Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

σημερα μιλησα με την αλλεργιολογο και μου ειπε τα αποτελεσματα απο τις αιματολογικες.η μικρη εχει αλλεργια στο αυγο και μια ευαισθησια στο γαλα.εγω μπορω να αρχισω γαλακτοκομικα αλλα να μην πινω γαλα.στη μικρη μπορω να δωσω πορτοκαλι,χοιρινο αλλα ολα αυτα σταδιακα.μου εκανε εντυπωση που μου επιτρεπει να φαω γαλακτοκομικα.την ξαναρωτησα και ειπε οτι μπορω να φαω αφοβα και μοσχαρι.το μονο που δεν πολυκαταλαβα ειναι που ειπε οτι με τον μηχανισμο που εχει αυτο το αποτελεσμα εδειξε.:confused:

odFi.jpgK9qbp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ Ο ΚΑΘΕ ΓΙΑΤΡΟΣ ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ ΛΕΕΙ.ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΞΕΡΟΥΝ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΑΣ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ.

κοριτσια τι λετε εσεις να κανω? να δοκιμασω η οχι? αχ τωρα ειμαι να σκασω!!! ο αντρας μου εφτιαξε ενα ροφημα με γαλα κ εγω η χαζη ηθελα να δοκιμασω,ξεχαστηκα και ηπια μια γουλια!:confused: αγχωθηκα πολυ! μπορει να την πειραξει? μια γουλια ηπια μονο!:-(:-(

πορτοκαλι λετε να της δωσω? θα παρω και την κρεμα με κεχρι.

α και κατι αλλο.της ειπα για κρεμα και μου ειπα να παρω της humana.πηγα στο φαρμακειο διαβασα τα συστατικα και ειδα οτι εχει λακτοζη και πρωτεινη γαλακτος.:confused::confused: πως γινεται να ειναι υποαλλεργικη?

odFi.jpgK9qbp3.png

Διαφημίσεις

γεια σας κοριτσια.διαβαζω τα νεα σας και παιρνω κουραγιο.η ζαλαδα παει συνεφο,τωρα με τη ζεστη δεν ξερω πως θα την παλεψω.και σε ενα μηνα παω για δουλεια.ελπιζω μεχρι τοτε να παει καλυτερα η μπουμπου μου και να τρωω κατι παραπανω για να αντεξω.αλλιως...τι να δοκιμασω βρε κοριτσια για να παρω δυναμεις?καμμια ιδεα?ασε που ειμαι στα κιλα που ημουν πριν 10 χρονια και κατεβενω...η μπουμπου μου ειναι τωρα 8 μηνων και ακομη δεν εχω μπορεσει να προσθεσω κατι στη διατροφη μου.περιμενω απο τις πιο εμπειρες μια απαντηση.ευχαριστω!!

Credo δεν είμαι γιατρός ούτε ξερόλας. Οπότε σου λέω μόνο την γνώμη μου. Μου φαίνεται λίγο επίφοβο να ξεκινήσεις γαλακτομικά. Πάντως ό,τι κι αν προσθέσεις σε σένα ή στο παιδί, κάντο πολύ σταδιακά, με δοκιμή τουλάχιστον 1 βδομάδας και αν βλέπεις ότι σε 7-10 μέρες είστε οκ, προσθέτεις και κάτι καινούριο. Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με το πορτοκάλι που είναι θρεπτικό και αν το παιδί δεχτεί το όξινο, δοκίμασε και τα υπόλοιπα που σου είπε. Η κρέμα της χουμάνα έχει πρωτείνη γάλακτος, εμένα δεν μου την είχε επιτρέψει.

Μαυροματάκι να σου δώσω ιδέες που εγώ ακολουθούσα, αλλά δεν ξέρω αν σας πειράζουν..

Πρωινό, βιτάμ με μαρμελάδα μήλο ή μάυρο κεράσι. Πίτα με σπανάκι. Πίτα με κολοκύθι, ψωμί με αβοκάντο και μέλι

Μεσημέρι, αρνί με πατάτες και καρότα στην κατσαρόλα, κοτόπουλο με τον ίδιο τρόπο, κοτόπουλο με μακαρόνια βρασμένα στο ζωμό του κοτοπ για πιο νοστιμιά, σπανακόρυζο, μπιφτέκια από κοτόπουλο, κολοκυθόσουπα, ντολμαδάκια με μαρούλι ή παντζαρόφυλλο.

