Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΒΑΛΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΠΝΟΥ(κοιμήσου παιδί μου)

olir

Recommended Posts

γεια σας κοριτσια!ειμαι καινουργια στην παρεα και θελω και εγω τη βοηθεια σας.εχω μια μικρη πριγκηπισα 10 μηνων και δυστυχως την εμαθα μαλλον να κοιμαται αγκαλια και κουνοντας την περα δωθε καθε βραδυ.μεχρι τωρα επινε το γαλα της και την επαιρνε και ο υπνος.Εδω και μερικες μερες ομως πινει το γαλα της και σηκωνεται και παιζει μεσα στο κρεββατι της και μαλιστα γελωντας δυνατα πηγαινει περα δωθε σαν να την κυνηγω.βλεπω παντως οτι απο την μερα που γεννηθηκε καθε τρεις και λιγο αλλαζει συνηθειες υπνου.Βεβαια σπανια μεχρι σημερα ξυπναει μεσα στη νυχτα.θα θελα να σας ρωτησω αν θα πρεπει να τη μαθω να κοιμαται επιτελους μονη της και να μην την κουναω πια γιατι μου εχει φυγει η μεση!!Ακομα και το μεσημερι την κουναω!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αφού έχει μάθει έτσι, θα ήταν λίγο άδικο να προσπαθήσεις από μόνη σου να της μάθεις τώρα κάτι διαφορετικό γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα δυσανασχετήσει, και θα έχει και δίκιο. Εκτός αν το "ζητήσει" από μόνη της, και νομίζω ότι αυτό που σου κάνει αυτή τη στιγμή θα μπορούσε να είναι ένα σήμα εκ μέρους της οτι είναι έτοιμη να φύγει απ'την αγκαλιά για νανούρισμα και να περάσει σε άλλη φάση. Δοκίμασέ το, μπορεί να εκπλαγείς. Ή δοκίμασε να την πας πιο σταδιακά, ίσως λίγο κούνημα και πριν αποκοιμηθεί εντελώς να τη βάλεις στο κρεβατάκι της και να δεις πώς θα αντιδράσει. Αλλά για να λες ότι σηκώνεται μόνη της και παίζει πάνω-κάτω, μάλλον θα αντιδράσει θετικά.

wyaMp2.pngcEVCp2.png

Καλησπέρα κι από μένα, ο τίτλος τα λέει όλα...

ΘΕΛΩ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΠΙΟ ΕΜΠΕΙΡΩΝ ΜΑΜΑΔΩΝ πως έχουν αντιμετωπίσει το πρόβλημα ύπνου. Ο μικρός μου από νεογέννητο που ήταν, δεν κοιμόταν πολλές ώρες κατά τη διάρκεια της μέρας δηλ.αυτό που διάβαζα 3- 4 ώρες, μετά από κάθε γεύμα θα κοιμόταν 30-45 λεπτά, τα βράδια πάλι ξύπναγε συχνά καθώς θήλαζα μέχρι 7 μηνών.

Τώρα είναι σχεδόν 11 μηνών και αντιμετωπίζω μεγάλο πρόβλημα με τον ύπνο του. Ξυπνάει μέσα στη νύχτα, σηκώνεται όρθιος και κρατιέται από τα κάγκελα της κούνιας του και κλαίει γοερά. Ηρεμεί μόνο αν τον πάρω αγκαλιά, τον νανουρίζω στην αγκαλιά μου(πρέπει να είμαι όρθια παρακαλώ και να πηγαινοέρχομαι!!) Και καλά αυτό θα το έκανα, έλα όμως που δεν μπορεί να κοιμηθεί, κουτουλάει, βλέπεις ότι παιδεύεται αλλά είναι σαν να μην τον παίρνει ο ύπνος.΄Εχω καταλήξει πολλές φορές να τον παίρνω και στο δικό μου κρεββάτι αλλά κι εκεί στριφογυρίζει, δεν μπορεί να κοιμηθεί.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, κοιμάται 2 φορές, μάξιμουμ 1 ώρα την κάθε φορά. Εχει πολύ καλή διάθεση κατά τα άλλα, είναι πολύ ήρεμο και κοινωνικό παιδάκι, δεν είναι γκρινιάρης την ημέρα. το βράδυ στις 20.00 τον κάνουμε μπάνιο, το οποίο λατρεύει, τον ταιζω γάλα και μέχρι τις 21.00 έχει κοιμηθεί. Από κει και πέρα, μπορεί να ξυπνήσει 1.30 ή 3.30 ή ότι ώρα του έρθει, θα τον ταίσω και 1 φορά κατά τη διάρκεια της νύχτας γιατί βλέπω ότι το θέλει.

Εχω σκεφτεί όντως ότι το έχω κακομάθει επειδή κάθε φορά που είναι να κοιμηθεί τον έπαιρνα αγκαλιά. Οπου και να διαβάσω λένε για αυτή τη μέθοδο, να το αφήσεις να κλάψει μερικές ημέρες να πηγαινοέρχεσαι στο δωμάτιό του κτλ, διάβασα και το βιβλίο.

Αναρωτιέμαι όμως αν υπάρχει άλλη μέθοδος, έχει να κάνει με το παιδί, δεν ξέρω τι ναπω. Να σημειώσω ότι μερικές νύχτες που τον έχω αφήσει στην πεθερά μου έχει ξυπνήσει μόνο μία φορά, ήπιε το γάλα του και ξανακοιμήθηκε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! κι εγώ τραβάω τα μαλλιά μου.

