Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

γεια σας ξανα και απο μενα.Κατ αρχην θελω να σας ευχαριστησω ολες για το ενδιαφερον που μου δειξατε. η αληθεια ειναι οτι εξαφανιστηκα γιατι απλως ημουν κομματια. οντως την προηγουμενη παρασκευη σταματησα το θηλασμο και ξεκινησα το neocate. Απο χθες ομως ξαναξεκινησα το θηλασμο, αφου ο μικρος εμεινε 5 μερες με ξενο.(το τι γαλα εβγαλα και πεταξα δεν περιγραφεται...λιτρα).Ηθελα να ακολουθησω τις οδηγιες του γιατρου και ας ηταν κοντρα στο ενστικτο μου.....τωρα, μετα απο δικη του προταση το ξαναξεκινησα (δε σταματησα βεβαια τη διαιτα αυτες τις ημερες)Για την ωρα τα κακα του ειναι καθαρα. θα δουμε βεβαια ως ποτε, περιμενουμε και καποια rast που εχουμε κανει... και παλι σας ευχαριστω ολες πολυ.

WEW9p3.png

gZ5Xp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ν. polina δεν μπορω να σου απαντησω στο ερωτημα σου για την υπερπαραγωγη. Ελπιζω να σου απαντησουν καποιες μαμαδες που ξερουν. Περαστικα στο μωρακι σου.

Babylove ευχαριστω για τις πληροφοριες. θΑ κοιταξω μηπως βρω κατι που μπορω να φαω σε αυτα που εγραψες.

Κοριτσια συγνωμη που βγαινω απο το θεμα μας αλλα θελω να σας ρωτησω μηπως καποια απο εσας δουλευει στο δημοσιο? Εγω δουλευω στο δημοσιο και τωρα εχω την 9μηνη αδεια αλλα σε 2μηνες τελειωνει. Ξερετε αν μπορω να παρω αδεια ανευ αποδοχων για καποιους μηνες? Πως να παω για δουλεια αφου ειμαι ενα ρακος απο την διαιτα?

Αν εισαι μονιμος δημοσιος υπαλληλος δικαιουσαι μεχρι το παιδι να παει 6 ετων αδεια ανευ αποδοχων εως 2 χρονια, είτε διακοπτομενα ειτε συνεχομενα (απο ενα μηνα το λιγοτερο όμως) χωρις να παρεις εγκριση απο κανενα, κανεις την αιτηση και αμεσως εγκρινεται

WEW9p3.png

gZ5Xp3.png

sagia σε ευχαριστω για την πληροφορια για την αδεια. Χαρηκα που ξεκινησες να θηλαζεις παλι και γνωμη μου ειναι να μην το σταματησεις παλι. Επρεπε το γαλα που εβγαζες να μην το πεταγες αλλα να το εβαζες στην καταψυξη. Σε ψυγειο με ξεχωριστη πορτα καταψυξης το μητρικο γαλα διατηρειται για 4 μηνες. Ειναι κριμα να πεταμε ενα τοσο πολυτιμο αγαθο , οπως ειναι το μητρικο γαλα.

Αfrodite τι εννοεις οταν λες nonIge αλλεργιες? Πως μπορω να ξερω αν και οι δικες μας αλλεργιες ειναι nonIge? Eχουμε κανει αλλεργιολογικο ελεγχο αλλα η αλλεργιολογος δεν μας εξηγησε κατι τετοιο.

Γεια σας! Θελω και εγω την βοηθεια οσων γνωριζουν σχετικα με την υποθεσουλα μου!

