Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Γιατί μπισκοτάκι και όχι μια από τις υπόλοιπες τροφές; :shock::shock::shock::shock::shock::shock:

Φαντάζομαι επειδή είναι σκληρό και αναγκάζεται να κάνει μασητικές κινήσεις.

Όταν λες μια από τις υπόλοιπες τροφές εννοείς ας πούμε κομματάκι αχλαδάκι στο χέρι?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αυτό που λες σαν ρόζ μύξα μάλλον είναι αιματάκι. Η φλεγμονή που δημιουργείται στο έντερο θέλει καιρό για να φύγει οπότε μπορεί για αυτό να έχει ακόμα αιματάκι το μωρό. Για να βεβαιωθείς αν πρόκειται για αίμα μπορείς να κάνεις μια καλλιέργεια mayer στα κακά της. Οι απαντήσεις βγαίνουν την ίδια μερά και σου λένε αν ανιχνεύθηκε ή όχι αιμοσφαιρίνη.

Εφόσον δεν υπάρχει μικρόβιο τότε ίσως πρόκειται για αλλεργία. Όπως σου είπε και ο γιατρός σου αποχή απο γαλακτομικά και υπομονή. Θα δείξει.

θα κανω υπομονη τι αλλο?!θα κανω αποχη κ θα δουμε.ευχαριστω!

odFi.jpgK9qbp3.png

Φαντάζομαι επειδή είναι σκληρό και αναγκάζεται να κάνει μασητικές κινήσεις.

Όταν λες μια από τις υπόλοιπες τροφές εννοείς ας πούμε κομματάκι αχλαδάκι στο χέρι?

Δεν νομιζω πως κανει αχαλδακι στο χερι γιατι ειναι πολυ σκληρο το αχλαδι και δε νιωνει οπως το μπισκοτο και αν κοψει μεγαλο κομματι κατι που εν ειναι δυσκολο και δεν τον προλαβεις θα πνιγει /.Ειναι πολυ επικυνδυνο . Ενω το μπισκοτο και να φαει μεγαλο κομματι θα λιωσει απο τα σαλια.

Φρούτα ή λαχανικά σε λεπτές φέτες ή σπιρτόξυλα διαλύονται εξίσου εύκολα. Στην κόρη μου έβγαζα φλούδες σάρκας από τα φρούτα με το εργαλείο που καθαρίζουμε τις πατάτες και τις έκοβα σε κομμάτια ή έκοβα πχ μπανάνες (που είναι μαλακές) σε λεπτές φέτες.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Φρούτα ή λαχανικά σε λεπτές φέτες ή σπιρτόξυλα διαλύονται εξίσου εύκολα. Στην κόρη μου έβγαζα φλούδες σάρκας από τα φρούτα με το εργαλείο που καθαρίζουμε τις πατάτες και τις έκοβα σε κομμάτια ή έκοβα πχ μπανάνες (που είναι μαλακές) σε λεπτές φέτες.

μπανανα σιγουρα ναι αλλα συνηθως τα αλλεργικα μωρα δεν τρωνε μπανανα.το δικο μου δεν τρωει τουλαχιστον. Αλλα γινεται να δωσουμε μηλο να το κραταει σεκομματακια?Δε θα πνιγει αν εν το μασησει και το καταπιει ετσι?Εγω δυστυχως φοβαμαι να του ωσω κατι σκληρο ετσι...:?

Και αμα δεν εινα κατι σκληρο δε θα μαθουν να μασανε. Γιαυτο νομιζω πως τα πιο καταλληλα ειναι τα μπισκοτα επειδη λιωνουν.Ενα μωρακι εχω ομως κιεγω και δεν ειμαι εμπειρη.:roll:

Διαφημίσεις

Μάλλον δεν κατάλαβες πόσο λεπτά είναι τα κομμάτια στα οποία αναφέρομαι ... ένα σπιρτόξυλο μήλου ή μια λεπτή φέτα βρασμένης πατάτας είναι σίγουρα πιο λεπτά από ένα βρεφικό μπισκότο!

