Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσια, ta test που ανιχνεύουν αλλεργίες καλύπτονται από τα ταμεία ; Έγω έχω δημόσιο

Δυστυχώς για δημόσιο δεν έχω ιδέα. Φαντάζομαι όμως ότι αν πας σε δημόσιο Παίδων, θα δικαιολογούνται.

Κορίτσια sos με την Συρίγου! Πήρα σήμερα για να ρωτήσω τι γάλα να έχω για την πρόκληση και ρώτησα την γραμματέα αν είναι να κάνουμε και πατσ. Μου λέει λοιπόν ότι δεν κάνουν πια πατσ στο νοσοκομείο, γιατί δεν τους προμηθεύουν! :eek:

Ρωτάω λοιπόν αν μπορούμε να το κάνουμε στο ιατρείο της και μου λέει σιγανά ότι πλέον δεν το λειτουργεί το ιατρείο...φαντάζομαι όλες καταλαβαίνουμε το γιατί...

Οπότε είμαι με μία αλλεργιολόγο που δεν μπορεί να κάνει στο παιδί εξετάσεις που θα έπρεπε ίσως να κάνει? Έχω προβληματιστεί πάρα πολύ για το αν θα συνεχίσω μαζί της μετά την πρόκληση. Και επίσης έχω αγχωθεί τρελά που θα πρέπει τώρα να βγω σε αναζήτηση νέου γιατρού κι αν θα μείνω και ευχαριστημένη :(:( :?:-?

Περιμένω προτάσεις σας αν έχετε να μου συστήσετε κάποιον καλό ή για το αν είμαι υπερβολική και τα πατσ δεν χρειάζεται να επαναληφθούν. :? Γενικά τι λέτε να κάνω????

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Το ξέρω πως υπάρχει αίμα, με πήρες λιγάκι στραβά! Απλά το έγραψα για να επιβεβαιώσω ότι το εργαστήριο το διατυπώνει με αυτόν τον τρόπο, δεν λέει "θετικό" ή "αρνητικό". Λέει "ασθενώς θετικό".

ΚΑΘΟΛΟΥ στραβα δεν σε πηρα!:P στο σαιτ αυτο καθε μανουλα με κοινο το θεμα των αλλεργιων λεει την αποψη της,ζηταει διευκρινισεις,ψαχνει κουραγιο. και κραταει οτι πιστευει...< και χωρις παρεξηγησεις>:Pεγω εκανα μια διευκρινιση.την ιατρικη ορολογια δεν την κατεχουν ολοι.ανεξαρτητα αν χρησιμοποιειτε η οχι.μαθαινουμε ολες κ εχουμε ακομη δρομο!αυτα!αυριο θα ξεκινησουμε την ομοιοπαθητικη θεραπεια κ ελπιζω να δουμε αλλαγη!βλεπω πως πολλες μανουλες ειδαν αλλαγη.μακαρι κ εμεις.σε 20 μερες θα σας πω!

Fairy s mom φανταζομαι οτι αυτο δεν ειναι κατι μονιμο!ρωτησες?ισως με την κριση ..δεν προμηθευονται τα νοσοκομεια...εμεις να καταλαβεις αλλου βαλαμε τα πατσ κ αλλου τα διαβασαν.αν θελεις περισσοτερες λεπτομερειες θα σου στειλω πμ.παντως ρωτησα σχετικα με την αξιοπιστια των πατσ κ το ποσοστο δεν ηταν πολυ μεγαλο.οπως καταλαβα το πορισμα βγαινει αθροιστικα.δηλαδη με το οικογενειακο ιστορικο,την παρατηρηση απο τη μαμα τα ραστ κ λιγοτερο τα πατσ κ τα δερματικα τεστ.μπορει να ειναι ψευδως θετικα η ψευδως αρνητικα!τρεχα γυρευε δηλαδη!μην στεναχωριεσαι.

Καλησπέρα!!