Ενδιάμεσα κανά φρούτο και επανάληψη πρωινού.

Αν θυμηθώ και άλλα θα σας πω.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

koritsia καλησπερα....πανω που ελεγα οτι τα ηξερα ολα περι αλλεργιας (σας παρακολουθω αλλα δεν εχωκαι τοσο χρονο πια να μπαινω) αρχιζω να σκεφτομαι λιγο για τη μικρη....θεωρητικα με μια σχετικη αποχη απο τα γαλακτοκομικα (ειπαμε σχετικη οχι γκεσταπιτικη) και τελειως παο το μοσχαρι (γιατι απλα δε το μαγειρευω αφου η μεγαλη ακομη μοσχαρι δε κανει να φαει) ,με κατι εξετασεις που της κανανε στο αιμα του ομφαλιου λωρου οταν γεννηθηκε που το πηγαμε στο αλλεργιολογικο του παιδων και δειξανε οτι ειναι καθαρες (??) ειπα να της δωσω κρεμα...(ναι την εκανα την πατατα)...οσες φορες της εδωσα ρυζαλευρο (γιου ννου του εμποριου νουτριτσια και μιλουπα) μετα απο ωρες ακομη εβγαζε πηχτο γαλα/γουλιες....σημαδι πολυ αργης χωνεψης και δυσκολης....παραλληλα τα κακα γινανε πρασινααααααα...σταματησα (τις εδωσα κανα δυο φορες )...της εδωσα και αυτη την χιουμανα ΗΑ γευση μηλο υποτιθεται υποαλλεριγκη χωρις γαλα...παλι τα ιδια....σημερα εβγαζε παλι αρκετα...τωρα περιμενω κακα...

δεν εχει κανενα αλλο σημαδι αλλα δε ξερω...πολυ με εχει χτυπησει στο κουτελο το ενστικτο οτι και αυτη το εχει και απλα δε το εχει δειξει ακομη....η μεγαλη ειχε και αιμα στα κακα καπου τριων μηνων και εκζεματα και ατοπικες και πολλα και οσες παλιες θα θυμαστε....ειναι απλα καμια ανησυχια μου μονο ή αυτες οι γουλιες περα του οτι το παιδι απλα δε το δεχετε του πεφτει βαρυ δηλ δε το δεχετε και λογω αλλεργιας...τι ρωταω και εγω τωρα η ερμη να μου πειτε...αν τετραγωνιζεται ο κυκλος....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Διαφημίσεις

ΛΟΓΙΚΑ ΝΑΙ.ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ.ΧΑΧΑ.ΚΑΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ Ε?ΑΥΤΗ Η ΠΙΤΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ ΚΛΠ?ΕΓΩ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΝΑ ΤΡΩΩ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ,ΚΑΤΣΙΚΙ,ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΕΧΡΙ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΗΛΟ,ΚΑΡΟΤΟ,ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ ΨΩΜΙ.ΤΙ ΝΑ ΤΡΩΩ?ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.ΑΥΡΙΟ ΕΧΩ ΧΟΙΡΙΝΟ ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΗ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

koritsia καλησπερα....πανω που ελεγα οτι τα ηξερα ολα περι αλλεργιας (σας παρακολουθω αλλα δεν εχωκαι τοσο χρονο πια να μπαινω) αρχιζω να σκεφτομαι λιγο για τη μικρη....θεωρητικα με μια σχετικη αποχη απο τα γαλακτοκομικα (ειπαμε σχετικη οχι γκεσταπιτικη) και τελειως παο το μοσχαρι (γιατι απλα δε το μαγειρευω αφου η μεγαλη ακομη μοσχαρι δε κανει να φαει) ,με κατι εξετασεις που της κανανε στο αιμα του ομφαλιου λωρου οταν γεννηθηκε που το πηγαμε στο αλλεργιολογικο του παιδων και δειξανε οτι ειναι καθαρες (??) ειπα να της δωσω κρεμα...(ναι την εκανα την πατατα)...οσες φορες της εδωσα ρυζαλευρο (γιου ννου του εμποριου νουτριτσια και μιλουπα) μετα απο ωρες ακομη εβγαζε πηχτο γαλα/γουλιες....σημαδι πολυ αργης χωνεψης και δυσκολης....παραλληλα τα κακα γινανε πρασινααααααα...σταματησα (τις εδωσα κανα δυο φορες )...της εδωσα και αυτη την χιουμανα ΗΑ γευση μηλο υποτιθεται υποαλλεριγκη χωρις γαλα...παλι τα ιδια....σημερα εβγαζε παλι αρκετα...τωρα περιμενω κακα...

