Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

το βράδυ θέλει παιχνίδια...


Valia

Recommended Posts

Έχω ένα κοριτσάκι 14 μηνών. Από τότε που γεννήθηκε, δεν έκανε ποτέ συνεχόμενο ύπνο, αρχικά θήλαζε (κατανοητό), μετά σταμάτησε το βραδυνό φαγητό, αλλά όχι κ τα ξυπνήματα. Την έμαθα να την παίρνω στον καναπέ, να κοιμάται δίπλα μου (πιο εύκολο από να την σέρνω αγκαλιά πέρα δώθε) κ αφού αποκοιμιόταν την πήγαινα στην κούνια της. Το τελευταίο διάστημα ξυπνάει κάθε βράδυ γύρω στις 4 με 5 τα χαράματα. Η κατάσταση όμως χειροτέρευσε, γιατί ξυπνάει κ ... παίζει. Όταν δηλαδή με ξυπνάει με τις φωνούλες της, είναι ώρα πριν ήδη όρθια στην κουνίτσα της να λέει τα δικά της (τα τα τα ...κλπ.). Καμία διάθεση για ύπνο. Ήσυχη μεν, ξάγρυπνη δε. Παίρνει τουλάχιστον 1 κ μισή ώρα να ξανανυστάξει κ να αποκοιμηθεί. Είναι εξοντωτικό για μένα που την επόμενη μέρα πρέπει να συγκεντρωθώ στη δουλειά. Απόψε από τις 5 παρά δεν ξανακοιμήθηκα, γιατί την έβαλα στις 7 στην κούνια κ στις 8 έπρεπε να σηκωθώ ούτως ή άλλως κ με έπιασε υπερένταση. Ο μπαμπάς μας δεν μπορεί να βοηθήσει καθόλου, δεν έχει καθόλου υπομονή.

 

Σας παρακαλώ βοηθήστε με, τι να κάνω? Πως να την κάνω να καταλάβει ότι είναι ώρα ύπνου κ όχι παιχνιδιού? Το να την αφήσω να κλαίει (λέμε τώρα) δεν θα λειτουργήσει σε μας, γιατί .... δεν κλαίει, κάθεται...:lol:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


valia να σου ζησει το κοριτσακι σου,εχω και εγω περιπου αυτο το προβλημα, μηπως κοιμαται νωρις το βραδυ ή κοιμαται πολλες ωρες την ημερα? εγω για να κοιμηθη η φανη το βραδυ οταν την εχω στο σπιτι προσπαθω ο υπνος της το μεσημερη να ειναι λιγος 1 εως 2 ωρες το πολυ γιατι το βραδυ γινομαστε ξενυχτηδες:shock:, ειπες οτι την κοιμηζεις στον καναπε ,καθε φορα που ξυπναει το βραδυ? προσπαθησε να κοιμαται στον καναπε οσο γινεται λιγοτερο, εγω την βαζω μονο οταν ερθει η ωρα του βραδυνου υπνου για της διαβασω παραμυθι και βεβαια εκει κοιμαται υστερα την παω στο κρεβατι της,οσο αφορα τον αντρα σου μαλλον πρεπει να συζητησετε οτι πρεπει να βοηθαει και να κανει υπομονη, ολοι δουλευουν και ολοι θελουν να κοιμηθουν αλλα ενα παιδι εχει μια ευθυνη που πρεπει να μοιραζονται και οι δυο. Κοιτα λιγο το προγραμμα του υπνου της και θα το βρεις , ελπιζω να βοηθησα.

