Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Κορίτσια είμαι να σκάσω!!! Το παιδί έβγαλε σήμερα το μεσημέρι στην μία μεριά στο λαιμό της μία κοκκινίλα που δεν μου άρεσε, αλλά λέω μπορεί να είναι και του ιδρώτα. Τώρα έχει απλωθεί και γύρω γύρω και πίσω στο λαιμό έχει βγάλει και σπυράκια. Εννοείται ότι μετά το μπάνιο δεν υποχώρησαν καθόλου.. Μάλλον φταίει το μούσμουλο και το έδινα μία βδομάδα τώρα. Απλά χθες και σήμερα έδωσα μεγαλύτερη ποσότητα (4 μουσμουλα), αλλά το πήγαινα σταδιακά. Το κόβω να δω αντίδραση και αύριο μάγιερ. Αυτή έχει σιχαθεί μήλο αχλάδι και δεν τα τρώει πλέον. Τι να της δώσω???? Ακούω προτάσεις επειγόντως!

μονο με ένα φρούτο τι κρέμα να γίνει:roll:

θέλω την βοηθειά σας:P

Ωμό θες μεγαλύτερη ποσότητα για να πολτοποιηθεί καλά και είναι ανάλογα το μούλτι. Της μαμάς μου που έχει δύο λεπίδες δεν πολτοποιεί τόσο καλά τις μικρές ποσότητες όσο το μούλτι με την μία λεπίδα που έχω εγώ. Βάλε αν είναι πιο πολύ φρούτο και δώσε μόνο την ποσότητα που πρέπει. Το υπόλοιπο φάτο εσύ :)

Ευχαριστώ ΕλίναΖ...Εσείς πότε δώσατε κοτόπουλο?Εμένα το παιδί είναι 7 μηνών και είπε η γιατρός να του δώσω,αλλά η αλήθεια είναι οτι το φοβάμαι...

Να της ξεκινήσεις πρώτα λαχανικά και μετά κρέας. Οι οδηγίες της αλλεργιολόγου ήταν αρνί πρώτα και μετά κοτόπουλο. Το πρώτο νερό το πετάς και το ξαναβράζεις. Καλή σας επιτυχία!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσια είμαι να σκάσω!!! Το παιδί έβγαλε σήμερα το μεσημέρι στην μία μεριά στο λαιμό της μία κοκκινίλα που δεν μου άρεσε, αλλά λέω μπορεί να είναι και του ιδρώτα. Τώρα έχει απλωθεί και γύρω γύρω και πίσω στο λαιμό έχει βγάλει και σπυράκια. Εννοείται ότι μετά το μπάνιο δεν υποχώρησαν καθόλου.. Μάλλον φταίει το μούσμουλο και το έδινα μία βδομάδα τώρα. Απλά χθες και σήμερα έδωσα μεγαλύτερη ποσότητα (4 μουσμουλα), αλλά το πήγαινα σταδιακά. Το κόβω να δω αντίδραση και αύριο μάγιερ. Αυτή έχει σιχαθεί μήλο αχλάδι και δεν τα τρώει πλέον. Τι να της δώσω???? Ακούω προτάσεις επειγόντως!

Εχω ακουσει οτι το avocado ειναι πολυ θρεπτικο και δεν δημιουργει αλλεργιες και ειναι ιδανικο αν το μωρακι ειναι αδυνατουλι.Το συστηνει και η συμβουλος.Εαν το προσθετες για να αλλαξει λιγο η γευση?Μη στεναχωριεσαι fairy's mom ολα θα περασουν.Κι εγω σημερα 'επεσα' γιατι εχει βγαλει κατι μικροσκοπικα σπυρακια στις γαμπες που φαινονται μονο σε πολυ φως αλλα δε μου αρεσαν.Θελει υπομονη..

fairy's mom μην στενοχωριεσαι. Και εμενα ειχε βγαλει κατι κοκκινιλες χωρις να του δωσω κατι καινουργιο να φαει . Μπορει να φταιει η αλλαγη του καιρου, που επιασε ζεστη. Η Συριγου μου ειχε πει να βαζω για ενυδατωση την Trixera Baume ,που ειναι πιο ενισχυμενη. Ειναι οντως καλη.