δεν εχει κανενα αλλο σημαδι αλλα δε ξερω...πολυ με εχει χτυπησει στο κουτελο το ενστικτο οτι και αυτη το εχει και απλα δε το εχει δειξει ακομη....η μεγαλη ειχε και αιμα στα κακα καπου τριων μηνων και εκζεματα και ατοπικες και πολλα και οσες παλιες θα θυμαστε....ειναι απλα καμια ανησυχια μου μονο ή αυτες οι γουλιες περα του οτι το παιδι απλα δε το δεχετε του πεφτει βαρυ δηλ δε το δεχετε και λογω αλλεργιας...τι ρωταω και εγω τωρα η ερμη να μου πειτε...αν τετραγωνιζεται ο κυκλος....

Γιασεμί, αφού βλέπεις ότι αντιδρά, γιατί τόση επιμονή να της δώσεις αυτές τις τροφές που δεν είναι απαραίτητες στη διατροφή της;

Ρωτώ για να καταλάβω το σκεπτικό.

Όταν υπάρχει ιστορικό με αλλεργίες στην οικογένεια, είναι καλά να μην προκαλούμε την εμφάνισή τους τόσο νωρίς. Η γενική προσέγγιση είναι ότι εισάγουμε τις αλλεργιογόνες τροφές όσο το δυνατόν αργότερα για να μειωθεί η πιθανότητα εμφάνισης της αλλεργίας.

Η πρώιμη έκθεση αυξάνει σημαντικά την πιθανότητα εμφάνισης της αλλεργίας.

Αν σε ένα παιδί που έχει προδιάθεση να εμφανίσει αλλεργία πχ στα γαλακτοκομικά, του δώσεις γαλακτοκομικά νωρίς υπάρχει σημαντική πιθανότητα να εμφανίσει την αλλεργία και να του μείνει για πολύ καιρό.

Αν στο ίδιο παιδί εισάγεις τα γαλακτοκομικά σε μεγαλύτερη ηλικία (πχ μετά τα 2 ή 3) τότε οι πιθανότητες να εμφανίσει αλλεργία είναι μικρότερες και αν την εμφανίσει, η ένταση των συμπτωμάτων θα είναι ηπιότερη.

Ειδικά γι αυτό:

με κατι εξετασεις που της κανανε στο αιμα του ομφαλιου λωρου οταν γεννηθηκε που το πηγαμε στο αλλεργιολογικο του παιδων και δειξανε οτι ειναι καθαρες

οι εξετάσεις είναι αναξιόπιστες. Όσο νωρίτερα τόσο πιο πιθανό να μην ανιχνευθούν οι αλλεργίες με αιματολογικές εξετάσεις.

αγλαϊα το ξερω οτι εχεις δικιο....απλα το παιδι μου εχει δωσει πολλα σημαδια οτι ειναι ετοιμο για στερεες αν και ηθελα να περιμενωι μεχρι τον 6ο (κλασικα ο παιδιατρος μου εδωσε συσταση απο 5 μηνων τα κλασικα,ρυζαλευρο,μετα φρουτα και μεχρι τον εκτο να αρχισουμε και σουπες:rolleyes:) ....δηλ οταν τρωμε κανει οτι μπορεις να φανταστεις για να μας δειξει οτι θελει και αυτη (δε μπορω να το εξηγησω αλλιως ) ,γενικα οτι θελει και κατι αλλο περα απο το γαλα...εκανα τη βλακεια το ξερω...δοκιμασα....αλλα επeιδη δε μου αρεσε αυτα που ειδα για αυτο απλα το διακοπτω....το κακο ειναι οτι πηγα να της δωσω μηλο φρεσκο ή αχλαδι και τα δυο τα εβγαλε....αρα οδηγηθηκα στο συμπερασμα οτι στερεες σε καμια δεκαρια βδομαδα παλι προσπαθεια ?;ή να περιμενω να μπει στον 6ο? και να της ξαναδωσω φρουτο (φερσκο εννοω)....εντωμεταξυ το τελευταιο διαστημα θηλαζε παρα πολυ και το βραδυ και ολη τη διαρκεια της ημερας (οχι ομως σαν αλμα αναπτυξης εννοω) ε ενα δυο τρια λεω θελει και κατι ακομη....

