Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πλύσιμο παπλώματος

Recommended Posts

Κορίτσια έχει τύχει σε καμία απο σας να πλύνετε πουπουλένιο πάπλωμα; Aγοράσαμε με τον σύζηγο μου ένα πουπουλένιο πάπλωμα απο το κατάστημα Alex Pak σε λευκό χρώμα. Σήμερα το έβαλα στο πλυντήριο να το πλύνω. Όταν το έβγαλα φαινόταν μέσα από το ύφασμα κάτι μαύρα, πιθανόν μάυρα φτερά. Μετά το έβαλα στο στεγνωτήριο και καθώς αυτό το στέγνωνε αναδυόταν μια απαίσια μυρωδιά. Αφού μπήκε ο άντρας μου στο σπίτι και μου λέει γιατί το σπίτι μυρίζει σαν κοτέτσι; Μήπως είχε καμία από σας παρόμοια εμπειρία ή γνωρίζει κάτι σχετικά με αυτά τα παπλώματα;

KrEZm8.png

Διαφημίσεις

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Κι εγω εχω πουπουλενιο παπλωμα και οταν το επλυνα φαινοντουσαν απο μεσα κατι μαυρα (υπεθεσα κι εγω πως ειναι φτερα) αλλα εμας δεν μυριζε καθολου.. Το ειχαμε παρει απο ενα μαγαζι με σεντονια, κουβερτες, μαξιλαρια, παπλωματα, ριχταρια και τετοια αλλα δεν θυμαμαι πως το λενε.. Εγω παντως ειχα βαλει και 1 καπακι χλωρινη klinex advance που ειναι για πλυσιμο. Κι εμας ασπρο ειναι!

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Δεν είχε οδηγίες πλυσίματος η ετικέττα; Εμένα έγραφε μόνο στεγνό καθάρισμα, παρ' όλα αυτά το έβαλα στο πλυντήριο σε λίγες στροφές με κρύο νερό, βγήκε όπως περιέγραψες, χάλια στην όψη, αλλά το στέγνωσα έξω και έγινε όπως πριν φουσκωτό.

Νομίζω ότι το κακό το έκανε το στεγνωτήριο.

Κι όταν το στεγνώνεις έξω, καλό είναι να μην είναι στον ήλιο (όπως και τα μάλλινα).

Διαφημίσεις

Όταν το έβγαλα φαινόταν μέσα από το ύφασμα κάτι μαύρα, πιθανόν μάυρα φτερά. Μετά το έβαλα στο στεγνωτήριο και καθώς αυτό το στέγνωνε αναδυόταν μια απαίσια μυρωδιά. Αφού μπήκε ο άντρας μου στο σπίτι και μου λέει γιατί το σπίτι μυρίζει σαν κοτέτσι; Μήπως είχε καμία από σας παρόμοια εμπειρία ή γνωρίζει κάτι σχετικά με αυτά τα παπλώματα;

Τα μαυρα που βλέπεις είναι τα φτερά και ειναι λογικό να τα βλέπεις αφού βράχηκε το ύφασμα. Όταν στεγνώνει γίνεται όπως πριν.

Για την μυρωδιά δεν ξέρω, δεν το έχω παρατηρήσει ποτέ

[url=http://www.thebump.com/?utm_source=ticker&utm_medium=UBB&utm_campaign=tickers][img]http://global.thebump.com/tickers/ttc0e67.aspx[/img][/url]

Η ετικέτα λέει ότι πλένεται στους 40 C και επαγγελαμτικό στεγνωτήριο. Από χθες το χω έξω. Βέβαια δεν έχει στεγνώσει ακόμη μιας και ο καιρός είναι χάλια αλλά συνεχίζει να μυρίζει το ίδιο άσχημα. Μάλλον θα το πάω καθαρηστήριο. Αυτό που αναρωτιέμαι είναι εάν είναι υγιεινό για να το χρησιμοποιήσω.

KrEZm8.png

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά την έχω πατήσει και εγώ. Δεν πρόκειται να ξεμυρίσει και αναγκαστικά το πετάς!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αυτό έκανα και εγώ. Σνιφ!

Θέλει καθαριστήριο. Να σου πω πως άλλη τιμή το απλό πάπλωμα και άλλη το πουπουλένιο.

Επίσης, εγώ του βάζω πάντα παπλωματοθήκη για 2 λόγους.

