Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Γεια σε όλες.

Είμαι σε αποχή από τα γαλακτοκομικά εδώ και 9-10 μήνες και το αίμα στα κακά έχει να εμφανιστεί από τον Μάιο. Η μικρή τρώει κοτόπουλο,γαλοπούλα,αρνί, κατσίκι,λαχανικά,ρύζι, κριθαράκι, βιολογικές κρέμες της HOLLE και καμιά κουταλιά οσπρια από το δικό μας φαγητό (αλεσμένα με το φαΐ της). Από φρούτα έχει φάει μήλο, αχλάδι, μπανάνα,ροδάκινο, βερίκοκο, καρπούζι, πεπόνι, κεράσι και πορτοκάλι (αν και τώρα τελευταία το αποφεύγω διότι μου φαίνεται ότι της προκαλεί "τοξικά" κακά και συγκαίγεται - αλλά θα το ψάξω). Θηλάζει συνέχεια, πριν το φαγητό, μετά το φαγητό ,για να κοιμηθεί ,για να jυπνήσει, και όποτε περάσω από δίπλα της δεν λέι όχι για ένα... "ποτήρι". Όποτε είμαι στο σπίτι (διότι εργάζομαι) της κάνω το χατήρι να είμαι συνέχεια διαθέσιμη. Λοιπόν τώρα που η μικρή κοντεύει να χρονίσει αναρωτιέμαι μήπως πρέπει να εισάγω πειραματικά στη διατροφή μου γαλακτοκομικά (όχι αγελαδινά). Το έχει κάνει καμία από εσάς και σε ποια ηλικία (του μωρού) άρχισαν τα πειράματα; Αγλαία ποιο είναι το πρωτόκολλο για μετά το χρόνο; Τι κανουμε με τα αλλεργικά παιδιά; (εκτός από το να τα δουν οι γαστρεντερολόγοι και να συστήσουν neocate, αν θυμάσαι) Τα rast σε αυτή την ηλικία είναι ακριβή; Τα κάνουν τα απλά μικροβιολογικά εργαστήρια ή χρειάζονται εξειδικευμένα;

Καταρχην αυτά και τα ξαναλέμε

40+mama

.pngy3DLp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δεν υπάρχει πρωτόκολλο!

Δοκιμάζεις και βλέπεις. Γενικά είναι καλή ηλικία για να κάνεις τη δοκιμή. Αν δεν το σηκώσει, περιμένεις λίγους μήνες ακόμη.

Jen,σε ευχαριστώ πολύ που μου απάντησες αμέσως!Εγώ απέχω 5 μήνες τώρα και όντως είναι πολύ κουραστικό,αλλά συνεχίζω να θηλάζω γιατί πήρα θάρρος από τις συμβολές σας..!Εμένα μου είπαν να μην τρώω ούτε όσπρια και λαχανικά με σπόρους.Το δύσκολο είναι ότι ούτε ένα γλυκό δεν μπορώ να φάω και τώρα σταμάτησα και το ψωμί όπως με συμβούλευσαι η Aglaia.Ελπίζω να αντέξω....

Aglaia,μήπως εσύ ξέρεις αν μπορώ να αρχίσω το κατσίκι στον μπέμπη τώρα που δεν έχει αίμα στα κακά του εδώ και μια εβδομάδα ή πρέπει να περιμένω κι άλλο?Συγγνώμη που ξαναρωτάω αλλά έχω αγχωθεί πολύ με αυτό το θέμα γιατί είναι το παιδί 10 μηνών και δεν τρώει καθόλου κρέας και φρούτα.

Jen,σε ευχαριστώ πολύ που μου απάντησες αμέσως!Εγώ απέχω 5 μήνες τώρα και όντως είναι πολύ κουραστικό,αλλά συνεχίζω να θηλάζω γιατί πήρα θάρρος από τις συμβολές σας..!Εμένα μου είπαν να μην τρώω ούτε όσπρια και λαχανικά με σπόρους.Το δύσκολο είναι ότι ούτε ένα γλυκό δεν μπορώ να φάω και τώρα σταμάτησα και το ψωμί όπως με συμβούλευσαι η Aglaia.Ελπίζω να αντέξω....

