Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

γεια σας κοριτσακια.τι κανετε?εμεις εχουμε μικρες αναγωγες τωρα οταν τον π[ειραζει κτι.παμε παρα πολυ καλα.αιμα βγαζουμε σπανια.δεχτηκε και το κριθαρακι και τπ χοιρινο.εφαγα χοιρινο και χτες κ σημερα.θα δουμε.αλλα ειμαι πολυ ευχαριστημενη.εσκασα κοριτσια.ποναει η κοιλια μου απ το πολυ φαγητο.χαχα.καιρος ηταν.θα δουμε κ αυριο αν ειναι καθαρα τα κακα του τοτε ολα τελεια.σας φιλω,.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Το βιτάμ bio (μπόρεσα επιτέλους να το δω) περιέχει λεκιθίνη σόγιας. Δεδομένου ότι η αλλεργία στη σόγια συνυπάρχει πολύ συχνά με την αλλεργία στα γαλακτοκομικά, πρέπει να αναθεωρήσετε άποψη, αν συνεχίζετε να έχετε συμπτώματα παρά την λοιπή αποχή.

Γενικά η λεκιθίνη είναι είτε από αυγό, είτε από σόγια και πρέπει να αποφεύγονται τα προϊόντα που την περιέχουν, όταν αποφεύγουμε αυγό και σόγια. Παράδειγμα σοκολάτα κουβερτούρα (αν και μάλλον έχετε κόψει εντελώς τη σοκολάτα).

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Την Πεμπτη εκλεισα ραντεβου με ομοιοπαθητικο για την ατοπικη δερματιτιδα.

Τι να περιμενω???

Υπαρχει περιπτωση να μου πει τιποτα ''περιεργο'' για το θηλασμο και να ξενερωσω???:roll:

Oχι τιποτα αλλο αλλα εδω που ειμαι μονο 2 ομοιπαθητικοι υπαρχουν,αν βγουν σκαρτοι και οι δυο τι κανουμε??:roll:

6Qyip2.pngKvUzp2.png

amaretto στο τοπικ που μας παρεπεμψε η zaharini για να δουμε συνταγες , αναφερεις κατι για τουρτα μπλακ φορεστ αλλα τροποποιημενη ωστε να μπορουν να την φανε παιδια με αλλεργια. Που θα την βρω αυτη τη συνταγη σου?( Συγνωμη αλλα ειμαι και λιγο ασχετη με το ιντερνετ, ωστε να ψαξω και να τη βρω μονη μου.)

amaretto στο τοπικ που μας παρεπεμψε η zaharini για να δουμε συνταγες , αναφερεις κατι για τουρτα μπλακ φορεστ αλλα τροποποιημενη ωστε να μπορουν να την φανε παιδια με αλλεργια. Που θα την βρω αυτη τη συνταγη σου?( Συγνωμη αλλα ειμαι και λιγο ασχετη με το ιντερνετ, ωστε να ψαξω και να τη βρω μονη μου.)

To θέμα ήταν αυτό

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=445378&postcount=89

αλλά η τούρτα εκείνη ήταν πρωτόλειο, έγινε αυτοσχεδιάζοντας και ήταν πολύ μπελαλίδικη ...

Από τότε βρήκα αυτήν εδώ:

http://hungryforhungry.blogspot.com/2007/11/blog-post_4020.html

αλλά βασική προϋπόθεση είναι να μην σας πειράζει το σουσάμι.

Στην παραλλαγή της, την κάνω σχεδόν ωμή: αλέθω κουάκερ για αλεύρι, κάνω μια απλή κρέμα με μέλι, ταχίνι και κάποιο φρούτο και γλασάρω με μέλι, ταχίνι, χαρουπάλευρο.

Για ποιο συμβατική συνταγή ή έτοιμη για μεταγενέστερη χρήση κάνω ένα κέηκ από αλεύρι χωρίς γλουτένη και παραγεμίζω αναλόγως.

Όταν το βρίσκω απαραίτητο (για να μη ζηλεύει η κόρη την άσπρη τούρτα που τρώνε οι άλλοι), κάνω μια επικάλυψη από κρέμα καρύδας, την οποία δεν χρησιμοποιώ συχνά, γιατί έχει συντηρητικά.