οσο αυτο για τις εξετασεις τι να σου πω....στο αλλεργιολογικο μας το ζητησανε επειδη παρακολουθουν και τι μεγαλη (παιδων ) εαν και εγω πραγματικα το θεωρουσα πολυ κουλο απο τον ομφαλιο λωρο να φαινεται κατι τετοιο (γιατι σιγουρα δεν αναλυουν το dna).....

με λιγα λογια γιατι ακομη καφε δεν ηπια και δε ξερω εαν το ειπα και σωστα (συγνωμη)...ηθελα να περιμενω αλλα αυτη μου δειχνει αλλα σημαδια (διαβασα αυτα που λεει καπου μεσα στο φορουμ ποτε το παιδι ειναι ετοιμο για στερεες και ειμαστε μεσα ) ...ε ειπα να της δωσω λιγο απο τα ετοιμα (βιολογικαδικο δεν εχω εδω κοντα ) αλλα ειδα αυτα που σας εγραψα και το εκοψα....μηπως φταιει οτι πριν της δωσω στερεες την ειχα θηλασει πτιν καμια ωρα μιαμιση οπως ειδα οτι πρεπει να κανουμε???μηπως της πεφτει και βαρυ???(εννοω ειδικα το εκανα αυτο οταν της εδωσα μηλο και αχλαδι)

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

....

.ηθελα να περιμενω αλλα αυτη μου δειχνει αλλα σημαδια (διαβασα αυτα που λεει καπου μεσα στο φορουμ ποτε το παιδι ειναι ετοιμο για στερεες και ειμαστε μεσα ) ...ε ειπα να της δωσω λιγο απο τα ετοιμα (βιολογικαδικο δεν εχω εδω κοντα ) αλλα ειδα αυτα που σας εγραψα και το εκοψα....μηπως φταιει οτι πριν της δωσω στερεες την ειχα θηλασει πτιν καμια ωρα μιαμιση οπως ειδα οτι πρεπει να κανουμε???μηπως της πεφτει και βαρυ???(εννοω ειδικα το εκανα αυτο οταν της εδωσα μηλο και αχλαδι)

To ότι θήλασες πριν 1,5 ώρα το θεωρώ άσχετο, βέβαια η ειδικός θα μας τα πει και πιο σωστά. Να σου πω βρε γιασεμί, αφού βλέπεις ότι κάτι δεν σου πάει καλά, άστο λίγες μέρες ακόμα και ξαναδοκιμάζεις μόνο με φρέσκα φρούτα και καλύτερα στην αρχή βιολογικά (πάρε προμήθειες από s/m). Επίσης τι ποσότητα έδωσες? Φαντάζομαι ότι ήδη τα ξέρεις, αλλά μήπως ξεχάστηκες και της έδωσες πολύ παραπάνω και γι' αυτό της έπεσε βαρύ? Πάντως νομίζω ότι πρέπει να φταίνει οι κρέμες, οπότε πετάξε τες καλύτερα και αργότερα, αν είναι, βλέπεις και τις ξαναχρησιμοποιείς.