ΕΙΣΑΙimage.php?type=sigpic&userid=18571&dateline=1250847646 ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Aggela μου, σε ευχαριστώ για την απάντησή σου κ για τις συμβουλές σου. Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, ξυπνήματα στις τέσσερις αορίστου διάρκειας, με μια μόνο μικρή αχτίνα φωτός το προηγούμενο βράδυ, όπου απηύδησα κ την άφησα στο κρεββάτι της, ενώ εγώ ξάπλωσα στο κρεββάτι δίπλα της ("μετακόμισα" την αδερφή της). Καθόταν ήσυχη, μόλις σηκωνόταν όρθια της έλεγα: "σσσ, πέσε κάτω κ κοιμήσου" κ έπεφτε :shock: κ τελικά, μας πήρε κ τις δυο έτσι ο ύπνος :-D

Απόψε, θα το ξανακάνω το ίδιο, να δούμε, θα πιάσει, ή ήταν ένα τυχαίο κ μόνο γεγονός? Θα κάνω πάντως τα πάντα να αντιστρέψω την κατάσταση, γιατί τα ξενύχτια, 14 μήνες τώρα, με έχουν εξοντώσει.

Όσο για την υπομονή του άντρα μου, το έχω εξαντλήσει το θέμα. Κατέληξα ότι η υπομονή είναι ένα χάρισμα που δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι στην ίδια ποσότητα. Ο άντρας μου σπατάλησε όλα τα αποθέματά του στα ξενύχτια της πρώτης μας κόρης. Τώρα, πραγματικά δεν μπορεί. Αν πιεστεί πιο πολύ από όσο μπορεί, εμφανίζει σωματικές παρενέργειες (καούρες, ταχυπαλμίες, κολίτιδες κλπ.). Καταλήξαμε να αναλάβει εκείνος συγυρίσματα του σπιτιού (πλυντήρια, σκουπίδια, βεράντες κλπ.) που μπορεί να τα φέρει εις πέρας, κ εγώ να απασχολούμαι τις δύσκολες "μικρές" ώρες με τα ζωηρά βλαστάρια μας. Τι να κάνεις, η ζωή χρειάζεται ελιγμούς...

Εσείς πως τα πάτε?

Link to comment
Share on other sites

Να σου ζησει το κοριτσακι σου.Φαση ειναι και θα περασει.Το εκανε και'μενα ο Δημητρακης μου για ενα διμηνο.Μετα το εκοψε μονος του σιγα σιγα οπως το ειχε αρχισει.Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι υπομονη(και πολλους καφεδες).

Τα παιδιά μου....η ζωή μου

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια, η κατάσταση άλλαξε θεαματικά. Όταν ξυπνήσει πάω στο δωμάτιό της, ξαπλώνω στο δίπλα κρεββατάκι κ λέω, πέσε κάτω - κοιμήσου, κ το γλυκό μου πέφτει κ κοιμάται. Το κακό είναι ότι μια φορά με πήρε ο ύπνος στο παιδικό κρεββατάκι κ ξύπνησα με τη μέση μου κόκκαλο... Αφήστε που 1 βράδυ δεν ξύπνησε καθόλου.

Έρχονται καλύτερες μέρες (και νύχτες) :D

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Πολύ ευχάριστο αυτό βάλια. Πάντως και εμένα συμβαίνει το ίδιο όχι κάθε βράδυ αλλά μια φορά το μήνα ξυπνάει και ξαγρυπνά με αποτέλεσμα να κοιμάται μετά από 2 ώρες. Όταν το βλέπω αυτό δεν την πιέζω να κοιμηθεί την παίρνω στον καναπέ παίζει με κανα παιχνίδι και μόλις την βλέπω ότι νυστάζει ξανά στο κρεββάτι θηλασμος και ύπνος. Προσπαθώ να μην της μιλάω καθόλου ούτε να την παίζω.

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

Link to comment
Share on other sites

Προσπάθησε να μην της αφήσεις περιθώρια για να κάνει αυτό που θέλει, δηλαδή παιχνίδια..

Μην την σηκώνεις από το κρεβάτι, μην ανάβεις καθόλου φώτα και πολύ βασικό είναι να μην της δίνεις ερεθίσματα, δηλαδή να μην το "συζητάς μαζί της", μην της μιλάς καθόλου.

Αφού δεν κλαίει και απλά μιλάει, ασ' την να το κάνει μέχρι να κουραστεί και να ξανα-κοιμηθεί.

Αν αντέχεις, μην πας καν μέσα στο δωμάτιο, ώστε να σε δει..

