Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

εγω πήγα στο παιδων αγλαια κυριακού.πέρνεις τηλέφωνο και κλεινεις ραντεβου.2132009160είναι το αλλεργιολογικό.αλλά επειδη θα πάς πρωτη φορά θα σου δωσουν έναν άλλο αρθμό να τους πάρεις.εγω μίλησα με τον κυριο Σαβατιανό και τον κυριο Σταυρουλάκη και όταν πάς δευτερη φορά θυμούντε το ιστορικό δεν σε ρωτάνε τα ίδια και τα ίδια.εμενα ο ζουζούνος ειναι 18 μηνών και πίνει neocate.του έδωσα υποαλλεργικό και τον πειραξε πάλι...θα δούμε

Kαι μας εκει μας παρακολουθουν αλλα οχι οι ίδιοι γιατροι...

ο μικρός σου δηλαδη ακόμη και μετα το έτος συνεχίζει να εχει τόσο αλλεργία στο γάλα ώστε να πίνει στοιχειακό γάλα? Τι σου είπαν? Ειναι συνηθισμένο αυτο?

gwggp2.png ISWTp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Kαι μας εκει μας παρακολουθουν αλλα οχι οι ίδιοι γιατροι...

ο μικρός σου δηλαδη ακόμη και μετα το έτος συνεχίζει να εχει τόσο αλλεργία στο γάλα ώστε να πίνει στοιχειακό γάλα? Τι σου είπαν? Ειναι συνηθισμένο αυτο?

ειμαι ικανοποιημένοι με τους γιατρούς αλλά μάλλον είναι από το 25%που δεν περνάει στο χρόνο και μ'ααλλον θα του περάσει στα2.τώρα εγω θα σιγουρευτώ ότι δεν έχει αίμα γιατι πίναμε το υποαλλλεργικό πριν καμια 10 μέρες και θα του δώσω το frisolac AC κατόπιν συζήτησης που είχα με τον παιδίατρο μου που είναι αρκετά ψαγμένος πάνω στο θέμα.ελπίζω με το γάλα αυτό να μην έχει πρόβλημα μιας που μου είπε ότι στη βιβλιογραφία γράφει ότι δεν έχει υπάρξει αλλεργία με αυτό το γάλα.τώρα τη να πώ αν έχουμε πρ΄πβλημα και σε αυτό θα γραφτούμε στο βιβλίο γκίνες.απλά μου είχαν πει ότι παιζει και να αντιδρά έτσι και ο οργανισμός γιατι κάνει συγκεκριμένη διατροφή και να τα θεωρεί όλα αλλεργιογόνα!!!εσένα πόσο είναι?

Ποιο υπαλλεργικο του είχες δώσει και τον ειχε πειράξει? προφανώς ήταν κάποιο με μερικώς υδρολυμενη πρωτεΐνη για αυτο τον πείραξε...

αυτο που θα του δώσεις τωρα εινει εκτενώς υδρολυμενη η πρωτεΐνη οπότε δεν θα τον πειράξει...και εγώ του δίνω το αλφαρε (ανακατεμένο με δικό μου) που είναι της ίδιας κατηγορίας και δεν τον πειράζει.

δες εδώ για τα γάλατα - > http://www.pediatrics-uoa.edu.gr/pub/pdf/dimosieuseis/galata_kremes.pdf (να ναι καλα η αμαρετο μας):wink:

gwggp2.png ISWTp2.png

το αλφαρε μου είπαν θα τον πειράξει γιατι όταν του δώσαμε την alergie care την κρέμα τον πείραξε που έχει σαν βάση το γάλα αυτο...άστα νομίζω ότι γινετε αυτο που είπε ο διευυντης εκει ότι τα θεωρει όλα αλλεργιογόνα.θα κοιτάξω και αυτο που μου έστειλες.ελπίζω με το καινούργιο να μην έχει πρόβλημα.είναι και δύσκολο δεν τρωμε και πολλά εμεις.μονο καροτο κολοκύθυι πατάτα αρνι κοτόπουλο ρυζι μακαρόνια μηλο αχλάδι πεπόνι και βερυκοκο.φαντάσου αντι για κρέμα το απογευμα τρωει πάλι αποτο μεσημεριανο

