Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Οι γαλακτωματοποιητές δεν είναι γαλακτοκομικές ουσίες :)

Τα ίχνη δεν πειράζουν συνήθως αλλά σε βαριές περιπτώσεις, πειράζουν κι αυτά. (Άλλωστε, πόσο πολλά είναι τα ίχνη;;)

Η γνώμη μου είναι λίγο ζαμανφου και δεν θα σας αρέσει. Καταρχάς, τα τεστ είναι αξιόπιστα μόνο όταν βγουν θετικά. Όταν βγουν αρνητικά, υπάρχει πιθανότητα να είναι ψευδώς αρνητικά. Εφόσον βλέπω τα συμπτώματα και παρατηρώ και σημειώνω, κανένα τεστ δεν ξέρει καλύτερα από μένα :wink: Και τι να μου πει ένα θετικό τεστ, αυτό που ήδη ξέρω; Τσάμπα ταλαιπωρία.

Κάνουμε αποχή, ΟΚ. Μπορεί να ξεπεράσει την αλλεργία στα 2, στα 5, μπορεί να αποκτήσει άλλη αλλεργία, μπορεί να μην το ξεπεράσει ποτέ. Το θέμα είναι τι κάνουμε για να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό των παιδιών.

amaretto,αν μπορεις γραψε μας λιγα παραπανω για το ανοσοποιητικο και την ενισχυση του σε σχεση με τις αλλεργιες!!

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Οι γαλακτωματοποιητές δεν είναι γαλακτοκομικές ουσίες :)

Τα ίχνη δεν πειράζουν συνήθως αλλά σε βαριές περιπτώσεις, πειράζουν κι αυτά. (Άλλωστε, πόσο πολλά είναι τα ίχνη;;)

Η γνώμη μου είναι λίγο ζαμανφου και δεν θα σας αρέσει. Καταρχάς, τα τεστ είναι αξιόπιστα μόνο όταν βγουν θετικά. Όταν βγουν αρνητικά, υπάρχει πιθανότητα να είναι ψευδώς αρνητικά. Εφόσον βλέπω τα συμπτώματα και παρατηρώ και σημειώνω, κανένα τεστ δεν ξέρει καλύτερα από μένα :wink: Και τι να μου πει ένα θετικό τεστ, αυτό που ήδη ξέρω; Τσάμπα ταλαιπωρία.

Κάνουμε αποχή, ΟΚ. Μπορεί να ξεπεράσει την αλλεργία στα 2, στα 5, μπορεί να αποκτήσει άλλη αλλεργία, μπορεί να μην το ξεπεράσει ποτέ. Το θέμα είναι τι κάνουμε για να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό των παιδιών.

Σε ευχαριστω πολυ δεν το ηξερα!Δεν χαρακτηριζεται βαρια η περιπτωση μας (δεν ειδα ποτε αιματα στην πανα)αλλα εχουμε εκζεματα αυτη τη στιγμη.Με την ομοιοπαθητικη πιστευω πως εγινε τεραστια βελτιωση,εαν δεν κανω λαθος βοηθαει στην ενισχυση του ανοσοποιητικου.Ο παιδιατρος-ομοιοπαθητικος που μας παρακολουθει δεν μου προτεινε ποτε να κανω κατι αλλο δηλ.τεστ κτλ,αντιθετως πολυ χαλαρος και οποτε παιρνω τηλ.σε μια καινουρια εξαρση μου λεει να περιμενω απλα...Ελεγα μηπως με το τεστ επιβεβαιωθω σε καποιες τροφες που ακομη διατ ηρω επιφυλαξεις,δηλ.εαν μου βγει θετικος σε κοτοπουλο θα σιγουρευτω οτι δεν πρεπει να το ξαναφαω.στο ρυζι επισης...Αρα εαν καταλαβα καλα οτι φανει ως θετικο,υπαρχει οντως αλλεργια.ετσι?Αλλα εαν δειξει οτι ειναι αρνητικο να μην το χω σιγουρο...Σκεφτομαι αφου εκλεισα το ραντεβου να κανω μονο το τεστ με τις σταγονιτσες...Συμφωνω απολυτα οτι πρεπει να ενισχυθει το ανοσοποιητικο παντως,γιαυτο το σκεπτικο μου ηταν συνεχιζοντας την ομοιοπαθητικη να κανω και κανα τεστ μηπως καταλαβω τι τον ενοχλει ακομη.