Αν της τα βρασεις το μηλο και το αχλαδι για αλλαγη, δεν θα τα φαει? Και το αβοκαντο , οπως ειπε η iphi , ειναι καλο. Αλλα νομιζω οτι πρεπει πρωτα να της περασουν οι κοκκινιλες και μετα να δοκιμασεις κατι καινουργιο.

Αφού το μωρό σου είναι αλλεργικό' date=' θήλαζε αποκλειστικά τους πρώτους μήνες οπωσδήποτε.

Όταν λες ειδική διατροφή, τι εννοείς? Μπορείς να μας τα πεις λίγο πιο αναλυτικά τι έχεις κόψει? Γιατί λίγο απίθανο μου φαίνεται να το έχει πειράξει το κολοκύθι που έφαγες, αν και ποτέ δεν ξέρεις βέβαια...

Αλλεργικά τεστ θα κάνετε αφού γίνει πρώτα 6 μηνων.[/quote']

γεια σας και ευχαριστω για την απαντηση!!!

οντως θηλαζω ειδικα τωρα αποκλειστικα ( δεν πινει καποιο αλλο γαλα)

οταν λεω διατροφη εννοω οτι εχω κοψει τα παντα εκτος απο ρυζι, μακαρονια,κοτοπουλο,μηλο,αχλαδι,κουνελι,πατατες,αρνακι,πλιγουρι, δεν τρωω κατι αλλο.

του εκανα την εξεταση IgE και το αποτελεσμα ηταν 4,93 απο οτι μου ειπαν ειναι φυσιολογικη τιμη. περιμενω και το αποτελεσμα απο την rast.

πως μπορω να ξερω τι τον ενοχλει αφου εχω κοψει τα παντα?

τι με συμβουλευετε να κανω?

Διαφημίσεις

στελλα κουκλα μου οταν λεμε να κοψεις τα παντα εννοουμε τα παντα.εσυ απο αυτα που τρως εμας μασ πειραζουν σχεδον ολα.εγω εκοψα ολα μου τα φαγητα.ολα.ξεκινησα με πατατες.και προσθετω μια μια τροφη σαν τα μωρα ανα λιγες μερες.απ τα δικα σου μας πειραζουν και το ρυζι ,τα μακαρονια,αυτα τα φρουτα,το κοτοπουλο....ετσι και μονο ετσι θα ξερεις ακριβως τι πειραζει το μωρο σου.καλη τυχη.

καλημερα σας.τι κανετε?εμας φυσικα και μας πειραξε το μηλο.οχι οτι δεν το ηξερα φυσικα.αντε παλι πατατες και μετα ζυμαρικα.αν και αυτα τα εχω υποπτευθει στις μερες μπερδεματος.κατα τα αλλα τα συμπτωματα εχουν μειωθει αρκετα.παλια ετρεχε αιμα κ αρκετο.το εκζεμα ηταν σαν τρελο,οι αναγωγες το ιδιο και το κλαμα αρκετο.τωρα ο μικρος δεν κλαιει,δεν βγαζει γουλιες,το εκζεμα που κ που αλλα οχι ετσι πολυ και το αιμα πολυ λιγο οταν τον ενοχλει κατι.οποτε συνεχιστε την καλη δουλεια με τον θηλασμο κ ολα θα πανε καλα...

Καλημέρα και από μας! Διαβάζω τα νέα σας αλλά δεν προλαβαίνω να γράψω κάτι.

tselinkas το θετικό είναι ότι πάτε καλύτερα, η αποχή δουλεύει και λογικά σιγά σιγά, όσο μεγαλώνει το παιδάκι θα μπορείτε να τρώτε και οι δύο περισσότερα.

Εγώ ξεκίνησα να τρώω κάποια πράγματα και φαίνεται να μην την πειράζουν πια. Π.χ, τα αυγά, για γαλακτοκομικά ομως ούτε συζήτηση....

Πριν από λίγες μέρες πήγαμε και παιδίατρο. από βάρος είμαστε μια χαρά, 8 μηνών 9,5 κιλά. Μας ρώτησε τι τρώμε, του είπα, δεν σχολίασε το γεγονός ότι δεν της έδωσα μπανάνα και ρύζι που μου είχε πει αλλά λαχανικά από μόνη μου.