Μήπως έχει να κάνει με μένα??? Δεν με πειράζει να ξυπνάει μία φορά, να τον ταίζω και να τον νανουρίσω για 10 λεπτά στην αγκαλιά μου. Χθες π.χ. ξύπνησε στις 3.30 τον τάισα και δεν μπορούσε να κοιμηθεί με τίποτα, τον είχα πάνω από μια ώρα πάνω-κάτω, η πλάτη κια η μέση μου έχουν κλατάρει, τον έβαλα στο κρεββάτι του κλάμμα, στο δικό μου στριφογύρναγε, να μην τα πολυλογώ,κοιμήθηκε στις 5, μετά στις 6 και μεετά στις 7. άσε που δεν κλείνω ούτε εγώ μάτι και καταρρέω

Εχετε καμμια ιδέα γιατί το κάνει αυτό??? Συμβαίνει σε καμμιά άλλη??

Εγώ είμαι της σχολής που λέει βάλε το παιδί στο κρεβάτι του και να πηγαινοέρχεσαι, οπότε ίσως και να μην είμαι ο καταλληλότερος άνθρωπος να σου δώσει συμβουλή πάνω σ'αυτό. Δεν ξέρω, αλήθεια, πώς πρέπει να αντιμετωπίσεις το θέμα αυτό σε ένα παιδάκι αυτής της ηλικίας. Μήπως όμως θα έπρεπε να αρχίσεις σιγά-σιγά να του κόβεις το γάλα της νύχτας (εννοώ αυτό το γεύμα στις 3 ή 4 τα ξημερώματα). Είναι αρκετά μεγάλο το παιδί τώρα, υποτίθεται ότι σ'αυτή την ηλικία και με την προϋπόθεση ότι την ημέρα τρώνε καλά και πριν πάνε για ύπνο έχουν πιει όσο γάλα χρειάζεται για να χορτάσουν, το επόμενο γεύμα τους είναι την άλλη μέρα το πρωί. Βέβαια, είναι συνήθεια, και μια συνήθεια κόβεται δύσκολα. Πάντως, αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι τα παιδιά αντιδρούν στον καθένα μας ανάλογα με τον τρόπο που έχουν μάθει να αντιδρούν. Με βάση αυτή τη λογική, αν όταν είναι μαζί σου έχει μάθει να ξυπνάει συχνά μέσα στο βράδυ, να τρώει, και να στριφογυρίζει, τότε αυτό θα επιλέγει να κάνει. Ενώ αν με την πεθερα σου έχει μάθει να κοιμάται, να ξυπνάει μόνο μια φορά για να φάει και μετά να ξανακοιμάται χωρίς θέμα, τότε αυτό θα κάνει όταν είναι μαζί της.

Δεν ξέρω. Φαντάζομαι ότι μπορεί να σε βοηθήσει καλύτερα μία μαμά που έχει αντιμετωπίσει ή αντιμετωπίζει το ίδιο θέμα με εσένα. Ελπίζω, όμως, να βρεις μια φόρμουλα σύντομα για να κοιμηθεί και το παιδί πιο ήρεμα αλλά και για να ξεκουράσεις τη φουκαριάρα τη μέση σου.

wyaMp2.pngcEVCp2.png

Εγώ είμαι της σχολής που λέει βάλε το παιδί στο κρεβάτι του και να πηγαινοέρχεσαι, οπότε ίσως και να μην είμαι ο καταλληλότερος άνθρωπος να σου δώσει συμβουλή πάνω σ'αυτό. Δεν ξέρω, αλήθεια, πώς πρέπει να αντιμετωπίσεις το θέμα αυτό σε ένα παιδάκι αυτής της ηλικίας. Μήπως όμως θα έπρεπε να αρχίσεις σιγά-σιγά να του κόβεις το γάλα της νύχτας (εννοώ αυτό το γεύμα στις 3 ή 4 τα ξημερώματα). Είναι αρκετά μεγάλο το παιδί τώρα, υποτίθεται ότι σ'αυτή την ηλικία και με την προϋπόθεση ότι την ημέρα τρώνε καλά και πριν πάνε για ύπνο έχουν πιει όσο γάλα χρειάζεται για να χορτάσουν, το επόμενο γεύμα τους είναι την άλλη μέρα το πρωί. Βέβαια, είναι συνήθεια, και μια συνήθεια κόβεται δύσκολα. Πάντως, αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι τα παιδιά αντιδρούν στον καθένα μας ανάλογα με τον τρόπο που έχουν μάθει να αντιδρούν. Με βάση αυτή τη λογική, αν όταν είναι μαζί σου έχει μάθει να ξυπνάει συχνά μέσα στο βράδυ, να τρώει, και να στριφογυρίζει, τότε αυτό θα επιλέγει να κάνει. Ενώ αν με την πεθερα σου έχει μάθει να κοιμάται, να ξυπνάει μόνο μια φορά για να φάει και μετά να ξανακοιμάται χωρίς θέμα, τότε αυτό θα κάνει όταν είναι μαζί της.

Δεν ξέρω. Φαντάζομαι ότι μπορεί να σε βοηθήσει καλύτερα μία μαμά που έχει αντιμετωπίσει ή αντιμετωπίζει το ίδιο θέμα με εσένα. Ελπίζω, όμως, να βρεις μια φόρμουλα σύντομα για να κοιμηθεί και το παιδί πιο ήρεμα αλλά και για να ξεκουράσεις τη φουκαριάρα τη μέση σου.

