Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΒΑΛΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΠΝΟΥ(κοιμήσου παιδί μου)

olir

Recommended Posts

Eγώ το εφάρμοσα και ενώ θηλάζω αποκλειστικά έπιασε για τον βραδυνο ύπνο.Θέλει να είσαι πολύ αποφασισμένος και να μην κάνεις πισωγυρίσματα.Δεν εχει να κάνει με το να κλάψει το παιδί μεχρι σκασμού.Αλλωστε πας και του μιλάς ανα κάποια λεπτά.Θέλει όμως να μην πισωγυρίζεις γιατι το ωρό καταλαβαίνει οτι υπάρχει τρόπος να περάσει το δικό του.

Στο μονο που δεν εχει πιασει είναι στον υπνο μέσα στην ημέρα που ο δικος μου είναι ανενδοτος και δεν έδειξε πρόοδο.Ισως να μην είναι ακομα έτοιμος.Περιμένω να μπουν οι στερεες τροφές στο πρόγραμμα και θα ξαναπροσοαθησουμε.

Οσο για το αν ειναι απαραιτητο να κοιμάται το μωρο στο κρεββατακι του, πιστευω οτι είναι καλο και για εμας αλλά καιγια εκεινο.

Ειδικα για γονεις που εργάζονται και οι δυο και δεν εχουν την πολυτέλεια να χουζουρεψουν το πρωι στο κρεββατι με το μωρο(και να ακολουθησουν στην ουσια το δικο του προγραμμα ύπνου)ή που πρέπει να το αφήσουμε σε τριτο άτομο(πχ γιαγια) που θα πρέπει να τα καταφερει καποια στιγμη να το βάλει για ύπνο.

Εεπισης το να κοιμάται ένα μωρό που ακομα αποστειρωνουμε σε σεντόνια με ανάσες ,μαλλια,σάλια ενηλίκων δεν είναι οτι καλύτερο.Εγω πάντα φοβόμουν και μην τον πλακώσω στονν ύπνο μου.Τα μωρά κάνουν πιο ήρεμο υπνο οταν έχουν τον χώρο τους ...

QqmLp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Eγώ το εφάρμοσα και ενώ θηλάζω αποκλειστικά έπιασε για τον βραδυνο ύπνο.Θέλει να είσαι πολύ αποφασισμένος και να μην κάνεις πισωγυρίσματα.Δεν εχει να κάνει με το να κλάψει το παιδί μεχρι σκασμού.Αλλωστε πας και του μιλάς ανα κάποια λεπτά.Θέλει όμως να μην πισωγυρίζεις γιατι το ωρό καταλαβαίνει οτι υπάρχει τρόπος να περάσει το δικό του.

Στο μονο που δεν εχει πιασει είναι στον υπνο μέσα στην ημέρα που ο δικος μου είναι ανενδοτος και δεν έδειξε πρόοδο.Ισως να μην είναι ακομα έτοιμος.Περιμένω να μπουν οι στερεες τροφές στο πρόγραμμα και θα ξαναπροσοαθησουμε.

Οσο για το αν ειναι απαραιτητο να κοιμάται το μωρο στο κρεββατακι του, πιστευω οτι είναι καλο και για εμας αλλά καιγια εκεινο.

Ειδικα για γονεις που εργάζονται και οι δυο και δεν εχουν την πολυτέλεια να χουζουρεψουν το πρωι στο κρεββατι με το μωρο(και να ακολουθησουν στην ουσια το δικο του προγραμμα ύπνου)ή που πρέπει να το αφήσουμε σε τριτο άτομο(πχ γιαγια) που θα πρέπει να τα καταφερει καποια στιγμη να το βάλει για ύπνο.

Εεπισης το να κοιμάται ένα μωρό που ακομα αποστειρωνουμε σε σεντόνια με ανάσες ,μαλλια,σάλια ενηλίκων δεν είναι οτι καλύτερο.Εγω πάντα φοβόμουν και μην τον πλακώσω στονν ύπνο μου.Τα μωρά κάνουν πιο ήρεμο υπνο οταν έχουν τον χώρο τους ...

μου δίνεις κουράγιο ! δεν βλέπω άλλη λύση , θα το εφαρμόσω

Στο να μην ξυπνάει το βράδυ δεν νομιζω οτι μπορεί να βοηθήσει το βιβλίο.Αυτο νομίζω οτι έρχεται με την σειρά του στο κάθε παιδάκι.