Μου είπε να της ξεκινήσω ψάρι (δεν θα το κάνω όμως..νομίζω ότι είναι πολύυυ νωρίς για ψάρι...ακόμη δεν έχουμε φάει άλλα κρεατικά που είναι λιγότερο επικίνδυνα και θα φάμε ψάρι....:?:)

Αίμα εμφανές δεν ξαναείδα, μόνο σπυράκια στο πηγούνι και αναγωγές όταν τρώω κάτι που την πειράζει. Μάλλον βοηθήσε και η ομοιοπαθητική σ'αυτό.

Ο παιδίατρος λέει ότι σε αυτή τη φάση βασιζόμαστε κυρίως στην παρατήρηση αλλά σκέφτομαι πλέον να ψάξω για κάποιον αλλεργιολόγο, ίσως Γιάννενα, γιατί στην πόλη μου μόνο έναν γαστρεντερόλογο έχει, να κάνουμε και εμείς κάποιες εξετάσεις να έχουμε κάτι να πορευόμαστε....

Επίσης σκέφτομαι να αλλάξω και παιδίατρο γιατί μία με την μπανάνα, μία με το ψάρι, μία με τα χαζά που μου έλεγε στην αρχή, δεν έχω πλέον καμιά εμπιστοσύνη. Βέβαια, αν αλλάζω συχνά παιδιατρους σε 2-3 χρόνια προβλέπω να τους έχω εξαντλήσει όλους...5-6 είναι όλοι κ όλοι....:D Το μόνο καλό με αυτόν που έχω είναι ότι δεν μου έχει πει ποτέ για ξένο γάλα και ούτε για κρέμα μου ξαναανέφερε από τότε που είδαμε για τις αλλεργίες.

Αυτά προς το παρόν! Καλή συνέχεια και υπομονή σε όλες! Πάντως το καλό της υπόθεσης είναι ότι μέσα από την αποχή και την αλλεργία της μικρής αποφάσισα να διαβάσω και το τόπικ "Υγιεινή διαστροφή" και έμαθα αρκετά πράγματα που δεν τα ήξερα. Αγλαΐα και λοιπές μήπως πρέπει να το συνεχίσετε αυτό το θέμα κάποια στιγμή;; Προσωπικά βρήκα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα που δεν τα είχα ξανακούσει (πχ για τα γάλα ή τα δημητριακά) παρ'όλο που από μικρή ψαχνόμουν με την διατροφή μου...

ααα κορίτσια βρήκα και ένα σάιτ που έχει διάφορα πράγματα χωρίς γλουτένη και χωρίς λακτόζη. έχει και γάλα καρύδας ή βούτυρο καρύδας, επίσης ωμό κακάο και διάφορα άλλα περίεργα που αρκετές από εμάς μπορούν να τα καταναλώσουν. Λέω να παραγγείλω κάποια πράγματα αν παραδίδουν επαρχία γιατί ακόμη και τα βιολογοκάδικα εδώ δεν έχουν πολύ μεγάλη ποικιλία...:-(

Δεν το βάζω γιατί ίσως θεωρηθεί διαφήμιση αλλά αν ενδιαφέρεται κάποια ας μου το πει να της στείλω πμ.

Τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς!!!:D

εχω κοψει τα παντα εκτος απο ρυζι, μακαρονια,κοτοπουλο,μηλο,αχλαδι,κουνελι,πατατες,αρνακι,πλιγουρι, δεν τρωω κατι αλλο.

του εκανα την εξεταση IgE και το αποτελεσμα ηταν 4,93 απο οτι μου ειπαν ειναι φυσιολογικη τιμη. περιμενω και το αποτελεσμα απο την rast.

πως μπορω να ξερω τι τον ενοχλει αφου εχω κοψει τα παντα?

τι με συμβουλευετε να κανω?

Βγάλε το πληγούρι και τα μακαρόνια, μήπως το πειράζουν τα σιτηρά. Μετά από 5-7 μέρες αν δεις βελτίωση πάει να πει ότι έφταιγαν αυτά. Επίσης μετά θα σου έλεγα να πρόσθεσεις κολοκύθι, σπανάκι, μπρόκολο και τώρα που καλοκαιριάζει και καρπούζι. Επίσης εγώ έτρωγα και μπανάνα και αβοκάντο χωρίς πρόβλημα. Δες πώς θα πάτε και μετά βάζεις και άλλα...

Τόσο μικρό που είναι το μωρό σου αυτές οι εξετάσεις δεν είναι πολύ αξιόπιστες. Περίμενε να γίνει 6μ για να πας σε αλλεργιολόγο. Κράτα ημερολόγιο, είναι πολύ σημαντικό!!