Μην αγχώνεσαι πάντως, εσύ που είσαι υποψιασμένη από το πρώτο, στο 2ο τα πράγματα θα είναι καλύτερα, θα το δεις! Περιμένουμε νέα από τις επόμενες δοκιμές σου

Kt0tp2.png NaAfp3.png

ΑΥΤΗ Η ΠΙΤΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ ΚΛΠ?ΕΓΩ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΝΑ ΤΡΩΩ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ,ΚΑΤΣΙΚΙ,ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΕΧΡΙ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΗΛΟ,ΚΑΡΟΤΟ,ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ ΨΩΜΙ.ΤΙ ΝΑ ΤΡΩΩ?ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.ΑΥΡΙΟ ΕΧΩ ΧΟΙΡΙΝΟ ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΗ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Το φύλλο το φτιάχνω μόνο με αλεύρι μαλακό, νερό και αλάτι. Μέσα σπανάκι, κρεμμυδάκι φρέσκο και ελάχιστο άνιθο και στην άλλη κολοκύθι, ρίζι, σιμιγδάλι νομίζω και μαινδανό (για την 2η δεν είμαι σίγουρη γιατί την έφτιαχνε η μαμά μου). Επίσης υπάρχει και καροτόπιτα, αλλά δεν ξέρω ξέρω πώς γίνεται. ((όχι για σένα αυτό τσελινκας :P) Ψωμί γιατί δεν προσπαθείς να φτιάξεις με αλεύρι χωρίς γλουτένη? Το κοτόπουλο σας πειράζει? Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις γαλοπούλα και κουνέλι από κρέατα. Επίσης κάνε μία δοκιμή στην ντομάτα μόνο την σάρκα, χωρίς φλούδα και σπόρια. Βέβαια μέχρι να τα δοκιμάσεις όλα αυτά δεν ξέρω πόσος καιρός θα περάσει, :P αλλά μπορεί να χορτάσει λίγο περισσότερο το στομαχάκι σου..

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα κορίτσια!!

Βρήκα ευκαιρία τώρα που κοιμάται η μικρή και σας γράφω το σάιτ. Αν θεωρείται διαφήμιση ας το σβήσουν από τη διαχείριση...

http://www.biosophy.gr/ViewShopCategories.aspx

αυτό είναι. βέβαια να σημειώσω ότι δεν έχω πάρει κάτι ακόμη για να δοκιμάσω. τους έστειλα πάντως μέιλ και μου είπαν ότι στέλνουν επαρχία και δεν θεωρούνται ευπαθή τα προϊόντα οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα για 1-2 μέρες.

Να σας ρωτήσω και κάτι βρε κορίτσια, όσες δίνετε και στερεές τροφές στα μωράκια σας, πως είναι τα κακάκια τους; Είναι ακόμη κιτρινωπά ή αλλάζουν χρώμα ανάλογα τις τροφές που τρώνε. Και υποθέτω ότι δεν έχουν σποράκια πια έτσι δεν είναι;; Εμάς είναι σχηματισμένα πια αλλά μαλακά συνηθώς και χρώματα διάφορα, από πράσινο μέχρι καφεπορτοκαλί...

Σόρυ για την περιγραφή αλλά δεν έχω δει κακάκια από μωράκι που θηλάζει και τρώει και στερέες και δεν έχω ιδέα πως πρέπει να είναι....

Καλή συνέχεια σε όλες...

αααα κορίτσια δείτε και αυτό το τόπικ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=31194

έχει μερικές ενδιαφέρουσες συνταγές και ιδέες που ίσως κάνουν σε κάποιες από μας.

πχ λέει πως μπορούμε να αντικαταστήσουμε το αυγό με λιναρόσπορο ή το μπέικιν με σόδα και άλλα τέτοια

Στη 2η σελίδα έχει και μους με αβοκάντο που φαίνεται ενδιαφέρον:D

Ζαχαρινι γεια σου! Φυσιολογικά μου φαίνονται έτσι όπως μας τα περιγράφεις. Αν κάτι δεν σου πάει καλά, κάνε μία μάγιερ, για να ησυχάσεις. Το κακό με τις στέρεες είναι ότι το αιματάκι δεν φαίνεται πια με το μάτι, δυστυχώς.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Credo δεν είμαι γιατρός ούτε ξερόλας. Οπότε σου λέω μόνο την γνώμη μου. Μου φαίνεται λίγο επίφοβο να ξεκινήσεις γαλακτομικά. Πάντως ό,τι κι αν προσθέσεις σε σένα ή στο παιδί, κάντο πολύ σταδιακά, με δοκιμή τουλάχιστον 1 βδομάδας και αν βλέπεις ότι σε 7-10 μέρες είστε οκ, προσθέτεις και κάτι καινούριο. Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με το πορτοκάλι που είναι θρεπτικό και αν το παιδί δεχτεί το όξινο, δοκίμασε και τα υπόλοιπα που σου είπε. Η κρέμα της χουμάνα έχει πρωτείνη γάλακτος, εμένα δεν μου την είχε επιτρέψει.

