Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

α επισης μια φιλη μου μου ειπε πως πσιτευει πως αν σταματησω το θηλασμο πιστευει πως θα του περασουν ολα επειδη ισως τον πειραζει κατι που τρωω και αγχωθηκα μηπως κανω κακο στο μωρακι μου και μεχει παρει απο κατω.μηπως τοσο καιρο τρωω κατι που τον πειραζει συνεχεια και φταιω για ό,τι έχει το μωρακι μου?αλλα ο γιατρος μουπε πως αν δε θηλαζα θαταν πολυ χειροτερος.σε 16 μερες θα παω και δουλεια και μαλλον θα του δινω ενα γευμα σκονη γάλα και θα του αρχισω και τα φρουτα και φοαβαμαι πως θα χειροτρεψει η κατασταση.αχχχχ

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημερα η δικια μου ειναι 7 μηνων εχει παρουσιασεθ αλλεργια απο 48 ημερων κι εχει σιγουρα αλλεργια στο σιταρι και τα δημητριακα γενικα.Το μονο που μπορω να σου πω ειναι να μην κοψεις τον θηλασμο και οτι θελει παρατηρηση απο τη μαμα να δει ποιες τροφες πειραζουν το μωρο.Θα σου συνιστουσα να επικοινωνησεις με συμβουλο θηλασμου.

Καλημερα η δικια μου ειναι 7 μηνων εχει παρουσιασεθ αλλεργια απο 48 ημερων κι εχει σιγουρα αλλεργια στο σιταρι και τα δημητριακα γενικα.Το μονο που μπορω να σου πω ειναι να μην κοψεις τον θηλασμο και οτι θελει παρατηρηση απο τη μαμα να δει ποιες τροφες πειραζουν το μωρο.Θα σου συνιστουσα να επικοινωνησεις με συμβουλο θηλασμου.

σε ευχαριστω πολυ Ασπα.Θα επικοινωνησω το συντομοτερο.

Πως είσαι τοσο σιγουρη για την αλλεργια στο σιτάρι?Εσύ ποτε τις αρχισες τροφες? Είναι νωρις λες να αρχισω 6 μηνων παρα μερικές μέρες?

Σε αυτο συμβουλεψου τον γιατρο σου αλλα ουτως η αλλως φρουτο θα ξεκινησεις.Να αποφυγεις το πορτοκαλι.Οσο για το ψωμι μολις το εκοψα σταματησε να κανει αιμα στα κακα της.

Διαφημίσεις

ειμαστε και εμεις αλλεργικοι στο αγελαδινο γαλα. Το αντιμετωπισαμε απο τον 3 μηνα οπου και εκοψα τα αγελαδινα. Σιγα σιγα ομως μετα το πασχα ξεκινησα να τρωω απο λιγο και συγκεκριμενες τροφες παρακολουθοντας τα κακα του μωρου και το σωμα του για ατοπικη δερματιτιδα. Ευτυχως μεχρι τωρα ολα ειναι ενταξη.οσο μεγαλωνουν νομιζω οτι τα πραγματα φτιαχνουν.

aaa δελιν τα μωρακια μας εχουν ιδια ηλικια περιπου!

21 Νοεμβρίου γεννηθηκε ο δικος μου!Τι συμπτώματα είχε το μωρακι σου?κιεγω απο 3 μηνων ανακάλυψα με τη βοηθεια της Αγλαίας και άλλων απο το φορουμ πως εχει αλλεργια στο αγελαδινο και του περασε η παλινδρομηση αμεσως μολις τακοψα και δεν τρωω καθόλου τώρα. Ομως έχει πολύ έντονα εκζεματα εδω και 2 περίπου μηνες και εχω πελαγώσει. Το μόνο που παει το μυαλο μου είναι τα σιτηρα.

• 1 month later...
  • 1 month later...