Το καλό είναι ότι το κορίτσι μου μεγαλώνει και δέχεται πιο εύκολα το "δεν κάνει", αρκεί να έχω κάποιο καλό υποκατάστατο να της προσφέρω.

Διαφημίσεις

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΛΕΓΑΤΕ ΓΙΑ ΓΑΛΑ Κ ΤΥΡΑΚΙ ΒΟΥΒΑΛΙΟΥ!ΤΙ ΕΓΙΝΕ?ΔΟΚΙΜΑΣΑΤΕ?ΠΩΣ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ?ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΩ ΝΑ ΦΑΩ ΧΟΡΤΑΡΑΚΙΑ...ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ!

Κοριτσια εκει που ελεγα οτι καλυτερευσε ο μικρος και ειχε ηρεμησει ξαφνικα την παρασκευη μου εβγαλε κατι εξανθηματα στις κλειδωσεις στα χερακια του.μετα τα σπιθουρακια που ειχε στο λαιμο του,εγιναν εκζεματα,αυτος εγινε πολυ ανυσηχος και ειχε την κυριακη πρασινα κακα και αναγωγες μετα απο καθε γευμα...πολυ στεναχωρηθηκα...δεν ξερω τι να κανω ειχα ξεκινησει και ετρωγα κι αλλα πραγματα και ειχε καλυτερευσει,του χαν φυγει ολοι οι ερεθισμοι σχεδον και το σωμα ειχε καθαρισει,ομως ξαφνικα εβγαλε στο λαιμο αυτα που σας ειπα....δεν ξερω τι τον πειραξε...εγω τρωω εδω και αρκετο καιρο ταχινι βιολογικο ολικης αλεσεως.ομως οταν καλυτερευσε εγω ετρωγα ταχινι ηδη αρκετο καιρο και διαφορα αλλα οπως μακαρονια κριθαρακι με μαγειρεμενη ντοματα...δεν μπορω να καταλαβω τωρα τι κ δεν ξερω τι εγινε...επεσα πολυ ψυχολογικα...:(:(:(

DlkKp2.png

aoJjp3.png

σε γενικες γραμμες η διατροφη μου κανει εναν κυκλο δηλ.τρωω πολυ συχνα τα ιδια κ τα ιδια χωρις τρελες προσθηκες.το μονο που εφαγα εκτος των συνηθισμενων ειναι 3 φορες το τυρακι του βουβαλιου,φασολακια 1 φορα,κ 1 φορα λιγα κερασια...επισης μια φορα το σαββατο μου βαλαν σε παξιμαδι τριμμενη ντοματα.(ο μικρος ειχε αρχισει να φουντωνει απο την παρασκευη ομως...)τρεχα γυρευε τι να ναι τωρα...αμαν πια ρε κοριτσια κ ηταν τοσο χαρουμενο το παιδακι μου,κοιμοταν καλα ,γελαγε συνεχεια,τωρα παλι αρχισε την ανυσηχια ο καημενος...τα χω παρει...μιλησα κ με τον παιδιατρο(ομοιοπαθητικο,εχουμε κανει θεραπεια για την ατοπικη))μου πε να του δωσω καμομιλα κ θα δουμε κι αυτη τη βδομαδα πως θα παει.προς το παρον λεει δεν θα κανει παλι θεραπεια...

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Κρατάς όμως αποστάσεις ασφαλείας ανάμεσα σε κάθε καινούργιο που βάζεις στη διατροφή σου??? Αν δεν το κάνεις, και μιλάμε για βδομάδες και όχι μέρες, δεν θα βγάλεις ποτέ άκρη.

gwggp2.png ISWTp2.png

Κρατάς όμως αποστάσεις ασφαλείας ανάμεσα σε κάθε καινούργιο που βάζεις στη διατροφή σου??? Αν δεν το κάνεις, και μιλάμε για βδομάδες και όχι μέρες, δεν θα βγάλεις ποτέ άκρη.

μαλλον δεν κρατησα αρκετες μερες αποσταση...ποσο θελει?μια βδομαδα σε καθε τι καινουριο?τωρα θα ξανακοψω κ βλεπουμε...:?

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Διαφημίσεις

μαλλον δεν κρατησα αρκετες μερες αποσταση...ποσο θελει?μια βδομαδα σε καθε τι καινουριο?τωρα θα ξανακοψω κ βλεπουμε...:?

