Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Γρίπη των Χοίρων και Παιδικός Σταθμός?


Recommended Posts

Καλημέρα σας,

θα ήθελα να ανοίξω ένα θέμα που με απασχολεί άμεσα (συγνώμη εάν υπάρχει ήδη σε δημόσια συζήτηση το ίδιο θέμα)

εάν θα πηγαίνατε για πρώτη φορά το παιδάκι σας στον παιδικό σταθμο ενώ γίνεται τόση μεγάλη αναφορά για τη νέα γρίπη και τις άσχημες επιπτώσεις της...

 

Πήραμε επιδότηση από την εργατική εστία και από Σεπτέμβριο το Κατερινάκι μου θα πάει στον παιδικό. Δεν ξέρετε τι χαρά πήρα που μας δεχτήκανε!!!

Πήγαμε πριν 10 ημέρες να δούμε τον παιδικό σταθμό και μου άρεσε τόσο πολύ ο χώρος (είναι δημοτική επιχείρησης), και η Κατερίνα δεν ξεκολλούσε από τα παιδάκια, με κλάμματα την πήραμε για το σπίτι!

 

Είναι κοινωνικοποιημένο παιδάκι και δυστυχώς δεν έχει αδερφάκι ούτε ξαδερφάκια, και στη γειτονιά όλες οι συνομήλικές μου που έμεναν εδώ, νοικιάζουν αλλού και το παιδί είναι συνέχεια με εμάς...

Βέβαια την πηγαίνουμε σε παιδότοπους, παιδικές χαρές και συνέχεια βόλτες αλλά θα την κάνει πάρα πολύ καλό να μάθει την ομαδικότητα και να μοιράζεται πράγματα με άλλα παιδάκια..

 

Όμως τι θα γίνει από Σεπτέμβριο με την νέα γρίπη?????

Εγώ δεν δουλεύω, ήλπιζα να την πάω στον παιδικό και και να πιάσω δουλειά.

Και το παιδί θα ηρεμήσει και θα εκτονώνεται με το παιχνίδι και εγώ θα πιάσω δουλειά και θα ξεφύγω από το σπίτι!!!

Πόσο χαρήκαμε και οι 2...

 

Αλλά αν είναι καλύτερα να την κρατήσω στο σπίτι αντί να πάει στον παιδικό τώρα που κυκλοφορεί και η νέα γρίπη, να το κάνω?

 

Το παιδί είναι 2 χρονών και 7 μηνών και μου έχει αρρωστήσει μόνο 5 φορές..

433965qzur0la2nd.gif

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 52
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Άσε DALIA μου γενικώς δεν θέτω θέματα στο φόρουμ γιατί υπάρχουν τόσα πολλά και βρίσκω απαντήσεις αλλά αυτό το θέμα με καίει τόσο πολύ...

 

Προχθές πήγαμε στη θάλασσα και ήρθε η θεία του άνδρα μου που δουλεύει σε δημόσιο παιδικό σταθμό μέσα στο Κικλίς.

Μου είπε πως υπάρχει περίπτωση να μην ανοίξουν οι σταθμοί από τον Σεπτέμβριο. Περιμένουν υπουργική απόφαση για να ξεκινήσουν!

Και αν τα παιδάκια έχουν ακόμα και 1 απλή μυξούλα στη μύτη θα τα στέλνουν κατευθείαν στο σπίτι! με το παραμικρό δηλαδή...

 

Και δυστυχώς η συμβουλή της ήταν να μην την πάω αν δεν την εμβολιάσω, δηλαδή καλά Χριστούγεννα...

 

Άντε εγώ δεν βρήκα δουλειά ακόμα αλλά με τις άλλες οικογένειες τι θα γίνει που τους βολεύει ο παιδικός γιατί δεν έχουν άλλες επιλογές?

 

Ωχ Παναγία μου...

433965qzur0la2nd.gif

Link to comment
Share on other sites

Κι εμένα η μικρή μου είναι 2 ετών και 7 μηνών και σκόπευα να τη στείλω παιδικό από το Σεπτέμβρη.