ασ' την να ξανα-κοιμηθεί μόνη της, αφού δεν κλαίει..

κάπου είχα διαβάσει ότι στα μωρά συμβαίνει να ξυπνάνε μέσα στην νύχτα και είναι σημαντικό να αναπτυχθεί ο μηχανισμός "ξανα-κοιμάμαι μόνο μου" αφού είναι νύχτα.."

Και σε εσένα δεν συμβαίνει να ξυπνήσεις μέσα στη νύχτα..δεν έρχεται κανείς να παιξει μαζί σου, απλά ξανα-κοιμάσαι..αυτό πρέπει να μάθουν..

Πρέπει όμως να την βοηθήσεις να το καταλάβει...ότι δεν αλλάζει κάτι, δεν είναι μέρα για να μιλάμε και να παίζουμε με την μαμά.

Είναι πολύ βασικα τα παρακάτω:

"Μην την σηκώνεις από το κρεβάτι, μην ανάβεις καθόλου φώτα και πολύ βασικό είναι να μην της δίνεις ερεθίσματα, δηλαδή να μην το "συζητάς μαζί της", μην της μιλάς καθόλου."

Της δίνεις λάθος ερεθίσματα, και την ξεξυπνας εντελώς...

 

Θα δεις ότι μπορεί να το μάθει, και να κοιμάται μόνη της.

Καλή επιτυχία :-)

y9qxp2.pngGgOLp3.png
Link to comment
Share on other sites

Και εμεις ειχαμε αυτο το προβλημα με τον Κωνσταντινο σε σχεδον αντιστοιχη ηλικια , το προβλημα ηταν οτι δεν δεχοτανε ο πιτσιρικας απο τον μπαμπα να τον κοιμισει ή να τον ξενυχτησει ουρλιαζοντας σπαραχτικα οποτε επιχειρουσαμε κατι τετοιο , οποτε αναγκαζομουνα εγω να σηκωθω και να ειμαι μαζι του και ο πανος διπλα , σε καποια φαση μας ηθελε και τους 2 το σκατουλι . Αλλα εγω πολυ εγκυος τοτε και χωρις βοηθεια περαν του Πανου και πολυ πολυ κουρασμενη αναγκαστικαμε να τον παρουμε στο κρεββατι μας , απο τοτε "ριζωσε" εως και τωρα που ο πιτσιρικας ειναι 2,5 ετων . Οταν τον πηραμε στο κρεββατι μας σιγα σιγα αρχησε να κοιμαται βεβαια, οχι παντα αλλα σταδιακα εφτιαχνε εως οτου εφτασε 18-19 μηνων και κοιμοτανε κανονικα . Βεβαια εντα3ει καποιες φορες τα παιδακια κατω των 3 ετων μπερδευονται και ξυπνανε μεσα στη νυχτα γιατι το νευρικο κεντρικο συστημα δεν εχει φτια3ει ακομα . Σε καμια περιπτωση δεν λεω να την παρεις μαζι σου να κοιμηθειτε μαζι γιατι δυσκολα κοβεται μετα . Για την ακριβεια μετα περιμενεις να το κοψει μονο του το παιδι .

Η μικρη μου παλι εχει μαθει αλλιως , μονη της κοιμαται , μονη της ξυπναει , αμα παρουσιασει φαινομενα να θελει να ξυπναει μεσα στη νυχτα η τακτικη μας την εχουμε συζητησει μεταξυ μας και με τον ψυχολογο μοθυ και ειναι απλως να την αφηνουμε στο κρεββατι της και να της εξηγουμε οτι τωρα ειναι ωρα για υπνο , σε καμια περιπτωση δεν θα την παρουμε απο το κρεββατι της και δεν θα την βαλουμε να παιξει μεσα στη νυχτα , 1-2-3 καποια στιγμη θα ερθει το αποτελεσμα .

Και παρεπιπτοντως να προσθεσω οτι ειμαι ενας ανθρωπος που δεν εχει καθολου μα καθολου υπομονη , εκανα τα παντα να αποκτισω ομως για χαρη των παιδιων μου , το λεω για τον αντρουλη σου που ειπες οτι δεν εχει υπομονη και δεν θα αποκτησει , να το συζητησετε να δεις οτι και εκεινος θα θελει να κανει το καλυτερο για το παιδι του .

