Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΒΑΛΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΠΝΟΥ(κοιμήσου παιδί μου)

olir

Recommended Posts

Πριν καταφυγετε σε ειδικα βιβλια και ειδικες μεθοδους, αφουγκραστειτε λιγο τα μωρακια σας. Μεσα απο το κλαμα τους κατι θελουν να πουνε, κατι ζητανε. Προσπαθειστε να τα ακουσετε. Συνηθως το ενστικτο της μαμας, ανεπηρεαστο απο γνωμες 3ων, βιβλια ειδικων κ.α., ειναι αλανθαστο. Θελει μονο λιγη προσπαθεια και λιγη υπομονη...

• 1 month later...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

καλησπερα, θα ηθελα και εγω να βρώ μια λυση στο θεμα του υπνου,μονο που δεν θελω ακραιες καταστασεις. η κορη μου ειναι 23 μηνων και μεχρι τωρα κοιμαται μαζι μας στο κρεββατι. Μεχρι πριν 6 μηνες δεν ειχαμε εξτρα δωματιο και επειδη θηλαζαμε αποκλειστικα μεχρι 8.5 μηνων ομολογω οτι ηταν παρα πολυ βολικο που κοιμομασταν μαζι.Τωρα ομως που εχει το δωματιο της και εινα σχεδον 2 ετων σκεφτομαι μηπως ηρθε η ωρα να παει και στην κουνια της.( Προσφατα λειψαμε 2 ημερες με τον αντρα μου και τα 2 βραδια εκλαιγε και φωναζε μαμα μου αγκαλιτσα)Δεν θελω να υποφερει αν χρειαστει να λειψω ουτε θελω να ειναι εξαρτημενη στον υπνο απο εμας.Να ξεκαθαρισω οτι και εγω και ο αντρας μου θελαμε να κοιμαται μαζι μας, ειναι πολυ γλυκο και τρυφερο και ας πιανομαστε λιγακι..Το μεσημερι κοιμαται στην κουνια της αν την βαλεις, (ειδικα με την νταντα της το εχει μαθει) το βραδυ ομως δυσκολευεται πολυ. δοκιμασα 2 βραδια συνεχομενα ,την κοιμιζα στο εξτρα κρεβατακι που εχω στο δωματιο της ξαπλωνοντας μαζι της και οσες φορες δοκιμασα κοιμισμενη να την βαλω στην κουνια της ξυπνησε κλαιγοντας και γραπωνονταν απο πανω μου, για να μην την αφησω στην κουνια.το αποτελεσμα ειναι 2 βραδια εκνευρισμου και αυπνιας για ολους μας...

θα ηθελα αν εχει δοκιμασει καποιος κανενα αποτελεσματικο τροπο να μου προτεινει εκτος απο

α)να την αφησω να κλαιει 5,10, 30 λεπτα ή μια ωρα- αρνουμαι να το κανω αυτο στο παιδι μου, σε εμας και στους υπολοιπους της πολυκατοικιας που δεν φταινε σε τιποτα

β)να ξαπλωνω στο κρεβατακι διπλα της και εκεινη στην κουνια της μεχρι να την παρει ο υπνος, δεν πιανει , σκαρφαλωνει στο καγκελο κλαιγοντας να ερθει μαζι μου

Δεν θελω να νομιζει οτι την εγκαταλειπω ή οτι την τιμωρω, θελω να αισθανθει οτι αυτος ειναι ο δικος της χωρος και να μην υποφερει αν κοιμαται χωριστα μας.

σας ευχαριστω προκαταβολικα

καλημερα!

