Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

κοριτσακι, ειμαστε μαζι σου! σε καταλαβαινω και τις δυσκολιες που περνας εσυ τωρα, εγω τις περασα οταν δεν ειχα ακομα παιδι... τις εννοιες του και τα ξενυχτια του. Ο,τι και να αποφασισεις, ξερουμε οτι κοιταζεις το καλυτερο για το παιδι σου και ηδη εχεις κανει υπερπροσπαθεια!

και ακομα κατι, ολες νομιζω συμφωνουμε οτι αν τα παιδια μας δεν ειχαν αλλεργιες, θα θηλαζαμε πολυ πολυ καιρο...απο εκει και μετα κατα τη γνωμη μου, οσο αντεξει η καθεμια...αναλογα με τη ζωη της, τις αναγκες της, τη δουλεια της, τα προβληματα της και τον οργανισμο της!

και ας μην μπερδευουμε τις καταστασεις και τα παιδια!καποιες τρωνε το κατι παραπανω, καποιες λιμοκτονουν για μηνες....δεν ειναι το ιδιο...

οσο περισσοτερο θηλασμος, τοσο το καλυτερο σιγουρα.

αλλα υπαρχουν και ορια!διαφορετικα για τον καθενα!

WEW9p3.png

gZ5Xp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Το μωρακι μου ειναι 5 και μηνων κ εχω ηδη τραβηξει παρα πολλα με τις αλλεργιες απο 1 μηνος..τρελους κολικους 24ωρα αυπνη,δερματικες παθησεις,ανυσηχια,κλαμμα,φαγουρα κτλ...αρχισα την αποχη εδω κ 3,5-4 μηνες καλυτερευσαμε,ταχω ξαναπει υπαρχουν κι αλλα που τον ενοχλουν τα οποια δεν εχω εντοπισει ακομη,εκοψα σχεδον τα παντα.δεν με νοιαζει να μην πρεπει να φαω καποια φαγητα, (οταν πειναω τη βγαζω σχεδον μονο με νερο γιατι δεν εχω κατι ενδιαμεσα να φαω περα του μεσημεριανου φαγητου).με τρελαινει ομως που δεν μπορω να καταλαβω που αλλου εχει αλλεργια.θα παω κ στην αλλεργιολογο εχω κανει κ ομοιοπαθητικη κ ειδα καλυτερευση,τωρα ειμαστε σε εξαρση κ εβγαλε παλι διαφορα,παλι συεναχωρηθηκα,παλι ασχημο υπνο,τον βλεπω που παιδευεται κ στεναχωριεμαι διπλα,χτυπανε κ τα νευρα μου κοκκινο που δεν μπορω να φαω..εχθες πηγα στο πατρικο μου για το μνημοσυνο του μπαμπα μου(40 μερες)κ δεν ειχα προλαβει να παρω τιποτα μαζι μου για να φαω,ετσι εμεινα να κοιταζω απο το πρωι εως το βραδυ που εφυγα κ ηπια νερο κ τηλιο.εβαλα τα κλαμματα,δεν ειναι η πρωτη φορα που απελπιζομαι,αλλα συνεχιζω δεν θελω με τιποτα να σταματησω το θηλασμο...καποιες φορες θα τρελαινομαι το ξερω...

ημουν στην θεση σου πριν κανα χρονο περιπου.η κορη μου ειναι 19 μηνων και εκδηλωσε την αλλεργια με αιμα στα κακα 48 ημερων.μεχρι τον χρονο ετρωγα μονο πατατες κοτοπουλο και αχλαδομηλα.μετα τον χρονο εβαζα σιγα σιγα τροφες ακομα και την ζαχαρη να φανταστεις την δοκιμασα 10 μερες.ακομα την πειραζουν ψαρια αυγα γαλακτοκομικα οχι με αιμα αλλα με εκζεμα πλεον αλλα μπορω να τρωω απο ΟΛΑ τα αλλα.υπομονη οσο μπορεις και θα περασει.

sagia τα εγραψες πολυ ωραια. Συμφωνω απολυτα μαζι σου.

