Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

magda30 το μωρο σου θηλαζει στις 22:00 και κοιμαται μεχρι τις 5:00? εισαι τυχερη που κοιμασαι τοσες ωρες. Οταν λες οτι δινεις το φρουτο με το ρυζαλευρο τι ακριβως εννοεις? το φρουτο το βαζεις ωμο μεσα στο ρυζαλευρο και τι φρουτα δινεις?

Candy, η αλήθεια είναι ότι από τις 10 το βράδυ έως τις 9 το πρωί ξυπνάει μόνο μια φορά, κατά τις 5.00.Εβαζα ξυπνητήρι πιο παλιά και του έμεινε το 5.00!Για το φρούτο μου είπε η παιδογαστρεντερολόγος να του το δίνω μέσα στο ρυζάλευρο και πλέον το τρώει όλο!Επειδή εισάγαμε νέες τροφές κολλήσαμε στο μήλο, αλλά μου είπε πως δεν πειράζει.Ό,τι βιταμίνες είναι να πάρει θα τις πάρει και με το παραπάνω από το μήλο. Αλέθω το μήλο ωμό με λίγο ζεστό νεράκι και φτιάχνω το ρυζάλευρο και τα ανακατεύω.Στην αρχή τον ξένιζε η φρουτένια γεύση και γι αυτό την αύξησα σταδιακά!Στην αρχή μισό μήλο και τώρα ολόκληρο.Δεν ξαναέκανε ούτε μια φορά εμετό!Πλέον είμαστε πολύ καλά και ενώ τον προηγούμενο μήνα είχε πάρει μόνο 160 γρ., τώρα με το πρόγραμμα που μας έδωσε πήρε τα πάνω του!380 γρ. σε 20 μέρες!!Το φυστικουδάκι μου, ήθελε φαγητάκι!Του έχουμε αρχίσει και κατσικάκι και τρελαίνεται!!!Εγώ το απεχθάνομαι!Περαστικά κορίτσια στα μπεμπάκια μας και ψυχραιμία!Είναι κάτι που περνάει!Φιλιά!

Vd4Sp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πριν απο 2 μηνες πηγα σε γιατρο του παιδων Α. Κυριακου και μετα απο ενα μηνα νηστεια και flagyl κατεληξε σε διακοπη. επειτα πηγα σε καθηγητη του ιδιου νοσοκομειου και χθες μετα απο συνολικα 2,5 μηνες νηστεια κατεληξε σε οριστικη παυση. σημερα πηγαμε για εξετασεις αιματος ευτυχως ειναι οριακα εντος οριων ο αιματοκριτης αλλα τα ηωσινοφιλα ειναι 21...απο το πρωι ξεκινησα το neocate αλλα η κατασταση ειναι δραμα, δεν πινει με τιποτα. το δικο μου το στηθος κοντευει να εκραγει, βγαζω βγαζω με το θηλαστρο συνεχεια.Παρ ολα αυτα η νηστεια που εκανα ηταν πολυ αυστηρη δε εκλεψα ποτε, δε εφαγα τιποτα συσκευασμενο ή ετοιμο ακομα και το ψωμι μου το εφτιαχνα σε αρτοπαρασκευαστη...απο την κυριακη που εκοψα τη γλουτενη και απο τριτη εφαγα μονο κατσικι και οχι κοτοπουλο. Παρολαυτα, σημερα το μεσημερι αν και νηστικο, εβγαζε κομματια μεγαλα...κλαιω πραγματικα...για να μην πω πως πενθω ολη μερα..τοσο βιαιη παυση δεν την αντεχω...αλλα νομιζω πως δεν μπορω να κανω τιποτα αλλο για να βελτιωσω την κατασταση, επιασα πατο.

Είναι σα να ξαναζώ τον περσινό Μάιο. Έτσι η γαστρεντερολόγος που "μάχεται" ΔΗΘΕΝ υπερ του θηλασμού, επιχείρησε να μας τον κόψει και μου έδωσε το γάλα του σπόνσορά της: το Neocate. Αν δεν είχε βρεθεί η Αγλαία στο δρόμο μου θα είχα σταματήσει το θηλασμό. Εΰτυχώς δεν το έκανα κα το μωρό μου είνα καλά και σιγα σιγά σταμάτησε το αίμα

ΜΗΝ ΚΟΨΕΙΣ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ.!!!!!!!!!!!!!!!!!

Απλά να αγωνιστείς με δική σου δίαιτα να βρεις ό,τι ενοχλεί το μωρό σου.

Το δώρο στα αλλεργικά μωρά είναι το ΜΗΤΡΙΚΟ ΓΑΛΑ!!!!!!!!!!!

.pngy3DLp3.png

γεια σας κοριτσακια!