Το μωρακι μου ειναι 1,5 μηνων, πριν μια βδομαδα ακριβως νομιζω οτι κρυωσε λιγο. Ειχε μυξουλες και μαλλον κ πονακια. απο τοτε αρχισαν τα κακα του να μην εχουν σπορακια. Ειναι γενικα σε διαφορους "χρωματισμους", στην αρχη πρασινα και τις τελευταιες μερες κιτρινα ή κιτρινοπρασινα. Θηλαζω αποτοτε που γεννηθηκε, αλλα τις τελευταιες 2 μερες λες και εχω στερεψει...Το μεσημερι δεν μπορεσα να το χορτασω και του εδωσα ξενο γαλα. Δεν ξερω ουτε για τα κακα τινα πω, ουτε για το γαλα που μειωνεται. Πηρα την παιδιατρο να της πω για τα κακα αλλα μου ειπε να μην αναλώνομαι σε τετοια πραγματα και να την παρω αν το παιδι εχει πυρετο ή βηχει..Ηθελα να τη ρωτησω τι μπορω να κανω με τον θηλασμο αλλα..με ακυρωσε! Ειδικα για το θηλασμο πεστγε μου κατι γιατι διαβαζω στα ποστ οτι οταν υπαρχει ζητηση υπαρχει και προσφορα αλλα με μενα δεν ξερω τι εχει γινει, παρα τη ζητηση που υπαρχει...Το πηρα και πολυ βαρια με το γαλα..πολυ κλαμα! Συγνωμη για οοοοολο αυτο το κειμενο...

Διαφημίσεις

Γεια σας! Θελω και εγω την βοηθεια οσων γνωριζουν σχετικα με την υποθεσουλα μου!

Το μωρακι μου ειναι 1,5 μηνων, πριν μια βδομαδα ακριβως νομιζω οτι κρυωσε λιγο. Ειχε μυξουλες και μαλλον κ πονακια. απο τοτε αρχισαν τα κακα του να μην εχουν σπορακια. Ειναι γενικα σε διαφορους "χρωματισμους", στην αρχη πρασινα και τις τελευταιες μερες κιτρινα ή κιτρινοπρασινα. Θηλαζω αποτοτε που γεννηθηκε, αλλα τις τελευταιες 2 μερες λες και εχω στερεψει...Το μεσημερι δεν μπορεσα να το χορτασω και του εδωσα ξενο γαλα. Δεν ξερω ουτε για τα κακα τινα πω, ουτε για το γαλα που μειωνεται. Πηρα την παιδιατρο να της πω για τα κακα αλλα μου ειπε να μην αναλώνομαι σε τετοια πραγματα και να την παρω αν το παιδι εχει πυρετο ή βηχει..Ηθελα να τη ρωτησω τι μπορω να κανω με τον θηλασμο αλλα..με ακυρωσε! Ειδικα για το θηλασμο πεστγε μου κατι γιατι διαβαζω στα ποστ οτι οταν υπαρχει ζητηση υπαρχει και προσφορα αλλα με μενα δεν ξερω τι εχει γινει, παρα τη ζητηση που υπαρχει...Το πηρα και πολυ βαρια με το γαλα..πολυ κλαμα! Συγνωμη για οοοοολο αυτο το κειμενο...

dzk με το θηλασμο καλα το ειπες. ειναι θεμα προσφορας, ζητησης. Μονο που το στηθος σου θελει λιγο χρονο για να παραγει το περισσοτερο γαλα που ζηταει το μωρο. Συνηθως γυρω στους 2 μηνεσ τα μωρα περνουν μια φαση ραγδαιας αναπτυξης. Πρεπει να βαζεις το μωρο να θηλαζει και οχι να δινεις ξενο γαλα, γιατι ετσι αντι να αυξησεις την παραγωγη του γαλακτος θα την μειωσεις. Το πολυ σε μια εβδομαδα το στηθος σου θα παραγει το γαλα που χρειαζεται το μωρο σου.

Οσον αφορα τα κακα του κοιτα λιγο στη σελιδα 41 που η ν.polina εχει βρει ενα μηνυμα της aglaia , μηπως και βοηθηθεις. Την παιδιατρο σου μαλλον πρεπει να την αλλαξεις. Δεν ηταν απαντηση αυτη που σου εδωσε. Το πιο απλο που επρεπε να σου πει ηταν να κανεις μια καλλιεργεια ουρων, για να μην σου πω για αλλεργια στο αγελαδινο γαλα , που μπορει να μην εχει ιδεα. Τον παιδιατρο δεν τον εχουμε μονο για το βηχα και το πυρετο.