Οπωσδηποτε ο θηλασμος ειναι οτι καλυτερο οχι μονο για τα αλλεργικα αλλα για ολα τα μωρα. Δυστυχως εγω ειμαι σε αυτες που λιμοκτονουν. Απο τον ιουλιο,που το μωρο ηταν 4 μηνων , αρχισα την εξοντωτικη διαιτα. Τωρα το μωρο ειναι 15 μηνων. Εγω ομως εχω φτασει στα ορια μου. Ελπιζα οτι θα του περναγε τουλαχιστον η αλλεργια στη γλουτενη, για να μπορεσω να φαω λιγο ψωμι, αλλα ατυχησα. Παντα ημουν πολυ αδυνατη, χωρις ποτε να κανω διαιτα( ετρωγα παντα οτι ηθελα χωρις να φοβαμαι οτι θα παχυνω), αλλα τωρα εχω γινει σαν αυτες που εχουν ανορεξια. Για να καταλαβαιτε τα ρουχα μου που ειναι xsmall μεγεθος , μου εναι μεγαλα.

Απο τη δουλεια μου εχω παρει αδεια ανευ αποδοχων.

Ολες αγαπαμε τα παιδια μας και πρασπαθουμε να κανουμε το καλυτερο για αυτα. Αλλα πρεπει να ειμαστε και εμεις καλα για να μπορουμε να τα φροντιζουμε και να ειμαστε διπλα τους.

Βεβαια ειτε σταματησω να θηλαζω ειτε συνεχισω το λεω και το πιστευω οτι το καλυτερο υποαλλεργικο γαλα για τα παιδια μας ειναι το μητρικο .

Ευχαριστω κοριτσακια ξερω κι εσεις οτι ειστε στην ιδια κατασταση...

καντυ σε ευχαριστω,ειχα ολα τα αλλα πεθανε κ ο μπαμπας μου στα ξαφνικα 63 ετων χωρις να πασχει απο τιποτα,καταλαβαινετε ολα μαζι πως σε επηρεαζουν ψυχολογικα...

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Διαφημίσεις

Ρε κορίτσια θα με τρελλάνετε. Ας μου εξηγήσει κάποια.

Γιατί να αρχίσει συνθετικό γάλα στα καλά καθούμενα;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Δε είναι καλύτερα ένα αλλεργικό μωρό να θηλάζει;

Σε αυτό το θέμα έχουν γραφεί εδώ 70 και σελίδες. Γιατί να δώσει υποκατάστατα τα οποία περιέχουν και αγελαδινό;;;;

Φυσικά και ο θηλασμός είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να προσφέρει μία μαμά στο μωρό της, πόσο μάλλον σε περίπτωση αλλεργίας, αλλά ο λόγος που έδωσα τις οδηγίες αυτές στην κοπέλα είναι γιατί η ίδια θέλει να αποθηλάσει σιγά σιγά και είναι απολύτως σεβαστό.

Θελω να αποθηλασω αργα-αργα οχι αποτομα, επιστρεφω Σεπτεμβρη στο γραφειο αλλα προτιμω να εχω ηδη αποθηλασει ενα μηνα πριν περιπου, με το που χρονισει η μικρη (τωρα ειμαστε σχεδον 10 μηνων).

Έχω δει μαμά να καταπιέζεται από τον θηλασμό και είναι πολύ άσχημο να ταίζει το παιδί της δυσανασχετώντας. Αυτό σε μένα φαινόταν εντελώς περίεργο, αλλά υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις και πρέπει να τις σεβόμαστε.

Τώρα αν η κοπέλα θα έπρεπε να το ποστάρει σε άλλο θέμα, σε αυτό μπορεί και να έχεις δίκιο, αλλά αφού ρώτησε εδώ και το είδα, της απάντησα. Έτσι απλά..

ειχα ολα τα αλλα πεθανε κ ο μπαμπας μου στα ξαφνικα 63 ετων χωρις να πασχει απο τιποτα,καταλαβαινετε ολα μαζι πως σε επηρεαζουν ψυχολογικα...

Συλλυπητήρια μέσα από την καρδιά μου! Δεν ξέρω τι άλλο να σου πω...