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Όντως η ομοιοπαθητική είναι μια κατεύθυνση. Επίσης υγιεινή διατροφή αλλά με νέους όρους - όχι αυτά που μας κοπανάνε οι διαιτολόγοι, που ξέρουν να σου πουν αν είναι πιο θρεπτικός ο γύρος ή το σουβλάκι αλλά δεν ξέρουν να σου πουν πώς να κάνεις ένα ισορροπημένο χορτοφαφικό διαιτολόγιο. Που σκίζουν τα ρούχα τους ότι το γάλα είναι απαραίτητο στους ενήλικες και πάει λέγοντας. Και άθληση βεβαίως. Γενικά θέλει πολύ προσωπικό ψάξιμο, δεν μπορεί κάποιος να σου πει τι ταιριάζει με τον δικό σου τρόπο ζωής. Εσύ οφείλεις να ενημερωθείς για τις επιλογές που έχεις, πόσο ιδανικές είναι και μετά να αποφασίσεις τι είσαι διατεθειμένος να κάνεις.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

τα πατς και τα δερματικα εδειξαν αλλεργια στη ντοματα κατι που τελειως δεν ισχυει γιατι μαγειρεμενη μια χαρα την τρωει και δε τη πειραζει...

Ωμή ντομάτα τρώει όμως; Το θέμα είναι να καταναλώνεις την τροφή στη φυσική της μορφή και να μην σε πειράζει.

Στα λαχανικά, τα περισσότερα αλλεργιογόνα εξουδετερώνονται με το μαγείρεμα. Γι' αυτό οι περισσότεροι από εμάς τρώμε για χρόνια κάτι και ξαφνικά μας πειράζει, όταν το δοκιμάσουμε μαγειρεμένο με άλλον τρόπο. Ή αυξάνεται σιγά-σιγά η αντίδραση του οργανισμού και κάποια στιγμή κορυφώνεται.

nai συγνωμη δε τοεξεφρασα σωστα....ηθελα απλα να δωσω πραδειγμα οτι καμια φορα τα τεστ δεν μπορουν να δειξουν παργματικα μια κατασταση.....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Διαφημίσεις

καλε και εμενα απο τοτε που τρωει μηλο αχλαδι και τα σχετικα φρουτα αλοιφη τα κανει και κανα δυο -3 φορες μορει την ημερα.....να ανησυχησω????

Τα τρώει εδώ και 6 μήνες περίπου, οπότε ξέρω την συνηθισμένη τους υφή και συχνότητα. Προχθες κάτι την πείραξε είμαι σίγουρη. Τεσπα, αφού από χθες είμαστε στα συνηθισμένα μας, ηρέμησα πάλι.

Όταν λες "και τα σχετικά φρούτα" μπορείς να μου ποια εννοείς? Τι άλλο δίνεις εκτός από μήλο αχλάδι, που να μην σας πειράζει? Θέλω να της αλλάξω λίγο τις γευσεις της και μέχρι στιγμής αβοκάντο μας έκανε βλένες και το μούσμουλο ατοπική (που ίσως να οφείλεται και στον καιρό, οπότε λέω να το ξαναδοκιμάσω). Τι λες κι εσύ... σαν πιο παλιά?

Α και να μην ξεχάσω πεπόνι, καρπούζι θα της δώσω, αλλά θέλω να περιμένω λίγο ακόμα, να είναι πιο στην εποχή τους.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

ωπα σορι ..νομιζα οτι μιλαγες για πιο μωρο....και εγω εννοουσα για τη μικρη τη κορη που δεν εχει κατι ως στιγμης αν και κανω μια σχετικη αποχη απο αγελαγαλακτοκομικα και μοσχαρι απο μονη μου μηπως και....και απλα αρχισαμε αχλαδι-μηλο και τωρα μπανανα λιγο και ειδα που ανεφερες αυτο με τα κακα οτι ειναι αλοιφη και παραξενευτηκα...επειδη και τα δικα μας βγαινουν ετσι....

