Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

γεια σας κοριτσακια...

εμεις τελικα πηγαμε στη Συριγου την τριτη,καναμε τα τεστ με τις σταγονιτσες και μας εβαλε και πατσ τα οποια σημερα τα εβγαλα και αυριο θα παμε για αξιολογηση.καναμε και αιμοσφαιρινη κοπρανων και αυριο θα την εχουμε κι αυτη...στο τεστ με τις σταγονες εδειξε καθαρα αλλεργια στο γαλα και αμφιβολο τα σιτηρα.τωρα στα πατσ τι δειχνει βρε παιδια,απο που καταλαβαινει?αν κοκκινησουν παλι?γιατι σημερα που τα εβγαλα ειναι σχεδον ολα κοκκινα....

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

εμας η παιδογαστρεντερολογος μας το πε.επισης απαγορευεται κ το κατσικισιο.οχι κρεας,αλλα γαλα ε.να μην γινει παρεξηγηση.κατσικι κρεας ειναι καλοοο.ειναι λεει ξαδερφια ολα αυτα.

θα τρελαθω μου φαινεται!δηλαδη αν δεν υπηρχε το φορουμ τι θα εκανα?!

τοσο καιρο τρωω το βιταμ bio και δεν ηξερα οτι μπορει να πειραξει η σογια!

απο συμπτωματα ειχε εξανθημα και ξηροδερμια τα οποια εξαφανιστηκαν με τη θεραπεια(κρεμες)και δεν βγαζει πια.αχ κοριτσια σας ευχαριστω! αυριο θα παω να κανω μαγιερ!

σημερα ειχαμε και παιδιατρο,ασχετος τελειως με το θεμα!τον ρωταω,να δωσω βρωμη(τι τον ρωταω θα μου πειτε) και μου λεει ε οχι,δε νομιζω.αφου λεει ειναι στις κρεμες φαριν λακτε.:|

odFi.jpgK9qbp3.png

Διαφημίσεις

ο μπεμπης μου ειναι 2 μηνων.Εχουμε εμετους, πρασινοκαφε κακα σαν κολλα και μπουκωμα .2 απο τα 6 γευματα πινει υποαλλεργικό γαλα. Εδω και 2 εβδομαδες εκοψα τα γαλακτοκωμικα αλλα δεν αλλαξε κατι. Ξερω οτι θελει ενα μήνα αλλα κατι δεν θα βελτιονόταν; Δεν ξερω αν εχει αλεργια(διαπιστομένη) αλλα οπως τα βλεπω μαλλον εχει.Εξετασεις μου ειπαν οτι ειναι νωρις ακομα να κανω. Ποτε μπορουμε να εχουμε αποτελεσματα αξιοπιστα;

(σημερα ειχαμε και παιδιατρο,ασχετος τελειως με το θεμα!τον ρωταω,να δωσω βρωμη(τι τον ρωταω θα μου πειτε) και μου λεει ε οχι,δε νομιζω.αφου λεει ειναι στις κρεμες φαριν λακτε.)καλα αυτοι οι παιδιατροι ειναι τελειως ασχετοι.την αλλη φορα να πας με βιβλιαρακι που να του εξηγεις τι να κανει.αχ κοριτσια ειμαι να σκασω.εκανα βλακεια κι εφαγα μια πρασοπιτα απεξω και το μωρακι μουειναι χαλια.τι μου ηρθε?τωρα θα κανει καμμια βδομαδα να της περασει.κι ελεγα αυτη τη βδομαδα να δοκιμασω σιμιγδαλενιο χαλβα.πανω που πηγαιναμε καλυτερα...αστα να πανε

ο μπεμπης μου ειναι 2 μηνων.Εχουμε εμετους, πρασινοκαφε κακα σαν κολλα και μπουκωμα .2 απο τα 6 γευματα πινει υποαλλεργικό γαλα. Εδω και 2 εβδομαδες εκοψα τα γαλακτοκωμικα αλλα δεν αλλαξε κατι. Ξερω οτι θελει ενα μήνα αλλα κατι δεν θα βελτιονόταν; Δεν ξερω αν εχει αλεργια(διαπιστομένη) αλλα οπως τα βλεπω μαλλον εχει.Εξετασεις μου ειπαν οτι ειναι νωρις ακομα να κανω. Ποτε μπορουμε να εχουμε αποτελεσματα αξιοπιστα;

