Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Ρωτησα τη συμβουλο θηλασμου εαν επιτρεπονται τα βουβαλισια προιοντα και μου ειπε ναι.Δοκιμασα τυρι εχθες χωρις προβλημα(ουτε αναγωγες,ουτε αιμα).Εφαγα τυρι μετα απο τοσο καιρο...!!!Θα ξαναφαω για να το διπλοτσεκαρω.

Καλημέρα σας!Βρε κορίτσια από που το πήρατε αυτό το τυράκι;

Μήπως φάω και εγώ που το έχω λαχταρίσει...;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα σας!Βρε κορίτσια από που το πήρατε αυτό το τυράκι;

Μήπως φάω και εγώ που το έχω λαχταρίσει...;

Το πηρα απο το s/m Βασιλοπουλος.Λεγεται fattorie garofalo και ειναι μοτσαρελα απο βουβαλι.Στα συστατικα γραφει:γαλα βουβαλου,αλατι,πυτια.Κανει 2 ευρω η συσκευασια(250gr).Ειναι παρα πολυ νοστιμο!!:-D

Γεια σας κορίτσια!! Πήρα τηλ την Συρίγου σημερα και έκλεισα ραντεβου για πρόκληση 1/7. Πώς θα περάσει ο καιρός μέχρι τότε?

Να ρωτήσω κάποια παλιά μαμά στις αλλεργίες, όταν κάνατε πρόκληση, κάνατε και επανάληψη στα πατσ τεστ? Μου είπε η γραμματέας ότι θα μείνουμε στο νοσοκομείο κανα 2ωρο. Εσάς η εμπειρία σας πώς ήταν?

Δυστυχώς η Συρίγου λείπει εκτός Ελλάδας για όλη τη βδομάδα και δεν μπόρεσα να μάθω για τη βουβαλίσια μοτσαρέλα. Από βδομάδα όμως θα πάρω τηλ να μάθω και θα σας πω.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Το πηρα απο το s/m Βασιλοπουλος.Λεγεται fattorie garofalo και ειναι μοτσαρελα απο βουβαλι.Στα συστατικα γραφει:γαλα βουβαλου,αλατι,πυτια.Κανει 2 ευρω η συσκευασια(250gr).Ειναι παρα πολυ νοστιμο!!:-D

Θα πάρω τότε να το δοκίμασω και έγω;)

Κορίτσια αύριο θα του ξεκινήσω το μήλο.

Έλεγα να του το βράσω αλλά θα χαθούν όλες οι βιταμίνες μωρέ...θα του το δώσω λιωμένο στο μπλέντερ και βλέπουμε αντίδραση.Μακάρι να του αρέσει γιατί θέλει να φάει ο καημενούλης.Σκέτο μήλο για αρχή και μετά από μια βδομάδα θα βάλω και λίγη μπανάνα άσε που η ομοιοπαθητικός μας μου είπε ότι σαν φρούτο η μπανάνα δεν έχει να προσφέρει και πολλά.Αυτά για πρωί μετά από πόσες μέρες να βάλω κανένα λαχανικό και αυτό ένα-ένα πρέπει;

Δηλ.μόνο πατάτα βραστή ή και κάτι άλλο μαζί;Να πω την αλήθεια δεν τα φοβάμαι και πολύ τα λαχανικά.

Ποια είναι η γνώμη σας;

Δεν του έδωσα τελικά ρυζάλευρο για αρχή όπως μου είπε η παιδίατρος νομίζω ότι καλύτερα να ξεκινήσω με φρούτα.:wink:

Διαφημίσεις

εγω τα εβραζα πολυ λιγο με νερο για να μην κανει δυσκοιλιότητα...όχι πολυ όμως ίσα ίσα να παρει μια βραση...και επειδή ηταν ζεστο το έτρωγε πιο εύκολα...επίσης του έδινα να πιει το ζουμί από το βράσιμο που είχε γευση μηλου και ηταν ζεστο και του αρεσε...τότε ακόμη δεν έπινε νερό.

gwggp2.png ISWTp2.png

Θα πάρω τότε να το δοκίμασω και έγω;)

Κορίτσια αύριο θα του ξεκινήσω το μήλο.