Kt0tp2.png NaAfp3.png

γεια σας κοριτσια κι απο μενα.ειμαστε ολες στην ιδια κατασταση,αλλα να βλεπεις το μωρο σου να υποφερει καθε φορα που δοκιμαζεις κατι νεο,δεν νομιζω να συγκρινεται με κανενα συναισθημα.εγω οτι και να εχω δοκιμασει απο κατι διαφορετικο,κανει αναγωγες.αυτην την βδομαδα εχει τρελαθει η καημενη μετα απο σχεδον καθε γευμα,μεχρι που εχω σκεφτει να της κοψω το θηλασμο,μηπως εγω χειροτερευω την κατασταση της.απο το σαιτ αυτο παιρνω κουραγιο,αλλα δεν ξερω για ποσο ακομη.ασε που εκτος απο την εξαντλητικη διαιτα εχουμε και το τρελο ξενυχτι.σαν νεογεννητο.που να αντεξει κανεις ετσι?

Εμείς πήραμε το Αλφαρέ. Το νεοκέιτ ξέρω ότι είναι όντως για τις πολύ βαριές περιπτώσεις. Το πεπτί είναι το πιο ελαφρύ και πιο έυγεστο. Το αλφαρέ είναι ανάμεσα στα δύο. Τώρα ποιο να πάρεις' date=' τι να σε συμβουλέψω? Ξεκίνα με το αλμιρόν πεπτι, αν είναι και βλέπεις. Πάντως όλα σκ...γαλατα είναι όπως είπε και η 40+μαμά.

Για ποσότητα ξεκίνα με 10Ml και αυξάνεις σταδιακά

Όχι κατσικίσιο για τον λόγο που είπε η candy!

[/quote']

Ευχαριστω! Μαλλον προς το πεπτι πηγαινω. Θα παρω τηλεφωνο και τη Συριγου μια ακομη φορα και θα της πω οσα μου ειπε η αλλη γιατρος για το κατσικισιο, επιμενει οτι αυτο να της δωσω "γιατι αυτο ειναι τουλαχιστον αληθινο γαλα". Λογικα πρεπει να κανουμε και τεστ αιμοσφαιρινης δλδ; Αυτο δεν το ηξερα.

Χαρα-Μαρια η Συριγου δεν σας παρακολουθει, αν θυμαμαι καλα? Σε εμας εκανε προκληση σημερα στο υποαλλεργικο frisolac AC και μας ειπε για 5 ημερες να δινω 30ml και να κανω αιμοσφαιρινη κοπρανων. Αν βγει αρνητικη δινω 60 ml τις επομενες 5 ημερες και παλι αιμοσφαιρινη κοπρανων. Μετα 100ml για αλλες 5 ημερες, μετα 180ml και τελος 240ml, κανοντας εννοειται μαγιερ κοπρανων ανα 5 ημερες. Αυτο θα του το δινω το πρωι και οταν φτασουμε στα 240ml και τα κακα μας ειναι καλα θα δωσω και 240 ml και το βραδυ.

Δεν εχω αποφασισει τι να κανω ,αλλα η αληθεια ειναι εχω κουραστει με τοση διαιτα. Σημερα ειδαμε και τα πατς και του εχει περασει η αλλεργια στο καλαμποκι, στο κοτοπουλο και στο αυγο, αλλα παραμενει η αλλεργια στο γαλα , στα σιτηρα και στη σογια. Σε γενικες γραμμες παμε καλα. Αλλα εχω κουραστει να μην μπορω να φαω ουτε ψωμι και σκεφτομαι μηπως απογαλακτισωκαι εγω.

Για το κατσικισιο γαλα η Συριγου μου ειπε να μην το δωσω γιατι ειναι το ιδιο με το αγελαδινο (απο αποψεως αλλεργιας).

Απο φρουτα μου ειπε οτι πεπονι και καρπουζι και γενικα τα φρουτα που εχουν χοντρη φλουδα μπορω να τα φαω και εγω και το μωρο. Να αποφευγουμε αυτα με λεπτη φλουδα, γιατι περνανε μεσα τα φυτοφαρμακα(π.χ σταφυλια, κερασια) και με χνουδωτη φλουδα ( ροδακινα, βερυκοκα) γιατι και αυτα κρατανε πολλα φυτοφαρμακα.

Ευχαριστω. ειναι αληθεια για τα φυτοφαρμακα!

Σου ευχομαι να συνεχισεις για οσο μπορεις με το θηλασμο, μην απογοητευεσαι.

κοριτσια ξεχασα να σας πω οτι ρωτησα τη Συριγου για την ατοπικη δερματιτιδα που ειχε ο μικρος πριν 2 εβδομαδες περιπου και μου ειπε οτι εφταιγε η αποτομη ζεστη που επιασε και ο ιδρωτας και οχι κατι που ειχε φαει το παιδι. Και οντως τωρα που ψυχρανε παλι, το δερμα του ειναι μια χαρα.