ευχαριστω πολυ για την απαντηση! Αν ειναι ετσι με θηλασμο το μωρο τι θα το κανω;Τις 2 προηγουμενες μερες που δεν ετρωγε καλα ουτε κοιμοταν ουτε χαλαρωνε! μονο γκρινιαζε! Λες να περιμενω;; Τα κακα μας εξακολουθουν το ιδιο. Μαλλον θα το κοιταξω και με αλλον γιατρο αφου μπορει να ειναι τοσο σοβαρο...

συγνωμη που επιμενω αλλα το αιματακι μας συνεχιζεται....μιλησα με συμβουλο θηλασμου απο το τηλεφωνο(μενω επαρχια)αλλα δυστυχως δεν ηξερε να με ενημερωσει για την περιπτωση που η υπερπαραγωγη μπορει να προκαλεσει αιμα στα κακακια,μου ειπε μονο να αποκλεισω καποιες ομαδες τροφιμων και να μην ανησυχω γιατι εχουμε πολυ καλο βαρος(κοντευει 5 μηνων και ειναι πανω απο 8.200!!!!)

εδω και 10 μερες λοιπον εχω κοψει ακομα και την γλουτενη,δεν τρωω καμια αλλεργιογονο τροφη,ουτε συσκευασμενα τροφιμα,ουτε μελι,και του δινω να θηλασει 2 φορες απο το ιδιο στηθος...και βελτιωση δεν εχω δει.ειναι ακομα νωρις???ουτε εχουν κιτρινισει εντελως τα κακακια μας,ουτε το αιμα σταματησε...δεν περιμενα βεβαια να γινει αμεσως,αλλα ποτε θα πρεπει να αρχισω να ανησυχω???μηπως κανω κατι λαθος?

fBaep3.png

uwK7p3.png

συγνωμη που επιμενω αλλα το αιματακι μας συνεχιζεται....μιλησα με συμβουλο θηλασμου απο το τηλεφωνο(μενω επαρχια)αλλα δυστυχως δεν ηξερε να με ενημερωσει για την περιπτωση που η υπερπαραγωγη μπορει να προκαλεσει αιμα στα κακακια,μου ειπε μονο να αποκλεισω καποιες ομαδες τροφιμων και να μην ανησυχω γιατι εχουμε πολυ καλο βαρος(κοντευει 5 μηνων και ειναι πανω απο 8.200!!!!)

εδω και 10 μερες λοιπον εχω κοψει ακομα και την γλουτενη,δεν τρωω καμια αλλεργιογονο τροφη,ουτε συσκευασμενα τροφιμα,ουτε μελι,και του δινω να θηλασει 2 φορες απο το ιδιο στηθος...και βελτιωση δεν εχω δει.ειναι ακομα νωρις???ουτε εχουν κιτρινισει εντελως τα κακακια μας,ουτε το αιμα σταματησε...δεν περιμενα βεβαια να γινει αμεσως,αλλα ποτε θα πρεπει να αρχισω να ανησυχω???μηπως κανω κατι λαθος?

αχ μακαρι να ηξερα να σε βοηθησω v. polina....πάντως αν δεν ειναι μεγαλη ποσοτητα (δηλ. αν ειναι απλα 1-2 βλεννιτσες με ελαχιστο αιματακι) δεν ειναι πολυ ανησυχητικο...τωρα τι να σου πω..εγω τους τελευταιους 2 μηνες κανω λεπτομερειακη καταγραφη του τι τρωω και ακρη δεν εχω βγαλει...