Βλέπω ότι έχουμε νέες αφίξεις! Κακό αυτό:( Σας καλωσορίζω πάντως και ελπίζω σύντομα να είναι καλύτερα τα μωράκια σας!!:D

Λοιπόν χθες πήγαμε παιδίατρο! Δεν της έκανα άλλο εμβόλιο (έτσι κ αλλιώς δεν τα είχαμε κάνει όλα..), φτάσαμε αισίως τα 10.200. 700 γρ.πήραμε και αυτόν τον μήνα...με μητρικό θηλασμό και ένα καλό γεύμα σχεδόν καθημερινά (είχαμε ξεκινήσει και δεύτερο αλλά επειδή έβλεπα να της κάνει δυσκοιλιότητα το σταμάτησα και της δίνω μόνο ένα προς το παρόν.. αν και αποδεδειγμένα όσο και να της δώσω θα το φάει:roll: είναι καλό τώρα αυτό;;; )

Όσον αφορά την αλλεργία άκρη δεν έβγαλα με τον ντόκτορ.. Μου είπε να της δώσω μοσχάρι γιατί αλλο πράγμα το γάλα και άλλο το μοσχάρι (εγώ πάντως δεν πρόκειται να το δοκιμάσω πριν τον χρόνο). Τον ρώτησα πότε θεωρεί καλή ηλικία να κάνουμε τεστ και μου είπε πως γενικά η καθημερινή παρατήρηση είναι ο καλύτερος σύμβουλος (σ'αυτό συμφωνώ και εγώ αν και μερικές φορές χάνω τη μπάλα, γιατί φαίνεται να την πειράζουν πολλά πράγματα..), και πως για να δείξουν τα τεστ πρέπει πρώτα το μωρό να εκτεθεί σε αρκετή ποσότητα από μια τροφή... (αυτό πάλι ισχύει;;; μάλλον όχι ε;)

τέλος πάντων, πήρα και τον ομοιοπαθητικό τηλέφωνο και μου είπε να της δώσω άλλο ένα χαπάκι (επειδή έχουμε ανά διαστήματα βλέννες και ακόμη δεν τρώω πολλά πράγματα) και να τα ξαναπούμε σε 15 μέρες να δούμε μήπως χρειαστεί να αλλάξουμε θεράπεια.

Πάντως απ'ότι βλέπω οι περισσότερες μετά το χρόνο κάνετε εξετάσεις, οπότε σκέφτομαι και εγώ όταν χρονίσει να πάω σε αλλεργιολόγο να κάνουμε ότι είναι να κάνουμε μήπως βγάλουμε κάποια άκρη.

Παρεμπιπτόνως σήμερα παρέλαβα παραγγελία με διάφορα καλούδια όπως γάλα και βούτυρο καρύδας και ανυπομονώ να τα δοκιμάσω. Θα σας πω εντυπώσεις!!!!

Διαφημίσεις

καλημερα σας!

κοριτσια δεν εχω χρονο να σας διαβασα οποτε με συγχωρειτε αν ρωτησω κατι που ηδη απαντηθηκε.να σας θυμησω οτι η κορη μου εχει αλλεργια στο αυγο και μια ευαισθησια στο αγελαδινο.τρωει κοτοπουλο,πατατα,καροτο,κολοκυθακι,μακαρονι,ρυζι,χοιρινο χωρις προβλημα.χτες δοκιμασαμε και νυφαδες βρωμης.ηθελα να ρωτησω,εγω κανει να φαω βερικοκο,πεπονι,κερασι?καρπουζι εφαγα.να δοκιμασω και τα αλλα και να δω αντιδρασεις?απλα ηθελα να μαθω αν ειναι αλλεργιογονα.

