Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

μολις διάβασα κάποια επιπλέον άρθρα για τα πράσινα κακά αλλά μπερδεύτηκα. πράσινα κακά με αίμα στιγματα ή χωρίς εμφανή σημάδια από αίμα είναι αλλεργία στα γαλακτομικά ή μπορεί να οφείλεται σε υπερπαραγωγή που τώρα κατάλαβα τι είναι και το πάθαινα και εγώ κάποιες φορές. πριζόταν έντονα το ένα στήθος αλλά την τάιζα απο μόνη μου 2συνεχόμενες φορές απο το ιδιο για να ηρεμώ. ή αρκετές φορές ήταν σε πρωινές ώρες. το έβγαζα με θήλαστρο ήταν έτσι όπως λέτε διάφανο και την τάιζα απο το άλλο. εμείς σε τεστ με τσιμπήματα βγήκαμε αλλεργική στο γάλα και με mayer Κοπράνων θετική. μπορεί τα πράσινα κακά να σημαίνου και κάτι άλλο?? το μωράκι μου το έχει αυτό απο 2μηνών και τώρα είναι 5. μπορεί να έχει δημιουργηθεί κάποιο προβλημα στο έντερο του ή καπου αλλού?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

και πάλι σας ευχαριστώ. είμαι στην αθήνα, δυτικά προάστεια. με σύμβουλο θηλασμού μόνο ότι άρθρα έχω δει απο την αγλαιά και με μια σύμβουλο στο ιασώ που είναι υπερ του θηλασμού και μου φαίνεται να έχει γνώσεις. η mayer κοπράνων που βγήκε θετική είναι καλό? συμβαδίζει με την διάγνωση αλλεργία στο αγγελαδινό γάλα? γιατί το γιατρό στο παίδων θα τον βρω τώρα την τρίτη.

θετική μάγιερ κοπράνων σημαίνει ότι υπάρχει αίμα στα κόπρανα, άρα το έντερο αιμοραγεί. Αυτό τις πιο πολλές φορές σημαίνει αλλεργία στο αγελαδινό. Το λίγο αίμα δεν είναι κάτι φοβερό αλλά πρέπει να αντιμετωπιστεί γιατί αν συμβαίνει για πολύ καιρό, προκαλείται αναιμία στο παιδί.

Είναι πολυ σημαντικό να μην εκτίθεται στο αγελαδινό γάλα το παιδί τουλάχιστον μέχρι να κλείσει χρόνο.

Μπορείτε να μου γράψετε κάποιο link για εναλλακτικη διατροφή χωρις γαλακτομικά για απογευματινό? έμεις μια φορά είδαμε μια βλενα αιμα στα 41/2 μηνών. Τωρα που χρονίζει θα δοκιμάσω γαλακτομικα. ΣΕ πόσο περίπου χρόνο μπορω να πω με ασφάλεια αν την πείραξε ή όχι??

tBTkp3.png

και ο μικρός μας Θοδωρής ήρθε στις 11/04/2011

καλημέρα και από μας, διάβασα όλες τις σελίδες -καλά έχω 4, 5 μέρες που διαβάζω, ούτε σε εξεταστικές τέτοιο πάθος- και μπορώ να πω ότι ολες οι πληροφορίες ήταν πολύτιμες, και πολύ ανακουφιστικό να μαθαίνεις την πορεία παιδιών που όλα πέρασαν ,όπως της Αφροδίτης!

Εμάς η μπεμπούλα μας θηλαζει αποκλειστικά με εξαίρεση τα μπουκάλια που δίναν στο νοσοκομείο τις πρώτες δυο μέρες επειδή λέει έπαιρνα αντιβίωση- ας μην το σχολιάσω και αυτό, αλλά με είχαν πιάσει αδιάβαστη- η αλήθεια είναι ότι είχαμε και υπεραπαραγωγή, αλλά με block feeding, όπως διάβασα, πάμε καλά από αυτό το θέμα πλέον.

Το πρόβλημα είναι ότι βρήκα κουκιδίτσες από αίμα στην πάνα τρεις φορές συνολικά, όχι συνεχόμενα, διαφορετικές μάλιστα μέρες, οπότε λογικά έχουμε αλλεργία- έχουμε και την προδιάθεση, λόγω αλλεργιών του μπαμπά, κυρίως δερματικές αντιδράσεις, και επίσης και η μεγάλη μου κόρη είχε αιμοραγικές κενώσεις ως περίπου 5 1/2 μηνών , όπου και εισάγαμε στερεες και είμασταν τυχεροι και ξεπεράστηκε το πρόβλημα χωρίς παρατράγουδα, γιατί τότε δεν ήξερα την τύφλα μου και δεν έκανα κανενός είδους αποχή από γαλακτοκομικά :-(.