τι να σου πω τωρα αυτο με τα φρουτα ειναι δυσκολο θεμα....εγω εδινα στη μεγαλη που ειχε διαφορα αλλεγικα μονο δηλ δε την πειραζαν το μηλο αχλαδι βανιλια και μπανανα....οτι σε βερικοκο γιαρμα ΡΟΔΑΚΙΝΟ (μακρια ) και τετοια δεν εδωσα...οπως και πορτοκαλι και φραουλες εννοειται....κερασια τωρα στα 3 της εδωσα και δεν την πειραξαν....καρπουζι ομως και πεπονι της ειχα δωσει περιπου 15 μηνων και δε την πειραξε....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

amaretto το ανοσοποιητικο συστημα των μωρων πως θα το ενισχυσουμε? Γιατι αυτα που μας αναφερεις για χορτοφαγια και αθληση μαλλον εννοεις μεγαλυτερα παιδια, ή κανω λαθος?

Να σας ρωτησω και κατι αλλο: ο μικρουλης μου ειχε αλλεργια στο καλαμποκι , η οποια τωρα με το δευτερο ελεγχο που καναμε φαινεται οτι περασε. Μπορω τωρα εγω ή ο μικρος να φαμε αφοβα καλαμποκι? Υπαρχει περιπτωση να ξαναεπανελθει η αλλεργια στο καλαμποκι? Μπορει να λεω κουταμαρες αλλα λεω να δοκιμασω καλαμποκαλευρο και φοβαμαι.

Χορτοφαγία και άθληση ήταν ενδεικτικά γενικευμένα παραδείγματα και όντως αναφέρομαι σε παιδιά 2+.

Όμως αρχές καλής διατροφής μπορούν να γίνουν ήδη από την εισαγωγή των στερεών. Όλη αυτή η αποφυγή των γαλακτοκομικών, της γλουτένης κτλ, οι φρέσκιες τροφές, βιολογικές, ντόπιες, κανονικά είναι η ιδανική διατροφή - κάτι αντίστοιχο με αυτό που λέμε για τους διαβητικούς, ότι δεν είναι τόσο "τρελή" η διατροφή που τους επιβάλλεται, έτσι θα έπρεπε να είναι για όλους ...

Αναφέρθηκε η ομοιοπαθητική και συμφώνησα ότι είναι μια κατεύθυνση. Τις λεπτομέρειες είτε θα τις ψάξεις μόνη σου, είτε θα τις συζητήσεις με κάποιον ειδικό που εμπιστεύεσαι.

Διαφημίσεις

Να σας ρωτησω και κατι αλλο: ο μικρουλης μου ειχε αλλεργια στο καλαμποκι , η οποια τωρα με το δευτερο ελεγχο που καναμε φαινεται οτι περασε. Μπορω τωρα εγω ή ο μικρος να φαμε αφοβα καλαμποκι? Υπαρχει περιπτωση να ξαναεπανελθει η αλλεργια στο καλαμποκι? Μπορει να λεω κουταμαρες αλλα λεω να δοκιμασω καλαμποκαλευρο και φοβαμαι.

Αυτοί που σου είπαν ότι πέρασε η αλλεργία τι σε συμβούλεψαν;

Σε ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες να σε ρωτησω και κατι αλλο?

Εχεισ κοψει κι εσυ τα παντα δηλαδη και καθε ιχνος που υπαρχει?και κατσικισια και ψωμια και κουασαν και τελος παντων οτι μπορει να περιεχει γαλακτοματοποιητες,ορους γαλακτος και τετοια? Καποιοι μου ελεγαν οτι τα ιχνη δεν πειραζουν και οτι ειναι υπερβολικο εγω ομως τα χω κοψει ολα ολα δεν αγγιζω τιποτα.:(

Τώρα πια που η μικρή είναι 17 μηνών και πάει πολύ καλά είμαστε λίγο πιο χαλαροί ως προς το ψωμί για παράδειγμα. Αλλά γενικά δεν τρώω τίποτε που δεν έχω μαγειρέψει μόνη μου. Αγόρασα και αρτοπαρασκευαστή και έφτιαχνα δικό μου ψωμί. Από γλυκά μόνο κουταλιού. μετά θα σκαρφιστείς δικές σου συνταγές. Το γάλα υπάρχει σε πολλά συσκευασμένα προϊόντα που ούτε πάει ο νους σου. Πχ ψωμί για τοστ, αλλαντικα, μίγματα για ριζότο, κάποιες κουβερτούρες, βιταμ (αν θυμαμαι καλά) κλπ Να διαβάζεις τα συστατικά. Νομίζω ότι μέχρι να "καθαρίσει" το μωρό πρέπει να προσέχεις και τα ίχνη γάλακτος.

