστε και αρχισε να το δεχεται και να εχουμε λιγοτερα κλαματα.. το προβλημα ειναι οταν ξυπναει μεσα στη νυχτα, που ειναι απιστευτη η κουραση για ολους για να συγκρατησεις νευρα, και να μαζεψεις κουραγιο για να μη λυγισεις...

Δεν θα ελεγα "σκληρο" το βιβλιο. οταν το διαβασεις ολο και κατανοησεις τη συνηθεια του υπνου, και εν τελει πιστεψεις οτι πρωτα στο παιδι θα κανεις καλο, για να εχει επιτελους εναν ηρεμο συνεχομενο υπνο, βρισκεις κι εσυ τη δυναμη να προσπαθησεις τουλαχιστον να εφαρμοσεις τη μεθοδο. χρειαζεται ομως αποφασιστικοτητα και υπομονη, γιατι κατα την εφαρμογη του, κανεις "ασκησεις θαρρους". εγω τουλαχιστον ετσι το βιωνω. θελεις υποστηριξη σιγουρα για να μη λυγισεις τις δυσκολες στιγμες... οταν ολοκληρωσουμε τη μεθοδο (δηλαδη μετα απο ακομα 5 μερες υπολογιζω), θα ξαναγραψω για να σας πω τι πετυχαμε... καλη δυναμη και υπομονη σε ολες τις μανουλες...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...