Link to comment
Share on other sites

  • 8 χρόνια μετά...

Ειπα να γραψω εδω μιας που τις τελευταιες 2 εβδομαδες εχει συμβει το εξης γυρω στις 3-4 φορες. Ο μικρος ξυπναει γυρω στις 3-4 το βραδυ, τον θηλαζω να κοιμηθει, αλλα αυτος αφου πιει λιγο θελει να σηκωθει, να παξει, να διαβασει βιβλιο, εχθες το βραδυ μου ζητησε και να φαει αλλα οτι του προτεινα δεν το ηθελε. Εν τελει μετα απο μιση-μια ωρα ξανακοιμαται. Εχω μια υποψια οτι αλλαζει γευση το γαλα ή εχει μειωθει πολυ γιατι αφηνει το στηθος παραπονιωντας ή κλαιγοντας και μετα δεν ξανακοιμαται, θελει να σηκωθει. Δηλαδη ισως θελει να ξανακοιμηθει, αλλα δεν μπορει να πιει απο το στηθος και δεν ξερει αλλο τροπο, αρα ξυπναει. Μπορει να κανω και λαθος (γιατι γενικως θηλαζει) και απλα να περναει φαση, οπως πολλα παιδακια. Εσεις πως αντιμετωπιζετε τα μεταμεσονυκτια παρτυ των μικρων σας; Ακολουθειτε αυτα που θελουν ή αρνειστε να βγειτε απο το δωματιο γιατι ειναι βραδυ και το βραδυ κοιμομαστε; 

 
Link to comment
Share on other sites

απο το δωματιο δ βγαινω οσο κ αν χτυπιουνται

μπορει να χοροπηδανε στο κρεβατι,αλλα μονο κανενα μικρο φωτακι εχω

κ απο παιχνιδια μονο κανενα κουκλακι αν θελουν

κανω οτι κοιμαμαι,τα λεω να ξαπλωσουν,οτι ειναι νυχτα,κανενα παραμυθακι,χαιδευω πλατουλες

η μεγαλη μπορει να επινε μια κουπα φρεσκο γαλα(στον αποθηλασμο για 1-2μηνες).ο μικρος συνηθως θελει νερο

αν τις αλλες φορες θηλαζει κανονικα δ φταιει αυτο.ισως ομως να προσπαθει να αποκοιμηθει χωρις

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

πρίν από 1 λεπτό , vicky86 είπε:

απο το δωματιο δ βγαινω οσο κ αν χτυπιουνται

μπορει να χοροπηδανε στο κρεβατι,αλλα μονο κανενα μικρο φωτακι εχω

κ απο παιχνιδια μονο κανενα κουκλακι αν θελουν

κανω οτι κοιμαμαι,τα λεω να ξαπλωσουν,οτι ειναι νυχτα,κανενα παραμυθακι,χαιδευω πλατουλες

η μεγαλη μπορει να επινε μια κουπα φρεσκο γαλα(στον αποθηλασμο για 1-2μηνες).ο μικρος συνηθως θελει νερο

αν τις αλλες φορες θηλαζει κανονικα δ φταιει αυτο.ισως ομως να προσπαθει να αποκοιμηθει χωρις

Kι εγω ειμαι περισσοτερο της αποψης οτι δεν πρεπει να βγαινουμε απο το δωματιο, κανω οτι κοιμαμαι, αλλα συνεχιζει να κλαιει και να ορυεται και αναρωτιεμαι μηπως ειμαι λιγο αυστηρη; Εχθες τον πηρε ο αντρας μου και αφου δοκιμασε να του δωσει να φαει κατι μηπως οντως πεινουσε, τον εβγαλε στο μπαλκονι να του δειξει οτι ολοι κοιμουνται και εχει ησυχια και μετα απο λιγο ξανακοιμηθηκε ηρεμος. Αλλα οσο δεν τον εβγαζα εξω απο το δωματιο και του ελεγα οτι τωρα κοιμομαστε γιατι δεν εχει βγει ο ηλιος κλπ, χτυπιοταν. Οποτε αναρωτιεμαι αν τον αφησω να κανει αυτο που θελει ποιες ειναι οι πιθανες συνεπειες; Μπορει απλα να περναει φαση και αν ακολουθησω να του περασει ή μπορει να του μεινει συνηθεια και να ξυπναει το βραδυ θελοντας να παιξει;