Σ'ευχαριστώ για την απάντησή σου, εσύχρειάστηκε να το κάνεις αυτό να το μάθεις να κοιμάται αφού κλάψει 3-4 μέρες?? Οταν πάει για ύπνο το βράδυ θα φάει γύρω στα 150 ml γάλα, οπότε όταν ξυπνήσει τη νύχτα τον προσπαθώ πρώτα να τον κοιμήσω αλλά τελικά δεν ησυχάζει αν δεν φάει εγώ νομίζω ότι πεινάει γιατί εκεί πίνει 200 ml περίπου. Εχω δοκιμάσει να τον ταίσω κατά τις 23.00 που πάω για ύπνο αλλά εκνευρίστηκε τόσο που κάποιος του χάλασε την ησυχία του για να τον ταίσω που έγινε χειρότερα.

Νοιώθω ότι όταν ξυπνάει εκνευρίζεται τόσο που έχει διακοπεί ο ύπνος του και γι'αυτό δυσκολεύεται.

Στην πεθερά μου δεν κοιμάται συχνά για να έχω ένα συνεχές παράδειγμα αλλα σ'αυτήν όταν ξυπνήσει θα τον ταϊσει και θα της κοιμηθεί αμέσως. Δεν είναι ότι δεν τον ταίζει. Κι αυτή όταν τον κοιμίζει με τον ίδιο τρόπο, αγκαλίτσα και περπάτημα.

Δεν ξέρω τι να πω. Λες να τσιτώνει με μένα και γιατί?? Η μαμά του δεν είμαι?? Αφού καμιά φορά που ξυπνάει ο άντρας μου και προσπαθεί να τον κοιμήσει, χαλάει κόσμο και θέλει εμένα, αντιφατική συμπεριφορά.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κι από μένα, ο τίτλος τα λέει όλα...

ΘΕΛΩ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΠΙΟ ΕΜΠΕΙΡΩΝ ΜΑΜΑΔΩΝ πως έχουν αντιμετωπίσει το πρόβλημα ύπνου. Ο μικρός μου από νεογέννητο που ήταν, δεν κοιμόταν πολλές ώρες κατά τη διάρκεια της μέρας δηλ.αυτό που διάβαζα 3- 4 ώρες, μετά από κάθε γεύμα θα κοιμόταν 30-45 λεπτά, τα βράδια πάλι ξύπναγε συχνά καθώς θήλαζα μέχρι 7 μηνών.

Τώρα είναι σχεδόν 11 μηνών και αντιμετωπίζω μεγάλο πρόβλημα με τον ύπνο του. Ξυπνάει μέσα στη νύχτα, σηκώνεται όρθιος και κρατιέται από τα κάγκελα της κούνιας του και κλαίει γοερά. Ηρεμεί μόνο αν τον πάρω αγκαλιά, τον νανουρίζω στην αγκαλιά μου(πρέπει να είμαι όρθια παρακαλώ και να πηγαινοέρχομαι!!) Και καλά αυτό θα το έκανα, έλα όμως που δεν μπορεί να κοιμηθεί, κουτουλάει, βλέπεις ότι παιδεύεται αλλά είναι σαν να μην τον παίρνει ο ύπνος.΄Εχω καταλήξει πολλές φορές να τον παίρνω και στο δικό μου κρεββάτι αλλά κι εκεί στριφογυρίζει, δεν μπορεί να κοιμηθεί.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, κοιμάται 2 φορές, μάξιμουμ 1 ώρα την κάθε φορά. Εχει πολύ καλή διάθεση κατά τα άλλα, είναι πολύ ήρεμο και κοινωνικό παιδάκι, δεν είναι γκρινιάρης την ημέρα. το βράδυ στις 20.00 τον κάνουμε μπάνιο, το οποίο λατρεύει, τον ταιζω γάλα και μέχρι τις 21.00 έχει κοιμηθεί. Από κει και πέρα, μπορεί να ξυπνήσει 1.30 ή 3.30 ή ότι ώρα του έρθει, θα τον ταίσω και 1 φορά κατά τη διάρκεια της νύχτας γιατί βλέπω ότι το θέλει.

Εχω σκεφτεί όντως ότι το έχω κακομάθει επειδή κάθε φορά που είναι να κοιμηθεί τον έπαιρνα αγκαλιά. Οπου και να διαβάσω λένε για αυτή τη μέθοδο, να το αφήσεις να κλάψει μερικές ημέρες να πηγαινοέρχεσαι στο δωμάτιό του κτλ, διάβασα και το βιβλίο.

Αναρωτιέμαι όμως αν υπάρχει άλλη μέθοδος, έχει να κάνει με το παιδί, δεν ξέρω τι ναπω. Να σημειώσω ότι μερικές νύχτες που τον έχω αφήσει στην πεθερά μου έχει ξυπνήσει μόνο μία φορά, ήπιε το γάλα του και ξανακοιμήθηκε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! κι εγώ τραβάω τα μαλλιά μου.