δεν θα ξεκινησω ακομα.προτειμω να περιμενω.θα εισαγω πρωτα καπιες καινουριες τροφες και μετα θα αρχισω να δοκιμαζω.για κρεμα θα παρω της holle.

τι αλλο μπορω να δωσω το απογευμα αντι για κρεμα? μπορω να δωσω ρυζι με καροτο?

odFi.jpgK9qbp3.png

γεια σας κοριτσια.διαβαζω τα νεα σας και παιρνω κουραγιο.η ζαλαδα παει συνεφο,τωρα με τη ζεστη δεν ξερω πως θα την παλεψω.και σε ενα μηνα παω για δουλεια.ελπιζω μεχρι τοτε να παει καλυτερα η μπουμπου μου και να τρωω κατι παραπανω για να αντεξω.αλλιως...τι να δοκιμασω βρε κοριτσια για να παρω δυναμεις?καμμια ιδεα?ασε που ειμαι στα κιλα που ημουν πριν 10 χρονια και κατεβενω...η μπουμπου μου ειναι τωρα 8 μηνων και ακομη δεν εχω μπορεσει να προσθεσω κατι στη διατροφη μου.περιμενω απο τις πιο εμπειρες μια απαντηση.ευχαριστω!!

για πρωινο τρωω ψωμι με βουτυρο( βιταμ bio) και μελι.μεσημερι(πριν αρχισω το κοτοπουλο) σουπα με διαφορα λαχανικα,πατατες στο φουρνο με λαχανικα,τουρλου,μακαρονια με σαλτσα,σπανακι.τρωω πατζαρι με λιγο σκορδο και λαδακι,κανει καλο στον αιματοκριτη.περνω και κριτσινια(αυτα που δεν εχουν γαλα),ειναι πολυ νοστιμα! σε καταλαβαινω παντως γιατι τα γαλακτοκομικα ειναι παντου και ειναι πολυ δυσκολο να βρεις καποιο σνακ!

odFi.jpgK9qbp3.png

αγλαϊα το ξερω οτι εχεις δικιο....απλα το παιδι μου εχει δωσει πολλα σημαδια οτι ειναι ετοιμο για στερεες αν και ηθελα να περιμενωι μεχρι τον 6ο (κλασικα ο παιδιατρος μου εδωσε συσταση απο 5 μηνων τα κλασικα,ρυζαλευρο,μετα φρουτα και μεχρι τον εκτο να αρχισουμε και σουπες:rolleyes:) ....δηλ οταν τρωμε κανει οτι μπορεις να φανταστεις για να μας δειξει οτι θελει και αυτη (δε μπορω να το εξηγησω αλλιως ) ,γενικα οτι θελει και κατι αλλο περα απο το γαλα..

Aν το παιδί δείχνει ετοιμότητα, τότε δεν έχεις λόγο να μην ξεκινήσεις. Ο 6ος μήνας ισχύει για τα περισσότερα παιδιά αλλά όχι για όλα.

Η απορία μου είναι γιατί να μην ξεκινήσεις κανονικά με φρούτα και να ξεκινήσεις με κάτι που περιέχει αγελαδινό γάλα που στη δική σας οικογένεια έχει μεγάλη πιθανότητα να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση.

.το κακο ειναι οτι πηγα να της δωσω μηλο φρεσκο ή αχλαδι και τα δυο τα εβγαλε....αρα οδηγηθηκα στο συμπερασμα οτι στερεες σε καμια δεκαρια βδομαδα παλι προσπαθεια ?;ή να περιμενω να μπει στον 6ο? και να της ξαναδωσω φρουτο (φερσκο εννοω)....εντωμεταξυ το τελευταιο διαστημα θηλαζε παρα πολυ και το βραδυ και ολη τη διαρκεια της ημερας (οχι ομως σαν αλμα αναπτυξης εννοω) ε ενα δυο τρια λεω θελει και κατι ακομη....