η δικια μου απο 50 ημερων ειχε αποκτησει απο μονη της προγραμμα στον υπνο εκοψε μονη της τα βραδινα ξυπνηματα για φαι η οτιδηποτε αλλο.το προβλημα ειναι οτι ενω μεχρι εδω ολα ηταν καλα, ξαφνικα απο προχθες εχουν αλλαξει τα παντα.ποναει κλαιει στουν υπνο της ξυπναει ειτε για να φαει ειτε για αγκαλια-λυπαμαι που θα το πω ετσι αλλα δοκιμαζει καθημερινα τις αντοχες μας.δε μ ενοχλει που δε κοιμαται δεν αντεχω ομως να τη βλεπω να υποφερει:(εχω δοκιμασει σχεδον τα παντα οτι διαβασα κ οτι μπορεσα να σκεφτω αλλα δεν....περιμενουμε εναγωνιως τον παιδιατρο να τη δει-ν αποκλεισουμε κατι σοβαρο κ απο κει κ περα τι να πω...βλεποντας κ κανοντας υποθετω.

αγαπητη elisabeth, και ο δικος μου ετσι εκανε. στην αρχη κοιμοταν σαν πουλακι. μετα απο τις 30 ημερες αρχισε να εχει κολικους και δεν μπορουσε ουτε να κοιμηθει, ουτε να κατσει πουθενα εκτος της αγκαλιας μου. σιγα-σιγα τον εμαθα την ημερα να κοιμαται στο κρεβατι του και οχι στην αγκαλια. το μωρο για 3 μηνες ή θα κοιμοταν ή θα ετρωγε ή θα εκλαιγε!!!

κουραγιο.

καλησπερα, θα ηθελα και εγω να βρώ μια λυση στο θεμα του υπνου,μονο που δεν θελω ακραιες καταστασεις. η κορη μου ειναι 23 μηνων και μεχρι τωρα κοιμαται μαζι μας στο κρεββατι. Μεχρι πριν 6 μηνες δεν ειχαμε εξτρα δωματιο και επειδη θηλαζαμε αποκλειστικα μεχρι 8.5 μηνων ομολογω οτι ηταν παρα πολυ βολικο που κοιμομασταν μαζι.Τωρα ομως που εχει το δωματιο της και εινα σχεδον 2 ετων σκεφτομαι μηπως ηρθε η ωρα να παει και στην κουνια της.( Προσφατα λειψαμε 2 ημερες με τον αντρα μου και τα 2 βραδια εκλαιγε και φωναζε μαμα μου αγκαλιτσα)Δεν θελω να υποφερει αν χρειαστει να λειψω ουτε θελω να ειναι εξαρτημενη στον υπνο απο εμας.Να ξεκαθαρισω οτι και εγω και ο αντρας μου θελαμε να κοιμαται μαζι μας, ειναι πολυ γλυκο και τρυφερο και ας πιανομαστε λιγακι..Το μεσημερι κοιμαται στην κουνια της αν την βαλεις, (ειδικα με την νταντα της το εχει μαθει) το βραδυ ομως δυσκολευεται πολυ. δοκιμασα 2 βραδια συνεχομενα ,την κοιμιζα στο εξτρα κρεβατακι που εχω στο δωματιο της ξαπλωνοντας μαζι της και οσες φορες δοκιμασα κοιμισμενη να την βαλω στην κουνια της ξυπνησε κλαιγοντας και γραπωνονταν απο πανω μου, για να μην την αφησω στην κουνια.το αποτελεσμα ειναι 2 βραδια εκνευρισμου και αυπνιας για ολους μας...

θα ηθελα αν εχει δοκιμασει καποιος κανενα αποτελεσματικο τροπο να μου προτεινει εκτος απο

α)να την αφησω να κλαιει 5,10, 30 λεπτα ή μια ωρα- αρνουμαι να το κανω αυτο στο παιδι μου, σε εμας και στους υπολοιπους της πολυκατοικιας που δεν φταινε σε τιποτα

β)να ξαπλωνω στο κρεβατακι διπλα της και εκεινη στην κουνια της μεχρι να την παρει ο υπνος, δεν πιανει , σκαρφαλωνει στο καγκελο κλαιγοντας να ερθει μαζι μου

Δεν θελω να νομιζει οτι την εγκαταλειπω ή οτι την τιμωρω, θελω να αισθανθει οτι αυτος ειναι ο δικος της χωρος και να μην υποφερει αν κοιμαται χωριστα μας.

