Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΒΑΛΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΠΝΟΥ(κοιμήσου παιδί μου)

olir

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αποφασησα να το αγορασω σημερα αυριο μονο και μονο για να δω τι βλακειες λεει για τα παιδια ρομποτ που παρουσιαζει , οταν το αγορασω και το ριξω μια γρηγορη ματια θα μοιραστω μαζι σας αυτα που διαβασα.

Εμένα ο μικρός για να κοιμηθεί τον βάζω στο κρεβάτι μας και μετά από κανένα μισάωρο με μια ώρα κοιμάται. Όταν καλοκοιμηθεί...τον πέρνω και τον βάζω στη κούνια....Μετά απο καμια ώρα μπορεί να ξυπνήσει οπότε κ τον ξαναπέρνω στο κρεβάτι μας ή μπορεί να κοιμηθεί στη κούνια του σερί ως το πρώι. Να τον αφήσω στη κούνια του και να κοιμηθεί μόνος του..εξ αρχής, χωρίς να τον πάρω στο κρεβάτι μας...δεν υπάρχει περίπτωση....Είναι λίγο δύσκολος ο τρόπος που έχω βρει για να κοιμηθεί...και ιδιαίτερα αν έχουμε κόσμο στο σπίτι...αλλά τι να τον κάνω; Δεν μπορώ να το βασσανίζω το ψυχουλάκι μου...Ευελπιστώ αν μεγαλώσει λιγουλάκι ακομη (τώρα 14 μηνών είναι) να βρούμε τη μέση οδό...

candy και εγώ το ίδιο κάνω..την κοιμίζω στο κρεβάτι μου και μετά την βάζω στο δικό της..τώρα άμα ξυπνήσει ενδιάμεσα την ξαναπαίρνω μαζί μου μέχρι το πρωί..δεν αντέχω να ξαγρυπνάω ξυπνάω και 6.30...

και αποθηλασε επιτελους!

candy,culte κι εγω το ιδιο κανω με το μπεμπακο μου. τον ηρεμει πολυ να ξαπλωνει στο κρεβατι μας και να θηλαζει.οταν τον παρει ο υπνος τον βαζω στο κρεβατακι του.με προβληματιζει λιγο μηπως μαθει ετσι και δε μπορω να του το κοψω αργοτερα,αλλα τωρα δε θελω να τον αφηνω στο κρεβατι του να κλαιει.τον λυπαμαι πολυ.απ'την αλλη μ'αρεσει κιολας να τον εχω στην αγκαλια μου! :-)

ykm0p2.png

Διαφημίσεις

violin

εγώ που τα αγαπάω τα παιδιά μου και θέλω να μάθουν να κοιμούντε μόνα τους για να είμαι ήρεμη και καλή μαζί τους και να μην βλέπουν την μάνα τους ένα κινούμενο ράκος χωρίς αντοχές σου το προτείνω ανεπιφύλακτα το βιβλίο "Κοιμήσου παιδί μου" γιατι έχουμε μπερδέψει την αγάπη με άλλες έννοιες. Δεν σήμαίνει ότι επειδή δεν έχω την δύναμη και το κουράγιο να θέσω όρια αγαπώ πιο πολύ τα παιδιά μου. Εφάρμοσε το βιβλίο κατα γράμμα και θα με θυμηθείς. Αν είστε μόνιμα κουρασμένοι δεν θα μπορείτε να προσφέρεται στο παιδί σας ποιοτικό χρόνο .

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΩ!ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΗΓΑΙΝΕ ΕΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΡΩΙ!ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ?ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ!

και τώρα που έρχετε το δεύτερο τι θα κάνεις; ή μήπως μαζ'ι με το σοκ του δεύτερου παιδιού θα έχει και το σοκ του διωγμού από το κρεβάτι σας; Για σκέψου μήπως είναι καλύτερα να το σταματήσεις πιο πριν