Μετά, αφού τα μπισκότα λιώνουν, τι μένει να μασήσει; Ίσα-ίσα, πιστεύω ότι θα κολλήσει στον ουρανίσκο και θα δυσκολευτεί περισσότερο και μπορεί να αναγουλιάσει και μετά να αντιδρά σε οτιδήποτε μη αλεσμένο :roll:

Και όταν δεν υπήρχαν τα μπισκότα, τα παιδιά πώς μάθαιναν να μασάνε; Νομίζω ότι είναι λίγο θέμα μάρκετινγκ των μπισκότων ο προβληματισμός για το μάσημα.

Πολλά μωρά δεν τρώνε αλεσμένα, πέρα από τις πρώτες δοκιμές, και τρώνε μια χαρά τα μικρά κομματάκια που πιάνουν με το χέρι τους. Εφόσον το μωρό είναι έτοιμο, δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα. Έχει μεγάλη διαφορά αν το μωρό παίρνει μόνο του την τροφή με το χέρι του και την βάζει στο στόμα του, οπότε υπολογίζει, προετοιμάζεται, εκκρίνεται σάλιο κτλ, από το να του βάζεις ένα κομμάτι στο στόμα. Η μοναδική φορά που δεν μπόρεσε να μασήσει η κόρη μου ήταν, όταν η γιαγιά της της έδωσε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι στο στόμα. Έβλεπε την μικρή που κρατούσε ολόκληρο μήλο και το έξυνε με τα δοντάκια της (και ποτέ δεν δάγκωνε περισσότερο από όσο μπορούσε να χειριστεί!) και θεώρησε πιο ασφαλές να το κόψει σε κομμάτια στο μέγεθος καρυδιού+ ... Δεν κατάλαβε πόσο διαφορετικό ήταν ...

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Γενικά δεν τρώει τίποτα σε ποσότητες..

30 γρ φρούτα, 5 κουτ σούπες, 40 γρ σινλάκ...

Επειδή είχε την ίωση τη θηλάζω μόνο... η γιατρός είπε να της δίνω 2 φορές τη μέρα σινλάκ για πάχυνση αλλά εγώ δεν....κ αγχώνομαι μηπως την αφήνω πίσω όχι μόνο από κιλά αλλά κ από ανάπτυξη γενικότερα.. η αμαρέτο μου είχε πει οτι δεν θεωρεί την κρεμα τυπου σινλάκ χρήσιμη...

μια φορά μετά από σινλάκ είχε κάνει εμετό.. δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο...

Όσο για την περιγραφή σου για τα κακά με ηρέμησες....

Πάντως δεν ξέρω τι ήταν όλα αυτά λίγο πριν να εκδηλώσει την ίωση (αν θυμάστε αρκετο αίμα στα κακά μια φορά κ σπυράκια στα εκτεθειμένα σημεία του σώματος σαν μεγάλα τσιμπήματα από κουνούπια) αλλά δεν τα ξαναπαρουσίασε....ίσως να έχει δίκιο η αμαρετο (ελπίζω κιόλας)κ να ήταν από την επικείμενη ίωση κ όχι να ξαναξύπνησε η αλλεργία...

ΥΓ: καλή ιδέα θα ήταν να κάνουμε ένα τόπικ με συνταγες χωρις γάλα οι μαμάδες που απέχουμε από φαγητά ε???

Έχεις δοκιμάσει τις βιολογικές κρέμες της Holle;Η πιο αυδέτερη είναι το κεχρί (χωρί γάλα και χωρίς γλουτένη) Και η δική μου η μπουμπού είναι αλλεργική και τη δέχθηκε με μεγάλη χαρά. Τώρα τρώμα και την κεχρί-ρυζι - καλαμπόκι(χωρίς γάλα και γλουτένη επίσης.) Τις φτιάχνεις με νερό ή δικό σου γάλα.