Κορίτσια ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Σήμερα έφαγε μήλο και αχλάδι (φετελ) οπότε στάθηκα τυχερή. Θα δοκιμάσω από βδομάδα το αβοκάντο iphi, η αλήθεια είναι ότι το είχα ξεχάσει τελείως! Βλέπω σε βοήθησε η σύμβουλος και χαίρομαι πολύ :P

Candy το σκέφτηκα κι εγώ μήπως είναι από την απότομη αλλαγή θερμοκρασίας. :confused: Λέω να το αφήσω το μούσμουλο πάντως και από Δευτέρα να πάρω την Συρίγου να την ρωτήσω την γνώμη της και βλέπουμε. Και της άρεσε τόσο πολυ βρε κορίτσια! Της το έδινα και ολόκληρο, το δάγκωνε και αν της το έπαιρνα έβαζε κάτι κλάματα....

Kt0tp2.png NaAfp3.png

ζαχαρινι μου τα φιλια μου.κ φυσικα εχεις απολυτο δικιο για το ψαρι.δεν ςεινα δυνατον απο τωρα να το δοκιμασετε...καλα κανεις κ δεν ακους την παιδιατρο κ κανεις αυτο που θεωρεις εσυ σωστο.ενα ενα βημα κ μια μερα θα τελειωσει ολο αυτο.ναι ενδιαφερει εμενα.στειλε μου ενα πμ.

Διαφημίσεις

zaharini ενδιαφερομαι κι εγω για το σαιτ...ειμαι απο επαρχια ΧΩΡΙΣ βιολογαδικο,για να δουμε αν μπορουμε να εμπλουτισουμε λιγο τους γευστικους μας οριζοντες....:):):)

fBaep3.png

uwK7p3.png

κοριτσια καλησπερα!

βλεπω ειμαστε πολλες με αλλεργια.υπομονη!

εχω ξαναγραψει εδω και με εχετε βοηθησει πολυ.θα ηθελα να σας ρωτησω κατι ακομα.

η μικρη τωρα ειναι 11 μηνων.μετα απο 7 μηνες που μας παρακολουθουσε γαστρεντερολογος πηγαμε σε αλλεργιολογο.ειχα κοψει ολα τα γαλακτοκομικα,κρεατα και αυγο.ετρωγα μηλο,αχλαδι.η μικρη ετρωγε κατσικι,καροτο,πατατα,ρυζι,μηλο,αχλαδι και την κρεμα σινλακ.

ο γαστρεντερολογος μου ειπε να φαω αυγο.το μωρο ομως εβγαλε κοκκινιλες στο σωμα και ειχε ξηροδερμια.την επομενη φορα ο γασ/λογος μου ειπε να κοψω το αυγο,να περιμενω 20 μερες και αν δω βελτιωση να αρχισουμε κοτοπουλο αν οχι να κοψω το κατσικι.μου ειπε να μην βαζω καμια κρεμα.χωρις να περιμενουμε πολυ πηγαμε σε αλλεργιολογο η οποια μας εκανε πατς και βγηκε αρνητικη αλλα με μικρο ερεθισμο.μου ειπε οτι μπορουμε να τρωμε τα παντα σταδιακα εκτος απο γαλα και αυγο.μας εγραψε κρεμες και ενα σιροπη.την παρασκευη θα παρω και τα αποτελεσματα απο τις αιματολογικες.

εδω και 6 μερες τρωμε κοτοπουλο.επειδη το μωρο δεν θελει πια τη σινλακ αναρωτιεμαι αν κανει να της δωσω βρωμη η μαυρο σιταρι.δεν ρωτησα την γιατρο.αν μπορειτε να μου απαντησετε.

μου φαινεται οτι τοσους μηνες αδικα πηγαιναμε στον γαστρεντερολογο!

odFi.jpgK9qbp3.png

εδω και 6 μερες τρωμε κοτοπουλο.επειδη το μωρο δεν θελει πια τη σινλακ αναρωτιεμαι αν κανει να της δωσω βρωμη η μαυρο σιταρι.δεν ρωτησα την γιατρο.αν μπορειτε να μου απαντησετε.

μου φαινεται οτι τοσους μηνες αδικα πηγαιναμε στον γαστρεντερολογο!