Ας πούμε εμένα από μια φορά που ξυπνούσε (μετα το 3μηνο) είχε αρχίσει να κοιμάται συνεχόμενα και με μια φορά που κρυολόγησε άρχισε πάλι να ξυπνάει.

Μετά,εκει που φαινόταν οτι πάει πάλι να το κόψει, αρχίσαν να τον πονάνε τα ούλα του και κάνει πιο ανήσυχο ύπνο.

Το βιβλίο νομιζω οτι βοηθησε ,όταν ξυπνάει κάποιες φορες μόνος του(χωρις να πεινάει ή να θέλει κάτι) αντι να τον πιάνουν υστερικά κλάματα όπως πριν, τωρα μουρμουρίζει λίγο,"μιλάει" στα παιχνιδια του και ξανακοιμάται!!

QqmLp3.png

Ας πούμε εμένα από μια φορά που ξυπνούσε (μετα το 3μηνο) είχε αρχίσει να κοιμάται συνεχόμενα και με μια φορά που κρυολόγησε άρχισε πάλι να ξυπνάει.

Μετά,εκει που φαινόταν οτι πάει πάλι να το κόψει, αρχίσαν να τον πονάνε τα ούλα του και κάνει πιο ανήσυχο ύπνο.

Κι εμένα το ίδιο...Μια είναι κρυωμένος και ξυπνάει εκνευρισμένος από το μπούκωμα, μια πονάει, αφού έχει ήδη σκάσει το 1ο δοντάκι και ...πάμε γι' άλλα, μια πεινάει (αν και έχει φάει τελευταίο γεύμα στις 11+)...Το να κοιμηθεί μέχρι τις 6-7 το πρωί έχει συμβεί ελάχιστες φορές! Ο μεγάλος κοιμόταν από 2 μηνών σερί, δεν ήξερα τί πάει να πει "ξενύχτι"...Μ'αυτόν εδώ "τα έχω δει όλα"!! Ήλπιζα ότι με την εισαγωγή των στερεών, θα είναι πιο χορτάτος και θα κοιμάται καλύτερα αλλά τζίφος! Μου φαίνεται ότι όσο πιο πολύ τρώει, τόσο πιο πολύ πεινάει!

Το βιβλίο νομιζω οτι βοηθησε ,όταν ξυπνάει κάποιες φορες μόνος του(χωρις να πεινάει ή να θέλει κάτι) αντι να τον πιάνουν υστερικά κλάματα όπως πριν, τωρα μουρμουρίζει λίγο,"μιλάει" στα παιχνιδια του και ξανακοιμάται!!

Σε αυτό εναποθέτω τις ελπίδες μου...Ίσως δε φτιάξει εντελώς η κατάσταση αλλά μειωθούν λίγο τα ξενύχτια!

Διαφημίσεις

εμας μας βοηθησε στο να κοιμαται μονος του(το εφαρμοσαμε 15μηνων) αλλα επειδη το προβλημα μας ειναι μεχρι τωρα οτι ξυπναει καθε βραδυ μεσα στη νυχτα, δεν μας εξυπηρετησε τελικα.. περαν το οτι οσο εφαρμοσαμε το βιβλιο κοιμοταν 9:3ο και ξυπνουσε 6 το πρωι.. οποτε το καταργησαμε..

the hand that rocks the cradle, is the hand that rules the world..

πριγκιπακος και νεραϊδουλα ..

Λοιπόν την ξεκίνησα τη μέθοδο ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ , είναι 2η μέρα σήμερα, είμαι πολύ αισιόδοξη! Χθες κοιμήθηκε μετά από 40΄( που συνήθως εγώ ήθελα 2 ώρες για να την κοιμήσω), και σήμερα ένα μισάωρο περίπου, με πολύ λιγότερα κλάματα. Ως προς το βραδινό ξύπνημα είμαι λίγο προβληματισμένη: χθες ξύπνησε στις 3.30, την τάϊσα γιατί δεν ήμουν σίγουρη αν είχε φάει καλά (θηλάζω, γιάυτό δεν μπορώ να είμαι σίγουρη για την ποσότητα) , και ξανακοιμήθηκε σχετικά εύκολα. Αλλά... ξαναξύπνησε στις 5! Ε τότε δεν την έβαλα να φάει, εφάρμοσα τη μέθοδο, και μετά από μιάμιση ώρα περίπου ξανακοιμήθηκε μόνη της. Ξύπνησε κατά τις 10.30 το πρωί , πολύ ευδιάθετη, και όχι πεινασμένη- έφαγε αρκετή ώρα αφού σηκωθήκαμε. Τώρα για απόψε δεν εχω αποφασίσει τι να κάνω, να της δώσω να φάει μες στη νύχτα ή να τηρήσω τη μέθοδο και να την αφήσω μέχρι το πρωί; Είναι το γνωστό πρόβλημα του θηλασμού...