WEW9p3.png

gZ5Xp3.png

ωραια...εχουμε μελλον δηλαδη.εγω δεν εχει νοημα να καταγραφω πια κατι,τρωω ελαχιστα πραγματα!περαστικα σας sagia...μακαρι τα παιδακια μας να το ξεπερασουνε συντομα.

fBaep3.png

uwK7p3.png

Διαφημίσεις

Και μένα το παιδί μου που είναι 4 μηνών εδώ και 2 μήνες εμφανίζει αίμα στα κακά του ,και επίσης ενω έχω κόψει σχεδόν τα πάντα άκρη δεν βγάζω...Επιπλέον το παιδί έχει και ΓΟΠ με αποτέλεσμα να μην έχει ούτε ικανοποιητικό βάρος...Πάντως η γαστρεντερολόγος στην περίπτωση μου ανησυχεί για το βάρος και όχι για το αίμα,,,Μόνο αν δω μισό κουταλάκι του γλυκου αίμα είπε είναι ανησυχητικο...Εφόσον polina το παιδί σου αναπτύσσεται καλά στη θέση σου θα συνέχιζα τη δίαιτα και δεν θα ανησυχούσα ...

H υπερπαραγωγή μπορεί να προκαλέσει αίμα στα κακά, πράσινα κακά που μπορεί να έχουν και αφρό.

Οι 10 μέρες είναι λίγες, ειδικά για τα γαλακτοκομικά χρειάζεται τουλάχιστον ένας μήνας για να μην υπάρχει πια πρωτεΐνη αγελαδινού γάλακος στο μωρό και χρειάζεται επιπλέον χρόνος για να επουλωθεί το έντερο.

Ο χρόνος που χρειάζεται να επουλωθεί το έντερο εξαρτάται από την έκταση της βλάβης.

H υπερπαραγωγή μπορεί να προκαλέσει αίμα στα κακά, πράσινα κακά που μπορεί να έχουν και αφρό.

Οι 10 μέρες είναι λίγες, ειδικά για τα γαλακτοκομικά χρειάζεται τουλάχιστον ένας μήνας για να μην υπάρχει πια πρωτεΐνη αγελαδινού γάλακος στο μωρό και χρειάζεται επιπλέον χρόνος για να επουλωθεί το έντερο.

Ο χρόνος που χρειάζεται να επουλωθεί το έντερο εξαρτάται από την έκταση της βλάβης.

ευχαριστω για την απαντηση...

τα γαλακτοκομικα τα εχω κοψει εδω και μηνες,τις τελευταιες 10 μερες εκοψα και την γλουτενη,αφου εκοβα σταδιακα ολες τις αλλεργιογονες τροφες εδω και 2,5 μηνες...το αιμα δεν ηταν ποτε ποσοτητα,μικρες κουκιδιτσες και καποιες φορες ΛΙΓΟ περισσοτερο.

να σε ζαλισω λιγακι με τις ερωτησεις μου....

εαν οφειλεται τελικα στην υπερπαραγωγη,πως θα το καταλαβω?

ποτε να σταματησω να του δινω 2 φορες απο το ιδιο στηθος?

υπαρχει περιπτωση να κανω ζημια στην παραγωγη μου?

fBaep3.png

uwK7p3.png

Το αίμα είναι κακό όταν είναι σε σημαντική ποσότητα γιατί προκαλεί αναιμία. Αν η ποσότητα είναι μικρή, είναι μια ένδειξη για να κάνουμε κάτι.

Αν νομίζεις ότι είναι αλλεργία και όχι υπερπαραγωγή, μπορεί να δοκιμάσεις και τα αλλεργικά τεστ που ίσως να μην τα ανιχνεύσουν όλα, αλλά τουλάχιστον θα έχεις κάτι για να πορευτείς.

Διαφημίσεις

τα κακα μας ειναι πρασινα.

γι'αυτο και πηγε το μυαλο μου στην υπερπαραγωγη,ενω οι παιδιατροι φυσικα μου μιλησαν μονο για αλλεργια(η μια μου ειπε να του βαζω κρεμα για το συγκαμα και θα περασει!!!!)