Τα ξαναλέμε

40+mama

.pngy3DLp3.png

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ.ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ?ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Ε?ΕΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΟΡΙΤΣΙΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ.ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΓΙΑΤΙ.Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ 4 ΜΗΝΩΝ.ΑΠΟ 1 ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ.ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΥ ΒΑΡΙΕΣ.ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΜΤΩΜΑΤΑ,10 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΔΙΑΡΡΟΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΠΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ,ΑΙΜΑ,ΒΛΕΝΝΗ ,ΕΚΖΕΜΑ ΚΛΠ ΚΛΠ.ΟΛΑ.ΤΑ ΕΚΟΨΑ ΟΛΑ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΕΧΩ ΠΕΙ ΞΑΝΑ Κ ΞΑΝΑ.ΑΥΤΗΝΝΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΑ ΚΟΒΩ ΟΛΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΩ ΣΑΝ ΤΑ ΜΩΡΑ ΜΙΑ ΜΙΑ ΤΡΟΦΗ ΕΦΤΑΣΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ.ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ.ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΚΑΡΟΤΟ,ΤΟ ΜΗΛΟ,ΤΟ ΑΧΛΑΔΙ,ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ,Η ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΩΜΙ,ΑΛΛΑ ΤΡΩΩ ΑΦΟΒΑ ΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΟΥΒΛΑΚΙ(ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΙΤΑ ΕΧΕΙ ΓΑΛΑ),ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΟΝΤΕΩ=ΥΩ ΝΑ ΣΚΑΣΩ.ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΕΤΣΙ ΣΤΑ ΙΣΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑ ΝΑ ΦΑΩ (ΤΥΡΙΑ ΠΧ)ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ.ΚΑΙ ΤΡΩΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΤΙΠΟΤΑ.ΟΥΤΕ ΑΙΜΑ,ΟΥΤΕ ΔΙΑΡΡΟΙΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΝΑ ΣΠΥΡΙ.ΜΟΛΙΣ ΤΡΩΩ ΛΑΧΑΝΙΚΑ Η ΦΡΟΥΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΑΜΟΣ.ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΕ ΑΥΤΟ?ΚΟΨΤΕ ΤΟ ΨΩΜΙ ΕΝΤΕΛΩΣ.(ΟΣΕΣ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΑΚΡΗ ΑΠΟ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΑΛΛΕΡΓΙΑ)ΕΓΩ ΤΟ ΚΟΨΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΓΙΝΑΝΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΕ ΜΕΛΕΤΕΣ ΟΤΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ,ΔΗΛ ΚΑΤΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΕΡΓΙΕΑ.ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΓΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΣΤΡΩΣΕ?ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΥΛΟ ΠΟΥ ΕΝΩ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΠΟΛΥ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ(ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΕΧΑΣΑ 19 ΚΙΛΑ ΣΕ 2 ΜΗΝΕΣ)ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΞΕΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ....