Ο μικρος μου, πριν δυο εβδομαδες περασε μια ιωση γαστρεντεριτιδας και ειχε διαρροια (καθε δεκα λεπτα, εκανε κακα τελειως υγρα). Ηταν σιγουρα ιωση γιατι κ ο αντρας μου ειχε διαρροια κ γω εμετεους για δυο μερες. Το κακο ειναι οτι του μικρου πειραχτηκε το συστημα κ συνεχιζει να κανει πολλες φορες κακα (ενω πριν εκανε το πολυ δυο φορες τη μερα). πηρε κατι ομοιοπαθητικα κ τουλαχιστον δεν ειναι υγρα πια, αλλα σιγουρα κατι παιχτηκε με την αλλεργια γιατι εβγαλε κ κατι εκξεματακια στο προσωποπου ειδικα μετα τον θηλασμο γινονται κατακοκκινα. Η γιατρος ειπε να περιμενουμε μερικες μερες. Να σημειωσω οτι δεν εφαγα τιποτα καινουργιο, αντιθετως εκοψα ολα τα αλλεργιογονα για λιγο παλι. βεβαια επειδη τωρα ξερω πολλες μη βλαβερες τροφες δε νιωθω κ καμια στερηση, εκτος απο το πρωινο που δε ξερω με τι να αντικαταστησω το ψωμι ή τα κουακερ (εκοψα κ τη γλουτενη).

Τζεν ή οποια αλλη ειχε κοψει τη γλουτενη, ειχατε φτιαξει εσυ ψωμι χωρις γλουτενη? Πηρα αλευρι απο φαγοπυρο κ ρυζαλευρο και εφτιαξα δυο φορες, τη μια με πατατα κ την αλλη χωρις, αλλα βγηκε μια αηδια (δυο για την ακριβεια). Μηπως δεν εχω καλες συνταγες?

Επισης καλαμποκι τρωγατε? Εγω στη Δαναη δεν ετρωγα αλλα μηπως δεν χρειαζεται να το κοψω?

GwASp3.png

Aφροδίτη εγώ καλαμπόκι έτρωγα (αλλά να σου πω την αλήθεια δεν ειναι κα κάτι που τρώω συχνά)

Ψωμί χωρίς γλουτένη ειχα αγοράσει απο βιολογικάδικα και ηταν τοσο αηδία που δεν ξανα αγόρασα (και πανάκριβο). Απλά το έκοψα εντελώς και ευτυχώς αυτην την καλή συνήθεια την έχω κρατήσει ακόμη. :P

gwggp2.png ISWTp2.png

Aφροδίτη εγώ καλαμπόκι έτρωγα (αλλά να σου πω την αλήθεια δεν ειναι κα κάτι που τρώω συχνά)

Ψωμί χωρίς γλουτένη ειχα αγοράσει απο βιολογικάδικα και ηταν τοσο αηδία που δεν ξανα αγόρασα (και πανάκριβο). Απλά το έκοψα εντελώς και ευτυχώς αυτην την καλή συνήθεια την έχω κρατήσει ακόμη. :P

ααα, οποτε να μη νιωσω ασχημα για τις μαγειρικες μου ικανότητες :);)!!! Με το καλαμποκαλευρο μπορουμε να κανουμε πολλα πραματα, απο παναρισματα, μεχρι σπανακοπιτα (πλαστό το λενε στη θεσσαλια) κ καλαμποκόψωμο. αχ, αντι να χασω κιλα, θα παρω μου φαινεται!

Λες και αυτα τα ζυμαρικα χωρις γλουτενη να ειναι επισης αηδια?

GwASp3.png

Διαφημίσεις

Γεια σου Afrodite,

σχετικά με τα αλεύρια γιατι δεν δοκιμάζεις αλεύρι από κινόα (δεν ξέρω πόσο καλό θα είναι), χαρουπάλευρο ή ρεβυθάλευρο. Επίσης υπάρχει και αλέυρι από ντίνκελ (Spelt) αλλά είναι περιορισμένης γλουτένης (όχι χωρίς γλουτένη). Ξέρω πως μερικοί άνθρωποι που είναι αλλεργικοί στο σιτάρι δεν έχουν πρόβλημα με το ντίνκελ (απλά το αναφέρω σαν πληροφορία).

Δοκίμασες να αντικαταστήσεις το ψωμί με ρυζογκοφρέτες? Ξέρω δεν έιναι το ίδιο γευστικές αλλά...

Εγώ το καλομπόκι το ειχα κόψει για πολλούς μήνες αλλά τώρα τελευταία άρχισα πάλι να τρώω κριτσίνια με αλέυρι καλαμποκιού και καρότο, γκοφρέτες καλαμποκιού και την μικρή δεν την πειράζουν. Αν μπορείς να φάς πάντως καλαμπόκι σίγουρα το καλαμποκάλευρο είναι πολύ καλύτερο από τα υπόλοιπα αλεύρια χωρίς γλουτένη.

ααα, οποτε να μη νιωσω ασχημα για τις μαγειρικες μου ικανότητες :);)!!! Με το καλαμποκαλευρο μπορουμε να κανουμε πολλα πραματα, απο παναρισματα, μεχρι σπανακοπιτα (πλαστό το λενε στη θεσσαλια) κ καλαμποκόψωμο. αχ, αντι να χασω κιλα, θα παρω μου φαινεται!