το προβλημα μου ειναι οτι τωρα τα εφαρμοζω και τα δυο ταυτοχρονα-διαιτα και 2 φορες το ιδιο στηθος.

μπορει απο το γεγονος οτι ειναι πρασινα να ειναι ξεκαθαρα θεμα υπερπαραγωγης?(αρα ειμαι και σε λαθος τοπικ?)

αν συνεχισω κι τα δυο πως θα βγαλω ακρη για το τι φταιει τελικα?

χιλια συγνωμη για την επιμονη μου,ελπιζω τουλαχιστον με τις τοσες ερωτησεις μου να βοηθηθουν και αλλες μανουλες....

fBaep3.png

uwK7p3.png

Φυσικά και μπορεί να είναι πράσινα μόνο από υπερπαραγωγή!

Συνεχίζεις ταυτόχρονα και μεγαλώνεις ακόμη περισσότερο το χρονικό διάστημα μεταξύ των αλλαγών του στήθους. Δοκίμασε να θηλάσεις 3 φορές από το ίδιο στήθος μήπως και αρχίσεις να βλέπεις αλλαγές στο χρώμα. Το ξέρω ότι μπορεί να φαίνεται υπερβολικό αλλά μερικές φορές είναι απαραίτητο.

Τα ξαναλέμε!

θα το δοκιμασω...ελπιζω να δω αλλαγη με αυτον τον τροπο.αν και φοβαμαι μην κανω κατι λαθος και ρισκαρω την παραγωγη μου...

ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες!!!

θα επανελθω οταν εχω καποια εξελιξη...

κουραγιο και στις υπλοιπες μανουλες,και υπομονη!

τα ξαναλεμε...

fBaep3.png

uwK7p3.png

έχω ένα κοριτσάκι 5μιση μηνώ και θηλάζω αποκλειστικά μόνο. 2μηνών έκανε πρώτη φορά αίμα στα κακά. το αίμα ήταν σαν μικρά στίγματα. η παιδίατρος μου είπε να ελατώσω τα γαλακτομικά αρχικά. εγώ έκοψα τελείως απο τότε την φέτα και το φρέσκο γάλα γιατί ένιωθα να με πειράζουν και μένα. το μωρό συνέχισε το αίμα αλλά αραιά και που. κάποιες φορές μετά από δυσκοιλιότητα κάποιες φορές με πράσινα κακά. πράσινα κακά βλεπώ συχνά. η παιδίατρος μου είπε να μην΄δώσω σημασία και οτι ειναι μάλλον ραγάδα στον πρωκτό και να μην ανυσηχω και ξεκινησαμε με νουνου βανίλια πριν δέκα μέρες. στις 7μέρες ενώ την έτρωγε κανονικά άρχισε να την αηδιάζει. δεν την πιεσα καθολου όσο ήθελε και ΄την επομενη της δινω nutricia μήπως δεν της άρεσε η γεύση της νουνου. όσο έπαιρνε νουνού δεν ειδα αιμα στα κακά αλλά παρα πολλά αέρια στον βραδυνο της υπνο, διαροια κίτρινη όταν ξυπναγε και μετά όλα κανονικά. με που δοκιμάζει νουτριτσια σε δεκα λεπτα βγάζει καντίλες στο προσωπο παράλληλα πείναγε την θηλάζω μιλάω με παιδίατρο συνεχίζουν οι κοκκινιλες γύρω από τον λαιμό της κάνει πολύ μεγάλο εμετό και της δίνω αταραξ 1,5cc. με τον εμετό καλυτερεύει και με το αταραξ φεύγουν οι κοκκινιλες μετά από 20 λεπτά. σήμερα πήγα στο παίδων, καναμε τεστ στο χερι με τσιμπηματα, βγήκε αλλεργική στο γάλα και μου ειπαν: να κοψω εγώ τελείως τα γαλακτομικα και παράγωγα, να συνεχισω οπωσδηποτε το θηλασμό εώς 15μηνών σίγουρα, να φάει nestle sinlac. επίσης σήμερα μας είπαν και καναμε mayer κοπράνων και βγήκε θετική. επισης την τελευταία βδομάδα βλέπω τουλάχιστον μια φορά την ημέρα πράσινα κακά που της περισσότερες φορές συνοδεύονται απο βλένα αίμα.

