Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ιατρικό Λάθος(γεννήθηκε ζωντανό βρέφος που θεωρούνταν νεκρό)

demi

Recommended Posts

Γεννήθηκε ζωντανό το βρέφος που θεωρούνταν νεκρό

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2009, 10:29

Στην επικαιρότητα έρχεται ξανά η Mαιευτική Kλινική του Bοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης. Αιτία ένα πρωτοφανές στα ιατρικά χρονικά του τόπου περιστατικό, που αφορά στη γέννηση ενός υγιέστατου βρέφους, που λίγες ώρες πριν θεωρούνταν νεκρό, σύμφωνα με τις γνωματεύσεις των γιατρών.

H επιμονή του παππού να προχωρήσουν σε καισαρική αποδείχτηκε σωτήρια, αφού τελικά το βρέφος ζούσε και ήταν υγιέστατο.

Οι γιατροί πάντως υποστηρίζουν, ότι όταν έκαναν τη γνωμάτευσή τους οι παλμοί του δεν ακούγονταν προφανώς λόγω κάποιας επιπλοκής.

Λάθος γνωμάτευση;

Την Παρασκευή το πρωί, η 29χρονη εγκυμονούσα στον 9ο μήνα Δέσποινα Αξαρλή - Καμπά εισήλθε με την οικογένειά της στο νοσοκομείο, προκειμένου να γεννήσει το αγοράκι που κυοφορούσε καθώς περίμενε την γέννα στις 29 Σεπτεμβρίου.

Επειδή όμως δεν είχε ιδιαίτερους πόνους, μπήκε στο νοσοκομείο προκειμένου να της προκαλέσουν τεχνητούς σπασμούς, ώστε να φέρει στον κόσμο το παιδί της το οποίο είναι το δεύτερο (είναι μητέρα και ενός κοριτσιού).

Αυτό συνέβη γύρω στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής. Λίγη ώρα όμως μετά την εισαγωγή της κοπέλας στη Μαιευτική Κλινική, ο γυναικολόγος που την παρακολουθούσε, ανακοίνωσε τόσο στην ίδια όσο και στην οικογένειά της, ότι το βρέφος που κυοφορούσε ήταν πλέον νεκρό!

Στο νοσοκομείο προκλήθηκε αναστάτωση καθώς η οικογένεια της κοπέλας, δεν πίστευε ότι έχει χαθεί το βρέφος. Η ίδια η εγκυμονούσα αρχικά ισχυριζόταν ότι δεν αισθανόταν το μωρό, ενώ στην συνέχεια είπε ότι το «άκουγε». Οι γιατροί υποστήριζαν το αντίθετο.

Πένθος πριν τη χαρά

Στο άγγελμα του θανάτου του βρέφους, η οικογένεια - όπως ήταν φυσικό - βυθίστηκε στο πένθος, εκτιμώντας ότι δέχθηκε δεύτερο σκληρό χτύπημα από τη μοίρα.

Ωστόσο, καταλυτικός αποδείχθηκε ο ρόλος του παππού (πατέρας της εγκυμονούσας), Βασίλης Αξαρλής, ο οποίος είναι εδώ και χρόνια υπάλληλος του νοσοκομείου και έχουν δει πολλά τα μάτια του.

Ο παππούς απευθύνθηκε στους γιατρούς της Μαιευτικής Κλινικής, απαιτώντας να γίνει εκείνη την ώρα καισαρική τομή, προκειμένου να βγάλουν έστω και νεκρό το βρέφος.

Σύμφωνα με την οικογένεια, οι γιατροί στην αρχή το αρνήθηκαν υποστηρίζοντας ότι αυτό θα γινόταν το Σάββατο, αν εν τω μεταξύ η κόρη του Δέσποινα δεν γεννούσε με φυσιολογικό τοκετό.

«Το κάνουμε για σένα»

Η επιμονή όμως του κ. Αξαρλή συνεχιζόταν εντονότερα, ώστε τελικά οι γιατροί πείστηκαν να κάνουν την καισαρική λέγοντάς του μάλιστα χαρακτηριστικά «Βασίλη το κάνουμε για σένα».

Η εγκυμονούσα με το υποτιθέμενο νεκρό βρέφος μπήκε στο χειρουργείο, μόνο που όταν οι μαιευτήρες έπιασαν στα χέρια τους το βρέφος διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι αυτό ανέπνεε!