σας ευχαριστω προκαταβολικα

Κατερίνα, δεν έχω να σου δώσω κάποια συμβουλή, μιας και αυτά που θα σου έλεγα να δοκιμάσεις, τα έχεις ήδη απορρίψει, οπότε άκυρο. Αυτό που θα ήθελα να πω, όμως, είναι μήπως είναι λίγο εγωιστικό εκεί που την είχατε μάθει τη μικρούλα δύο χρόνια τώρα να κοιμάται μαζί σας στο κρεβάτι σας, ξαφνικά να τη βγάλετε και να την αφήσετε να κοιμάται μόνη της? Δεν ξέρω, αλλά προσπαθώ να έρθω στη θέση ενός παιδιού που το έχουν μάθει έτσι, και μετά από πολύ καιρό προσπαθούν να το μάθουν αλλιώς. Μου ακούγεται πολύ λογικό να φωνάζει και να διαμαρτύρεται, κι εγώ κάπως έτσι θα αντιδρούσα κι ας είμαι 35 χρόνια μεγαλύτερή της. Πάντως, όποια λύση κι αν βρείτε, πιστεύω ότι θα πρέπει η μετάβαση να γίνει πολύ αργά και πολύ σταδιακά. Καλή επιτυχία σας εύχομαι.

wyaMp2.pngcEVCp2.png

ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΕΙΜΑΙ Η ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΙΑ ΚΟΡΟΥΛΑ ΠΟΥ ΚΟΝΤΕΥΕΙ 4 ΜΗΝΩΝ.ΕΝΩ ΚΟΙΜΟΤΑΝ ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΑΡΧΟΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΑΧΗ.ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΟΙΜΟΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙΠΟΤΑ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

Επεξεργάστηκαν by MARIANNA VRADU
υπνος

Διαφημίσεις

ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΕΙΜΑΙ Η ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΙΑ ΚΟΡΟΥΛΑ ΠΟΥ ΚΟΝΤΕΥΕΙ 4 ΜΗΝΩΝ.ΕΝΩ ΚΟΙΜΟΤΑΝ ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΑΡΧΟΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΑΧΗ.ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΟΙΜΟΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙΠΟΤΑ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

σκεψου οτι μπορει να βγαζει δοντακια και ποναει!!

Πέρυσι προσπάθησα στον γιο μας να εφαρμόσω την μέθοδο του "Κοιμήσου παιδί μου". Δεν είμασταν έτοιμοι, ούτε εμείς ως γονείς ούτε ο μικρός που είχε μάθει να κοιμάται με όλους τους λάθους κατα τη γνώμη μου τρόπους (κούνημα, αγκαλιά, καρότσι κλπ). Εν τω μεταξύ γεννήθηκε και η μπέμπα κι ήταν ακόμη πιο δύσκολο, ο μικρός μας εκβίαζε να μη βγαίνουμε από το δωμάτιο, η μικρή να κλαίει κι εγώ να την θηλάζω στο πάτωμα περιμένοντας να κοιμηθεί.. Στο τέλος έμαθε κι η μπέμπα στην αγκαλιά και το κούνημα και κοιμόμασταν όλοι εξαντλημένοι κατά τις 12... Η μικρή εκτός των άλλων ήθελε οπωσδήποτε για να κοιμηθεί να κρατάει τα μαλλιά μου, κι αν είναι δυνατόν να κρατάει το τσουλούφι στα χέρια της όταν κοιμάται!!!