 
Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ κάνω αυτά που είπε η Βίκυ. βέβαια αν σπαράζει και δείχνει να μην του περνάει με τίποτα θα τον πάρω αγκαλιά και θα κάνω αυτό που έκανε ο άντρας σου. Φώτα δεν θα ανάψω πάντως ακόμα κι αν χρειαστεί να βγούμε από το δωμάτιο, θα διατηρήσω το βραδινό κλίμα. 

 

Νομίζω sentir είναι λόγω συνθηκών του αποθηλασμού. Έχω κι εγώ διάφορα τέτοια. Θα περάσουν, υπομονή.

TmO0p3.png Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Link to comment
Share on other sites

On 8/7/2018 at 1:08 ΜΜ, Sentir...natureza είπε:

Kι εγω ειμαι περισσοτερο της αποψης οτι δεν πρεπει να βγαινουμε απο το δωματιο, κανω οτι κοιμαμαι, αλλα συνεχιζει να κλαιει και να ορυεται και αναρωτιεμαι μηπως ειμαι λιγο αυστηρη; Εχθες τον πηρε ο αντρας μου και αφου δοκιμασε να του δωσει να φαει κατι μηπως οντως πεινουσε, τον εβγαλε στο μπαλκονι να του δειξει οτι ολοι κοιμουνται και εχει ησυχια και μετα απο λιγο ξανακοιμηθηκε ηρεμος. Αλλα οσο δεν τον εβγαζα εξω απο το δωματιο και του ελεγα οτι τωρα κοιμομαστε γιατι δεν εχει βγει ο ηλιος κλπ, χτυπιοταν. Οποτε αναρωτιεμαι αν τον αφησω να κανει αυτο που θελει ποιες ειναι οι πιθανες συνεπειες; Μπορει απλα να περναει φαση και αν ακολουθησω να του περασει ή μπορει να του μεινει συνηθεια και να ξυπναει το βραδυ θελοντας να παιξει;

Χτες είχα μία τέτοια νύχτα κι εγω. Ο δικός μου σπάνια ξυπνά με όρεξη αλλά όταν το κάνει πρέπει να περάσουν τρεις ώρες για να ξανακοιμηθει. Αν είναι καλοκαίρι τον βγάζω κι εγώ στο μπαλκόνι να δει πως είναι νύχτα. Δεν ανοίγω φως, δεν δινω παιχνίδια, όταν γκρινιάζει τον παίρνω στο κρεβάτι όπου θηλάζει, σκαρφαλώνει πάνω μου, εγώ επιμενω πως τα παιδάκια κοιμούνται το βράδυ ώσπου κάποια στιγμή κοιμάται. 

 

Εμένα κάνει και το άλλο αλλά δεν ξέρω αν είμαι στο σωστό τοπικ! Μόλις καταλαβαίνει πως αποκοιμιεται, δεν αφήνεται, ξαφνικά σηκώνεται και ζητάει νερο. Του δίνω και ξανά τα ίδια. Έχει τυχει να το κάνει και δεκα φορές! Άλλες φορές είμαι ελαστική και άλλες αυστηρή, λέγοντας του πως ήπιε και θα πιει ξανά όταν ξυπνησει. Σας έχει τυχει? Πως να το αντιμετωπίσω? 