Κοριτσια μεχρι 17 μηνων τον κοιμιζα στο σαλονι. Καθομουνα στον καναπε εβαζα ενα μαξιλαρι στα ποδια μου και τον κουνουσα. Κοιμοταν του εδινα το γαλα και τον πηγαινα στο δωματιο του. Σιγα σιγα του εδινα το γαλα ξυπνιο και μετα κοιμοταν. Τωρα μετακομισαμε στο δωματιο του απο την αρχη. Εχω μια μεγαλη μαξιλαρα, καθομαι κατω σ'αυτην βαζω ενα μαξιλαρι πανω μου, ξαπλωνει πινουμε το γαλα μας και κοιμομαστε, μολις κοιμηθει τον βαζω στο κρεβατι του και αμα μου ξυπνησει το βραδυ (που ξυπναει) τον περνω στο κρεβατι μου παλι πανω στο μαξιλαρι και κοιμαται (δεν υπαρχει περιπτωση να τον αφησω στο κρεβατι μου και να μην κλαψει, δεν θελει καθολου εκει, εχει συνηθισει στο μαξιλαρι). Μολις κοιμηθει τον ξαναπαω στο κρεβατι του. Παλια τον κουνουσα τοσο πολυ που εσπαζαν τα νευρα μου, τωρα αντε να τον κουνησω λιγο, απλα του τραγουδαω λιγο για να τον νανουρισω. Τωρα ειμαστε 20 μηνων καταλαβαινει τα παντα και ωρες ωρες το βραδυ με φωναζει και μολις τον βαλω στο μαξιλαρι μου λεει "αντε νανι τωρα". Απλα και αυτο με το μαξιλαρι δεν ειναι οτι καλυτερο αλλα πιστευω οτι εχω κανει προοδο με το κουνημα και βεβαια που αλλαξαμε χωρο γιατι οταν ειχα κοσμο ή ηταν ο μπαμπας μας σπιτι δεν μπορουσα να τον κοιμισω. Βεβαια τα παιδια αλλαζουν καθε μερα τοσο πολυ που εχει εδω και μια βδομαδα που δεν πινει ολο το γαλα του και μου λεει οχι συνεχεια (τον ξεγελαω και αντε να μου πιει 150-200ml).

Κοριτσια εμας ο μικρος κοιμαται μαζι μας και μετα τη γεννηση της μικρης , τα παιδια δεν χρειαζεται να κοιμοθνται και τα 2 στο κρεββατι του μπαμπα και της μαμας , η μικρη τη βγαλαμε αποτο δωματιο μας 4 μηνων , την ειχαμε σε λικνο εως τον 4ο μηνα διπλα μας , και δεν διαμαρτυρηθηκε καθολου , οποτε η Μαρια 13 μηνων κοιμαται μονηξ της στην κρεβαταρα της και τον Ντινο τον κοιμιζουμε στο κρεββατι του στην αρχη και το ζηταει αυτο και μετα κατα τις 1-2-3 ερχεται σε μας αγκαλια με ενα αρκουδι ... τον περνουμε και τεζα , συνεχιζει . Αμα ειναι αρρωστα και βηχουνε τα κοιμιζουμε χωριστα απο την αρχη για να μην ξυπνανε το ενα το αλλο , οποτε σε τετοια περιπτωση κοιμιζουμε τον Ντινο απο την αρχη μαζι μας . Το καθε παιδι ειναι διαφοεριτικο αποτ ο αλλο και ετσι πρεπει να τα φερομαστε . Εντα3ει ειναι βραδια που με ενοχλει ο μικρος δεν θα πω ψεμματα αλλα ελπιζουμε μολις τοθ αγορασουμε το νεο του κρεββατι , μια κρεαββαταρα 2 μετρα και μεγαλωσει και λιγο τοτε ολα θα αλλα3ουνε και θα θελει να κοιμαται εκει.

Διαφημίσεις

Εμεις παντως να σας πω την αμαρτια μου επιδιωξαμε να ερθει ο μικρος να κοιμαται μαζι μας γιατι ποτε θα ξαναεχουμε τετοια ευκαιρια??/οταν θα παει φανταρος???Οσο για το ζευγαρι αν θελει υπαρχει και χωρος και χρονος να βρεθει μονο του.Αλλα γι αυτο καναμε παιδι....???για να κοιμομαστε ο καθενας στο χωρο του.?αντε μωρε! τωρα θα τα χαρουμε τα παιδακια μας!τι πιο γλυκο απο το να κοιμομαστε ολοι μαζι σκυλια παιδια στο κρεβατι!

διαβαζοντας το συγκεκριμενο τοπικ θεωρησα αδιανοητο να υπαρχει ενα βιβλιο σαν το κοιμησου παιδι μου και ακομη περισσοτερο να βασανισω ετσι το παιδι μου.

