Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Κοιλιοκακη ειναι δυσανεξια στη γλουτενη. Εμεις εχουμε αλλεργια στη γλουτενη(αλλη παθηση η δυσανεξια και αλλη η αλλεργια) και το βρηκαμε με εξεταση αιματος( ραστ τεστ) και με πατς τεστ , που βγηκαν θετικα στη γλουτενη και στα σιτηρα. Η κοιλιοκακη ειναι παθηση που απο οτι ξερω δεν περναει, ενω η αλλεργια ελπιζουμε σε καποια ηλικια να περασει.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΕΓΩ ΞΑΝΓΥΡΙΣΑ ΣΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ 2 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΑ ΕΝΤΑΞΕΙ/ΟΥΤΕ ΣΠΥΡΑΚΙΑ.ΑΥΡΙΟ ΣΚΕΤΗ ΠΑΤΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤ ΚΑΡΟΤΟ.ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΩ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΩ ΝΑ ΞΑΝΑΜΠΕΡΔΕΨΩ ΦΑΓΗΤΟ.ΦΙΛΙΑ.

ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ 7 ΜΕΡΕΣ ΑΙΜΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΧΤΕΣ ΕΦΑΓΑ ΨΩΜΙ ΟΧΙ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΠΗΡΑ ΤΖΙΑΠΑΤΑ.ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΧΕ ΑΙΜΑ.ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ.ΗΔΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ.ΑΠΛΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΦΑΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ.ΤΡΩΩ ΠΑΤΑΤΕΣ,ΚΟΤΑ,ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ.ΣΕΙΡΑ ΣΕ 2 ΜΕΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΑΡΟΤΑ.ΦΙΛΑΚΙΑ.

ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΧΕΙ ΑΡΤΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ

ΠΕΤΑΣ ΜΕΣΑ ΟΠΟΙΟ ΛΑΕΥΡΙ ΘΕΛΕΙΣ ,ΑΛΑΤΙ , ΖΑΧΑΡΗ ΞΗΡΗ ΜΑΓΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΟΤΙ ΩΡΑ ΘΕΛΕΙΣ ΩΡΑΙΟΤΑΤΟ ΨΩΜΑΚΙ ( ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ )

sppJp2.png

73j1p2.png

γεια σας και απο μας...εχω μερες να μπω....:oops::oops::oops:

λοιπον εμεις δοξα το θεο ειμαστε αρκετες μερες καθαροι.....αισιως κοντεουμε μηνα:-D:grin::-D...προχθες εφαγα και φασολακια και δεν τον πειραξαν:-P...και σημερα εφαγα αρακα και περιμενω απο αυριο να δω....α!!!!!!!!!επισης δοκιμασα και το σουσαμι που η αλλεργιολογος μου ειχε πει οτι ειμαστε αλλεργικοι και δεν εβγαλε απολυτως τιποτα....;)

εχουμε και ακομα 6 μερες για να τελειωσει και η θεραπεια με τα ομοιοπαθητικα.....

εγω κοριτσια καφε πινω καθε μερα....ντεκαφεινε εσπρεσσο...δεν τον ενοχλει καθολου και πιστευω οτι κανενα παιδακι δεν ενοχλει....:!:

επισης και εγω την ντοματα την τρωω χωρις φλουδα και χωρις σπορια και δεν τον ενοχλει....

αυτα απο μας....καλη συνεχεια σε ολες.............:D:D:D

Code snippet: PseudoHTML, UBBCode™ and BBCode. Used on most forums.

qYllp2.png

κοριτσακια λυστε μου μια απορια...μπορει να ναι λιγο χαζη...αν το παιδακι μασ εχει σε κατι αλλεργια,ας πουμε στο σουσαμι...εαν του βαλεις πανω του σισαμελαιο θα τον πειραξε?η θα τον πειραξει μονο εαν το φαει εκεινο η εγω ας πουμε κ περασει απο το γαλα μου?