Μετά τα Χριστούγεννα πια δεν αντέχαμε άλλο. Η μπέμπα είναι σχεδόν ενός, ο μικρός 29 μηνών και λέω να το εφαρμόσω πάλι. Πρωτοχρονιάτικο δώρο της μικρής μια μαλακή κούκλα με μαλλιά μακρυά (σαν τα μαλλιά που πλέκουμε). Αυτή τη φορά έκανα μεγαλύτερη εισαγωγή. Για μέρες έλεγα οτι τώρα θα κοιμηθούμε μόνοι μας, τα έμαθα και τα δυο μετά το μπάνιο να παίζουμε και να λέμε παραμύθι, αλλά συνέχιζα με τον τρόπο που ήταν μαθημένα (περιορίζοντας λίγο λίγο τα κουνήματα). Μετέφερα την μπέμπα πάλι στο δωμάτιο του αδερφού της - με την κούκλα της βεβαίως (γιατί την είχα στο δικό μου τους τελευταίους μήνες καθώς ξύπναγε κάθε 2 ώρες και ξύπναγε και τον αδερφό της). Την πρώτη μέρα παραπονέθηκαν λίγο, όχι όμως σπαρακτικά κλάμματα, καμία σχέση, απλά γκρίνια. Μην ξεχνάτε οτι τώρα αναγνωρίζω και το κλάμα τους, δεν ξεγελιέμαι!!! Μπήκα στο δωμάτιό τους την πρώτη βραδιά 4-5 φορές, απλά υπενθυμίζοντας νάνι τώρα μόνοι μας και τους έδινα πολλά πολλά φιλιά (αυτό δε το λέει το βιβλίο, είναι δικιά μου παρέμβαση), την 2η βραδιά μπήκα 2 φορές και από τότε τα αφήνω, παίζουν λίγο με τα παιχνίδια, αρκούδια και κουλιά που έχουν στο κρεβάτι κι μετά κοιμούνται χώρις να ξυπνήσουν.

Εν κατακλείδι η συμβουλή μου: δοκιμάστε το μόνο αν το πιστέψετε οτι θα πετύχει. Ο καθένας (μικροί και μεγάλοι) θέλουν τον χρόνο τους.

Απολαμβάνουμε εδώ κι ένα μήνα όλοι τον ύπνο μας!!!

σκεψου οτι μπορει να βγαζει δοντακια και ποναει!!

ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΒΟΛΤΑ ΗΤΑΝ ΗΣΥΧΗ ΚΑΙ ΚΟΙΜΟΤΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΓΚΡΙΝΙΑ

Καλημέρα. Να σου ζήσει η μικρούλα! Το πρώτο σας παιδάκι; Μήπως είναι από τα δοντάκια; Πολλά παιδια δεν κοιμούνται και γκρινιάζουν λόγω των δοντιών. Αν και είναι μικρή ακόμα ίσως να την ενοχλούν. Επίσης μήπως νιώθει κάποιου είδους ανασφάλεια; Της άλλαξες τρόπο που την κοιμίζεις ή δωμάτιο;

5Nstp3.png

vgDUp3.png

Αγαπητή Marianna Vradu, έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με τον γιο μου που είναι και αυτός τώρα 4,5 μηνών. Ενώ μέχρι τώρα ήταν υπόδειγμα μωρού, καθόταν μόνος του, είχαμε φτιάξει ένα ωραιότατο πρόγραμμα, ξαφνικά εδώ και μία βδομάδα έχει μία απίστευτη γκρίνια όταν τον αφήνω μόνο του! Και εμένα όταν τον έχω έξω ή όταν τον παίζουν είναι μια χαρα! Να φανταστεις οτι επειδη προχτες είχε όλη μερα κοιμηθει 30' και εκλαιγε με το που τον αφηνα. τον πηγα στην γιατρο που τον βρηκε μια χαρα!

Και απο δοντια ειπε δεν βλεπει τιποτα! Τι θα κανω δεν ξερω!

κοριτσια καμια ιδεα??????????????????

c3uigj8l12ghbm4e.png

Διαφημίσεις

μηπως κολικοι?ειναι ξυπνια κ ειναι ηρεμη?

Αγαπητή Marianna Vradu, έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με τον γιο μου που είναι και αυτός τώρα 4,5 μηνών. Ενώ μέχρι τώρα ήταν υπόδειγμα μωρού, καθόταν μόνος του, είχαμε φτιάξει ένα ωραιότατο πρόγραμμα, ξαφνικά εδώ και μία βδομάδα έχει μία απίστευτη γκρίνια όταν τον αφήνω μόνο του! Και εμένα όταν τον έχω έξω ή όταν τον παίζουν είναι μια χαρα! Να φανταστεις οτι επειδη προχτες είχε όλη μερα κοιμηθει 30' και εκλαιγε με το που τον αφηνα. τον πηγα στην γιατρο που τον βρηκε μια χαρα!