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστω για τα συλληπητηρια κοριτσακια μου να στε καλα με υγεια ολες...Θελω να σας πω,εκλεισα ραντεβου με την Συριγου την αλλη τριτη επιτελους (μου χε πει να την παρω αφου ο μπεμπης μπει στους 5 μηνες)και χαιρομαι μηπως βρουμε καποια ακρη...Θελω να ρωτησω εσεισ που εχετε παει και ηταν τα μωρακια σας σε αυτη κοντα την ηλικια,τι ακριβως τους κανανε ?κατι μου ειπε για σταγονιτσες στο χερι κατι τετοια,ειναι επιπονα ?οποια μπορεσει ας μου πει λεπτομερειες για το τι να περιμενω!Σας ευχαριστω!

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Θα παρω τηλεφωνο και τη Συριγου μια ακομη φορα και θα της πω οσα μου ειπε η αλλη γιατρος για το κατσικισιο, επιμενει οτι αυτο να της δωσω "γιατι αυτο ειναι τουλαχιστον αληθινο γαλα". Λογικα πρεπει να κανουμε και τεστ αιμοσφαιρινης δλδ; Αυτο δεν το ηξερα.

Το κατσικίσιο είναι επίσης απαγορευτικό και μου κάνει εντύπωση πώς στο πρότεινε η άλλη γιατρός. Μην το δώσεις ακόμα.

Από εξετάσεις εμείς κάναμε δερματικά τεστ, αίματος (ραστ) και τα patch test (αυτοκόλλητα). Δεν σας τα είπε αυτά η αλλεργιολόγος? Συζήτησέ τα μαζί της.

Εμένα κορίτσια χθες έκανε 5 φορές κακά της, όλα "αλοιφή" και κανά δυό "δόσεις" ήταν και με βλενούλες. Υπάρχει περίπτωση να δρα ακόμα το αβοκάντο? :confused: Το έχω κόψει εδώ και 1 βδομάδα σίγουρα. Διαφορετικά ευθύνεται μήλο ή αχλάδι που δεν της παίρνω βιολογικά εδώ και μήνες.

Σήμερα δεν έχει κάνει ακόμα, κάτι που φαντάζομαι ότι είναι καλό, έτσι? Γιατί χθες μέχρι τέτοια ώρα, είχε κάνει 3 φορές. :-(

Kt0tp2.png NaAfp3.png

.Θελω να ρωτησω εσεισ που εχετε παει και ηταν τα μωρακια σας σε αυτη κοντα την ηλικια,τι ακριβως τους κανανε ?κατι μου ειπε για σταγονιτσες στο χερι κατι τετοια,ειναι επιπονα ?οποια μπορεσει ας μου πει λεπτομερειες για το τι να περιμενω!

Εμείς πήγαμε περίπου 6 μηνών -αν θυμάμαι καλά. Μας έκανε αυτά τα δερματικά που λες, τα οποία δεν πονάνε καθόλου (σκέψου η Σήλια με το που βλέπει γιατρό κλαίει και αυτά δεν την ενόχλησαν καθόλου)! Θα σας βάλει τα κάνετε και ραστ στο Παίδων και θα σας πει μάλλον και για πατσ τεστ (τα αυτοκόλλητα). Σε αυτά μπορεί να κλάψει το παιδί, όταν τα βγάλετε, γιατί η κόλλα είναι κάπως δυνατή, προκειμένου να αντέξουν 3 μέρες στην πλάτη. Γράψε σε ένα χαρτί ό,τι θες να ρωτήσεις (για τροφές, για οτιδήποτε), γιατί εκείνη τη στιγμή θα τα ξεχάσεις. Είναι ευγενική και θα σας απαντήσει στα πάντα.

Να δεις που θα σας βοηθήσει η ειδικός!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Ααααα και ξέχασα! Εμάς μας ψιλοέσπρωχνε στο ξένο, βασιζόμενη στο βάρος (πήγε να βγει εκτός καμπύλων η δικιά μου). Εγώ όμως το απέρριψα ευγενικά, είπα ότι θέλω να το προσπαθήσω λίγο ακόμα με τον θηλασμό και το σεβάστηκε (με τον όρο να παρακολουθούμε στενά το βάρος). Οπότε έσω έτοιμη και γι' αυτό...