Πρώτον για να μην το δίνω κάθε χρόνό, γιατί δεν κάνει να πλένεται συνέχεια (έτσι μου είπε και στο καθαριστήριο-είναι πολύ φίλος και μου το πε).

Και επίσης:να μην λερώνεται, να μην αισθάνομαι ότι μυρίζει.

Διαφημίσεις

Tι να σου πω καλή μου? Εγώ πάντως την πάτησα. Το πούπουλο δεν στεγνώνει μέσα.

Στο καθαριστήριο μου είπαν πως βάζουν "μπαλάκια" για να "χτυπιέται το πούπουλο.

Έτσι μου είπαν έτσι σου λέω.

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά την έχω πατήσει και εγώ. Δεν πρόκειται να ξεμυρίσει και αναγκαστικά το πετάς!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αυτό έκανα και εγώ. Σνιφ!

Θέλει καθαριστήριο. Να σου πω πως άλλη τιμή το απλό πάπλωμα και άλλη το πουπουλένιο.

Επίσης, εγώ του βάζω πάντα παπλωματοθήκη για 2 λόγους.

Πρώτον για να μην το δίνω κάθε χρόνό, γιατί δεν κάνει να πλένεται συνέχεια (έτσι μου είπε και στο καθαριστήριο-είναι πολύ φίλος και μου το πε).

Και επίσης:να μην λερώνεται, να μην αισθάνομαι ότι μυρίζει.

Κι εγω παπλωματωθηκη..αλλιως θα μυρισει κι ειναι κριμα τόσα λεφτα να πανε χαμενα!! Επισης βάζω παντα μυρωδικα σακουλακια οταν το φυλαω και μοσχομυριζει το χειμωνα!!

Το μονο κακο ειναι οτι ειναι λιγο ανοχλητικο γιατι κανει χρατσα χρουτσα!!

cIWNp3.png

Η τιμή του παπλώματος έχει σχέση με την αναλογία φτερών-πουπουλών.

Οσο περισσότερα είναι τα πούπουλα τόσο πιο ζεστό και ελαφρύ είναι το πάπλωμα.

Χρησιμοποιούμε πάντα παπλωματοθήκη γιατί στο πλύσιμο τα πούπουλα κολλάνε μεταξύ τους, μαζεύονται σε ένα σημείο και γίνονται λιγότερο αφράτα.

Πάντα με παπλωματοθήκη τα πουπουλένια και να μην τα πλένουμε στο σπίτι, μου είπαν από το κατάστημα από όπου το αγόρασα!

Άσε που τελικά μεγάλο λάθος κάναμε με την αγορά πουπουλένιων παπλωμάτων και μαξιλαριών! Δημιουργούν αλλεργίες και δεν είναι βολικά στο καθάρισμα! Εγώ, μάλιστα, αγόρασα κι ένα επώνυμο ακριβούτσικο!

Πλέον, δεν αγοράζω ούτε μπουφάν πουπουλένια για τα παιδιά. :(

Διαφημίσεις

Η μυρωδιά έχει να κάνει με την ποιότητα (το έπαθα κάποτε και γώ).Καλό είναι να μην τα πλένουμε στο σπίτι αλλά αν το κάνουμε τα βάζουμε αν πλυθούνε μαζί με ένα μπαλάκι τέννις.Έτσι δεν κολλάνε τα φτερά,πούπουλα και είναι αφράτα και πάλι όταν στεγνώσουν.

( Η μυρωδιά θα φύγει αλλά μέχρι τότε άφηνέ το να αερίζεται όσο περισσότερο μπορείς).

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Πάντα με παπλωματοθήκη τα πουπουλένια και να μην τα πλένουμε στο σπίτι, μου είπαν από το κατάστημα από όπου το αγόρασα!

Άσε που τελικά μεγάλο λάθος κάναμε με την αγορά πουπουλένιων παπλωμάτων και μαξιλαριών! Δημιουργούν αλλεργίες και δεν είναι βολικά στο καθάρισμα! Εγώ, μάλιστα, αγόρασα κι ένα επώνυμο ακριβούτσικο!