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Διαφημίσεις

κοριτσακια λυστε μου μια απορια...μπορει να ναι λιγο χαζη...αν το παιδακι μασ εχει σε κατι αλλεργια,ας πουμε στο σουσαμι...εαν του βαλεις πανω του σισαμελαιο θα τον πειραξε?η θα τον πειραξει μονο εαν το φαει εκεινο η εγω ας πουμε κ περασει απο το γαλα μου?

Κάνω μια σούμα:

Υπάρχουν ουσίες που δεν περνούν στο γάλα, οπότε δεν πειράζουν το μωρό, αν φας μόνο εσύ.

Υπάρχουν ουσίες που περνούν ελάχιστα στο γάλα ή εξαφανίζονται γρήγορα και αν θα πειράξει το μωρό εξαρτάται από το πόσο σύντομα θα θηλάσει και πόσο ευαίσθητο είναι το μωρό σε τόσο μικρές συγκεντρώσεις.

Υπάρχουν ουσίες που πειράζουν το μωρό, όταν είναι σε μεγάλη ποσότητα, πχ αλκοόλ ή καφές, αλλά στην περίπτωση των αλλεργιών, μια μικρή ποσότητα είναι ικανή να προκαλέσει μεγάλη αντίδραση.

Υπάρχουν ουσίες που περνούν στο γάλα και πειράζουν το μωρό ακόμη και βδομάδες μετά, όπως από τα γαλακτοκομικά, που χρειάζονται τουλάχιστον 4 βδομάδες αποχής από τη μαμά (και το μωρό, αν τρώει στερεές), για να θεωρήσεις ότι το μωρό καθάρισε πλήρως.

Αν κάτι που τρως εσύ πειράξει το μωρό, θα έχει ίδια ή μεγαλύτερη αντίδραση, αν το φάει το ίδιο.

Για τις ουσίες που βάζουμε στο δέρμα: παρόμοια με αυτά που τρώμε, κάποιες ανιχνεύονται στο μητρικό γάλα, κάποιες απορροφώνται γρήγορα κοκ.

Αν αυτό που βάζουμε στο δέρμα έχει σχέση με τροφική αλλεργία, τότε μπορεί να πειράξει εμάς ή το παιδί, μπορεί και όχι.

Κάποια άτομα είναι τόσο ευαίσθητα που μπορεί μόνο να μυρίσουν μια τροφή και να έχουν αντίδραση. Έχει αναφερθεί αυτό και για το αγελαδινό γάλα!

Σε κάθε περίπτωση παίζει ρόλο και η επεξεργασία: πχ ορισμένες αλλεργιογόνες πρωτεΐνες καταστρέφονται με το μαγείρεμα/βράσιμο κτλ (κυρίως σε φυτικά προϊόντα) οπότε μπορεί πχ να τρως χρόνια μαρμελάδα φράουλα αλλά να φας μια μέρα φρέσκιες φράουλες και να πάθεις αλλεργικό σοκ. Μπορεί να βάζεις ελαιόλαδο στην περιοχή της πάνας και να μην έχεις αντίδραση αλλά να φάει το παιδί τις πρώτες φορές ελαιόλαδο και να βγάλει αντίδραση και να αντιδράσει και στο λάδι στην περιοχή της πάνας.

Συμπέρασμα: δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτε. Αν ξέρεις ότι κάτι πειράζει το μωρό, καλύτερα να το αποφεύγεις σε όλες τις μορφές του.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Καλημέρα κορίτσια...

τα δικά μας νέα δεν είναι πολύ καλά... ενώ χαιρόμουνα που η ΓΟΠ έχει σχεδόν υποχωρήσει... είδα αίμα στα κακά... έστειλα και για mayer μια πάνα που δεν είχε τίποτα και ...ήταν θετική.:(:(:(

Πήρα και την γαστρεντερολόγο τηλ και μου είπε να κάνουμε μια καλλιέργεια για να αποκλείσουμε την ύπαρξη μικροβίου και αν είναι αρνητική εφοσον το αίμα δεν είναι πολύ δεν μας ανυσηχεί....:roll:

Aso4p2.pngplWtp2.png

ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΕΓΩ ΞΑΝΓΥΡΙΣΑ ΣΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ 2 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΑ ΕΝΤΑΞΕΙ/ΟΥΤΕ ΣΠΥΡΑΚΙΑ.ΑΥΡΙΟ ΣΚΕΤΗ ΠΑΤΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤ ΚΑΡΟΤΟ.ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΩ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΩ ΝΑ ΞΑΝΑΜΠΕΡΔΕΨΩ ΦΑΓΗΤΟ.ΦΙΛΙΑ.
τρως κατσικι αφοβα;γιατι λενε οτι ειναι οποως το μοσχαρι...

καλησπερα σας κοριτσια.η κορη μου εδω και λιγες μερες ειναι πολυ ανησυχη.κλαιει ξαφνικα,που αυτο σημαινει οτι κατι την ενοχλει η ποναει και το μονο που δειχνει ειναι τεντωμα η και τιποτα.δεν μπορω να ειμαι σιγουρη γιατι δεν κανει αερια για να υποπτευτω κολοικους και δεν τριβει τα ουλα της για να υποψιαστω.εχει καμια σας καμια ιδεα;απο τη διατροφη της εχω σταματησει οτι την ενοχλουσε εδω και μερες.μπορει να κανει κολοικους και να μην κανει αερια;

Διαφημίσεις

Amaretto εσενα η κορη σου πως τα παει τωρα με τις αλλεργιες??

Τρωει τα παντα τωρα?

Εμεις μετα τον 13ο μηνα ξεκινησαμε με τις αλλεργιες,τωρα βγαζει ατοπικα εκζεματα στους καρπους τις και φευγουν,πανε και ερχονται τωρα πανω απο 1μιση μηνα.

Δεν ξερω ακομα τι την πειραζει,κατα την απουσια μου της δινει η μαμα μου φρουτοκρεμα και φαγητο που της πηγαινω εγω,επισης της δινει και γαλα δικο μου(ανακατεμενο με τη φρουτοκρεμα),οποτε ειναι ακομα πιο δυσκολο να καταλαβω τι την ενοχλει καθοτι δεν θυμαμαι τι εφαγα πριν 2-3 μηνες πριν.

Θα πω στην παιδιατρο να κανουμε αιματολογικες,με τον αλλεργιολογο δεν βγαλαμε ακρη,ολα αρνητικα τα βρηκε και απ'οτι μου ειπαν τα κοριτσια εδω δεν ειναι εγκυρα τα τεστ που καναμε.

Ειμαι πολυ στεναχωρημενη γιατι ρε γμτ,τι θα κανω πως θα βγαλω ακρη???

6Qyip2.pngKvUzp2.png

mavromataki μηπως εχει καμια ιωση και την ποναει για παραδειγμα ο λαιμος της? Υπαρχει τετοια πιθανοτητα?

βηχει που και που,αλλα νομιζω οτι ειναι οι καουρες που της φερνουν βηχα.τι αλλο μπορει να ειναι;

βηχει που και που,αλλα νομιζω οτι ειναι οι καουρες που της φερνουν βηχα.τι αλλο μπορει να ειναι;

Οι καούρες δεν είναι λόγος να πονάει απότομα και για λίγο; Το τέντωμα βοηθάει στις καούρες.

Amaretto εσενα η κορη σου πως τα παει τωρα με τις αλλεργιες??

Τρωει τα παντα τωρα?

Εμεις μετα τον 13ο μηνα ξεκινησαμε με τις αλλεργιες,τωρα βγαζει ατοπικα εκζεματα στους καρπους τις και φευγουν,πανε και ερχονται τωρα πανω απο 1μιση μηνα.

Δεν ξερω ακομα τι την πειραζει,κατα την απουσια μου της δινει η μαμα μου φρουτοκρεμα και φαγητο που της πηγαινω εγω,επισης της δινει και γαλα δικο μου(ανακατεμενο με τη φρουτοκρεμα),οποτε ειναι ακομα πιο δυσκολο να καταλαβω τι την ενοχλει καθοτι δεν θυμαμαι τι εφαγα πριν 2-3 μηνες πριν.