οσο για το ασβεστιο,εγω δεν πηρα ποτε συμπληρωμα και εδω και 9 μηνες δεν τρωω γαλακτοκομικα.πριν 7 μηνες περιπου εκανα εξετασεις αιματος και ολα ηταν μια χαρα.

odFi.jpgK9qbp3.png

credo εμενα η αλλεργιολογος μου ειπε να μην τρωω ουτε εγω ουτε το παιδι φρουτα με λεπτη φλουδα, οπως κερασι, σταφυλι, γιατι περνανε τα φυτοφαρμακα μεσα στο φρουτο. Και τα φρουτα με χνουδωτη φλουδα, οπως ροδακινα, βερυκοκκα, μαζευουν φυτοφαρμακα. Αντι για ροδακινο μου ειπε να τρωω νεκταρινι. Τα φρουτα με χοντρη φλουδα , οπως καρπουζι και πεπονι, να τα τρωω.

Σε προηγουμενη σελιδα καποια κοπελα ειχε πει οτι το πεπονι και το αγγουρι ειναι πολυ αλλεργιογονο, οποτε αντε βγαλε ακρη!

Διαφημίσεις

credo η αλλεργιολογος μου ειχε πει οτι τα φρουτα με λεπτη φλουδα, οπως καρασι, σταφυλι, να μην τα τρωω ουτε εγω ουτε το παιδι , γιατι περνανε τα φυτοφαρμακα μεσα στο φρουτο. το ιδιο και για τα φρουτα με χνουδωτη φλουδα , γιατι μαζευουν πολλα φυτοφαρμακα. Αντι για ροδακινο να τρωω νεκταρινι. Τα φρουτα ,οπως καρπουζι και πεπονι, που εχουν χοντρη φλουδα, μπορω να τα φαω.

Μια κοπελα ομως σε προηγουμενη σελιδα ειπε οτι το πεπονι και το αγγουρι ειναι πολυ αλλεργιογονα, οποτε αντε βγαλε ακρη!!!

Αδύνατον, αδύνατον να κρατήσω τέτοια δίαιτα. Η μικρή είναι αλλεργική σε γάλα και αυγό (5 μηνών και θηλάζει αποκλειστικά) και ελαφρώς σε πατάτα και σιτηρά!! Μέχρι τώρα έτρωγα ρύζι και καλαμπόκι, σήμερα είδα ότι και αυτά ανήκουν στα σιτηρά. Τα πήρα στο κρανίο και γιαυτό γράφω. Είμαι μαμά 3 παιδιών και όλη η ημέρα είναι γεμάτη και κουραστική. Συγνώμη τί να φάω ?? Θα βάλω τα κλάμματα!!! Στι μεταξύ η βλέννα δεν έχει υποχωρήσει . Άσε που όταν φτιάχνω μακαρόνια ή κριθαράκι όλο και μια μικρή κουταλίτσα θα φάω.ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΩ ΥΠΟΜΟΝΗ. Έχω στο ψυγείο το Frisolac το ΗΑ και το ληγουρεύομαι να της το δώσω. Μπορεί κάποιος να μου δώσει τα φωτα του αν έχει το ίδιο πρόβλήμα ?

r9Xqp2.png

pvVFp2.png

Αδύνατον, αδύνατον να κρατήσω τέτοια δίαιτα.

Σε καταλαβαίνω...

Το μωρό σου όμως πώς θα τα καταφέρει αν συνεχίσει να έχει αλλεργία και θα πρέπει να ζει σε ένα περιβάλλον που όλοι θα τρώνε μπροστά της γιατί είναι αδύναντον να κρατήσουν τέτοια δίαιτα;

Μέχρι τώρα έτρωγα ρύζι και καλαμπόκι, σήμερα είδα ότι και αυτά ανήκουν στα σιτηρά.
Το ρύζι και το καλαμπόκι είναι δημητριακά αλλά όχι σιτηρά

Το ρύζι και το καλαμπόκι δεν περιέχουν γλουτένη που την περιέχουν το σιτάρι, το κριθάρι, η σίκαλή και η βρώμη τα οποία χαρακτηρίζονται ως σιτηρά.