Ένα 10% των παιδιών δεν ανέχεται καλά τα υποαλλεργικά γάλατα - δηλαδή εξακολουθούν να έχουν συμπτώματα αλλεργίας. Οπότε δεν μπορείς να είσαι σίγουρη ότι θα έχεις "καθαρά" αποτελέσματα, όταν έχεις ταυτόχρονα και το συμπλήρωμα.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

γεια σας κοριτσακια...

εμεις τελικα πηγαμε στη Συριγου την τριτη,καναμε τα τεστ με τις σταγονιτσες και μας εβαλε και πατσ τα οποια σημερα τα εβγαλα και αυριο θα παμε για αξιολογηση.καναμε και αιμοσφαιρινη κοπρανων και αυριο θα την εχουμε κι αυτη...στο τεστ με τις σταγονες εδειξε καθαρα αλλεργια στο γαλα και αμφιβολο τα σιτηρα.τωρα στα πατσ τι δειχνει βρε παιδια,απο που καταλαβαινει?αν κοκκινησουν παλι?γιατι σημερα που τα εβγαλα ειναι σχεδον ολα κοκκινα....

Nαι ο αλλεργιολόγος αξιολογεί το πόσο ερεθισμένο (κόκκινο) είναι το δέρμα κάτω απο το πατς και πόσες φυσαλίδες έχει μικροσκοπικά (δεν φαίνονται με ορατό μάτι). Αν εσύ τα βλέπεις όλα κόκκινα πιθανότατα να είναι θετικά. Αλλά θέλει να τα αφήσεις 24 ώρες χωρίς τα πατς για να τα αξιολογήσουν με ακρίβεια.

gwggp2.png ISWTp2.png

Nαι ο αλλεργιολόγος αξιολογεί το πόσο ερεθισμένο (κόκκινο) είναι το δέρμα κάτω απο το πατς και πόσες φυσαλίδες έχει μικροσκοπικά (δεν φαίνονται με ορατό μάτι). Αν εσύ τα βλέπεις όλα κόκκινα πιθανότατα να είναι θετικά. Αλλά θέλει να τα αφήσεις 24 ώρες χωρίς τα πατς για να τα αξιολογήσουν με ακρίβεια.

σε ευχαριστω πολυ.πραγματι σημερα που τα ξανακοιταξα δεν ειναι ολα κοκκινα αλλα ειναι τουλαχιστον 3 καθαρα κοκκινα με ενα πολυ κοκκινο το οποιο εχει κ μικρα σπιθουρακια...και δεν ειναι το πατσ με το αγελαδινο γαλα,αυτο βρισκεται πιο πανω και ειναι κι αυτο κοκκινο αλλα οχι τοσο πολυ...αρα....στανταρ εχει και μια πιο εντονη αλλεργια σε κατι και εμαι πολυ περιεργη να δω σε τι ακριβως ερεθιστηκε τοσο πολυ.εκτος απο αυτα τα τρια εχεικαι αλλα ελαφρως κοκκινα...αχ παει θα πεσω κατω απο την ασιτια...τη βλεπω τη δουλεια....:?:?:?:?