Το βρέφος ήταν «ολοζώντανο», ενώ άμεσα κινήθηκε η διαδικασία προκειμένου να το υποστηρίξουν, και το μεσημέρι της Παρασκευής το αγοράκι έχαιρε άκρας υγείας.

Γύρω στις τρεις το μεσημέρι, η μητέρα του το πήρε στην αγκαλιά της, ενώ μέχρι την ώρα που της το παρέδωσαν οι νοσοκόμες, η ίδια δεν το πίστευε μετά τα όσα της είχαν πει οι γιατροί.

Την χαρά και την ευτυχία του δεν έκρυβε και ο σύζυγος της κοπέλας, καθώς από τη μια στιγμή στην άλλη, το πένθος διαδέχθηκε τη χαρά.

Όσο για τους άλλους θαλάμους της Μαιευτικής; Νοσηλευόμενες και οι συγγενείς τους έστησαν ένα πραγματικό πανηγύρι έχοντας πληροφορηθεί τα ευχάριστα.

Διαφημίσεις

Ti να πει κανεις γιαυτα τα λαθη τελικα μπραβο στο παππου και ευτιχως ηταν μεσα στο νοσοκμειο και τον ακουσαν γιατι εαν ηταν κανενας απο εξω θα τον πετουσαν με τις κλοτσιες... να ζησει το παιδακι να χιλιοχρονιση και να αποδειξη σε μερικως νΑ ΕΙΝΑΙ πιο προσεκτικοι με την ζωη ενος η ακομα και δυο ανθρωπων..

Συγκινήθηκα πολύ και οργίστηκα με την αναβολή που θα έπαιρνε για την αυριανή μέρα η "γέννα".

Προφανώς θα πρέπει να υπάρξουν κυρώσεις στους γιατρούς που έκαναν "χάρη" αντί να κάνουν το λειτούργημά τους.

tt1724b1.aspx

Συγνώμη κιόλας επειδή δε γνωρίζω... Αν το βρέφος ήταν πράγματι νεκρό θα της το αφήναν μέσα της για μία μέρα???? Δε θα έπρεπε (νεκρό ή ζωντανό) να δρομολογηθούν κάποιες διαδικασίες? Πάμε καλά?????

JQVOp3.png

Πολλά λάθη έχουν γίνει στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Τι πρέπει να γίνει ακόμα για να επέμβει ο εισαγγελέας?:confused::confused::confused::confused:

...άνθρωπέ μου τί ξεφτύλα,να σου χαλάνε το όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις

Διαφημίσεις

Τουλαχιστον δεν ειχε μοιραια καταληξη το λαθος τους και γλιτωσε το παιδι. Να ειναι καλα ο παππους .

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Πράγματι στο νοσοκομείο Μυτιλήνης έχουν συμβεί πολλά σοβαρά λάθη.

Όσον αφορά τα ιατρικά λάθη κάτι θα πρέπει να αλλάξει στο σύστημά γιατί ορισμένα από αυτά είναι όχι λάθη αλλα κακουργηματικές αμέλειες.

• 3 weeks later...

Παρακαλώ για την καλύτερη ενημέρωση και δραστηριοποίηση των φορέων,

ανοίξτε ένα topic (αν δεν υπάρχει ήδη και εγώ δεν πρόλαβα να το δώ:idea:)

που να μπούν αυτές οι περιπτώσεις στην σειρά. !!

Όσοι δηλ γνωρίζουν τις περιπτώσεις η θυμούνται τίτλους και συμβάντα, να τα τοποθετήσουμε μαζί!