Συγνώμη τί να φάω ??
Κρέας, λαχανικά, φρούτα, όσπρια, καλαμπόκι, ρύζι...

Μπορεί κάποιος να μου δώσει τα φωτα του αν έχει το ίδιο πρόβλήμα
Το πιο σημαντικό είναι να γνωρίζεις σε ποιες τροφές είναι αλλεργικό το μωρό σου. Αν δεν γνωρίζεις ποια είναι τα σιτηρά, ρωτάς αυτούς που σου το είπανε, θα σου εξηγήσουν.

Στη συνέχεια θα δεις από αυτά που μπορείς να φας, ποιες συνταγές είναι καλές για όλους.

Για να υποχωρήσει χρειάζονται 4 εβδομάδες πλήρους αποχής από γαλακτοκομικά.

Θα τα γραψω εδω για να ξεθυμανω....Σημερα το μωρο μετα απο παρα πολυ καιρο εκανε ενα μεγαλο εμετο,εγω λιγη ωρα πριν το θηλασω ειχα πιει δυο μεγαλες γουλιες κρασι,μπορει να το πειραξε αυτο?

Σημερα επισης η μαμα μου μου ειπε οτι εδωσε στο μωρο να φαει ΦΡΑΟΥΛΕΣ αρκετες μερες πριν χωρις να μου το πει και οτι δεν επαθε τιποτα το μωρο!!!!!!!!!!Και οτι ειμαι υπερβολικη με τη διατροφη του.Εδω δεν εχω πλησιασει εγω τις φραουλες και η μαμα μου τις εδωσε στο ιδιο το μωρο!!!!Θα τρελαθω!!!

Επισης τα τσισα του μωρου δειχνουν αρκετα κιτρινα σα χρωματισμενα και με ανησυχει αυτο,δεν παιρνει αρκετα υγρα απο το γαλα??

Τελος,τωρα που τρωει στερεες αν δεν εχει αλλο συμπτωμα οπως εκζεματα κλπ πως καταλαβαινουμε την αλλεργια μονο με μαγιερ?

Συγχωρηστε με μου επεσαν πολλα σημερα και νιωθω πολυ κουρασμενη:-(

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Διαφημίσεις

Αδύνατον, αδύνατον να κρατήσω τέτοια δίαιτα. Η μικρή είναι αλλεργική σε γάλα και αυγό (5 μηνών και θηλάζει αποκλειστικά) και ελαφρώς σε πατάτα και σιτηρά!! Μέχρι τώρα έτρωγα ρύζι και καλαμπόκι, σήμερα είδα ότι και αυτά ανήκουν στα σιτηρά. Τα πήρα στο κρανίο και γιαυτό γράφω. Είμαι μαμά 3 παιδιών και όλη η ημέρα είναι γεμάτη και κουραστική. Συγνώμη τί να φάω ?? Θα βάλω τα κλάμματα!!! Στι μεταξύ η βλέννα δεν έχει υποχωρήσει . Άσε που όταν φτιάχνω μακαρόνια ή κριθαράκι όλο και μια μικρή κουταλίτσα θα φάω.ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΩ ΥΠΟΜΟΝΗ. Έχω στο ψυγείο το Frisolac το ΗΑ και το ληγουρεύομαι να της το δώσω. Μπορεί κάποιος να μου δώσει τα φωτα του αν έχει το ίδιο πρόβλήμα ?

καλη μου ψυχραιμια καταρχην....εγω εχω το ιδιο προβλημα...λοιπον διαβασε προσεχτικα...ο μικρος μου ειναι 6 μηνων και εχει αλλεργια σε γαλα αυγο σογια σιτηρα και ελαφρως σε ρυζι και πατατα...:?μηνες εκανα απο μονη μου αυστηροτατη διατροφη πριν παω να δουμε σε τι εχει προβλημα...