Λες και αυτα τα ζυμαρικα χωρις γλουτενη να ειναι επισης αηδια?

τα ζυμαρικά χωρις γλουτένη ειναι πολυ νόστιμα...αυτα όμως που ειναι απο ρύζι. Γιατι αυτα που ειναι απο καλαμπόκι δεν τρωγόντουσαν. Μου έχει μείνει και ένα σακουλακι απο πενες απο καλαμπόκι να στο δώσω αν θέλεις!:D

gwggp2.png ISWTp2.png

Καλησπερα!

Θα ηθελα τη γνωμη σας!!!

Η μπεμπα μου ειναι σχεδον 5 μηνων κ θηλαζει αποκλειστικα.

Οταν ηταν 3,5 μηνων εμφανισε εκζεματακι στο μετωπο κ στην παρεια του προσωπου.

Ο παιδιατρος μου ειπε να κοψω τα γαλακτοκομικα...Το εκανα..Σχεδον..Αφου "μπερδευτηκα":oops: κ ετρωγα βιταμ(με το σκεπτικο οτι το τρωνε στη νηστεια:oops:)...

Ταυτοχρονα εβαζα κρεμα της αντερμα.Τα πραγματα πηγαιναν καλυτερα ωσπου καποια στιγμη πριν 2 βδομαδες παρατηρησα εκζεματακι στο στερνο το οποιο εξαπλωνεται(εξαφανιζεται στην αρχικη θεση κ προχωραει ελαφρως αροστερα)..

Ο παιδιατρος συνεστισε να κοψω ολα τα αγελαδινα+αιγοπροβεια,αλλαντικα,ξηρ.καρπους(μεχρι κ κουβερτουρα),πορτοκαλι...

Εχω πολλες ερωτησεις-απο που να αρχισω!!!

-Να κοψω κ το μοσχαρι?μηπως ξεχασε να μου το πει??

-Πως μπορω να βεβαιωθω πως ολα ή καποια απο τα παραπανω πραγματι την πειραζουν??

-μεχρι ποτε πρεπει να κανω αυτη τη διατροφη αν πραγματι της προκαλει την αλλεργια???

_να απευθυνθω σε αλλεργιολογο για καποια τεστ ή να συνεχισω τρωγωντας "χαζα"?:P

Να σας πω οτι η μπεμπα παιρνει πολυ βαρος κ υψος(γεννηθηκε 3780-52 κ 4 μηνων ηταν 66,5 κ 8400!)

Επισης δεν εχω δει ποτε αιμα στα κακακια της ή πρασινα κακα(εκτος απο 1-2 φορες περιπου στον 2ο μηνα)

Συγνωμη για το μεγαλο ποστ...Δεν ξερω απο που να ξεκινησω να ψαχνω κ να μαθαινω!!!

Καμια πληροφορια-γνωμη?:(

zuQwp3.png

Γεια σου Afrodite,

σχετικά με τα αλεύρια γιατι δεν δοκιμάζεις αλεύρι από κινόα (δεν ξέρω πόσο καλό θα είναι), χαρουπάλευρο ή ρεβυθάλευρο. Επίσης υπάρχει και αλέυρι από ντίνκελ (Spelt) αλλά είναι περιορισμένης γλουτένης (όχι χωρίς γλουτένη). Ξέρω πως μερικοί άνθρωποι που είναι αλλεργικοί στο σιτάρι δεν έχουν πρόβλημα με το ντίνκελ (απλά το αναφέρω σαν πληροφορία).

Δοκίμασες να αντικαταστήσεις το ψωμί με ρυζογκοφρέτες? Ξέρω δεν έιναι το ίδιο γευστικές αλλά...

Εγώ το καλομπόκι το ειχα κόψει για πολλούς μήνες αλλά τώρα τελευταία άρχισα πάλι να τρώω κριτσίνια με αλέυρι καλαμποκιού και καρότο, γκοφρέτες καλαμποκιού και την μικρή δεν την πειράζουν. Αν μπορείς να φάς πάντως καλαμπόκι σίγουρα το καλαμποκάλευρο είναι πολύ καλύτερο από τα υπόλοιπα αλεύρια χωρίς γλουτένη.

το χαρουπαλευρο το χρησιμοποιω, αλλα αντι για κακαο. Εχει πολυ εντινη γευση για να το βαλω σε ψωμι. Ρεβυθαλευρο δε δοκιμασα. κινοα τρωω σε φαγητα, θα δοκιμασω το αλευρι του. Εχεις κανρι ψωμι με καποιο απο αυτα? Ειναι κανενααξιολογο. Γοιατιο εγω απο οτι καταλαβα, αν δεν εχει γλουτενη, ψωμι δε προκειται να δεσει... Δε βαριεσαι μια συνηθεια ειναι ολα...

Ρυζογκοφρετες τρωω, κ ειναι καλο υποκαταστατο (θυμαμαι οταν εκανα αποφη για τη κορη δεν ετρωγα ουτε ρυζι γιατι την πειραζε κ μου ειχε στοιχισει), αλλα δεν με ικανοποιουν, κατι μου λειει:rolleyes:

τα κριτσινια τα κανεις μονη σου? Αν ναι, θελω συνταγη!!!!