Καθαρά για λόγους παιχνιδιού, κοινωνικοποίησης κλπ. μιας και δεν δουλεύω.

Μιλώντας όμως με τον παιδίατρο μου είπε να το αποφύγω τουλάχιστον ως τα Χριστούγεννα.

Γενικά το παιδάκι μου δεν έχει αρρωστήσει ποτέ από κάτι σοβαρό πλην μυξούλες και βηχαλάκια και ακόμα δεν έχω πειστεί για το "καλό" του εμβολιασμού αλλά θα μιλήσω πάλι με τον παιδίατρο.

Ωχ Παναγιά μου τι μας περιμένει....πως θα περάσει ο χειμώνας.

Ούτε επίσκεψη σε φίλους δεν θα τολμάμε να πάμε

Link to comment
Share on other sites

Όλες μας απασχολεί αυτό το θέμα. Και εμένα ο δικός είναι και πιο μικρός και θα πάει για πρώτη φορά. Αστα ! όλο αυτό σκέφτομαι και θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία για δεύτερο παιδάκι και φοβάμαι ρε γμτ.

 

Σεπτέμβριο -Οκτώβριο πάντως μου είπε παιδίατρος να μην τον στείλω.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

G.STONE, διαδικασία για το δευτερο, καλό θα ήταν να μη ξεκινήσεις. Κάπου διάβασα ότι οι άμυνες του οργανισμού της εκγυου υπολειτουργούν, αν λειτουργούσαν κανονικά θα εκλάμβανε ως "ξένο σώμα" το έμβρυο και θα το απέβαλε. Οπότε αν οι άμυνές σου είναι έτσι θα είσαι επιρρεπής στους υιους, δε ξέρω ότι νομίζεις βέβαια.

Όσο για τον παιδικό σταθμό διάβασα στο "ΜΕΤΡΟ" ότι οι παιδικοί σταθμοί έχουν στείλει γράμμα στο Υπ.Υγείας σχετικά με τις ανησυχίες των γονέων και το φόβο τους για τη γρίπη και περιμένουν κι αυτοί οδηγίες. Πιστευω θα μας ενημερώσουν και μας. Το προσωπικό τους πάντως θα εμβολιαστεί πρώτο απ΄ότι μου είπαν στον δικό μου παιδ.σταθμό.

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια όταν πρωτοπάνε τα παιδάκια σε παιδικό σταθμό (τα περισσότερα) αρρώσταινουν σίγουρα 1 φορα το μήνα. αυτό δεν θα το γλιτώσετε. Τώρα για την γρίπη των χοίρων........ περιμένω κι εγώ αν και πιστεύω ότι τα ΜΜΕ το έχουν διογκώσει το θέμα.

Link to comment
Share on other sites

ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΝΥΣΗΧΩ ΟΠΩΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΑΝΟΥΛΕΣ.ΕΜΕΝΑ ΠΗΓΕ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΙΝ 4 ΜΗΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ.ΝΟΜΙΖΑ ΕΠΙΕΔΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΓΛΙΤΩΝΑΜΕ ΤΙΣ ΙΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΠΑ.ΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΑΡΡΩΣΤΟΣ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.ΔΗΛΑΔΗ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΣΠΙΤΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΩΣΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΤΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ ΙΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΥΣΤΕΙ.ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ ΤΑ ΜΜΕ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΚΑΝΕΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΑΝΟΥΛΑ?Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΑΠΛΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΜΑΣ.ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΝΑ ΠΑΩ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΝΕ ΟΣΟ ΘΑ ΛΕΙΠΩ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ...???