Τώρα ας ξεκινήσω με κάποια στοιχεια:Η μπέμπα γεννήθηκε 20-12 3190 κιλά και στις 3-2-2010 που ζυγίστηκε ήταν 4560 κιλά, από τότε δεν την ζυγίσαμε αλλά την βλέπω ότι μπουλουκεύει και τα ρουχάκια όλο και μικραίνουν, οπότε κρίνω ότι παίρνει βάρος, επίσης πρέπει να έχει ακόμα λίγο ίκτερο! Κάναμε μια μάγιερ κοπράνων και βρέθηκε αρνητική, αυτό την προηγούμενη βδομάδα, αλλά κουκιδίτσες όπως ήδη είπα ξαναείδαμε από τότε, άλλες δυο φορές. Από την προηγόυμενη Παρασκεύη- στις 5-2 -απέχω από όλα τα γαλακτοκομικά και τα παράγωγα και τα κρυμένα, και από αυγά, τρώω όμως μοσχάρι και πορτοκάλια και χαλβά από ταχίνι αρκετό καθώς και μέλι.

Τώρα οι ερωτησούλες: γιατί το μωράκι μου δείχνει να πονάει όταν έιναι να κάνει κακά τις 3 από τις 5-6 φορές που κάνει κακά;;; Γιατί εκείνες τις φορές κάνει εκρηκτικές κενώσεις;;; το σπουδαίοτερο: Γιατί τα κακά της αυτές τις 3 τουλάχιστον φορες είναι πρασινα σκούρα με βλέννες;;; (Αυτό με τα πράσινα κακά με στεναχωρεί και ανησυχεί πολύ).

Σημαίνει ότι ακόμα δεν γιατρεύτηκε το εντεράκι;;; Γιατί παρατήρησα αυτά τα κακά μετα που έφαγα κιμά μοσχαρίσιο τη μια και την άλλη όταν έφαγα φασολάδα;; Σημαίνει ότι την πειράζουν αυτές οι τροφές;;;

Αποφασισα από σήμερα να κόψω μέλι, χαλβά, μοσχάρι και φασόλια. Κάνω καλά ή βιάζομαι;;; Και μένα μου φαίνεται λογικό να κόψω τα πάντα και μετά από μήνα να τα εισάγω σταδιακά, θα κάνω καλά;;; :cry:

Επίσης μια λίστα από τι προιόντα να ψάξω στο μοναδικό κατάστημα βιολογικών θα με βόλευε, προκειμένου να την αντιγράψω και να πάω μετά να ψωνίσω κάποια πραγματα που μπορώ να τρώω, γιατί είμαστε κολλήτες με το μωρό και δεν θέλω για αρχή να χάσω χρόνο ψάχνοντας στο κατάστημα.

Α, πίνω ένα καφέ την μερα, εσείς πίνετε, την πειράζει άραγε ο σκέτος καφες με ζάχαρη;;; να τον κόψω ή σκέφτομαι υπερβολικά και για αρχή δεν πειράζει;;;

Συγγνώμη για το μεγάλο ποστ, αλλά ακόμα δεν ξέρω τι μου γίνεται...

Ευχαριστώ κοριτσακια!

4 asteria..... ta paidia mou!

3-2003, 7-2004, 12-2009, 6-2011

καλημέρα και από μας, διάβασα όλες τις σελίδες -καλά έχω 4, 5 μέρες που διαβάζω, ούτε σε εξεταστικές τέτοιο πάθος- και μπορώ να πω ότι ολες οι πληροφορίες ήταν πολύτιμες, και πολύ ανακουφιστικό να μαθαίνεις την πορεία παιδιών που όλα πέρασαν ,όπως της Αφροδίτης!

Εμάς η μπεμπούλα μας θηλαζει αποκλειστικά με εξαίρεση τα μπουκάλια που δίναν στο νοσοκομείο τις πρώτες δυο μέρες επειδή λέει έπαιρνα αντιβίωση- ας μην το σχολιάσω και αυτό, αλλά με είχαν πιάσει αδιάβαστη- η αλήθεια είναι ότι είχαμε και υπεραπαραγωγή, αλλά με block feeding, όπως διάβασα, πάμε καλά από αυτό το θέμα πλέον.

Το πρόβλημα είναι ότι βρήκα κουκιδίτσες από αίμα στην πάνα τρεις φορές συνολικά, όχι συνεχόμενα, διαφορετικές μάλιστα μέρες, οπότε λογικά έχουμε αλλεργία- έχουμε και την προδιάθεση, λόγω αλλεργιών του μπαμπά, κυρίως δερματικές αντιδράσεις, και επίσης και η μεγάλη μου κόρη είχε αιμοραγικές κενώσεις ως περίπου 5 1/2 μηνών , όπου και εισάγαμε στερεες και είμασταν τυχεροι και ξεπεράστηκε το πρόβλημα χωρίς παρατράγουδα, γιατί τότε δεν ήξερα την τύφλα μου και δεν έκανα κανενός είδους αποχή από γαλακτοκομικά :-(.

Τώρα ας ξεκινήσω με κάποια στοιχεια:Η μπέμπα γεννήθηκε 20-12 3190 κιλά και στις 3-2-2010 που ζυγίστηκε ήταν 4560 κιλά, από τότε δεν την ζυγίσαμε αλλά την βλέπω ότι μπουλουκεύει και τα ρουχάκια όλο και μικραίνουν, οπότε κρίνω ότι παίρνει βάρος, επίσης πρέπει να έχει ακόμα λίγο ίκτερο! Κάναμε μια μάγιερ κοπράνων και βρέθηκε αρνητική, αυτό την προηγούμενη βδομάδα, αλλά κουκιδίτσες όπως ήδη είπα ξαναείδαμε από τότε, άλλες δυο φορές. Από την προηγόυμενη Παρασκεύη- στις 5-2 -απέχω από όλα τα γαλακτοκομικά και τα παράγωγα και τα κρυμένα, και από αυγά, τρώω όμως μοσχάρι και πορτοκάλια και χαλβά από ταχίνι αρκετό καθώς και μέλι.