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Διαφημίσεις

καλημερα.μαυροματακι μου μην στεναχωριεσαι.ανθρωπος εισαι.ολοι καποια στιγμη κανουμα τις αταξιες μας με το φαγητο.μια μερα θα κανει και θα γινει μια χαρα το μωρακι σου.εγω χτες εφαγα μπισκοτακια μιραντα.αιμα δεν μου βγαζει πια οταν κανω χαζα.μονο βλεννη αλλα μου εκανε εμετο.γιατι αραγε?χαχα.κρεντο δυστυχως κανενας παιδιατρος δεν το κατεχει το θεμα.και αυτο γιατι αλλα παιδια εχουν αλλου αλλεργια,αλλα αλλου και αλλοι δεν σκαμπαζουν καθολου.οποτε μην ακους κανεναν.δυστυχως σε αυτο το προβλημα ειμαστε μονες μας και με τις εμπειριες της μιασ η της αλλης και με ημερολογιο μονες μας ξερουμε τι ακριβως πρεπει να κοψουμε.θελουμε δεν θελουμε γιναμε γιατροι.απ τους παιδιατρους μπορουμε μονο να κρατησουμε αυτα που πιστευουμε οτι πρεπει.ντιτοπ μπορει να χρειαζεται να περασει χρονος κι αλλος,η οπως ειπε η αμαρετο για το γαλα η ακομα και να εχει και σε κατι αλλο αλλεργια οπως ο δικος μου.μην αγχωνεσαι θα περασει.

Βρε κοριτσάκι γιατί δεν παρατάς τα υποαλλεργικά να το τεστάτεις μόνο με τον θηλασμό?

Εξετάσεις αξιόπιστες εγώ ξέρω μετά τους 6 μήνες και πάλι υπάρχουν ενστάσεις από κάποιους ότι πάλι είναι νωρίς. Η καλύτερη μέθοδος για σένα είναι η δική σου παρατήρηση, τι τρως και πότε έχει συμπτώματα.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

γεια σας κοριτσακια...

Γεια σου Ελίνα! Όπως σου είπε και η Jen θα τα δει με μεγενθυντικο φακό. Εσύ με το μάτι δεν θα καταλάβεις και πολλά.. Και πρόσεχε να μην σου ιδρώσει πολύ τώρα με τις ζέστες. Δεν πρέπει να βραχούν.

Κάπου είχα διαβάσει εδώ ότι όταν βγαίνει θετικό το τεστ με τις σταγόνες πάει να πει ότι έχει τις igE αλλεργίες και επομένως είναι πιο επικίνδυνο να πάθει αλλεργικό σοκ. Ενώ τα πατσ δείχνουν τις non igE αλλεργίες, που είναι δυσκολότερες να ανιχνευτούν, αλλά δεν έχουν κίνδυνο για αλλεργικό σοκ.

Όταν την δεις ρώτα την να ξέρεις με σιγουριά και να με διορθώσεις και μένα αν τα έχω καταλάβει λάθος!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Βρε κοριτσάκι γιατί δεν παρατάς τα υποαλλεργικά να το τεστάτεις μόνο με τον θηλασμό?

Εξετάσεις αξιόπιστες εγώ ξέρω μετά τους 6 μήνες και πάλι υπάρχουν ενστάσεις από κάποιους ότι πάλι είναι νωρίς. Η καλύτερη μέθοδος για σένα είναι η δική σου παρατήρηση' date=' τι τρως και πότε έχει συμπτώματα.[/quote']

Προσπαθω να αυξήσω την παραγωγη μου. Του δίνω μητρικό βγαλμενω με θήλαστρο γιατι τον πρωτο μηνα δεν ειχε βαλει καθόλου βάρος μόνο με το θηλασμό. Τωρα προσπαθώ μ ε ολα τα πρακτικα να αυξήσω το γαλα και να αρχίσω σιγα σιγα να τον θηλάζω.

Σημερα καναμε υπερηχο για ΓΟΠ και ειχε εντονη παλλινδρομιση αλλά κανενα παθολογικό προβλημα. Μηπως φταιει μονο αυτο και δεν εχει τελικα αλεργία; Πως μπορω να το καταλαβω;

Διαφημίσεις

Προσπαθω να αυξήσω την παραγωγη μου. Του δίνω μητρικό βγαλμενω με θήλαστρο γιατι τον πρωτο μηνα δεν ειχε βαλει καθόλου βάρος μόνο με το θηλασμό. Τωρα προσπαθώ μ ε ολα τα πρακτικα να αυξήσω το γαλα και να αρχίσω σιγα σιγα να τον θηλάζω.