Καλησπέρα, και εγω σας διαβαζω συχνα και προσπαθω να βρω απαντησεις στα θεματα που με απασχολουν.Έχει και εμενα το μωρακι μου κατα πασα πιθανοτητα αλλεργια (δεν εχουμε παει ακομη σε αλλεργιολογο) και εχω κοψει απο 14 αυγουστου τα γαλακτοκομικα.Τα συμπτωματα που εχει και τα εχω βρει απο το forum είναι αίμα στα κακά, εκρηκτικές κενώσεις, βηχας, φταρνισμα και μαυροι κυκλοι. Τώρα τελευταια όμως δεν κανει και καθόλου ήσυχο ύπνο,ούτε το βράδυ αλλά ούτε την ημέρα. Αφού έλησα το θέμα με τον θηλασμό και ειμαι εντάξει, χορταίνει δηλαδη κανονικά, τώρα ξυπνάει με μια κραυγή πόνου (τον βαζω στο στηθος μήπως πεινάει αλλά δεν το πιάνει άρα ξέρω ότι πονάει) και μέχρι να κανει κακα δεν ηρεμεί και τέλος κάνει την εκρηκτική κένωση και ησυχάζει. Εχθές που είχα φάει όλοι την ημέρα ρύζι basmati, ψάρι, ψωμι ολικής, κοτοπουλο, νεκταρινι και ακτινιδιο ξυπνησε 4:30 με φοβερο πόνο έκανε κακα με τις περισσότερες κουκιδες αίμα που έχω ξαναδει, που άλλοτε δεν εκανε το βράδυ καμια κένωση. Πήρα και τη γιατρο και μου είπε να σταματησω να τρωω οποιαδήποτε αλλεργιογονο τροφη, και οτι μπορει να χρειαστει να του δωσουμε εξειδικευμένο υποαλλεργικό γάλα γιατί μπορεί να εχω και εγω προβλημα με τη διατροφή μου. Της είπα ότι και ο σίδηρος που παίρνω έχει ποσοτητα λακτόζης και μου είπε ότι πιθανότατα είναι από το φαγητό που καταναλώνω σε ποσότητα και όχι απο τη μικρή αυτη ποσοτητα του σιδηρου. Ξέρω ότι δεν ειμαστε σε forum μαγειρικής αλλά γενικότερα οι μαμαδες που εχετε κανει αποχη απο τα αλλεργιογόνα τι τρωτε συνηθως.? Προσπαθώ να κρατησω το θηλασμό με νύχια και με δόντια γιατί πιστευω οτι κανω οτι καλυτερο για το μωρο και ότι αν παρει το μπουκάλι θα είναι χειρότερα τα πραγματα και οχι μονο απο θεμα αλλεργιων.Παρεπιμπόντως εχω και εγω αλλεργική ρινίτιδα με συχνο φτάρνισμα και συναχι.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα, και εγω σας διαβαζω συχνα και προσπαθω να βρω απαντησεις στα θεματα που με απασχολουν.Έχει και εμενα το μωρακι μου κατα πασα πιθανοτητα αλλεργια (δεν εχουμε παει ακομη σε αλλεργιολογο) και εχω κοψει απο 14 αυγουστου τα γαλακτοκομικα.Τα συμπτωματα που εχει και τα εχω βρει απο το forum είναι αίμα στα κακά, εκρηκτικές κενώσεις, βηχας, φταρνισμα και μαυροι κυκλοι. Τώρα τελευταια όμως δεν κανει και καθόλου ήσυχο ύπνο,ούτε το βράδυ αλλά ούτε την ημέρα. Αφού έλησα το θέμα με τον θηλασμό και ειμαι εντάξει, χορταίνει δηλαδη κανονικά, τώρα ξυπνάει με μια κραυγή πόνου (τον βαζω στο στηθος μήπως πεινάει αλλά δεν το πιάνει άρα ξέρω ότι πονάει) και μέχρι να κανει κακα δεν ηρεμεί και τέλος κάνει την εκρηκτική κένωση και ησυχάζει. Εχθές που είχα φάει όλοι την ημέρα ρύζι basmati, ψάρι, ψωμι ολικής, κοτοπουλο, νεκταρινι και ακτινιδιο ξυπνησε 4:30 με φοβερο πόνο έκανε κακα με τις περισσότερες κουκιδες αίμα που έχω ξαναδει, που άλλοτε δεν εκανε το βράδυ καμια κένωση. Πήρα και τη γιατρο και μου είπε να σταματησω να τρωω οποιαδήποτε αλλεργιογονο τροφη, και οτι μπορει να χρειαστει να του δωσουμε εξειδικευμένο υποαλλεργικό γάλα γιατί μπορεί να εχω και εγω προβλημα με τη διατροφή μου. Της είπα ότι και ο σίδηρος που παίρνω έχει ποσοτητα λακτόζης και μου είπε ότι πιθανότατα είναι από το φαγητό που καταναλώνω σε ποσότητα και όχι απο τη μικρή αυτη ποσοτητα του σιδηρου. Ξέρω ότι δεν ειμαστε σε forum μαγειρικής αλλά γενικότερα οι μαμαδες που εχετε κανει αποχη απο τα αλλεργιογόνα τι τρωτε συνηθως.? Προσπαθώ να κρατησω το θηλασμό με νύχια και με δόντια γιατί πιστευω οτι κανω οτι καλυτερο για το μωρο και ότι αν παρει το μπουκάλι θα είναι χειρότερα τα πραγματα και οχι μονο απο θεμα αλλεργιων.Παρεπιμπόντως εχω και εγω αλλεργική ρινίτιδα με συχνο φτάρνισμα και συναχι.