Έλεγα να του το βράσω αλλά θα χαθούν όλες οι βιταμίνες μωρέ...θα του το δώσω λιωμένο στο μπλέντερ και βλέπουμε αντίδραση.Μακάρι να του αρέσει γιατί θέλει να φάει ο καημενούλης.Σκέτο μήλο για αρχή και μετά από μια βδομάδα θα βάλω και λίγη μπανάνα άσε που η ομοιοπαθητικός μας μου είπε ότι σαν φρούτο η μπανάνα δεν έχει να προσφέρει και πολλά.Αυτά για πρωί μετά από πόσες μέρες να βάλω κανένα λαχανικό και αυτό ένα-ένα πρέπει;

Δηλ.μόνο πατάτα βραστή ή και κάτι άλλο μαζί;Να πω την αλήθεια δεν τα φοβάμαι και πολύ τα λαχανικά.

Ποια είναι η γνώμη σας;

Δεν του έδωσα τελικά ρυζάλευρο για αρχή όπως μου είπε η παιδίατρος νομίζω ότι καλύτερα να ξεκινήσω με φρούτα.:wink:

Η συμβουλος μου ειπε να ξεκινησω με βρασμενο μηλο και μετα απο δυο μερες να του δωσω ωμο και μετα να το εναλλασω μια βρασμενο μια ωμο για να μη το βαρεθει μεχρι να περασουν επτα μερες και επειτα προσθετω αλλο φρουτο.Απο λαχανικα πολυ καλη θεωρειται η κοκκινη κολοκυθα

σας ευχάριστω κορίτσια θα δω τι θα κάνω.

Από κρέμες κουτιού δίνετε κάτι εσείς στα παιδάκια σας; Εμείς παρά τέσσερις μέρες θα κλείσουμε τον έβδομο και το βάρος μας είναι 11.350

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΑΚΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ!!:PΓΙΟΥΠΙ!ΘΑ ΠΑΜΕ Κ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΓΟΥ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ.ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΒΟΥΒΑΛΙ ΕΙΜΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΗ.Π.Χ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΤΡΩΝΕ ΚΑΤΣΙΚΙ Η ΑΡΝΙ Κ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ,ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΑ.ΟΠΟΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ.:roll:

Διαφημίσεις

fairy's mom θα κανετε προκληση στο αγελαδινο γαλα? Ποσο μηνων θα ειναι τοτε η μικρη σου? Εμας μας ειπε οταν γινει 15 μηνων να παμε να κανουμε ελεγχο με πατς και δοκιμασιες στο χερι. Εχουμε κλεισει ραντεβου για την αλλη εβδομαδα. Τωρα ομως που ειπες οτι λειπει εκτος Ελλαδας φοβαμαι μηπως μας ακυρωσει το ραντεβου. Νομιζω οτι δεν θα κανετε πατς ή κατι αλλο. Μονο θα πατε , θα δωσετε το γαλα , και θα περιμενετε κανα διωρο για να δειτε μηπως κανει αλλεργικη αντιδραση το μωρο.

μαμαδες γεια σας. χρειαζομαι την βοηθεια σας.

εχω 1 αγορακι 3,5 μηνων απο την αρχη του δωθηκε ξενο γαλα στην κλινικη.

μεχρι εκεινη την στιγμη το μονο που παρατηρηθηκε ειναι μικρες γουλιτσες. οταν βγηκαμε απο το μυευτηριο η παιδ/τρος επεμενε να δου δωσει υποαλλεργικο γαλα σε περιπτωση αλλεργιας. ετσι και εγινε μονο που μεχρι εκεινη την στιγμη δεν ειχαμε ουτε βλεννες ουτε αιμα. δοκιμασαμε αρκετα γαλατα. το 1ο του εκανε κολικους, το 2ο του εκανε ενδειξης ΓΟΠ. Oταν της το ειπα μου ειπε θα το συννθισει. ετσι πηγαμε στην παιδογα/λογο οπου μας ειπε οτι εχει ΓΟΠ, μας εδωσε το επαντορεν και να κανω ειδικη διατροφη γιατι μαλλον το παιδι ειναι αλλεργικο.

μεχρι και σημερα κανω διατροφη, βλεννη εμφανιζει στα κακα του αλλα οχι αιμα.

πριν 15 μερες εφαγα κολοκυθι και εκανε 8 κενωσεις και εβγαλε κανα 2 τριχιτσες αιμα.