Κόβεις όλα τα ύποπτα για αρκετό καιρό (1 μήνα θέλει για τα γαλακτοκομικά) και μετα βάζεις ανά 5-6 μέρες αλλά για να είσαι σίγουρη κάνε το ανά 2 βδομάδες ή και περισσότερο. Εγώ το κάνω ανά 1 ή 2 μήνες.

gwggp2.png ISWTp2.png

Jen κανω αποχη απο γαλακτοκομικα και αυγα και μοσχαρι εδω και 3,5 μηνες.Ειχα κοψει παρα πολλα ακομη προληπτικα και πριν κανα μηνα αρχισα να τρωω ξανα καποια πραγματα οπως μελι,ντοματα μαγειρεμενη.

Θα ξανακοψω τωρα να δω τι γινεται...

Candy κι εμενα το μυαλο μου πηγε στο τυρι,το δοκιμασα 3 φορες απο λιγο με διαφορα ημερων καθε φορα,μετα την τριτη φορα νομιζω πως ειδα κατι σπιθουρακια στον λαιμο του μικρα τα οποια δεν μου αρεσαν αλλα ολοι λεγαν οτι ειναι απο τον ιδρωτα.ετσι εμοιαζαν αλλα εγω την ψιλιαστηκα.δεν ξαναφαγα τυρι μολις τα ειδα...μετα ομως αυτα κοκκινησαν.εκανα την πατατα να φαω την κυριακη ντοματα τριμμενη σε παξιμαδι ωμη,για πρωτη φορα και την επομενη φουντωσε,αναγωγες πρασινα κακα,ανυσηχια και τα σπιθουρακια γιναν εκζεματα εδω κι εκει.οι αναγωγες και τα πρασινα κακα κρατησαν μια μερα.

Τωρα σκεφτομαι και το οτι τρωω ταχινι εδω και ενα μηνα μηοως φταιει και αυτο.δεν ξερω το κοψα και αυτο και θα δω.

Επισης ξεχασα να πω οτι στο λαιμο του επειδη ειναι τροφαντο μωρακι εκανε συγκαμα αλλα...ειναι επιμονο και φουντωνει και ξεφουντωνει αναλογα με την κατασταση του.δηλ.τωρα που χειροτερεψε ειναι κατακοκκινο.κι αυτο δεν ειναι σημαδι της αλλεργιας?γιατι ολοι με λενε υπερβολικη...

DlkKp2.png

aoJjp3.png

κοριτσια καλησπερα και απο εμενα!

ειμαι πολυ στεναχωρημενη γιατι ο μπεμπης μου απο την προηγουμενη τριτη που του ξεκινησα το μηλο δεν το τρωει,του εβαλα και λιγη μπανανα προχθες αλλα ουτε και παλι.εχει κοκκινησει και το δεξι του ματακι εχει και γκρινια...:(

η παιδιατρος μου εδωσε κολλυριο το eyebrex μεχρι να του φυγει η κοκκινηλα απο το τηλεφωνο.και η ομοιοπαθητικος μας ειπε να του το βαλω:confused:ειναι αντιβιωτικο αυτο το κολλυριο.τελειωσαμε και την θεραπεια της ομοιοπαθητικης.αιμα εχω πολυ καιρο να δω.αυτο ειναι πολυ καλο.

μονο που και που κανει συγκαμα στο ποπουδακι(συγνωμη κιολας)

εχι φαγουρα πολυ στα ματακια και δακρυζουν.εγω μερικες φορες εχω φαει και τυρι ,γλυκο(παστα)συγκεκριμενα την προηγουμενη βδομαδα.λετε να τον

πειραξαν αυτα που εφαγα ή ειναι εξωτερικος παραγοντας π.χ(σκονη,γυρη...):?:η αποψη σας θα μου ηταν πολυτιμη!

θα του κανω και μαγερ οπως μου ειπε και η ομοιοπαθητικος για να σιγουρευτουμε για το αιμα.αλλα δεν βλεπω εδω και πολυ καιρο και εχω δοκιμασει αρκετα πραγματα που δεν κανει.γιατι ομως τωρα εχει αρνηση να φαει μωρα και δειχνει οτι θελει να φαει αλλα οχι το μηλο...τι να κανω;

Διαφημίσεις

θα του κανω και μαγερ οπως μου ειπε και η ομοιοπαθητικος για να σιγουρευτουμε για το αιμα.αλλα δεν βλεπω εδω και πολυ καιρο και εχω δοκιμασει αρκετα πραγματα που δεν κανει.γιατι ομως τωρα εχει αρνηση να φαει μωρα και δειχνει οτι θελει να φαει αλλα οχι το μηλο...τι να κανω;

Μην του δίνεις άλλο μήλο. Δικαιούται να μην του αρέσει.