σημειώσεις: στο νοσοκομείο μόλις γεννήθηκε της είχαν δώσει μπουκαλάκι γάλα κρυφά γιατί έκλαιγε και το είχε κάνει εμετό(κίτρινο) έπαθε αφυδατωση έκανε δέκατα, υπέγραψα χαρτί και την πήρα 24ώρες δίπλα μου (πήρε 120γρ σε μια μερα και φύγαμε από το νοσοκομείο 20γρ παραπάνω από΄ότι γεννήθηκε). 40 ημερών έκανε στοματιτιδα. 2μηνών σπιθουράκια στο σώμα που καταπολεμισαμε με κρέμα βρώμης. τίποτα άλλο σε εξάνθημα.

ποια είναι η γνώμη σας, ακολουθώ την σωστή σειρά κατά εσάς? η παιδίατρος δεν θα έπρεπε να με είχε συμβουλέψει νωρίτερα? πρέπει να συμβουλευτώ και κάποιον άλλο γιατρό? να κάνω κάτι άλλο?

σας ευχαριστώ.

έχω ένα κοριτσάκι 5μιση μηνώ και θηλάζω αποκλειστικά μόνο. 2μηνών έκανε πρώτη φορά αίμα στα κακά. το αίμα ήταν σαν μικρά στίγματα. η παιδίατρος μου είπε να ελατώσω τα γαλακτομικά αρχικά. εγώ έκοψα τελείως απο τότε την φέτα και το φρέσκο γάλα γιατί ένιωθα να με πειράζουν και μένα. το μωρό συνέχισε το αίμα αλλά αραιά και που. κάποιες φορές μετά από δυσκοιλιότητα κάποιες φορές με πράσινα κακά. πράσινα κακά βλεπώ συχνά. η παιδίατρος μου είπε να μην΄δώσω σημασία και οτι ειναι μάλλον ραγάδα στον πρωκτό και να μην ανυσηχω και ξεκινησαμε με νουνου βανίλια πριν δέκα μέρες. στις 7μέρες ενώ την έτρωγε κανονικά άρχισε να την αηδιάζει. δεν την πιεσα καθολου όσο ήθελε και ΄την επομενη της δινω nutricia μήπως δεν της άρεσε η γεύση της νουνου. όσο έπαιρνε νουνού δεν ειδα αιμα στα κακά αλλά παρα πολλά αέρια στον βραδυνο της υπνο, διαροια κίτρινη όταν ξυπναγε και μετά όλα κανονικά. με που δοκιμάζει νουτριτσια σε δεκα λεπτα βγάζει καντίλες στο προσωπο παράλληλα πείναγε την θηλάζω μιλάω με παιδίατρο συνεχίζουν οι κοκκινιλες γύρω από τον λαιμό της κάνει πολύ μεγάλο εμετό και της δίνω αταραξ 1,5cc. με τον εμετό καλυτερεύει και με το αταραξ φεύγουν οι κοκκινιλες μετά από 20 λεπτά. σήμερα πήγα στο παίδων, καναμε τεστ στο χερι με τσιμπηματα, βγήκε αλλεργική στο γάλα και μου ειπαν: να κοψω εγώ τελείως τα γαλακτομικα και παράγωγα, να συνεχισω οπωσδηποτε το θηλασμό εώς 15μηνών σίγουρα, να φάει nestle sinlac. επίσης σήμερα μας είπαν και καναμε mayer κοπράνων και βγήκε θετική. επισης την τελευταία βδομάδα βλέπω τουλάχιστον μια φορά την ημέρα πράσινα κακά που της περισσότερες φορές συνοδεύονται απο βλένα αίμα.