Δαγκώνει τα πάντα.. μήπως πεινάει; Από όσο θυμάμαι με τη μικρή μου περίπου 4,5 μηνών μέχρι να ξεκινήσει τις πρώτες λυωμένες τροφές είχε λυσσάξει να δαγκώνει τα πάντα. Είχε φτάσει στο σημείο να θηλάζει κάθε μισή ώρα!!!

Είχαμε σκεφτεί τότε μήπως βγάζει δοντάκι αλλά τα δοντάκια της τα ξεκίνησε τελικά 7 μηνών αλλά εγώ το πρώτο μου δοντάκι το έβγαλα λέει 4 μηνών, και δεν είναι μοναδική περίπτωση, οπότε τίποτα δεν αποκλείεται!!!

Kι εγω 3 μηνων ειχα δοντια.Οταν βαζει τα χερια του στο στομα του του δινω ενα δικο μου δαχτυλο αλλα δε το γλυφει το δαγκωνει και το φτανει μεχρι τα πισω δοντια.Αν πεινουσε λιγικα θα επρεπε να το εγλειφε μονο.Εγω του προσφερωμαι καθε στιγμη και στο μισαωρο αν δω οτι πειναει,θηλαζω εντελως ανεμποδιστα

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Κατ ι που αφορα μανουλες που θηλαζουμε...οταν μπαινουν οι στερεες τροφες τα πραγματα οσον αφορα το ξυπνημα μεσα στη νυχτα γινονται χειροτερα γιατι τα παιδακια θελουν να θηλασουν για να διατηρησουν τη γαλουχια μας και να μην ελλατωθει η παραγωη μας

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Kalispera sas :)exw kai egw ena agoraki 6,5 mhnwn.olh mera eimaste ksypnioi ante sthn kalhterh na koimithoume 2 wres to meshmeri kai meta koimomaste stis 1-2 to brady!!!!!(synhthws bebaia koimatai sinexomena meta ews tis 8-9 to prwi).shmera loipon phra kai egw to biblio kai ayth thn stogmh to efarmwzw...o mikroulhs mou klaiei 30 lepta ews twra:(((as mou dosei kouragio kapoia manoula pou to efarmose me epityxia...gia na kratithw apo to na treksw kai na ton sikwsw agkalitsa...toulaxiston na aksizei olo ayto.

RUx9p2.png

Διαφημίσεις

elena26 κάνε υπομονή, πιάνει!Και εγώ το εφάρμοσα από την Τρίτη το βράδυ, το πρώτο βράδυ έκλαιγε 40΄, το δεύτερο 35΄, το τρίτο βράδυ κοιμήθηκε αμέσως, χωρίς να κλάψει καθόλου, κοιμήθηκε σερί από τις 10 παρά έως τις 7.30 το πρωί ! Χθές, τέταρτο βράδυ, κοιμήθηκε πανεύκολα μόνη της στις 9.30, αλλά ξύπνησε στις 4.30- τη σήκωσα γιατί σκέφτηκα ότι θα πεινάει αλλά μάλλον δεν έκανα καλά γιατί μετά δυσκολεύτηκε να ξανακοιμηθεί. Πάντως είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και η μέθοδος έχει επιτυχία. Σίγουρα δεν κάνει κακό στο μωράκι, πριν έκλαιγε συνέχεια μέχρι να κοιμηθεί, της ήταν πολύ δύσκολο και εκνευριζόταν. Κάνε υπομονή !!!