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Ααααα και ξέχασα! Εμάς μας ψιλοέσπρωχνε στο ξένο' date=' βασιζόμενη στο βάρος (πήγε να βγει εκτός καμπύλων η δικιά μου). Εγώ όμως το απέρριψα ευγενικά, είπα ότι θέλω να το προσπαθήσω λίγο ακόμα με τον θηλασμό και το σεβάστηκε (με τον όρο να παρακολουθούμε στενά το βάρος). Οπότε έσω έτοιμη και γι' αυτό...[/quote']

Σε ευχαριστω θα το εχω υποψην μου αυτο με το θηλασμο...εμενα που ο μικρος ειναι πανω απο τη δευτερη καμπυλη και κατω απο την πρωτη στο βαρος φανταζομαι δεν θα μπορεσει να μου πει για το ξενο γαλα ε?ειναι τωρα 8300 και κατι.

Αυτα με τις σταγονιτσες δηλαδη δειχνουν την αλλεργια?και σε ποιες τροφες?σε βασικα πραγματα η και σε αλλα οπως φρουτα,ντοματα κτλ?

και τα υπολοιπα τεστ ειναι για να επιβεβαιωθει η αλλεργια στα σιγουρα?ειμαι λιγο ασχετη και δεν ξερω....σορρυ!

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Διαφημίσεις

Αυτα με τις σταγονιτσες δηλαδη δειχνουν την αλλεργια?και σε ποιες τροφες?σε βασικα πραγματα η και σε αλλα οπως φρουτα,ντοματα κτλ?

και τα υπολοιπα τεστ ειναι για να επιβεβαιωθει η αλλεργια στα σιγουρα?ειμαι λιγο ασχετη και δεν ξερω....σορρυ!

Ουυυ εσείς έχετε τέλειο βάρος! Εμείς είχαμε πατήσει πλέον τελευταία γραμμή.. δεν πήγαινε πιο κάτω :P (τώρα γελάω, τότε έκλαιγα)

Τα τεστ είναι σε γάλα, αυγό, σόγια, σιτηρά, ρύζι, καλαμπόκι, πατάτα, κοτόπουλο, μοσχάρι. Σε όσα μας έκανε δερματικά πάντως, μας έκανε αργότερα και πατσ. Συζήτα το μαζί της αν θες και για κάποια φρούτα ή ντομάτα, ίσως και να γίνεται. Και μην ζητάς συγγνώμη, καλέ! Εμείς νομίζεις ότι τα ξέραμε? Και ακόμα μαθαίνουμε δλδ...

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Ουυυ εσείς έχετε τέλειο βάρος! Εμείς είχαμε πατήσει πλέον τελευταία γραμμή.. δεν πήγαινε πιο κάτω :P (τώρα γελάω' date=' τότε έκλαιγα)

Τα τεστ είναι σε γάλα, αυγό, σόγια, σιτηρά, ρύζι, καλαμπόκι, πατάτα, κοτόπουλο, μοσχάρι. Σε όσα μας έκανε δερματικά πάντως, μας έκανε αργότερα και πατσ. Συζήτα το μαζί της αν θες και για κάποια φρούτα ή ντομάτα, ίσως και να γίνεται. Και μην ζητάς συγγνώμη, καλέ! Εμείς νομίζεις ότι τα ξέραμε? Και ακόμα μαθαίνουμε δλδ...[/quote']

Σε ευχαριστω παρα πολυ για τις διευκρινησεις θα την ρωτησω ελπιζω απο αυτα που εγραψες παραπανω να μην εχει σε ολα αλλεργια γιατι μεχρι στιγμης απο αυτα δεν τρωω αυγο,γαλα,σογια,μοσχαρι και εχω επιφυλαξεις για κοτοπουλο,ρυζι,καλαμποκι σιτηρα και πατατα...Αχ μακαρι να μπορω να ξαναφαω κατι!

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Σας ευχαριστω για τα συλληπητηρια κοριτσακια μου να στε καλα με υγεια ολες...Θελω να σας πω,εκλεισα ραντεβου με την Συριγου την αλλη τριτη επιτελους (μου χε πει να την παρω αφου ο μπεμπης μπει στους 5 μηνες)και χαιρομαι μηπως βρουμε καποια ακρη...Θελω να ρωτησω εσεισ που εχετε παει και ηταν τα μωρακια σας σε αυτη κοντα την ηλικια,τι ακριβως τους κανανε ?κατι μου ειπε για σταγονιτσες στο χερι κατι τετοια,ειναι επιπονα ?οποια μπορεσει ας μου πει λεπτομερειες για το τι να περιμενω!Σας ευχαριστω!