Τώρα οι ερωτησούλες: γιατί το μωράκι μου δείχνει να πονάει όταν έιναι να κάνει κακά τις 3 από τις 5-6 φορές που κάνει κακά;;; Γιατί εκείνες τις φορές κάνει εκρηκτικές κενώσεις;;; το σπουδαίοτερο: Γιατί τα κακά της αυτές τις 3 τουλάχιστον φορες είναι πρασινα σκούρα με βλέννες;;; (Αυτό με τα πράσινα κακά με στεναχωρεί και ανησυχεί πολύ).

Σημαίνει ότι ακόμα δεν γιατρεύτηκε το εντεράκι;;; Γιατί παρατήρησα αυτά τα κακά μετα που έφαγα κιμά μοσχαρίσιο τη μια και την άλλη όταν έφαγα φασολάδα;; Σημαίνει ότι την πειράζουν αυτές οι τροφές;;;

Αποφασισα από σήμερα να κόψω μέλι, χαλβά, μοσχάρι και φασόλια. Κάνω καλά ή βιάζομαι;;; Και μένα μου φαίνεται λογικό να κόψω τα πάντα και μετά από μήνα να τα εισάγω σταδιακά, θα κάνω καλά;;; :cry:

Επίσης μια λίστα από τι προιόντα να ψάξω στο μοναδικό κατάστημα βιολογικών θα με βόλευε, προκειμένου να την αντιγράψω και να πάω μετά να ψωνίσω κάποια πραγματα που μπορώ να τρώω, γιατί είμαστε κολλήτες με το μωρό και δεν θέλω για αρχή να χάσω χρόνο ψάχνοντας στο κατάστημα.

Α, πίνω ένα καφέ την μερα, εσείς πίνετε, την πειράζει άραγε ο σκέτος καφες με ζάχαρη;;; να τον κόψω ή σκέφτομαι υπερβολικά και για αρχή δεν πειράζει;;;

Ευχαριστώ κοριτσακια!

tao, θα σου πω απλα δυο μονο πραγματακια απο προσωπικη εμπειρια.(γιατι γενικα εμεις δεν ειμαστε χαρακτηριστικο παραδειγμα) Τελοσπαντων, κανω αποκλειστικο θηλασμο τις τελευταιες 15 μερες και ειμαστε καθαροι απο αιμα. Το σαββατο βραδυ αποφασισα να πιω χυμο απο ενα πορτοκαλι (αφου τον ειχα περασει απο σουρωτηρι)(ειχα να φαω πορτοκαλι απο 16/11/09).Κυριακη πρωι εβγαλε μια βλεννιτσα αιματακι!!!Απο τοτε δε ξαναεφαγα πορτοκαλι και δεν ξαναεβγαλε αιμα. Επισης, να σου πω οτι η δικη μου η γαστρεντερολογος, οταν ψαχναμε να βρουμε τι τον πειραζει με ρωταγε αν τρωω σουσαμι (νομιζω το ταχινι προερχεται απο το σουσαμι).παντως ισως δεν πρεπει να βιαστεις να τα κοψεις ολα μονομιας, θα σου απαντησουν οι πιο εμπειρες σε αυτο. Υπομονη!

WEW9p3.png

gZ5Xp3.png

Διαφημίσεις

ένα ακόμη μεγάλο ευχαριστώ στην aglaia για τις απαντήσεις σε μένα και σε όλα τα μέλη που το χρειάζονται και συγχαρητηρια για το μεγάλο έργο που παράγεις μέσα από αυτό!!!!!:idea:

Ευχαριστώ κοριτσακια!

καλημερα και απο μενα....καλυτερα να μη τρως μοσχαρι αφου ειδες οτι εβγαλε αιματακι την αλλη μερα....επισης να ξερεις οτι και το πορτοκαλι ,μελι και ταχινι (επειδη βγαινει απο το σουσαμι-φοεβρο αλλεργιογονο) ειναι και αυτα αλλεργιογονα...καλο ειναι να κανεις μια αποχη και μετα σιγα σιγα να βαζεις κατι νεο στο φαγητο σου...γιατι τωρα δε ξερει ποιο απο ολα πειραζει....και εγω με τη μεγαλη την ειχα πατησει ασχημα (επινα τονους γαλα )και ειχε ερθει το παιδι και ειχε γινει παντου με εκζεματα (ειχα πεσει και σε παιδιατρους ΣΟΥΠΕΡ ντουπερ βλακες...τεσπα) ...πριν δυο βδομαδες αρχισε να πινειαγελαδινο γαλα πια ...εαν ηξερα τοτε για αποχη ΚΑΙ θα συνεχιζα να θηλαζω και δε θα εκανα κακο στη μικρη....(μας πειραζει και το μοσχαρι και το πορτοκαλι,και το μελι και το σουσαμι κλπ κλπ κλπ)...οποτε καλυτερα αποχη για καποιο διαστημα να καθαρισει ο οργανισμος και σιγα σιγα ενα ενα....τωρα για λιστα στα βιολογικα δε ξερω....αα τωρα που το θυμηθηκα μπορει να μην ειναι τα φασολια που την πειραξαν αλλα η ντοματα που ειναι αλλεγιογονα...αυτα τα ολιγα...υπομονη...προσεχε τα κρυμμενα γαλακτοκομικα.:lol:

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

ευχαριστώ για τις απαντήσεις!!!