Η αλλεργιολογος μου συστησε να μην κοψω εντελως τα σιτηρα,το ρυζι και την πατατα.Αυτο που εκανα ειναι να μειωσω το ψωμι

και απλα να μην τρωω τονους πατατας κ ρυζιου.Πραγματι δεν βλεπω καποιο προβλημα ιδιαιτερο στο παιδι με αυτον τον τροπο.το ρυζι κ το καλαμποκι εσυ μπορεις να το τρως ανετα και ειναι οπως τα λεει η αγλαια...σε καταλαβαινω γιατι οταν ειδα σε τι εχει αλλεργια ο μικρος ενοιωσα πελαγωμενη μεχρι που με βοηθησε η αλλεργιολογος με αυτα που μου ειπε και συνηλθα..

υπαρχουν λυσεις μην απελπιζεσαι...πρωτα πρωτα θα τρως λαχανικα...θα σου πω τι μου ειπε εμενα που εχουμε σχεδον το ιδιο προβλήμα στις τροφες...

υπαρχουν κορν φλεικς βιολογικα που ειναι νιφαδες καλαμποκιου σκετες..ειναι τελειες με γαλα ρυζιου εγω προσωπικα δεν καταλαβαινω διαφορα...μπορω επισης να τρωω αγγουρι,μαρουλι,μπροκολο,κουνουπιδι,σπανακι,πρασσο,χορτα

κολοκυθια,καροτα,ντοματα αν θελω ξεφλουδισμενη και ξεσποριασμενη,(μαγειρεμενη την τρωω)μπορω επισης κοτοπουλο,κατσικι αρνι,γαλοπουλα,χοιρινο.

ζυμαρικα ρυζι,πατατες με μετρο...

φρουτα απο ολα εκτος απο ακτινιδια,φραουλες,κερασια,πορτοκαλια.

ελαιολαδο μονο,λεμονι οχι παρα πολυ,κρεμμυδια σκορδα,ριγανη,κανελα σε ξυλο.μελι κανονικα τρωω.

τωρα μπορει να ξεχναω και μερικα αλλα αν θες ρωτησε με...

λοιπον σου ειπα οτι μπορεις να τρως κορν φλεικς,επισης εαν δεν μπορεις να μη φας ψωμι μπορεις να παρεις η απο τα βιολογικα ψωμι απο καλαμποκι που εχει μεν και σταρι μεσα αλλα σε αναλογια ειναι πολυ καλυτερα απο το να παρεις κανονικο ασπρο.εαν φτιαχνεις μονη σου τοτε κανονιζεις εσυ την δοση καλαμποκιου-ασπρου...μπορεις να κανεις και τηγανιτες απο καλαμποκαλευρο.

σε γενικες γραμμες εγω εμαθα να τρωω καλυτερα παντως,εμαθα να τρωω λαχανικα και φρουτα περισσοτερο χωρις να στερουμαι.και ημουν ανθρωπος τυ ψωμιου της σοκολατας...ειναι δυσκολο αλλα σιγα σιγα συνηθιζεις ασε που κανεις και το καλυτερο για το παιδακι σου...υπομονη και μην στεναχωριεσαι μπορεις να τα βαλεις κατω και θα δεις δεν ειναι τοσο τραγικα οσο φαινονται...

DlkKp2.png

aoJjp3.png

πως καταλαβαινεις αν ενα μωρο εχει αλλεργια??απο τα κακακια του??συγγνωμη για την ανοητη ερωτηση απλα επειδη θηλαζω στο 1ο μπεμπε δεν ειχα μαλλον προβλημα απλα αν τυχει κατι τωρα να ξερω.... ;)

1kOup2.pngTxJmp3.png

fairy's mom σου εστειλα πμ. Πες μου αν το ελαβες , γιατι ο υπολογιστης μου εχει τρελαθει!!!

Σήμερα το είδα και σου απάντησα.