Τζεν θα δοκιμασω κ θα σου πω την κριτική μου!

GwASp3.png

Καλησπέρα! Η γαστρεντερολόγος μας έβαλε να κάνουμε εξετάσεις αίματος για PT, PTT ,INR.Επειδή το μωρό είναι μόλις 3 μηνων,μήπως ξέρει καμία μανούλα απο Θεσσαλονίκη κανένα μικροβιολογικό που να εξειδικεύτει σε λήψεις αίματος σε τόσο μικρά μωρά?

Διαφημίσεις

το χαρουπαλευρο το χρησιμοποιω, αλλα αντι για κακαο. Εχει πολυ εντινη γευση για να το βαλω σε ψωμι. Ρεβυθαλευρο δε δοκιμασα. κινοα τρωω σε φαγητα, θα δοκιμασω το αλευρι του. Εχεις κανρι ψωμι με καποιο απο αυτα? Ειναι κανενααξιολογο. Γοιατιο εγω απο οτι καταλαβα, αν δεν εχει γλουτενη, ψωμι δε προκειται να δεσει... Δε βαριεσαι μια συνηθεια ειναι ολα...

Ρυζογκοφρετες τρωω, κ ειναι καλο υποκαταστατο (θυμαμαι οταν εκανα αποφη για τη κορη δεν ετρωγα ουτε ρυζι γιατι την πειραζε κ μου ειχε στοιχισει), αλλα δεν με ικανοποιουν, κατι μου λειει:rolleyes:

Αφροδιτη νομιζω οτι και το καλαμποκι ειναι αρκετα αλλεργιογονο...εγω ειχα περασει μια εποχη που δεν ετρωγα καθολου δημητριακα,δεν ηξερα για τα κινοα και ολα αυτα.Ελπιζω να πανε ολα καλα.Περαστικα!

Σε ποια περιοχή είσαι;;Εγώ πήρα τηλ στο biolab στην Τούμπα και μόλις είπα ότι είναι για το παιδί μου με ρώτησαν πόσο είναι και μόλις είπα 7 μηνών μου είπε πως θα κλείσει ραντεβού με τη γιατρό, γιατί μόνο αυτή κάνει στα μικρά.Ηταν πάρα πολύ καλή, ούτε σημάδι ούτε τίποτα και είχε και έναν νεαρό του εργαστηρίου ο οποίος έκανε φατσούλες στο μπέμπη και του χαμογελούσε.Μια χαρά.Αν θες πες μου να σου στείλω το τηλ με pm

Vd4Sp3.png

Afrodite εγώ δεν έκοψα ποτέ τη γλουτένη από τη διατροφή μου (μπορώ να πω οτι τρέφομαι αποκλειστικά με αυτή), αλλα επειδή φτιάχνω ψωμί μόνη μου με αρτοπαρασκευαστή, έχει πολλές συνταγές για ψωμιά χωρις γλουτένη. Υπάρχουν ειδικά μίγματα αλεύρων χωρίς γλουτένη, και ειδική μαγιά. Κάποια από τα μίγματα αυτά μπορείς να τα αγοράσεις από φαρμακείο. Επίσης το αλεύρι ταπιόκας αναφέρεται στα άλευρα χωρίς γλουτένη. Τα ψωμιά χωρίς γλουτένη είναι δύσκολο να γίνουν αφράτα και ελαστικά όπως το ψωμί από αλεύρι σίτου. Επίσης το βιβλίο συναγών του αρτοπαρασκευαστή μου αναφέρει στα συστατικά και ξανθικό κόμι :?.

Αν θες κοίτα εδω:

http://www.radicio.com/forum/index.php?showtopic=4053

είναι η μια συνταγή του αρτοπαρασκευαστή.

Αν θες άλλες συνταγές (και αυτή με το αλεύρι ταπιόκας) μπορώ να στις γράψω.

Δυστυχώς δεν έχω συνταγή για τα κριτσίνια καρότου. Τα βρίσκω συσκευασμένα (έτσι τσεκάρω τα συστατικά) σε ένα συγκεκριμένο φούρνο (τραβέμαι στην άλλη άκρη της Αθήνας).

Καλησπερα!

Θα ηθελα τη γνωμη σας!!!

Η μπεμπα μου ειναι σχεδον 5 μηνων κ θηλαζει αποκλειστικα.

Οταν ηταν 3,5 μηνων εμφανισε εκζεματακι στο μετωπο κ στην παρεια του προσωπου.

Ο παιδιατρος μου ειπε να κοψω τα γαλακτοκομικα...Το εκανα..Σχεδον..Αφου "μπερδευτηκα" κ ετρωγα βιταμ(με το σκεπτικο οτι το τρωνε στη νηστεια)...