Σε αυτή την ηλικία πήγα την κόρη μου στο παίδων στην Αθήνα. Της κάνανε ορθοσκόπηση για να διαπιστώσουν και καλά αλλεργία και μετά να μου πουν θριαμβευτικά να κόψω το θηλασμό (διότι μέχρι τότε αντιδρούσα πολύ) και να μην κάνω "κακό" στο μωρό μου θηλάζοντάς το (!!!!!!!!) και να του δώσω neocate (διότι πως θα βγάλουν και οι γιατροί τα εξοχικά τους...)

Φυσικά δεν το έκανα, θήλαζα και θηλάζω (με τη βοήθεια της άννας , του forum και της αγλαΐας ειδικότερα) και τώρα η κόρη μου κοντεύει να ξεπεράσει την αλλεργία (εγώ είμαι σε αποχή γαλακτοκομικών 15 μήνες χωρίς κανένα πρόβλημα - όλα μια ιδέα είναι τελικά)

Στην ηλικία των 5-6 μηνών οι εξετάσεις για αλλεργίες (τεστ) είναι αναξιόπιστα. Και δεν αλλάζουν σε τίποτε τον τρόπο αντιμετώπισης: το μωρό πρέπει να συνεχίσει να θηλάζει και οι τροφές να εισάγονται στην διατροφή της μητέρας και να παρατηρείς αντιδράσεις του μωρού. Μερικές φορές είναι συνδυασμοί τροφών που ενοχλούν. Και η αποχή της μητέρας από τα γαλακτοκομικά αργεί να δώσει αποτελέσματα και θέλει υπομονή. Ας πούμε εγώ απείχα ήδη 2 μήνες όταν καθάρισε η κόρη μου από αίμα στα κακά της. Και όταν θα βάλεις τις κρέμες να δώσεις βιολογικες χωρίς γάλα και χωρίς γλουτένη για αρχή. (εμείς αρχίσαμε με φρούτα και κρέμες στου 7 μήνες)

Θα πρότεινα λοιπόν - αν μου επιτρέπεις- να μην ταλαπωρήσεις το μωρό σου με αναξιοπιστα τεστ. Ας πούνε την γνώμη τους και η αγλαΐα ή ή amaretto και αν κάνω λάθος.ας με διορθώσουν.

Στη διάθεσή σου

40+mama

.pngy3DLp3.png

Λοιπόν εγώ είμαι μία από αυτές που την πατησαν και έκοψαν το θηλασμο γιατί όπως ισχυρίστηκαν οι γιατροί όλων των ειδικοτήτων η δίαιτα που έκανα δεν είχε αποτέλεσμα!Πρώτη φορά κάναμε τα Patch στη Συρίγου όταν είμασταν 5 μηνών, τότε έδειξαν αλλεργία σχεδόν στα πάντα!Το μωρό πέρα από neocate δεν έτρωγε τίποτα, κάθε φόρα που ξεκινούσαμε στερεά έκανε πάλι άιμα και είχε κολικούς! 12 μηνών τα επαναλάβαμε και πάλι τα ίδια το παιδί θετικό στα πάντα εκτός από τη πατάτα και το ρύζι!Η Συρίγου επέμενε να μην του δώσω τπτ από αυτά που βγήκε θετικό!Ο άντρας μου με πίεζε να δώσουμε κρέας στο παιδί.Αρχίσαμε σιγά σιγά το κουνέλι και το δέχτηκε!Θέλω να καταλήξω πως μετά από τόση ταλαιπωρία και κλάμα έχω καταλήξει πως στα αλλεργικά παιδιά πρέπει να αργούμε πολύ να εισάγουμε στερεές και τα καλύτερα τέστ είναι η δοκιμή της τροφής!Από τη στιγμή που τα παιδιά μας δεν εμφανίζουν αλλεργικά σόκ, δοκιμάζουμε κάθε 2 εβδομάδες κάτι καινούργιο αν το πειράξει το σταματάμε.Θέλει πόλύ υπομονή και πάνω από όλα να ξέρεις πως είναι κάτι που παιρνάει!αν συνεχίσεις να θηλάζεις θα περάσει πολύ πιο γρήγορα!