ψάχνωντας πάω τι άλλο να κάνει κανείς;

πάντως τα κακά μας σημερα ήταν μια μείξη μουσταρδί και ελαφρώς πράσινα, βλέννες έχουν ακόμα... οπότε λογικά την πείραξε αντίστοιχα το μοσχαρι ΄και τα φασόλια, εκτός και αν ισχύει αυτό με την ντομάτα γιατί και τα δυο φαγητά είχαν, θα το ελέγξω και αυτό!

kati ασχετο και μαλλον σχετικο γιατι μαλλον παει και η δευτερη κορη για αλλεργια...τι εννοουμε με τον ορο ''εκκρηκτικες κενωσεις''???(χαζη ερωτηση αλλα..)

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

εννοώ, όταν κάνει αέρια με θόρυβο και παράλληλα βγαζει και κακάκια, τα οπόια μπορεί να είναι λίγα σε ποσότητα αλλά σκορπίζουν σε όλη την πάνα έτσι ΄πως βγαίνουν, μου θυμίζει έκρηξη γι αυτό τα χαρακτήρισα εκρηκτικές εκενωσεις, δεν ξ'ερω αν το περιγράφω καλά....

και παρεπιπτωντως τα πράσινα κακά συνεχίζουν... πάλι :(

Διαφημίσεις

tao απο τη στιγμη που θα κοψεις τα γαλακτοκομικα, και τα κρυμμενα, θελει περιπου 1 μηνα για καθαρισει ο οργανισμος του μωρου και να δεις αποτελεσμα, οποτε κανε υπομονη. Πιστευω οτι δεν πρεπει να τρως μοσχαρι, αυγα, ψαρια , πορτοκαλι, ξηρους καρπους ,σοκολατα. Εμενα η αλλεργιολογος μου ειπε οτι το μελι μπορω να το τρωω και τη ντοματα ξεφλουδισμενη και ξεσποριασμενη. Εσυ δοκιμαζεις και βλεπεις. Ελπιζω να πανε ολα καλα. Οσον αφορα τα πρασινα κακα μηπως οφειλονται σε υπερπαραγωγη? Αυτο θα σου το εξηγησει καλυτερα η aglaia .

kati ασχετο και μαλλον σχετικο γιατι μαλλον παει και η δευτερη κορη για αλλεργια...τι εννοουμε με τον ορο ''εκκρηκτικες κενωσεις''???(χαζη ερωτηση αλλα..)

νομιζω οταν σε κανουν χαλια...ειχα κ εγω ενα ατυχημα τετοιο χτες βραδυ...

ο γιος μου αρχισε αλλεργια 2 μηνων...εκανα διαιτα απο ολα σχεδον μεχρι 11 μηνων...μετα απο το παιδων οι αλλεργιολογοι μου συστησαν να παρω το neocate κ να μην φαει μοσχαρι...μεχρι 17 μηνων δεν ειχε προβλημα...κανουμε προκληση με υποαλλεργικο κ στις 6 ημερες αιμα....μου συστησαν να παρω το althera μετα για να μην παρω ξανα τοσο αυστηρο γαλα, μονη μου του εδωσα μοσχαρι κ δεν τον πειραξε.....πριν 10 ημερες το εδωσα απλη κρεμα, σημερα εβγαλε αιμα....απογοητευτικα ειναι 23,5 μηνων...νομιζω οτι δεν προκειτε να πιει ποτε γαλα...κ ολα αυτα γιατι ισως ηπιει το neocate...δεν ξερω ειμαι σε πολυ ασχημη ψυχολογικη κατασταση...δεν ξερω αν θα το ξεπερασει ποτε...

ραφαελ, τι ειναι η προκληση με υποαλλεργικο γαλα?το μοσχαρι δηλαδη το τρωει χωρις να το πειραζει αλλα εξακολουθει να τον πειραζει το γαλα?

προκληση ειναι οταν δινουμε γαλα κανονικο κ περιμενουμε να δουμε αν θα το δεχθει...μοσχαρι δεν ετρωγε ,μεχρι τωρα...εχουμε 2 μηνες που το ξεκινησα απο μονη μου...

ο γιος μου αρχισε αλλεργια 2 μηνων...εκανα διαιτα απο ολα σχεδον μεχρι 11 μηνων...μετα απο το παιδων οι αλλεργιολογοι μου συστησαν να παρω το neocate κ να μην φαει μοσχαρι...μεχρι 17 μηνων δεν ειχε προβλημα...κανουμε προκληση με υποαλλεργικο κ στις 6 ημερες αιμα....μου συστησαν να παρω το althera μετα για να μην παρω ξανα τοσο αυστηρο γαλα, μονη μου του εδωσα μοσχαρι κ δεν τον πειραξε.....πριν 10 ημερες το εδωσα απλη κρεμα, σημερα εβγαλε αιμα....απογοητευτικα ειναι 23,5 μηνων...νομιζω οτι δεν προκειτε να πιει ποτε γαλα...κ ολα αυτα γιατι ισως ηπιει το neocate...δεν ξερω ειμαι σε πολυ ασχημη ψυχολογικη κατασταση...δεν ξερω αν θα το ξεπερασει ποτε...