Aυτα που θα σου πω εγω θα στα πω απ οεμπειρια και θα σε βηθησουν πιθανως ελαχιστα αλλα επειση χερω τι περνας επειδη τοχω περασει κιεγω νιωθω χρεος μου να σου πω καταρχας να ΚΡΑΤΗΣΕιΣ το θηλασμο οπως και κανεις με νυχια και με δοντια γιατι ειναι η μονη αμυνα που εχουν τα αλλεργικα μωρα εναντια στις αλλεργιογονες τροφες. Συχγαρητηρια για αυτη σου την επιμονη, Οι γιατροι που συστηνουν τη διακοπη του θηλασμου είναι ασχετοι κατα τη γνωμη μου. αν θεσ να σου στειλω πμ το τηλ μιας πολυ καλης συμβουλου θηλασμου που πιθανως να σε βοηθησει καλυτερα απο τον καθενα. Εμενα το μωρο μου εχει αλλεργια στο γαλλα και σε ολα τα αγελαδινα και μαλλον στο μοσχαρι και αποτι βλεπω τελευταια στο ροδακινο στο ρυζι στα μακαρονια κα. Εγω δεν τρωω ΚΑΝΕΝΑ γαλακτομικο απο οποιοδηποτε ζωο, δεν τρωω ακτινιδιο πουειναι πολυ αλλεργιοογονο, φραουλες, πορτοκαλια, αυγα ξηρους καρπους, γαριδεςς, φασολακια και αλλα που δε μουρχονται τωωρα και τα περισσοτερα ταχω κκοψει επειδη παρατηρησα με τον καιρο οτι πηραζουν το μωρο μεσα απο το γαλα μου(το θηλαζω εδω και 9 μηνες).

Καλη επιτυχια και καλη συνεχεια στο εργο σου και υπομονη. Στηνα ρχη θα δυσκολευτεις με ολα αυτα που θα κοψεις αλλα ολα ειναι μια συνηθεια.Εξαλλου τι ειναι μερικοι μηνες αποσχης απο διαφορες τροφες μπροστα στο καλο τουπαιδιου σου?

Κλαίρη μου να είσαι καλά για την αμεση απάντηση όμως θα τη διαβασω καλυτερα αργότερα γιατι εχω ραντεβου 5 η ωρα για υπέηχο νεφρών καθώς το μωράκι μου έχει και παλληνδρόμηση ούρων. Ευχαριστώ πολύ θα τα πούμε αργότερα

frini, ο σίδηρος που παίρνεις μπορεί να προκαλεί αέρια και δυσφορία ή και δυσκοιλιότητα στο μωρό. Αν δεν έχεις διαπιστωμένα από εξετάσεις αναιμία, δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να το παίρνεις.

Το μωρό έχει ακόμη στο σύστημα του πρωτεΐνες από το αγελαδινό που έπινες μέχρι 14 Αυγούστου, σε 2-3 εβδομάδες θα καθαρίσει και το δικό του σύστημα, οπότε τότε θα δεις καλύτερα αποτελέσματα. Μέχρι τότε μπορεί να βλέπεις πράσινες και εκρηκτικές κενώσεις.

Δεν ξέρω και κατά πόσο σου χρειάζεται η μαγιά :?

Από αυτά που αναφέρεις ότι έφαγες, μπορεί να έφταιγε το ψάρι αλλά μπορεί και όχι.

Το μητρικό γάλα είναι ό,τι καλύτερο για ένα αλλεργικό παιδί και, αν υπάρχει κάτι στη διατροφή σου που το ενοχλεί, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές για τη διατροφή σου.