Σε εμάς το αίμα σταμάτησε όταν άρχισα να φτιάχνω μόν η μου το ψωμί και όταν έκοψα και το ζαμπόν γαλαπούλας που έτρωγα (ναι είχε λακτόζη!) Γενικά δεν τρώω τίποτε που δεν έχω φτιάξει μόνη μου.

.pngy3DLp3.png

40+mama τα ζαμπόν εκτός από λακτόζη έχουν και πρωτείνες του γάλακτος και αυτές ειναι που ευθύνονται για την αλλεργία από όσο γνωρίζω. Η λακτόζη δνε προκαλεί αλλέργια αλλα δυσανεξία και μιας και το μητρικό γάλα έχει από μόνο του πολύ λακτόζη δεν νομίζω ότι αυτη ευθυνόταν για το αίμα στα κακάκια. :roll:

gwggp2.png ISWTp2.png

40+mama τα ζαμπόν εκτός από λακτόζη έχουν και πρωτείνες του γάλακτος και αυτές ειναι που ευθύνονται για την αλλεργία από όσο γνωρίζω. Η λακτόζη δνε προκαλεί αλλέργια αλλα δυσανεξία και μιας και το μητρικό γάλα έχει από μόνο του πολύ λακτόζη δεν νομίζω ότι αυτη ευθυνόταν για το αίμα στα κακάκια. :roll:

Σωστά τις κρυφές πρωτείνες εννούσα!

Να φανταστείς εμείς αγοράζαμε φέτες ζαμπόν γαλοπούλας (όχι συσκευασμένες) και δεν γράφανε φυσικά πάνω συστατικά. Έκανα λοιπόν αποχή 2 μήνες από τα γαλακτοκομικά και το αίμα, αίμα. Μέχρι που η παιδίατρος με ρώτησε μήπως τρώω αλλαντικά. Και τότε ανακάλυψα τι στην πραγματικότητα έτρωγα.

Γι αυτό και τώρα τρώω μόνο ότι φτιάχνω μόνη μου. Ακόμη και ψωμί...

.pngy3DLp3.png

Σωστά τις κρυφές πρωτείνες εννούσα!

Να φανταστείς εμείς αγοράζαμε φέτες ζαμπόν γαλοπούλας (όχι συσκευασμένες) και δεν γράφανε φυσικά πάνω συστατικά. Έκανα λοιπόν αποχή 2 μήνες από τα γαλακτοκομικά και το αίμα, αίμα. Μέχρι που η παιδίατρος με ρώτησε μήπως τρώω αλλαντικά. Και τότε ανακάλυψα τι στην πραγματικότητα έτρωγα.

Γι αυτό και τώρα τρώω μόνο ότι φτιάχνω μόνη μου. Ακόμη και ψωμί...

Και εμάς το αίμα σταμάτησε όταν κόψαμε το ψωμί απέξω και αρχίσαμε να φτάχνουμε δικό μας ψωμί. Γιατί εκτός από γάλα χρησιμοποιούν και σογιάλευρα. Σχετικά με τη γαλοπούλα, ποια μάρκα πέρνατε? Με βάλαυε σε σκέψεις τώρα. Εγώ τον τελευταίο καιρό τρώω ένα φιλετο γαλοπούλας Hein, που φαίνεται ότι είναι σκέτο κρέας (όχι πολτός όπως είναι συνήθως το ζαμπόν γαλοπούλας). Δεν έχει δέιξει να μας πειράζει η συγκεκριμένη γαλοπούλα.

Γενικά όμως δεν τρώω τίποτα συσκευασμένο. Προσπαθώ ότι το τρώω να το φτιάχνω μόνη μου χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες (τίποτα επεξεργασμένο). Αν προσέξετε οτιδήποτε συσκευασμένο περιέχει λεκιθίνη σόγιας σαν σταθεροποιητή.