του έδωσα novalac HA τελικά το frisolac AC δεν έχει λακτόζη έχει καζείνη όπως μου είπε και ο παιδίατρος.και είδα το neocate είναι μέχρι το ένα έτος γιατι αυτη επιμένουν να το πίνει.μάλλον θα πρέπει να ασχοληθώ μόνη με τον παιδίατρο γιατι τελικά είναι στον κόσμο τους.έχει και neocate advance βεβαια πόσο θα έχει...

Διαφημίσεις

του έδωσα novalac HA τελικά το frisolac AC δεν έχει λακτόζη έχει καζείνη όπως μου είπε και ο παιδίατρος.και είδα το neocate είναι μέχρι το ένα έτος γιατι αυτη επιμένουν να το πίνει.μάλλον θα πρέπει να ασχοληθώ μόνη με τον παιδίατρο γιατι τελικά είναι στον κόσμο τους.έχει και neocate advance βεβαια πόσο θα έχει...

το ΗΑ δεν κανει για παιδια που ΕΧΟΥΝ αλλεργια στο αγελαδινο, ειναι για ΠΡΟΛΗΨΗ (πχ αν υπαρχει ιστορικο αλλεργιων στην οικογενεια)

Δες αν θα τον πειραξει το φριζολακ, δεν ειναι υποχρεωτικο να εχει σε ολες τις πρωτεινες αλλεργια (αλλωστε κ η καζεινη που εχει το φριζολακ ειναι υδρολυμενη)

GwASp3.png

Γειά σας κ από εμένα!

Ευχαριστω για τις απαντήσεις σας, δεν σας απάντησα εγώ επειδή η μικρή μου έχει 39 πυρετό κ είμαι υπ 'ατμον......

Όταν θα βρω λιγο χρονο θα σας πω τι έγινε με τη γιατρο κ τι μου συστησε..

D9kvp2.png?3X2batCM

Δεν μπορείς να αποκλείσεις τη συσχέτιση με την αλλεργία, απλά δες ξανά το θέμα με άλλο μάτι, μόλις ξεπεράσετε αυτό που προκαλεί τον πυρετό.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

το αλφαρε μου είπαν θα τον πειράξει γιατι όταν του δώσαμε την alergie care την κρέμα τον πείραξε που έχει σαν βάση το γάλα αυτο...άστα νομίζω ότι γινετε αυτο που είπε ο διευυντης εκει ότι τα θεωρει όλα αλλεργιογόνα.θα κοιτάξω και αυτο που μου έστειλες.ελπίζω με το καινούργιο να μην έχει πρόβλημα.είναι και δύσκολο δεν τρωμε και πολλά εμεις.μονο καροτο κολοκύθυι πατάτα αρνι κοτόπουλο ρυζι μακαρόνια μηλο αχλάδι πεπόνι και βερυκοκο.φαντάσου αντι για κρέμα το απογευμα τρωει πάλι αποτο μεσημεριανο
βασικα τρωτε αρκετα γιατι εμεις τρωμε αυτα που τρωτε εσεις εκτος απο το πεπονι το βερυκοκο το αρνι το ρυζι και τα μακαρονια και ουτε κι εγω και ειμαστε 11 μηνων.τωρα τελευταια μου εκανε μερικες μερες αντι για 1-2 φορες κακα 3-4 και φοβηθηκα κι σταματησα να τρωω κρεμμυδι γιατι θελω στον χρονο να την εισαγω τουλαχιστον στο πορτοκαλι και στο αυγο αν και το σκεφτομαι και θελω να ειμαι σιγουρη τι την πειραζει.αυτες τις μερες εχει και απιστευτη γκρινια δεν κοιμαται καθολουτο βραδυ κι ελπιζω να ειναι τα δοντια και οχι να την εχει πειραξει κατι.