Link to comment
Share on other sites

παιδια νομίζω ότι το καλύτερο εμβόλιο είναι η ψυχραιμία .Ακόμη δεν έχει βγεί το εμβόλιο και κάποιοι λένε ότι θα εμβολιαστούν πρώτοι , χωρίς να ξέρουμε ακόμη πόσες δόσεις θα προμηθευτεί το ελληνικό κράτος .Δεν μπορεί να μπεί σε καραντίνα όλος ο πληθυσμός .ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ - ΑΤΟΜΙΚΗ ΥΓΕΙΝΗ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ και αφηστε τα παιδάκια να παίξουν

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Αθηνου συμφωνω.Τι να κάνουμε, να καθόμαστε και να κλαίμε την μοίρα μας μέχρι να κολλήσουμε, εαν κολλήσουμε?

 

Εξάλλου διάβασα ότι μπορεί να περάσουμε την γρίπη χωρίς να το αντιληφθούμε και να περάσει από μόνη της χωρίς φάρμακα, όπως η απλή γρίπη. Τι να πω...

 

Ο Θεός να φυλάει τα ζουζουνάκια μας.

Link to comment
Share on other sites

τα ΜΜΕ το έχουν διογκώσει το θέμα.

 

Αυτό είναι βέβαιο.....

Η αδερφή μου ζει στη Δανία και μία κολλητή μου στην Ισπανία.

Καμία σχέση ο χειρισμός του θέματος από τα ΜΜΕ εδώ και εκεί.

Link to comment
Share on other sites

Εδώ όλα διογκώνονται. Εγώ πιστεύω ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά. Τα εμβόλια θα γίνουν κοντά στα χριστούγεννα. Δεν είναι λοιπόν δυνατόν τα παιδιά να μην πάνε σχολείο όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Και καλά τα μικρά παιδάκια δεν έχουν πρόβλημα με το σχολείο. Το δημοτικό, το γυμνάσιο και το λύκειο όμως δε γίνεται να πάνε πίσω. Θα ΄χασουν μια ολόκληρη χρονιά; Επιπλέον θα δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα με τους γονείς που δε θα έχουν που να αφήσουν τα παιδάκια τους. Τι θα γίνει με τους εκπαιδευτικούς. Είναι πολλά τα προβλήματα που δημιουργούνται όταν δε λειτουργούν τα σχολεία.

Η συγκεκριμένη γρίπη λένε ότι είναι πιο απλή από ένα κοινό κρυολόγημα. Αν σας έλεγαν ότι στο σχολείο κάποιο παιδάκι ήταν άρρωστο θα κρατάγατε το παιδί στο σπίτι για να μην κολλήσει; Και όπως είπε η Αθηνού ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ - ΑΤΟΜΙΚΗ ΥΓΕΙΝΗ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ και αφηστε τα παιδάκια να παίξουν.

Άσε που εγώ πιστεύω ότι αν είναι να κολλήσω τη γρίπη δεν είναι απαραίτητο να κολλήσω από το σχολείο (είμαι νηπιαγωγός). Μπορεί να την κολλήσω στο super market που υπάρχει κόσμος, στο μετρό, στις διακοπές μου ή οπουδήποτε βρεθώ. Αντίστοιχα και τα παιδιά, μπορούν να κολλήσουν από την παιδική χαρά, στον παιδότοπο κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Εδω και 2 εβδομαδες που μετακομισαμε, η κορη μου παει στον παιδικο σταθμο κανονικα και παρολο ειναι γεματο τουριστες αλλα και ξενους που ζουν εδω, δεν μας ειπαν τιποτα απο τον παιδικο σταθμο οτι δεν θα λειτουργησει τον Σεπτεμβριο αλλα ακομη και ο παιδιατρος μας στη Θεσσαλονικη, δεν μας απετρεψε στιγμη απο το να ερθουμε εδω και να παει το παιδι στον σταθμο...