Την τρίτη 1/6 έχουμε και εμείς ραντεβού στη Συρίγου για να μας γράψει τη συνταγή για τα neocate!μπορεί και να βρεθούμε!

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις κοριτσια...

Ναι για το θηλασμο δεν υπαρχει περιπτωση να τον σταματησω ξερω πως αυτο ειναι η ασπιδα προστασιας του μωρου και το χω παλεψει παρα πολυ ο μικρος μου απο τη μερα της γεννησης του ηταν μαζι μου στο δωματιο και δεν ηπιε σταγονα ξενο γαλα ,απλα ηθελα να βρω μια ακρη με αυτα τα τεστ να μου δειξουν η να μου επιβεβαιωσουν την αλλεργια σε καποιες τροφες που δεν μπορω να βγαλω ακρη και στεναχωριεμαι...Δεν με νοιαζει καθολου να μην ξαναβαλω γαλακτοκομικα εως οτου γινει καλα απλα θα θελα να δω αν και σε αυτα τα΄λγα που τρωω υπαρχει το προβλημα...Εχω ακουσει οτι μπορει και να μην ειναι αξιοπιστα αλλα να διαβαζω οτι σε πολλες μανουλες εδω εδειξαν αποτελεσματα σωστα...Δεν θελω με τιποτα να τον ταλαιπωρησω τον μικρο ομως...

Αν δουν το Θεμα συμφωνω να μας πουν μια γνωμη η αγλαια και η αμαρετο:P.

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Σε αυτή την ηλικία πήγα την κόρη μου στο παίδων στην Αθήνα. Της κάνανε ορθοσκόπηση για να διαπιστώσουν και καλά αλλεργία και μετά να μου πουν θριαμβευτικά να κόψω το θηλασμό (διότι μέχρι τότε αντιδρούσα πολύ) και να μην κάνω "κακό" στο μωρό μου θηλάζοντάς το (!!!!!!!!) και να του δώσω neocate (διότι πως θα βγάλουν και οι γιατροί τα εξοχικά τους...)

Φυσικά δεν το έκανα, θήλαζα και θηλάζω (με τη βοήθεια της άννας , του forum και της αγλαΐας ειδικότερα) και τώρα η κόρη μου κοντεύει να ξεπεράσει την αλλεργία (εγώ είμαι σε αποχή γαλακτοκομικών 15 μήνες χωρίς κανένα πρόβλημα - όλα μια ιδέα είναι τελικά)

Στην ηλικία των 5-6 μηνών οι εξετάσεις για αλλεργίες (τεστ) είναι αναξιόπιστα. Και δεν αλλάζουν σε τίποτε τον τρόπο αντιμετώπισης: το μωρό πρέπει να συνεχίσει να θηλάζει και οι τροφές να εισάγονται στην διατροφή της μητέρας και να παρατηρείς αντιδράσεις του μωρού. Μερικές φορές είναι συνδυασμοί τροφών που ενοχλούν. Και η αποχή της μητέρας από τα γαλακτοκομικά αργεί να δώσει αποτελέσματα και θέλει υπομονή. Ας πούμε εγώ απείχα ήδη 2 μήνες όταν καθάρισε η κόρη μου από αίμα στα κακά της. Και όταν θα βάλεις τις κρέμες να δώσεις βιολογικες χωρίς γάλα και χωρίς γλουτένη για αρχή. (εμείς αρχίσαμε με φρούτα και κρέμες στου 7 μήνες)

Θα πρότεινα λοιπόν - αν μου επιτρέπεις- να μην ταλαπωρήσεις το μωρό σου με αναξιοπιστα τεστ. Ας πούνε την γνώμη τους και η αγλαΐα ή ή amaretto και αν κάνω λάθος.ας με διορθώσουν.

Στη διάθεσή σου

40+mama

Σε ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες να σε ρωτησω και κατι αλλο?