Aglaia,μήπως εσύ ξέρεις αν μπορώ να αρχίσω το κατσίκι στον μπέμπη τώρα που δεν έχει αίμα στα κακά του εδώ και μια εβδομάδα ή πρέπει να περιμένω κι άλλο?Συγγνώμη που ξαναρωτάω αλλά έχω αγχωθεί πολύ με αυτό το θέμα γιατί είναι το παιδί 10 μηνών και δεν τρώει καθόλου κρέας και φρούτα.

Γιατί να μην τρως όσπρια; Μια χαρά μπορείς να τα φας τα όσπρια στα οποία δεν είναι αλλεργικό το παιδί (όλα πλην της σόγιας)

Όσο για τα γλυκά, χωρίς να είναι απαραίτητα, υπάρχουν διάφορες συνταγές χωρίς γλουτένη, χωρίς γάλα κλπ.

Όταν λένε λαχανικά με σπόρους, ποια εννοούν; (γιατί όλα έχουν σπόρους σε κάποια φάση της βλάστησης)

Συνήθως παρουσιάζονται αλλεργίες στη ντομάτα και λιγότερο συχνά στη μελιτζάνα και στην πιπεριά

Επίσης πριν 2 μήνες κάναμε τον αλλεργιολογικό έλεγχο στον μπέμπη και έκοψα και τις υπόλοιπες τροφές. Το μωρό αυτή τη στιγμή τρώει καρότο,πατάτα,κολοκύθι και κάθε απόγευμα ρυζάλευρο με ζουμί από τα χορταρικά.Στην αρχή του έδινα την Allergy Care αλλά επειδή περιέχει καλαμπόκι τη σταματήσαμε και του δίνουμε σκέτο ρυζάλευρο.Του έδωσα μοσχάρι αλλά η mayer κοπράνων βγήκε θετική και το σταμάτησα.Από εβδομάδα μου είπε η αλλεργιολόγος να ξανά προσπαθήσουμε.

Μπορείς να δοκιμάσεις κατσίκι και βλέπεις αν το δέχεται.

Tα φρούτα δεν τα θέλει και δεν τα τρώει ή φοβάστε τις αλλεργίες;

Κοτόπουλο δεν τρώει;

Aglaia,το μωρό δεν τρώει κοτόπουλο γιατί βγήκε αλλεργικός.Τα φρούτα τα έδωσα 2 φορές,μία όταν ήταν 6,5 μηνών και μία όταν ήταν 8.Και τις 2 φορές οι mayer κοπράνων βγήκαν θετικές.Μήπως είναι καλύτερα να τα δίνω βραστά ή ψητά?Λαχανικά με σπόρους εννοούν τις μπάμιες,φασολάκια,αρακά.Την ντομάτα μου ίπαν να την τρώω ξεσποριασμένη και ξεφλουδισμένη.Όσο για τα όσπρια μου είπαν να μην τα τρώω.Τι να κάνω???Βγάζει κανείς άκρη με τους γιατρούς???

Διαφημίσεις

καλησπέρα και απο μένα !

μου φαίνεται candy μου οτι εσυ είσαι χειρότερη και απο μένα! Τελικά τι τρως ;;;

ολα αυτά που βγάζεις απο το διαιτολόγιο σου όντως προκαλούν αλλεργία ή προλυπτικά!

κανε δοκιμές με ένα τρόφιμο κάθε φορά και μετά τα απορρίπτεις !

κάνε υπομονή , είναι πολύ δύσκολο αυτό που περνάς αλλά αξιζει το κόπο σίγουρα!!

40+mama τα φρούτα εμείς στην αρχή τα δίναμε βρασμένα .

αν θέλεις να δοκιμάσεις την αντίδραση του παιδιου στα γαλακτοκομκά αρχίζεις με τη δική σου διατροφή , εισάγοντας στην αρχή 1 ποτήρι γάλα τη μέρα , μετά απο 2-3 μέρες λίγο τυρί κτλ.