Link to comment
Share on other sites

κ μενα το κανει μαμα ανεστη,παρα πολλες φορες.δ νομιζω οτι ο δικος μου το κανει οταν γλαρωνει,αλλα γενικως.διψαει παρα πολυ.προχθες ξυπνησε 3φορες,τις 2ειπιε νερο κ τη μια μονο θηλασε.αλλα αν παμε για υπνο κ δ πολυνυσταζει ειναι ικανος μεσα σε μια ωρα να πιει 15φορες.κ μαλιστα δ κατεβαινει μονος,θελει να του δινω εγω

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

4 ώρες πρίν, vicky86 είπε:

κ μενα το κανει μαμα ανεστη,παρα πολλες φορες.δ νομιζω οτι ο δικος μου το κανει οταν γλαρωνει,αλλα γενικως.διψαει παρα πολυ.προχθες ξυπνησε 3φορες,τις 2ειπιε νερο κ τη μια μονο θηλασε.αλλα αν παμε για υπνο κ δ πολυνυσταζει ειναι ικανος μεσα σε μια ωρα να πιει 15φορες.κ μαλιστα δ κατεβαινει μονος,θελει να του δινω εγω

Εγώ έχω το παγουρινο του στο κομοδινο κ ζητά κάθε λίγο κ λιγάκι για να μην ξανακοιμηθεί. Σήμερα ενώ κοιμηθηκε, σηκώνεται ξαφνικά και αρχίζει με γέλια να μου δείχνει όσα έχει μαθει. Έκανε "ματάκια", τον ινδιανο, την μαϊμού κτλ. Και μόλις πηγαινα να τον θηλάσω για ύπνο αντιδρούσε. Τελικά τον κοιμισα στα χέρια! Τέτοιες περιπτώσεις πως πρέπει να τις χειριζόμαστε?

Link to comment
Share on other sites

πρίν από 9 λεπτά , Mama_Anesti_ είπε:

Εγώ έχω το παγουρινο του στο κομοδινο κ ζητά κάθε λίγο κ λιγάκι για να μην ξανακοιμηθεί. Σήμερα ενώ κοιμηθηκε, σηκώνεται ξαφνικά και αρχίζει με γέλια να μου δείχνει όσα έχει μαθει. Έκανε "ματάκια", τον ινδιανο, την μαϊμού κτλ. Και μόλις πηγαινα να τον θηλάσω για ύπνο αντιδρούσε. Τελικά τον κοιμισα στα χέρια! Τέτοιες περιπτώσεις πως πρέπει να τις χειριζόμαστε?

Συγνωμη αλλα φανταστηκα τη σκηνη και γελασα πολυ οταν διαβασα την παραθεση σου :-D Εγω παντως στην συγκεκριμενη περιπτωση, θα του ελεγα οτι θα κανουμε μαζι τα ματακια, τον ινδιανο, την μαϊμου κλπ μια φορα αλλα μετα (ψιθυριστα και με "υφος") θα κοιμηθουνε ολοι. Τα ματακια θα κλεισουν, ο ινδιανος θα παει στην σκηνη του και η μαϊμου θα ξαπλωσει στο χωμα και ολοι μαζι θα κανουμε νανι. Δεν ξερω για τον δικο σου, αλλα εγω οταν βαζω θεατρικοτητα ειναι πιο δεκτικος σε αυτα που του λεω.

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza
 
Link to comment
Share on other sites

Κι εμένα ζητάει το νερό τουλάχιστον 10 φορές χαχα. Βέβαια αυτό ξεκίνησε τώρα πρόσφατα με τον αποθηλασμό. Εν τω μεταξύ τον πιάνει μια λογοδιάρροια άλλο πράμα, όλο λέω να πάρω μέσα το κινητό όσο τον κοιμίζω να τον καταγράψω κι όλο το ξεχνάω. Παλιότερα με έπιαναν τα νεύρα μου αν αργούσε να κοιμηθεί, τώρα τις περισσότερες φορές το διασκεδάζω με όλα αυτά που λέει. 