Μήπως έχει να κάνει με μένα??? Δεν με πειράζει να ξυπνάει μία φορά, να τον ταίζω και να τον νανουρίσω για 10 λεπτά στην αγκαλιά μου. Χθες π.χ. ξύπνησε στις 3.30 τον τάισα και δεν μπορούσε να κοιμηθεί με τίποτα, τον είχα πάνω από μια ώρα πάνω-κάτω, η πλάτη κια η μέση μου έχουν κλατάρει, τον έβαλα στο κρεββάτι του κλάμμα, στο δικό μου στριφογύρναγε, να μην τα πολυλογώ,κοιμήθηκε στις 5, μετά στις 6 και μεετά στις 7. άσε που δεν κλείνω ούτε εγώ μάτι και καταρρέω

Εχετε καμμια ιδέα γιατί το κάνει αυτό??? Συμβαίνει σε καμμιά άλλη??

Νυσταγμενη μανουλα τι μου θυμιζεις....εκανα να κοιμηθω 14 μηνες βραδυ!!!Μολις εκλεισε τους 14 μηνες κοιμηθηκαμε σερι 6ωρο και πετουσα!!!Βεβαια τωρα παλι δεν κοιμαμαι γιατι εχω τον 2ο γιο 4 μηνων!Ο μεγαλος μου τωρα ειναι 23 μηνων και ακομα ξυπναει καμια φορα την νυχτα.Οτι και να δοκιμασα δεν ειχε αποτελεσμα.Το κλαμα δεν το αντεχα και εγω γιατι τον επιανε υστερια και δεν ηθελα... ξυπνουσε και αυτος για να φαει και μετα βολτα και αγκαλια για να κοιμηθει.και ημουν και εγυος στο 2ο...Αστα να πανε....Τα φωτα σβηστα δεν ανοιγαμε το βραδυ καθολου γιατι μια φορα που καναμε το λαθος παιζαμε απο τις 3 μεχρι τις 5:(Εμενα η παιδιατρος μου μου ειχε πει οτι αν ξυπναει και πειναει να τον ταϊζω.να τσεκαρω ομως τις ποσοτητες μηπως απλα πιπιλιζει και δεν τρωει.Αυτος βεβαια ετρωγε και απο τα 2 στηθη γιατι και που εμεινα εγκυος τον θηλαζα.Ο δευτερος δεν ειναι ετσι καθολου!απο οταν γεννηθηκε ξυπναει τρωει και κοιμαται 3ωρα στην αρχη και 4ωρα τωρα τα βραδια ξυπναει συγκεκριμενες ωρες για να φαει, 2 φορες,και δεν θελει αγκαλια θελει την ηρεμια του...στο μαιευτηριο εκλαιγε αν τον κρατουσαμε λιγο παραπανω,ηθελε το πυρεξ του:PΕχω καταληξει η οτι ειναι στο παιδι η οτι τα πρωτα τα καλομαθαινουμε εμεις.... υπομονη και συντομα θα κοιμηθεις....

Μηπως του λειπει ο θηλασμος; Εχω ακουσει οτι οταν αποθηλαζουν θελουν περισσοτερες αγκαλιες...

Τεσπα... Εχω ακουσει αυτη την μεθοδο, σε καποιους εχει δουλεψει, εγω δεν το εχω κανει. Προγραμματιζεις τις αφυπνισεις του. Δηλ. αν ειναι να ξυπνησει στις 3.30 περριπου πας εσυ στις 3.20 και κανεις την ιδια διαδικασια που θα εκανες αν ξυπναγε μονος αλλα τωρα το ξεκινας εσυ, πριν ξυπνησει μονο του. Το κανεις για λιγες μερες... Μετα το 3.20 το κανεις 3.30, μετα 3.45, και σιγα σιγα αυξανεις τα διαστηματα του υπνου... Δε το δοκιμαζεις να δεις πως θα παει;

Έχει απόλυτο δίκιο η Alis ότι είναι και στο παιδί. Εγώ έχω δίδυμα. Με τη μία δεν χρειάστηκε ποτέ να ασχοληθώ ως προς τον ύπνο της. Έτρωγε, την έβαζα στο κρεβατάκι της και κοιμόταν αμέσως, χωρίς να κλαίει και να θέλει αγκαλιές και πέρα-δώθε. Η άλλη όμως μας ταλαιπώρησε, αλλά πιο πολύ ταλαιπωρήθηκε το ίδιο το παιδάκι. Αφού δοκιμάσαμε διάφορους τρόπους που κανένας δεν φαινόταν να βοηθάει το μωρό, εν αντιθέσει γινόταν όλο και πιο νευρικό και ανήσυχο ως προς τον ύπνο, καταλήξαμε στη μέθοδο που σου είπα. Χρειάστηκαν, βέβαια, περίπου 2 βδομάδες μέχρι να το μωρό να μπαίνει στο κρεβάτι του και να κοιμάται ήρεμο και ήσυχο. Τι να πω, σε εμάς είχε αποτέλεσμα. Σε άλλα παιδάκια αυτή η μέθοδος απλά δε βρίσκει εφαρμογή.