΄

Το μωρό θήλαζε και του συνέστησαν neocate?

Το althera σε ποια ηλικία το συνέστησαν; αμέσως μετά το neocate;

Γιατί είσαι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση;

Γιατί θα πρέπει το παιδί να πίνει σώνει και καλά γάλα;

Γιατί του δίνεις κρέμα με αγελαδινό γάλα ενώ ξέρεις ότι έχει πρόβλημα;

Το μωρό δεν έμφάνισε την αλλεργία εξαιτίας του neocate ειδικά. Θα την εμφάνιζε οποιοδήποτε αγελαδινό γάλα και να έπινε και θα ήταν χειρότερα. Το neocate και άλλα παρόμοια γάλατα δεν περιέχουν πρωτεΐνες αλλά αμινοξέα, τα δομικά συστατικά των πρωτεϊνών. Συνήθως τα αμινοξέα αυτά προέρχονται από άλλα προϊόντα που δεν είναι γαλακτοκομικά και σόγια γιατί αυτά τα δύο είναι τα πιο αλλεργιογόνα.

Διαφημίσεις

Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση.

Το μωρό θήλαζε και του συνέστησαν neocate?

αυτοι απο το παιδων μου συστησαν 3 μηνων να κοψω τον θηλασμο...εγω ομως δεν ηθελα, εκανα ειδικη διατροφη κ μεχρι 11 μηνων δεν ειχε προβλημα.εκοψα μονη μου τον θηλασμο λογω δευτερης εγκυμοσυνης κ επειδη επερνα ορμονες.

Το althera σε ποια ηλικία το συνέστησαν; αμέσως μετά το neocate;

τον neocate το πηρε απο 11 εως 17μηνων, καναμε προκληση με υποαλλεργικο τον πειραξε ξανα κ μου συστησαν το althera μετα.

Γιατί είσαι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση;

Οσοι φιλοι μας ειχαν ακριβως το ιδιο προβλημα 12 μηνων τους εξαφανιστηκε, εμεις ακομα...

Γιατί θα πρέπει το παιδί να πίνει σώνει και καλά γάλα;

Νομιζω οτι δεν θα περασει ποτε...κ στεναχωριεμαι.

Γιατί του δίνεις κρέμα με αγελαδινό γάλα ενώ ξέρεις ότι έχει πρόβλημα;

Σε λιγες ημερες θα ξανακαναμε προκληση κ ειπαμε με τον γιατρο να δοσουμε κρεμα...τωρα θα δουμε.ο γιατρος μου λεει να μην αγχωνομαι και ηταν αυτος που ηταν καθετος στο να μην σταματησω ποτε τον θηλασμο.

αυτοι απο το παιδων μου συστησαν 3 μηνων να κοψω τον θηλασμο...εγω ομως δεν ηθελα, εκανα ειδικη διατροφη κ μεχρι 11 μηνων δεν ειχε προβλημα.εκοψα μονη μου τον θηλασμο λογω δευτερης εγκυμοσυνης κ επειδη επερνα ορμονες.

:shock:

Φοβερό! Η ανευθυνότητά τους δεν έχει όρια! Προτιμούν να βάλουν σε κίνδυνο την υγεία και την ανάπτυξη του παιδιού προκειμένου να βγάλουν κέρδος!

τον neocate το πηρε απο 11 εως 17μηνων, καναμε προκληση με υποαλλεργικο τον πειραξε ξανα κ μου συστησαν το althera μετα.

Η βασική τους διαφορά είναι ότι παράγονται από διαφορετικές εταιρείες. Υποθέτω ότι άλλαξε αυτός που τους δίνει τα περισσότερα... Δεν καταλαβαίνω γιατί κατηγόρησαν το ένα γάλα σε σχέση με το άλλο.

Και τα δύο είναι ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΗΛΑΖΟΥΝ.

Από τη σελίδα της ίδιας της εταιρείας:

http://www.nestlenutrition.com/en/nutrition_baby/pediatric_specialties/specialties/TREATMENT_OF_ALLERGIES_product.htm

Nestlé Nutrition ALTHERA is a formula specifically designed for the dietary management of infants suffering from food protein allergy, particularly cow’s milk protein and/or soy protein allergy, and that can not, for whatever reasons, be breastfed.

Οσοι φιλοι μας ειχαν ακριβως το ιδιο προβλημα 12 μηνων τους εξαφανιστηκε, εμεις ακομα...

:?

Δηλαδή το δικό σου παιδί θα πρέπει να είναι καλύτερο από όλα τα άλλα; και αν δεν είναι τι θα κάνεις; Δεν έχει εγγύηση για να το πας πίσω και να σου δώσουν ένα άλλο...