Σημερα το μωρο μετα απο παρα πολυ καιρο εκανε ενα μεγαλο εμετο,εγω λιγη ωρα πριν το θηλασω ειχα πιει δυο μεγαλες γουλιες κρασι,μπορει να το πειραξε αυτο?

Είναι πιθανό. Εμένα μου είχε απαγορέψει κρασί. Καλό είναι όσο θηλάζεις να αποφεύγεις το αλοόλ γενικότερα.

Σημερα επισης η μαμα μου μου ειπε οτι εδωσε στο μωρο να φαει ΦΡΑΟΥΛΕΣ αρκετες μερες πριν χωρις να μου το πει και οτι δεν επαθε τιποτα το μωρο!!!!!!!!!!Και οτι ειμαι υπερβολικη με τη διατροφη του.

Κι αν είχε κάνει κάποια σοβαρή αλλεργική αντίδραση τότε θα το παραδεχόταν ή πόσες τύψεις θα είχε? Να της εξηγήσεις ότι δεν παίζουν με τις αλλεργίες και αν δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη να μην της εμπιστεύεσαι το παιδί.

Επισης τα τσισα του μωρου δειχνουν αρκετα κιτρινα σα χρωματισμενα και με ανησυχει αυτο,δεν παιρνει αρκετα υγρα απο το γαλα??

Τελος,τωρα που τρωει στερεες αν δεν εχει αλλο συμπτωμα οπως εκζεματα κλπ πως καταλαβαινουμε την αλλεργια μονο με μαγιερ?

Συγχωρηστε με μου επεσαν πολλα σημερα και νιωθω πολυ κουρασμενη:-(

Κάνε μία απλή γενική ούρων για να τσεκάρεις.

Ναι, με τις μαγιερ κάτα κύριο λόγο.

Μην στεναχωριέσαι κοπέλα μου, θα περάσει! Απλά θέλει χρόνο, υπομονή και φυσικά υπεύθυνη στάση από τους οικείους σου!

πως καταλαβαινεις αν ενα μωρο εχει αλλεργια??απο τα κακακια του??συγγνωμη για την ανοητη ερωτηση απλα επειδη θηλαζω στο 1ο μπεμπε δεν ειχα μαλλον προβλημα απλα αν τυχει κατι τωρα να ξερω.... ;)

Βλένες στα κακά

Μπουκώμα συνεχόμενο χωρίς να είναι άρρωστο

Ατοπική δερματίτιδα

Γοπ (εμετοί)

Ανησυχία χωρίς προφανή αιτία

και άλλα που συνήθως είναι συνδιαστικά με τα παραπάνω. Δεν ξέρω τώρα αν ξέχασα κάτι σημαντικό..

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Είναι το πρώτο shock... Και εγώ όταν κατάλαβα ότι το μωρό είναι αλλεργικό δεν ήξερα τι να κάνω. Άνοιξα το ψυγείο και δεν είχε τίποτα μέσα που μπορώ να φάω. Μη στενοχωριέσαι ! Πάρε ένα βιβλίο μαγειρικής και δες πόσα φαγητά μπορείς να κάνεις χωρίς αυτά. Οργανώσου, βγές και ψώνισε πολλά φρούτα λαχανικά και υλικά για να φτιάξεις αυτά που μπορείς να φας. Πάρε έναν αρτοπαρασκευαστή για να φτιάχνεις μόνη σου ψωμί. 50 ευρώ κοστίζει και κάνει super δουλειά. Έγω δε μαγειρεύω ξεχωριστά για μένα. Από το ίδιο φαγητό τρώμε όλοι. Απλά αντικατέστησα το μοσχάρι με το κατσίκι από κρέατα. Και δε κάνω φαγητά που έχουν μέσα γάλα. Κουράγιο !