Έχω, πάντως, την αίσθηση, και χωρίς να είμαι βέβαιη γι'αυτό οπότε μανούλες που θηλάζεται ή θηλάζατε διορθώστε με αν κάνω λάθος, ότι τα μωράκια που θηλάζουν είναι πιο δύσκολο να μπουν σε πρόγραμμα ύπνου το βράδυ χωρίς να ξυπνάνε. Όχι γιατί υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Εννοώ ότι όταν ένα μωρό τρέφεται από μπουκάλι, ξέρουμε πάντα πόσο τρώει, οι ωρες ταίσματος είναι πιο στάνταρ, είναι πιο εύκολο να μπει το παιδί σε πρόγραμμα. Όταν θηλάζεις, επειδή δεν είναι σίγουρο πόσο έχει φάει το μωρό, αν έχω καταλάβει καλά, χρειάζεται να τα ταίζει η μανούλα πιο συχνά και μέσα στη νύχτα όταν αυτό πεινάει. Είναι η φύση του θηλασμού τέτοια. Μαθαίνουν έτσι, μετά θέλουν λίγο χρόνο περισσότερο. Ξέρω'γω; Θα τον βρεις τον τρόπο, θέλει υπομονή και λίγο ψάξιμο.

wyaMp2.pngcEVCp2.png

Koριτσια .βοηθεια εχω να κοιμηθω ολοκληρη νυχτα απο τοτε που γεννηθηκε!!Ειναι 9 μηνων εχει μαθει να κοιμαται μονος του κατα τις 8 αλλα....Δεν πινει το γαλα του πριν κοιμηθει,τσιριζει δεν το θελει με τιποτα.Τον ξυπναω κατα τις 11 να του δωσω γαλα ετσι ωστε να μην ξυπνησει αργοτερα,ξυπναει συνηθως στις 3,αλλα ενω δειχνει να το θελει προσποιειται οτι πινει αλλα στην ουσια δεν πινει σταγονα!Εχω αλλαξει μπιμπερο,εχω δοκιμασει τα παντα!!

Θα ξυπνησει παντα στις 3 ορθιος στα καγκελα,στην αρχη μιλαει μονος του μετα απολιγο ομως αρχιζει και κλαιει!

Πιστευω κι εγω οτι ενα παιδι μπορεις να το εκπαιδευσεις......

Ταρσου εσυ τι εκανες οταν ξυπνουσε μες τη νυχτα?

Ξεχασα να πω οτι αναγκαστικα τον εχουμε στο δικο μας δωματιο,αφου στοα αλλο κοιμαται η κορη!!Πιστευω οτι αυτο ειναι μεγαλο μειονεκτημα αλλα δυστυχως δεν υπαρχει δυνατοτητα για τριτο δωματιο!

Μου φαινεται τελικα θα παραγγειλω το κοιμησου παιδι μου να μου το φερουν απο την Ελλαδα,να το δοκιμασουμε κι αυτο!!!

θα σαι παντα μεσα στην καρδια μας...

Εγώ πήγαινα στο δωμάτιό τους, την χάιδευα, της τραγουδούσα ψιθυριστά κανένα τραγουδάκι (να μην ξυπνήσει και η άλλη), την κούναγα σιγά-σιγά από την πλατούλα ή το πωπάκι της, μέχρι να ηρεμήσει, να χαλαρώσει και να την αφήσω να κοιμηθεί. Στην αρχή αυτό χρειαζόταν να το κάνω πολλές φορές. Με τον χρόνο μειωνόταν τόσο η συχνότητα, μέχρι που από κάποια στιγμή και μετά σταμάτησε να ξυπνάει το βράδυ. Αλλά δεν την έπαιρνα στα χέρια. Ήμουν εκεί για εκείνη, της κράταγα το χεράκι, της έδινα την παρουσία μου και το χάδι μου, δεν τη σήκωνα απ'το κρεβάτι ομως.

Τώρα για το "μεταμεσονύχτιο" τάισμα (σαν ταινία προβολής ακούγεται :P ), μας είχε προειδοποιήσει από νωρίς η παιδίατρος ότι όσο πιο νωρίς τους το κόψουμε, τόσο πιο καλά θα είναι για τα μωρά. Έτσι ξεκινήσαμε σιγά-σιγά, και μισή ώρα την κάθε φορά, να τους το φέρνουμε όλο και πιο πίσω, μέχρι που ξυπνούσαν, πλέον, κατ'ευθείαν το πρωί για το πρωινό τους γάλα. Αυτο κράτησε κανα δίμηνο, ίσως και λίγο παραπάνω, φαντάσου. Γιατί κάθε μισάωρο που "κατεβάζαμε", το αφήναμε έτσι για 1-2 εβδομάδες, να το συνηθίσουν και μετά άλλο ένα μισάωρο.

Αλλά ξέρεις τι σκέφτομαι; Κάπου είναι και λογικό να εκνευρίζεται όταν τον ξυπνάς για να τον ταίσεις. Και μήπως το ξύπνημα στις 3 δεν είναι γιατί πεινάει αλλά γιατί θέλει την προσοχή σου και όχι το γάλα του; Για να μη σου πίνει γάλα εκείνη την ώρα, φαντάζομαι ότι δεν ξυπνάει γιατί πεινάει.