σημειώσεις: στο νοσοκομείο μόλις γεννήθηκε της είχαν δώσει μπουκαλάκι γάλα κρυφά γιατί έκλαιγε και το είχε κάνει εμετό(κίτρινο) έπαθε αφυδατωση έκανε δέκατα, υπέγραψα χαρτί και την πήρα 24ώρες δίπλα μου (πήρε 120γρ σε μια μερα και φύγαμε από το νοσοκομείο 20γρ παραπάνω από΄ότι γεννήθηκε). 40 ημερών έκανε στοματιτιδα. 2μηνών σπιθουράκια στο σώμα που καταπολεμισαμε με κρέμα βρώμης. τίποτα άλλο σε εξάνθημα.

ποια είναι η γνώμη σας, ακολουθώ την σωστή σειρά κατά εσάς? η παιδίατρος δεν θα έπρεπε να με είχε συμβουλέψει νωρίτερα? πρέπει να συμβουλευτώ και κάποιον άλλο γιατρό? να κάνω κάτι άλλο?

σας ευχαριστώ.

Λυπάμαι πολύ. Η παιδίατρος, εξέθεσε το μωρό σε κίνδυνο χωρίς λόγο. Η επίσημη τακτική είναι ότι στα μωρά που θηλάζουν δεν δίνουμε κανενός είδους αγελαδινό γάλα. Ελπίζω να καταλαβαίνεις το μέγεθος του κινδύνου στο οποίο εξέθεσε η παιδίατρος το μωρό σου προτρέποντάς του να του δώσεις ένα προϊόν που δεν είναι καθόλου απαραίτητο στη διατροφή του και ισοδυναμεί με junk food.

Είναι απαράδεκτο που ένας γιατρός προτείνει τέτοιου είδους διατροφή για τα μωρά. Πουθενά δεν έχει δημοσιευτεί ότι αυτές οι τροφές είναι, καθ'οιονδήποτε τρόπο, απαραίτητες για τη διατροφή του μωρού. Το μωρό πρέπει να ξεκινά και να συνεχίζει μόνο με φυσικές τροφές: Φρούτα, λαχανικά, κρέας. Δεν υπάρχει καμία επίσημη οδηγία από κανέναν φορέα που να συστήνει τροφές κουτιού.

Να μη δώσεις ούτε τη Nestle sinlac, το μωρό σου δεν χρειάζεται τέτοιου είδους τροφές.

Η παιδίατρος δεν ενδιαφέρεται για την υγεία του μωρού σου και γι αυτό ελαφρά τη καρδία σου σύστησε μια διατροφή από την οποία μόνο η ίδια έχει κέρδος.

Λενα, καλα τα κανεις τωρα, μακρια απο γαλακτοκομικα κ συ κ η μικρη!

Και η πρωτη κρεμα μπορει να την πειραζε μετα απο τις εφτα μερες, δεν ειναι αναγκη να αντιδρασει αμεσως. Και ισως κ οι κοκκινιλες να φευγανε χωρις το αταραξ...

Τη σινλακ καλυτερα να την αποφυγεις, πολλα παιδακια εχουν αντιδρασει ασχημα κ σε αυτη. Καλυτερα οι φυσικες τροφες οπως ειπε κ η Αγλαία.

Η παιδιατρος σου (οπως οι πλειοψηφια τους) δεν πολυξερει απο αλλεργιες. Αν θες να δεις παιδογαστρεντερολογο, αλλα δε νομιζω να σου πει κατι καλυτερο απο αυτο που σου ειπαν στον παιδων. αν σε ενδιαφερει, ισως καποιος ομοιοπαθητικος να βοηθουσε!

υπομονη και περαστικα. μην αγχωνεσε, θα περασει!

GwASp3.png

σας ευχαριστώ.