Επίσης, έχω διαβάσει από άλλες μαμάδες ότι η παλινδρόμηση μπορεί να προκαλεί πόνο αλλά δεν ξέρω σε τι βαθμό.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

αν θεσ να σου στειλω πμ το τηλ μιας πολυ καλης συμβουλου θηλασμου που πιθανως να σε βοηθησει καλυτερα απο τον καθενα.

Δεν λέω όχι γιατι πιθανότατα να το χρειαστω και άμεσα κιόλας. Εχθες που πηγα για τον υπερηχο, ο ακτινολογος είπε οτι πρεπει οσο πιο γρηγορα να κανουμε εγχειρηση στο μωρακι μου γιατι ζορίζονται πολυ τα νεφράκια του. Θα ηθελα να το εχω το τηλ της συμβουλου σε περιπτωση που θελω συμπαρασταση μιας και θα ειμαστε στο νοσοκομειο και δεν θα ξερω ποτε θα μπορεσω να τον θηλασω, αν θα κανει να φαει μετα την εγχειρηση κτλ.

Εμενα το μωρο μου εχει αλλεργια στο γαλλα και σε ολα τα αγελαδινα και μαλλον στο μοσχαρι και αποτι βλεπω τελευταια στο ροδακινο στο ρυζι στα μακαρονια κα. Εγω δεν τρωω ΚΑΝΕΝΑ γαλακτομικο απο οποιοδηποτε ζωο, δεν τρωω ακτινιδιο πουειναι πολυ αλλεργιοογονο, φραουλες, πορτοκαλια, αυγα ξηρους καρπους, γαριδεςς, φασολακια και αλλα που δε μουρχονται τωωρα και τα περισσοτερα ταχω κκοψει επειδη παρατηρησα με τον καιρο οτι πηραζουν το μωρο μεσα απο το γαλα μου(το θηλαζω εδω και 9 μηνες).

Και τι τρως αυτό είναι το ερώτημα μου γιατί και λόγω θηλασμο έχουμε κάποιους περιορισμούς. Ή εγω δεν τα ξερω καλά? Ας πούμε μπορω να φάω ένα μπριαμ με κολοκυθακια, μελιτζανες και λοιπα λαχανικά χωρίς να μου ερθουν τυψεις μετά για τον πονο που θα του προκαλέσω? Φασολακια, Αρακά επιτρέπονται και γενικότερα λαχανικά, γιατι εγω περιοζομαι μόνο στο κοτοπουλο, τη γαλοπουλα το ρυζι και τις πατατες.

Εξαλλου τι ειναι μερικοι μηνες αποσχης απο διαφορες τροφες μπροστα στο καλο τουπαιδιου σου?

Γι' αυτό ακριβώς θέλω να το κάνω!

frini, ο σίδηρος που παίρνεις μπορεί να προκαλεί αέρια και δυσφορία ή και δυσκοιλιότητα στο μωρό. Αν δεν έχεις διαπιστωμένα από εξετάσεις αναιμία, δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να το παίρνεις.

Ας σου πω γιατι το περνω θα γελασεις, αλλα νοιωθω οτι με το σιδηρο δεν θα μου πεσουν τα μαλλια μιας και δεν τα εχω πλουσια.Ελπιζω να μην πεσουν τα δικά σου απο αυτα που γράφω.

Δεν ξέρω και κατά πόσο σου χρειάζεται η μαγιά :?

Τώρα δεν την παίρνω πια γιατι στη δική μου περίπτωση κατάλαβα ότι ισχύει το μωρο στο στηθος για να κατέβει το γάλα και οτι ουτε σουπες ούτε τίποτε άλλο δεν μπορει να με βοηθήσει.

Από αυτά που αναφέρεις ότι έφαγες, μπορεί να έφταιγε το ψάρι αλλά μπορεί και όχι.

Και εγω προς τα εκει τείνω γιατι είναι λίγο καλύτερα σήμερα και χθες. Θέλω να ψάξω όμως και το θέμα με τις αντιβιώσεις που του δίνουμε μήπως κια το ξεκίνησαν αυτές όλο αυτό το σκηνικό με τις αλλεργίες.

Επίσης, έχω διαβάσει από άλλες μαμάδες ότι η παλινδρόμηση μπορεί να προκαλεί πόνο αλλά δεν ξέρω σε τι βαθμό.