Και απο δοντια ειπε δεν βλεπει τιποτα! Τι θα κανω δεν ξερω!

κοριτσια καμια ιδεα??????????????????

Καταρχήν είσαι πάλι έγκυος; ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!

Λοιπόν τα μωρά περνάνε φάσεις στον ύπνο τους. Απο εκεί που κοιμούνται μια χαρά, ξαφνικά αρχίζουν διάφορες ιστορίες. Κάνε υπομονή και θα ξαναστρώσει. Πρέπει να είσαι ήρεμη και να μην δείχνεις τον εκνευρισμό σου στο παιδί. το εισπράττει. Επιπλέον μην αποκλείεις το ενδεχόμενο των δοντιών. Μπορεί να μην φαίνονται ακόμα αλλά ίσως να πονάνε τα ούλα του μικρού. Και επίσης καθώς μεγαλώνουν και αναγνωρίζουν το περιβάλλον τους πιθανόν να θέλουν να είναι κολλημένα στη μαμά επειδή εκει νιώθουν ασφάλεια. Να ξέρεις όμως ότι θα ξαναστρώσει..!

(δεν είμαι ειδικός, απλά σου λέω την εμπειρία μου αλλά και κάποια πράματα που έχω διαβάσει)...

5Nstp3.png

vgDUp3.png

vassoulaki δεν ξερω τι ακριβως γινεται .σημερα παλι τα ιδια τωρα ετοιμαζομαι να την παω στο γιατρο.σημερα το κλαμα της ηταν σπαραχτικο αφου εκλαιγα κι εγω θα μας τρελλανουν τα ζουζουνια...θα σε ενημερωσω

μηπως κολικοι?ειναι ξυπνια κ ειναι ηρεμη?

fridoula mou καλησπερα.σημερα ειχα ασχημη μερα με την μπεμπα εκλαιγε συνεχεια και δεν εχει φαει σχεδον καθολου αστα να πανε.τωρα θα παμε στον γιατρο να δουμε

Καλησπέρα κορίτσια!

Είμαι κι εγώ καινούρια μαμα και στο forum νεο μέλος και θα ηθελα την συμβουλή σας στο θέμα του ύπνου. Η μπουμπου μας είναι 3,5 μηνών και στην αρχή είχαμε πολύ μεγάλο πρόβλημα με το βάρος, θηλάζουμε και μέχρι την προηγούμενη βδομάδα το γεύμα μας ήταν κάθε 1 ώρα. Ευτυχώς τώρα έστρωσε λίγο και ο χρόνος αυξήθηκε στις 1,5-2 ώρες όμως έχουμε θέμα με τον ύπνο...Κοιμάται μόνο αγκαλιά στο στήθος ή έχοντάς την αγκαλιά με κούνημα και βόλτες μέσα στο σπίτι.Ακόμα κι αν κοιμηθεί με το που την βάλουμε στην καλαθούνα ξυπνάει αμέσως.Την ξανακουνάμε την ξαναβάζουμε κι αυτό γίνεται για αρκετή ώρα ώσπου επιτέλους κοιμηθεί για κανα μισάωρο, χωρίς όμως τον παραμικρό θόρυβο γιατί ξυπνάει. Προσωπικά επιλέγω αντί για όλο αυτό το σκηνικό να την κοιμίζω αγκαλιά και να την κρατάω για 1 ώρα στα χέρια και αυτήν κοιμάται αμέσως και δεν ξυπνάει με το παραμικρό. Το βράδυ ευτυχώς μετά την ρουτίνα μας παιχνίδι-μπάνιο-ταισμα κοιμάται στο στήθος, την κρατάω λίγο να αποκοιμηθεί καλά και κοιμάται στην καλαθούνα μέχρι τα μεταμεσονύκτια ταισματα(2-3 κάθε βράδυ) και επειδή πάλι ξυπνάει στην καλαθούνα, την κοιμίζω στο κρεβάτι μας!! Ο άντρας μου φωνάζει ότι δεν μπορούμε να κοιμόμαστε όλοι μαζί και ότι την μαθαίνω λάθος και έχει δίκιο αλλά τι να κάνω που καταλαβαίνει άμα την αφήσω κάτω και ξυπνάει αμέσως? Στο κρεβάτι της δεν έχει κοιμηθεί ποτέ... Είναι και στο παιδικο και φοβάμαι να την βγάλω από την κρεββατοκάμαρα τόσο μικρή.Εσείς πότε τα κοιμίσατε στο κρεβατάκι τους? Πότε τα βγάλατε από την καλαθούνα? Πως να την μάθουμε να μην κοιμάται μόνο αγκαλιά αλλά στο κρεβάτι της? Για το ξενύχτι δεν το συζητάω αλλά φοβάμαι και οτι πιάνεται και δεν ξεκουράζεται καλά.Τι κάνατε εσείς οι πιο παλιες και έμπειρες μαμάδες?