Πλέον, δεν αγοράζω ούτε μπουφάν πουπουλένια για τα παιδιά. :(

Εγώ δεν έχω τίποτα πουπουλένιο καθώς έχω αλλεργικό άσθμα και όταν τα πλησιάζω με πίανει ξερόβηχας που δεν φεύγει αν δεν πάρω κορτιζόνη! Και στην μικρή μου και σε εμάς έχω πάρει συνθετικά τα οποία πλενονται έυκολα και στο πλυντήριο!

Tελικά το έσωσα το πάπλωμα. Εκεί που το είχα πάρει απόφαση ότι θα το πετάξω. Το δώσαμε στο καθαρηστήριο και ήρθε και μοσχομύρισε. Το έβαλα και παπλωματοθήκη για να μην ξαναέχουμε σύντομο πλύσιμο. Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές.

KrEZm8.png

• 1 month later...

Θα κάνω μία ερώτηση για να μαζέψω γνώμες...

Η μεγάλη μου κόρη είναι 3,5 ετών και της πήρα ένα καινούριο πάπλωμα για παιδικό κρεβάτι πλέον...Πειράζει που θέλω να το πλύνω πριν;Ο σύζυγος λέει πως αν το αφήσουμε στον ήλιο για 1-2 ώρες θα αεριστεί και θα είναι μια χαρά...

Π.χ. το δικό μας πάπλωμα δεν το είχα πλύνει όταν το πρωτοαγοράσαμε γιατί είναι πουπουλένιο και απλά το αέρισα καλά αλλά τώρα για το παιδί το ψιλοσιχαίνομαι να πώ την αλήθεια.

Εσείς τι κάνετε;

Το πάπλωμα ήταν συσκευασμένο σε 2 πλαστικά αλλά όσο να είναι δεν ξέρω που ήταν πριν συσκευαστεί και επειδή προορίζεται για παιδάκι το έχω βάλει ήδη στο πλυντήριο και πλένεται...Εδώ καθαρίζω κάθε μήνα τα στρώματα για ακάρεα και σκόνη,σιγά μην την σκεπάσω έτσι...

Άσε τον αντρούλη να με λέει υποχόνδρια,δεν πειράζει!

Κι εγώ έχω αγοράσει 8κιλο πλυντήριο για να μπορώ να πλένω εύκολα και παπλώματα - κουβέρτες και πάντα ό,τι καινούργιο αγοράσω για τα παιδιά μου, το πλένω πρώτα.:wink:

.....δε νομίζω τάκη....

Και καλά κάνεις....Το δικό μας πλυντήριο είναι για 5 κιλά αλλά το μονό πάπλωμα το χωράει μια χαρά.Το δικό μας το δίνω σε καθαριστήριο και μία φορά το είχα πλύνει στην μπανιέρα και ξεπατώθηκα!

Το δικό μας πλυντήριο είναι για 5 κιλά αλλά το μονό πάπλωμα το χωράει μια χαρά.Το δικό μας το δίνω σε καθαριστήριο και μία φορά το είχα πλύνει στην μπανιέρα και ξεπατώθηκα!

κι απο εδω τα ιδια. Ο μονος τροπος να το πλυνεις στην μπανιερα ειναι:

Βαζεις χλιαρο νερακι, οικολογικο σαπουνακι και μπαινεις με το παιδι και κανετε ..... πατητηρι :lol::lol::lol::lol: . Αδειαζεις το νερο . Ξεβγαζεις και παλι τα ιδια ... και αφηνεις να στραγγιξει ολη νυχτα το νερο μπας και ελαφρυνει λιγο :lol::lol::lol:

Βαζεις μια γλυκια φωνη στον συζυγο.... "αγαπουλα μου....θα μου πας εξω το παπλωμα σε παρακαλω γιατι ειναι πολυ βαρυ?" :lol::lol: με λαγνα ματιά :mrgreen::mrgreen: Και κανεις υπομονη να στεγνωσει :-D

Στο θεμα μας τωρα :-D.... ΠΛΥΝΤΟ ΑΣΥΖΗΤΗΤΗ. Τα χιλια μυρια μπορει να εχει πανω και απο οταν υφασμα στα πατωματα δεν εχει πλυθει ποτε. Εχει πανω πολλα.....:?

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Bεβαια και να το πλυνεις.Ποιος ξερει ποσο καιρο ειναι μεσα στο πλαστικο,και πριν εκει που τα φτιαχνουν τι χωρος ειναι..... Τοοοοοσα εχουμε δει στον Ευαγγελατο....