αλλεργικα τεστ δεν εχουν γινει μεχρι και σημερα. εγω απλα θελω να ρωτησω γιατι το μωρο μου ειναι αλλεργικο? να κανω καποια τεστ?

ευχαριστω για τον χρονο σας. περιμενω την βοηθεια σας.

Για τα βουβαλίσια προϊόντα, έχω διαβάσει ότι δεν αποκλείεται η αλλεργία αλλά δεν σχετίζεται με την αλλεργία στο γάλα αγελάδας/κατσίκας/προβάτου. Και αυτό γιατί οι πρωτεΐνες που προκαλούν αλλεργία στο βουβαλίσιο είναι διαφορετικές από της αγελάδας. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος μπορεί να τρώει βουβαλίσια αλλά όχι αγελαδινά, είτε να τρώει αγελαδινά αλλά όχι βουβαλίσια ή μπορεί να συνυπάρχουν οι δυο αλλεργίες.

Ενώ για τα κατσικίσια και πρόβεια ισχύει ότι, όταν υπάρχει αλλεργία στα αγελαδινά, συχνά υπάρχει αλλεργία και στα αιγοπρόβεια.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Για τα βουβαλίσια προϊόντα, έχω διαβάσει ότι δεν αποκλείεται η αλλεργία αλλά δεν σχετίζεται με την αλλεργία στο γάλα αγελάδας/κατσίκας/προβάτου. Και αυτό γιατί οι πρωτεΐνες που προκαλούν αλλεργία στο βουβαλίσιο είναι διαφορετικές από της αγελάδας. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος μπορεί να τρώει βουβαλίσια αλλά όχι αγελαδινά, είτε να τρώει αγελαδινά αλλά όχι βουβαλίσια ή μπορεί να συνυπάρχουν οι δυο αλλεργίες.

Ενώ για τα κατσικίσια και πρόβεια ισχύει ότι, όταν υπάρχει αλλεργία στα αγελαδινά, συχνά υπάρχει αλλεργία και στα αιγοπρόβεια.

Λες να δώσω δηλαδή αρχικά στο μωρό μου βουβαλίσιο πριν δοκιμάσω το κατσικίσιο? Και υπάρχει γάλα για μωρά από βουβαλίσιο στα βιολογικάδικα άραγε?:roll:

stellal, δεν κατάλαβα, αφού θηλάζεις γιατί του δίνεις και υποαλλεργικό? και φυσικά δεν υπάρχει "γιατί" στις αλλεργίες...απλά δέξου το και αντιμετώπισε το. Πόσο είναι τώρα το μωρό σου?

gwggp2.png ISWTp2.png

Λες να δώσω δηλαδή αρχικά στο μωρό μου βουβαλίσιο πριν δοκιμάσω το κατσικίσιο?

Και υπάρχει γάλα για μωρά από βουβαλίσιο στα βιολογικάδικα άραγε?:roll:

Δεν καταλαβαίνω τη συσχέτιση. Μπορεί να εμφανίσει συμπτώματα είτε στο ένα, είτε στο άλλο, είτε και στα δυο.

Πού πουλιέται δεν ξέρω, τώρα τι δίνεις;

Διαφημίσεις

Δεν καταλαβαίνω τη συσχέτιση. Μπορεί να εμφανίσει συμπτώματα είτε στο ένα, είτε στο άλλο, είτε και στα δυο.

Πού πουλιέται δεν ξέρω, τώρα τι δίνεις;

Kαμία συσχέτιση....απλά συμπέρανα οτι ειναι πιο ασφαλες το βουβαλισιο για σταδιακη μετάβαση στο κανονικό από το υποαλλεργικό... τώρα δινω ένα λιγότερο υποαλλεργικό και μετα έλεγα να του δώσω κατσικίσιο αλλά ίσως πριν το κατσικίσιο δοκιμάσω το βουβαλίσιο (αν βρω).

gwggp2.png ISWTp2.png

Η μετάβαση από υποαλλεργικό στο κανονικό εξαρτάται από το να ξεπεράσει την αλλεργία στο αγελαδινό. Το βουβαλίσιο είναι άλλο προϊόν. Είναι σαν να λες, θα του δώσω γάλα από ρύζι, για να μεταβούμε μετά σε αγελαδινό. Δεν είναι θέμα του να συνηθίσει τη γεύση κτλ, ή έχει αλλεργία σε ένα προϊόν ή δεν έχει.