Link to comment
Share on other sites

Εγω περασα χτες απο τον σταθμο να δω αν μας πηραν.. και μας πηραν αλλα δεν θα τον παω. Η υπευθυνη εκει βεβαια μου ειπε να μην ακυρωσω τωρα την εγγραφη γιατι καταρχην δεν ξερουν καν αν θα ανοιξουν απο Σεπτεμβρη η θα παει παραπερα. Οποτε θα δω απο σεπτεμβρη. Επισης μου ειπε οτι ουτως η αλλως εφοσον ειμαι εγκυος και θα γεννησω η απουσια λιγων μηνων δεν ειναι λογος αυτοματης διαγραφης (επειδη θεωρειτε σοβαρος λογος το νεογεννητο στο σπιτι) οποτε δεν την χανουμε τη θεση και μπορω να τον παω με την νεα χρονια.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Επισης αναφορικα με το κλιμα πανικου που επικρατει:κατ'εμε τα παιδια μας κινδυνευουν περισσοτερο απο τα γνωστα ατυχηματα στο σπιτι παρα απο τη γριπη των χοιρων...Οποτε ας τηρουμε τους κανονες υγιεινης (που ΠΡΕΠΕΙ να τηρουνται ανεξαρτητα απο πανδημιες και τα σχετικα) και ας μην πανικοβληθουμε αν το παιδι μας κολησει καμια ιωση (παρεπιπτοντως, 10 μερες παει η κορη μου στο σταθμο και κολησε ιωγενη λαρυγγιτιδα).

Link to comment
Share on other sites

Σοφούλα μου απλά αυτό το "1 στους 3 θα κολλήσουν τη γρίπη", αυτό με απασχολεί...

Και όχι για εμένα και τον άνδρα μου που έχουμε αντισώματα, για το παιδάκι μας που είναι προνήπιο και είναι στην ευπαθή ομάδα.

Όσο για ΜΜΕ πιστεύω πως τα μεγαλοποιεί γιατί σαν κράτος δεν ξέρουμε τι μας γίνετε...

433965qzur0la2nd.gif

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω μαζι σου αλλα οι περισσοτεροι γονεις δεν μπορουν να κανουν τιποτα παρα να στειλουν τα παιδια στους παιδικους σταθμους εφοσον δεν εχουν αλλη εναλλακτικη...Και υστερα ειναι και κατι αλλο που αναφερθηκε καποια στιγμη:αυτη τη γριπη (οπως και την απλη γριπη) μπορει να την κολησει καποιος στο λεωφορειο, στο παρκο, στον παιδοτοπο, σε ενα φιλικο σπιτι...Τι θα κανουμε θα κλειστουμε στα σπιτια μας?

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει σ'αυτό έχεις δίκιο, δεν μπορούμε να μην πάμε στις δουλειές μας ή στο σούπερ μάρκετ ή να κρατήσω την μικρή μες στο σπίτι σαν τον Κωσταλέξη!...

Ότι είναι να γίνει, θα γίνει....Δίκιο έχετε.

 

Μακάρι να γίνει με τον λιγότερο επίπονο τρόπο.

Να περάσει και απλά να "χαϊδέψει".:-)

433965qzur0la2nd.gif

Link to comment
Share on other sites

Αν κολλήσουν τώρα που είναι αρχή μήπως είναι καλύτερα για τον οργανισμό.....να αποκτήσουν αντισώματα και να έχουν καλύτερες άμυνες για μετά που λένε ότι θα μεταλλαχθεί ο ιός ????? Νομίζω ότι κανείς δεν ξέρει σίγουρα θετικά πράγματα μας να πει ακόμα, έτσι μας είχαν τρελάνει και πριν χρόνια με την γρίπη των πτηνών !!!!!!!!!!

a40Vp3.pngGchMp2.png
Link to comment
Share on other sites

Δε νομίζω mor@ki_K εμείς να έχουμε αντισώματα αλλά τι να κάνουμε; Να σταματήσουμε να ζούμε; Στον παιδικό τώρα θα πρέπει να τους πλένουν συνέχεια τα χεράκια, να αερίζουν το χώρο και με το που θα βλέπουν το παραμικρό σε κάποιο παιδάκι να το στέλνουν σπίτι του, θα το κάνουν όμως; Βέβαια πρέπει και εμείς οι γονείς να συνεργαστούμε, να παρατηρούμε το κάθε τι ύποπτο στο παιδάκι μας και μόλις ξεκαθαρίσει η κατάσταση να το στέλνουμε ξανά στον παιδικό. Θα το κάνουν όμως όλοι οι γονείς;