Θέλει υπομονή μεγάλη. Μικρούλια πλασματάκια είναι, θέλουν τον χρόνο τους, μπορεί εκεί που λες ότι τα κατάφερες να σου κάνουν ένα πισωγύρισμα και ξανά πάλι απ'την αρχή. Αλλά, να σου πω τι πιστεύω; Τα μωρά μας τ'αγαπάμε και τα λατρεύουμε, αλλά όταν φτάνουμε στο σημείο να εξαντλούμαστε εντελώς και δεν έχουμε πια καθόλου δυνάμεις, δεν βοηθάμε και το παιδί έτσι. Γιατί για να μπορούμε να έχουμε καλά τα μωρά μας, πρέπει πρώτα να είμαστε καλά εμείς.

wyaMp2.pngcEVCp2.png

Διαφημίσεις

Αφού έχει μάθει έτσι, θα ήταν λίγο άδικο να προσπαθήσεις από μόνη σου να της μάθεις τώρα κάτι διαφορετικό γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα δυσανασχετήσει, και θα έχει και δίκιο. Εκτός αν το "ζητήσει" από μόνη της, και νομίζω ότι αυτό που σου κάνει αυτή τη στιγμή θα μπορούσε να είναι ένα σήμα εκ μέρους της οτι είναι έτοιμη να φύγει απ'την αγκαλιά για νανούρισμα και να περάσει σε άλλη φάση. Δοκίμασέ το, μπορεί να εκπλαγείς. Ή δοκίμασε να την πας πιο σταδιακά, ίσως λίγο κούνημα και πριν αποκοιμηθεί εντελώς να τη βάλεις στο κρεβατάκι της και να δεις πώς θα αντιδράσει. Αλλά για να λες ότι σηκώνεται μόνη της και παίζει πάνω-κάτω, μάλλον θα αντιδράσει θετικά.

σ'ευχαριστω για τη βοηθεια θα το προσπαθησω.

Αλλα εχει πολυ νευρο και δεν ξερω αν θα τα καταφεερω.

θα φανει στην πορεια.

as pw ki egw thn istoria mas...emeis eimastan apo tous tuxerous to mwro mas den ksupnouse ta bradia apo hmerwn mexri k enos etous....nai-nai...apo hmerwn...ston upno tou to taiza....k meta "kalhmera sas"...otan xronise omws k meta arxisame na bgazoume dontakia...arghsame blepete...k na perpatame...k na ksupname me tsirides......mia ton eperna agalia k ton ksanaebaza sto krebati tou k alles fores kourasmenh ton pername sto diko mas....

ap'oti katalaba auto ton mperdeue...akomh k meshmeri na ton ebaza mazi mas gia ypno...to bradu ksupnouse...parolo pou mporei na eixe koimithei kala to prohgoumeno bradu...........

etsi loipon apofasisa na mhn tou dinw mperdemena mhnumata k otan ksupnouse ton hremousa k ton ksanakoimiza sto krebati tou...k ta meshmeria epeishs...ston xwro tou...mporw na pw oti pame teleia!!!!!!!!

aaaaaaaaan ksupnhsei 1-2 fores k koimatai pali eukola...an den koimatai ksaplwnw apenanti sto ntibanaki k koimatai se deutera....auto me to klama tpo dokimasame k me to zori glitwsa to egefaliko...an skefteis pws ki emeis otan klaime theloume parhgoria...oloklhres moulares(xaxa) ta mikra fantasthte...tespa...sas kourasa...ypomonh k kouragio se oles mas!!!!

Καλημερα! Η μικρη μου ειναι 8 μηνων, απο 40 ημερων που δεν τη χωρουσε πια η καλαθουνα την πηγαμε στο κρεβατακι της, ομως κ εγω και ο αντρας μου κοιμομασταν στον καναπε και συνεχιζουμε ακομη να κοιμομαστε, μερικες φορες σηκωνεται το βραδυ και μας βλεπει.Τι να κανουμε...Ασε που δεν κοιμαται ευκολα, αρχιζει κλαει, κλαει, την κουναω στην αγκαλια, αλλα και παλι τιποτα.Με ρικες φορες ξυπναει μες στη νυχτα με κλαμα. Χθες ξυπνησε στις 12 και της εκανα γαλα μπας και κοιμηθει, μολις την αφηνα στο κρεβατι της αρχιζε το κλαμα.

Μηπως του λειπει ο θηλασμος; Εχω ακουσει οτι οταν αποθηλαζουν θελουν περισσοτερες αγκαλιες...

Τεσπα... Εχω ακουσει αυτη την μεθοδο, σε καποιους εχει δουλεψει, εγω δεν το εχω κανει. Προγραμματιζεις τις αφυπνισεις του. Δηλ. αν ειναι να ξυπνησει στις 3.30 περιπου πας εσυ στις 3.20 και κανεις την ιδια διαδικασια που θα εκανες αν ξυπναγε μονος αλλα τωρα το ξεκινας εσυ, πριν ξυπνησει μονο του. Το κανεις για λιγες μερες... Μετα το 3.20 το κανεις 3.30, μετα 3.45, και σιγα σιγα αυξανεις τα διαστηματα του υπνου... Δε το δοκιμαζεις να δεις πως θα παει;

Εχω σταματήσει το θηλασμό από τον Αύγουστο και πάντα ξύπναγε στον ύπνο του. Ισως η ιστορία να ξεκίνησε περισσότερο από τότε που μέσα σε ένα μήνα ο κακομοίρης έβγαλε και τα 8 δόντια και ταλαιπωρήθηκε αρκετά. Ξυπνούσε το βράδυ και πόναγε και είμασταν αγκαλιά για να τον παρηγορήσω. Την προηγούμενη βδομάδα γι 4 μέρες κοιμήθηκε από τις 21.00-ο7.00 με μία μονο διακοπη για να πίνει γάλα. Και είπα ΣΩΘΗΚΑ!!! μετά ξανάρχισε πάλι τα ίδια.