Το σύγκαμα μπορεί να είναι από το μήλο ή από διασταυρούμενη αλλεργία σε κάτι άλλο, όπως τα γαλακτοκομικά που έφαγες. Στην κόρη μου δεν είδα ποτέ αίμα, το σύγκαμα ήταν η ένδειξη μας και μάλιστα σε διαφορετικές τροφές έκανε σύγκαμα διαφορετικού σχήματος.

Τα ματάκια που δακρύζουν δεν νομίζω ότι είναι αλλεργικό σύμπτωμα, μάλλον το τριγυρίζει κάτι.

να το κι εμεις δεν εχουμε αιμα αλλα συγκαμμα στον λαιμο...:(και καποιες φορες φουντωνει καποιες ξεφουντωνει...τωρα ειναι φουντωμενο...θα σκασω να βρω τι τον χαλαει...θα παρακολουθησω ποτε φουντωνει κ ποτε ξεφουντωνει...

DlkKp2.png

aoJjp3.png

μια ερωτηση στα γρηγορα γιατι ισως το εχετε ψαξει πιο πολυ....υπαρχει τοπικ για αλλεργια στη σκονη? ή να ανοιξω??? της ξαδερφης μου το μωρο, 10μηνων, εχει αλλεργια στη σκονη και θελουμε συμβουλες....

Αγγελουδια μου σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ γιατι καθε μερα μαζι σας ειναι ενα μεγαλο πανεπιστημιο χωρις ημερομηνια αποφοιτησης

Μην του δίνεις άλλο μήλο. Δικαιούται να μην του αρέσει.

Το σύγκαμα μπορεί να είναι από το μήλο ή από διασταυρούμενη αλλεργία σε κάτι άλλο, όπως τα γαλακτοκομικά που έφαγες. Στην κόρη μου δεν είδα ποτέ αίμα, το σύγκαμα ήταν η ένδειξη μας και μάλιστα σε διαφορετικές τροφές έκανε σύγκαμα διαφορετικού σχήματος.

Τα ματάκια που δακρύζουν δεν νομίζω ότι είναι αλλεργικό σύμπτωμα, μάλλον το τριγυρίζει κάτι.

να κρυωσε δηδαδη;

και η εντονη φαγουρα;και το κοκκινισμα;δεν ειναι συμπτωμα αλλεργιας;και τοτε το κολλυριο γιατι μου το εδωσε η παιδιατρος;εγω εχω διαβασει οτι φαγουρα,δακρυσμα,κοκκινισμα ματιων ειναι συμπτωμα αλλεργιας. και τι να του δωσω;εβρασα τωρα το μεσημερι λαχανικα(πατατα,καροτο,κολοκυθακι)και στο τελος λιγο ελαιολαδο.θα προσπαθησω λιγο παλι να του δωσω μηπως και του αρεσουν καλυτερα τα λαχανικα.:rolleyes:

μας πιανει και λοξυγγας συχνα τωρα τελευταια αυτο τι ειναι;μετα το ξυπνημα συνηθως:confused:

ΜΗΠΩΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠ ΤΗΝ ΝΤΟΜΑΤΑ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ Κ ΤΟ ΠΑΞΙΜΑΔΙ?ΕΓΩ ΕΚΟΨΑ ΟΛΑ ΤΑ ΨΩΜΙΑ Κ ΕΙΔΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΠΩΣ Κ ΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟ Κ ΤΟ ΑΣΒΕΣΤΙΟ.ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΜΗΛΟ ΜΗΝ ΤΟ ΖΟΡΙΖΕΙΣ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑΣ.ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΧΟΥΜΕ Κ ΕΚΖΕΜΑ Κ ΑΙΜΑ.ΠΑΝΤΩΣ Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ.ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ 3 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ,ΟΛΟ ΑΙΜΑ,ΒΛΕΝΝΗ,ΕΚΖΕΜΑ,ΧΟΥΡ ΧΟΥΡ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΝΟΗ,ΑΝΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΜΕ ΠΑΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ....ΥΠΟΜΟΝΗ.ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