Σημερα καναμε υπερηχο για ΓΟΠ και ειχε εντονη παλλινδρομιση αλλά κανενα παθολογικό προβλημα. Μηπως φταιει μονο αυτο και δεν εχει τελικα αλεργία; Πως μπορω να το καταλαβω;

ότι σου έχω γράψει στο προηγούμενο μήνυμα http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=1588904#post1588904 έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση της ΓΟΠ....... επειδή όμως το παιδί παίρνει βάρος και δεν δείχνει να πονάει δεν χρειαζόταν να το δεις παραπέρα (εννοώ να δωθεί κάποια φαρμακευτική αγωγή από παιδογασ/λογο) για την αλλεργία θα είσαι σίγουρη όταν θα δίνεις μόνο μητρικό και οι κενώσεις σας θα είναι στο χρώμα που πρέπει κατά την άποψη μου. δηλ.όταν θα είναι μόνο μητρικό γάλα (γιατί σου έχω πει ότι το χρώμα των κενώσεων μπορεί να επηρεαστεί από τα 2 γεύματα ξένου.....) θα κάνεις την αποχή σου και μετά απο κάποιο διάστημα θα δοκιμάσεις γαλακτοκομικά αν δεις αντιδράσεις σταματάς. ...

Η ΓΟΠ και η αλλεργία στα γαλακτοκομικά πάνε μαζί πολύ συχνά .......

Αν αντέξεις τη διατροφή μπορείς να τη θηλάσεις και χρόνο και ακόμα περισσότερο' date=' μέχρι να αποκτήσει ανοσία. Σίγουρα καλό θα της κάνει και όχι κακό. Διαφορετικά το είδικό γάλα είναι αναγκαίο κακό :([/quote']

Θα το παλέψω όσο αντέξω... Μακάρι να φτάσω στο χρόνο αλλά απ΄ότι κατάλαβα από την παιδίατρο, δεν θα μπορέσω τότε να δώσω φρέσκο, θα στραφούμε σε υποαλλεργικό... Τι κρίμα, και δυσκολεύτηκα τόσο πολύ να τα καταφέρω με το θηλασμό... :-(:-(:-(:-(

Εμένα τους πρώτους 4 μήνες έκανε μόνο γοπ και στους 4 μου εμφάνισε αίμα. Εσείς είχατε κάποιο άλλο σύμπτωμα' date=' βλένες, ατοπική, εμετοί, αδικαιολόγητο μπούκωμα? [/quote']

Μία με δύο φορές την ημέρα βγάζει από μία φορά γουλιές, αυτό θεωρείται ΓΟΠ? Επίσης, είχε κάποιες βλένες στα κακάκια της αλλά όχι πάντα... Τι εννοείς "ατοπική"?

Ευχαριστώ!

Πεινάμε περισσότερο από την έλλειψη αγάπης και εκτίμησης σ΄αυτό τον κόσμο, παρά από την έλλειψη τροφής. Η αγάπη καρπίζει όλες τις εποχές και ο καρπός της είναι προσιτός σε όλους. (Mother Tereza)

Παιδιά εγώ τώρα σκέφτομαι σε δυο βδομάδες είναι να κάνουμε το 1ο εμβόλιο του μωρού. Φαντάζομαι πως αντενδείκνυται να το κάνουμε λόγω της αλλεργίας. Ελπίζω να συμφωνεί και ο παιδίατρος. Αν όχι, τι να κάνω;

Θα το παλέψω όσο αντέξω... Μακάρι να φτάσω στο χρόνο αλλά απ΄ότι κατάλαβα από την παιδίατρο, δεν θα μπορέσω τότε να δώσω φρέσκο, θα στραφούμε σε υποαλλεργικό... Τι κρίμα, και δυσκολεύτηκα τόσο πολύ να τα καταφέρω με το θηλασμό... :-(:-(:-(:-(

Δυσκολεύτηκες να τα καταφέρεις, και ευτυχώς επέμεινες και τα κατάφερες και προσφέρεις στο παιδί σου το καλύτερο! Άραγε ακόμα και αν δεν μπορεί μετά το χρόνο να πιει φρέσκο αγελαδινό, μήπως μπορεί να πιει φρέσκο κατσικίσιο; Αλλεργία στο ένα δεν νομίζω να συνεπάγεται οπωσδήποτε αλλεργία και στο άλλο