Το σύστημα που λες δεν μπορώ να το κάνω γιατί δεν έχει στάνταρ ώρες που θα ξυπνήσει πχ προχθές ξύπνησε στις 12.30 και για μια ώρα εκλαιγε στην αγκαλιά μου απαρηγόρητος και μετά ξαναξύπνησε στις 8.00 και χθες ανά δύο ώρες μετά τις 12.00 ξύπναγε. ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ!!

[Τώρα για το "μεταμεσονύχτιο" τάισμα (σαν ταινία προβολής ακούγεται :P ), μας είχε προειδοποιήσει από νωρίς η παιδίατρος ότι όσο πιο νωρίς τους το κόψουμε, τόσο πιο καλά θα είναι για τα μωρά. Έτσι ξεκινήσαμε σιγά-σιγά, και μισή ώρα την κάθε φορά, να τους το φέρνουμε όλο QUOTE=tarshou;1422282]Εγώ πήγαινα στο δωμάτιό τους, την χάιδευα, της τραγουδούσα ψιθυριστά κανένα τραγουδάκι (να μην ξυπνήσει και η άλλη), την κούναγα σιγά-σιγά από την πλατούλα ή το πωπάκι της, μέχρι να ηρεμήσει, να χαλαρώσει και να την αφήσω να κοιμηθεί. Στην αρχή αυτό χρειαζόταν να το κάνω πολλές φορές. Με τον χρόνο μειωνόταν τόσο η συχνότητα, μέχρι που από κάποια στιγμή και μετά σταμάτησε να ξυπνάει το βράδυ. Αλλά δεν την έπαιρνα στα χέρια. Ήμουν εκεί για εκείνη, της κράταγα το χεράκι, της έδινα την παρουσία μου και το χάδι μου, δεν τη σήκωνα απ'το κρεβάτι ομως.

και πιο πίσω, μέχρι που ξυπνούσαν, πλέον, κατ'ευθείαν το πρωί για το πρωινό τους γάλα. Αυτο κράτησε κανα δίμηνο, ίσως και λίγο παραπάνω, φαντάσου. Γιατί κάθε μισάωρο που "κατεβάζαμε", το αφήναμε έτσι για 1-2 εβδομάδες, να το συνηθίσουν και μετά άλλο ένα μισάωρο.

Αλλά ξέρεις τι σκέφτομαι; Κάπου είναι και λογικό να εκνευρίζεται όταν τον ξυπνάς για να τον ταίσεις. Και μήπως το ξύπνημα στις 3 δεν είναι γιατί πεινάει αλλά γιατί θέλει την προσοχή σου και όχι το γάλα του; Για να μη σου πίνει γάλα εκείνη την ώρα, φαντάζομαι ότι δεν ξυπνάει γιατί πεινάει.

Θέλει υπομονή μεγάλη. Μικρούλια πλασματάκια είναι, θέλουν τον χρόνο τους, μπορεί εκεί που λες ότι τα κατάφερες να σου κάνουν ένα πισωγύρισμα και ξανά πάλι απ'την αρχή. Αλλά, να σου πω τι πιστεύω; Τα μωρά μας τ'αγαπάμε και τα λατρεύουμε, αλλά όταν φτάνουμε στο σημείο να εξαντλούμαστε εντελώς και δεν έχουμε πια καθόλου δυνάμεις, δεν βοηθάμε και το παιδί έτσι. Γιατί για να μπορούμε να έχουμε καλά τα μωρά μας, πρέπει πρώτα να είμαστε καλά εμείς.

Τα εκανα ολα αυτα και συνεχιζω.......εχω αγορασει ειδικα ποδια για το κρεββατι του που το μετατρεπουν σε κουνια...μετα μου ειπαν μην τον κουνας,πρεπει να μαθει να κοιμαται μονος του!!Μα ξερει να κοιμαται μονος του,τις περισσοτερες φορες τον αφηνω ,του λεω καληνυχτα και κοιμαται....τις περσσοτερες...

Τωρα ξυπναει,του χαιδευω την πλατη και κοιμαται,αυτο βεβαια μπορει να παρει ενα τεταρτο μεχρι και μιση ωρα!!

Και μετα απο λιγο ξανα....

Υπομονη θελει και χρονο το ξερω αλλα οταν εχεις να κοιμηθεις 9 μηνες.....πως να το βοηθησεις σωστα αφου θελεις εσυ βοηθεια....εχεις απολυτο δικιο!!

θα σαι παντα μεσα στην καρδια μας...

Διαφημίσεις

Αυτός καλέ άμα ξυπνήσει χαλάει την πλάση!!!

Δε πα να τον βάλω στο κρεβάτι ούτε χαδάκια στην πλάτη ούτε τρααγουδάκια δεν σταματά να κλαίει μέσα στην κούνια, ηρεμεί μόνο στην αγκαλιά. Γι'α υτό λέω ότι τελικά θα καταλήξω στη μέθοδο που λέτε.