Ταυτοχρονα εβαζα κρεμα της αντερμα.Τα πραγματα πηγαιναν καλυτερα ωσπου καποια στιγμη πριν 2 βδομαδες παρατηρησα εκζεματακι στο στερνο το οποιο εξαπλωνεται(εξαφανιζεται στην αρχικη θεση κ προχωραει ελαφρως αροστερα)..

Ο παιδιατρος συνεστισε να κοψω ολα τα αγελαδινα+αιγοπροβεια,αλλαντικα,ξηρ.καρπους(μεχρι κ κουβερτουρα),πορτοκαλι...

Εχω πολλες ερωτησεις-απο που να αρχισω!!!

-Να κοψω κ το μοσχαρι?μηπως ξεχασε να μου το πει??

-Πως μπορω να βεβαιωθω πως ολα ή καποια απο τα παραπανω πραγματι την πειραζουν??

-μεχρι ποτε πρεπει να κανω αυτη τη διατροφη αν πραγματι της προκαλει την αλλεργια???

_να απευθυνθω σε αλλεργιολογο για καποια τεστ ή να συνεχισω τρωγωντας "χαζα"?

Να σας πω οτι η μπεμπα παιρνει πολυ βαρος κ υψος(γεννηθηκε 3780-52 κ 4 μηνων ηταν 66,5 κ 8400!)

Επισης δεν εχω δει ποτε αιμα στα κακακια της ή πρασινα κακα(εκτος απο 1-2 φορες περιπου στον 2ο μηνα)

Συγνωμη για το μεγαλο ποστ...Δεν ξερω απο που να ξεκινησω να ψαχνω κ να μαθαινω!!!

Γεια σου ananie

Να κοψω κ το μοσχαρι?μηπως ξεχασε να μου το πει??

Το μοσχάρι δεν χρειάζεται να το κόψεις από την αρχή. Κόβεις τα υπόλοιπα και αμά δεις οτι το μωρό δεν βελτιώνεται μετά από κάποιο καιρό τότε κόβεις και το μοσχάρι. Εγώ το μοσχάρι δεν το έκοψα ενώ από τα αγελάδινά απέχω σχεδόν 8 μήνες.

Πως μπορω να βεβαιωθω πως ολα ή καποια απο τα παραπανω πραγματι την πειραζουν??

Σε αυτή τη φάση δεν μπορείς να βεβαιωθείς απλά αφαιρείς από τη διατροφή σου τα αλλεργιογόνα για να βελτιωθεί το μωρό. Μετά από αρκετό καιρό και εφόσον το μωρό είναι κάλα για πολυ καιρό μπορείς να αρχίσεις να εισάγεις ξανά κάποια πράγματα στη διατροφή σου για να δεις αν θα αντιδράσει το μωρό. Το γαλακτοκομικά τα εισάγεις φυσικά τελευταία. Το πως δεν το γνωρίζω ακόμη, μάλλον με συμβουλή γιατρού.

μεχρι ποτε πρεπει να κανω αυτη τη διατροφη αν πραγματι της προκαλει την αλλεργια???

Για όσο καιρό την θηλάζεις μέχρι να ξεπεράσει την αλλεργία.

να απευθυνθω σε αλλεργιολογο για καποια τεστ ή να συνεχισω τρωγωντας "χαζα"?

Μπορείς να απευθυνθείς σε αλλεργιολόγο. Αλλά σηνήθως τα διάφορα τεστ δεν δείχνουν σε αυτή την ηλικία. Το πιο πιθανό είναι να βγουν ψευδώς αρνητικά.

Όταν λες να συνεχίσεις να τρως χαζά τι εννοείς?

Γενικά θέλει πολύ προσοχή η διατροφή σου αν θες να συνεχίσεις να θηλαζεις και να μην έχει πρόβλημα το μωρό. Πρέπει να προσέχεις τις τροφές που τρως για κρυμένα αλλεργιογόνα (π.χ μπισκότα που περιέχουν βούτυρο, γάλα, πολλές φορές σόγια).

Επίσης με παρατήρηση βρίσκεις μόνη σου τι πειράζει το μωρό και το αφαιρείς από τη διατροφή σου.

Εγώ για ένα εξάμηνο κατέγραφα καθημερινά τι έτρωγα και πως αντιδρούσε το μωρό σε αυτά. Έτσι έβγαλα πολλά πράγματα από τη διατροφή μου αλλα το μωρό βελτιώθηκε πάρα πολύ.

Και μένα η κόρη μου έπερνε κανονικότατα βάρος και ύψος και είχε αίμα στα κακά της. Η καλή ανάπτυξη του μωρού δεν αποκλείει την αλλεργία.