Εχεισ κοψει κι εσυ τα παντα δηλαδη και καθε ιχνος που υπαρχει?και κατσικισια και ψωμια και κουασαν και τελος παντων οτι μπορει να περιεχει γαλακτοματοποιητες,ορους γαλακτος και τετοια? Καποιοι μου ελεγαν οτι τα ιχνη δεν πειραζουν και οτι ειναι υπερβολικο εγω ομως τα χω κοψει ολα ολα δεν αγγιζω τιποτα.:(

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Οι γαλακτωματοποιητές δεν είναι γαλακτοκομικές ουσίες :)

Τα ίχνη δεν πειράζουν συνήθως αλλά σε βαριές περιπτώσεις, πειράζουν κι αυτά. (Άλλωστε, πόσο πολλά είναι τα ίχνη;;)

Η γνώμη μου είναι λίγο ζαμανφου και δεν θα σας αρέσει. Καταρχάς, τα τεστ είναι αξιόπιστα μόνο όταν βγουν θετικά. Όταν βγουν αρνητικά, υπάρχει πιθανότητα να είναι ψευδώς αρνητικά. Εφόσον βλέπω τα συμπτώματα και παρατηρώ και σημειώνω, κανένα τεστ δεν ξέρει καλύτερα από μένα :wink: Και τι να μου πει ένα θετικό τεστ, αυτό που ήδη ξέρω; Τσάμπα ταλαιπωρία.

Κάνουμε αποχή, ΟΚ. Μπορεί να ξεπεράσει την αλλεργία στα 2, στα 5, μπορεί να αποκτήσει άλλη αλλεργία, μπορεί να μην το ξεπεράσει ποτέ. Το θέμα είναι τι κάνουμε για να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό των παιδιών.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Οι γαλακτωματοποιητές δεν είναι γαλακτοκομικές ουσίες

Βέβαια, τους αποφεύγουμε για άλλους λόγους, πχ και η λεκιθίνη είναι γαλακτωματοποιητής, συνήθως από σόγια, οπότε την αποφεύγουμε όταν υπάρχει αλλεργία στα γαλακτοκομικά, γιατί συνήθως συνυπάρχει και η αλλεργία στη σόγια.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

elina pantvw kai emena tote στο παιδων που την ειχα παει τη μεγαλη πρωτη φορα στα δυο χρνοια που ειχανε πει πανω κατω τα εξης....κατω απο 6 μηνων στανταρ τα περισσοτερα μπορει να βγουν θετικα τα δερματικα και τα πατς εννοω γιατι απλα ειναι ανωριμος ο οργανισμος τους....καλυτερα αυτο που ειπε η 40+μαμα...το παιδι δειχνει τι μπορει να δεχτει και τι οχι...εμενα φαντασου τα πατς και τα δερματικα εδειξαν αλλεργια στη ντοματα κατι που τελειως δεν ισχυει γιατι μαγειρεμενη μια χαρα την τρωει και δε τη πειραζει...επισης και το κατσικισιο μια χαρα δουλεψε αλλα μας ειπανε ειναι πολυ σπανιο παιδι αλλεργικο στο αγελαδινο να δεχετε κατσικισιο..αφου φαντασου την επομενη φορα θελουν να κανουμε και τεστ στο κατσικισιο να τους παμε γαλα να το δουνε....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Το κατσικίσιο είναι επίσης απαγορευτικό και μου κάνει εντύπωση πώς στο πρότεινε η άλλη γιατρός. Μην το δώσεις ακόμα.

Από εξετάσεις εμείς κάναμε δερματικά τεστ' date=' αίματος (ραστ) και τα patch test (αυτοκόλλητα). Δεν σας τα είπε αυτά η αλλεργιολόγος? Συζήτησέ τα μαζί της.

Εμένα κορίτσια χθες έκανε 5 φορές κακά της, όλα "αλοιφή" και κανά δυό "δόσεις" ήταν και με βλενούλες. Υπάρχει περίπτωση να δρα ακόμα το αβοκάντο? :confused: Το έχω κόψει εδώ και 1 βδομάδα σίγουρα. Διαφορετικά ευθύνεται μήλο ή αχλάδι που δεν της παίρνω βιολογικά εδώ και μήνες.

Σήμερα δεν έχει κάνει ακόμα, κάτι που φαντάζομαι ότι είναι καλό, έτσι? Γιατί χθες μέχρι τέτοια ώρα, είχε κάνει 3 φορές. :-([/quote']

καλε και εμενα απο τοτε που τρωει μηλο αχλαδι και τα σχετικα φρουτα αλοιφη τα κανει και κανα δυο -3 φορες μορει την ημερα.....να ανησυχησω????

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...