Δέν ξέρω και εγώ αν ισχύει αυτό άλλά μπορεί όντως τώρα που αυξηθηκε η παλλινδρόμηση να είναι και από εκεί. Μακάρι να τελειώσουν όλα με την εγχείρηση και είναι καλύτερα το μωράκι μου, γιατι εχω διαβάσει ότι έχει πολύ καλα ποσοστά επιτυχίας.

Διαφημίσεις

Ας σου πω γιατι το περνω θα γελασεις, αλλα νοιωθω οτι με το σιδηρο δεν θα μου πεσουν τα μαλλια μιας και δεν τα εχω πλουσια.Ελπιζω να μην πεσουν τα δικά σου απο αυτα που γράφω.

Μόλις έπεσαν :lol:

Τα μαλλιά δεν πέφτουν στην εγκυμοσύνη λόγω ορμονών και πέφτουν μαζεμένα μετά τον τοκετό, στις θηλάζουσες που ίσως αργήσει η περίοδος, πέφτουν λίγο αργότερα. Δεν νομίζω ότι μπορείς να το αποφύγεις αυτό, όσο σίδηρο και να πάρεις.

Τώρα δεν την παίρνω πια γιατι στη δική μου περίπτωση κατάλαβα ότι ισχύει το μωρο στο στηθος για να κατέβει το γάλα και οτι ουτε σουπες ούτε τίποτε άλλο δεν μπορει να με βοηθήσει.

Σε σένα και σε δισεκατομμύρια γυναίκες από την αρχή του κόσμου. Τρώνε οι αγελάδες σούπες; :mrgreen:

Και εγω προς τα εκει τείνω γιατι είναι λίγο καλύτερα σήμερα και χθες. Θέλω να ψάξω όμως και το θέμα με τις αντιβιώσεις που του δίνουμε μήπως κια το ξεκίνησαν αυτές όλο αυτό το σκηνικό με τις αλλεργίες.

Είναι μεγάλο θέμα αυτό αλλά νομίζω ότι προς το παρόν δεν μπορείς να κάνεις τίποτε. Απλά συνεχίζεις να θηλάζεις, για να το προφυλάξεις από τα χειρότερα.

Σχετικά με το θέμα της δικής σου διατροφής, δεν υπάρχουν γενικοί περιορισμοί, εκτός από τις υποδείξεις για το αλκοόλ και την καφεΐνη. Αν κάτι αποδεδειγμένα πειράζει το δικό σου μωρό, το κόβεις. Αν όχι, το τρως κανονικά. Η αλλεργία στα γαλακτοκομικά μπορεί να προκαλέσει ψευδοαλλεργίες - δηλαδή να φαίνεται ότι άλλα πράγματα πειράζουν το μωρό αλλά να φταίει το αγελαδόγαλα - οπότε μετά τις 4 εβδομάδες αποχής θα μπορείς να κρίνεις καλύτερα για συγκεκριμένες τροφές. Μέχρι τότε απόφυγε τα ισχυρά αλλεργιογόνα (ψάρι, αυγό, ξηρούς καρπούς κτλ) αλλά μην περιορίζεις αυθαίρετα τα λαχανικά και τα φρούτα. Ο πόνος μπορεί να προέρχεται από τη δυσφορία λόγω του σίδηρου. Σημείωνε συστηματικά τι τρώς, καθώς και τα συμπτώματα που έχει το μωρό και τυχόν περιοδικότητα αυτών και σε λίγες εβδομάδες, θα το εξετάσεις πιο προσεκτικά.

Δέν ξέρω και εγώ αν ισχύει αυτό άλλά μπορεί όντως τώρα που αυξηθηκε η παλλινδρόμηση να είναι και από εκεί. Μακάρι να τελειώσουν όλα με την εγχείρηση και είναι καλύτερα το μωράκι μου, γιατι εχω διαβάσει ότι έχει πολύ καλα ποσοστά επιτυχίας.

Δεν ξέρω πολλά για αυτό το θέμα, απλά σε όσα παιδάκια έχω ακούσει, περιμένουν κάποιον καιρό για εγχείριση .. πάρε και δεύτερη γνώμη, για να είσαι σίγουρη. Εύχομαι περαστικά!

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Δεν νομίζω ότι μπορείς να το αποφύγεις αυτό, όσο σίδηρο και να πάρεις.