Πολλές από εμάς έχον παιδιά με αλλεργία στο ξένο γάλα. Μην πανικοβάλλεσαι. Θήλαζε όσο μπορείς περισσότερο, αφαίρεσε καταρχήν τα γαλακτοκομικά και μοσχάρι από τη διατροφή σου και παρατήρησε τις αλλαγές στις κενώσεις του μωρού. Να έχεις υπομονή. Μπορεί να πάρει μηνες. Σιγά σιγά θα δεις τι την πειράζει από όσα εσύ τρως και θα τα κόψεις από τη δική σου διατροφή. Σε εμένα πήρε 4 μήνες για να καθαρίσει. Μην δώσεις την Sinlac. Έχω ακούσει ότι πειράζει πολλά παιδιά με αλλεργία.Υπάρχουν βιολογικές κρέμες χωρίς γάλα. Εμείς ξεκινησαμε με το κεχρί της Holle με νερό, αλλά μπορείς να το κάνεις και με δικό σου γάλα. Αρχίσαμε κρέμες στους 7,5 μήνες. Μέχρι τουλάχιστον τους 6 μήνες ένα παιδί που θηλάζει και αναπτύσσεται κανονικά δεν έχει ανάγκη από "αγελαδοαλευρόνερα". Ο θηλασμός καλύπτει τις ανάγκες του (και ας με διορθώσει η Αγλαϊα αν κάνω λάθος.) Όσον αφορά σους παιδιάτρους δεν μπορούν όλοι να διαχειριστούν αλλεργίες σε παιδιά που θηλάζουν. Σε ποια πόλη βρίσκεσαι; Υπάρχει εκεί παιδίατρος- σύμβουλος θηλασμού;

.pngy3DLp3.png

lena περαστικα στο μωρακι σου και υπομονη και κουραγιο σε σενα. Και εγω τα ιδια θα σου πω με αυτα που σου ειπε η aglaia και η προηγουμενες μαμαδες. Ξεκινα στερεες τροφες μετα τους 6 μηνες για να περιορισεις αλλεργιες και σε αλλες τροφες εκτος το γαλα. Θηλασε οσο περισσοτερο μπορεις και προσεχε τη διατροφη σου. Προσεχε τα κρυμμενα γαλακτοκομικα που υπαρχουν σε τροφες που δεν μπορεις να φανταστεις[ψωμι του τοστ, αλλαντικα, βιταμ κ.λ.π]. Μην δινεις κρεμες του εμποριου οπως σου ειπε η aglaia.

Θα αργησει να περασει αλλα ολα θα πανε καλα

και πάλι σας ευχαριστώ. είμαι στην αθήνα, δυτικά προάστεια. με σύμβουλο θηλασμού μόνο ότι άρθρα έχω δει απο την αγλαιά και με μια σύμβουλο στο ιασώ που είναι υπερ του θηλασμού και μου φαίνεται να έχει γνώσεις. η mayer κοπράνων που βγήκε θετική είναι καλό? συμβαδίζει με την διάγνωση αλλεργία στο αγγελαδινό γάλα? γιατί το γιατρό στο παίδων θα τον βρω τώρα την τρίτη.

παρόλο που την αγόρασα, δεν της έδωσα και ούτε θα της δώσω γιατί τέτοιο ένστικτο είχα και εσείς με ενθαρύννατε σε αυτή την απόφαση. εξάλλου μόνο από το γάλα μου το κοριτσάκι μου δεν έχει ούτε μύξα, και οι τελευταίες μετρήσεις 5μηνών ήταν 67πόντους, 8000κιλά με καμπύλη στο 95 και 97αντίστοιχα. και ούτε απο πάνες να κοιτάξω ήξερα ούτε τίποτα απολύτων, θήλασα από τύχη, απλά όποτε έκλαιγε, ποναγε, πείναγε την θήλαζα και όλοι λέγανε πως δεν της φτάνει κλπ κλπ. ο καλύτερος γιατρός τελικά είναι η ίδια η μάνα και το ένστικτό της. σπλάχνο απ'τα σπλάχνα μου. το μεγαλύτερο θαύμα..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...