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ.ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ?ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Ε?ΕΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΟΡΙΤΣΙΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ.ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΓΙΑΤΙ.Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ 4 ΜΗΝΩΝ.ΑΠΟ 1 ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ.ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΥ ΒΑΡΙΕΣ.ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΜΤΩΜΑΤΑ,10 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΔΙΑΡΡΟΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΠΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ,ΑΙΜΑ,ΒΛΕΝΝΗ ,ΕΚΖΕΜΑ ΚΛΠ ΚΛΠ.ΟΛΑ.ΤΑ ΕΚΟΨΑ ΟΛΑ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΕΧΩ ΠΕΙ ΞΑΝΑ Κ ΞΑΝΑ.ΑΥΤΗΝΝΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΑ ΚΟΒΩ ΟΛΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΩ ΣΑΝ ΤΑ ΜΩΡΑ ΜΙΑ ΜΙΑ ΤΡΟΦΗ ΕΦΤΑΣΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ.ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ.ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΚΑΡΟΤΟ,ΤΟ ΜΗΛΟ,ΤΟ ΑΧΛΑΔΙ,ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ,Η ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΩΜΙ,ΑΛΛΑ ΤΡΩΩ ΑΦΟΒΑ ΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΟΥΒΛΑΚΙ(ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΙΤΑ ΕΧΕΙ ΓΑΛΑ),ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΟΝΤΕΩ=ΥΩ ΝΑ ΣΚΑΣΩ.ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΕΤΣΙ ΣΤΑ ΙΣΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑ ΝΑ ΦΑΩ (ΤΥΡΙΑ ΠΧ)ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ.ΚΑΙ ΤΡΩΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΤΙΠΟΤΑ.ΟΥΤΕ ΑΙΜΑ,ΟΥΤΕ ΔΙΑΡΡΟΙΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΝΑ ΣΠΥΡΙ.ΜΟΛΙΣ ΤΡΩΩ ΛΑΧΑΝΙΚΑ Η ΦΡΟΥΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΑΜΟΣ.ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΕ ΑΥΤΟ?ΚΟΨΤΕ ΤΟ ΨΩΜΙ ΕΝΤΕΛΩΣ.(ΟΣΕΣ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΑΚΡΗ ΑΠΟ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΑΛΛΕΡΓΙΑ)ΕΓΩ ΤΟ ΚΟΨΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΓΙΝΑΝΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΕ ΜΕΛΕΤΕΣ ΟΤΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ,ΔΗΛ ΚΑΤΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΕΡΓΙΕΑ.ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΓΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΣΤΡΩΣΕ?ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΥΛΟ ΠΟΥ ΕΝΩ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΠΟΛΥ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ(ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΕΧΑΣΑ 19 ΚΙΛΑ ΣΕ 2 ΜΗΝΕΣ)ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΞΕΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ....

.........ΑΛΛΑ ΤΡΩΩ ΑΦΟΒΑ ΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΟΥΒΛΑΚΙ(ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΙΤΑ ΕΧΕΙ ΓΑΛΑ),....

Πρώτον: Είσαι σίγουρη ότι οι πίτες για σουβλάκια έχουν γάλα; (...να πάρει...)

Δεύτερον: Καλέ φιλενάδα μην γράφεις με κεφαλαία , μου βγήκαν τα μάτια....

.pngy3DLp3.png

Διαφημίσεις

καλημέρα κορίτσια!!

tselinkas εγώ ομολογώ ότι μπερδεύτηκα με την περίπτωσή σου:-D Στην αρχή σκέφτηκα ότι οκ το παιδί απλά το πειράζουν τα φρουτα κ τα λαχανικά κ ίσως τίποτα αλλο... αλλά λες ότι το πειράζει και το ψωμί (αρα η γλουτένη;; ) γιατί όχι όμως και η πίτα αφού κ αυτή έχει αλεύρι;;:roll:

Πάντως πιστεύω ότι αν βάζεις σιγά σιγά τροφές όπως ήδη κάνεις σίγουρα θα βγάλεις κάποια ακρη!!

Εμείς δυστυχώς δεν πάμε καλά:(:(

Της ξεκίνησα κατσικάκι την Κυριακή. Την Τρίτη τα κακά της ήταν πολύύυυ μαλάκα κ με βλέννες. Χθες δεν έκανε, σήμερα το πρωί τα ίδια. Εν τω μεταξύ την Κυριακή και την Δευτέρα είχε πυρετούλι μέχρι 38 εφτασε κ της πέρασε ετσι όπως ήρθε;; Μπορεί οι βλέννες να είναι από αυτό;; Τρώω και ταχίνι εδώ και 3 εβδόμαδες το οποίο έκοψα πάλι χθες μήπως την πείραξε αυτό...

Λέω να συνεχίσω το κατσικάκι για 2-3 μέρες ακόμη και να δω αντιδράσεις.... αα μου έβγαλε και κάτι γουλίτσες δευτέρα κ τρίτη:?