Σκέφτομαι ότι μπορεί αυτό που προκαλεί τον πυρετό (ίωση; τι είναι;) μπορεί να προκαλεί και τα σπυράκια. Μπορεί επίσης να προκαλεί ερεθισμό στο έντερο, που είναι ήδη ευαίσθητο και γι'αυτό να εμφάνισε το αίμα. Περιόρισε τις αλλεργιογόνες τροφές σε σένα και μετρίασε τις στερεές στο μωρό, για όσο είναι άρρωστο, ώστε να μην επιβαρύνεται επιπλέον. Όσο μπορείς, μην δώσεις φάρμακα. Επίσης, πολλές φορές, οι ασθένειες κάνουν "περίεργες" αλληλεπιδράσεις πχ το γάλα μπορεί να προκαλεί διάρροια σε έναν ασθενή, ακόμη και αν δεν είναι αλλεργικός. Ή κάτι που βλέπω εμπειρικά σε μένα, η κατανάλωση ψωμιού και ζυμαρικών και γαλακτοκομικών στις γρίππες, μου κάνουν πολύ άσχημη καταρροή, ενώ, αν απέχω, τις περνάω πολύ πιο ελαφριά.

Με λίγα λόγια, περίμενε να περάσει η αρρώστεια του μωρού, για να δεις αν θα επιμείνουν τα συμπτώματα.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

..αμαρέτο μου ευχαριστω κ σου δίνω μια γρήγορη απαντηση:

Από τότε που είδα το αιμα δίνω μονο μητρικό κ εχω κόψει τα γαλακτοκομικα.

Το μωρό θηλάζει φανατικά τώρα με τον πυρετο. Φαίνεται για ιωση γιατί έχει έντονη καταρροη κ φτερνισμα.

Η γιατρος που τη ρώτησα για συσχετισμό με τα σπυράκια κ το αιμα μου είπε οτι πρωτα εμφανιζεται ο πυρετος κ μετά τα σπυράκια(για το αιμα δεν είπε κάτι), ωστόσο είπε οτι σε μωρό με αλλεργία μπορεί να συμβούν διαφορετικές αντιδράσεις κ να υπάρχει κάποιος συσχετισμός..

Εγώ ελπίζω να είναι όντως έτσι τα πράγματα όπως τα λες και να προκλήθηκαν όλα από την αναμενόμενη ιωση κ όχι επειδή ευαισθητοποιήθηκε ξανά το μωρό από κάτι....

Αμαρέτο όταν λες καθ.όλου φάρμακα εννοείς ούτε καν τα αντιπυρετικα?? μόνο με χλυαρά μπάνια??( το βιβλίο που έχω λέει για μπάνιο στους 32 βαθμούς.. λίγο κρυο δεν είναι???(ξέρω πως ο πυρετος καταπολεμά τη λοίμωξη αλλά πόσο μπορείς να αφήσεις το μωρό με πυρετο?)

Συγνωμη για τις τόσες ερωτήσεις αλλά πρωτη φορά αρρωσταίνει το μωρό ( κ γιατι κόλλησε μόνο αυτή αφού παντού μαζί είμαστε....)

Χτες μου προτεινε να κάνω κάποιες εξετάσεις για πιθανα αλλεργιογόνα (από τα τρόφιμα που έχει ήδη φάει) κ να κάνω κ εξεταση για το σιδηρό της επειδή δεν τρώει στερεες.

Δεν έβαλα όλα τα φαγητά που σας είπα αμέσως αλλά σταδιακά από τους εξίμιση μηνες που δεν άνοιγε το στόμα αλλά όλο κ κάτι περνούσε μετα από σχετική δική μου επιμονή:oops::oops::oops:

D9kvp2.png?3X2batCM

α.. σπυράκια που ενφανίζονται κ εξαφανίζονται έχει ακόμα αλλά αίμα στα κακά της (έκανε τρεις φορές από το βράδυ κ μετά) δεν έχω δει.... μονο κάτι που μάλλον είναι οι μυξες (συγνώμη) που καταπίνει...