Διαφημίσεις

Afrodite εγώ δεν έκοψα ποτέ τη γλουτένη από τη διατροφή μου (μπορώ να πω οτι τρέφομαι αποκλειστικά με αυτή), αλλα επειδή φτιάχνω ψωμί μόνη μου με αρτοπαρασκευαστή, έχει πολλές συνταγές για ψωμιά χωρις γλουτένη. Υπάρχουν ειδικά μίγματα αλεύρων χωρίς γλουτένη, και ειδική μαγιά. Κάποια από τα μίγματα αυτά μπορείς να τα αγοράσεις από φαρμακείο. Επίσης το αλεύρι ταπιόκας αναφέρεται στα άλευρα χωρίς γλουτένη. Τα ψωμιά χωρίς γλουτένη είναι δύσκολο να γίνουν αφράτα και ελαστικά όπως το ψωμί από αλεύρι σίτου. Επίσης το βιβλίο συναγών του αρτοπαρασκευαστή μου αναφέρει στα συστατικά και ξανθικό κόμι :?.

Αν θες κοίτα εδω:

http://www.radicio.com/forum/index.php?showtopic=4053

είναι η μια συνταγή του αρτοπαρασκευαστή.

Αν θες άλλες συνταγές (και αυτή με το αλεύρι ταπιόκας) μπορώ να στις γράψω.

Δυστυχώς δεν έχω συνταγή για τα κριτσίνια καρότου. Τα βρίσκω συσκευασμένα (έτσι τσεκάρω τα συστατικά) σε ένα συγκεκριμένο φούρνο (τραβέμαι στην άλλη άκρη της Αθήνας).

Για πες που ειναι αυτη η ακρη της αθηνας μπας κ τα παρω κ γω ετοιμα, γιατι με τις συνταγες απογοητευτηκα!!!:)

Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες, παντως. Θα κατσω λίγο χωρις ψωμι κ αμα δω οτι ζοριστω, θα σου ζητησω τις συνταγες!

GwASp3.png

Βabylove σ'ευχαριστω για την απαντηση!

"Χαζα" χαρακτηρισα χαριτολογωντας τα φαγητα χωρις τυρι,τα γλυκα κουταλιου κλπ!!:P:p

Επισης ειπες στο τελος για την αναπτυξη που δεν εχει να κανει απαραιτητα με την υπαρξη ή οχι αλλεργιας...

Η υπαρξη αιματος στα κακακια?

Ξαναλεω πως η δικια μου δεν ειχε ποτε αιματακι!Να υποθεσω πως ειναι ηπιας μορφης??ή καλυτερα να μην κανω υποθεσεις!?:P

(προσπαθω να κατανοησω καποια πραγματα γι'αυτο ισως κανω κουτες ερωτησεις!)

Κ μια τελευταια ερωτηση!Ποσες μερες αφου φας κατι εβλεπες αν πειραζει η οχι την μικρη σου???

Πχ εφαγα μοσχαρι 2 μερες στη σειρα κ δεν παρουσιασε καμια αρνητικη μεταβολη το εκζεμα για 4 μερες τωρα...

Οποτε???Δεν την ενοχλει????

αν ναι, αυτο μπορει να αλλαξει στην πορεια???

Ευχαριστω κ παλι!:)

zuQwp3.png

BABYLOVE σε ευχαριστω για το πμ που μου εστειλες για την παναγιωτου. δεν εχω προλαβει να σου στειλω απαντηση. Θελω και εγω το φουρνο που παιρνεις τα κριτσινια, αν και εγω δεν τρωω ουτε γλουτενη, ουτε καλαμποκι γιατι ο μπεμπης ειναι αλλεργικος και στα δυο. Αντι για ψωμι τρωω ρυζογκοφρετες. Εχω βρει αλευρι απο κεχρι αλλα δεν εχω επιχειρησει να το φτιαξω. Υπαρχει μαγια χωρις γλουτενη? Τα μιγματα αλευρων χωρις γλουτενη τα εχουν στα φαρμακεια ή στα βιολογικα?

Να ρωτησω μηπως ξερετε το περγαμοντο ειναι εσπεριδοειδες? Σε γλυκο κουταλιου μπορουμε να το φαμε?

Επισης ειπες στο τελος για την αναπτυξη που δεν εχει να κανει απαραιτητα με την υπαρξη ή οχι αλλεργιας...

Ξαναλεω πως η δικια μου δεν ειχε ποτε αιματακι!Να υποθεσω πως ειναι ηπιας μορφης??ή καλυτερα να μην κανω υποθεσεις!?:P

Κ μια τελευταια ερωτηση!Ποσες μερες αφου φας κατι εβλεπες αν πειραζει η οχι την μικρη σου???

Πχ εφαγα μοσχαρι 2 μερες στη σειρα κ δεν παρουσιασε καμια αρνητικη μεταβολη το εκζεμα για 4 μερες τωρα...

To οτι η αλλεργια εκδηλωνεται δερματικα ειναι θετικο, "εξωτερικευεται" μου ειχε πει η γιατρος. Οποτε καλα υποθετεις, αν ειχε αιμα ή ασθμα θα ηταν πιο "εντονη" η αλλεργια, αν μπορουμενα βαλουμε βαθμιδες!

Για την δευτερη ερωτηση ειναι λιγο πιο πολυπλοκο... Θα πρεπει να καταναλωνεις μια τροφη αρκετες φορες κ σε τακτα διαστηματα για να δεις αν πειραζει το μωρο. Μπορει να παρει καιρο για να δειξει...