TmO0p3.png Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Link to comment
Share on other sites

εμενα σιγουρα διψαει,γτ κ περυσι 7μ θυμαμαι ενα μαρτυρικο βραδυ που ξυπνησε 10φορες,ολες ειπιε νερο κ θηλασε μονο τις 3.απλα αν εχει ορεξη για παιχνιδι θα ζηταει πριν τον παρει ο πρωτος υπνος,ενδιαμεσα δ κανει ετσι.αν κατεβαινε κ επινε δ θα με πειραζε τοσο,αλλα θελει να του δινω εγω,ενω μια χαρα πινει μονος.αν εχει ορεξη για παιχνιδι τον αφηνω να παιζει,κανω οτι κοιμαμαι,συνηθως προσπαθει να με ξυπνησει,αλλα μετα απο λιγο ζητα να θηλασει κ κοιμαται.αυτο μπορει να διαρκεσει απο 5'-1ωρα.με το νερο αν απλα το ζητα για να παιξει,του αρνουμαι,κλαιει,ζηταει να θηλασει για να παρηγορηθει,οποτε συνηθως κοιμαται

Link to comment
Share on other sites

20 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Εγώ έχω το παγουρινο του στο κομοδινο κ ζητά κάθε λίγο κ λιγάκι για να μην ξανακοιμηθεί. Σήμερα ενώ κοιμηθηκε, σηκώνεται ξαφνικά και αρχίζει με γέλια να μου δείχνει όσα έχει μαθει. Έκανε "ματάκια", τον ινδιανο, την μαϊμού κτλ. Και μόλις πηγαινα να τον θηλάσω για ύπνο αντιδρούσε. Τελικά τον κοιμισα στα χέρια! Τέτοιες περιπτώσεις πως πρέπει να τις χειριζόμαστε?

 

Αγνοώντας τες εντελώς. Ουτε θήλαζα σε τέτοια φάση, ούτε νερό άφηνα στο δωμάτιο, ούτε αντιδρούσα. Καθόμουν με ένα βιβλίο, άντε να έλεγα χωρίς να σηκώσω τα μάτια ένα "ώρα για ύπνο" και αν πήγαινε να σηκωθεί θα το αγκάλιαζα να μείνει κάτω, και μέχρι εκεί.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, ΑΡΓΚ είπε:

 

Αγνοώντας τες εντελώς. Ουτε θήλαζα σε τέτοια φάση, ούτε νερό άφηνα στο δωμάτιο, ούτε αντιδρούσα. Καθόμουν με ένα βιβλίο, άντε να έλεγα χωρίς να σηκώσω τα μάτια ένα "ώρα για ύπνο" και αν πήγαινε να σηκωθεί θα το αγκάλιαζα να μείνει κάτω, και μέχρι εκεί.

Κι αν έκλαιγε  και χτυπιόταν να βγει έξω? 

TmO0p3.png Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Link to comment
Share on other sites

πρίν από 22 λεπτά , marakiz είπε:

Κι αν έκλαιγε  και χτυπιόταν να βγει έξω? 

 

Tότε είναι που σίγουρα δε θα αντιδρούσα, αλλά γενικά δεν το δοκίμαζαν. Να κλάψουν, να σηκώνονται κλπ και να φτάσουμε μέχρι το παράθυρο να δούμε ότι έξω είναι νύχτα και κοιμούνται όλοι, έχει γίνει. Αλλά γενικά το να χτυπιέσαι χωρίς ακροατήριο είναι πάρα πολύ βαρετό και νομίζω ότι αν το κρατάς γενικά σαν στάση, ότι δεν αντιδράς, από πολύ νωρίς απλά το σταματάνε. Μπορεί να το δοκιμάσουν και πάλι με άλλους ενήλικες, αλλά αν έχεις μία σταθερή στάση ότι δεν σε συγκινεί ιδιαίτερα όλο αυτό, είναι ένας αρκετά αποτελεσματικός τρόπος να το κόψουν.