Αγλαία και Ελίζα Ζ. σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Αγλαία τα γαλακτοκομικά και τα κρυφά - όσο τα καταλαβαίνω- τα έχω κόψει περίπου 2,5 μήνες όπου είδα για πρώτη φορά λίγο αίμα στα κακά της ,τα υπόλοιπα , όπως και το μοσχάρι πρίν έναν μήνα. Κλέβω όμως κάποιες φορές ως προς τις πατάτες και το σιτάρι

(μπορεί να φάω 2-3 σε κάποιο γεύμα μέσα στην βδομάδα ή λίγο ψωμί). Δυστυχώς εκτός από μέρες μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού η βλέννα δεν έχει φύγει και έχω απογοητευτεί επειδή λογικά κάτι που τρώω είναι βλαβερό. Χτές έψαχνα στο Internet ποια είναι τα σιτηρά για να δω αν καλώς ήπια μπυρα - κακώς τελικά γιατί είναι από κριθάρι - και στην wikipedia είδα ότι είναι και το ρύζι και το καλαμπόκι...

Ελίνα Ζ. ειλικρινά οι συστάσεις σου είναι ένας μπούσουλας. Πάντως νομίζω ότι αν είχαν σταματήσει οι βλέννες θα είχα μπεί σε κάποιο πρόγραμμα δοκιμάζοντας τις ποσότητες που "αντέχει". Αλήθεια από γλυκά τί τρώς? Μην μου πείς αυτά του κουταλιού... Εγώ τρώω βανίλια υποβρύχιο αλλά μπορεί να φταίει και αυτό, δεν ξέρω....

r9Xqp2.png

pvVFp2.png

(μπορεί να φάω 2-3 σε κάποιο γεύμα μέσα στην βδομάδα ή λίγο ψωμί). Δυστυχώς εκτός από μέρες μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού η βλέννα δεν έχει φύγει και έχω απογοητευτεί επειδή λογικά κάτι που τρώω είναι βλαβερό. Χτές έψαχνα στο Internet ποια είναι τα σιτηρά για να δω αν καλώς ήπια μπυρα - κακώς τελικά γιατί είναι από κριθάρι - και στην wikipedia είδα ότι είναι και το ρύζι και το καλαμπόκι...

Aν το πρόβλημα είναι η γλουτένη, τότε μπορείς να φας και ρύζι και καλαμπόκι. Μερικά παιδιά είναι αλλεργικά και στο ρύζι και στο καλαμπόκι. Καλό θα ήταν να το διευκρινίσεις με αυτούς που σου έκαναν το τεστ. Νομίζω ότι θα ξέρουν να σου πούνε.

Αν το πρόβλημα είναι η γλουτένη, τότε όσο υπάρχουν ακόμη και ίχνη σε κάποιες περιπτώσεις, το έντερο δεν μπορεί να επουλωθεί.

Εγώ τρώω βανίλια υποβρύχιο αλλά μπορεί να φταίει και αυτό, δεν ξέρω...

Η βανίλια-υποβρύχιο περιέχει γλυκόζη που δεν αναφέρεται πάντα από πιο δημητριακό γίνεται.

Σου βάζω εδώ ενδεικτικά μια συνταγή για ένα γλυκό που μοιάζει με κέηκ για να δεις ότι ακόμη και σε αυτό έχεις πολλές επιλογές, αρκεί να το ψάξεις

To μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να αγοράσεις από ειδικό κατάστημα ένα μπέκιν πάουντερ που να είναι χωρίς γλουτένη

Capri Torta

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ:

3 λεμόνια

300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

6 αυγά

350 γρ. αμύγδαλο λευκό τριμμένο σε σκόνη

1 κουταλάκι του τσαγιού μπέικιν πάουντερ (διάλεξε ένα gluten free)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:

χυμός από 2 λεμόνια

ξύσμα από 1 λεμόνι

50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αυτό το κέικ δεν είναι τόσο γνωστό αλλά είναι πολύ εύγευστο και ιδιαίτερο. Είναι από την Ιταλία και συγκεκριμένα από το νησί Capri που έχει μεγάλη παραγωγή σε λεμόνια.