Υ.Γ. Το "κοιμίσου παιδί μου" έπειτα από τη σύσταση της παιδιάτρου μου το πήρα αλλά

1ον :αναφέρεται μόνο στα παιδιά με μπιμπερό και πρόγραμμα 4-5 γευμάτων την ημέρα(εμείς κάνουμε 14-16) και

2ον: η μέθοδος με το ελεγχόμενο κλάμα απέχει λίγο από τα πιστεύω μου..

as1cF3z0g410010MTE5ZGx6fDAwMDQ3MTdkfE91ciBwcmVjaW91cyBpcyBhbHJlYWR5.gif

και ακόμα θηλάζουμε !!!

Διαφημίσεις

despinoula μην αγχώνεσαι...εγώ την έβαλα την μικρή της στο δικό της δωμάτιο όταν έγινε 4 μηνών. επειδή όμως όπως και εσύ θηλάζουμε, ξύπναγε πολλές φορές το βράδυ. λόγω και της δουλειάς, επέλεξα να την παίρνω στο κρεβάτι μου όταν ξυπνάει, για να μην ξαγρυπνάω και εγώ ξυπνώντας εκατό φορές...μέχρι πριν 1 εβδομάδα, ξυπνούσε ακόμη, βέβαια όλο και λιγότερο και πιο αργότερα...τώρα εδώ και μια εβδομάδα κοιμάται σερί στο κρεβατάκι της...νομίζω ότι είναι θέμα χρόνου για όλα τα παιδιά...και επιλογής των γονιών βέβαια. αν θέλεις να αποφύγεις τα κλάματα νομίζω ότι πρέπει να πείσεις πρώτα τον άντρα σου ότι δεν είναι κακό τουλάχιστον όσο θηλάζεις να κοιμόσαστε μαζί...

καλή επιτυχία σε ότι αποφασίσεις!!

και αποθηλασε επιτελους!

despinoula μην αγχωνεσαι.και εγω οταν την θηλαζα το ιδιο εκανα.στο κρεββατακι της την εβαλα οταν σαραντησα.τα παιδακια νιωθουν ανασφαλεια και μενα φωναζε ο αντρας μου αλλα τωρα τα σκ που ειναι εδω θελει τα μεσημερια να κοιμαται μαζι της.θα στρωσει μην φοβασαι χρονο θελουν κι αυτα οπως κι εμεις.εγω οταν την εβαλα στο κρεββατι της πηρα κι ενα ραντζο το εβαλα διπλα και σιγα σιγα καθε βραδυ απομακρυνομουνα και τωρα κοιμαται μονη της.θελει υπομονη.ειναι μικρουλια ακομα.σκεψου οτι σε λιγο καιρο θα περασουν στις κρεμες..ολα θα πανε καλα:-P