Γεια σου credo83! Δεν καταλαβαίνω γιατί έκοψες το κατσίκι. Εμένα η αλλεργιολόγος και γαστρεντερολόγος μου είπαν να ξεκινήσω με αρνί, μετά να βάλω κατσίκι και κοτόπουλο και απλά να εναλλάσω τα κρέατα. Θα σου λεγα να κάνεις το ίδιο..

Από την στιγμή που δεν είναι αλλεργική στα σιτηρά φαντάζομαι ότι μπορείς, αλλά πρώτα θα κάνεις την εξής διαδικασία, την οποία κάναμε κι εμείς που τα πατσ ήταν οκ στα σιτηρά:

2 κουτ. γλυκού βρασμένο αστεράκι (περίπου 10γρ) στην σούπα για 7-10 μέρες και μετά μάγιερ.

Αν είναι καθαρή, τότε διπλασίαζεις την ποσότητα για άλλες 7-10 μέρες, δηλ 4 κ.γ. περίπου 20γρ και πάλι μαγιερ.

Μετά 8 κ.γ. περίπου 40 γρ για άλλες 7-10 μέρες και

μετά 16 κ.γ. δλδ 80 γρ

κάθε φορά μάγιερ και αν είναι οκ με τα 80γρ μετά δώσε άφοβα σιτηρά.

Επίσης μπορείς να προσθέσεις μπρόκολο και σπανάκι πάλι εναλλάξ, απλά κοίταξε να μην τα βάλεις όλα μαζί και δεν καταλάβεις τι πείραξε το παιδί..

Επίσης αντί για σινιλάκ, δώσε κεχρί κρέμα που ανακατεύεις με νερό και φρούτα ή λαχανικά. Το κεχρί είναι δημητριακό χωρίς γλουτένη, οπότε δεν χρειάζεται να κάνεις την παραπάνω διαδικασία. Θα του αρέσει πιστεύω περισσότερο από τη σινιλάκ.

Καλή επιτυχία!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

καλησπερα κοριτσια.τι κανετε/?εμεις σημερα φαγαμε πρωτη φορα καρπουζι.στο μωρο το ελιωσα στο μουλτι και της το εδωσα με το μπιμπερο.εχετε καμια ιδεα πως αλλιως να της το δωσω?μονο ελπιζω να μην την πειραξει..

Διαφημίσεις

zaharini σε καμια περιπτωση μην δωσεις ψαρι. Στα παιδια που δεν εχουν αλλεργιες το ψαρι το δινουν μετα το χρονο και στο δικο σου ,που εχει αλλεργιες, θα το δωσεις στους 8 μηνες? Σαν δεν μας τα λεει καλα ο παιδιατρος σου.

Θελω και εγω να μου στειλεις πμ με το site που βρηκες. Μπας και φαμε κατι καλυτερο!!! Ευχαριστω

zaharini, μηπως να εγραφες το site ανοιχτα να το δουν ολοι?πιστεψε με, υπαρχει πολυς κοσμος που παρακολουθει το θεμα και ας μην εμφανιζεται...ασε που θα το βλεπουν και μελλοντικες γενιες :-D

WEW9p3.png

gZ5Xp3.png

fairy's mum σ'ευχαριστω πολυ!

ο γαστρεντερολογος μου ειπε να κοψω το κατσικι αν δεν δω βελτιωση.ο αλλεργιολογος μου ειπε συνεχισω το κατσικι και να προσθεσω ολα τα κρεατα εκτος μοσχαρι.μοσχαρι μου ειπε μπορω να φαω εγω.ο γαστρεντερολογος ομως μου ειχε πει να μη φαω μοσχαρι.τωρα τι να πω?

προς το παρον τρωμε κοτοπουλο και οι δυο και σημερα θα της δωσω κολοκυθακι.στη σουπα να βαλω πατατα,καροτο,ρυζι,κολοκυθακι και κοτοπουλο?δεν ειναι πολλα?

κεχρι θα βρω στο σουπερ μαρκετ?

κερασι κανει να φαω?αυριο θα παρω την αλλεργιολογο.