D9kvp2.png?3X2batCM

Διαφημίσεις

κορίτσια σήμερα με πήραν από το παίδων μάλλον με λυπήθηκε ο θεός και κατα τύχη με πήραν...μου είπαν να δώσω alfera όχι alfare και μάλλον δεν θα έχουμε πρόβλημα..ελπίζω γιατι αυτο το neocate είναι αηδια.βεβαια μην κάνοω χαρούλες από την αρχή γιατι ποτε δεν ξέρεις...λες να μπήκε κανενας παιδίατρος και είδε την ιστορία μας και είπε να πάρει τηλε΄φωνο?

α.. σπυράκια που ενφανίζονται κ εξαφανίζονται έχει ακόμα αλλά αίμα στα κακά της (έκανε τρεις φορές από το βράδυ κ μετά) δεν έχω δει.... μονο κάτι που μάλλον είναι οι μυξες (συγνώμη) που καταπίνει...

ειναι βλεννα απο το εντερο, δεν νομιζω να ειναι οι μυξες... αυξανονται ειτε απο ιωσεις ειτε απο καποια τροφη που τον πειραζει

GwASp3.png

κορίτσια σήμερα με πήραν από το παίδων μάλλον με λυπήθηκε ο θεός και κατα τύχη με πήραν...μου είπαν να δώσω alfera όχι alfare και μάλλον δεν θα έχουμε πρόβλημα..ελπίζω γιατι αυτο το neocate είναι αηδια.βεβαια μην κάνοω χαρούλες από την αρχή γιατι ποτε δεν ξέρεις...λες να μπήκε κανενας παιδίατρος και είδε την ιστορία μας και είπε να πάρει τηλε΄φωνο?

και μας μας ανέφεραν αυτο το γάλα η γστρεντερολογος και μας ειπε οτι ειναι λιγοτερο υπαλλεργικο απο το αλφαρε (αν θυμαμαι καλα) ...εγω επειδη δνε το βρηκα πουθενα στο ιντερνετ ουτε και στο λινκ που εδωσα δεν το εψαξα...εσυ το βρηκες πουθενα?

gwggp2.png ISWTp2.png

και μας μας ανέφεραν αυτο το γάλα η γστρεντερολογος και μας ειπε οτι ειναι λιγοτερο υπαλλεργικο απο το αλφαρε (αν θυμαμαι καλα) ...εγω επειδη δνε το βρηκα πουθενα στο ιντερνετ ουτε και στο λινκ που εδωσα δεν το εψαξα...εσυ το βρηκες πουθενα?

να πώ την αληθεια μου δεν το έψαξα.πήρα τον φαρμακοπειο και το βρήκε στον κατάλογο.θα μου το παραγγειλει και θα το έχω αυριο γιατι δν το είχε η μια αποθήκη...φαντάσου το neocate το παραγγέλναμε 9 το πρωι και στις 12 μου το έφερνε.αυτο είναι τοσο σπάνιο και δεν το βρήκε?τι να πώ?

Καλησπέρα,

Εχουμε ακριβως τα ιδια θεματα με αλλεργίες που έχετε οι περισσότερες και μακρυ ιστορικό ατοπικής δερματίτιδας και αιματηρών κενώσεων.

Αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι αν υπάρχει καμιά που την παρακολουθεί αλλεργιολογος και παιδογαστρεντερολογος στο παιδων Α. Κυριακου και αν ναι ποιος γιατρος.

Επίσης έχετε να μου συστήσετε άλλους γιατρούς αυτών των ειδικοτήτων οι οποίοι σας βοήθησαν στην αντιμετώπιση της αλλεργίας του μωρού σας?

γεια σου

παω και εγω για το μωρακι μου στο αγλαια κυριακου και το παρακολουθει ο μανουσακης παιδοαλλεργιολογος.εμενα μου φαινεται πολυ καλος και οποτε τοξ παιρνω τηλγ ια διαφορες αποριες μου απανταει και εχει υπομονη και μου αναλυει τα παντα.ασχολειται παρα πολυ με το μωρακι μου.εχω ακουσει πως οταν θηλαζεις λεει να κοψεις το θηλασμο αλλα εγω που θηλαζω δε μουπε ποτε κατι τετοιο.