Και της άρεσε τόσο πολύ το κατσικάκι:(:(

Τώρα πια που η μικρή είναι 17 μηνών και πάει πολύ καλά είμαστε λίγο πιο χαλαροί ως προς το ψωμί για παράδειγμα. Αλλά γενικά δεν τρώω τίποτε που δεν έχω μαγειρέψει μόνη μου. Αγόρασα και αρτοπαρασκευαστή και έφτιαχνα δικό μου ψωμί. Από γλυκά μόνο κουταλιού. μετά θα σκαρφιστείς δικές σου συνταγές. Το γάλα υπάρχει σε πολλά συσκευασμένα προϊόντα που ούτε πάει ο νους σου. Πχ ψωμί για τοστ, αλλαντικα, μίγματα για ριζότο, κάποιες κουβερτούρες, βιταμ (αν θυμαμαι καλά) κλπ Να διαβάζεις τα συστατικά. Νομίζω ότι μέχρι να "καθαρίσει" το μωρό πρέπει να προσέχεις και τα ίχνη γάλακτος.

Τα ξαναλέμε

40+mama

Κατάλαβα,θα συνεχισω ως εχει προς το παρον...κι εγω δικο μου ψωμι τρωω μονο και ολα αυτα που αναφερεις δεν τα τρωω...αρα καλα κανω ακομη...:mrgreen:Θα περιμενουμε τι να κανουμε,ευχαριστω πολυ!

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Χορτοφαγία και άθληση ήταν ενδεικτικά γενικευμένα παραδείγματα και όντως αναφέρομαι σε παιδιά 2+.

Όμως αρχές καλής διατροφής μπορούν να γίνουν ήδη από την εισαγωγή των στερεών. Όλη αυτή η αποφυγή των γαλακτοκομικών, της γλουτένης κτλ, οι φρέσκιες τροφές, βιολογικές, ντόπιες, κανονικά είναι η ιδανική διατροφή - κάτι αντίστοιχο με αυτό που λέμε για τους διαβητικούς, ότι δεν είναι τόσο "τρελή" η διατροφή που τους επιβάλλεται, έτσι θα έπρεπε να είναι για όλους ...

Αναφέρθηκε η ομοιοπαθητική και συμφώνησα ότι είναι μια κατεύθυνση. Τις λεπτομέρειες είτε θα τις ψάξεις μόνη σου, είτε θα τις συζητήσεις με κάποιον ειδικό που εμπιστεύεσαι.

Συμφωνω και ηδη ειχα στο μυαλο μου πως το παιδι μου θελω να ξεκινησει τρογωντας οσο πιο ποιοτικα γινεται και κυριως να μην μαθει τη ζαχαρη οσο περναει απο το χερι μου.;)

Βεβαια εγω εχω προβλημα με τη διατροφη μου τωρα ,με την αποχη ,δηλ.επειδη φοβαμαι,δεν τρωω και καθολου λαχανικα μηπως τον πειραξουν αλλα θελω σιγα σιγα να εισαγω...Εχω στουμπωσει με τα κρεατα των οποιων δεν ημουν ποτε ιδιαιτερα φιλη και τωρα τα χω σιχαθει...

DlkKp2.png

aoJjp3.png

καλημέρα κορίτσια!!

tselinkas εγώ ομολογώ ότι μπερδεύτηκα με την περίπτωσή σου:-D Στην αρχή σκέφτηκα ότι οκ το παιδί απλά το πειράζουν τα φρουτα κ τα λαχανικά κ ίσως τίποτα αλλο... αλλά λες ότι το πειράζει και το ψωμί (αρα η γλουτένη;; ) γιατί όχι όμως και η πίτα αφού κ αυτή έχει αλεύρι;;:roll:

Πάντως πιστεύω ότι αν βάζεις σιγά σιγά τροφές όπως ήδη κάνεις σίγουρα θα βγάλεις κάποια ακρη!!

Εμείς δυστυχώς δεν πάμε καλά:(:(

Της ξεκίνησα κατσικάκι την Κυριακή. Την Τρίτη τα κακά της ήταν πολύύυυ μαλάκα κ με βλέννες. Χθες δεν έκανε, σήμερα το πρωί τα ίδια. Εν τω μεταξύ την Κυριακή και την Δευτέρα είχε πυρετούλι μέχρι 38 εφτασε κ της πέρασε ετσι όπως ήρθε;; Μπορεί οι βλέννες να είναι από αυτό;; Τρώω και ταχίνι εδώ και 3 εβδόμαδες το οποίο έκοψα πάλι χθες μήπως την πείραξε αυτό...