Διαφημίσεις

Έχεις δοκιμάσει τις βιολογικές κρέμες της Holle;Η πιο αυδέτερη είναι το κεχρί (χωρί γάλα και χωρίς γλουτένη) Και η δική μου η μπουμπού είναι αλλεργική και τη δέχθηκε με μεγάλη χαρά. Τώρα τρώμα και την κεχρί-ρυζι - καλαμπόκι(χωρίς γάλα και γλουτένη επίσης.) Τις φτιάχνεις με νερό ή δικό σου γάλα.

Σε εμάς το αίμα σταμάτησε όταν άρχισα να φτιάχνω μόν η μου το ψωμί και όταν έκοψα και το ζαμπόν γαλαπούλας που έτρωγα (ναι είχε λακτόζη!) Γενικά δεν τρώω τίποτε που δεν έχω φτιάξει μόνη μου.

Καλησπερα!!Αυτες οι κρεμες της Holleπροσφερουν τιποτα θρεπτικο η ειναι σαν ολες τις αλλες κρεμες του κουτιου που απλα δινουν θερμιδες?ψαχνω να βρω γευματα για την μικρη μου να της αλλαξω λιγο την γευση ειναι πολυ λιχουδω αλλα εχει αρχισει να βαριεται τα ιδια και τα ιδια κι εχει αλλεργια σε αρκετες τροφες.

το λιντλ έχει κάποια αλλαντικά που δεν περιέχουν πρωτεϊνες γάλακτος, επίσης το προσούτο δεν έχει κάτι υποπτο..αυτά παιρνω εγώ κ τρωω που κ που γιατί είμαι λιχούδα κ τα χρειάζομαι:oops::oops::oops:

σήμερα πάμε σε παιδογαστρεντερολόγο την κ. Καφρίτσα..θα σας ενημερώσω για τη συνάντηση.. έχει κάποια από εσάς εμπειρία μαζί της??

θα μου δώσει κ αυτη συνταγή με υποαλλεργικό ή είναι πιο φιλική απέναντι στον θηλασμο??

D9kvp2.png?3X2batCM

σήμερα πάμε σε παιδογαστρεντερολόγο την κ. Κα... ..θα σας ενημερώσω για τη συνάντηση.. έχει κάποια από εσάς εμπειρία μαζί της??

θα μου δώσει κ αυτη συνταγή με υποαλλεργικό ή είναι πιο φιλική απέναντι στον θηλασμο??

οταν ειχα παει σε αυτη τη γιατρο με ειχε συγχαρει που συνεχιζω τον θηλασμο παρα τις υποδειξεις ολων των υπολοιπων γιατρων. στο λεω για να δεις οτι ειναι πολυ φιλικη. μου ειχε φανει πολυ καλη απο κοντα. αλλα οσες φορες την χρειαστηκα κ την πηρα τηλ, ηταν αποτομη.. Ειδικα οταν της ειπα οτι κανει εμετο την σινλακ που μου ειχε προτεινει, αυτη επεμενε να την συνεχισω:roll:. φανταζομαι οτι αν της το εξηγουσα απο κοντα ισως να ηταν πιο συζητισιμη.

Με ενδιαφερει πολυ να μου πεις τι θα σας πει, περασαν δυο χρονια παο τοτε που ειχα παει με την μεγαλη μου, κ σκεφτομαι μερικες φορες μηπως πρεπει να δει κ τον μικρο...

στην κλινικη θα πατε ή στο ιατρειο της?

GwASp3.png

αφροδίτη μου την είχες προτείνει σε πμ πριν από καιρό κ όταν μου την πρότεινε κ η γιατρός μου την επέλεξα αμέσως.. επίσης μου την πρότεινε ξάδερφός μου που είναι συνάδελφοι στην κλινικη.

Θα την δούμε στο ιατρείο της... είναι πολύ ακριβή???