Το σταματαω εδω και τωρα!!!

Ο πόνος μπορεί να προέρχεται από τη δυσφορία λόγω του σίδηρου.

Αυτό είναι το θέμα, τον σιδηρο τον περνω 3 μιση μηνες τωρα, γιατι να του εμφανιστεί τωρα αυτός ο πόνος και δεν μπορει να ηρεμησει το παιδι? Τελοσπάντων δεν θα τον ξαναπάρω αφου δεν χρειαζεται για να είμαι και καλυμμενη.

Δεν ξέρω πολλά για αυτό το θέμα, απλά σε όσα παιδάκια έχω ακούσει, περιμένουν κάποιον καιρό για εγχείριση .. πάρε και δεύτερη γνώμη, για να είσαι σίγουρη. Εύχομαι περαστικά!

Τα παιδάκια αυτα ειχαν 5ου βαθμου που ειναι τωρα του μπέμπη? Σίγουρα ομως δεν θα μεινουμε μονο στην άποψη του ακτινολόγου!!! Μου μπηκαν ιδέες τωρα πω πω μήπως είναι απο την παλλινδρόμηση ο πόνος. Είναι τόσο μικρούλης, αν τον άκουγες θα σου σπάραζε η καρδιά!!!

Δεν λέω όχι γιατι πιθανότατα να το χρειαστω και άμεσα κιόλας. Εχθες που πηγα για τον υπερηχο, ο ακτινολογος είπε οτι πρεπει οσο πιο γρηγορα να κανουμε εγχειρηση στο μωρακι μου γιατι ζορίζονται πολυ τα νεφράκια του. Θα ηθελα να το εχω το τηλ της συμβουλου σε περιπτωση που θελω συμπαρασταση μιας και θα ειμαστε στο νοσοκομειο και δεν θα ξερω ποτε θα μπορεσω να τον θηλασω, αν θα κανει να φαει μετα την εγχειρηση κτλ.

Και τι τρως αυτό είναι το ερώτημα μου γιατί και λόγω θηλασμο έχουμε κάποιους περιορισμούς. Ή εγω δεν τα ξερω καλά? Ας πούμε μπορω να φάω ένα μπριαμ με κολοκυθακια, μελιτζανες και λοιπα λαχανικά χωρίς να μου ερθουν τυψεις μετά για τον πονο που θα του προκαλέσω? Φασολακια, Αρακά επιτρέπονται και γενικότερα λαχανικά, γιατι εγω περιοζομαι μόνο στο κοτοπουλο, τη γαλοπουλα το ρυζι και τις πατατες.

Γι' αυτό ακριβώς θέλω να το κάνω!

ΘΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΠΜ ΣΕ ΛΙΓΟ

Εμενα το μωρο μου εχει ευαισθησια και σε οτιδηποτε τισγαριστο, δηλ το χοιρινο στην κατσαρολα πχ αν το τσιγαρισω με κρεμμυδια το πειραζει, σκορδα δεν μπορει και γενικα κρεμμυδι σοτ φαι. Οποτε τρωω ολα τα φαγητα που δεν τον πειραζουν χωρις κρεμμυδι. οχ σπανακορυζο τσιγαριζω σκετο το σπαναι βαζω ρυζι και αυτο ειναι.στα μπιφτεκια δε βαζω κρεμμυ κτλ. Ειναι πολυ ανοστα τα φαγητα αλλα τα συνηθισ.α Τρωω μακαρονια με σκετη κοκκινη σαλτσα, ρυζι με λαχανικα, πολυ ψωμι με βουτυρο βιολογικο απο λαδι ελιας γιατι ΟΛΑ τα βουτυρα και τα χορτοφαγικα εχουν γαλα , τρωω που και που ζαμπον ή λουκανικα αλλα προσεχω τα συστατικα γιατι πολλα εχουν παραγωγα γαλακτος οσο παραξενο και αν σου φαινεται,απεξω τρωω ελαχιστα πχ πατατες τηγανιτες, καλαμαρακια,ψαρι ψητο και γενικα δνε τρωω ο,τι κατα καιρους εχω προσεξει πως πειραζουν το μωρο.Θα δεις με τπν καιρο εσενα μπορει αν αμην ειναι τοοσ ευαισθητος. Παντως οτιδηποτε γαλακτομικο με τιποτα!!!Ουτε αυτ απου εχουν ιχνη.Ειναι παντου κρυμμενα. ΠΡεπει να κοιτας τις ετικετες και να μην τρως τιποτα που δεν ξερεις τι εχει Με τον καιρο φτιαχνει η κατασταση πολυ. Εμενα απο τον 7ο μην αειναι πολυ λιγοτερο ευαισθητος και δεν αντιδρα τοσο τραγικα οπως πριν. Η αμαρετο τα ξερει ολα πολυ καλυτερα απο εμενα και εγω αυτη συμβουλευομαι και μου ανοιξε τα ματια για τις αλλεργιες του μωρου .