εννοείς ότι τα έκανε εμετό;

αν ναι, τότε αυτό μπορεί να οφείλεται στις τροφές που ερέθισαν το πεπτικό και όχι στο ίδιο το φρούτο.

Περίμενε λίγες μέρες να ηρεμήσει και ξαναδοκιμάζεις.

οσο αυτο για τις εξετασεις τι να σου πω....στο αλλεργιολογικο μας το ζητησανε επειδη παρακολουθουν και τι μεγαλη (παιδων ) εαν και εγω πραγματικα το θεωρουσα πολυ κουλο απο τον ομφαλιο λωρο να φαινεται κατι τετοιο (γιατι σιγουρα δεν αναλυουν το dna).....

Αν η συγκεκριμένη εξέταση δείξει αλλεργία τότε σίγουρα ισχύει. Απλά πολύ συχνά είναι ψευδώς αρνητική. Το θετικό είναι αξιόπιστο. Καλά έκαναν και τη ζήτησαν, όμως το ότι βγήκε αρνητική σημαίνει ότι είστε στην άγνοια, αν έβγαινε θετική θα ήσασταν βέβαιοι γαι την αλλεργία.

...ε ειπα να της δωσω λιγο απο τα ετοιμα (βιολογικαδικο δεν εχω εδω κοντα ) αλλα ειδα αυτα που σας εγραψα και το εκοψα

τα έτοιμα είναι πάντα χειρότερα από τα φρέσκα ακόμη και αν είναι μη βιολογικά

Άλλωστε το ότι είναι βιολογικά δεν σημαίνει ότι δεν είναι jank food!!!

....μηπως φταιει οτι πριν της δωσω στερεες την ειχα θηλασει πτιν καμια ωρα μιαμιση οπως ειδα οτι πρεπει να κανουμε???μηπως της πεφτει και βαρυ???(εννοω ειδικα το εκανα αυτο οταν της εδωσα μηλο και αχλαδι)

Θα έλεγα να ξαναδοκιμάσεις με πιο μικρές ποσότητες σε διάφορες ώρες για να δεις πότε το δέχεται καλύτερα.

οκ αγλαϊα σε ευχαριστω ...απλα επεσα στη γνωστη λουμπα (προπαγανδα τοσων δεκαετιων ) και θεωρησα οτι τα φρουτα τοσο νωρις θα της επεφταν βαρια...θα την αφησω οπως λες να ηρεμησει (ναι τα εκανε εμετο ασχετα οτι της αρεσαν τα φρουτα δε ξινισε) ..και θα δοκιμασω λιγοτερη ποσοτητα (αν και τοα χλαδι ζητημα ητανε να ητανε ενα κουταλακι του γλυκου) και σε διαφορες ωρες της ημερας....απλα δε μπορω να καταλαβω αυτο το θηλαζουμε πριν και μετα απο καποια ωρα δινουμε στερεη...ισχυει για ποσο?δνε εβγαλα συμπερασμα απο οσα διαβασα...δε θελω να κοπει απο λαθος μου....θελω να παω μινιμουμ χρονο αυτη τη φορα...

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

οκ αγλαϊα σε ευχαριστω ...απλα επεσα στη γνωστη λουμπα (προπαγανδα τοσων δεκαετιων ) και θεωρησα οτι τα φρουτα τοσο νωρις θα της επεφταν βαρια...θα την αφησω οπως λες να ηρεμησει (ναι τα εκανε εμετο ασχετα οτι της αρεσαν τα φρουτα δε ξινισε) ..και θα δοκιμασω λιγοτερη ποσοτητα (αν και τοα χλαδι ζητημα ητανε να ητανε ενα κουταλακι του γλυκου) και σε διαφορες ωρες της ημερας....απλα δε μπορω να καταλαβω αυτο το θηλαζουμε πριν και μετα απο καποια ωρα δινουμε στερεη...ισχυει για ποσο?δνε εβγαλα συμπερασμα απο οσα διαβασα...δε θελω να κοπει απο λαθος μου....θελω να παω μινιμουμ χρονο αυτη τη φορα...