Η μετάβαση από υποαλλεργικό στο κανονικό εξαρτάται από το να ξεπεράσει την αλλεργία στο αγελαδινό. Το βουβαλίσιο είναι άλλο προϊόν. Είναι σαν να λες, θα του δώσω γάλα από ρύζι, για να μεταβούμε μετά σε αγελαδινό. Δεν είναι θέμα του να συνηθίσει τη γεύση κτλ, ή έχει αλλεργία σε ένα προϊόν ή δεν έχει.

Το γνωρίζω αυτό, απλά κερδίζεις χρόνο.;)

gwggp2.png ISWTp2.png

εγω με πληρη αποχη εδω κ 3,5 μηνες απο αγελαδινα προιοντα κ κατσικισια κ προβεια,δοκιμασα το βουβαλισιο τυρακι 3 φορες κ δεν ειδα κατι διαφορετικο,ολα καλα εως τωρα,θα δοκιμασω κ το βουτυρακι κ ισως κ το γαλα κ βλεπουμε...ειναι ευγευστα παντως:P:p

DlkKp2.png

aoJjp3.png

fairy's mom θα κανετε προκληση στο αγελαδινο γαλα? Ποσο μηνων θα ειναι τοτε η μικρη σου? Εμας μας ειπε οταν γινει 15 μηνων να παμε να κανουμε ελεγχο με πατς και δοκιμασιες στο χερι. Εχουμε κλεισει ραντεβου για την αλλη εβδομαδα. Τωρα ομως που ειπες οτι λειπει εκτος Ελλαδας φοβαμαι μηπως μας ακυρωσει το ραντεβου. Νομιζω οτι δεν θα κανετε πατς ή κατι αλλο. Μονο θα πατε , θα δωσετε το γαλα , και θα περιμενετε κανα διωρο για να δειτε μηπως κανει αλλεργικη αντιδραση το μωρο.

Μου είπε ότι θα είναι εδώ από Δευτέρα, οπότε μην ανησυχείς.

Θα είναι 14 μηνών. Τα πατσ τα κάναμε Ιανουάριο και μας είπε 6 μήνες μετά. Λέτε να το αλλάξω το ραντεβού για τέλη Ιουλίου καλύτερα? Θα μιλήσω καλύτερα με την ίδια από βδομάδα να μου πει. Εσείς τι λέτε?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

ετσι πηγαμε στην παιδογα/λογο οπου μας ειπε οτι εχει ΓΟΠ, μας εδωσε το επαντορεν και να κανω ειδικη διατροφη γιατι μαλλον το παιδι ειναι αλλεργικο.

μεχρι και σημερα κανω διατροφη, βλεννη εμφανιζει στα κακα του αλλα οχι αιμα.

πριν 15 μερες εφαγα κολοκυθι και εκανε 8 κενωσεις και εβγαλε κανα 2 τριχιτσες αιμα.

αλλεργικα τεστ δεν εχουν γινει μεχρι και σημερα. εγω απλα θελω να ρωτησω γιατι το μωρο μου ειναι αλλεργικο? να κανω καποια τεστ?

ευχαριστω για τον χρονο σας. περιμενω την βοηθεια σας.

Αφού το μωρό σου είναι αλλεργικό, θήλαζε αποκλειστικά τους πρώτους μήνες οπωσδήποτε.

Όταν λες ειδική διατροφή, τι εννοείς? Μπορείς να μας τα πεις λίγο πιο αναλυτικά τι έχεις κόψει? Γιατί λίγο απίθανο μου φαίνεται να το έχει πειράξει το κολοκύθι που έφαγες, αν και ποτέ δεν ξέρεις βέβαια...

Αλλεργικά τεστ θα κάνετε αφού γίνει πρώτα 6 μηνων.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Κορίτσια καλησπέρα σας!

Πριν λίγο δοκιμάσαμε μήλο:Dκαι θα έλεγα ότι μας άρεσε!

Αλλά προβληματίστηκα λίγο στην αρχή το πάτησα στο μπλέντερ ωμό αλλά δεν μου έλιωσε καλά και μετά έβρασα ένα και έβαλα και λίγο νεράκι!

πως αλλιως να το κάνω;ωμό μου φάνηκε πιο νόστιμο.μονο με ένα φρούτο τι κρέμα να γίνει:roll:

θέλω την βοηθειά σας:P

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...