αν δεν το πιασουν διάρροιες ή αιμορραγικές κενώσεις τότε δίνεις και στο παιδάκι πάλι λίγο τυράκι κτλ.

αν έχεις θέμα ξαναπροσπαθεις σε κανένα εξαμηνο!

υπομονή κορίτσια περαστικά είναι!

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Aglaia,το μωρό δεν τρώει κοτόπουλο γιατί βγήκε αλλεργικός.Τα φρούτα τα έδωσα 2 φορές,μία όταν ήταν 6,5 μηνών και μία όταν ήταν 8.Και τις 2 φορές οι mayer κοπράνων βγήκαν θετικές.Μήπως είναι καλύτερα να τα δίνω βραστά ή ψητά?Λαχανικά με σπόρους εννοούν τις μπάμιες,φασολάκια,αρακά.Την ντομάτα μου ίπαν να την τρώω ξεσποριασμένη και ξεφλουδισμένη.Όσο για τα όσπρια μου είπαν να μην τα τρώω.Τι να κάνω???Βγάζει κανείς άκρη με τους γιατρούς???

Τα μωρά που εμφανίζουν αλλεργίες είναι καλύτερα να συνεχίζουν το θηλασμό και να παρακολουθούνται για αναιμία. Αν φανεί έλλειψη σιδήρου, μπορούν να πάρουν συμπλήρωμα σιδήρου.

Μη δίνεις ούτε βραστά, ούτε ψητά φρούτα.

Περίμενε για το πότε θα τα δεχθεί το παιδί.

Το ίδιο και για τα κρέατα, δοκιμάζεις και βλέπεις αν τα δέχεται.

Κορίτσια καλησπέρα και από μένα.

Θηλάζω το 20 μηνών αγοράκι μου. 17 μηνών μετά από αιματολογικές εξετάσεις διαπιστώσαμε αλλεργία στο ασπράδι του αυγού. Η Μαγιερ ευτυχώς είχε βγει καθαρή. Είχε παρουσιάσει αλλεργική δερματίτιδα, είχε βγάλει πισω από τα γόνατα του, πλάτη κια κοιλίτσα, από τότε σταματήσαμε εντελώς το αυγό. Παρόλα αυτά η δερματίτιδα υποχωρεί και επανέρχεται, το μόνο που του βάζω απο κρέμα είναι η aderma baum exomega. Πρέπει να προσέχω και εγώ τι τρώω; Νόμιζα ότι στην ηλικία που είναι δεν υπάρχει πρόβλημα. Εν τω μεταξύ και ένα άλλο που κάνει είναι ότι σφυρίζει η μυτούλα του χωρίς να είναι κρυωμένος, ένας πνευμονολόγος μας είπε για αλλεργική ρινίτιδα και μας έδωσε ένα κάρο φάρμακα, τα οποία δεν πήραμε, η παδιάτρος μας, μας είπε απλά να το παρακολουθούμε και θα δούμε πως θα πάει. Άλλες φορές πιο΄έντονο άλλες φορές όχι. Σκεφτόμαστε να δούμε και αλλεργιολόγο αργότερα. Η γνώμη σας πια είναι; Τι πρέπει να κάνω; Να αλλάξω την διατροφή μου και τι δική του; Ποτέ δεν είχα παρατηρήσει κάτι στα κακα του. Αλλεργία στο γάλα αγελάδος, στο ψάρι, στο μοσχάρι, στην ντομάτα δεν έχει, μόνο στο πορτοκάλι βρήκε λίγα ίχνη, 0,40, η αληθεια είναι ότι του δίνω πορτοκαλάδα, μήπως πρέπει να την κόψουμε εντελώς.

Συγνώμη για το μεγάλο ποστ.

dBPlp3.png MDOFp3.png

bloublou γιατί δεν κόβεις το αυγό και εσύ για ένα μήνα να δεις αν θα βελτιωθεί η δερματίτιδα του? Εγώ πως πιστευω πως ναι γιατι και σε μένα περνούσε μέσα από το γάλα...

επίσης προχτες που μας ειδε η γαστρεντερολογος, ηταν πολυ ανησυχητικη για τα εκζεματα του μικρου (όσα εχουν μεινει) γιατι κανονικα με τη διατροφη που κανουμε θα έπρεπε να εχουν φυγει...ετσι μας το γυρισε σε πιο υποαλλεργικό γάλα...

χαρακλτηριστικά μας είπε το εξής: τα εκζέματα ειναι δείγμα οτι ο μηχανισμός της αλλεργίας δεν έχει σβήσει εντελώς αλλά σιγοβράζει και αν δεν τον σβήσουμε εντελώς με την κατάλληλη διατροφή υπάρχει κίνδυνος όταν μεγαλώσει το παιδί ο μηχανισμός αυτός να εκφραστεί ως αλλεργικό άσθμα ή αλλεργική ρινίτιδα. Λογικό μου φαίνεται αυτό που είπε αν και δεν το έχω επιβεβαιώσει.

Για αυτό σου λέω καλό ειναι να το αντιμετωπίσεις όσο είναι νωρίς.

gwggp2.png ISWTp2.png

Θηλάζω το 20 μηνών αγοράκι μου. 17 μηνών μετά από αιματολογικές εξετάσεις διαπιστώσαμε αλλεργία στο ασπράδι του αυγού. Η Μαγιερ ευτυχώς είχε βγει καθαρή. Είχε παρουσιάσει αλλεργική δερματίτιδα, είχε βγάλει πισω από τα γόνατα του, πλάτη κια κοιλίτσα, από τότε σταματήσαμε εντελώς το αυγό. Παρόλα αυτά η δερματίτιδα υποχωρεί και επανέρχεται, το μόνο που του βάζω απο κρέμα είναι η aderma baum exomega. Πρέπει να προσέχω και εγώ τι τρώω;

Νομίζω ότι είναι καλή ιδέα να βγάλεις εντελώς το αυτό από τη διατροφή σου για κάποιο διάστημα.

Νόμιζα ότι στην ηλικία που είναι δεν υπάρχει πρόβλημα.

Δεν έχει σχέση με την ηλικία. Από τη στιγμή που το παιδί εμφανίζει πρόβλημα, είναι καλό να το λάβεις υπόψην σου.

Εν τω μεταξύ και ένα άλλο που κάνει είναι ότι σφυρίζει η μυτούλα του χωρίς να είναι κρυωμένος, ένας πνευμονολόγος μας είπε για αλλεργική ρινίτιδα και μας έδωσε ένα κάρο φάρμακα, τα οποία δεν πήραμε, η παδιάτρος μας, μας είπε απλά να το παρακολουθούμε και θα δούμε πως θα πάει. Άλλες φορές πιο΄έντονο άλλες φορές όχι. Σκεφτόμαστε να δούμε και αλλεργιολόγο αργότερα. Η γνώμη σας πια είναι; Τι πρέπει να κάνω; Να αλλάξω την διατροφή μου και τι δική του; Ποτέ δεν είχα παρατηρήσει κάτι στα κακα του. Αλλεργία στο γάλα αγελάδος, στο ψάρι, στο μοσχάρι, στην ντομάτα δεν έχει, μόνο στο πορτοκάλι βρήκε λίγα ίχνη, 0,40, η αληθεια είναι ότι του δίνω πορτοκαλάδα, μήπως πρέπει να την κόψουμε εντελώς.

Η ρινίτιδα παραπέμπει πιο πολλή σε αλλεργία στα γαλακτοκομικά. Θα έλεγα να σταματήσεις για ένα διάστημα και τα γαλακτοκομικά και το πορτοκάλι και μετά από ένα μήνα να δοκιμάσεις να εισάγεις το πορτοκάλι.

Δυστυχώς η μόνη λύση που έχεις είναι οι δοκιμές.

Καλή συνέχεια!:D

Διαφημίσεις

Καλημέρα!Έχω ένα αγοράκι 2 μηνων και εδώ και 3 μέρες παρατήρησα οτι σε κάθε κένωση είχε μια πολύ μικρη κόκκινη τριχούλα....Την πρώτη φόρα είδε την πάνα του η παιδίατρος και μου πε οτι μάλλον ήταν κόκκινο χνουδάκι,αλλά επειδή από τότε το ξανάκανε ,υποψιάζομαι αλλεργία.....Ηθελα να ρωτήσω υπάρχει κάπιος τρόπος να διαπιστώσουμε,αν όντως είναι αίμα?και κάτι ακόμα ...απο τη στιγμή που θα κάνω αποχή απο γαλακτομικά μετα από πόσο καιρό θα δω βελτίωση?Μέχρι να καθαρίσει ο οργανισμός υπάρχει κίνδυνος αναιμίας?Ευχαριστώ πολύ...

Ολόκληρη την πάνα να πάω ή χρειάζεται δείγμα κοπράνων?Η εξέταση δείχνει 100% αν υπάρχει πρόβλημα?

Πηγαινεις ολοκληρη τη πανα. Η εκεταση δειχνει με μεγαλη προσεγγιση αν εχει αιμα. Παιρνουν δείγμα απο την πάνα. Αν βρουν τοτε εχει. Αν δεν βρουν τοτε αυτο δεν σημαινει οτι δεν έχει. Απλά θέλει να επααληφθεί τρεις φορες και να βγει αρνητικη για να σιγουρευτουν οτι ειναι αρνητικό.

gwggp2.png ISWTp2.png

Διαφημίσεις

Bon-bon δεν ξέρω εάν είμαι σε χειρότερη κατάσταση από εσένα αλλά σίγουρα είμαι σε άσχημη κατάσταση.Ο μπέμπης έχει αλλεργία: αγελαδινό γάλα,σόγια,σιτιρά,καλαμπόκι,κοτόπουλο,αυγό.Εγώ εκτός από αυτές τις τροφές απέχω προληπτικά από:όσπρια,λαχανικά με σπόρους,μοσχάρι,ξηρούς καρπούς,σοκολάτα,μερικά φρούτα και ετοιματζίδικα φαγητά.Επειδή τώρα βάζουμε νέες τροφές στον μπέμπη δεν μπορώ να δοκιμάζω κι εγώ.Αυτό έπρεπε να γίνει πριν ξεκινήσουμε τις στερρεές τροφές.Αλλά δυστυχώς οι γιατροί με πληροφόρησαν λάθος..,για αυτό τώρα δεν μπορώ να φάω τίποτα...!!!Ευχαριστώ πολύ για την συμπαράσταση σου..

Aglaia,σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου!Μάλλον δεν θα αποφύγουμε το σίδηρο γιατί έχει αρχίσει και πέφτει η φερριτίνη και ο σίδηρος του μωρού.

Jen και Aglaia ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Από σήμερα σταματάω το πορτοκάλι και γαλακτοκομικά εγώ και ότι περιέχει αυγό, γιατί έτσι και αλλιώς δεν το τρώω και εγώ. Θα δω ένα μήνα πως θα πάει και αναλόγως θα πράξω. Μια ερώτηση ακόμη και το μανταρίνι το ίδιο με το πορτοκάλι είναι ,δηλαδή προκαλεί και αυτό αλλεργία, γιατί του αρέσει πολύ. Αν είναι να μην του δώσω ούτε από αυτό.

dBPlp3.png MDOFp3.png

Jen,περαστικά για τα εκζέματα!Έχω την εντύπωση ότι κι εγώ έχω διαβάσει κάπου ότι όταν περνάνε οι τροφικές αλλεργίες στο παιδί μπορεί να παρουσιάσει άσθμα ή αλλεργική ρινίτιδα.Ελπίζω να μην τύχει αυτό στα δικά μας παιδιά!Τι γάλα σου έδωσαν τώρα που είναι πιο υποαλλεργικό?