να κρυωσε δηδαδη;

και η εντονη φαγουρα;και το κοκκινισμα;δεν ειναι συμπτωμα αλλεργιας;και τοτε το κολλυριο γιατι μου το εδωσε η παιδιατρος;εγω εχω διαβασει οτι φαγουρα,δακρυσμα,κοκκινισμα ματιων ειναι συμπτωμα αλλεργιας. και τι να του δωσω;εβρασα τωρα το μεσημερι λαχανικα(πατατα,καροτο,κολοκυθακι)και στο τελος λιγο ελαιολαδο.θα προσπαθησω λιγο παλι να του δωσω μηπως και του αρεσουν καλυτερα τα λαχανικα.:rolleyes:

μας πιανει και λοξυγγας συχνα τωρα τελευταια αυτο τι ειναι;μετα το ξυπνημα συνηθως:confused:

Θυμήσου αυτό που λεμε εδώ κάθε λίγο και λιγάκι: Μην ανακατεύετε τις τροφές, όταν δεν τις έχετε δοκιμάσει ξανά. Αφήνετε 4-7 μέρες ανάμεσα σε κάθε καινούργια τροφή, ώστε αν έχετε κάποιο αλλεργικό σύμπτωμα, να εντοπίζετε άμεσα τον ένοχο και να τον αποκλείεται προσωρινά από τη διατροφή!

Γεια σας και από μένα! Σήμερα της έδωσα αβοκάντο. Τώρα το βράδυ είδα πάλι κοκκινίλες στην μία πλευρά του λαιμού-μάγουλου. Να φταίει το αβοκάντο?

Θα δω και αύριο πώς είναι και βλέποντας και κάνοντας...

Βρε κορίτσια, μήπως είναι εποχή που ευνοεί τα εκζέματα και τις κοκκινίλες και να μην φταίνε τόσο οι τροφές? Μπορεί να λέω και βλακεία, αλλά μου ρθε...

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Γεια σας και από μένα! Σήμερα της έδωσα αβοκάντο. Τώρα το βράδυ είδα πάλι κοκκινίλες στην μία πλευρά του λαιμού-μάγουλου. Να φταίει το αβοκάντο?

Θα δω και αύριο πώς είναι και βλέποντας και κάνοντας...

Βρε κορίτσια' date=' μήπως είναι εποχή που ευνοεί τα εκζέματα και τις κοκκινίλες και να μην φταίνε τόσο οι τροφές? Μπορεί να λέω και βλακεία, αλλά μου ρθε...[/quote']

Νομιζω οτι το αβοκαντο ειναι αρκετα αλλεργιογονο αλλα δεν χανεις τιποτα να της ξαναδωσεις αυριο για να σιγουρευτεις.

Μακαρι να ηταν η εποχη...εμενα παντως καθε φορα ηταν καποια τροφη.

Και μια ερωτηση βρε κοριτσια.εμενα η μικρη μου 19 μηνων ακομα δεν εχει ξεπερασει εντελως την αλλεργια στα γαλακτοκομικα και το αυγο.το πρωι της δινω φρουτοκρεμα και το μεσημερι και βραδυ αναλογα τι φαι της εχω.τι θα μπορουσα να δινω για απογευματινο?

Και μια ερωτηση βρε κοριτσια.εμενα η μικρη μου 19 μηνων ακομα δεν εχει ξεπερασει εντελως την αλλεργια στα γαλακτοκομικα και το αυγο.το πρωι της δινω φρουτοκρεμα και το μεσημερι και βραδυ αναλογα τι φαι της εχω.τι θα μπορουσα να δινω για απογευματινο?

Πως το ξέρεις? Κάνεις πρόκληση? Κάθε πότε?

Εγώ απογευματινο δίνω όσπρια με καροτο, πατάτα αλλά τελευταια όταν εχω κάνει για εμάς φαγητό φασολάκια, μπάμπιες, φακές, ρεβυθια, κοτοσουπα (χωρις αυγολέμονο) ή κατι που να μπορεί να φάει του δίνω και αυτό. Σε κάποια φάση του έβαζα και κεχρί αλλά το παράτησα γιατί δεν είναι και τίποτα σπουδαίο.

gwggp2.png ISWTp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...