Κατ ι που αφορα μανουλες που θηλαζουμε...οταν μπαινουν οι στερεες τροφες τα πραγματα οσον αφορα το ξυπνημα μεσα στη νυχτα γινονται χειροτερα γιατι τα παιδακια θελουν να θηλασουν για να διατηρησουν τη γαλουχια μας και να μην ελλατωθει η παραγωη μας

Αυτό δεν είναι απόλυτο, μην πανικοβάλεστε, πολλά μωρά θηλάζουν πολύ κατά τη διάρκεια της μέρας. Δεν ελατώνεται τόσο έυκολα η παραγωγή μας ;)

Εμείς πάντως είδαμε βελτίωση στον ύπνο και στη συμπεριφορά μετάτην εισαγωγή των στερεών τροφών, μέχρι που άρχισαν τα δοντάκια...:(

GJMap2.png

woitiste kai emena koritsia ... den boro na diawazo oles tis selides pu grapsate kai ifela na rotiso sxietika me tin metodo pu efarmozete merikies...

na sas po to diko mas martirio pu pername ...

i kori mu ine 14minon , mexri 9 minon kimotane seri olo to wradi sto domatio tis .

kalokieri pigame diakopes kai anagkastika epidi den ipirxie allos xoros jia tin mikri kimotane mazi mas sto krewati.

eeee apo tote arxize to kako .... proton den kimate moni tis sto domatio tis ( tin pernume sto diko mas krewati tin kimizume kai meta metaferume sto diko tis )

kimate mexri tis 1 , 2 tin nixta kai molis ksipnisi kai mas pari prefa oti imaste se allo domatio ksekinaei to panigiri .

mexri stigmis meta apo 5 lepta klama upoxorusame kai tin pername sto diko mas krewati ( apotelezma na min kimomaste emis kala mexri to proi )

erotisi mu ti na kano ??? na tin afiso na klei mexri na katalawi oti prepi na kimiti sto diko tis xoro ?ewxaristo

woitiste kai emena koritsia ... den boro na diawazo oles tis selides pu grapsate kai ifela na rotiso sxietika me tin metodo pu efarmozete merikies...

na sas po to diko mas martirio pu pername ...

i kori mu ine 14minon , mexri 9 minon kimotane seri olo to wradi sto domatio tis .

kalokieri pigame diakopes kai anagkastika epidi den ipirxie allos xoros jia tin mikri kimotane mazi mas sto krewati.

eeee apo tote arxize to kako .... proton den kimate moni tis sto domatio tis ( tin pernume sto diko mas krewati tin kimizume kai meta metaferume sto diko tis )

kimate mexri tis 1 , 2 tin nixta kai molis ksipnisi kai mas pari prefa oti imaste se allo domatio ksekinaei to panigiri .

mexri stigmis meta apo 5 lepta klama upoxorusame kai tin pername sto diko mas krewati ( apotelezma na min kimomaste emis kala mexri to proi )

erotisi mu ti na kano ??? na tin afiso na klei mexri na katalawi oti prepi na kimiti sto diko tis xoro ?ewxaristo

eεγώ θα σου πρότεινα να την αφήσεις να κλαίει, αλλά ελεγχόμενα, δηλαδή να πηγαίνεις να την βλέπεις και της μιλάς κάθε 5 λεπτά, όπως περίπου λέει και το βιβλίο (Κοιμήσου παιδί μου), έτσι δε θα νιώθει ότι την εγκαταλείπεις. Κάποια στιγμή αφού κλάψει θα καταλάβει ότι πρέπει να κοιμηθεί μόνη της

Διαφημίσεις

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟ ΠΗΡΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΟΣΟ ΗΜΟΥΝ ΕΓΚΥΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ.

ΓΕΝΝΗΣΑ 26/03/2010 ΚΑΙ ΑΠΟ 40 ΗΜΕΡΩΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΟΛΗ ΝΥΧΤΑ ΜΟΝΟΡΟΥΦΙ!ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ Η΄ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ!ΒΕΒΑΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ΄ΝΑΙ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΥΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!

ΕΙΔΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ 40 ΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΤΑΙΖΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΣ ΔΩΔΕΚΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΞΥΠΝΟΥΣΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΧΤΩ ΤΟ ΠΡΩΙ!

ΜΕΤΑ ΤΙΣ 40 ΜΕΡΕΣ ΔΙΝΑΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΓΕΥΜΑ ΣΤΙΣ ΔΩΔΕΚΑ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΞΥΠΝΟΥΣΕ ΕΦΤΑ ΤΟ ΠΡΩΙ!