για καλη μου τυχη το διαβασα και σε καμια περιπτωση δεν λεει αυτα που αναφερονται παραπανω.διαφορετικα διαβαζαμε αλλο βιβλιο. δεν αναφερεται πουθενα να αφησεις το παιδι να κανει εμετους αλλα οτι το παιδι στην προσπαθεια του να αποσπασει την προσοχη σου μπορει να κανει εμετο. αλλο το ενα και αλλο το αλλο. και φυσικα δεν σου λεει να το αφησεις με τον εμετο αλλα να το καθαρισεις.

τελος παντων εγω τοσο καιρο δεν το αγοραζα διαβαζοντας τις παραπανω γνωμες το θεωρουσα χιτλερικο , οποτε καταλαβαινετε το διαβαζα με προκαταληψη, αλλα καμια σχεση.

το εφαρμοσα και ισα -ισα νιωθω τυψεις που τοσο καιρο το μωρο δεν μπορουσε να ηρεμησει και να κοιμηθει μονο του και αν δεν το επαιρνες αγκαλια απλα δεν κοιμοταν.

οσες-οι ξυπναντε ακομη τα βραδια αξιζει να το διαβασετε.

προσθετω και το παρακατω

εχει διαφορα το να εκπαιδευεις το μωρο απο το να το αφηνεις σε ενα δωματιο να κλαιει μεχρι να κουραστει και να κοιμηθει.το βιβλιο φυσικα σου δειχνει πως θα εφαρμοσεις το πρωτο γιατι το δευτερο το θεωρει τιμωρια και οχι εκπαιδευση.

καλους υπνους σε οσους το αποφασισουν γιατι μονο αποφαση θελει (η τιμη του βιβλιου και πολυ χαμηλη 10ε και εχει γυρω στις 130σελιδες, οποτε διαβαζεται ευκολα!)

και εμεις τωρα τπ ξεκινησαμε και το δευτερο βραδυ κοιμηθηκε συνεχομενα 12 ωρες (γι' αυτο και ο ενθουσιασμος!!!!). συνεχιζουμε και ελπιζουμε να μην αλλαξει τιποτα διαφορετικα θα σας ενημερωσουμε :)

Γειά σας κορίτσια. Είμα καινούρια στο forum και έχουμε και εμείς πρόβλημα με τον ύπνο. Εχω μια μικρή 9 μηνών που έμαθε το τελευταίο 2μηνο να κοιμάται στο κρεβάτι μαζί μας και όταν ξυπνάει και βλέπει ότι λείπουμε κλαιει. Προσπαθώ να την κοιμίζω όσο πιο νωρίς γίνεται, περίπου 8-8.30 αλλα δεν τα καταφέρνω πάντα. Επιπλέον μάθαμε να την κοιμίζουμε στην αγκαλιά η θηλάζοντάς την ξαπλωμένη στο κρεβάτι. Και πάλι ξυπνάει τη νύχτα 2 φορές για γάλα και άλλες 4-5 να μας δει οτι είμαστε δίπλα της. Τελικά εχω μπερδευτεί. Να παρω το βιβλίο κοιμίσου παιδί μου ή το "μαθατε το παιδίσας να κοιμάται σωστά"?

ευχαριστώ!!!

1gv1p3.png

εχω και εγω το ίδιο πρόβλημα και τις ίδιες περίπου απορίες με αρκετές απο εσάς..η κορούλα μου κλείνει σε λίγες ημέρες τον 13ο μήνα και φυσικά κλείνουμε 13 μήνες ΑΥΠΝΙΑΣ!!!!Δεν έχει κοιμηθεί ποτέ περισσότερες απο 2 ώρες συνεχόμενες και αυτές μόνο όταν έιναι στο κρεβάτι μαζί μας και ξαναθηλάσει αμέσως μόλις ξυπνήσει..διαφορετικά όταν είναι στο κρεβάτι της στην καλύτερη περίπτωση να κοιμηθεί 30-40 λεπτά..εχω ακούσει πολλά και διαφορετικά σχόλια για το βιβλίο κοιμήσου παιδί μου και για να είμαι ειλικρινής εχω σχηματίσει την εικόνα οτι πρόκειται για μια χιτλερική μέθοδο που δεν θα μπορέσω να ακολουθήσω σε καμία περίπτωση..απο την άλλη όμως αν είναι όντως χιτλερική μέθοδος θα την εφάρμοζαν τόσοι γονείς;; επειδή εχω προβληματιστεί και πραγματικά δεν ΥΠΟΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟΣΗ ΑΥΠΝΙΑ πλέον ουτε απο εμένα ούτε απο το μωρό που δεν ξεκουράζεται, θα ήθελα σας παρακαλώ να μου πει όποια μαμά το έχει εφαρμόσει αν αξίζει να το διαβάσω γιατί όπως καταλαβαίνετε είναι δύσκολο να βρω χρόνο ακόμη και για να διαβάσω ενα βιβλίο..και επίσης δυο λόγια για την εμπειρία σας...ευχαριστώ πολύ..περιμένω τη βοηθειά σας!!!!!!!!