Μου είχαν προτεινει κ τον σιαφάκα που μας πέφτει κ πιο κοντα αλλά δεν είχα ακούσει κάτι...

Απότομη από το τηλέφωνο ε??? μμμμ κακό αυτο γιατι όταν παίρνω τηλ δεν το κάνω από χόμπι αλλά όταν υπάρχει λόγος...

πολύ χάρηκα που μου λες οτι είναι υπέρ του θηλασμού.. αυτο θα είναι πολύ ξερούραστο από το να εξηγώ πάλι γιατί δεν θελω να δωσω ξενο...

Γενικά τι΄παραπάνω κάνει από απλό γιατρό?? Δίνει διατροφή?? αν θηλάζεις δίνει οδηγείες κ στη μαμά για τη διατροφή της???

D9kvp2.png?3X2batCM

Διαφημίσεις

Άσπα, γράψε έναν κατάλογο από αυτά που τρώει η μικρή σου.

Το πρωι τρωει φρουτοκρεμα αχλαδι μηλο αλλα την εχει αηδιασει γιατι οση ωρα τρωει κλαει σαν να την σφαζουν το μεσημερι τρωει κοτοπουλο η μοσχαρι με πατατα κολοκυθι καροτο και τωρα της δοκιμαζω κρεμμυδακι και το απογευμα οτι τρωει το μεσημερι χωρις το κρεας.ενδιαμεσα την θηλαζω αρκετες φορες θα ελεγα.

Τελικά τη σινλάκ την έδωσες?? εγώ την είχα δώσει κάποιες φορές αλλά 1ον έκανε έναν γερό εμετο κ 2ον έβγαλε σπυράκι στο μπάτσο...

oxi βεβαια. απλα σταματησα να τηλεφωνω στην γιατρο (μηπως καλυετερα να μην γραφαμε ονομα?). Και η αληθεια ειναι οτι δεν ξαναμιλησαμε απο τοτε. Καθε φορα που ετρωγε εστω κ μιση κουταλιτσα σινλακ μετα απο 2-3 ωρες αρχιζε να κανει εμετο μεχρι να αδειασει τελειως το στομαχι της (5-6 φορες δλδ) μετα ηταν μια χαρα. Αυτο εγινε αρκετες φορες σε διαφορετικα χρονικα διαστηματα που δοκιμαζα (αφηνα να περασει καιρος). Εννοειται οτι αρκετα ταλαιπωρησα το παιδι για να επιμενω κι αλλο... μου την ειχε σπασει λιγο που δεν το ειχε δεχτει κ επεμενε να της ξαναδωσω:evil:

Εγω ειχα παει στην κλινικη κ μας εκανε κ χαμηλη ορθοσκοπιση. Ειχαμε πληρωσει παρα πολλα τοτε αλλα ηταν η επεμβαση. αλλες κοπελες απο δω ειχαν παει στο ιατρειο της κ πληρωσαν απλα επισκεψη. Δε θυμαμαι ποσο μου ειχαν πει αλλα δεν το ειχα θεωρησει ουτε φτηνο αλλα ουτε κ ακριβο.

Και γω τηλ την πηρα 3 φορες. Μου ειχε προτεινει ενα φαρμακο κ καπως βελτιωθηκε η κατασταση αλλα μετα απο εμβολιο που καναμε εκανε πολυ αιμα η μικρη οποτε την πηρα (ημουν ασχετη τοτε κ ο παιδιατρος επεμενε οτι δεν επηρρεασε το εμβολιο) κ μου ειπε με αποτομο υφος οτι ειναι απο το εμβολιο. τις αλλες δυο την πηρα να της πω οτι δεν μποορω να δωσω τη σινλακ επειδη την κανει εμετο, κ τις δυο μου ελεγε οτι της εδωσα πολυ κ γιαυτο εκανε εμετο. Ολα αυτα οχι πολυ ευγενικα και ετσι δεν επεμενα αλλο...:roll:

α, επισης μου ειχε επροτεινει διατροφη για το παιδι, σε καμια περιπτωση ομως δεν εφαρμοστηκε γιατι συμφωνα με αυτη επρεπε σε ενα μηνα να μεινουμε με θηλασμο μονο πρωι βραδυ και να εχει αντικαταστησει ολα τα αλλα γευματα, ασε που εβαζε αρκετες νεες τροφες ταυτοχρονα.Εμενα βεβαια η μικρη δεν ετρωγε καθολου αρα δεν επαιξε αυτο το σεναριο.

σε εμενα μου ειπε να κοψω κ ξηρους καρπους.

χμμμ, τωρα που το ξανασκεφτομαι δεν μας βοηθησε κ πολυ, παρα μονο οτι μας ησυχασε οτι ηταν μονο αλλεργια κ οχι τιποτε χειροτερο. Βεβαια συγκρητικα με αλλους γαστρεντερολογους που ειχα δει ή μου ειχαν πει, ηταν κορυφαια....

GwASp3.png

A καλάααααααααααα....

αφροδιτη απογοητευτηκα....

οπως σου ειπα αυτο ηταν πριν 2 χρονια... Σιγουρα τωρα θα εχει περισσοτερη εμπειρια στο θεμα. για νΑ δουμε τι θα σου πει

GwASp3.png

καλημερα...

χαθηκα αλλά ήταν αδυνατο να μπω...

κ τωρα το θηριο σκαρφαλώνει κ κουτουλάει παντού αρα αδύνατο να σας πω..

οταν κοιμηθει θα μπω για λεπτομερειες;)

D9kvp2.png?3X2batCM

καλημέρα!

και εμείς έχουμε τη συγκεκριμένη γιατρό για τη μεγάλη.

Είναι αλήθεια οτι από το τηλέφωνο είναι λίγο απότομη!!!

σε εμάς είχε δώσει διατροφή για μένα και τη μικρή και επέμενε στο μητρικό θηλασμό.

οταν σταματήσαμε το θηλασμό μας έδωσε το pepti 1 & 2.

στη κλινική πήγαμε μια φορά για εξετάσεις αίματος και ήταν όντως πολύ ακριβά αλλα δεν ταλαιπωρήθηκε η μικρή και τελιώσαμε γρήγορα.

με τη μικρή μου δεν έχω πάει ακόμα γιατί ξέρω τι θα μου πει: διαιτα , την οποία και κάνω και να αρχίσουμε τα στερεά λίγο αργότερα!

η μεγάλη ξεπέρασε την αλλεργία και τώρα τρώει τα πάντα .

ξεχασά να γράψω οτι η μικρή μου ξεκίνησε την αλλεργία με τα πρώτα εμβόλια οπότε ειμαστε σίγουροι οτι τα εμβόλια επιδυνώνουν την κατάσταση!

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Α! ξεχασα να γράψω οτι ενώ στην αρχή μας έλεγε οτι μέχρι τον 1ο χρόνο είναι αρκετό να θηλάζεις , μετά από ένα συνέδριο που πήγε στην αμερική μας έδινε συγχαρητήρια που τη θήλαζα πάνω από χρόνο και μας ένθαρρυνε να συνεχίσουμε!

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

bon bon, δεν θυμαμαι, τι σου ειχε πει να κοψεις?

Σε μενα ο μικρος αρχισε το αιμα πριν τα εμβολια.

Ρε γμτ κ γω θελω να τον καθυστερησω στην εισαγωγη στερεων αλλα δε φανταζεστε πως κανει οταν βλεπει να τρωμε... τον λυπαται η ψυχη μου. Η δαναη καμια σχεση, εδειχνε βεβαια ενδιαφερον, αλλα οσο εδειχνε για καθε τι που ηταν μπροστα της.

GwASp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...