Σκέψου λίγο τι επίδραση έχουν αυτές οι σκέψεις σου στη σχέση σου με το παιδί. Ουσιαστικά του λες ότι δεν είναι όπως θα ήθελες να είναι, του στέλνεις το μήνυμα ότι είναι ελατωματικό, ότι δεν είναι αρκετά καλό για να είσαι ικανοποιημένη.

Νομιζω οτι δεν θα περασει ποτε...κ στεναχωριεμαι.

Η διατροφική αλλεργία δεν είναι αναπηρία, αλλά και αναπηρία να ήταν θα ήταν απαράδεκτο για το παιδί σου να την αντιμετώπιζες έτσι. Νομίζω ότι καλό θα ήταν να ζητήσεις κάποια υποστήριξη γιατί ο τρόπος σκέψης σου σίγουρα επηρεάζει τη συμπεριφορά σου προς το παιδί και την όλη σας σχέση.

Κι εσύ δεν τρώς τα πάντα. Υπάρχουν διάφορα που δεν σου αρέσουν και δεν τα τρως όμως δεν θα ήθελες να σε αντιμετωπίζουν σαν ελατωματική επειδή προστατεύεις τον εαυτό σου από τροφές που μπορεί να σου δημιουργούν πρόβλημα και γι αυτό δεν σου αρέσουν.

Ουσιαστικά το παιδί δεν έχει κανένα πρόβλημα και δεν θα έχει πρόβλημα αν σεβαστείς την ιδιαιτερότητά του και δεν το ταΐζεις με το ζόρι γάλα.

ΥΓ: Το δικό μου παιδί δεν πίνει καθόλου γάλα και ποτέ δεν με απασχόλησε το θέμα.

ραφαελ καθησα και διαβασα ολα τα μηνυματα που εχεις στειλει εως τωρα και ειδα το ιστορικο σας....τι να πω...ο,τι καλυτερο στο μωρουλινι σου ευχομαι

WEW9p3.png

gZ5Xp3.png

Δηλαδή το δικό σου παιδί θα πρέπει να είναι καλύτερο από όλα τα άλλα; και αν δεν είναι τι θα κάνεις; Δεν έχει εγγύηση για να το πας πίσω και να σου δώσουν ένα άλλο...

Σκέψου λίγο τι επίδραση έχουν αυτές οι σκέψεις σου στη σχέση σου με το παιδί. Ουσιαστικά του λες ότι δεν είναι όπως θα ήθελες να είναι, του στέλνεις το μήνυμα ότι είναι ελατωματικό, ότι δεν είναι αρκετά καλό για να είσαι ικανοποιημένη.

Η διατροφική αλλεργία δεν είναι αναπηρία, αλλά και αναπηρία να ήταν θα ήταν απαράδεκτο για το παιδί σου να την αντιμετώπιζες έτσι. Νομίζω ότι καλό θα ήταν να ζητήσεις κάποια υποστήριξη γιατί ο τρόπος σκέψης σου σίγουρα επηρεάζει τη συμπεριφορά σου προς το παιδί και την όλη σας σχέση.

Διαβασε τι εχω γραψει....ξανα γιατι μαλλον δεν καταλαβες....δεν εγραψα τιποτε απο αυτα που εγραψες εσυ...αλλαξες το νοημα... κ λυπαμαι γιαυτα που εγραψες...

ο γιος μου ειναι η ζωη μου κ το μονο που με ανησυχει ειναι η υγεια του κ οτι οι γιατροι που τον παρακολουθησαν κατα καιρους παιζουν λοττο....δεν χρεαζομαι τη βοηθεια κανενος απλα στεναχωρεθηκα σημερα που ακουσα χιλια δυο απο γιατρους κ μπηκα να τα πω....κ δεν με νοιαζει αν δεν πιει γαλα το μονο που με νοιαζει ειναι να εχει υγεια τιποτε αλλο...

To παιδί σου είναι υγιέστατο και δεν έχεις κανένα λόγο να ανησυχείς! Το να μην μπορεί να φάει γαλακτοκομικά δεν είναι ασθένεια και δεν έχει λόγο να το ξεπεράσει. Μπορεί να ζήσει μια χαρά χωρίς γαλακτοκομικά και χωρίς τις δυσάρεστες συνέπειές τους. Κανένα θηλαστικό δεν χρειάζεται το γάλα άλλου θηλαστικού για να μεγαλώσει.

Στεναχωριέσαι για ένα πρόβλημα που δεν υπάρχει γιατί μάλλον είσαι τυχερή και δεν αντιμετώπισες κανένα σοβαρό πρόβλημα και εύχομαι να συνεχίσεις έτσι.

Τους γιατρούς που παίζουν λόττο με την υγεία μας τους συναντάμε κάθε μέρα. Είναι στο χέρι μας να ψάξουμε να βρούμε αυτούς που αξίζουν την προσοχή μας και τη σημασία μας. Τους υπόλοιπους απλά τους ακυρώνουμε και φυσικά δεν τους αφήνουμε ποτέ να μας στεναχωρήσουν.