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

εμένα όλα αυτά τα ιατρικα λάθη μου κινούν υποπτα τις υποψίες. Πρόσφατα εμαθα και για ένα αλλο περιστατικό, για τον αδελφό της κουμπάρας. Η συζυγος του κυοφορουσε ενα κοριτσάκι, όλες οι εξετάσεις μέχρι τον 8ο εδειχναν καθαρες. Λόγω μεταθεσης του συζυγου σε πόλη της Β.Ελλάδας, αναγκαστηκαν να αλλαξουν γιατρο. Ο γιατρος με το που ειδε το ιστορικο και τις εξετασεις και εκανε και ο ιδιος νεες εξετασεις, τους ειπε οτι το παιδακι θα ειχε τρομερα προβληματα και οτι επρεπε αμεσα να το παρει. Θορυβημενοι οι γονεις κατεβηκαν Αθηνα για περαιτερω εξετασεις, καθως δεν πειστηκαν ιδιαιτερα απο τον εν λογω ιατρο. Το μωρακι τωρα χαιρει ακρας υγειας, ειναι ήδη 4 ετων, μια κουκλιτσα. Μαλλον ο γιατρος εκει το προοριζε για υιοθεσια. Και μην μου πειτε πως αυτά γινοντας στο 60 και η Ελλαδιτσα μας αλλαξε, γιατι τιποτα δεν αλλαξε.

Συγνώμη κιόλας επειδή δε γνωρίζω... Αν το βρέφος ήταν πράγματι νεκρό θα της το αφήναν μέσα της για μία μέρα???? Δε θα έπρεπε (νεκρό ή ζωντανό) να δρομολογηθούν κάποιες διαδικασίες? Πάμε καλά?????

Γιατί να μην το άφηναν; Τι εννοείς, ότι θα είχε πρόβλημα η γυναίκα; Δεν νομίζω...

Διαφημίσεις

Εγώ νομίζω οτι τίθεται θέμα σηψαιμίας να έχεις ενα νεκρό βρεφος μεσα σου.... Χώρια την ψυχολογική φθορά της γυναίκας που συνεχίζει εστω και για μία ημέρα να έχει μέσα της ενα μωρό που είναι ήδη νεκρό...

Εγώ νομίζω οτι τίθεται θέμα σηψαιμίας να έχεις ενα νεκρό βρεφος μεσα σου.... Χώρια την ψυχολογική φθορά της γυναίκας που συνεχίζει εστω και για μία ημέρα να έχει μέσα της ενα μωρό που είναι ήδη νεκρό...

Μάλλον έχει προνοήσει η φύση να μην συμβαίνει αυτό, διαφορετικά εγώ και εκατομμύρια άλλες γυναίκες στη θέση μου θα ήμασταν τώρα νεκρές!

Διαφημίσεις

Μάλλον έχει προνοήσει η φύση να μην συμβαίνει αυτό, διαφορετικά εγώ και εκατομμύρια άλλες γυναίκες στη θέση μου θα ήμασταν τώρα νεκρές!

Μαζί κι εγώ.

Ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις που η συψαιμία εξελίσσεται ραγδαία....Γνωρίζω περίπτωση που κοπέλα έμεινε εγκεφαλικά ανάπηρη από παρόμοια ιστορία.

Είμαι πλέον μια πολύτεκνη μαμά!!!!

I have been blessed with five angels!

qwlrp3.png

• 1 year later...

Την Παρασκευή το πρωί, η 29χρονη εγκυμονούσα στον 9ο μήνα Δέσποινα Αξαρλή - Καμπά εισήλθε με την οικογένειά της στο νοσοκομείο, προκειμένου να γεννήσει το αγοράκι που κυοφορούσε καθώς περίμενε την γέννα στις 29 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, καταλυτικός αποδείχθηκε ο ρόλος του παππού (πατέρας της εγκυμονούσας), Βασίλης Αξαρλής, ο οποίος είναι εδώ και χρόνια υπάλληλος του νοσοκομείου και έχουν δει πολλά τα μάτια του.

Βάζω εδώ την είδηση γιατί νομίζω ότι πρόκειται για την ίδια οικογένεια???

Βέβαια η Στέλλα δεν θα γυρίσει πίσω, αλλά τουλάχιστον το παιδί της να ζήσει ευπρεπώς και με οικονομική άνεση.

Μία πρωτοφανής αποζημίωση για τα δεδομένα του νησιού για μία υπόθεση που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία τρία χρόνια πριν.

Πρόκειται για την υπόθεση της Στέλλας Αξαρλής η οποία πέθανε σε ηλικία 26 ετών από λάθος διάγνωση αφήνοντας πίσω της τον νεογέννητο γιο της.