Κοριτσια εγω απο τον Φλεβαρη τρωω μονο πουλερικα πατατες κολοκυθια και καροτα οπως και αχλαδομηλα.Η μικρη ειναι 10 μηνων και μου εκανε αιμα στα καλα.Σταματησε το αιμα οταν εκοψα και το ψωμι και το ρυζι και γενικα τα δημητριακα.Αυτο που κανω τωρα ειναι να εντασσω στη διατροφη μου ανα εβδομαδα και μια τροφη.Μεχρι τωρα δεν μας πειραζουν τα φασολια και οι πιπεριες και θα ξεκινησω το κρεμμυδι.Βεβαια οσο πιο μικρο ειναι το μωρακι τοσο και πιο ευαισθητο.Θελει υπομονη και οπωσδηποτε μην σταματησεις τον θηλασμο.Αστους ολους να λενε μεταξυ αυτων και τον γιατρο κι επικοινωνησε με μια συμβουλο θηλασμου γιατι θα σε βοηθησει πιο πολυ κι απο τον γιατρο!

Ωραία να έχω κάποια φαγητά στο νου γιατι δεν ειμαι και καμια δεινη μαγειρισσα. Λίγα φαγητά ξέρω να κάνω και τα επαναλαμβάνω οπότε δεν μου έμεναν και πολλές επιλογές. Μένει τώρα να κάνω σωστή εκτίμηση στο τι τον πειράζει και τι όχι.

Κορίτσια καλησπέρα. Γράφω πρώτη φορά αν και παρακολοθώ το θέμα εδώ και καιρό γιατί έχουμε και μεις αλλεργεία. Η μπέμπα μου έκλεισε τους 6 μήνες πριν μια εβδομάδα. Πριν γίνει 4 μηνών εμφάνισε αίμα στα κακά της και από τότε έκοψα τα γαλακτομικά (αγελαδινά, πρόβεια, κατσικίσια). Αλλάξαμε παιδίατρο, ειδαμε και 2 παιδογαστρεντερολογους, κάναμε και διαφορες εξετάσεις οι οποίες δεν έδειξαν αλλεργεία, αλλά παρόλα αυτά το μωρό δεν βελτιώθηκε. Γενικά η όλη κατάσταση είναι μεγάλο μπλέξιμο και με έχει φθείρει πολύ ψυχολογικά. Στην πορεία έβγαλα και άλλα πράγματα απο την διατροφή μου όπως ψάρι, πορτοκάλι, ντομάτα, χοιρινό, ξηρούς καρπούς, σόγια (είναι κρυμμένη παντού), λεμόνι, φράουλα, ακτινίδιο, σύκο (δεν δοκιμασα καν να φάω σύκο), κανέλλα. Ψωμί φτιάχνω μόνη μου γιατί τα περισσότερα ψωμιά περιέχουν είτε πρωτεϊνες γάλακτος ή σογιάλευρα.Τελευταία φορά είδαμε αίμα πριν 24 μέρες. Το μωρό το θηλάζω αποκλειστικά εώς τώρα αλλά τις τελευτάιες μέρες έχω αρχίσει να φρικάρω. Έχω χάσει αρκετό βάρος λόγω της διατροφής που κάνω (είμαι κάτω απο το βάρος που είχα πριν την εγκυμοσύνη) και φοβάμαι οτι για αυτό το λόγο έχει αρχίσει να μειώνεται το γάλα μου. Δεν έχουμε αρχίσει ακόμα στερεές τροφές και επειδή σήμερα ξεκίνησα δουλειά προσπαθούσα τις τελευταίες μέρες να βγάζω γάλα με θήλαστρο (ηλεκτρικό) για να τρώει το μωρό όταν θα λείπω. Για αυτό και φρίκαρα. Γιατί μετά από πολύ προσπάθεια κατεφέρνω να βγάλω 30ml. Με τίποτα δεν μπορώ να μαζέψω σε καθημερινή βάση 150ml ώστε να συμπληρωθεί ένα γεύμα για το μωρό. Επίσης η μπέμπα το τελευταία 20ήμερο ξυπνάει καθε μια ώρα το βράδυ και θηλάζει. Επιπλέον τον τελευταίο μήνα πήρε μόνο 150gr πράγμα που με ανησύχησε ιδιαίτερα. Φοβάμαι πως δεν έχω αρκετο γάλα και το μωρό πεινάει. Αποφάσισα να της δίνω γάλα υποαλλαεργικό για συμπλήρωμα όταν θα είμαι στη δουλεία και ίσωσ και λίγο πριν κοιμηθεί γιατί δε μπορώ να βρω άλλη λύση. Δε θέλω με τίποτα να σταματήσω να τη θηλάζω και μου στοιχίζει πολυ που θα αναγκαστώ να της δώσω ξένο γάλα, αλλά δε μπορώ να αισθάνομαι οτι το μωρό πεινάει εξαιτίας μου. Εχει κάποια από εσας ανάλογη εμπειρία? Υπάρχει περίπτωση να μην έχω αρκετό γάλα επειδη έχασα πολυ βάρος. Προσπαθώ να αυξήσω την παραγωγή γάλακτος αλλα δεν είμαι σίγουρη για το πως μπορεί να γίνει αυτό.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Τα μαλλιά δεν πέφτουν στην εγκυμοσύνη λόγω ορμονών και πέφτουν μαζεμένα μετά τον τοκετό, στις θηλάζουσες που ίσως αργήσει η περίοδος, πέφτουν λίγο αργότερα.