Λέω να συνεχίσω το κατσικάκι για 2-3 μέρες ακόμη και να δω αντιδράσεις.... αα μου έβγαλε και κάτι γουλίτσες δευτέρα κ τρίτη:?

Και της άρεσε τόσο πολύ το κατσικάκι:(:(

ξεχασα να πω πως στο ένα στήθος έχω κάνει πληγή και βγάζει αίμα, μπορεί να είναι από αυτό οι βλέννες;;

οκ σορρυ για τα κεφαλαια.λοιπον.ναι οι βλεννη μπορει και να ναι απο το κρυωμα αλλα οι αναγωγες ειναι απο κατι που την πειραξε.αλλα τι εγινε?γιατι να σταματησεις τα φαγητα αφου δεν εχει αιμα?δεν το καταλαβαινω.εμενα η παιδογαστρεντερολογπς εχει πει οπως σας εχω πει δεν θα κοβουμε ευκολα τροφες.μονο με αρκετο αιμα.εγω στο κρεμμυδι που βγαζει καμια γουλιτσα δεν το κοβω.και σιγα σιγα το συνηθισε.οπως και φαγητα που πριν 2 μηνες μου βγαζε τρελο αιμα πχ ρεβυθια τωρα τα τρωω μια χαρα.και μια και ειπα ρεβυθια να ξαναπαρω σημερα να φαω αυριο.χαχαχαχα.ναι ειμαι πολυ σιγουρη για τις πιτες.το γραφειπανω σε σακουλακια.αλλα και το ψωμι εχει.ναι ειδες?και εγω δεν μπορω να βγααλω ακρη με τον γιο μου.αλλα τουλαχιστον τωρα τρωω πολλα πραγματα.οχι στην γλουτενη δεν εχει απο οτι καταλαβα.γιατι τρωω πιτες,μακαρονια...αρα ολα οκ.αλλα γιατι εχει αλλεργια στο ψωμι δεν καταλαβαινω.και φυσικα γιατι εχει αλλεργια στα φρουτα και στα λαχανικα δεν καταλαβαινω και δεν εχει στα αλλα πραγματα.

amaretto η αλλεργιολογος ,που μου ειπε οτι περασε η αλλεργια στο καλαμποκι, μου ειπε οτι μπορω να τρωω και εγω και το μωρο. Απλα εγω με το φτωχο μου το μυαλο σκεφτηκα μηπως υπαρχει περιπτωση να τον ξαναπειραξει το καλαμποκι.

zaharini πιο πιθανο μου φαινεται να πειραζει το ταχινι παρα το κατσικι

βρε κοριτσια εκανα τρεις συνεχομενες μαγερ (σε τρεις συνεχομενες κενωσεις (προχθες,χθες) και η τριτη η φαρμακερη βγηκε θετικη...απο 5 μαρτιου ειχα να δω θετικη μαγερ ενω κανουμε μαγερ ΚΑΘΕ εβδομαδα!...υπαρχει περιπτωση να δειξει ψευδως θετικο, αν για παραδειγμα εχει φαει πολυ κατσικι?

θελω να πω οτι χωρις να υπαρχει καμια αλλαγη στη διατροφη (ο μικρος τρωει μηλο, καροτο, κολοκυθι, ρυζι και κατσικι εδω και εβδομαδες), η τριτη συνεχομενη φορα αυτη την εβδομαδα βγηκε θετικη :cry:

εκανα τρεις μαγερ γιατι βλεπω ατοπικη δερματιτιδα και ηθελα να ξερω οτι τουλαχιστον αιμα δεν εχουμε...και να το....

οταν τα μωρα τρωνε κρεας παιζει ρολο στις μαγερ?

μηπως πρεπει να βαλω το ερωτημα στο θεμα με τα παιδακια που τρωνε στερεες? ουφφφφφφφφφφ!

WEW9p3.png

gZ5Xp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...