Κορίτσια το Σάββατο αγόρασα το βιβλίο ''ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ''. Το διάβασα σε 2 ώρες γιατί ήθελα να ξεκινήσω επανεκπαίδευση στον μικρό, δεν πάει άλλο. Ξεκινήσαμε λοιπόν εχτές το μεσημέρι από τον μεσημεριανό ύπνο (μήπως κλάψει λιγότερο το βράδυ). Καλά νομίζω πήγαμε, θα δούμε...ξέρω ότι εξαρτάται από εμένα γιατί πρίν ξεκινήσει το σταθμό του είχα εφαρμόσει την τακτική του ελεγχόμενου κλάματος και είμασταν μια χαρά! από τότε λοιπόν που άρχισε σταθμό άρχισε να ξυπνάει κάθε βράδυ με αποκορύφωμα τον άντρα μου να τον πάιρνει στο κρεββάτι και να χάσουμε την μπάλα. Και αυτό γιατί ούτε και εκεί κοιμάται αλλά στριφογυρίζει.

Τελοσπάντων΄, ήθελα να σας πώ για το βιβλίο ότι η μέθοδος που συστήνει είναι άκρως λογική και εντελώς ελεγχόμενη. Σε καμία περίπτωση δεν λέει πουθενά ότι αφήνουμε το παιδί με τον εμετό αν έχει κάνει, όπως έχει γραφτεί εδώ. Το αντίθετο λέει και μάλιστα με πολύ ωραίο τρόπο.

Σας προτείνω να το διαβάσετε, έχει ευχάριστη γραφή και διαβάζεται εύκολα όπως αναφέρθηκε και απο μια άλλη κοπέλα πιο πάνω.

Σε καμία περίπτωση δεν λέει πουθενά ότι αφήνουμε το παιδί με τον εμετό αν έχει κάνει, όπως έχει γραφτεί εδώ. Το αντίθετο λέει και μάλιστα με πολύ ωραίο τρόπο.

Επειδη δεν το εχω διαβασει το βιβλιο να κανω μια ερωτηση: Γραφει οτι αν κανει το παιδι εμετο απο το κλαμα καθαριστε το? Δηλαδη "επιτρεπει" να φτασει το παιδι σε σημειο που να κανει εμετο απο το κλαμα?

Επειδη δεν το εχω διαβασει το βιβλιο να κανω μια ερωτηση: Γραφει οτι αν κανει το παιδι εμετο απο το κλαμα καθαριστε το? Δηλαδη "επιτρεπει" να φτασει το παιδι σε σημειο που να κανει εμετο απο το κλαμα?

Μερικά παιδάκια που κάνουν εμετό από το κλάμα είναι μια τακτική που ακολουθούν κάθε φορά που τα δυσαρεστεί κάτι. Χωρίς να περάσει πολύ ώρα, ακόμα και το 1ο λεπτό κλάματος κάνουν εμετό. Φίλης μου το αγοράκι αν το αφήσεις έστω και 1 λεπτό να κλάψει θα κάνει εμετό.

Τέλοσπάντων το βιβλίο αναφέρει ότι πρέπει να μπαίνεις ανα 3 λεπτά μέσα στο δωμάτιο του και να το καθυσηχάζεις και δεν επιτρέπει όπως αναφέρεις να φθάσει το παιδί σε αυτό το σημείο. Από εσένα εξαρτάται αν θα το ηρεμήσεις σωστά την ώρα που μπαίνεις στο δωμάτιό του. Αν δηλαδή το παιδί σου σου ζητήσει να παίξει με ένα μαχαίρι και κλαίει γοερά ώσπου να κάνει εμετό τι σημαίνει; ότι εσύ του επέτρεψες να φθάσει σε αυτό το σημείο; ένα παράδειγμα σου έφερα.