Εμας παλι, σταματησε η διαρροια αλλα μετα τα γευματα του κοκκινιζει η μουρη του. Η ομοιοπαθητικος λεει οτι ειναι καλο κ να περιμενουμε αλλα εγω σκαω να δω τι τον πειραζει τωρα... αυριο δε θα του δωσω καθολου ρυζι για δοκιμη... για να δουμε1 το καλο ειναι οτι τα αποτελεσματα ειναι αμεσα, με το που τρωει κοκκινιζει κ μετα απο μιση ωρα επανερχεται.

GwASp3.png

Βabylove σ'ευχαριστω για την απαντηση!

"Χαζα" χαρακτηρισα χαριτολογωντας τα φαγητα χωρις τυρι,τα γλυκα κουταλιου κλπ!!:P:p

Σχετικά με την ανάπτυξη εννοούσα ότι το παιδί μπορεί να αναπτύσεται φυσιολογικά και να παίρνει βάρος και παρόλα αυτά να έχει αλλεργία.

Τα δερματικά θεωρούνται πιο ήπιες μορφές αλλεργίας. Το αίμα στα κακά είναι πιο προχωρημένη μορφή γιατί έχει επηρρεάσει το πεπτικό σύστημα.

Για περισσότερες πληροφορίες κοίτα αυτό:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40412

Γενικά όταν τρώς κάτι και πειράζει το μωρό μετά από μια ή δύο μέρες θα εμφανίσει συμπτώματα. Αυτό βέβαια δεν έιναι απόλυτο γιατι καμιά φορά μπορεί να κάνει περισσότερες μέρες. Μπορεί να τρως μια τροφή για αρκετό καιρό μέχρι το μωρό να εμφανίσει συμπτώματα. Μερικές φορές χρειάζεται να εκτεθεί για πολύ καιρό σε ένα αλλεργιογόνο μεχρι να αντιδράσει το μωρό. Αυτό που έχω καταλάβει εγώ με τις αλλαργίες είναι ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο και πηγαίνεις πάντα βλέποντας και κάνοντας. Θέλει πολύ υπομονή γενικά. Σχετικά με το μοσχάρι μπορείς να συνεχίσεις να το τρως και αν δεις κάτι περίεργο σε κάποια φάση το κόβεις. Προσπάθησε να μην τρως πολλά ύποπτα φαγητά μαζί έτσι ώστε άμα γίνει κατι να ξέρεις ποια τροφή φταίει. Γενικά να ξέρεις πως η σόγια είναι πολύ αλλεργιογόνος τροφή και δυστυχώς είναι κρυμένη παντού (τα πολλά συσκευασμένα τρόφιμα έχουν λεκιθίνη σόγιας). Ακόμη το ψάρι και τα θαλασσινά είναι αλλεργιογόνα. Εγώ δεν τρώω τίποτα από αυτά.

Γενικά κάνε υπομονή και θα βρεις την άκρη.:-)

BABYLOVE σε ευχαριστω για το πμ που μου εστειλες για την παναγιωτου. δεν εχω προλαβει να σου στειλω απαντηση. Θελω και εγω το φουρνο που παιρνεις τα κριτσινια, αν και εγω δεν τρωω ουτε γλουτενη, ουτε καλαμποκι γιατι ο μπεμπης ειναι αλλεργικος και στα δυο. Αντι για ψωμι τρωω ρυζογκοφρετες. Εχω βρει αλευρι απο κεχρι αλλα δεν εχω επιχειρησει να το φτιαξω. Υπαρχει μαγια χωρις γλουτενη? Τα μιγματα αλευρων χωρις γλουτενη τα εχουν στα φαρμακεια ή στα βιολογικα?

Να ρωτησω μηπως ξερετε το περγαμοντο ειναι εσπεριδοειδες? Σε γλυκο κουταλιου μπορουμε να το φαμε?

Candy και Afrodite,

ο φούρνος που πέρνω τα κριτσίνια δεν είναι κανένας πολύ σπουδαίος φούρνος, απλά εχει δiάφορα κριτσίνια που τα συσκευάζει και αναγράφει τα συστατικά πράγμα που με βολεύει πολύ γιατί τους συνοικιακούς φούρνους δεν τους εμπιστεύομαι καθόλου επειδή την έχω πατήσει. Είναι αλυσίδα και λέγεται Eric Kayser. Εγώ βρίσκω εκεί κριτσίνια με καρότο, ελιές, ταχίνι, μουστοκούλουρα (τα οποία έχω τσακίσει τον τελευταίο καιρό αλλά παλαιότερα τα απέφευγα γιατι φοβόμουν την κανέλλα, όμως τώρα τελευταία διαπίστωσα ότι δεν πειράζει τη μικρή). Δεν ξέρω αν φτιάχνει ψωμί χωρίς γλουτένη. Μπορείτε να τσεκάρετε εδω http://www.erickayser.gr/ για να δείτε που έχει καταστήματα. Υπάρχει κατάστημα και στο Κολωνάκι (δεν το αναφέρουν στο site).