Θα πω στην παιδιατρο να κανουμε αιματολογικες,με τον αλλεργιολογο δεν βγαλαμε ακρη,ολα αρνητικα τα βρηκε και απ'οτι μου ειπαν τα κοριτσια εδω δεν ειναι εγκυρα τα τεστ που καναμε.

Ειμαι πολυ στεναχωρημενη γιατι ρε γμτ,τι θα κανω πως θα βγαλω ακρη???

Εμείς δεν έχουμε κάποια αλλαγή τον τελευταίο χρόνο. Γαλακτοκομικά δεν έχω δώσει απευθείας, το αυγό σίγουρα την πειράζει ακόμη.

Ο ενδεδειγμένος τρόπος είναι να σημειώνεις τι έχεις φάει και να σημειώνεις τα συμπτώματα. Μετά από λίγες μέρες ή βδομάδες, ίσως συνδυάσεις μεταξύ τους κάποια πράγματα. Ζήτα από τον άντρα σου να σε βοηθά στην καταγραφή.

Επίσης, δες μήπως κάποια αλλαγή σαπουνιού/απορρυπαντικού βοηθήσει με το έκζεμα.

ΑΧ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ...ΠΑΓΩΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΦΑΜΕ..ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΡΠΟΥΖΑΚΙ?ΠΕΠΟΝΑΚΙ?ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ Κ ΤΑ ΙΔΙΑ.ΠΑΕΙ Κ Η ΜΠΑΝΑΝΑ ...ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ Κ ΑΥΤΗ.ΠΕΡΝΩ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΕΣΑΣ.ΘΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥΣ.ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΠΕΡΙΜΕΝΩ πμ.

Διαφημίσεις

Ελενιτσα Σ. παγωτο σιγουρα δεν θα φαμε αλλα το καρπουζι και το πεπονι ειναι στα απαγορευμενα ? Εγω το περσινο καλοκαιρι ετρωγα καρπουζι και πεπονι και νομιζω οτι δεν τον πειραζαν. Παντως καλα που το ειπες. Σε 2 εβδομαδες θα παω στην αλλεργιολογο οποτε θα το σημειωσω για να την ρωτησω.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ?ΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟ ΑΦΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΝΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ Μ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ.ΕΦΑΓΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΚΑΡΟΤΟ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΠΟΛΥ ΑΙΜΑ.ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ ΠΙΑ.ΟΛΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ.ΜΕΤΑ ΓΥΡΙΣΑ ΣΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΠΑΛΙ.ΚΙ ΟΡΙΝ ΛΙΓΟ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΚΟΥΚΙΔΑ ΑΙΜΑ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ...ΣΗΜΕΡΑ ΞΕΚΙΝΑΩ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ.ΦΥΣΙΚΑ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΡΓΑ.ΟΠΟΤΕ ΑΝ ΔΩ ΑΙΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΦΑΩ.ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ.ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΥΠΟΜΟΝΗ...

Οι καούρες δεν είναι λόγος να πονάει απότομα και για λίγο; Το τέντωμα βοηθάει στις καούρες.
μηπως ξερεις αν οι καουρες ειναι ανεξαρτητες απο το τι τρωω;τωρα τελευταια,εχει συνεχως προβλημα με το στομαχι της,αλλοτε λιγοτερο κι αλλοτε περισσοτερο.πριν ξεκινησουμε τις στερεες ειχε πιο εντονο προβλημα.τωρα δεν ειναι καθε μερα το ιδιο,αλλα πολλες φορες δεν κοιμαται και καλα απο αυτο.

Τέτοια προβλήματα συνδέονται αρκετά με αλλεργίες. Αν θυμάμαι καλά, 40% των παιδιών με ΓΟΠ έχουν αλλεργία στα γαλακτοκομικά.

Οι στερεές βοηθούν να μένει το φαγητό περισσότερη ώρα στο στομάχι αλλά το πρόβλημα δεν εξαλείφεται. Έτσι, είναι πιθανόν να την πειράζουν κάποιες στερεές αλλά να μην γίνεται αντιληπτό.