Επιπλέον , να πω ότι ο παιδίατρος μας είπε ότι εφόσον ξυπνάει και δεν ηρεμεί παρά μόνο όταν φάει, 1 φορά όμως κατά τη διάρκεια της νύχτας σημαίνει ότι το έχει ανάγκη και να του δίνω

Κορίτσια γειά και από μένα. Εμένα που είναι σχεδόν 10 μηνών το μόνο που έχω καταφερει είναι να τη βάζω νωρίς για υπνο (στις 8 περίπου), θηλάζοντάς την ή αγκαλιά, αλλά εξακολουθει να ξυπνά τη νύχτα. Θέλω να της το κόψω αλλά είμαι τόσο κουρασμένη που προκειμένου να μη την ακούσω να κλαιει, τη βάζω κατευθείαν στο στήθος μου....και υποθέτω ότι το έχει κάνει πιπίλα.!!!!!!!!! Όσο για το πρόγραμμα για να το εφαρμόσω πρέπει να μην επεμβαίνουν τρίτοι. Πχ. ο άντρας μου: Α! δε μπορώ να την ακούω να κλαίει, στενοχωριέμαι, θα την πάρω αγκαλιά. Η αδελφή μου: Α! τήρεισέ το όταν είσαι μόνη σου. Τώρα που κλαίει δεν πειράζει θα στην κοιμήσω εγώ!

Εννοώ οτι για 3 εβδομάδες δε θα πρέπει την ώρα του ύπνου να είναι κανέις άλλος στο σπίτι εκτός από εμένα. Αλλιώς το παιδάκι μπερδεύεται και δυσανασχετεί, άλλα να κάνουμε τη μία μέρα και άλλα την άλλη.

1gv1p3.png

Εμείς εφαρμόσαμε τη μέθοδο του "κοιμήσου παιδί μου῾ Μας πήρε 4 ημέρες για να κοιμηθεί μόνος του από τις 9.00 το βράδυ μέχρι τις 7.00-8.00 το πρωί. Είναι 9 μηνών σχεδόν και ξυπνούσε κάθε μία με δύο ώρες κάθε νύχτα σχεδόν. Τον έπαιρνα στο κρεβάτι μου και μετά ξανά στην κούνια. Μέχρι που το πήραμε απόφαση να εφαρμόσουμε τη συγκεκριμένη μέθοδο. Την 1η νύχτα μας πήρε 45 λεπτά, τη 2η 30, την 3η 10 και από κει και μετά κοιμάται μόνο με μια μικρή μουρμούρα... ΕΛΠΊΖΩ ΑΥΤΌ ΝΑ ΚΡΑΤΉΣΕΙ!!!

Κορίτσια γειά και από μένα. Εμένα που είναι σχεδόν 10 μηνών το μόνο που έχω καταφερει είναι να τη βάζω νωρίς για υπνο (στις 8 περίπου), θηλάζοντάς την ή αγκαλιά, αλλά εξακολουθει να ξυπνά τη νύχτα. Θέλω να της το κόψω αλλά είμαι τόσο κουρασμένη που προκειμένου να μη την ακούσω να κλαιει, τη βάζω κατευθείαν στο στήθος μου....και υποθέτω ότι το έχει κάνει πιπίλα.!!!!!!!!! Όσο για το πρόγραμμα για να το εφαρμόσω πρέπει να μην επεμβαίνουν τρίτοι. Πχ. ο άντρας μου: Α! δε μπορώ να την ακούω να κλαίει, στενοχωριέμαι, θα την πάρω αγκαλιά. Η αδελφή μου: Α! τήρεισέ το όταν είσαι μόνη σου. Τώρα που κλαίει δεν πειράζει θα στην κοιμήσω εγώ!

Εννοώ οτι για 3 εβδομάδες δε θα πρέπει την ώρα του ύπνου να είναι κανέις άλλος στο σπίτι εκτός από εμένα. Αλλιώς το παιδάκι μπερδεύεται και δυσανασχετεί, άλλα να κάνουμε τη μία μέρα και άλλα την άλλη.

Μου φαίνεται ότι για να μάθει το μωρό να κοιμάται, πρέπει πρώτα να μάθουν όλοι οι άλλοι πώς να σε αφήσουν να μεταχειριστείς το παιδί σου. :roll:

wyaMp2.pngcEVCp2.png

καλημερα!

η δικια μου απο 50 ημερων ειχε αποκτησει απο μονη της προγραμμα στον υπνο εκοψε μονη της τα βραδινα ξυπνηματα για φαι η οτιδηποτε αλλο.το προβλημα ειναι οτι ενω μεχρι εδω ολα ηταν καλα, ξαφνικα απο προχθες εχουν αλλαξει τα παντα.ποναει κλαιει στουν υπνο της ξυπναει ειτε για να φαει ειτε για αγκαλια-λυπαμαι που θα το πω ετσι αλλα δοκιμαζει καθημερινα τις αντοχες μας.δε μ ενοχλει που δε κοιμαται δεν αντεχω ομως να τη βλεπω να υποφερει:(εχω δοκιμασει σχεδον τα παντα οτι διαβασα κ οτι μπορεσα να σκεφτω αλλα δεν....περιμενουμε εναγωνιως τον παιδιατρο να τη δει-ν αποκλεισουμε κατι σοβαρο κ απο κει κ περα τι να πω...βλεποντας κ κανοντας υποθετω.

AfgIp2.png

our daugher 5/8/2009

our son 2/9/2012

our little girl 11/10/2014 we love you all♥

Κορίτσια άρχισα να διαβάζω το"Κοιμήσου παιδί μου' και το βρίσκω εξαιρετικά καλό. Έγω θηλάζω ακόμα oikat και από ότι διάβασα είναι και για μωρά που θηλάζουν.

Elisazbeth να αποκλείσετε πρώτα οτι δεν έχει κάτι το μωράκι σας και όσο για το πρόγραμμα θα το ξαναφτιάξετε νομίζω.

1gv1p3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...