καλημερα κοριτσια!κι εγω αγορασα το βιβλιο αλλα δεν καταλαβαινω κατι και θελω να με βοηθησετε!το μωρακι μου ειναι 4 μηνων σχετικα κοιμαται καλα αλλα δεν καταλαβαινω για τις ωρες του φαγητου .εμενα δεν τρωει αυτες τις ωρες.τρωει 9-1-5-9 και μετα την ταιζω κοιμισμενη γυρω στις μια.μπορει κποια να μου εξηγησει.γινεται να της αλλαξω εγω το ωραριο?εχω μπερδευτει

MARIANNA να σου ζήσει. Είναι πολύ μικρό ακόμα το μωράκι σου για να του εφαρμόσεις μια τέτοια μέθοδο. Σύνήθως μετά τους 9 μήνες τους μαθαίνουμε πως να κοιμούνται. Πρέπει καταρχήν το μωρό να τρώει φαγητό αλλά πέρα από αυτό 4 μηνών έχει ανάγκη από την αγκαλίτσα της μαμάς του, δεν έχει προλάβει να κακομάθει μην ανυσηχείς (σε περίπτωση που σκέφτεσαι να εφαρμόσεις την μέθοδο). Τώρα γιατί θέλεις να της αλλάξεις ωράριο; Μια χαρά είναι για 4 μηνών μωράκι...Το ωράριο που γράφει το βιβλίο είναι για τα παιδιά που τρώνε φαγητό βρε.

Κορίτσια εμένα είναι 15 μηνών και εδώ και 5 μήνες δεν έχουμε κοιμηθεί στο σπίτι πάνω από 4 ώρες.

Δεν είναι ότι δεν θέλει απλά την κούνια του,αλλά θέλει χέρια και μετά στο κρεβάτι μας όταν θα έχει κοιμηθεί για τα καλά.

Έβαλα δίπλα στην κούνια του κρεβάτι ενωμένο μαζί και πάλι δεν υπάρχει αποτέλεσμα.Κλαίει και χτυπιέται ώρες συνέχεια.

Και αν τύχει και κοιμηθεί,θα είναι για το πολύ 2 ώρες και μετά ξανά μανά τα ίδια.

Η κόρη μας είναι 6,5 χρονών και πήγε στο κρεβάτι της μόλις ήρθε ο μικρός στο σπίτι.

Ζήλεψε μάλλον που ο μικρός θα έχει το δικό του κρεβάτι και πήγε από μόνη της στο κρεβάτι της.

Δεν θέλουμε να περάσουμε ξανά τα ίδια πάλι.

Τι να κάνουμε?

• 2 εβδομάδες μετά...

Geia se oles tis mamades.

Edo kai meres diavazo to forum gia ta provlimata ypnou mipos vro kati paromoio me to diko mou provlima.

To vlastari mou einai 2,5 minon. Apo tis protes meres pou irthame spiti prospathisa eixame fasaria tin imera kai isyxia kai xamilo fotismo to vradi.

Etsi kaname efkolo na ksexorisoume nyxta me mera.

To provlima ton perisoteron mamadon... opos kai ta perisotera vivlia anafertontai se provlimata ypnou to vrady.

Emeis exoume to antitheto. Den koimomaste katholou tin imera... ma katholou.

To vrady kanoume banaki stis 8 kai to argotero 8.30 - 9.00 exoume koimithei.

I proti dosi krataei apo 3-5 ores. Meta koimomaste allo ena 3 oro .

Omos me to pou tha ksimerosei den exoume ypno me tipota. Nystazei... griniazei alla to mati garida. Fysika exo dokimasei ta panta.... kserete ola ta kolpa.

Thilazo apoklistika kai pistevo oti xortainei giati to varos tou einai para poly kalo (kai me to parapano eipe o paidiatros).

Eixe kamia sas paromoio provlima.... ti kanate... yparxei lysi.

Einai mikroulis gia na koimate toso ligo. Kai exei anagki gia parapano ores ypnou.

perimeno me agonia kapoia apantisi:confused:

και στα δυο παιδια ειχα τετοιο θεμα και μονο η πιπιλα με εσωσε... ξερω ομως οτι δεν ειναι καλο να δινεις πιπιλα αν θηλαζεις μπορει να μπερδευτει.. εχεις σκεφτει να το κουβαλας σε sling? ειναι ακομη μικρουλι και προφανως θελει αγκαλια, στην αγκαλια δε σου κοιμαται;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...