Διάβασε στο σχετικό τόπικ για την ΓΟΠ σε μωρά που θηλάζουν.

γεια σας και απο μας...

εμεις ειμαστε καλα...και ναι ειμαστε καθαροι εδω και ενα μηνα...σαν ψεμματα μου φαινεται...σε 3 μερες τελειωνει και την θεραπεια με τα ομοιοπαθητικα και μου ειχε πει ο γιατρος να ξεκινησω να βαζω τροφες που τον ειχαν πειραξει...λεω να ξεκινησω με μοσχαρι....τι λετε εσεις;;;;;

μαυροματακι εμενα και οι 2 γιοι απο καουρες καταλαβαμε οτι εχουν αλλεργια...ειδικα στον πρωτο γιατι δεν ειχε κανενα αλλο συμπτωμα....

φιλακια

Code snippet: PseudoHTML, UBBCode™ and BBCode. Used on most forums.

qYllp2.png

μηπως ξερεις αν οι καουρες ειναι ανεξαρτητες απο το τι τρωω;τωρα τελευταια,εχει συνεχως προβλημα με το στομαχι της,αλλοτε λιγοτερο κι αλλοτε περισσοτερο.πριν ξεκινησουμε τις στερεες ειχε πιο εντονο προβλημα.τωρα δεν ειναι καθε μερα το ιδιο,αλλα πολλες φορες δεν κοιμαται και καλα απο αυτο.

Γεια σας κορίτσια! Τρέχω με τα γενέθλια - βάπτιση κι έχω καιρό να τα πούμε!

Μαυοματάκι εμείς είχαμε γοπ έντονη τους 4 πρώτους μηνες, έτσι εκδηλωνόταν η αλλεργία. Πάντως τα συμπτώματα που περιγράφεις ακούγονται ύποπτα. Για σημείωσε για 2-3 μέρες τι τρως και δίπλα τη ωρα που το τρως και μετά την ώρα που έχει το μωρό αυτές τις ενοχλήσεις, μήπως κι έτσι καταλάβεις...

Κορίτσια κουρπόύζι άφοβα!!! :-P Το πεπόνι δεν νομίζω να επιτρέπεται. Εγώ από χθες της αρχισα και μούσμουλα στα φρούτα της, γιατί πήξαμε στο μήλο αχλάδι. Για να δούμε τι θα πει και η μαγιερ της επόμενης δευτέρας... Αν βγει πάντως καθαρή θα προσθέσω και άλλα φρούτα της εποχής!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

fairy's mom να τα εκατοστησει το μωρακι σου και με το καλο το ονομα, να σου ζησει. Ευχομαι να ξεπερασει γρηγορα τις αλλεργιες του.

Μπανανα δεν της δινεις? Εγω τωρα του δοκιμαζω το αχλαδι. την πρωτη φορα ειχε δωσει αιμα, για να δουμε τωρα τι θα γινει. Αχλαδια βιολογικα μονο απο την Αργεντινη βρηκα. Εσεις τι αχλαδια δινετε, γιατι δεν ειναι και η εποχη τους τωρα. Του εδωσα λιγο απο αυτα απο αργεντινη. Ελπιζω να μην τον πειραξουν.

Εγω παντως μοσχαρι δεν τρωω ακομα και ο μικρος μου ειναι 14,5 μηνων. Μονο οταν εκοψα ολες τις τροφες στις οποιες ηταν αλλεργικος σταματησε το αιμα στα κακα του. Και επειδη η αλλεργιολογος μου ειπε να μην ερθει σε επαφη το παιδι με αυτες τις τροφες μεχρι τους 15 μηνες( που θα κανουμε τον δευτερο ελεγχο) , φοβαμαι να τις φαω και εγω. Εσυ γκαρη83 δοκιμασε και βλεπεις. Τι να σου πω? Μηπως και οι γιατροι ξερουν τι τους γινετε?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...