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 8,5 ΜΗΝΩΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΕΝΤΕΚΑ ΤΟ ΒΡΑΔΙ ΚΑΙ ΞΥΠΝΑΕΙ ΣΤΙΣ ΔΕΚΑ ΜΕ ΕΝΤΕΚΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΣΤΑΝΤΑΡ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ 3-4 ΩΡΙΤΣΕΣ!

ΔΕΝ ΞΕΝΥΧΤΗΣΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!

ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΗ ΓΙΑΤΙ ΔΟΥΛΕΥΩ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΒΡΑΔΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ!

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ!ΘΑ΄ΧΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΥΧΗ!

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟ ΠΗΡΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΟΣΟ ΗΜΟΥΝ ΕΓΚΥΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ.

ΓΕΝΝΗΣΑ 26/03/2010 ΚΑΙ ΑΠΟ 40 ΗΜΕΡΩΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΟΛΗ ΝΥΧΤΑ ΜΟΝΟΡΟΥΦΙ!ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ Η΄ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ!ΒΕΒΑΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ΄ΝΑΙ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΥΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!

ΕΙΔΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ 40 ΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΤΑΙΖΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΣ ΔΩΔΕΚΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΞΥΠΝΟΥΣΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΧΤΩ ΤΟ ΠΡΩΙ!

ΜΕΤΑ ΤΙΣ 40 ΜΕΡΕΣ ΔΙΝΑΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΓΕΥΜΑ ΣΤΙΣ ΔΩΔΕΚΑ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΞΥΠΝΟΥΣΕ ΕΦΤΑ ΤΟ ΠΡΩΙ!

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 8,5 ΜΗΝΩΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΕΝΤΕΚΑ ΤΟ ΒΡΑΔΙ ΚΑΙ ΞΥΠΝΑΕΙ ΣΤΙΣ ΔΕΚΑ ΜΕ ΕΝΤΕΚΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΣΤΑΝΤΑΡ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ 3-4 ΩΡΙΤΣΕΣ!

ΔΕΝ ΞΕΝΥΧΤΗΣΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!

ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΗ ΓΙΑΤΙ ΔΟΥΛΕΥΩ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΒΡΑΔΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ!

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ!ΘΑ΄ΧΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΥΧΗ!

Θεωρω οτι είσαι πολύ τυχερη!Είναι και στο παιδακι.Το βιβλίο δεν εχει εφαρμογη σε τετοιες ηλικίες....Το μονο που ίσως εχει αποτελεσμα ειναι -αν δεν θηλάζεις- το να το βαζεις στην κουνια μετα το μπιμπερο ξυπνιο από μικρούλη και να μην το πειραζει να μην κοιμαται στην αγκαλιά.Ισως.

QqmLp3.png

ΛΟιπόν κορίτσια, είμαι σε σύγχυση... εφάρμοσα τη μέθοδο Κοιμήσου Παιδί μου και στην αρχή ημουν κατενθουσιασμένη, είχε αποτέλεσμα τις πρώτες 3 μέρες και ενθουσιάστηκα. Αλλά τώρα... ξανά τα ίδια! Κλαίει όταν τη βάζω στο κρεβάτι, ξυπνα τη νύχτα και δεν μπορεί να ξανακοιμηθεί εύκολα, εγώ συνεχίζω να εφαρμόζω τους χρόνους αναμονής που συμβουλεύει το βιβλίο- οι οποίοι τώρα που έχουν περάσει οι μέρες είναι μεγαλύτεροι-και το μόνο που καταφέρνω είναι να στεναχωριέμαι και να αγχώνομαι γιατί το μωρό κλαίει γοερά! Τι να κάνω να επιμείνω; Σκέφτομαι πως πρέπει να επιμείνω για να δω αποτέλεσμα αλλά δυσκολεύομαι πολύ, έχω χάσει τον ύπνο μου, όχι μόνο από τα κλάματα της μικρής αλλά και απο το άγχος μου μήπως δεν κάνω τα πράγματα σωστά...