Διαφημίσεις

Ax παπί και εμάς έτσι μας βλέπω σε λίγους μήνες. Τελικά πήρα το "μάθετε το παιδί σας να κοιμάται καλα" θα το διαβάσω το ΣΚ που θα βρώ λίγο χρόνο και από την άλλη εβδομάδα λέω να ξεκινήσω να τη βάζω (αν τα καταφέρω) στην κούνια της. Στενοχωριέμαι αν τη δω να βγάλει έστω και ένα μικρούλη δάκρυ, αλλά στενοχωριέμαι και αν τη βλέπω να βασανίζεται για να κοιμηθεί. Επίσης να ρωτήσω βρε κορίτσια αν εσας ξυπνάει το βράδυ και κλαίει έντονα και δε θέλει ούτε γάλα, ούτε αγκαλιά? Δεν ξέρω πως να τη βοηθήσω. Το κάνει αρκετά συχνά. Βασανίζεται η μικρή μου και δεν ξερω τι να κάνω!

1gv1p3.png

εμείς συνεχίζουμε να κοιμόματε μαζί..βέβαια τώρα ξυπνάει πιο αργά ...εχτές ξύπνησε στις 6 και την πήρα για 1 ωρίτσα στο κρεβάτι μου...

και αποθηλασε επιτελους!

παπι,

ριξε μια ματια σ'αυτα που εχω γραψει παραπανω στην ιδια σελιδα.

ακριβως τα ιδια με εσενα πιστευα. εμεις το εφαρμοζουμε για τριτη νομιζω εβδομαδα με επιτυχια. τισ τελευταιες 3-4 μερες ξυπναμε 1 φορα και κλαιμε και οταν του δινω την πιπιλα ξαναηρεμει.

δοκιμασε το για να ηρεμησετε ολοι και μωρο και γονεις. για μενα ειναι οτι καλυτερο μπορω να σου προτεινω γιατι το εφαρμοσα και λειτουργησε.

περιμενουμε νεα σου σε περιπτωση που το δοκιμασεις.

δεν εχω αποψη για το αλλο βιβλιο αλλα θεωρω οτι πανω κατω θα ειναι το ιδιο.

τα μωρα τελικως θελουν εκπαιδευση γιατι οπως αναφερει και στο βιβλιο οπως θα τους δειξεις να τρωνε με μαχαιροπιρουνο και οχι με τα χερια ετσι πρεπει να τους δειξεις και τον τροπο για να κοιμηθουν.

και εγω θηλαζω-οποτε ξεχνα αυτα που πιστευα και εγω οτι το μωρο πειναει γι'αυτο ξυπναει. και σε πληροφορω δεν εχει χασει καθολου βαρος!!!!

Γεια σας κορίτσια. Διάβασα το "μαθετε το παιδί σας να κοιμάται καλά". Τα περισσότερα από αυτά που γράφει τα ξέρει νομίζω κάθε μανούλα. ΧΧΧ να σε ρωτήσω αν και στο δικό σου βιβλίο αναφέρει να το βάζεις στο κρεβάτι και να ακολουθείς τη μέθοδο "ελεγχόμενου κλάματος". 1ος έλεγχος μετά από 5 λεπτά. 2ος μετά από 10 λεπτά 3ος κ επόμενοι μέχρι να αποκοιμηθεί μετά από 15 λεπτά? Εγώ δυστυχώς δεν κατάφερα να το εφαρμόσω. Β ο ή θ ε ι α!!! Τι να κάνω που παρασύρομαι και τρέχω και την αγκαλιάζω????? Εχω καλή διάθεση....αλλά απο ότι βλέπω μόνο αυτό έχω!:?