Πλένουμε τα λεμόνια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό.

Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για μια ώρα περίπου έως ότου μαλακώσουν. Τα βγάζουμε από τη κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Τα τεμαχίζουμε και αφαιρούμε τα κουκούτσια.

Τοποθετούμε τα λεμόνια στο μπλέντερ με το 1/3 της ζάχαρης και τα φτιάχνουμε πουρέ.

Κτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι ν' ασπρίσουν.

Ρίχνουμε το αμύγδαλο και το μπέικιν πάουντερ και ενσωματώνουμε με τον πουρέ λεμονιού.

Τοποθετούμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 24 εκ. και, κατά προτίμηση, βάζουμε μια λαδόκολλα στον πυθμένα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160oC-170οC για 50ʼ - 1 ώρα περίπου (ανάλογα με το φούρνο) και δοκιμάζουμε μ' ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ (πρέπει να βγαίνει στεγνό). Το αφήνουμε να κρυώσει για μισή ώρα και με πολλή προσοχή ξεφορμάρουμε και αφαιρούμε τη λαδόκολλα. Το τοποθετούμε σε μια πιατέλα και ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό των 2 λεμονιών. Bράζουμε ελάχιστα, μέχρι να διαλυθεί ζάχαρη.

Για να σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με άχνη και ραντίζουμε με λίγο από το σιρόπι.

Η συνταγή είναι του Παρλιάρου

http://www.megatv.com/glykesalximies/page.asp?catid=15523&subid=20531#synt

Επίσης το σούπερ μάρκετ carrefour υπάρχει ολόκληρο τμήμα gleten free με αρκετά προϊόντα.

Τα μακαρόνια είναι μια χαρά. Τα έτοιμα γλυκά δεν τα συστήνω γιατί περιέχουν συντηρητικά.

Οι επιλογές που έχεις είναι πάρα πολλές αρκεί να ξεμπλοκάρεις από τις συνήθειες ενός πολιτισμού που βασίζεται στα δημητριακά.

Διάβασε και αυτό για να καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι για μερικά παιδιά να μην εκτίθενται στο γάλα και τα σιτηρά

http://therapeutical-thaumaturgy.blogspot.com/2010/06/blog-post_11.html

http://www.informaworld.com/smpp/content~content=a907999112&db=all

http://www.megatv.com/glykesalximies/page.asp?catid=15494&subid=2&pubid=1544727

και αυτό του Παρλιάρου...... πολύ πολύ ωραία!!!!!:D

mammaharry ψυχραιμία.......

Προσοχή!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΑΣΤΑ:

70 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

100 γρ. ζάχαρη άχνη

450 γρ. λευκό αμύγδαλο σκόνη

½ κουτ. του γλυκού κανέλα

Η ζάχαρη άχνη περιέχει ΚΑΙ άμυλο το οποίο έχει γλουτένη είναι γιατί προέρχεται από σιτάρι, είτε γιατί παράγεται σε γραμμή παραγωγής που επεξεργάζονται σιτηρά που περιέχουν γλουτένη.

Προσοχή!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΑΣΤΑ:

70 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

100 γρ. ζάχαρη άχνη

450 γρ. λευκό αμύγδαλο σκόνη

½ κουτ. του γλυκού κανέλα

Η ζάχαρη άχνη περιέχει ΚΑΙ άμυλο το οποίο έχει γλουτένη είναι γιατί προέρχεται από σιτάρι, είτε γιατί παράγεται σε γραμμή παραγωγής που επεξεργάζονται σιτηρά που περιέχουν γλουτένη.

σωστά ξέχασα να σας πω ότι εγώ την δικιά μου την φτιάχνω μόνη μου. βάζω στο μπλέντερ τη ζάχαρη (καστανή)......................και την κάνω σκόνη

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...