Εχει τύχει σε υστερικό κλάμα σε φάση "κοιμάμαι όρθιος και δεν ξέρω τι θέλω" να βγω απλά εγώ 2-3 λεπτά από το δωμάτιο κλείνοντας την πόρτα πίσω μου (προφανώς σε μεγαλούτσικο μωρό, όχι σε βρέφος λίγων μηνών), και να γυρίσω μετά ρωτώντας κάτι του τύπου "θα ηρεμήσουμε να ξαπλώσουμε ή να ξαναβγώ, με πόνεσαν τα αυτιά μου" και πάντα έπιασε γιατί σαφώς και ήθελαν παρέα . Το θυμάμαι σαν σκηνικό να έχει γίνει ελάχιστες φορές, κάτι σαν 1-2 με κάθε παιδί. Αντίθετα με τον μπαμπά, που είχαν καταλάβει ότι δεν αντέχει τις φωνές και θα άνοιγε διάλογο, θα έφερνε νερό, θα έλεγε και δεύτερο παραμύθι κλπ , το μέσα-έξω, πάνω-κάτω κλπ και ο γενικός εκνευρισμός ήταν δεδομένος, και γι αυτό προτιμούσα να κοιμίζω εγώ τα παιδιά εκεί μέχρι τα 2-3.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, marakiz είπε:

Κι αν έκλαιγε  και χτυπιόταν να βγει έξω? 

Εγώ πλέον δεν ασχολούμαι, την αφήνω να βγει έξω, έχω ένα χαμηλό φως για να συνειδητοποιήσει ότι είναι βράδυ κ ώρα για υπνο κ δεν παίζω καθόλου μαζί της ενω με προκαλεί. Μετά από λίγο βαριέται κ πάμε τελικά για υπνο. Δε βρίσκω νόημα στο να την αναγκάζω να κοιμηθεί χωρίς να "μπορεί". Κ εμείς πολλές φορές ενώ νυσταζουμε δεν αρνουμαστε να χαλαρωσουμε; Το βρισκω φυσιολογικό. Κ εμένα πίνει πολύ νερό, δύο φορές γεμίζω το παγούρι της το βράδυ. Νόμιζα ότι είχε πρβλ αλλά βλέπω ότι το κάνουν όλα τελικά!:lol:

Link to comment
Share on other sites

On 9/7/2018 at 11:51 ΜΜ, Sentir...natureza είπε:

Συγνωμη αλλα φανταστηκα τη σκηνη και γελασα πολυ οταν διαβασα την παραθεση σου :-D

Ή σκηνη που περιγραφω ήταν και αστεία και γλυκιά! Και γω έβαλα τα γέλια όταν ξεκίνησε ή "παράσταση". 

 

Σκεφτομαι πως ίσως ή λύση να βρίσκεται στην αλλαγή ρουτίνας και συγκεκριμένα στο να κοιμηθεί μόνος του χωρίς εμένα δίπλα του για να παίζει. Λόγο διακοπών δεν μπορώ να το προσπαθήσω  προς το παρόν αλλα βλέπω πως συνεχίζει τα "τεχνάσματα" παρότι είμαστε σε άλλο περιβάλλον κ όχι στην βάση του.

Link to comment
Share on other sites

11 ώρες πρίν, Lenia16 είπε:

Εγώ πλέον δεν ασχολούμαι, την αφήνω να βγει έξω, έχω ένα χαμηλό φως για να συνειδητοποιήσει ότι είναι βράδυ κ ώρα για υπνο κ δεν παίζω καθόλου μαζί της ενω με προκαλεί. Μετά από λίγο βαριέται κ πάμε τελικά για υπνο. Δε βρίσκω νόημα στο να την αναγκάζω να κοιμηθεί χωρίς να "μπορεί". Κ εμείς πολλές φορές ενώ νυσταζουμε δεν αρνουμαστε να χαλαρωσουμε; Το βρισκω φυσιολογικό. Κ εμένα πίνει πολύ νερό, δύο φορές γεμίζω το παγούρι της το βράδυ. Νόμιζα ότι είχε πρβλ αλλά βλέπω ότι το κάνουν όλα τελικά!:lol:

 

Μα γι αυτό ρωτάω, δεν μπορείς και με το ζόρι να το κρατήσεις το παιδί. Εμένα πάντως όταν συμβαίνει αυτό δεν μ αφήνει να μείνω ξαπλωμένη, με τραβάει επιτακτικά "να θηκωθείς μαμά, να θηκωθείς".

TmO0p3.png Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...