1gv1p3.png

Εγώ προσωπικά δεν το έχω διαβάσει το συγκεκριμένο βιβλίο, άρα και δεν μπορω να φέρω άποψη. Μπορώ όμως να πω τι εφαρμόσαμε στα δικά μας παιδιά. Βασικά, από πριν γεννήσω, με τον άντρα μου είχαμε συμφωνήσει ότι δε μας άρεσε και στους δύο καθόλου η ιδέα να κοιμούνται τα παιδιά μας μαζί μας στο κρεβάτι μας: ο καθένας στο σπίτι έχει τον χώρο του για τον ύπνο του. Κάναμε δίδυμα κοριτσάκια, από την πρώτη μέρα που τις φέραμε στο σπίτι, μπήκαν κατ'ευθείαν στο δωμάτιό τους, στα κρεβατάκια τους. Με φάγανε τα πήγαιν'έλα κάθε μισή ώρα, αλλά ήμουν αποφασισμένη. Η μία ήταν και εξακολουθεί το πιο καλό παιδί στον ύπνο. Βασικά, όπου βρίσκει, κοιμάται. Η άλλη όμως... να κλαίει και να χτυπιέται με το που έμπαινε στο κρεβάτι της, να θέλει αγκαλιές και πέρα-δώθε. Κι επειδή είμαι της λογικής ότι στα παιδιά μπαίνουν όρια και πρόγραμμα, γιατί ειδάλλως και ασφαλή και σίγουρα δε νιώθουν, αλλά σε παίρνουν από κάτω και άντε να τα μαζέψεις μετά (συγγνώμη, δεν εννοώ να προσβάλω καμία απολύτως κοπέλα που δεν έχουμε τα ίδια πιστεύω. Δεν έχω καμία τέτοια πρόθεση. Τα δικά μου πιστεύω εκθέτω αυτή τη στιγμή). Κάναμε κάτι σαν αυτό που ανέφερε η dimmar. Πηγαίναμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα πάνω από το κρεβατάκι της, την χαιδεύαμε, τη νανουρίζαμε, της λέγαμε γλυκά λογάκια ψιθυριστά, να νιώσει ότι είμαστε εκεί και δεν είναι μόνη, και μετά φεύγαμε. Από κάποια στιγμή και μετά, σταματούσαμε εντελώς να της μιλάμε όταν πηγαίναμε κοντά της, απλώς την χαιδεύαμε να ηρεμήσει, της βάζαμε κοντά της το αγαπημένο της ελεφαντάκι και έξω πάλι. Γνώμη μου πάντα, το παιδί όταν κλαίει δεν έχει απαραίτητα πάντα ανάγκη να το πάρεις αγκαλιά, την παρουσία σου ζητάει. Και εμείς της τη δίναμε, χωρίς να τη βγάλουμε από το κρεβάτι της.

Η όλη διαδικασία κράτησε περίπου 2-3 εβδομάδες. Το κλάμα σταδιακά μειωνόταν σε ένταση και διάρκεια, μέχρι που σταμάτησε να κλαίει εντελώς. Σήμερα τα μικρά μας είναι 16 μηνών, πίνουν το γάλα τους (ή τρώνε το φαγητό τους το μεσημέρι), τις βάζουμε στο κρεβατάκι τους, μας κάνουνε τα σκέρτσα τους για καληνύχτα και αν νυστάζουν κοιμούνται, ειδάλλως παίζουν με τα αρκουδάκια τους ή "κουτσομπολεύουνε" μέχρι ν'αποκοιμηθούνε. Είναι ήρεμες, είναι χαρούμενες, δεν ξυπνάνε καθόλου όλο το βράδυ, και το πρωί είναι μέσα στη ζωντάνια και στην τρελή χαρά.

