Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

αναλογα με τα αποτελεσματα βλεπουμε ποτε θα αρχισουμε την κρεμα sinlac.

:shock: Γιατί να αρχίσετε κρέμα sinlac;;;;

Δεν υπάρχει κανένας λόγος. (ο γιατρός που την προτείνει απαράδεκτος και γιατί τόσες μάγιερ; σύμβαση με το μικροβιολογικό έχει;)

θελουμε 3 αρνητικα.

δηλαδή ο γιατρός θέλει 3 αρνητικά για να μπορεί να αυθαιρετήσει με άνεση, αλλιώς φοβαται;

μήπως να πεις στο μικροβιολογικό να σου γράψουν μια θετική για να μην σε πιέζει με την κρέμα;

1.το μωρο καποιες φορες εχει μουσταρδι κενωσεις και αλλες κιτρινοπρασινες με βλεννες η αιμα.δεν καταλαβαινω,αν εχει αλλεργεια θα ειχε μουσταρδι κακα?

ναι, μπορεί το μωρό να έχει αλλεργία και να έχει και μουσταρδί κακά

2.φυστικοβουτυρο και ταχινι κανει να φαω?

εξαρτάται

δοκιμάζεις και βλέπεις

πάντως το φυστίκι είναι από τους πιο αλλεργιογόνους ξηρούς καρπούς, προτίμησε το αμυγδαλοβούτυρο αν χρειάζεσαι κάτι τέτοιο

3.να κανουμε εξεταση αιματος για αναιμια μηπως χρειστει να παρει σιδηρο?

αν έχει εμφανή σημάδια αναιμίας ναι, αν δεν έχει τότε περιμένεις μέχρι τον 9ο και το επαναξιολογείτε

(εγω αρχισα συμπληρωματα σιδηρου και ασβεστιου)

Γιατί; Αν έχεις διαπιστωμένη αιματολογικά αναιμία που δεν μπορείς να την ξεπεράσεις με τη διατροφή, καλώς παίρνεις. Αν όμως δεν ισχύει αυτό, ο πρόσθετος σίδηρος είναι επιβλαβής, το ίδιο και το ασβέστιο, το οποίο σίγουρα δεν σου χρειάζεται

Άν έχεις αναιμία είναι μέγα λάθος να σου χορηγείται συμπλήρωμα ασβεστίου τώρα που σου χρειάζεται σίδηρος.

Αν δεν έχεις αναιμία είναι πάλι λάθος το συμπλήρωμα ασβεστίου απλά δεν σου κάνει τόση ζημιά όση με την αναιμία.

(έχεις μπλέξει με εμπόρους κομπογιαννίτες ;)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγω δεν του εχω δωσει ακομη δημητριακα ειναι πιο μικρος, σιγα σιγα ομως θα αρχισω να δοκιμαζω.

Μουσλι λεω της Holle to baby muesli που δηλωνει οτι ειναι diary free, και το φτιαχνεις ειτε με δικο σου, ειτε με υποαλλεργικο, ειτε με γαλα βρωμης, σογιας αλλα κ με νερο. Νομιζω το βραζεις λιγο κ γινεται κρεμα. Απο αποψη ηλικιας μπορεις να δωσεις, δοκιμασε το και δες πως θα παει. Δε σου ειχε παρουσιασει θεμα με καποιο απο τα συστατικα του?

Τωρα δεν θυμαμαι την μαρκα απο την κινοα που επαιρνα, αλλα σιγουρα δεν ελεγε για ιχνη. Τις επομενες θα παω να ξαναπαρω για να αρχισω με τον μικρο κ θα σου πω.

Γλυκοπατατα της εδωσες την κοκκινη η την ασπρη? (εγω την ασπρη τωρα την ανακαλυψα κ ειναι σαν να τρως καστανα)

Thn asprh thw dinv k den thw aresei καθολου....

οταν βρεις την κινοα πες μου τη μαρκα της για να την ψαξω,

ευχαριστω πολυ.

Σιγα σιγα θα δοκιμασω κ το μουσλι αν κ φοβαμαι πολυ....

υποαλλεργικο γαλα δεν θα δωσω, να αντλησω αποκλειεται άρα μένει ή το νερό ή φυτικο γαλα.

D9kvp2.png?3X2batCM

ξεχασα να πω οτι ο γαστρεντερολογος μας ειπε οτι τον ιανουριο θα κανουμε εισαγωγη για μια μερα για εξετασεις.

εγω τρωω μαυρο σιταρι,μπορει να πειραξει?

αυτη την κρεμα μας την είχε δωσει κ σε εμας....

τελικα μετα από εμετο που έκανε μετα από την καταναλωση της κ από αιμα που ξαναειδα στα κακα της μας την έκοψε...

αρα δεν ειναι απαραιτητη...γιατι τη δινουν??

Αν διαβασεις πιο πίσω πολλα παιδακια τα πειραζε η σινλάκ:rolleyes:

D9kvp2.png?3X2batCM

Αγλαια τι προτεινεις να κανουμε? ποτε να αρχισει στερεες και ποιες? 3 φορες mayer για να βεβαιωθουμε οτι βελτιωθηκε:? τι να πω? εχω μπερδευτει!

να κανω εξεταση αιματος κ μονο αν εχω αναιμια να παρω σιδηρο? αφου δεν τρωω καθολου γαλακτοκομικα δεν χρειαζομαι ασβεστιο? λες να παμε στον παιδιατρο και συμβουλο θηλασμου που προτεινες στην χρυσουπολη?

σημερα ειχε μουσταρδι κακα με πολυ λιγο αχνο ροζ.

odFi.jpgK9qbp3.png

Γεια σας κορίτσια και πάλι!Ευχαριστώ που απαντήσατε αμέσως!Afrodite, το μωρό έχει διαγνωσμένη αλλεργία στις τροφές που σας ανέφερα εχθές.Κάναμε δερματικές δοκιμασίες νυγμού, patch test και rast test.

Διαφημίσεις

οι τρεις μαγιερ συστηνονται για να σιγουρευτεις οτι δεν εχει αιμα το παιδι. η μια μονο μπορει να ειναι τυχαιο ή να εχει αιμα σε αλλο σημειο της κενωσης απο αυτο που πηρες το δειγμα. οι περισσοτεροι γιατροι που ασχολουνται με αλλεργιες αυτο προτεινουν. Αυτο που σου ειπα πιο πανω ειναι οτι αν το αιμα το βλεπεις δεν εχει νοημα να κανεις μαγιερ, θα ειναι σιγουρα θετικη. να ξεκινησεις να κανεις μαγιερ οταν παψεις να βλεπεις αιμα,και απο τοτε να μετρησεις 3 αρνητικες για να πεις οτι πατε καλα.

σινλακ κ μενα η μεγαλη μου οταν την δοκιμαζε, μετα απο 3 ωρες ξερνουσε συνεχως μεχρι να αδειασει το στομαχακι της. και το ιδιο επαθε μετα κ με ολα που περιειχαν ρυζι-ρυζαλευρο.

το αχνο ροζ, μαλλον αιμα ειναι :-(...

GwASp3.png

Γεια σας κορίτσια!Ευχαριστώ που απαντήσατε αμέσως!Afrodite, το μωρό έχει διαγνωσμένη αλλεργία στις τροφές που ανέφερα χθες.Κάναμε δερματικές δοκιμασίες νυγμού, patch test και rast test.

Εμένα εκτός από τις τροφές που έχει αλλεργία το μωρό, μου είπαν επιπλέον να μην τρώω: όσπρια,λαχανικά με σπόρους,ξηρούς καρπούς, φρούτα( σταφύλι,σύκο,ακτινίδιο,ροδάκινο με φλούδα κτλ),ψάρι και να περιορίσω τα ζυμαρικά και το ψωμί.Όπως καταλαβαίνετε δεν έχω τι να φάω.Ας είναι καλά οι ρυζογκοφρέτες και το μέλι.

Όσον αφορά τον θηλασμό aglaia, η αλλεργιολόγος μου είπε να συνεχίσω να θηλάζω με την προϋπόθεση να μην πέσει κι άλλο ο αιματοκρίτης του(31.:cool:.Η γαστρεντερολόγος μου είπε να σταματήσω τον θηλασμό διότι υποσιτίζομαι.Εγώ βέβαια,επειδή είμαι μαία είμαι υπέρ του θηλασμού και δεν έχω ακούσει ποτέ μου ότι το μητρικό γάλα μπορεί να κάνει κακό στο μωρό.

Καλημέρα! Είμαι νέο μέλος στο forum και θέλω και εγώ να μοιραστώ την μέχρι τώρα εμπειρία μου στο συγκεκριμένο πρόβλημα.

Το μωράκι μου είναι σχεδόν 2 μηνών και από τον πρώτο μήνα εμφάνισε σπυράκια με άσπρη μυτούλα στο πρόσωπό της. Ξεκίνησαν από το μέτωπο και κατέβηκαν μέχρι το λαιμό σταδιακά. Η παιδίατρός μας μας είπε ότι οφείλεται σε αλλεργία στο γάλα και μου συνέστησε να κόψω όλα τα γαλακτοκομικά, το οποίο και έκανα και πράγματι τα σπυράκια σε 10 μέρες είχαν σχεδόν εξαφανιστεί. Αργότερα όμως εμφάνισε αίμα στα κακά της. Η παιδίατρος μου είπε ότι είναι σίγουρα από την αλλεργία και ότι έφαγα κάτι που περιείχε γάλα, έστω και ένα μπισκότο. Πράγματι είχα φάει κάτι που περιείχε γάλα. Πέρασαν όμως 5 μέρες και εξακολουθούσε να εμφανίζει αίμα. Τότε πήγαμε σε παιδογαστρεντερολόγο, η οποία μας επιβεβαίωσε ότι η μικρή μας έχει αλλεργία στην πρωτεϊνη του γάλακτος και διαπίστωσα ότι ενώ νόμιζα ότι κάνω στέρηση γαλακτοκομικών, τελικά έτρωγα πολλές τροφές που είχαν ΚΡΥΜΜΕΝΟ γάλα (π.χ. ψωμί του τοστ, λουκάνικα, φρυγανιές, δημητριακά κ.τ.λ). Για αυτό η γιατρός μου απαγόρευσε να τρώω οτιδήποτε συσκευασμένο και ψωμί μόνο από φούρνο που εμπιστεύομαι. Πράγματι το τηρώ αυτό εδώ και 7 μέρες και παρ'ότι για 2 μέρες δεν εμφάνισε καθόλου (ορατό) αίμα σήμερα εμφανίστηκε πάλι λίγο αιματάκι. Μου είπε όμως η γιατρός ότι χρειάζονται 2 -3 εβδομάδες για να κλείσει η πληγουλα και να εξαφανιστεί τελείως το αίμα. Οπότε αναμένω . . .

αυτη την κρεμα μας την είχε δωσει κ σε εμας....

τελικα μετα από εμετο που έκανε μετα από την καταναλωση της κ από αιμα που ξαναειδα στα κακα της μας την έκοψε...

αρα δεν ειναι απαραιτητη...γιατι τη δινουν??

Αν διαβασεις πιο πίσω πολλα παιδακια τα πειραζε η σινλάκ:rolleyes:

ΓΙΑΤΙ ΤΣΕΠΩΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΑΧΥΛΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.

Διαφημίσεις

Αγλαια τι προτεινεις να κανουμε? ποτε να αρχισει στερεες και ποιες? 3 φορες mayer για να βεβαιωθουμε οτι βελτιωθηκε:? τι να πω? εχω μπερδευτει!

Καμία κρέμα κουτιού δεν χρειάζεται. Το παιδί έχει ανάγκη από φυσικές τροφές και όχι από ακριβοπουλημένα συσκευασμένα τρόφιμα.

να κανω εξεταση αιματος κ μονο αν εχω αναιμια να παρω σιδηρο?

Αν έχεις υποψία ότι μπορεί να έχεις αναιμία να κάνεις. Συνήθως οι μητέρες που θηλάζουν, ακόμη και αν έχουν χρόνια αναιμία, στη περίοδο της αμμηνόροιας δεν έχουν αναιμία.

αφου δεν τρωω καθολου γαλακτοκομικα δεν χρειαζομαι ασβεστιο?

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΣΒΕΣΤΙΟ.

Η χορήγηση συμπληρώματος ασβεστίου είναι επικίνδυνη ακόμη και σε άτομα με οστεοπόρωση. Αυξάνει την πιθανότητα καρδιακών επεισοδίων. Πολλές γυναίκες με οστεοπόρωση δεν πρόλαβαν να πάθουν κανένα κάταγμα γιατί πέθαναν από καρδιακό επεισόδιο που προκλήθηκε από τη χρόνια χορήγηση του ασβεστίου που δεν βελτίωσε την υγεία τους στο θέμα της οστεοπόρωσης.

λες να παμε στον παιδιατρο και συμβουλο θηλασμου που προτεινες στην χρυσουπολη?

Να πάτε.

σημερα ειχε μουσταρδι κακα με πολυ λιγο αχνο ροζ.

Όπως έγραψε και η αφροδίτη, δεν έχεις λόγο να κάνεις μάγιερ όσο βλέπεις το αίμα. Μάγιερ κάνεις για να ανιχνεύσεις μη ορατό αίμα.

Γεια σας κορίτσια!Ευχαριστώ που απαντήσατε αμέσως!Afrodite, το μωρό έχει διαγνωσμένη αλλεργία στις τροφές που ανέφερα χθες.Κάναμε δερματικές δοκιμασίες νυγμού, patch test και rast test.

Εμένα εκτός από τις τροφές που έχει αλλεργία το μωρό, μου είπαν επιπλέον να μην τρώω: όσπρια,λαχανικά με σπόρους,ξηρούς καρπούς, φρούτα( σταφύλι,σύκο,ακτινίδιο,ροδάκινο με φλούδα κτλ),ψάρι και να περιορίσω τα ζυμαρικά και το ψωμί.Όπως καταλαβαίνετε δεν έχω τι να φάω.Ας είναι καλά οι ρυζογκοφρέτες και το μέλι.

.

candy, οι επιπλέον απαγορεύσεις είναι περιττές

δοκιμάζεις και βλέπεις ποιες τροφές δημιουργούν πρόβλημα

Όσον αφορά τον θηλασμό aglaia, η αλλεργιολόγος μου είπε να συνεχίσω να θηλάζω με την προϋπόθεση να μην πέσει κι άλλο ο αιματοκρίτης του(31.:cool:.

Τι πιθανότητες έχει να μην συνεχίσει να πέφτει σταματώντας το θηλασμό;

Με τόσες αλλεργίες δεν υπάρχει τίποτα πιο επικίνδυνο από το να σταματήσεις.

Το μητρικό γάλα επουλώνει τις πληγές ενώ το ξένο όσο ειδικό και υποαλλεργικό και να είναι μόνο τις επιδεινώνει.

Η γαστρεντερολόγος μου είπε να σταματήσω τον θηλασμό διότι υποσιτίζομαι.

Φυσικά και υποσιτίζεσαι γιατί σου έδωσαν λάθος οδηγίες.

Μπορούμε αν θέλεις να δούμε αναλυτικά τις τροφές που μπορείς να φας

(η Jen τα κατάφερε μια χαρά!)

Εγώ βέβαια,επειδή είμαι μαία είμαι υπέρ του θηλασμού και δεν έχω ακούσει ποτέ μου ότι το μητρικό γάλα μπορεί να κάνει κακό στο μωρό

Να σε ρωτήσω πού ζεις;

Εμείς εδώ μέσα το ακούμε συνέχεια από παιδιάτρους που έχουν εφεύρει ακόμη και αλλεργία στο μητρικό γάλα, από γυναικολόγους που απαγορεύουν το θηλασμό με πυρετό πάνω από 38 (στους 38,1 γίνεται επικίνδυνο!!!:shock: ) ή που απαγορεύουν το θηλασμό σε περίπτωση μαστίτιδας κλπ κλπ...

Καλησπερα θα ηθελα να σας πω και εγω την δικια μου εμπειρια. Θηλασα την κορη μου αποκλειστικα για εναν χρονο. Ειχα διαπιστωσει οτι ειχε αλλεργια προσπαθωντας να δωσω κρεμα κατα τον 6 μηνα. Το παιδι κατακοκκινισε και ετσι δεν της ξανα εδωσα. Αποχη απο τα γαλακτοκομικα εκανα για λιγο και κατα περιεργο τροπο δεν αντιμετωπισα προβλημα ιδιαιτερο εκτος απο μια εποχη που ειχε εξανθηματα (εξου και η αποχη). Αποφασισα να σταματησω το θηλασμο και το προβλημα ξανα εμφανιστικε γιατι οπου την ακουμπαγε το ξενο γαλα φουντωνε. Εκανα εξετασεις αιματος και επισημα πλεον βγηκε οτι το μωρο εχει αλλεργεια στο αγελαδινο γαλα στην καζεινη στην σκονη σπιτιου λιγο και παρα μα παρα πολυ στο αυγο. Ξεκινησα σιγα σιγα μονο το πρωι να της δινω υποαλλεργικο. Πραγματι βρωμαι αλλα ευτυχος το πινει. Συνεχισα το βραδυ να την θηλαζω οσπου το σαββατο μονη της κοιμηθηκε χωρις να θηλασει και απο τοτε μονη της δεν ξανα θηλασε. Κλεισαμε ραντεβου στο Αγλαια για να κουμε και μια εξεταση με τα τσιροτα για το αυγο κυριος, λογο το οτι καποια εμβολια περιεχουν μεσα και θα πρεπει να ξερουμε αν θα τα κανουμε η οχι.

Aglaia, σίγουρα θέλω να με βοηθήσεις με το τι να τρώω. Παρά την αυστηρή δίαιτα που κάνω,το παιδί μου εξακολουθεί να έχει αίμα και βλέννες. Και όταν ρώτησα την αλλεργιολόγο για ποιό λόγο δεν σταματάει το αίμα,μου απάντησε ότι από αυτό και μόνο φαίνεται πόσο αλλεργικό είναι το παιδί. Εγώ μένω στην Κόρινθο και αντιμετωπίζω καθημερινά αυτά που μου ανέφερες για τους γιατρούς. Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ εάν δεν είχα παρακολουθήσει κάποιες συναντήσεις της La Leche δεν θα ήμουν τόσο ενήμερη για τον θηλασμό.

Μήπως ξέρει κανείς κανά γλυκό που κάνει να φάω???

Αγλαια και κοριτσια σας ευχαριστω παρα πολυ! με βοηθησατε απο την αρχη πολυ και συνεχιζω να ενημερωνομαι σωστα χαρη σε εσας!

σημερα μεχρι τωρα δεν εχουμε αιμα.θα περιμενω μεχρι τη δευτερα και αν δεν εμφανισει θα κανω μαγιερ.σταματησα και το συμπληρωμα σιδηρου κ ασβεστιου.την αλλη βδομαδα θα παρω τηλ.τον παιδογαστρεντερολογο να μας πει αν θα ξεκινησουμε στερεες.θα επανελθω με νεοτερα! καλη συνεχεια σε ολες τις μανουλες και υπομονη!:)

odFi.jpgK9qbp3.png

Διαφημίσεις

Aglaia, σίγουρα θέλω να με βοηθήσεις με το τι να τρώω. Παρά την αυστηρή δίαιτα που κάνω,το παιδί μου εξακολουθεί να έχει αίμα και βλέννες. Και όταν ρώτησα την αλλεργιολόγο για ποιό λόγο δεν σταματάει το αίμα,μου απάντησε ότι από αυτό και μόνο φαίνεται πόσο αλλεργικό είναι το παιδί. Εγώ μένω στην Κόρινθο και αντιμετωπίζω καθημερινά αυτά που μου ανέφερες για τους γιατρούς. Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ εάν δεν είχα παρακολουθήσει κάποιες συναντήσεις της La Leche δεν θα ήμουν τόσο ενήμερη για τον θηλασμό.

Μήπως ξέρει κανείς κανά γλυκό που κάνει να φάω???

Εγώ απο γλυκά ετρωγα όλα του κουταλιού, χαλβά (όχι σιμιγδαλένιο αλλα τον αλλο απο ταχινι), χμμμ και κάτι ακόμη που το ξεχνάω τώρα αλλά θα επανέλθω...ακομη και τα λουκουμια να προσεξεις γιατι εγω που απειχα απο γλουτένη είχαν και αυτα...

επίσης να ξέρεις οτι τα ζαχαροπλαστεια fresh εχουν γλυκα που ειναι χωρις γαλα ειδικα για περιπτωσεις αλλεργίας

αλλά όλα αυτα εξαρτώνται πάντα απο ποια τρόφιμα απέχεις...π.χ. αν απέχεις απο το ταχίνι γιατι παρατήρησες οτι πειράζει στο μωρό τότε να μη φας χαλβά.

Επίσης για να σταματήσει το αίμα θέλεις τουλαχιστον ενα μήνα αποχής απο γαλακτοκομικά σίγουρα και ίσως κάτι άλλο που το πειράζει...εμένα τον πείραζαν πολλά περισσότερα (αυγο, ντοματα, χοιρινο κλπ)...επίσης να προσέχεις και τα κρυμμένα συστατικα στα έτοιμα τρόφιμα.

gwggp2.png ISWTp2.png

.....ι και να περιορίσω τα ζυμαρικά και το ψωμί......

Πολλα είδη ψωμιού έχουν γάλα. Δεν θα είσαι ποτέ σίγουρη για ό,τι ψωμί τρως παρά μόνο αν το φτιιάξεις μόνη σου. Το ίδιο ισχύει και για τα ζυμαρικά. Στη μπέμπα μου τα αίμα σταμάτησε όταν έκοψα αγοραστό ψωμί και αλλαντικά.

Και κάτι άλλο: από κρέμες υπάρχουν βιολογικές χωρίς γάλα ακόμη και χωρίς γλουτένη της Holle. εμέις τέιτοες φαγαμε και όχι sinlac που έλεγε η γαστρεντερολόγος.

Επίσης θέλω να σε ρωτήσω τα εξής:

1) Πόσο καιρό παρουσιάζει αίμα;

2) Πόσο καιρό κάνεις αποχή;

.pngy3DLp3.png

candy, γράψε όλα όσα κάνουν αλλεργία στο μωρο, σύμφωνα με τις εξετάσεις

και μια ερώτηση: τρώτε βιολογικά τρόφιμα;

ρωτώ γιατί πολλές φορές η αλλεργία είναι στα χημικά που έχει ένα τρόφιμο και όχι στο ίδιο το τρόφιμο

Κορίτσια, στην προηγούμενη σελίδα σας έγραψα κι εγώ τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εγώ και το φουρφούρι μου.Δεν έλαβα κάποια απάντηση.Ίσως τα έγραψα και μπερδεμένα.Αυτή τη στιγμή αποφάσισα να κόψω όλα όσα αναφέρετε ότι πείραξαν τα παιδάκια σας και μετά από ένα-δυο μήνες θα αρχίσω να προσθέτω στη διατροφή μου π.χ. ντομάτα ή χυμό πορτοκάλι να δω τί τον πειράζει. Εκοψα γαλακτοκομικά (και κρυμμένα), οτιδήποτε συσκευασμένο, μοσχάρι, χοιρινό, ντομάτα, πορτοκάλι (όχι το λεμόνι), καλαμπόκι, ξηρούς καρπούς, κανέλλα, πιπέρι ελάχιστο, ψωμί όποτε μπορώ δικό μου (θα προσπαθήσω να μην τρώω από έξω ψωμί),σίδηρο (μου είπε μετά από 2 εβδομάδες να το ξαναρχίσω) και παίρνω ασβέστιο. και ήδη μια βδομάδα είμαστε καλά.Βέβαια, αν δείτε την ιστορία πιο πίσω και πιο πριν μετά το πρώτο κρούσμα και για ένα μήνα ήταν καθαρός.Πέρασε μια βδομάδα με ίχνη μέρα παρά μέρα σχεδόν, και πάλι όλα καλά.Τώρα βέβαια οι κενώσεις είναι πιο συμπαγείς και δεν φαίνονται και πολλά(πάντα η ποσότητα ήταν ένα κεφαλάκι καρφίτσας, απειροελάχιστο).Μέσα στο αιματάκι και με μπούκωμα, άρχισα και τα φρούτα, τα οποία συνεχίζω κανονικά (τα τρώει με ευχαρίστηση και ανοίγει το στοματάκι περιμένοντας) και η γιατρός μου είπε το απόγευμα να δίνω κρέμα Almiron Allergy Care.Πρόβλημα με βάρος κτλ δεν έχουμε (7820 κιλά και 70,5 εκ.).Να προσθέσω ότι αν εξαιρέσουμε τα φρούτα θηλάζω αποκλειστικά χάρη και μόνο στην Αγλαία και τις έμπειρες μανούλες του φόρουμ. Σας ευχαριστώ και νιώθω τεράστια ευγνωμοσύνη. Δεν μας ξέρετε και όμως κάνατε σε μένα και το μωρό μου το πιο μεγάλο δώρο ζωής.

Vd4Sp3.png

.

....... η γιατρός μου είπε το απόγευμα να δίνω κρέμα Almiron Allergy Care.Πρόβλημα με βάρος κτλ δεν έχουμε (7820 κιλά και 70,5 εκ.).Να προσθέσω ότι αν εξαιρέσουμε τα φρούτα θηλάζω αποκλειστικά χάρη και μόνο στην Αγλαία και τις έμπειρες μανούλες του φόρουμ. Σας ευχαριστώ και νιώθω τεράστια ευγνωμοσύνη. Δεν μας ξέρετε και όμως κάνατε σε μένα και το μωρό μου το πιο μεγάλο δώρο ζωής.

Αγαπητή magda30,

Δεν ήταν σίγουρο ότι ήταν αιμα αυτό στα κακά της έτσι δεν είναι; Δεν κάνατε mayer κοπράνων ή κάνω λάθος; Μην πανικοβάλλεσαι και προπαντός μην σταματάς να θηλάζεις. Καμία κρέμα με αλεύρια και αγελαδινο (ενδεχομένως) γάλα δεν είναι καλύτερη για απογευματινο από το δικό σου γάλα. Δεν ξέρω τι μανία πιάνει τους παιδιάτρους να κόβουν θηλασμούς σε μωρά 6 μηνών για να δίνουν αλευρόνερα!!!!

Πρώτα θηλάζεις και μετά από κανένα μισάωρο (αν θέλει το μωρό ) δίνεις την κρέμα.Και δεν είναι ανάγκη να δοκιμάσεις τη sinlac ή άλλες φαρμακευτικές. Γιατί δεν δοκιμάζεις βιολογικές κρέμες της Ηolle; Δεν κάνω διαφήμιση. Απλά η μπέμπα μου (αλλεργική και αυτή) έφαγε χωρίς κανένα πρόβλημα αρχικά το κεχρί της Ηolle (το πιο ουδέτερο) και μετά το καλαμπόκι - ρυζάλευρο - κεχρί. Δεν έχουν γάλα και τις φτιάχνεις είτε με δικό σου, είτε με νερό. Δεν εμπιστεύομαι τις κρέμες των φαρμακείων τις "ειδικές για αλλεργικά παιδιά" Πιστεύω ότι οι παιδίατροι τις προτείνουν (οπως και τα πανάκριβα απαίσια γάλατα τύπου neocate) για να ενισχύουν τους σπόνσορές τους δηλαδή τις φαρμακευτικές εταιρίες.

Αν άκουγα τους παιδογαστερεντερολόγους ( να 'ναι καλά η Αγλαία που μου έβαλε τις φωνές) θα είχα αποθηλάσει 4,5 μηνών...

Να θυμ΄σαι ότι μέχρι το 1 χρόνο ο θηλασμός είναι η βασική τροφή του μωρού και τα υπόλοιπα είναι συμπλήρωμα...

.pngy3DLp3.png

Eκτός απο τις βιολογικές της holle υπάρχουν και οι βιολογικές της babynat που ειναι πιο νοστιμες απο της holle γιατι περιέχουν κινόα και έχουν γεύση βανίλια. Εμένα ο δικός μου της holle δεν την έτρωγε με τίποτα αλλά για της babynat τρελαίνεται ακόμη (όταν σπανίως την δίνω).

gwggp2.png ISWTp2.png

Καλησπέρα κορίτσια!Aglaia,ο μπέμπης έχει σλλεργία στις εξής τροφές:στο αγελαδινό γάλα,στη σόγια,στα σιτηρά,στο κοτόπουλο,στο αυγό και στο καλαμπόκι.

Το αίμα το παρουσιάζει σχεδόν 5 μήνες,αλλά δεν εμφανίζεται σε όλες τις κενώσεις.Εγώ απέχω από τα γαλακτοκομικά 5 μήνες,αλλά τα κρυμένα γαλακτοκομικά τα πήρα χαμπάρι πριν 2 μήνες.Επίσης πριν 2 μήνες κάναμε τον αλλεργιολογικό έλεγχο στον μπέμπη και έκοψα και τις υπόλοιπες τροφές. Το μωρό αυτή τη στιγμή τρώει καρότο,πατάτα,κολοκύθι και κάθε απόγευμα ρυζάλευρο με ζουμί από τα χορταρικά.Στην αρχή του έδινα την Allergy Care αλλά επειδή περιέχει καλαμπόκι τη σταματήσαμε και του δίνουμε σκέτο ρυζάλευρο.Του έδωσα μοσχάρι αλλά η mayer κοπράνων βγήκε θετική και το σταμάτησα.Από εβδομάδα μου είπε η αλλεργιολόγος να ξανά προσπαθήσουμε.

Βιολογικές κρέμες έδινα στην κόρη μου χωρίς να έχει κάποιο πρόβλημα απλά επειδή δεν ήθελα να της δώσω ξένο γάλα.Τώρα όμως επειδή ο μπέμπης έχει πρόβλημα έχω φοβηθεί και δεν ξέρω εάν κάνει να τις δώσω.

Ευχαριστώ πολύ και για τις πληροφορίες που μου δώσατε για το ψωμί γιατί ποτέ μου δεν είχα φανταστεί ότι μπορεί να περιέχει γάλα.Ευχαριστώ πολύ και για τα γλυκά...

Καλησπέρα κορίτσια!Aglaia,ο μπέμπης έχει σλλεργία στις εξής τροφές:στο αγελαδινό γάλα,στη σόγια,στα σιτηρά,στο κοτόπουλο,στο αυγό και στο καλαμπόκι.

Το αίμα το παρουσιάζει σχεδόν 5 μήνες,αλλά δεν εμφανίζεται σε όλες τις κενώσεις.Εγώ απέχω από τα γαλακτοκομικά 5 μήνες,αλλά τα κρυμένα γαλακτοκομικά τα πήρα χαμπάρι πριν 2 μήνες.Επίσης πριν 2 μήνες κάναμε τον αλλεργιολογικό έλεγχο στον μπέμπη και έκοψα και τις υπόλοιπες τροφές. Το μωρό αυτή τη στιγμή τρώει καρότο,πατάτα,κολοκύθι και κάθε απόγευμα ρυζάλευρο με ζουμί από τα χορταρικά.Στην αρχή του έδινα την Allergy Care αλλά επειδή περιέχει καλαμπόκι τη σταματήσαμε και του δίνουμε σκέτο ρυζάλευρο.Του έδωσα μοσχάρι αλλά η mayer κοπράνων βγήκε θετική και το σταμάτησα.Από εβδομάδα μου είπε η αλλεργιολόγος να ξανά προσπαθήσουμε.

Βιολογικές κρέμες έδινα στην κόρη μου χωρίς να έχει κάποιο πρόβλημα απλά επειδή δεν ήθελα να της δώσω ξένο γάλα.Τώρα όμως επειδή ο μπέμπης έχει πρόβλημα έχω φοβηθεί και δεν ξέρω εάν κάνει να τις δώσω.

Ευχαριστώ πολύ και για τις πληροφορίες που μου δώσατε για το ψωμί γιατί ποτέ μου δεν είχα φανταστεί ότι μπορεί να περιέχει γάλα.Ευχαριστώ πολύ και για τα γλυκά...

Aντί για μοσχάρι δοκίμασες αρνί ή κατσίκι; Εμείς το μοσχάρι δεν το βάλαμε ακόμη στη διατροφή μας (η μικρή μου είναι 11 μηνών). Θα το καθυστερήσουμε λίγο ακόμη. Και για κρέμα μπορείς να δοκιμάσεις το βιολογικό κεχρί με σκέτο νερό , που είναι από τα πιο ουδέτερα.

.pngy3DLp3.png

Κορίτσια, στην προηγούμενη σελίδα σας έγραψα κι εγώ τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εγώ και το φουρφούρι μου.Δεν έλαβα κάποια απάντηση.Ίσως τα έγραψα και μπερδεμένα.Αυτή τη στιγμή αποφάσισα να κόψω όλα όσα αναφέρετε ότι πείραξαν τα παιδάκια σας και μετά από ένα-δυο μήνες θα αρχίσω να προσθέτω στη διατροφή μου π.χ. ντομάτα ή χυμό πορτοκάλι να δω τί τον πειράζει. Εκοψα γαλακτοκομικά (και κρυμμένα), οτιδήποτε συσκευασμένο, μοσχάρι, χοιρινό, ντομάτα, πορτοκάλι (όχι το λεμόνι), καλαμπόκι, ξηρούς καρπούς, κανέλλα, πιπέρι ελάχιστο, ψωμί όποτε μπορώ δικό μου (θα προσπαθήσω να μην τρώω από έξω ψωμί),σίδηρο (μου είπε μετά από 2 εβδομάδες να το ξαναρχίσω) και παίρνω ασβέστιο. και ήδη μια βδομάδα είμαστε καλά.Βέβαια, αν δείτε την ιστορία πιο πίσω και πιο πριν μετά το πρώτο κρούσμα και για ένα μήνα ήταν καθαρός.Πέρασε μια βδομάδα με ίχνη μέρα παρά μέρα σχεδόν, και πάλι όλα καλά.Τώρα βέβαια οι κενώσεις είναι πιο συμπαγείς και δεν φαίνονται και πολλά(πάντα η ποσότητα ήταν ένα κεφαλάκι καρφίτσας, απειροελάχιστο).Μέσα στο αιματάκι και με μπούκωμα, άρχισα και τα φρούτα, τα οποία συνεχίζω κανονικά (τα τρώει με ευχαρίστηση και ανοίγει το στοματάκι περιμένοντας) και η γιατρός μου είπε το απόγευμα να δίνω κρέμα Almiron Allergy Care.Πρόβλημα με βάρος κτλ δεν έχουμε (7820 κιλά και 70,5 εκ.).Να προσθέσω ότι αν εξαιρέσουμε τα φρούτα θηλάζω αποκλειστικά χάρη και μόνο στην Αγλαία και τις έμπειρες μανούλες του φόρουμ. Σας ευχαριστώ και νιώθω τεράστια ευγνωμοσύνη. Δεν μας ξέρετε και όμως κάνατε σε μένα και το μωρό μου το πιο μεγάλο δώρο ζωής.

1. Aν δεν έχει διαπιστωθεί έλλειψη ασβεστίου από εξετάσεις, είναι επικίνδυνο να παίρνεις ασβέστιο.

2. Η παιδίατρος είναι απαράδεκτη που σύστησε κρέμα εμπορίου, έστω υποαλλεργική, σε ένα παιδάκι με τόσες αλλεργίες. Έτσι κι αλλιώς κανένα παιδί δεν χρειάζεται καμία κρέμα εμπορίου, όμως ειδικά για τα παιδιά με αλλεργίες μπορεί να είναι επικίνδυνες ακόμη και αν γράφουν επάνω allergy care ή οτιδήποτε που να δηλωνει ότι είναι υποαλλεργικές.

Εχω κόψει γαλακτοκομικά,(προσέχω και τα κρυμμένα, αλλά π.χ. ψωμί παίρνω από φούρνο), μοσχάρι, αυγό, ξηρούς καρπούς και τελευταία υποψιάζομαι και το ψάρι. Είχα ένα μήνα που δεν είχαμε τίποτα και τον τελευταίο μήνα 3-4 φορές είδα αιματάκι.

Από ότι φαίνεται μέχρι τώρα, το αίμα στα κακά οφείλεται μάλλον στα γαλακτοκομικά. Κάνεις πολύ καλά και το παρακολουθείς. Όταν δεν εμφανίζεται συνέχεια δεν είναι ανησυχητικό. Αν εμφανίζεται πιο συχνά θα πρέπει ο γιατρός που παρακολουθεί το μωρό να το εξετάζει για σημάδια αναιμίας και αν διακρίνει κάποια να το παραπέμψει για αιματολογίες εξετάσεις για να καθοριστεί η αγωγή.

Τώρα με το αχλάδι τί να κάνω;;Σκέφτηκα να καθυστερήσω 3-4 μέρες να βάλω το μήλο, για να δω αν σταματήσει το αιματάκι.

γενικά ανά 3-4 μέρες γίνεται η εισαγωγή καινούργιων τροφών για τα μπορούμε να παρακολουθούμε τις αλλαγές.

Το αίμα εμφανίζεται πάντα έτσι;;

Το εννοείς;

Μέχρι πότε θα του αποκλείω τροφές;;Πότε π.χ. δοκιμάσατε να δείτε εάν έφυγε η αλλεργία;;

Αν το παιδί για μεγάλο διάστημα δεν έχει εμφανίσει αίμα ή άλλα σημάδια αλλεργίας (έκζεμα, ατοπική δερματίτιδα, εξανθήματα κλπ), αρχίζεις να δοκιμάζεις. Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο χρονικό όριο

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...