η μικρη συνεχιζει να βγαζει σπυρακια στο προσωπο τα οποια φευγουν σε 1 μερα μονα τους:?.

odFi.jpgK9qbp3.png

καλησπερα κοριτσια.τι κανετε/?εμεις σημερα φαγαμε πρωτη φορα καρπουζι.στο μωρο το ελιωσα στο μουλτι και της το εδωσα με το μπιμπερο.εχετε καμια ιδεα πως αλλιως να της το δωσω?μονο ελπιζω να μην την πειραξει..

mavromataki,γιατι εδωσες καρπουζι απο νωρις? Το ρωταω γιατι εχω την εντυπωση οτι πρεπει να δινουμε φρουτα εποχης ειδικα σε αλλεργικα μωρα Πιστευω πως το καρπουζι τωρα θα ειναι γεματο ορμονες.Μηπως να εδινες λαχανικα μεχρι να βγουν τα φρουτα της εποχης?

μοσχαρι μου ειπε μπορω να φαω εγω.ο γαστρεντερολογος ομως μου ειχε πει να μη φαω μοσχαρι.τωρα τι να πω?

προς το παρον τρωμε κοτοπουλο και οι δυο και σημερα θα της δωσω κολοκυθακι.στη σουπα να βαλω πατατα,καροτο,ρυζι,κολοκυθακι και κοτοπουλο?δεν ειναι πολλα?

κεχρι θα βρω στο σουπερ μαρκετ?

κερασι κανει να φαω?αυριο θα παρω την αλλεργιολογο.

η μικρη συνεχιζει να βγαζει σπυρακια στο προσωπο τα οποια φευγουν σε 1 μερα μονα τους:?.

Τα παιρνω με τη σειρά:

Μοσχάρι δεν μου επέτρεπε καμία από τις δύο γιατρούς.

Θα βάζεις ή πατάτα ή ρύζι, όχι και τα 2 μαζί. Και σε όλα αυτα και το μακαρονάκι, οταν το αποφασισεις.

Το κρχρί το βρίσκεις στα βιολογικα παρε αν ειναι της holle.

Ασε το κερασι προς το παρόν. Δοκιμασε πρωτα όλα τα υπολοιπα και μετα κάνεις κι αλλες δοκιμες.

Αιμα βγαζει?

mavromataki,γιατι εδωσες καρπουζι απο νωρις? Το ρωταω γιατι εχω την εντυπωση οτι πρεπει να δινουμε φρουτα εποχης ειδικα σε αλλεργικα μωρα Πιστευω πως το καρπουζι τωρα θα ειναι γεματο ορμονες.Μηπως να εδινες λαχανικα μεχρι να βγουν τα φρουτα της εποχης?

Συμφωνω για το καρπουζι. Ουτε καν βιολογικο δεν παιρνω ακόμα. Να μπει πρωτα το καλοκαιρακι για τα καλά και μετα βουρ!!!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Βγάλε το πληγούρι και τα μακαρόνια' date=' μήπως το πειράζουν τα σιτηρά. Μετά από 5-7 μέρες αν δεις βελτίωση πάει να πει ότι έφταιγαν αυτά. Επίσης μετά θα σου έλεγα να πρόσθεσεις κολοκύθι, σπανάκι, μπρόκολο και τώρα που καλοκαιριάζει και καρπούζι. Επίσης εγώ έτρωγα και μπανάνα και αβοκάντο χωρίς πρόβλημα. Δες πώς θα πάτε και μετά βάζεις και άλλα...

Τόσο μικρό που είναι το μωρό σου αυτές οι εξετάσεις δεν είναι πολύ αξιόπιστες. Περίμενε να γίνει 6μ για να πας σε αλλεργιολόγο. Κράτα ημερολόγιο, είναι πολύ σημαντικό!![/color']

γεια σας και ευχαριστω για την απαντηση

η αληθεια ειναι οτι του εφαγα καρπουζι και εχει αρχισει διαροια, λετε να φταιει αυτο?

τι κανουμε στην διαροια? καταλαβαινω οτι ποναει.

Καλημέρα και από μας! Διαβάζω τα νέα σας αλλά δεν προλαβαίνω να γράψω κάτι.

tselinkas το θετικό είναι ότι πάτε καλύτερα, η αποχή δουλεύει και λογικά σιγά σιγά, όσο μεγαλώνει το παιδάκι θα μπορείτε να τρώτε και οι δύο περισσότερα.

Εγώ ξεκίνησα να τρώω κάποια πράγματα και φαίνεται να μην την πειράζουν πια. Π.χ, τα αυγά, για γαλακτοκομικά ομως ούτε συζήτηση....