δεν κόβεται!

Αυτή η πρακτική βοηθάει τα μωρά που εκνευρίζονται από την πείνα και δεν μπορούν να συνεργαστούν όταν τρώνε το γεύμα των στερεών. Συστήνεται ο θηλασμός 1-1,5 ώρα πριν για να είναι πιο ήρεμα και συνεργάσιμα την ώρα του γεύματος των στερεών. Επίσης βοηθάει τα λαίμαργα μωρά να μην το παρακάνουν με τις στερεές όταν βρίσκονται στο στάδιο της εισαγωγής.

Δοκιμάζεις ποια πρακτική ταιριάζει καλύτερα στο δικό σου μωρό. Εσύ που ζεις κάθε μέρα μπορεί να καταλάβεις πολύ περισσότερα από τον οποιοδήποτε τρίτο!

Εμπιστεύσου το ένστικτό σου! Αν κάνεις μια δοκιμή και δεις ότι για οποιοδήποτε λόγο κάτι δεν πάει καλά, τότε αλλάζεις τακτική. Νομίζω ότι αντέδρασες πολύ σωστά και στην εισαγωγή των στερεών αφού το παιδί δείχνει ετοιμότητα και στο ότι αντιμετωπίζεις με κάποιον προβληματισμό τις αντιδράσεις του παιδιού.

Καλησπερα κοριτσια...εμεις παμε καλυτερα με την αλλεργια και αυτες τις μερες ο μικρος ηταν παρα πολυ καλα...μεχρι χθες που μου βγαλε κατι εξανθηματακια ελαφρια...δεν ξερω τι τον πειραξε...ειχα παει και στον παιδιατρο εκεινος ειναι πολυ χαλαρος(ομοιοπαθητικος-παιδιατρος)τον ειδε μια χαρα και ειπε οτι δεν ειναι τιποατα αυτα που εχει θα περασουν...κατα καιρους μπορει να εχει εξαρσεις αλλα οκ ...τωρα αλλο θελω να ρωτησω...μου ειπε οτι θα ξεκινησουμε στερεες σε ενα μηνα στον 6ο δηλαδη λογω της αλλεργιας.Μου ειπε μηλο να του δωσω πολτοποιημενο με λιγο νερακι και την πρωτη μερα 5 κουταλιτσες,την δευτερη παραπανω εως οτου φτασει να τρωει οσο θελει.καθε βδομαδα θα του δινω απο ενα φρουτο.δηλ.μετα μπανανα πχ και μετα αχλαδι.(α και μετα απο αυτα θα ξεκινησει και χορτοσουπα).εαν δω αλλεργικη αντιδραση,σταματαω και ξαναμιλαμε...τι λετε εσεις?καλα τα λεει?να ξεκινησω ετ σι με μηλο?να πω οτι εγω το τρωω και δεν φαινεται αν τον πειραξε ποτε...εχω λιγο αγχος μωρε με τις πρωτες τροφες μη και μου γεμισει παλι δερματιτιδα το πουλακι μου η μη τον πονεσει η κοιλιτσα ου παλι...(ειχαμε ταλαιπωρηθει φοβερα με κολικους λογω της αλλεργιας)

DlkKp2.png

aoJjp3.png

γεια σας κοριτσια.σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας.δυστυχως την πειραζουν τα σιτηρα,οποτε ουτε πιτες ουτε ψωμι ουτε μακαρονια.εχω προσπαθησει να κανω διαφορα με αλευρι χωρις γλουτενη,αλλα ματαια.αποτυχια σκετη.σημερα πηρα ταχινι με μελι και εφαγα πρωτη φορα.παντζαρια εφαγα προχτες και το μωρο τρελαθηκε στην ανησυχια και στις αναγωγες.γι αυτο εχω απελπιστει.απο το γεναρη το μενου μου ειναι λοιψο και δυσκολο.μεγαλωνοντας ελπιζω να παμε καλυτερα γιατι ταχω παιξει.καμμια μαμα με ιστορικο αναγωγων?γινεται να την πειραζουν ολα?οποια μανουλα μπορει να βοηθησει..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...