ΥΓ: προσπάθησα να γράψω την πιο αρνητική πλευρά των σκέψεων που κάνεις. Ίσως να μην είναι έτσι αλλά θα μπορούσε κάποιος να την εκλάβει έτσι και είμαι σίγουρη ότι δεν θα ήθελες αυτός ο κάποιος να είναι το παιδί σου. Τα όσα έγραψα μπορείς να μην τα λάβεις υπόψην σου, όμως μπορεί να ξανασκεφτείς το θέμα και να καταλάβεις ότι αυτό που αναφέρεις ως πρόβλημα δεν είναι καν πρόβλημα. Αν αυτό σε απαλλάξει από αυτή την έγνοια, τότε θα σταματήσεις να ασχολείσαι με τους γιατρούς και θα είστε μια χαρά. Πολύς κόσμος υποφέρει από τροφικές αλλεργίες αλλά δεν έχει έντονα συμπτώματα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εμφανίζονται χρόνια προβλήματα υγείας που κανονικά θα τα γλίτωναν αν είχαν πιο έντονα συμπτώματα. Αντί να στεναχωριέσαι και να ασχολείσαι με προκλήσεις, μπορείς να δεις τη θετική πλευρά!

To παιδί σου είναι υγιέστατο και δεν έχεις κανένα λόγο να ανησυχείς! Το να μην μπορεί να φάει γαλακτοκομικά δεν είναι ασθένεια και δεν έχει λόγο να το ξεπεράσει. Μπορεί να ζήσει μια χαρά χωρίς γαλακτοκομικά και χωρίς τις δυσάρεστες συνέπειές τους. Κανένα θηλαστικό δεν χρειάζεται το γάλα άλλου θηλαστικού για να μεγαλώσει.

Στεναχωριέσαι για ένα πρόβλημα που δεν υπάρχει γιατί μάλλον είσαι τυχερή και δεν αντιμετώπισες κανένα σοβαρό πρόβλημα και εύχομαι να συνεχίσεις έτσι.

Τους γιατρούς που παίζουν λόττο με την υγεία μας τους συναντάμε κάθε μέρα. Είναι στο χέρι μας να ψάξουμε να βρούμε αυτούς που αξίζουν την προσοχή μας και τη σημασία μας. Τους υπόλοιπους απλά τους ακυρώνουμε και φυσικά δεν τους αφήνουμε ποτέ να μας στεναχωρήσουν.

ΥΓ: προσπάθησα να γράψω την πιο αρνητική πλευρά των σκέψεων που κάνεις. Ίσως να μην είναι έτσι αλλά θα μπορούσε κάποιος να την εκλάβει έτσι και είμαι σίγουρη ότι δεν θα ήθελες αυτός ο κάποιος να είναι το παιδί σου. Τα όσα έγραψα μπορείς να μην τα λάβεις υπόψην σου, όμως μπορεί να ξανασκεφτείς το θέμα και να καταλάβεις ότι αυτό που αναφέρεις ως πρόβλημα δεν είναι καν πρόβλημα. Αν αυτό σε απαλλάξει από αυτή την έγνοια, τότε θα σταματήσεις να ασχολείσαι με τους γιατρούς και θα είστε μια χαρά. Πολύς κόσμος υποφέρει από τροφικές αλλεργίες αλλά δεν έχει έντονα συμπτώματα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εμφανίζονται χρόνια προβλήματα υγείας που κανονικά θα τα γλίτωναν αν είχαν πιο έντονα συμπτώματα. Αντί να στεναχωριέσαι και να ασχολείσαι με προκλήσεις, μπορείς να δεις τη θετική πλευρά!

Ας μην φαει γαλα...απλα αγχωθηκα γιατι καποιος γιατρος μου ειπε οτι κανονικα θα επρεπε να μην εχει αλλεργια σε αυτην την ηλικια...κ μπορει να μην ειναι αλλεργια κ μετα επεσα....πηρα τον γιατρο μας κ μου ειπε να μεινουμε οπως εχουμε να συνεχισουμε την διατροφη χωρις γαλακτοκομικα κ να μην αγχωνομαι....

Όσο για τους γιατρους δυστηχως εχω πεσει κ εγω θυμα απο τους αθλιους χασαπηδες χανοντας ενα μωρακι στον 5ο μηνα εγκυμοσυνης...εχω δει κ την ασχημη πλευρα δυστηχως κ ενας λογος που αγχωνομαι πια με το παραμικρο...

ο γιος μου ειναι η ζωη μου...το αστερι μου...ειναι το ποιο γλυκο αγορακι σε ολο τον κοσμο κ ευχαριστω τον θεο που μου εχει χαρισει τον γιο μου....

Ας μην φαει γαλα...απλα αγχωθηκα γιατι καποιος γιατρος μου ειπε οτι κανονικα θα επρεπε να μην εχει αλλεργια σε αυτην την ηλικια...κ μπορει να μην ειναι αλλεργια κ μετα επεσα....πηρα τον γιατρο μας κ μου ειπε να μεινουμε οπως εχουμε να συνεχισουμε την διατροφη χωρις γαλακτοκομικα κ να μην αγχωνομαι....

Όσο για τους γιατρους δυστηχως εχω πεσει κ εγω θυμα απο τους αθλιους χασαπηδες χανοντας ενα μωρακι στον 5ο μηνα εγκυμοσυνης...εχω δει κ την ασχημη πλευρα δυστηχως κ ενας λογος που αγχωνομαι πια με το παραμικρο...