καμιά συμβουλή;;;;; ενθάρρυνση;;;;;

ΛΟιπόν κορίτσια, είμαι σε σύγχυση... εφάρμοσα τη μέθοδο Κοιμήσου Παιδί μου και στην αρχή ημουν κατενθουσιασμένη, είχε αποτέλεσμα τις πρώτες 3 μέρες και ενθουσιάστηκα. Αλλά τώρα... ξανά τα ίδια! Κλαίει όταν τη βάζω στο κρεβάτι, ξυπνα τη νύχτα και δεν μπορεί να ξανακοιμηθεί εύκολα, εγώ συνεχίζω να εφαρμόζω τους χρόνους αναμονής που συμβουλεύει το βιβλίο- οι οποίοι τώρα που έχουν περάσει οι μέρες είναι μεγαλύτεροι-και το μόνο που καταφέρνω είναι να στεναχωριέμαι και να αγχώνομαι γιατί το μωρό κλαίει γοερά! Τι να κάνω να επιμείνω; Σκέφτομαι πως πρέπει να επιμείνω για να δω αποτέλεσμα αλλά δυσκολεύομαι πολύ, έχω χάσει τον ύπνο μου, όχι μόνο από τα κλάματα της μικρής αλλά και απο το άγχος μου μήπως δεν κάνω τα πράγματα σωστά...

καμιά συμβουλή;;;;; ενθάρρυνση;;;;;

Καλησπέρα Ηρώ

Πόσων μηνών είναι το παιδί σου; Η μέθοδος είναι για άνω των 6 μηνών.

Ισως θα μπορούσες να διαβάσεις κάποια άλλη μέθοδο όπως το The no-cry sleep solution. Εγώ το πήρα (από amazon, δεν υπάρχει στην Ελλάδα) και με βοήθησε, είναι πιο ήπιο στις μεθόδους του και το έχουν συμβουλευτεί και άλλοι γονείς εδώ στο φόρουμ.

GJMap2.png

Γεια σου evi , η κορούλα μου είναι 6,5 μηνών, τι να πω στην αρχή είχε αποτέλεσμα, σήμερα κλείνουμε μια εβδομάδα από την πρώτη εφαρμοργή της μεθόδου και έκλαιγε περίπου 40΄μέχρι να κοιμηθεί, με παύσεις βέβαια, όχι συνεχόμενα όπως την πρώτη μέρα. Θα το κοιτάξω και αυτό το βιβλίο που λες, εσύ είδες αποτέλεσμα; κοιμάται εύκολα; μέχρι το πρωί;;;

ευχαριστώ πολύ

Γεια σου evi , η κορούλα μου είναι 6,5 μηνών, τι να πω στην αρχή είχε αποτέλεσμα, σήμερα κλείνουμε μια εβδομάδα από την πρώτη εφαρμοργή της μεθόδου και έκλαιγε περίπου 40΄μέχρι να κοιμηθεί, με παύσεις βέβαια, όχι συνεχόμενα όπως την πρώτη μέρα. Θα το κοιτάξω και αυτό το βιβλίο που λες, εσύ είδες αποτέλεσμα; κοιμάται εύκολα; μέχρι το πρωί;;;

ευχαριστώ πολύ

Ναι, είδα αποτέλεσμα, για το θέμα της ρουτίνας προετοιμασίας ύπνου τα ίδια λένε και τα δύο βιβλία. Εκεί που διαφέρει είναι για τη φάση που αποκοιμιούνται. Εκεί στο "κοιμήσου παιδί μου" προτείνεται μια γρήγορη λύση που αν δεν ταιριάξει στο παιδί στη συγκεκριμένη φάση μάλλον τραυματικό είναι και για τους γονείς και για το μωρό.

Η αντίθετη άποψη προτείνει π.χ. αγκαλιά _+μπιμπερό ή θηλασμό, ανάλογα) μέχρι να αποκοιμηθεί. Μετά από λίγες μέρες δεν περιμένεις να κοιμηθεί τελείως και το αφήνεις στο κρεβάτι μισοκοιμισμένο. Μόλις το συνυηθίσει αυτό το αφήνεις στο κρεβάτι απλά όταν έχει χαλαρώσει κ.ο.κ. Τώρα αυτό που γράφω είναι ενδεικτικό, έχει πολλές προτάσεις για τονύπνο, αυτή είναι αυτή που ακολούθησα. Τώρα η διιά μου είναι 2 ετών, ξυπνάει καμιά φορά μέσα στη νύχτα, όταν είναι ανήσυχη 2-3 φορές, αλλά καθησυχάζεται εύκολα.