Η Στέλλα ήταν έγκυος το 2007 στον γιο της όταν ένιωσε έναν έντονο πόνο στο στήθος και πηγαίνοντας στο νοσοκομείο της Λέσβου οι γιατροί το αντιμετώπισαν ως μαστίτιδα. Οι πόνοι όμως συνεχίζονταν και απευθύνθηκε στο νοσοκομείο "Αλεξάνδρα" στην Αθήνα όπου διαπίστωσαν ότι έπασχε από καρκίνο του μαστού και μάλιστα σε προχωρημένο στάδιο.

Τότε η Στέλλα ήταν ήδη τεσσάρων μηνών και δεν μπορούσε να διακόψει την κύηση για να αντιπετωπίσει δυναμικά την ασθένεια. Εκείνη και η οικογένειά της ζούσαν ένα δράμα. Ο γιος της γεννήθηκε με καισαρική τομή στους 7 μήνες σε βάρος 800 γραμμαρίων όμως η ίδια λίγο καιρό αργότερα παραδώθηκε στη νόσο.

Η οικογένεια της άτυχης κοπέλας, σύμφωνα με το lesvosnews.gr, στράφηκε με δύο αγωγές κατά του Ελληνικού Δημοσίου και κατά του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, διεκδικώντας δικαίωση για το μικρό παιδάκι που άφησε η μητέρα πίσω της, τον Ταξιάρχη που μεγαλώνει με τη φροντίδα του πατέρα του και των παππούδων.

Το δικαστήριο καταγράφοντας τόσο τις απόψεις της οικογένειας της θανούσας όσο και την πλευρά του νοσοκομείου και των εμπλεκομένων γιατρών του Βοστάνειου και του και του νοσοκομείου "Αλεξάνδρα" επιδίκασε στον σύζυγο ποσό ύψους 200.000 ευρώ ως αποζημίωση για ψυχική οδύνη και για λόγους στέρησης διατροφής για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ενώ για τον μικρό Ταξιάρχη επιδικάζει αποζημίωση 300.000 ευρώ καθώς επίσης και ένα ποσό το οποίο θα καταβάλλεται στην οικογένεια σε μηνιαία βάση από το νοσοκομείο για την ανατροφή του παιδιού μέχρι την ενηλικίωση του το 2025.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=60960&catid=6

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

ΕΙΝΑΙ Η ΑΔΕΡΦΗς ΤΗς..ΧΤΕς ΕΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΕΝΑ ΑΓΟΡΑΚΙ ΠΟΥ ΤΑΙΖΑΝΕ Η ΓΙΑΓΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΠΟΥς..ΝΟΜΙΖΩ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΛΕΓΑΝΕ ΝΕΚΡΟ

τι μανουλα ρε κοριτσια,κ εφυγε τοσο αδικα....μα ειναι δυνατον να μην δωσουνε σε εναν ανθρωπο το δικαιωμα της ζωης....εχω σοκαριστει...

χαμογελα τρελλα κ ολα θα πανε μια χαρα

το αγορακι μου ειναι η ζωη μου ολη!!!!!!!!!!!

Πάντως, όσον αφορά την πρώτη περίπτωση, να γιατί εγώ εναποθέτω όλες τις ελπίδες μου στο Θεό και τελευταία στους γιατρούς. Ίσως φταίει κι ότι πέρα από την πίστη μου δεν έχω απόλυτη και τυφλή εμπιστοσύνη στους γιατρούς γενικότερα.

1457745k8p286od3g.gif

Πάντως, όσον αφορά την πρώτη περίπτωση, να γιατί εγώ εναποθέτω όλες τις ελπίδες μου στο Θεό και τελευταία στους γιατρούς. Ίσως φταίει κι ότι πέρα από την πίστη μου δεν έχω απόλυτη και τυφλή εμπιστοσύνη στους γιατρούς γενικότερα.

συμφωνω απολυτα μαζι σου..................

χαμογελα τρελλα κ ολα θα πανε μια χαρα

το αγορακι μου ειναι η ζωη μου ολη!!!!!!!!!!!

• 11 months later...

ΓΕΙΑ ΣΑ Σ ΕΓΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣΕ ΠΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΝΑ ΜΩΡΟ ΝΕΚΡΟ ,ΕΦΟΣΟΝ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΗΣΗΣ??ΟΤΑΝ ΣΠΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΡΑ.