Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

καλησπερα! πριν απο εναμιση μηνα περιπου ειχα ζητησει τη βοηθεια σας την οποια θα ξαναχρειαστω.εχω ενα κοριτσακι 5 μηνων.την θηλαζω αποκλειστικα.πριν ενεμιση μηνα και συγκεκριμενα τελη σεπτεμβριου ειδα αιμα στα κακα της.εκοψα ολα τα γαλακτοκομικα και το μοσχαρι. η κατασταση συνεχιστηκε μεχρι τις 3 νοεμβριου.απο τοτε και για 6 μερες δεν ειχε καθολου αιμα και οι κενωσεις της τις περισσοτερες φορες ηταν μουσταρδι με σπορακια και αλλες κιτρινοπρασινες.στις 12 νοεμβριου ομως ξαναειχε αιμα.πηρα τον παιδιατρο και μου ειπε να παμε σε παιδογαστρεντερολογο. μου ειπε μια περιπτωση οπου η μητερα εκοψε τον θηλασμο και εδωσε υποαλλεργικο γαλα.δεν μπορει να βρεθει λυση δηλαδη?ξεχετε ακουσει κατι παρομοιο? τι να κανω?

odFi.jpgK9qbp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

καλησπερα! πριν απο εναμιση μηνα περιπου ειχα ζητησει τη βοηθεια σας την οποια θα ξαναχρειαστω.εχω ενα κοριτσακι 5 μηνων.την θηλαζω αποκλειστικα.πριν ενεμιση μηνα και συγκεκριμενα τελη σεπτεμβριου ειδα αιμα στα κακα της.εκοψα ολα τα γαλακτοκομικα και το μοσχαρι. η κατασταση συνεχιστηκε μεχρι τις 3 νοεμβριου.απο τοτε και για 6 μερες δεν ειχε καθολου αιμα και οι κενωσεις της τις περισσοτερες φορες ηταν μουσταρδι με σπορακια και αλλες κιτρινοπρασινες.στις 12 νοεμβριου ομως ξαναειχε αιμα.πηρα τον παιδιατρο και μου ειπε να παμε σε παιδογαστρεντερολογο. μου ειπε μια περιπτωση οπου η μητερα εκοψε τον θηλασμο και εδωσε υποαλλεργικο γαλα.δεν μπορει να βρεθει λυση δηλαδη?ξεχετε ακουσει κατι παρομοιο? τι να κανω?

ποιος σου ειπε για αυτην την περιπτωση? η παιδίατρος ή η παιδογαστρεντερολόγος?

προσωπικά πιστευω οτι αυτος δεν ειναι λόγος για αποθηλασμό ιδιως για τοσο μικρο μωράκι. Αν προσέξεις την διατροφή σου και κόψεις και άλλα πιθανά αλλεργιογόνα τότε θα δεις βελτίωση. Εμείς είδαμε αλλά ειχα κόψει πάρα πολλά. Τι σου πρότεινε να τρως η παιδογαστρεντερολόγος?

gwggp2.png ISWTp2.png

.απο τοτε και για 6 μερες δεν ειχε καθολου αιμα και οι κενωσεις της τις περισσοτερες φορες ηταν μουσταρδι με σπορακια και αλλες κιτρινοπρασινες.στις 12 νοεμβριου ομως ξαναειχε αιμα.πηρα τον παιδιατρο και μου ειπε να παμε σε παιδογαστρεντερολογο. μου ειπε μια περιπτωση οπου η μητερα εκοψε τον θηλασμο και εδωσε υποαλλεργικο γαλα.δεν μπορει να βρεθει λυση δηλαδη?ξεχετε ακουσει κατι παρομοιο? τι να κανω?

Σε μωρά με αλλεργία η διακοπή του θηλασμού μπορεί να βάλει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία τους και την ανάπτυξή τους.

Λυπάμαι για την ανεύθυνη ενημέρωση από τον παιδίατρο, δυστυχώς είναι κάτι που συμβαίνει αρκετά συχνά τόσο στις αλλεργίες όσο και στη ΓΟΠ. Τα ειδικά γάλατα κοστίζουν πολύ και τα δώρα που παίρνουν οι γιατροί από τις εταιρείες που τα διακινούν είναι ανάλογα του κόστους.

Το μητρικό γάλα έχει την ιδιότητα να επουλώνει το έντερο ενώ το υποαλλεργικό γάλα όχι. Σε λίγο το μωρό θα ξεκινήσει στερεές τροφές, αν δεν έχει την προστασία του μητρικού γάλακτος, μπορεί να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά προβλήματα.

Λόγω της αιμοραγίας θα πρέπει το μωρό να αποκλείσει από τη διατροφή του οποιαδήποτε κρέμα κουτιού (φαρίν λακτέ, ρυζάλευρο κλπ) και καλό είναι να μην δοκιμάσει κανενός είδους δημητριακό μέχρι να λυθεί το πρόβλημα. Δημητριακά που περιέχουν γλουτένη έστω και ελάχιστη (σιτάρι, κριθάρι, βρώμη κλπ) θα πρέπει να τα αποφύγει για μεγαλύτερο διάστημα, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 8ου μήνα.

1. Η αιμοραγία δεν είναι σημαντική αν δεν προκαλεί αναιμία. Τα μωρά με αιμοραγία θα πρέπει να παρακολουθούνται από τον παιδίατρο για αναιμία. Η προληπτική χορήγηση σιδήρου μπορεί να είναι επιβλαβής. Αν ο παιδίατρος υποπτευθεί αναιμία μεταξύ θα πρέπει να παραπέμψει το μωρό για αιματολογικές εξετάσεις για να καθοριστεί με ακρίβεια η δοσολογία του σιδήρου που θα χορηγηθεί.

2. Τα κιτρινοπράσινα κακά είναι κατά πάσα πιθανότητα ένδειξη ελαφριάς υπερπαραγωγής. Όταν το μωρό παίρνει το λιγότερο λιπαρό γάλα σε μεγαλύτερη αναλογια από ότι πρέπει, μπορεί το έντερο να ερεθιστεί και να κάνει αιμοραγία. Πολλές φορές αυτό μας παρασύρει και νομίζουμε ότι είναι αλλεργία ενώ δεν είναι.

Θήλαζε από το ίδιο στήθος όλα τα γεύματα για τουλάχιστον 3 ώρες. Αν δεν κιτρινίσουν τα κακά το επόμενο 24ωρο, αυξάνεις το διάστημα από τρίωρο σε 4ωρο κλπ.

3. Ψάξε για κρυμένο γάλα σε τροφές όπως αρτοσκευάσματα (μερικά ψωμιά περιέχουν γάλα ή ορό γάλακτος) σε μαργαρίνες που συχνά περιέχουν ορό γάλακτος κλο.

4. Απέφυγε και τους ξηρούς καρπούς για κάποιο διάστημα.

Γενικά υπάρχουν αρκετές τροφές που μπορεί να είναι αλλεργιογόνες και δυστυχώς τα τεστ σε αυτή την ηλικία δεν είναι αξιόπιστα, οπότε η μόνη λύση που έχεις είναι να αποκλείεις σταδιακά κάποια. Ο αποκλεισμός συνήθως δεν είναι απαραίτητος για μεγάλο διάστημα, οπότε θα το ξανασυζητήσουμε.

Καλή συνέχεια!

ευχαριστω για τις απαντησεις σας!

jen ο παιδιατρος μου ειπε οτι σε μια μητερα ο παιδογαστρεντολογος προτεινε διακοπη θηλασμου. εμεις σε παιδογαστρεντολογο δεν πηγαμε ακομα.σημερα θα κλεισω ραντεβου να παμε στη ξανθη.

αγλαια αν ειχα υπερπαραγωγη θα ειχε συνεχεια κιτρινοπρασινες? προσεξα οτι η μικρη δεν εχει παντα,μαλιστα οταν σταματησε το αιμα ειχε τις περισσοτερες φορες μουσταρδι με σπορακια.αιμα δεν εχει σε καθε κενωση.

ο γιατρος δεν ειπε τιποτα για αναιμια.μου ειπε οτι απο τον 6 που θα αρχισει στερεες θα παρει και σιδηρο. θα της δινω κρεμες χωρις γαλα?

ο παιδογαστρεντερολογος θα μου πει τι να τρωω?

odFi.jpgK9qbp3.png

Διαφημίσεις

Παιδια δεν θελω να πυροδοτησω τη συζητηση, ουτε ειμαι γιατρος, απλα σαν ανθρωπος θα μιλησω. Εχει η μικρη μου, οπως θα εχετε δει μερικες σε αλλο ποστ μου, γοπ και υπαρχει υπονοια για αλλεργια αλλα δεν ξερουμε σε τι. Λενε τα ραστ δεν ειναι αξιοπιστα.

Ηδη, δεν κοιμαμαι καθολου για να την παρακολουθω μην πνιγει. Εξαλλου, καθε 2-4 ωρες πειναει, στο ενδιαμεσο θελει αλλαγμα, να παιξει κλπ. Το εννοω το καθολου, ε? Οχι οτι πχ λαγοκοιμαμαι. Ειμαι σαν ζομπι...τρεις ωρες/μερα την κραταει ο συζυγος και κοιμαμαι οσο γινεται, καμμια φορα με ζηταει η μικρη.

Μου ειπανε στην αρχη να κοψω τα γαλακτοκομικα, μηπως βοηθησει. Δυστηχως, θα επρεπε να περιμενω εβδομαααααδες μεχρι να δω αποτελεσμα για να δω αν αξιζε τον κοπο. Μετα, λενε κοψε να δουμε: μοσχαρι, πορτοκαλι, φραουλα, μελιτζανα, πιπερια, σοκολατα, οσπρια, χοιρινο,δημητριακα, ξηρους καρπους.....κλπ κλπ κλπ....και ερωτω: ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΘΑ ΤΡΩΩ???????

Γιατι βρε παιδια το αγαπω το παιδι μου και στη φωτια να πεσω. Δεν με πειραζει η ταλαιπωρια. Ομως για να την φροντισω -και ειμαι μονη μου δυστηχως, εχω μονο τον αντρα μου αλλα εργαζεται και περιεργες ωρες ειναι στρατιωτικος. Δεν εχω καποιον να του πω κρατα την 1 ωρα να πεσω για υπνο ολη μερα που λειπει. Καμμια φορα ουτε τη νυχτα. Πρωτα απ ολα, για το καλο της, πρεπει ΕΓΩ να ειμαι καλα. Δε λεω να ειμαι στα μεγαλα κεφια, αλλα ΟΡΘΙΑ βρε αδερφε! Αλλο για λιγες μερες. Ειναι δυνατον επι 6 μηνες και 1 χρονο ΚΑΙ να μην κοιμαμαι ΚΑΙ να μην τρωω???? Τωρα μου λετε "προσεχε και τις κρυφες τροφες". Αυτο σημαινει και μπισκοτα, ψωμι του τοστ....τι εμεινε??????????? Μπηκα τις προαλλες στο σουπερ μαρκετ, δεν εκανε να αγορασω ΤΙΠΟΤΑ! Με σκετο κοτοπουλο και βραστη πατατα θα τη βγαλω, θηλαζουσα μητερα? Πως θα αναπληρωνω ασβεστια, σιδηρους, βιταμινες, θερμιδες βρε αδερφε???

Σορυ για το υφος μου αλλα ειμαι πτωμα....και δεν βρισκω λυση. Μερικες φιλες μου που ειχαν τα ιδια, μου λενε να δωσω οντως ξενο, ετσι θα παρω τουλαχιστον τα πανω μου και θα την φροντιζω καλυτερα, και ισως και με ενα αντιαναγωγικο να ανακαμψει το παιδι ετσι κι αλλιως.

Προς το παρον, εχω επιλεξει να μην κοιμαμαι αλλα να τρωω, τι να κανω....γιατι ΔΕ ΘΕΛΩ να σταματησω να θηλαζω. Και τρωω τα παντα -εκτος απο αγελαδινο γαλα και πορτοκαλι- με τυψεις, αλλα αλλιως θα ημουν ηδη νοσοκομειο δεν το συζητω, εχω λιποθιμησει 4 φορες!!!! Και ειμαι 51 κιλα (!) τρεις μηνες μετα τη γεννα!

Ομως ποια λυση υπαρχει για το παιδι χωρις να....με χασει? Υπαρχει μεθοδος να δεις ποιες στο καλο τροφες βλαπτουν κι αν αξιζει τον κοπο ολη αυτη η αφανταστη καταπτωση?

Και παλι συγγνωμη για το υφος, δεν απευθυνομαι σε συγκεκριμενα ατομα, γραφω εδω μηπως υπαρχει καποιος να δωσει...τα φωτα του.

αγλαια μηπως ξερεις αν υπαρχουν συμβουλοι θηλασμου στην καβαλα?σε περιπτωση που χρειαστω...

Επειδή διάβασα οτι εισαι στη Ξάνθη και επειδη και εγώ εχω καταγωγή απο εκει γνωρίζω ότι οι Ξανθιώτες ειναι τυχεροί αφου εχουν δικη τους σύμβουλο θηλασμου την γυναικολόγο Ρούσκοβα. Πολλοί γνωστοί μου πάνε σε αυτήν. Δοκιμάσε την.

gwggp2.png ISWTp2.png

Λιζα η κουραση σε κανει να βλεπεις τα πραγματα πολυ πιο τραγικα απο οτι ειναι. σε καταλαβαινω απολυτα κια σου ευχομαι περαστικα (που σιγουρα θα ειναι) συντομα.

Νομιζω οτιπροταιρεοτητα σου αυτη τη στιγμη ειναι να σε βοηθησει καποιος για λιγο ωστε να μπορεσεις να ξεκουραστεις. Εστω μια γυναικα να ερχεται 2-3 ωρες να σου κραταει το μωρο για να κοιμηθεις.

Πολες φορες ενιωθα ετσι στοπρωτο μου παιδι, τοτε που πρωτοαντιμετωπιζα το θεμα, χωρις να μπορω να βρω σχετικες πληροφοριες πουθενα, ηταν τοτε που ανοιξα το θεμα. δεν ηξερα αν ηταν σιγουρα αλλεργια, πολυ μου μιλαγαν για πολυποδες ή αυτοανοσες ασθενειες....

Τωρα στο δευτερο παιδι, εχω παρει αποφαση οτι δεν θα φαω τιποτα απο το σουπερ μαρκετ, ουτε απο τον φουρνο, οτι θα βρω εναλλακτικες τροφες να φαω και πιστεψε με υπαρχουν πολλα. απλα θελει υπομονη κ να μη σε πιανει πανικος. Να ξερεις οτι αυτο ειναι προσωρινο, συντομα το παδι θα ξεπερασει τις αλλεργιες ειτε καταφερεις να βρεις τι το πειραζει ακριβως ειτε οχι. παντως τα πιο υποπτα ειναι τα γαλακτοκομικα και αν τα κοψεις τελειως κ αφησεις λιγο καιρο να περασει θα δεις οτι ειναι πολυ πολυ πιο ευκολο απο οτι φαινεται. Εγω με ενα διαλειμα 3-4 μηνω που ημουν εγκυος εχω απο τον Νοεμβριο του 2007 που δεν τρωω γαλακτοκομικα κ πιστεψε με δεν ενιωσα ποτε λιποθυμια και ειμαι πολλα μα παρα πολλα κιλα... Και τα παιδια μου ειναι "γαιδουρια", θηλαζουν παρα πολυ!

Τωρα αν θες να σταματησεις τον θηλασμο κ να δωσεις υποαλλεργικο καν'το, εσυ αποφασιζεις. Απλα θα σου πω για δυο μαμαδες που μιλησαμε μεσω του φορουμ με πμ, κ μου ειπαν οτι εκοψαν τον θηλασμο κ "βαρανε το κεφαλι τους στο τοιχο" γιατι το υποαλλεργιο τους εβγαλε σοβαρα προβληματα μετα απο καμποσες μερες κ δεν ηξεραν τι να κανουν...

Εχεις δει παιδογαστρεντερολογο? Ειναι εντονη η ΓΟΠ του παιδιου?

Και παλι κουραγιο και μην φοβασαι, μπορεις να λες οτι νιωθεις εδω, οι περισσοτερες εχουμε νιωσει ετσι οποτε σε καταλαβαινουμε!

GwASp3.png

Παιδια δεν θελω να πυροδοτησω τη συζητηση, ουτε ειμαι γιατρος, απλα σαν ανθρωπος θα μιλησω. Εχει η μικρη μου, οπως θα εχετε δει μερικες σε αλλο ποστ μου, γοπ και υπαρχει υπονοια για αλλεργια αλλα δεν ξερουμε σε τι. Λενε τα ραστ δεν ειναι αξιοπιστα.

Ηδη, δεν κοιμαμαι καθολου για να την παρακολουθω μην πνιγει. Εξαλλου, καθε 2-4 ωρες πειναει, στο ενδιαμεσο θελει αλλαγμα, να παιξει κλπ. Το εννοω το καθολου, ε? Οχι οτι πχ λαγοκοιμαμαι. Ειμαι σαν ζομπι...τρεις ωρες/μερα την κραταει ο συζυγος και κοιμαμαι οσο γινεται, καμμια φορα με ζηταει η μικρη.

Μου ειπανε στην αρχη να κοψω τα γαλακτοκομικα, μηπως βοηθησει. Δυστηχως, θα επρεπε να περιμενω εβδομαααααδες μεχρι να δω αποτελεσμα για να δω αν αξιζε τον κοπο. Μετα, λενε κοψε να δουμε: μοσχαρι, πορτοκαλι, φραουλα, μελιτζανα, πιπερια, σοκολατα, οσπρια, χοιρινο,δημητριακα, ξηρους καρπους.....κλπ κλπ κλπ....και ερωτω: ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΘΑ ΤΡΩΩ???????

Γιατι βρε παιδια το αγαπω το παιδι μου και στη φωτια να πεσω. Δεν με πειραζει η ταλαιπωρια. Ομως για να την φροντισω -και ειμαι μονη μου δυστηχως, εχω μονο τον αντρα μου αλλα εργαζεται και περιεργες ωρες ειναι στρατιωτικος. Δεν εχω καποιον να του πω κρατα την 1 ωρα να πεσω για υπνο ολη μερα που λειπει. Καμμια φορα ουτε τη νυχτα. Πρωτα απ ολα, για το καλο της, πρεπει ΕΓΩ να ειμαι καλα. Δε λεω να ειμαι στα μεγαλα κεφια, αλλα ΟΡΘΙΑ βρε αδερφε! Αλλο για λιγες μερες. Ειναι δυνατον επι 6 μηνες και 1 χρονο ΚΑΙ να μην κοιμαμαι ΚΑΙ να μην τρωω???? Τωρα μου λετε "προσεχε και τις κρυφες τροφες". Αυτο σημαινει και μπισκοτα, ψωμι του τοστ....τι εμεινε??????????? Μπηκα τις προαλλες στο σουπερ μαρκετ, δεν εκανε να αγορασω ΤΙΠΟΤΑ! Με σκετο κοτοπουλο και βραστη πατατα θα τη βγαλω, θηλαζουσα μητερα? Πως θα αναπληρωνω ασβεστια, σιδηρους, βιταμινες, θερμιδες βρε αδερφε???

Σορυ για το υφος μου αλλα ειμαι πτωμα....και δεν βρισκω λυση. Μερικες φιλες μου που ειχαν τα ιδια, μου λενε να δωσω οντως ξενο, ετσι θα παρω τουλαχιστον τα πανω μου και θα την φροντιζω καλυτερα, και ισως και με ενα αντιαναγωγικο να ανακαμψει το παιδι ετσι κι αλλιως.

Προς το παρον, εχω επιλεξει να μην κοιμαμαι αλλα να τρωω, τι να κανω....γιατι ΔΕ ΘΕΛΩ να σταματησω να θηλαζω. Και τρωω τα παντα -εκτος απο αγελαδινο γαλα και πορτοκαλι- με τυψεις, αλλα αλλιως θα ημουν ηδη νοσοκομειο δεν το συζητω, εχω λιποθιμησει 4 φορες!!!! Και ειμαι 51 κιλα (!) τρεις μηνες μετα τη γεννα!

Ομως ποια λυση υπαρχει για το παιδι χωρις να....με χασει? Υπαρχει μεθοδος να δεις ποιες στο καλο τροφες βλαπτουν κι αν αξιζει τον κοπο ολη αυτη η αφανταστη καταπτωση?

Και παλι συγγνωμη για το υφος, δεν απευθυνομαι σε συγκεκριμενα ατομα, γραφω εδω μηπως υπαρχει καποιος να δωσει...τα φωτα του.

Λίζα αυτα που λες τα ειχα νιωσει στην αρχη αλλα μετά ειδα οτι ειχα άδικο. Για 4 μηνες εκανα αποχη απο γαλακτοκομικά, μοσχάρι, χοιρινό, ντομάτα, ξηρους καρπούς, σοκολάτα, πορτοκαλι, φράουλα, ψάρι, θαλασσινά και δημητριακά (οχι ψωμι, μακαρονια κλπ) και βρηκα πολλες εναλλακτικες για να παιρνω οτι θρεπτικο χρειαζομαι και να χορταινω. Ειναι θέμα κυριως θέλησης και να ξερεις οτι ουτε η πρωτη ημουν ούτε η τελευταια. Απο τοτε μιλησα με παρα πολλες μανουλες και γνωστες που καναν το ιδιο πράγμα για μηνες. Απλα σε αυτους που δεν εχουν μωρακι και δεν ξερουν τα πιθανα προβληματα ακουγεται περίεργο. Πίστεψε με υπάρχουν αρκετά για να φας. Λαχανικά, κοτοπουλο, αρνι, γαλοπουλα, φρουτα, πατατες ρυζι. Δεν ειναι και το τέλος του κόσμου. Ειναι πολυ δύσκολο βέβαια αλλά αν έχεις θέληση είναι εφικτό. Καλή τύχη. ;)

gwggp2.png ISWTp2.png

Επειδή διάβασα οτι εισαι στη Ξάνθη και επειδη και εγώ εχω καταγωγή απο εκει γνωρίζω ότι οι Ξανθιώτες ειναι τυχεροί αφου εχουν δικη τους σύμβουλο θηλασμου την γυναικολόγο Ρούσκοβα. Πολλοί γνωστοί μου πάνε σε αυτήν. Δοκιμάσε την.

Αχ τι καλη κυρια... Ειχα μιλησει μαζι της οταν η κορη μου ειχε "ψευτοπεριοδο" απο της ορμονες που επαιρνα εγω στην εγκυμοσυνη κ ηταν τοσο μα τοσο εξυπηρετικη και γλυκια!!!

GwASp3.png

Διαφημίσεις

Καλημερα Λιζάκι...

μια πολυ γρηγορη απάντηση χωρις να την έχω σκεφτει κ ιδιαιτερα γιατι το μωρό με τραβολογαει:D

Η λιμοκτονια δεν είναι πάντα η λύση μου είχε πει συμβουλος θηλασμου κ με είχε βοηθησει με την αποχή. Αν θελεις να σου δώσω το τηλ της να έρθει σπίτι σου να συζητησετε (ειναι επαγγελματιας κ πληρώνεται, αλλά αν σε βάλει σε μια σειρα με τη διατροφή κ δεν πεσεις κατω θα αξιζει τον κοπο..)

Επίσης πολλες φορές έχω διαβασει πως τα ειδικα γάλατα χειροτερευουν την κατασταση για το μωρό, άρα αν μπεις σε τετοια μονοπάτια κ έχεις κοψει το δικό σου δεν θα εχεις επιλογη μετα.

Επίσης είναι κ το οικονομικο σημαντικο στα ειδικα γαλατα, δηλαδη ίσως να ξοδευεις πάνω από 200 ευρω το μήνα... μηπως με τα μισα λεφτα πάρεις μια γυναικα για να σου κανει καποιες δουλεις κ ξεκουραζεσαι εσύ από αυτο το κομμάτι?Δηλαδη αν την παιρνεις 2 φορες το μηνα θα είναι καπου 100 ευρω...

Δεν ξερω τι άλλο να σου προτεινω, πάντως τεστ που να δειχνουν που είναι αλλεργικο το παιδι σου κ αν είναι δεν υπάρχουν αξιοπιστα για αυτες τις ηλικιες....

Με συγχωρεις αν έχεις πάρει αλλες αποφάσεις κ φαινεται πως σε πατροναρω αλλά επειδη πέρασα τα ιδια σκεφτηκα να σουπω την εμπερια μου (μονη μου χωρις βοήθεια κ είμαι επίσης 51 κιλά ενω το κανονικο βαρος μου είναι 55, όσο για τα οικονομικα κ πάλι συγνωμη που τα ανεφερα αλλά επίσης εγω θα δυσκολευόμουν να αγοραζω ειδικα γαλατα σε αυτη τη φάση...)

Επίσης να σου πω οτι αυτη η φαση ίσως να κρατησει αρκετα (εγω εδω κ ενα μηνα περίπου ξανααρχισα αποχη ενω την είχα σταματησει) αλλά μαθαινεις εναλλακτικες κ δεν σε πειράζει από μια φαση κ μετα...

όποτε θελεις σου δινω κ συνταγες χωρις γαλα ή γενικα καποια τιπς...

καλη συνεχεια :P

D9kvp2.png?3X2batCM

Παρούσα !! :mrgreen::mrgreen: 7 μήνες με απόχη σε όλα τα παραπάνω και σε κάποια άλλα......:?:???: βέβαια εμείς ήμασταν από τις τυχερές γύρω στον 15 μήνα άρχισε να τα τρώει όλα σχεδόν (τώρα είναι αλλεργική στο σπανάκι, ψάρι) και εγώ άρχισα να τρώω σαν άνθρωπος αρκετά νωρίτερα γύρω στον 10 μήνα.

Καλή μου Λίζα, μην απελπίζεσαι είναι η κούραση που σε καταβάλει και δεν μπορείς να βρείς τις εναλλακτικές, εκτός από αυτά που σου γράφει η Jen μπορείς να φας κατσίκι, κουνέλι και γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες, γρανίτες φτιαγμένες από σένα (εγώ χωρίς γλυκά δεν θα την άντεχα την αποχή την λέω την αμαρτία μου) και όταν δεις ότι τα πράγματα πάνε καλύτερα να αρχίσεις να προσθέτεις σιγά σιγά στην διατροφή σου.

Δυστυχώς στο θέμα αλλεργία τίποτα δεν είναι σίγουρο. Η δικιά μας παιδογαστρεντολόγος μου τόνισε ότι ο θηλασμός και η αποχή είναι το καλύτερο που θα μπορούσα να κάνω στην τότε φάση για το παιδί μου (για το αργότερα είχε πρόβλημα αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία) :?

να χαίρεσε το παιδάκι σου και να προσέχεις τον ευατό σου. :-)

Ξέχασα φυσικα να πω οτι απεχαμε και απο αυγο...

Επίσης να τονίζω οτι εγω στην αποχή ΔΕΝ έχασα κιλά αλλά ίσα ίσα έβαλα γιατι ειχα ταραξει τις πατάτες. Φυσικά δεν μου ξέφυγαν και οι χαλβάδες (όχι σιμιγδαλένιοι αλλά οι άλλοι) και γλυκα κουταλιού. Πάντως η περίοδος αυτη ήταν αρκετα δύσκολη και για όλους γύρω μου γιατι αναρωτιόντουσαν τι να μου μαγειρεψουν (μαμα, πεθερα, φιλες κλπ) αλλά είχα αρκετή υποστήριξη. Δεν ξέρω τι θα έκανα διαφορετικά.

gwggp2.png ISWTp2.png

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας! Δεν το περιμενα τοσο γρηγορα. :-)

Βασικα, οι εναλλακτικες τροφες ειναι ΟΚ για λιγες μερες για την περιπτωση μου (εχω σοβαρη δυσκαταποσια ΚΑΙ ευερεθιστο εντερο, πανε τα χορταρικα), ομως για μηνες οχι. Πριν γεννησω ετρωγα μονο κρεμες, αυγα, σουπες, γαλα με δημητριακα και σοκολατα κατα κυριο λογο. Ηδη με αυτα που αναφερετε, μαρμελαδες, κοτοπουλο, πατατες κλπ (ψωμι δεν μπορω να καταπιω), εχασα 17 κιλα σε τρεις μηνες και προχωραμε. Στην πραξη επομενως με εχει καταβαλλει πολυ ο περιορισμος τροφων, και αποδεδειγμενα με οδηγει σε επικινδυνο χασιμο κιλων. Ο οικογενειακος μας γιατρος, μου ειπε στοπ στη διαιτα! Μου λεει δεν ξερω τι θα κανεις, μιλα με τον παιδιατρο και βρες λυση να αρχισεις να τρως, τωρα! Κλαψ. Ασχετα με το τί λεει ο γιατρος, βλεπω οτι οντως δεν τη βγαζω. Οποτε αποφασισα να συνεχισω και το θηλασμο και το φαγητο με λιγους μονο περιορισμους, τι να κανω. Αλλά νιωθω οτι κανω του κεφαλιου μου.

Δεν θελω να σταματησω να θηλαζω. Απλα ειχα την απορια αν υπαρχει μεθοδος να βρεις τι την πειραζει και να περιορισεις μονο αυτες τις τροφες, αντι ειτε να τα κοψεις ολα ειτε να τα τρως ολα. Αν υπηρχε, θα λυνοταν το προβλημα και θα ειμασταν ολοι καλα.

JEN,δεν μενω ξανθη.εκει ειναι ο παιδογαστρεντερολογος που θα παμε.εγω μενω καβαλα. εκλεισα ραντεβου για την αλλη τριτη.

odFi.jpgK9qbp3.png

Διαφημίσεις

αγλαια αν ειχα υπερπαραγωγη θα ειχε συνεχεια κιτρινοπρασινες?προσεξα οτι η μικρη δεν εχει παντα,μαλιστα οταν σταματησε το αιμα ειχε τις περισσοτερες φορες μουσταρδι με σπορακια.αιμα δεν εχει σε καθε κενωση.

αν είναι οριακή, δηλαδή λίγο πάνω από το κανονικό, μπορεί απλά να εξαρτάται από το πώς τρώει σε μερικά γεύματα. Πχ το πρωί που είναι αυξημένο το συσσωρευμένο γάλα, να τρώεις αυτό με τα λιγότερα λιπαρά και στη συνέχεια να γίνονται κανονικά τα γεύματα, οπότε μόνο 1-2 φορές θα κάνει κιτρινοπράσινα κακά

ο γιατρος δεν ειπε τιποτα για αναιμια.μου ειπε οτι απο τον 6 που θα αρχισει στερεες θα παρει και σιδηρο.

δεν επιτρέπεται η προληπτική χορήγηση σιδήρου. Η τακτική της γιατρού είναι επικίνδυνη.

Ο σίδηρος ως συμπλήρωμα είναι σημαντικός όταν υπάρχει αναιμία αλλά είναι σοβαρά επιβλαβής και τοξικός όταν δεν υπάρχει αναιμία.

θα της δινω κρεμες χωρις γαλα?

ΚΑΘΟΛΟΥ κρέμες. Καμία τροφή από κουτί δεν είναι ασφαλής, περιέχουν γάλα, ζάχαρη, χημικές αρωματικές ενώσεις (όπως πχ αιθυλοβανιλίνη) κλπ ύποπτα.

ο παιδογαστρεντερολογος θα μου πει τι να τρωω?

Εξαρτάται...

Όπως σε όλα τα επαγγέλματα και τις ειδικότητες μπορεί πάντα να συναντήσεις έναν αξιόλογο και αξιόπιστο ή κάποιον που αυθαιρετεί.

Στη Καβάλα υπάρχει παιδίατρος και σύμβουλος γαλουχίας, ο Βαγγέλης Αργυρίου:

http://www.argiriou.org/front.php?lang=el&PHPSESSID=a7b29f9eb28703bce5f30ba5c340a994

;)

(εχω σοβαρη δυσκαταποσια ΚΑΙ ευερεθιστο εντερο, πανε τα χορταρικα), ομως για μηνες οχι. Πριν γεννησω ετρωγα μονο κρεμες, αυγα, σουπες, γαλα με δημητριακα και σοκολατα κατα κυριο λογο. Ηδη με αυτα που αναφερετε, μαρμελαδες, κοτοπουλο, πατατες κλπ (ψωμι δεν μπορω να καταπιω), εχασα 17 κιλα σε τρεις μηνες και προχωραμε. Στην πραξη επομενως με εχει καταβαλλει πολυ ο περιορισμος τροφων, και αποδεδειγμενα με οδηγει σε επικινδυνο χασιμο κιλων.

Από αυτά που γράφεις καταλαβαίνω ότι έχεις δυσκαταποσία με τις στερεές τροφές και όχι σε τροφές με συγκεκριμένα συστατικά (διόρθωσέ με αν κάνω λάθος γιατί το πρόβλημα είναι πολύπλοκο στην αιτιολογία και την αντιμετώπιση).

Για το ευερέθιστο έντερο, νομίζω ότι είναι μια πολύ πονεμένη ιστορία. Αν οφείλεται σε ψυχολογικούς παράγοντες, χρειάζεται ανάλογη υποστήριξη γιατί η δίαιτα δεν μπορεί να βοηθήσει ( από μερικούς εκτιμάται ότι αυτό είναι περίπου 20% των περιπτώσεων). Αν το πρόβλημα οφείλεται στη διατροφή που είναι το πιο συχνό, τότε το θέμα γίνεται πολύπλοκο γιατί συχνά παραβλέπεται ο ρόλος της γλουτένης. Μια μέτρια δυσανεξία στη γλουτένη δεν δίνει σαφή συμπτώματα, παραβλέπεται και παραμένει αδιάγνωστη.

Η μέτρια δυσανεξία δημιουργεί έναν μόνιμο ερεθισμό στο έντερο το οποίο δεν μπορεί να ανεχτεί ένα πλήθος τροφών που κανονικά θα τις ανεχόταν αν δεν υπήρχε ο ερεθισμός. Δηλαδή ο ασθενής νομίζει ότι τον πειράζουν πχ τα μαρούλια ενώ το πρόβλημα δεν είναι τα μαρούλια αλλά ο ερεθισμός του εντέρου που οφείλεται στη γλουτένη.

Η κατάσταση αυτή οδηγεί στον αποκλεισμό πολλών χρήσιμων τροφών. Επίσης από από τις περιορισμένες τροφές που τρώει ο ασθενής δεν απρροφώνται σωστά τα συστατικά, οπότε δημιουργούνται δευτερογενή προβλήματα από την έλλειψης βιταμινών και ιχνοστοιχείων αλλά και προβλήματα στο μεταβολισμό (απώλεια ή πρόσληψη βάρους).

Υπάρχει τεστ δυσανεξία στη γλουτένη, νομίζω ότι είναι αξιόπιστο (δεν το έχω ψάξει περισσότερο, το γνωρίζω από μητέρες που είχαν το πρόβλημα).

Συνήθως μπορεί κανείς μόνος να διαπιστώσει κανείς. Χρειάζονται τουλάχιστον 3 24ωρα αποχής για να διαπιστωθεί κάποια βελτίωση. Μετά από ένα περίπου μήνα η βελτίωση είναι αρκετά εμφανής και όταν επουλωθεί το έντερο ο ασθενής μπορεί να τρώει πολύ περισσότερες τροφές (που πριν του δημιουργούσαν πρόβλημα).

Δυστυχώς το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι πολύ εξατομικευμένο και συχνά είναι απαραίτητο να δοκιμάσει ο ασθενής πολλά πριν βρει λύση.

Ρίξε μια ματιά εδώ, ίσως τα βρεις χρήσιμα:

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2009/05/09/Natural-Remedies-for-Irritable-Bowel-Syndrome.aspx

http://www.mercola.com/article/carbohydrates/scientific_evidence_low_grains.htm

http://www.mercola.com/nutritionplan/beginner.htm

Αν το πρόβλημα του ευερέθιστου εντέρου δεν είναι συναισθηματικό αλλά οργανικό, τότε υπάρχει πιθανότητα να κληρονομηθεί από το παιδί. Αυτό σημαίνει ότι το μητρικό γάλα του είναι παραπάνω απαραίτητο από ότι στο μέσο όρο των παιδιών. Αν λοιπόν σκέφτεσαι να συνεχίσεις το θηλασμό, μπορούμε να το συζητήσουμε μήπως και καταφέρουμε να βρούμε κάποια λύση που ταιριάζει σε σένα και το μωρό.

Αν δεν αντέχεις να συνεχίσεις λόγω των περιορισμών, μπορώ να σε βοηθήσω στον αποθηλασμό.

Σου εύχομαι καλή συνέχεια ό,τι και αν αποφασίσεις!:D

Από αυτά που γράφεις καταλαβαίνω ότι έχεις δυσκαταποσία με τις στερεές τροφές και όχι σε τροφές με συγκεκριμένα συστατικά (διόρθωσέ με αν κάνω λάθος γιατί το πρόβλημα είναι πολύπλοκο στην αιτιολογία και την αντιμετώπιση).

Για το ευερέθιστο έντερο, νομίζω ότι είναι μια πολύ πονεμένη ιστορία. Αν οφείλεται σε ψυχολογικούς παράγοντες, χρειάζεται ανάλογη υποστήριξη γιατί η δίαιτα δεν μπορεί να βοηθήσει ( από μερικούς εκτιμάται ότι αυτό είναι περίπου 20% των περιπτώσεων). Αν το πρόβλημα οφείλεται στη διατροφή που είναι το πιο συχνό, τότε το θέμα γίνεται πολύπλοκο γιατί συχνά παραβλέπεται ο ρόλος της γλουτένης. Μια μέτρια δυσανεξία στη γλουτένη δεν δίνει σαφή συμπτώματα, παραβλέπεται και παραμένει αδιάγνωστη.

Η μέτρια δυσανεξία δημιουργεί έναν μόνιμο ερεθισμό στο έντερο το οποίο δεν μπορεί να ανεχτεί ένα πλήθος τροφών που κανονικά θα τις ανεχόταν αν δεν υπήρχε ο ερεθισμός. Δηλαδή ο ασθενής νομίζει ότι τον πειράζουν πχ τα μαρούλια ενώ το πρόβλημα δεν είναι τα μαρούλια αλλά ο ερεθισμός του εντέρου που οφείλεται στη γλουτένη.

Η κατάσταση αυτή οδηγεί στον αποκλεισμό πολλών χρήσιμων τροφών. Επίσης από από τις περιορισμένες τροφές που τρώει ο ασθενής δεν απρροφώνται σωστά τα συστατικά, οπότε δημιουργούνται δευτερογενή προβλήματα από την έλλειψης βιταμινών και ιχνοστοιχείων αλλά και προβλήματα στο μεταβολισμό (απώλεια ή πρόσληψη βάρους).

Υπάρχει τεστ δυσανεξία στη γλουτένη, νομίζω ότι είναι αξιόπιστο (δεν το έχω ψάξει περισσότερο, το γνωρίζω από μητέρες που είχαν το πρόβλημα).

Συνήθως μπορεί κανείς μόνος να διαπιστώσει κανείς. Χρειάζονται τουλάχιστον 3 24ωρα αποχής για να διαπιστωθεί κάποια βελτίωση. Μετά από ένα περίπου μήνα η βελτίωση είναι αρκετά εμφανής και όταν επουλωθεί το έντερο ο ασθενής μπορεί να τρώει πολύ περισσότερες τροφές (που πριν του δημιουργούσαν πρόβλημα).

Δυστυχώς το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι πολύ εξατομικευμένο και συχνά είναι απαραίτητο να δοκιμάσει ο ασθενής πολλά πριν βρει λύση.

Ρίξε μια ματιά εδώ, ίσως τα βρεις χρήσιμα:

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2009/05/09/Natural-Remedies-for-Irritable-Bowel-Syndrome.aspx

http://www.mercola.com/article/carbohydrates/scientific_evidence_low_grains.htm

http://www.mercola.com/nutritionplan/beginner.htm

Αν το πρόβλημα του ευερέθιστου εντέρου δεν είναι συναισθηματικό αλλά οργανικό, τότε υπάρχει πιθανότητα να κληρονομηθεί από το παιδί. Αυτό σημαίνει ότι το μητρικό γάλα του είναι παραπάνω απαραίτητο από ότι στο μέσο όρο των παιδιών. Αν λοιπόν σκέφτεσαι να συνεχίσεις το θηλασμό, μπορούμε να το συζητήσουμε μήπως και καταφέρουμε να βρούμε κάποια λύση που ταιριάζει σε σένα και το μωρό.

Αν δεν αντέχεις να συνεχίσεις λόγω των περιορισμών, μπορώ να σε βοηθήσω στον αποθηλασμό.

Σου εύχομαι καλή συνέχεια ό,τι και αν αποφασίσεις!:D

Δεν επιθυμω να αποθηλασω. Κι αυτο γιατι εκτος του οτι το θελω πολυ να συνεχισω και κατανοω οτι ειναι το καλυτερο για το παιδι, ειμαι απολυτως υγιης (δεν αφορα η δυσκαταποσια μου καμμια ασθενεια) και μη καπνιστρια, εχω γαλα, ο θηλασμος εχει πλεον εδραιωθει και εχω αδεια ενος ετους απο την εργασια μου. Θα ηταν κριμα. Φυσικα και θελω μια λυση για να μπορεσω να θηλασω αλλα χωρις αυτο να με καταβαλλει ακομα περισσοτερο.

Βασικα οντως η δυσκαταποσια δεν αφορα κατηγοριες τροφων αλλα ολες τις στερεες. Αλλα αν σκεφτει κανεις οτι πρεπει να αποκλεισω και τις τροφες που λετε και να αφαιρεσω απο οσες μενουν οσες ειναι στερεες (μεσα σε ολα το ψητο κοτοπουλο, τις τηγανητες πατατες, το ψωμι....!), δεν μενει και τιποτα....γι αυτο δυσκολευομαι. Τωρα για το ευερεθιστο μπορω να το παραβλεψω για ενα διαστημα, δεν χαθηκε ο κοσμος.

Θα ριξω μια ματια σε αυτα που μου αναφερεις, σε ευχαριστω...

Καλημέρα σε όλες. Γράφω γιατί χρειάζομαι την βοήθεια σας. Οι πιο έμπειρες μαμάδες στο θέμα της αλλεργίαςκαι ίσως η Αγλαϊα να μπορούν να με διαφωτίσουν λίγο γιατί έχω πελαγώσει.

Τα έχω ξαναγράψει αλλά θα τα πω πάλι πολύ σύντομα για να καταλήξω στο πρόβλημα. Η κόρη τώρα 9 μηνών, έχει αλλεργία στα γαλακτοκομικά από 4 μηνών την οποία διαπιστώσαμε από αίμα στα κακά. Εγώ έχω περιορίσει πάρα πολλά πράγματα από τη διατροφή μου και πάμε καλά. Εδώ και αρκετό καιρό δεν έχει αιματάκι. Το πρόβλημα είναι πως τον τελευταία μήνα ο ύπνος της έχει γίνει πολύ χάλια και όσο πάει και χειροτερεύει. Ξυπνάει πάρα πολύ συχνά, είναι ανήσυχη και θέλει να θηλάζει συνεχώς. Θηλάζει για πολύ ώρα και είναι αδύνατο να απομακρύνω το στήθος μου από το στόμα της. Ξυπνάει συνολικά πάνω από 5-6 φορές πολλές φορές με κλάματα και κάθε φορά θηλάζει για αρκετή ώρα. Πέρα από το ότι με χρησιμοποιεί σαν πιπίλα φαίνεται οτι τρώει αρκετά γιατί το πρωί η πάνα της είναι πάρα πολύ βαρία, δήλαδή έχει παρει αρκετά υγρά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Όπως καταλαβάινεται εγώ το βράδυ δεν κοιμάμαι σχεδόν καθόλου. Μετάξύ των θηλασμών κάνω 10λεπτα διαλείματα ύπνου με αποτέλεσμα να είμαι πτώμα όλη μέρα. Το στήθος μου είναι πιο ερεθισμένο από ότι ήταν στην αρχή του θηλασμου.

Τι μπορεί να φταίει για αυτή την συμπεριφορά της? Καταλαβαίνω ότι μπορεί να είναι θέμα χαρακτήρα (ή δοντιών αν και αμφιβάλλω) αλλά μου κάνει εντύπωση πως έγινε αυτό ξαφνικά τον τελευταίο μήνα (και πιο πριν ξυπνούσε για να φάει τη νύχτα αλλά όχι έτσι). Κατά την διάρκεια της μέρας όμως είναι μια χαρά, μερικές φορές ίσως να έχει λίγη γκρίνια αλλά όχι τίποτα φοβερό. Φοβάμαι μήπως ευθύνεται η αλλεργία της για αυτή την συμπεριφορά αλλά δεν ξέρω πως μπορώ να διαπιστώσω κάτι τέτοιο? Υπάρχει περίπτωση να την πειράζει κάτι από αυτά που τρώω και να μην της κάνει αιματάκι αλλα τα της προκαλεί ανησυχία και πόνους και για αυτό να μην κοιμάται τα βράδια? Επειδή έχω βγάλει πολλά πράγματα από τη διατροφή μου τρώω αρκετα ψωμί, πατάτες και ζυμαρικά σε καθημερινή βάση. Μπορέι να την ενοχλεί η γλουτένη και να έχουμε αυτο το αποτέλεσμα?

Όλοι μου λένε να κόψω τουσ νυχτερινούς θηλασμούς γιατί είναι θέμα κακής συνήθειας πλέον αυτό που κάνει. Αν όμως το μωρό έχει κάποιο πρόβλημα και πονάει τότε μάλλον χρειάζεται το θηλασμό. Ίσως πάλι να πεινάει και για αυτό να τρώει τόσες πολλές φορές μέσα στη νύχτα. Έχω πελαγώσει και δεν ξέρω πως να το χειριστώ. Επιπλέον το βράδυ είμαι πολύ κουρασμένη για να κάνω οποιαδήποτε προσπάθεια πέρα από το να τη θηλάσω καθε φορά που ξυπνάει. Ο άντρας μου, ο οποίος είναι υπέρ του θηλασμού και πολύ υποστηρικτικός με το όλο θέμα, μου λέει πως πρέπει να κόψω τους νυκτερινούς θηλασμούς γιατί βλέπει πως υπολειτουργώ.

Δεν ξέρω τι να κάνω και τι μπορεί να φταίει. Έχει κανείς κάποια ιδέα? Να την πάω σε αλλεργιολόγο? Υπάρχει κάποιο τεστ να της κάνω? Να δω σύμβουλο θηλασμόύ μήπως κάνω κάτι λάθος σε αυτόν τον τομέα? Μπορεί κάποια μαμά να μου προτείνει κάποια συγκεκριμένη σύμβουλο?

Συγνώμη για το μεγάλο ποστ. Ίσως έκανα κατάχρηση του συγκεκριμένου τοπικ γιατί πρόκειται για θέμα ύπνου αλλά φοβάμαι μήπως σχετίζεται με την αλλεργία μας.

Ευχατιστώ εκ των προτέρων.

Δεν επιθυμω να αποθηλασω. Κι αυτο γιατι εκτος του οτι το θελω πολυ να συνεχισω και κατανοω οτι ειναι το καλυτερο για το παιδι, ειμαι απολυτως υγιης (δεν αφορα η δυσκαταποσια μου καμμια ασθενεια) και μη καπνιστρια, εχω γαλα, ο θηλασμος εχει πλεον εδραιωθει και εχω αδεια ενος ετους απο την εργασια μου. Θα ηταν κριμα. Φυσικα και θελω μια λυση για να μπορεσω να θηλασω αλλα χωρις αυτο να με καταβαλλει ακομα περισσοτερο.

Λίζα, έτυχε να συναντήσω μερικές περιπτώσεις δυσκαταποσίας που αντιμετωπίσθηκαν με ομοιοπαθητική κάποια επιτυχώς κάποια μερικώς. Δυστυχώς δεν έχω επαφή με τις μητέρες που την αντιμετώπισαν για να σου μεταφέρω επιπλέον πληροφορίες. Θα σου πρότεινα να επισκευθείς κάποιον έμπειρο ομοιοπαθητικό γιατρό μήπως και καταφέρει να το αντιμετωπίσει.

Βασικα οντως η δυσκαταποσια δεν αφορα κατηγοριες τροφων αλλα ολες τις στερεες. Αλλα αν σκεφτει κανεις οτι πρεπει να αποκλεισω και τις τροφες που λετε και να αφαιρεσω απο οσες μενουν οσες ειναι στερεες (μεσα σε ολα το ψητο κοτοπουλο, τις τηγανητες πατατες, το ψωμι....!), δεν μενει και τιποτα....γι αυτο δυσκολευομαι. Τωρα για το ευερεθιστο μπορω να το παραβλεψω για ενα διαστημα, δεν χαθηκε ο κοσμος.

Θα ριξω μια ματια σε αυτα που μου αναφερεις, σε ευχαριστω...

Ρίξε μια ματιά και μπορούμε να το ξανασυζητήσουμε για να δούμε τι εναλλακτικές έχεις. Ευελπιστώ ότι θα βρεθεί κάποια λύση κατάλληλη και για σένα και για το μωρό σου. :-)

Επειδή έχω βγάλει πολλά πράγματα από τη διατροφή μου τρώω αρκετα ψωμί, πατάτες και ζυμαρικά σε καθημερινή βάση. Μπορέι να την ενοχλεί η γλουτένη και να έχουμε αυτο το αποτέλεσμα?

Από τα όσα αναφέρεις μου φαίνεται περισσότερο ότι είναι ανησυχία για δόντια. Τα μωρά μπορεί να έχουν μερικούς μήνες ένταση και πόνο στα ούλα πριν ανατείλουν τα πρώτα δόντια.

Όλοι μου λένε να κόψω τουσ νυχτερινούς θηλασμούς γιατί είναι θέμα κακής συνήθειας πλέον αυτό που κάνει.

Κανένα μωρό δεν θηλάζει από κακή συνήθεια. Τα μωρά δεν έχουν κακές συνήθειες, έχουν ανάγκες. Οι ενήλικες που ανακατεύονται έχουν σίγουρα πολλές κακές συνήθειες και κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Ποιος θα του κόψει τις κακές συνήθειες που έχουν;

Επειδή έχω ζήσει πολύ μεγάλο διάστημα με τέτοιο πρόγραμμα (και 8 ξυπνήματα κατά περιόδους), νομίζω ότι ο μόνος τρόπος για να τα βγάλεις πέρα είναι να κοιμάσαι την΄ωρα που θηλάζεις. Ακόμη και αν το πρόβλημα είναι από τη γλουτένη και σταματήσεις να καταναλώνεις τρόφιμα με γλουτένη, χρειάζεται κάποιο μεταβατικό διάστημα μέχρι να απαλλαγεί το μωρό από τα συμπτώματα κι εσύ θα πρέπει αυτό το διάστημα να ξεκουράζεσαι.

Για τα δόντια μπορείς να συζητήσεις το θέμα με κάποιον ομοιοπαθητικό γιατρό. Αρκετές φορές βοηθάνε. Αν δεν βοηθήσει μπορείς να συζητήσεις και με τον παιδίατρο που παρακολουθεί το παιδί μήπως του χορηγησει κάποιο παυσίπονο ή κάτι άλλο.

Από τα όσα αναφέρεις μου φαίνεται περισσότερο ότι είναι ανησυχία για δόντια. Τα μωρά μπορεί να έχουν μερικούς μήνες ένταση και πόνο στα ούλα πριν ανατείλουν τα πρώτα δόντια.

Αγλαΐα σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Εύχομαι και γω να είναι ανησυχία από τα δόντια της. Η αλήθεια είναι πως έχουμε μόνο ένα δοντάκι και είμαστε σχεδόν 9 μηνών. Από όσο έχω συζητήσει όμως (και με παιδίατρους) μου έχουν πει ότι τα δόντια δεν φέρνουν τόσο έντονους πόνους και ανησυχία όσο λέγεται, οπότε απέκλεισα αυτην την περίπτωση. Έτσι αγχώθηκα πολύ γιατί ο ύπνος της γίνεται όλο και χειρότερος αντί να καλυτερεύει (εννοώ από τότε που γεννήθηκε εώς τώρα με ένα διάλειμμα μεταξύ 3-5 μήνα που κοιμόταν πολύ καλά) και φοβήθηκα μην υπάρχει κάποια πρόβλημα που εμένα μου ξεφεύγει. Όπως και να έχει πέρα από τη δική μου ταλαιπωρία ταλαιπωρείται και η μπέμπα γιατί σίγουρα και αυτή δεν κοιμάται κάλα με τόσο ξυπνήματα και τα μωρά θέλουν ύπνο για να αναπτυχθούν.

Κανένα μωρό δεν θηλάζει από κακή συνήθεια. Τα μωρά δεν έχουν κακές συνήθειες, έχουν ανάγκες. Οι ενήλικες που ανακατεύονται έχουν σίγουρα πολλές κακές συνήθειες και κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Ποιος θα του κόψει τις κακές συνήθειες που έχουν;

Επειδή έχω ζήσει πολύ μεγάλο διάστημα με τέτοιο πρόγραμμα (και 8 ξυπνήματα κατά περιόδους), νομίζω ότι ο μόνος τρόπος για να τα βγάλεις πέρα είναι να κοιμάσαι την΄ωρα που θηλάζεις. Ακόμη και αν το πρόβλημα είναι από τη γλουτένη και σταματήσεις να καταναλώνεις τρόφιμα με γλουτένη, χρειάζεται κάποιο μεταβατικό διάστημα μέχρι να απαλλαγεί το μωρό από τα συμπτώματα κι εσύ θα πρέπει αυτό το διάστημα να ξεκουράζεσαι.

Να υποθέσω ότι μετά το μεγάλο διάστημα που έζησες με τέτοιο εξαντλητικό πρόγραμμα όλα έστρωσαν και βρήκατε τους ρυθμούςσας (το λέω για να πάρω και γω θάρρος :), γιατί χτες που έγραψα ήμουν πολύ απελπισμένη).

Για τα δόντια μπορείς να συζητήσεις το θέμα με κάποιον ομοιοπαθητικό γιατρό. Αρκετές φορές βοηθάνε. Αν δεν βοηθήσει μπορείς να συζητήσεις και με τον παιδίατρο που παρακολουθεί το παιδί μήπως του χορηγησει κάποιο παυσίπονο ή κάτι άλλο.
Ευχαριστώ για την υπόδειξη του ομοιπαθητικού. Είναι κάτι που το σκεφτόμουν και γω μήπως την βοηθήσει με τον ύπνο.

Να υποθέσω ότι μετά το μεγάλο διάστημα που έζησες με τέτοιο εξαντλητικό πρόγραμμα όλα έστρωσαν και βρήκατε τους ρυθμούςσας (το λέω για να πάρω και γω θάρρος :), γιατί χτες που έγραψα ήμουν πολύ απελπισμένη).

Δεν είσαι μόνη! Φυσικά και κάποια στιγμή μειώθηκαν πολύ τα ξυπνήματα. Ξυπνούσε 2-3 φορές και ήμουν πολύ ευχαριστημένη!

Ευχαριστώ για την υπόδειξη του ομοιπαθητικού. Είναι κάτι που το σκεφτόμουν και γω μήπως την βοηθήσει με τον ύπνο.

Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις. Στο δικό μου παιδί δεν βοήθησε ιδιαίτερα στον ύπνο αλλά μείωσε κάπως την ένταση των συμπτωμάτων. Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις!

Επίσης βοηθάνε οι βόλτες. Δεν έχουν θεραπευτική επίδραση αλλά το παιδί αλλάζει παραστάσεις, κουράζεται ευχάριστα και κοιμάται καλύτερα.

Καλό κουράγιο για τη συνέχεια και να προσπαθείς να ξεκουράζεσαι όσο μπορείς στη διάρκεια της μέρας!

να πινω υποαλλεργικο γαλα (ναι αυτη τη τη σκονη που δινουν στα μωρα....)

:shock::shock::shock:

αυτό το είπε γιατρός;

Τα γάλατα αυτά έχουν υδρολυμένες τις πρωτεΐνες του αγελαδινού γάλακτος και βρωμάνε ψαρίλα. Ας το πιει ο ίδιος αυτό το γάλα!:roll:

αν δεν πινω καθολου γαλα και απεχω απο τα γαλακτοκομικα θα εχω αρκετο γαλα???

Κανένα θηλαστικό δεν πίνει γάλα για να έχει γάλα (οι αγελάδες παράγουν 30 λίτρα γάλα το 24ωρο και φυσικά δεν πίνουν γάλα!).

Όλα τα θηλαστικά πίνουν γάλα μόνο το διάστημα που θηλάζουν και όλα σταματούν να θηλάζουν πολύ πριν ξεκινήσουν την αναπαραγωγική τους ηλικία.;)

Τελικα βρηκα αυτο, δεν ξερω αν ειναι εγκυρα τα οσα λεει:

http://erinsthoughtoftheday.wordpress.com/2008/11/29/breastfeeding-woes-colic-gassiness-acid-reflux-sleeplessness/

Προφανως αν κοψεις 9 κατηγοριες εχεις καλυψει 90% των αλλεργιων? Μαλλον σωστο μου φαινεται.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...