Πριν από λίγες μέρες πήγαμε και παιδίατρο. από βάρος είμαστε μια χαρά, 8 μηνών 9,5 κιλά. Μας ρώτησε τι τρώμε, του είπα, δεν σχολίασε το γεγονός ότι δεν της έδωσα μπανάνα και ρύζι που μου είχε πει αλλά λαχανικά από μόνη μου.

Μου είπε να της ξεκινήσω ψάρι (δεν θα το κάνω όμως..νομίζω ότι είναι πολύυυ νωρίς για ψάρι...ακόμη δεν έχουμε φάει άλλα κρεατικά που είναι λιγότερο επικίνδυνα και θα φάμε ψάρι....:?:)

Αίμα εμφανές δεν ξαναείδα, μόνο σπυράκια στο πηγούνι και αναγωγές όταν τρώω κάτι που την πειράζει. Μάλλον βοηθήσε και η ομοιοπαθητική σ'αυτό.

Ο παιδίατρος λέει ότι σε αυτή τη φάση βασιζόμαστε κυρίως στην παρατήρηση αλλά σκέφτομαι πλέον να ψάξω για κάποιον αλλεργιολόγο, ίσως Γιάννενα, γιατί στην πόλη μου μόνο έναν γαστρεντερόλογο έχει, να κάνουμε και εμείς κάποιες εξετάσεις να έχουμε κάτι να πορευόμαστε....

Επίσης σκέφτομαι να αλλάξω και παιδίατρο γιατί μία με την μπανάνα, μία με το ψάρι, μία με τα χαζά που μου έλεγε στην αρχή, δεν έχω πλέον καμιά εμπιστοσύνη. Βέβαια, αν αλλάζω συχνά παιδιατρους σε 2-3 χρόνια προβλέπω να τους έχω εξαντλήσει όλους...5-6 είναι όλοι κ όλοι....:D Το μόνο καλό με αυτόν που έχω είναι ότι δεν μου έχει πει ποτέ για ξένο γάλα και ούτε για κρέμα μου ξαναανέφερε από τότε που είδαμε για τις αλλεργίες.

Αυτά προς το παρόν! Καλή συνέχεια και υπομονή σε όλες! Πάντως το καλό της υπόθεσης είναι ότι μέσα από την αποχή και την αλλεργία της μικρής αποφάσισα να διαβάσω και το τόπικ "Υγιεινή διαστροφή" και έμαθα αρκετά πράγματα που δεν τα ήξερα. Αγλαΐα και λοιπές μήπως πρέπει να το συνεχίσετε αυτό το θέμα κάποια στιγμή;; Προσωπικά βρήκα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα που δεν τα είχα ξανακούσει (πχ για τα γάλα ή τα δημητριακά) παρ'όλο που από μικρή ψαχνόμουν με την διατροφή μου...

ααα κορίτσια βρήκα και ένα σάιτ που έχει διάφορα πράγματα χωρίς γλουτένη και χωρίς λακτόζη. έχει και γάλα καρύδας ή βούτυρο καρύδας, επίσης ωμό κακάο και διάφορα άλλα περίεργα που αρκετές από εμάς μπορούν να τα καταναλώσουν. Λέω να παραγγείλω κάποια πράγματα αν παραδίδουν επαρχία γιατί ακόμη και τα βιολογοκάδικα εδώ δεν έχουν πολύ μεγάλη ποικιλία...:-(

Δεν το βάζω γιατί ίσως θεωρηθεί διαφήμιση αλλά αν ενδιαφέρεται κάποια ας μου το πει να της στείλω πμ.

Τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς!!!:D

ΑΧ Κ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩΩΩ!:P

zaharini η sagia εχει δικιο. Γραψε το σαιτ για να το δουμε ολες. Πιστευω οτι ολες ενδιαφερομαστε να φαμε κατι διαφορετικο. Εχουμε πηξει να τρωμε ολο τα ιδια και τα ιδια.

Σημερα με εχει παρει απο κατω. Πηγαμε στο παιδιατρο και ο μικρος εχει κολλησει εδω και 2 μηνες στα 10 κιλα. Μονο υψος παιρνει. Εχω στενοχωρηθει πολυ. Μηπως φταιει η αλλεργια? Εχω αρχισει και κουραζομαι και εγω με τοση διαιτα. Ελπιζω την αλλη εβδομαδα που θα παμε στην αλλεγιολογο να εχουμε καλα αποτελεσματα γιατι αλλιως θα σαλταρω.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...