Δεν θα το υποψιαζομουν με τιποτα. Τα μαλλια μου αυτες τις μερες πεφτουν οσο δεν επεφταν ποτε και ποναει το κεφαλι μου κιολας. Η μικρη μου ειναι πολυ καλα τωρα, εχω κοψει το αγελαδινο γαλα εδω και δυο μηνες. Πριν ενα μηνα αρχισα να πινω κατσικισιο και να τρωω δειλα δειλα και τυρι. Κανενα προβλημα. Στα σπυρακια δηλαδη. Στο μπανιο χρησιμοποιουμε φακελακια βρωμης και το μωρο απεκτησε και παλι βελουδινο δερματακι. Κανει κενωσεις 1-2 φορες τη μερα και τοσο πολλα που παντα λερωνει τα ρουχα της. Με πολλες βλενες. Ειναι αυτο ενδειξη αλλεργιας? Διαβαζω εδω οτι τα περισσοτερα μωρακια που εχουν αλλεργια στο αγελαδινο, εχουν αιμα στα κακακια. Εμεις δεν ειχαμε ποτε. Μηπως τελικα δεν την πειραζει το αγελαδινο? Πως στο καλο να το καταλαβω που κανει να φυγει η πρωτεινη τοσο καιρο? Η παιδιατρος μου ειπε να αρχισω να τρωω κασερι να δουμε αντιδρασεις, αλλα ψιλοφοβαμαι γιατι δεν θελω να εχουμε παλι τα ιδια τωρα που ηρεμησε το μωρο. Εκοψα και χοιρινο γιατι μια φορα που εφαγα μπριζολα φουντωσε παλι αλλα ευτυχως περασε γρηγορα. Το ιδιο και με τη σογια. Πορτοκαλι δεν θα φαω αλλα χυμο μπορω να πιω? Αυτον του εμποριου. Μπορω να φαω μελι? Συκο? Εστω και συκο γλυκο. Εχω μπερδευτει με το τι πρεπει και τι οχι και τα ξεψαχνιζω ολα!

6e27704b68.png

1ce464eb8b.png

babylove, καλησπερα περναω ακριβως τα ιδια με τον μικρο μου αν βρεις ακρη πες μου και μενα,εμεισ τωρα α κλεισουμε τους 6 μηνες σε 2 βδομαδες κια θα ξεκινισω και στερεες και εχω πελαγωσει με τι να ξεκινησω κλπ, ασε που ολοι με βρισκουν υπερβολικη και κολλημενη με τον θηλασμο.

l86Tp3.png d6AUp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...