ο γιος μου ειναι η ζωη μου...το αστερι μου...ειναι το ποιο γλυκο αγορακι σε ολο τον κοσμο κ ευχαριστω τον θεο που μου εχει χαρισει τον γιο μου....

Aχ, πραγματικά λυπάμαι που σε ταλαιπωρούν χωρίς λόγο. Το 50% του μεσογειακού πληθυσμού δεν ανέχεται ικανοποιητικά τα γαλακτοκομικά.

Δεν υπάρχει περιορισμός στην ηλικία για την αλλεργία στα γαλακτοκομικά και ο γιατρός που σου είπε ότι κανονικά σε αυτή την ηλικία δεν θα έπρεπε να έχει, έλεγε ανοησίες.

Δυστυχώς η επιπολαιότητα και η ελαφρότητα των επαγγελματιών υγείας είναι ο κανόνας και είναι δύσκολο να βρεις την εξαίρεση. Το πρώτο που πρέπει να έχεις κατά νου όταν ακούς μια διάγνωση ή μια πρόταση για θεραπεία, είναι ότι μάλλον είναι λάθος. Οι πιθανότητες να είναι λάθος λόγω βλακείας και άγνοιας ή λόγω συμφερόντων είναι πάνω από 50% (μη σου πω 80% και απογοητευτείς...).

Για το μωράκι που χάθηκε (διάβασα την ιστορία σου) θα ήθελα να σου πω ότι η φύση κάνει αρκετά λάθη και γι αυτό μοιραία το 25% των κυήσεων καταλήγει ή πρέπει να καταλήξει πρόωρα. Μπορεί αν έκανες κάτι καλύτερο να μείωνες τις πιθανότητες να συμβεί αλλά δεν υπάρχει καμία πρακτική που να διασφαλίζει την αποτροπή τέτοιων γεγονότων. Οπότε μην το σκέφτεσαι και μην σε βαραίνει άλλο αυτή η ιστορία. Μπορεί να σε έχει κάνει πιο δυνατή!

Καλή συνέχεια!

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ.ΕΙΜΑΙ ΝΕΑ ΣΤΟ FORUM ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΒΟΗΘΑΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.ΕΧΩ ΚΙ ΕΓΩ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ 5 ΜΗΝΩΝ ,ΜΕ ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ.ΟΙ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΙΠΟΤΑ,ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΩΝ Η ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ ΟΤΑΝ ΤΗΣ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΥΔΑΡΕΙΣ ΚΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕ ΒΛΕΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΑΙΜΑ,ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΓΑΛΑ ΤΗΣ ΑΓΕΛΑΔΟΣ.ΕΧΩ ΚΟΨΕΙ ΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 1,5 ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 1 ΜΗΝΑ ΕΧΩ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΟΥ(ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ,ΑΡΝΙ,ΠΑΤΑΤΑ,ΚΑΡΟΤΟ,ΚΟΛΟΚΥΘΙ,ΑΧΛΑΔΙ.ΜΗΛΟ,ΜΠΑΝΑΝΑ,ΡΥΖΙ,ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΜΠΕΜΠΟΥΛΑ ΜΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΚΟΛΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΥΣΠΕΨΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΕΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ,ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΑΙ,ΞΑΝΑΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΚΑΙ ΝΕΡΟ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ.ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΡΩ ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΤΡΟΦΗ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ;ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ;ΟΠΟΙΑ ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.........ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΡΩΝ

Θα πρέπει να εξετασθεί το μωρό από αλλεργιολόγο. Μπορεί το μωρό να έχει αλλεργία και σε κάποιες ακόμη τροφές. Πιο συνηθισμένη αλλεργία μετά από αυτή των γαλακτοκομικών είναι η αλλεργία στη γλουτένη (σιτάρι, κριθάρι, σίκαλη, βρώμη και όλα τα προϊόντα τους). Μπορεί το μωρό να έχει αλλεργία στο κοτόπουλο ή σε κάποια άλλη τροφή που είναι δύσκολο να την εντοπίσεις.

Τα τεστ που γίνονται σε αυτή την ηλικία για τις αλλεργία δεν είναι πολύ αξιόπιστα, μπορεί να βγουν ψευδώς αρνητικά, δηλαδή να υπάρχει αλλεργία και να μην ανιχνευθεί. Όμως αν ανιχνευθεί, τότε είναι σίγουρο ότι υπάρχει αλλεγία. Είναι το μόνο που μπορείς να κάνεις. Δεν υπάρχει δηλαδή κάποια εξέταση που να σου δείχνει με βεβαιότητα όλες τις τροφικές αλλεργίες του παιδιού.

Νομίζω ότι μπορείς να δοκιμάσεις να τρως όσπρια. Εκτός από τη σόγια που θεωρείται αλλεργιογόνος, τα υπολοιπα συνήθως δεν δημιουργούν πρόβλημα.

Εκτός από πατάτα, καρότο και κολοκύθι, μπορείς να τρως και μαρούλια, λάχανα, σπανάκι, ρόκα, πράσσο, κρεμμύδι, σκόρδο κλπ.

Από όσα τρως μόνο η γλουτένη είναι αρκετά ένοχη για τέτοια προβλήματα, ίσως να το δοκιμάσεις και πριν πας στον αλλεργιολόγο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...