καντι ο αλλεργιολογος μας ειπε που μας παρακολουθει οτι οσο το παιδι αργησει ή δε παρει ποτε μασκα εισπνεομενη με αερολιν πχ ή αλλα εισπνεομενα φαρμακα δηλαδη οσο το αποφευγουμε και προσεχουμε τη διατροφη ,τα τσιγαρα τα αιρ κοντισιον και αλλα τετοια τοσο πιο πολλες πιθανοτητες εχει ενα παιδι να μην εμφανισει αλλεργικο ασθμα ή αλλεργικη ρινιτιδα κλπ.....εμας ευτυχως ποτε δεν εχει παρει κατι τετοιο....και ειναι ηδη δυομιση....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Γεια σας,

Στην προηγουμενη σελιδα εχω αναφερει το προβλημα με την πιθανη αλλεργια του μωρου σε γαλ/κα,

κανω αποχη απο αυτα για 2 εβδομαδες, και εχω δει μια βελτιωση,

αιμα ή ιχνη δεν βλεπω πια σχεδον καθολου,

1)είναι αυτο μια πρωτη ενδειξη οτι πραγματι κατι τρεχει με τα γαλ/κα ,

ή πρεπει ούτως ή άλλως να κλεισει ο μήνας?

(τελικά Αγλαία αποφασισα να μην τρωω ουτε σοκολατα υγειας, μην τυχον και εχουμε και εκει προβλημα με τα ιχνη...)

2) Καπου διαβασα οτι οι βλεννες που βλεπουμε στα κακα μπορει να ειναι απο την μυτη του, οταν αυτη ειναι βουλωμενη καταπινει μυξουλες δλδ. Ισχυει κατι τετοιο? Ή πάντα οι βλεννες = αλλεργια?

καλησπερα! τα νεα μας...

την δευτερα καναμε μαγιερ και βγηκε αρνητικη.το μεσημερι εκανε κακα και ειδα λιγο αιμα.πηρα τον γαστρεντερολογο και μου ειπε να παω το δειγμα για μαγιερ.βγηκε θετικο.ξαναπηρα τον γαστρεντερολογο και μου ειπε πως χρειαζομαστε χρονο και να ξανακανω σε 15 μερες.στερεες δεν θα αρχισουμε ακομα γιατι θα μπερδευτουμε περισσοτερο αφου δεν θα καταλαβουμε σε τι εχει αλλεργια.τον ιανουαριο ειπε θα κανουμε καποια τεστ για αλλεργιες.εγω απεχω απο γαλακτοκομικα απο τελη σεπτεμβριου και περιπου 15 μερες απο ολα τα κρεατα.επισης εκοψα την ντοματα και το αυγο.

εχω αγχωθει αρκετα αφου και σημερα ειδα λιγο αιμα.τοσο πολυ κραταει?μηπως την πειραζει και κατι αλλο που τρωω?τον γαστρεντερολογο τον εμπιστευομαι πολυ αλλα θα ηθελα και την δικη σας απαντηση.

αγλαια το μωρο ειναι 6 μηνων.δεν πρεπει να αρχισει στερεες?καταλαβαινω αυτο που λεει ο γιατρος αλλα ανησυχω.

odFi.jpgK9qbp3.png

Efi,εγώ δεν το έχω ξανακούσει αυτό με την βιταμίνη Κ.Δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο ο θηλασμός στην έλλειψη βιταμίνης Κ.Εσένα ποιός σου το είπε αυτό?

user_offline.gifreport.gif μιας φίλης μου το παιδί παρουσίαζε αίμα στις κενώσεις...Παρόλο που έκανε αποχή από τα γαλακτομικά το αίμα συνεχιζόταν, οπότε διέκοψε το θηλασμό και έδωσε στο παιδί υποαλλεργικό γάλα...Παρ' όλα αυτα το αίμα συνεχιζόταν,οπότε ένασ νεογνολόγος τους είπε οτι στα αποκλειστικώς θηλάζοντα βρέφη ,το αίμα μπορεί να οφείλεται στην έλλειψη βιταμίνης Κ και οτι κάθε μήνα θα έπρεπε να παίρνουν αυτή τη βιταμίνη...Δεν ξέρω αν ισχύει κατι τέτοιο.....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...