Παιδιά εγώ τώρα σκέφτομαι σε δυο βδομάδες είναι να κάνουμε το 1ο εμβόλιο του μωρού. Φαντάζομαι πως αντενδείκνυται να το κάνουμε λόγω της αλλεργίας. Ελπίζω να συμφωνεί και ο παιδίατρος. Αν όχι, τι να κάνω;

Ακόμα και αν ο παιδίατρος διαφωνεί, η ευθύνη του παιδιού είναι δική σου. Αν θεωρείς ότι πρέπει το εμβόλιο να καθυστερήσει, τι θα κάνει ο παιδίατρος, θα το κάνει με το ζόρι;

jv42p3.png

DfUyp2.png

κοριτσια γεια σας.το μωρακι μου εδω και 3 βραδυα ειναι πολυ ανησυχο και ξυπναει κλαιγοντας.αυτη η πρασοπιτα σιγουρα ειχε κατι σε γαλακτοκομικο.δεν εξηγειται αλλιως,γιατι σε αλλη περιπτωση η τριτη βραδυα ειναι καλυτερη οταν την εχει πειραξει κατι.φυσικα ειχαμε και αιμα στα κακα.αυτο ομως ειναι το λιγοτερο.αυτο που μου τη δινει ειναι που υποφερει.σημερα της εδψσα για δοκιμη ενα στοιχειακο γαλα.ηπιε λιγο και μετα αρχισε να παιζει.οταν αποφασισω να απογαλακτισω δεν μας βλεπω καλα.να δουμε τι θα πινει.κι οχι και τιποτε αλλο,ειναι και φαγανουλα.

tselinkas ετσι ακριβως ειναι,οπως τα λες.

σημερα εκανα μαγιερ και βγηκε αρνητικη!:) συμαινει οτι παμε καλα! σε λιγες μερες θα δωσω βρωμη.

mavromataki αρχιζεις δουλεια και σκεφτεσαι να αποθηλασεις?ποσο ειναι το μωρακι σου?εννοειται οτι δεν θελει το αλλο γαλα!:-D;)

odFi.jpgK9qbp3.png

(σημερα ειχαμε και παιδιατρο,ασχετος τελειως με το θεμα!τον ρωταω,να δωσω βρωμη(τι τον ρωταω θα μου πειτε) και μου λεει ε οχι,δε νομιζω.αφου λεει ειναι στις κρεμες φαριν λακτε.)καλα αυτοι οι παιδιατροι ειναι τελειως ασχετοι.την αλλη φορα να πας με βιβλιαρακι που να του εξηγεις τι να κανει.αχ κοριτσια ειμαι να σκασω.εκανα βλακεια κι εφαγα μια πρασοπιτα απεξω και το μωρακι μουειναι χαλια.τι μου ηρθε?τωρα θα κανει καμμια βδομαδα να της περασει.κι ελεγα αυτη τη βδομαδα να δοκιμασω σιμιγδαλενιο χαλβα.πανω που πηγαιναμε καλυτερα...αστα να πανε

Μην τρως τίποτε από έξω διότι τα γαλακτοκομικά και η σόγια βρίσκονται σχεδόν παντού. Το ξέρω ότι είναι δύσκολο, αλλά δεν μπορείς να ελέγξεις τι έχουν μέσα ακόμη και τα "νηστήσιμα" που πουλάνε. Οι περισσότεροι αγοράζουν έτοιμες τις πίττες και απλά τις ψήνουν και αν ρωτήσεις αν έχει γαλακτοκομικά (και τονίσεις ότι είναι θέμα αλλεργίας και όχι νηστείας) τότε σου τα μασάνε και δεν παίρνουν ευθύνη να σου δώσουν να φας... Να έχεις μέσα στην τσάντα σου ένα φρούτο. Εγώ είχα πάντα μία μπανάνα. Χορταίνει τη μαμά και δεν ενοχλεί το μωρό μου.

.pngy3DLp3.png

Το παίρνεις και φεύγεις;

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...