Ακούγεται ίσως λίγο σκληρό σαν μέτρο, και σίγουρα σκίζεται η καρδιά σου ν'ακούς το παιδί σου να κλαίει, και ναι, σίγουρα η μητέρα μέσα σου θέλει να πας να το αρπάξεις και να το κλείσεις στην αγκαλιά σου. Αλλά καμιά φορά πρέπει να φαινόμαστε σκληροί, γιατί πάντα κατά τη γνώμη μου, δουλειά των γονιών δεν είναι μόνο να τα χαιδεύουμε και να τους κάνουμε τα χατίρια (και αυτά γίνονται, εννοείται ότι και αυτά γίνονται), αλλά και να φαινόμαστε αποφασιστικοί και σταθεροί εκεί που πρέπει. Και μπορώ να πω εκ πείρας ότι η συγκεκριμένη μέθοδος έχει αποτέλεσμα, και τα παιδιά δε γίνονται στρατιωτάκια (γιατί το έχω ακούσει κι αυτό), αλλά εν αντιθέσει είναι ήρεμα και χαλάρα και δίχνουν ευτυχισμένα.

wyaMp2.pngcEVCp2.png

tarshou νομίζω οτι θα εφαρμόσω τη δική σας τακτική. Θα πηγαίνω ανα λίγα λεπτά κα θα της μιλάω και θα την αγκαλιάζω αλλά δε θα τη βγάζω από το κρεβατάκι της. Και όσο περνά η ώρα θα μεγαλώνω τα διαστήματα που θα τη βλέπω (μέχρι 10 λεπτά μάλλον). Πραγματικά θέλω να τη βλέπω να κοιμάται ήρεμα. Μάλλον όσο γρηγορότερα το ξεκινήσουμε τόσο το καλύτερο. Γιά να δω τι θα κάνω αυτή τη φορά. Θα καταφέρω τίποτα???:confused::lol: Ευχαριστώ!!!!!

1gv1p3.png

Τι να σου πω. Εμείς, πριν καταλήξουμε σ'αυτή τη "μέθοδο", δοκιμάσαμε διάφορα, αλλά όλα απ'την αρχή φαινόντουσαν ότι θα είχαν ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα. Η αλήθεια είναι ότι θέλει να είσαι αποφασισμένη. Ειδικά στην αρχή δεν είναι καθόλου εύκολο, ψυχολογικά εννοώ. Αλλά αν το ξεκινήσεις, είναι πολύ βασικό να μην πισωγυρίζεις. Δηλαδή, όποια αποφασίσεις να είναι η τακτική σου, μείνε σ'αυτή σταθερή. Σου εύχομαι καλή επιτυχία και γλυκούς ύπνους :D Πες μας πως πάει και αν κάνεις τίποτα, γενικώς.

wyaMp2.pngcEVCp2.png

dimmar,

το βιβλιο λεει να το αφησεις 1λεπτο να κλαψει και μετα να μπεις μεσα μετα 2λεπτα , μετα 3, 3 εως μεγιστο 5λεπτα τιν πρωτη μερα. καθε μερα αλλαζουν τα λεπτα δηλαδη μεγαλωνουν τα διαστηματα και στους πρωινους-μεσημεριανους υπνους ειναι λιγοτερο.

παντως αναφερει οτι δεν πρεπει να το χαιδευεις και να το αφηνεις να κοιμαται πιανοντας το χερι σου, γιατι το μωρο αναζητα τα χαδια και την αγκαλια.

και εμενα εχει τωρα 2-3 βραδια που ξυπναει κλαιει και παραλο ποθ δινω την πιπιλα απλωνει τα χερια για αγκαλια. περιττο βεβαια θα ηταν να πω ποσα ασχημα νιωθω και μαλιστα μια φορα που του εδωσα το χερι μου το επιασε και γυρισε το κεφαλακι του και κοιμηθηκε αμεσως . ξερω ομως οτι αν ξαναγινει θα μαθει να κοιμαται ετσι οποτε δεν θα το ξανακανω οσο σκληρο και να μου φαινεται

Ξέρεις τι άλλο βοηθάει αρκετά; Μπανάκι το βράδυ με λιγάκι χαμομήλι που τα ηρεμεί και τα χαλαρώνει. Ηρεμία κατά τη διάρκεια που πίνουν το γάλα τους και αν μπορείς κάπου μέσα στο δωμάτιό τους χαλαρή και σιγανή μουσικούλα για μωράκια. Μου είχαν δώσει όταν ήμουν έγκυος ένα cd με παιδικά νανουρίσματα και πραγματικά μου φάνηκε ένα από τα πιο χρήσιμα δώρα.

wyaMp2.pngcEVCp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...