 

dora μη διαγράψεις το παιδάκι σου από τον παιδικό, κράτα τη θέση για αργότερα. Να ξέρεις όμως ότι το στείλεις-δε το στείλεις κάποιους μήνες νομίζω θα πρέπει να πληρώνεις για να σου κρατήσουν τη θέση. Μήπως όμως να το έστελνες του χρόνου για να μη σου φέρνει όλες τις ιώσεις σπίτι τώρα που είσαι έγκυος ή μετά που θα έχεις το νεογέννητο; Εμένα ο παιδίατρος σε αντιστοιχη κατάσταση μου είπε να αποφύγω τον παιδικό στον μεγάλο μεχρι να γίνει τουλάχιστον 6μηνών το μωρό. Τότε μάλιστα δεν υπήρχε η γρίπη των χοιρων. Σκέψου το!

 

Πάντως είδα χτες ειδήσεις μετα από 2 εβδομάδες και ενώ είχα ηρεμήσει με πανικοβάλλανε! Καλά είναι τρομεροί! Σπέρνουν πανικό, με έπιασε ταχυπαλμία, ευτυχώς με ηρέμησε ο άντρας μου το βράδυ. Είπαν ότι τα εμβόλια θα έρθουν 15 /9 και θα επιστρατευτούν ολοι οι γιατροί ιδιωτικοί και δημόσιοι καθώς και νοσοκόμοι για να γίνουν άμεσα τα εμβόλια. Στους παιδικούς δεν διευκρινήστηκε αν θα κάνουν αλλά θα κάνουν; Εννοείται ότι θα το κάνουν παιδιά άνω των 5χρ. Στα μικρά δε θα κάνουν τίποτα;

Εμβόλιο πάντως σκέφτομαι να μη τους κάνω γιατί οι παρενέργιες σε ένα νέο εμβόλιο είναι άγνωστες. Μπορεί να μην υπάρχουν άμεσες παρενέργειες από τα πειράματα που θα κάνουν πρώτα αλλά μακροπρόθεσμα το τι θα προκύψει κανείς δε θα ξέρει. Δε ξέρω αν αξίζει το ρίσκο του εμβολίου, το θεωρώ πιο επικινδυνο από την ίδια τη γρίπη!

Link to comment
Share on other sites

Πριν και απο την γριππη των πτηνων ειχαμε τον SARS,τελικα και τα δυο τα ξεχασαμε γρηγορα,μακαρι να παει ετσι και αυτο.

Η μεταλλαξη δεν ειναι υποχρεωτικο να συμβει,και σιγουρα καλο θα ηταν να μην συμβει.

Link to comment
Share on other sites

πουθενά δεν έχω ακούσει ή διαβάσει κάτι επίσημο σχετικά με το τι θα γίνει με τα παιδάκια έως 5 ετών. Δεν θα κάνουν εμβόλιο; Είναι προστατευμένα από τα εμβόλια που ήδη έχουν κάνει;

Link to comment
Share on other sites

Πριν και απο την γριππη των πτηνων ειχαμε τον SARS,τελικα και τα δυο τα ξεχασαμε γρηγορα,μακαρι να παει ετσι και αυτο.

Η μεταλλαξη δεν ειναι υποχρεωτικο να συμβει,και σιγουρα καλο θα ηταν να μην συμβει.

 

Tι ήταν το SARS???

433965qzur0la2nd.gif

Link to comment
Share on other sites

SARS - SEVERE ACUTE RESPIRATORY SYNDROME (ΣΟΒΑΡΟ ΟΞY ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ ΣYΝΔΡΟΜΟ )Πρωτοεμφανίσθηκε στην Κίνα τον Νοέβριο του 2002. Στην επαρχία Guangdong της Κίνας τον Φεβρουάριο, ήδη 300 ασθενείς είχαν προσβληθεί από τον ιό, εκ των οποίων οι 5 πέθαναν.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...