ο,τι αλλο θες και μπορω να βοηθησω πες μου;)

τελικά το βρήκα ακούμε λάθος την ονομασία του είναι althera της nestle.ελπίζω να το βρώ γιατο είναι σε έλειψη.

Καλημέρα!!

Έχουμε μία κόρη 34 ημερών την οποία και θηλάζω πλέον αποκλειστικά.

Πριν από 3 εβδομάδες περίπου παρατηρήσαμε ότι στα κακά της έχει βλέννες και η παιδίατρος μας είπε ότι μπορεί να έχει αλλεργία στα γαλακτοκομικά τα οποία και έκοψα.

Οι βλέννες όμως συνεχίζονται αμείωτες .

Μήπως γνωρίζετε τι μπορεί να σημαίνει η παρούσια βλέννας στα κακά ενός βρέφους? Υπάρχει περίπτωση να είναι αλλεργία σε κάτι άλλο? Εχεί κανείς παρόμοια εμπειρία?

Ευχαριστώ πολύ

aboibadi

Κορίτσια καλημέρα, σας παρακολουθώ επειδή αντιμετώπησα το ίδιο πρόβλημα με αίμα στις κενώσεις, και με το Alfare είμαστε εντάξει.

Γενικότερα είσαστε πλέον ειδικές και προς το παρόν με έχετε καλύψει στα πάντα.Τώρα έχω δύο απορίες, εμάς μας παρακολούθησε ιατρός στο παίδων Αγλαϊα, γαστρεντολόγος, βλέπω ότι απευθύνεστε και σε αλλιεργιολόλο.Την Παρασκευή θα πάω στο παίδων στην γαστρεντολόγο για να μου δώσει λίστα για στερεές τροφές, μήπως πρέπει τελικά να απευθύνομαι σε αλλιεργιολόγο?

Και 2ον ξεκίνησα χθες 5 μηνών πρώτη φορά να του δίνω φρούτα, συγκεκριμένα μήλο, ακούω για κρέμες και τέτοια, εσείς το ίδιο κάνατε?

Κορίτσια καλημέρα, σας παρακολουθώ επειδή αντιμετώπησα το ίδιο πρόβλημα με αίμα στις κενώσεις, και με το Alfare είμαστε εντάξει.

Γενικότερα είσαστε πλέον ειδικές και προς το παρόν με έχετε καλύψει στα πάντα.Τώρα έχω δύο απορίες, εμάς μας παρακολούθησε ιατρός στο παίδων Αγλαϊα, γαστρεντολόγος, βλέπω ότι απευθύνεστε και σε αλλιεργιολόλο.Την Παρασκευή θα πάω στο παίδων στην γαστρεντολόγο για να μου δώσει λίστα για στερεές τροφές, μήπως πρέπει τελικά να απευθύνομαι σε αλλιεργιολόγο?

Και 2ον ξεκίνησα χθες 5 μηνών πρώτη φορά να του δίνω φρούτα, συγκεκριμένα μήλο, ακούω για κρέμες και τέτοια, εσείς το ίδιο κάνατε?

μπορεις να μου πεις ποια γιατρος γαστρεντερολογος με πμ? γιατι και εμεις εχουμε ραντεβου εκει σημερα και μας εχει πει ηδη για alfare το οποιο και δινουμε...

αλλα στο site τηε nestle δειτε τι λεει για το αλφαρε...

ALFARE-> http://www.nestlenutrition.com/en/nutrition_baby/pediatric_specialties/specialties/MANAGEMENT_DIARRHEA_product.htm

ALTHERA->http://www.nestlenutrition.com/en/nutrition_baby/pediatric_specialties/specialties/TREATMENT_OF_ALLERGIES_product.htm

Γράφει οτι το αλφαρε ειναι για διαροια και οτι για αλλεργιες ειναι το althera...

εσενα σου εχει πει κατι σχετικα?

:confused:

gwggp2.png ISWTp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...