GJMap2.png

• 1 month later...

Διαβασα αυτο και σκεφτηκα οτι αν καποια μανουλα θελει να ακολουθησει την μεθοδο του βιβλιου ισως θα ηθελε να διαβασει και αυτο:

http://www.babyspace.gr/Article/baby-cry/146-2228.html?all=1

Εγω προσωπικα ειχα παρει το βιβλιο οταν ηταν 8 μηνων,το προσπαθησα 1 βραδυ και μισο αλλα ειδα οτι δεν μας ταιριαζε και το αφησα...

Αν ειχα διαβασει και το παραπανω δεν θα το επιχειρουσα καθολου!

Η αντίθετη άποψη προτείνει π.χ. αγκαλιά _+μπιμπερό ή θηλασμό, ανάλογα) μέχρι να αποκοιμηθεί. Μετά από λίγες μέρες δεν περιμένεις να κοιμηθεί τελείως και το αφήνεις στο κρεβάτι μισοκοιμισμένο. Μόλις το συνυηθίσει αυτό το αφήνεις στο κρεβάτι απλά όταν έχει χαλαρώσει κ.ο.κ.

Κι εμείς το ίδιο εφαρμόζουμε στον μπομπιράκο μας εδώ κ 20 μέρες περίπου (αν κ έχω πάρει κι εγώ το βιβλίο). Σκεφτείτε πως είμαστε 3.5 μηνών κ το "κόλπο" έπιασε!

Σιγά-σιγά κ με υπομονή, χωρίς να χρειαστεί να τον αφήσω να κλαίει, παρά μόνο ίσως να γκρινιάξει λίγο, λόγω νύστας, γύρω στα 3-5 λεπτά το πολύ κ ενώ εγώ είμαι δίπλα του, για να ξέρει ότι δεν τον έχω εγκαταλείψει αλλά πως είμαι εκεί. Λίγο πριν τον πάρει εντελώς ο ύπνος, φεύγω από το δωμάτιο κ για τα επόμενα 2-3 λεπτά τον τσεκάρω 1-2 φορές από την πόρτα για να δω αν όντως κοιμήθηκε.

Τώρα 9 στις 10 φορές τον αφήνουμε χαλαρά κ ήρεμα στην κούνια του όταν βλέπουμε πως πραγματικά νυστάζει κ αποκοιμιέται μόνος του, με την πιπίλα του, όσο κρατηθεί, ή το δάχτυλο στο στόμα, χωρίς σχεδόν καθόλου γκρίνιες! Για κλάμα δεν το συζητώ καθόλου! Πολύ πολύ σπάνια πλέον και τότε φυσικά τον παίρνω αγκαλιά να τον ηρεμήσω. Μόλις ηρεμήσει κ χωρίς να αποκοιμηθεί στην αγκαλιά μου, τον ξαναφήνω στο κρεβατάκι του κ συνεχίζουμε κανονικά, για να κοιμηθούμε το πολύ σε 5 λεπτάκια!!

Κοιμάται από τις 11 το αργότερο, ξυπνάει κατά τις 5:30 με 6:30 για 10 λεπτάκια για να φάει και ξανακοιμάται μέχρι τις 10-11. Το ίδιο φυσικά εφαρμόζω και στους ημερήσιους ύπνους του και όλα μια χαρά :D

Φυσικά τον φτύνω όλη μερα για να μην τον ματιάσω η χαζομαμα!!!! χαχαχα!!!

Χρειάζεται ηρεμία και υπομονή και όλα γίνονται, χωρίς κανείς να σφαδάζει στο κλάμα (ούτε το μωρό αλλά ούτε κ η μαμά!)

Καλησπέρα σας

Το δίαβασα το άρθρο.Εχω μια απορία.Τι είναι το ελεγχόμενι κλάμα που γράφει και πως μπορούμε να το πετύχουμε.Δεν κατάλαβα καλά πως εφαρμόζεται αυτή η μέθοδος.?

Είναι αυτο που περιγράφεται πιο πάνω.΄

Την έχει κάποιο βιβλίο να την διαβάσω?

Σας ευχαριστώ πόλυ.

tnDpp3.png

77l3p3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...