Σχετικά με τα μείγματα άλευρων χωρίς γλουτένη το βιβλιο συνταγών του αρτοπαρασκευαστή μου (Kenwood BM350) αναφέρει: Τα περισσότερα μείγματα χωρίς γλουτένη διατίθενται με μαγιά χωρίς γλουτένη. Μείγματα άλευρων χωρίς γλουτένη είναι τα Glutafin, Trufree και Juvela σε φαρμακεία και μαγαζιά υγιεινής διατροφής. Τα περισσότερα μείγματα περιλαμβάνουν στα συστατικά τους ξανθακικό κόμμι (Xanthan gum) ή κόμμι guar, που είναι κρεμώδεις σκόνες που βοηθούν το ψωμί να φουσκώσει.

Φυσικά εκτός από τα παραπάνω υπάρχουν και άλλα μείγματα (τα οποία όμως δεν γνωρίζω). Ελπίζω να βοήθησα λίγο.

Καλημερα σας!!!

babylove κ Αφροδιτη σας ευχαριστω!!!

Με βοηθαν πολυ αυτα που γραφετε αλλα κ η παραθεση!

Μακαρι ολα τα παιδακια να ξεπερασουν γρηγορα τις αλλεργιες τους!

Υπουλο πραγμα....

Να ειστε καλα!:D

zuQwp3.png

Τα αγελαδινά προϊόντα ναι, ενοχοποιούνται για αλλεργίες. Τα αιγοπρόβεια όμως όχι, πρώτη φορά ακούω γιατρο να προτείνει αποχή από αιγοπρόβεια προϊόντα. Επειδή και ο δικός μου ο μπεμπέκος είχε εμφανίσει δυσανεξία στην πρωτείνη γάλακτος, είχα κόψει όλα τα αγελαδινά (και το κρέας), πρόσεχα τις συσκευασίες για κρυμμένα αγελαδινά προϊόντα (πχ πήρα κατσικίσιο παγωτό, το οποίο ομως ανακάλυψα -ευτυχώς πριν το φάω- ότι περιείχε και αγελαδινό γάλα), μπορείς όμως να τρως επιλεγμένα τυριά (πχ φέτα).

Τι να πω, προφανώς κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, μου έκανε όμως εντύπωση και ήθελα να το αναφέρω.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

ζουζουνελ, στηπολλες περιπτωσεις εμφανιζεται "συγγενης αλλεργια" και στα υπολοιπα γαλακτοκομικα. Εμενα πχ ηταν κ στα δυο μου παιδια, σε ολα τα γαλακτοκομικα (ισως κ πιο εντονο στο κατσικισιο), και πολλες αλλες μαμαδες εδω μεσα ειχαν προβλημα με ολα τα γαλακτοκομικα.

babylove, αμα ειναι θα ψαξω να παραγγειλω αυτα τα μειγματα μεσω ιντερνετ, γιατι αντε να βρεις ποιο μαγαζι τα πουλαει. Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες.

GwASp3.png

γεια σας και απο εμας...παρακολουθω το θεμα καιρο,αλλα ειναι η πρωτη φορα που γραφω.απο 2 μηνων "παλευουμε" με το αιμα στα κακακια μας,ολοκατι κοβω απο την διατροφη μου,σταματαει λιγες μερες και εκει που λεμε ενταξει,αυτο ηταν,τσουπ,κανουμε παλι αιμα....τωρα εχω φτασει να τρωω μονο ψωμι απο ολες τις αλλεργιογονες τροφες,και μαλλον θα το σταματησω και αυτο.βεβαια διαβασα για την διαφορα που ειδε με την ομοιοπαθητικη η afrodite,και η αληθεια ειναι οτι θα ηθελα πολυ να δοκιμασουμε κι εμεις...μηπως και ηρεμησει λιγο το αγορακι μου.

ειμαι σε αναζητηση των τροφων που μπορω να φαω με ασφαλεια,και εχω πελαγωσει...πειναω συνεχεια,και δεν εχω πια τιποτα για να φαω!!!καταστημα με βιλογικα δεν εχει στην περιοχη μου,μενω επαρχια.εψαξα και για τα μιγματα αλευρων που ανφερθηκαν σε προηγουμενο ποστ,αλλα στα συστατικα λενε και για γαλα σε σκονη...οποτε ακυρα κι αυτα.

τι μπορω να τρωω αποκλειοντας ολες τις αλλεργιογονες τροφες?μετα απο ποσο καιρο θα δω βελτιωση στο παιδι???ξερω οτι πρεπει να περιμενω 1 μηνα μεχρι να αρχισω να εισαγω παλι καποιες,αλλα δεν εχω καταλαβει μετα απο ποσο καιρο ηρεμει το μωρο απο τ συμπτωματα...γιατι ο μπεμπης μου οταν εχει ενοχλησεις στην κοιλιτσα του εντονες,η επομενη κενωση ειναι με αιμα....

(συγνωμη για την τεραστια δημοσιευση)

fBaep3.png

uwK7p3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...