Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Oχι καλό είναι να τα λες μήπως και κάποιοι άλλοι γονείς ενδιαφερθούν για την περιοχή που βρίσκεστε. Μπράβο! Πολύ χαρήκαμε για τα καλά σας νέα. Δείνε από εδώ και πέρα ότι πιο αγνό γίνεται στο μωρό! Καλή λευτεριά και από το κοτόπουλο ;)

Ευχαριστω πολύ Κατερινουλα!Και εσεις μετο καλό να το ξεπεράσετε..Ναι το προσπαθώ βρηκα και γαλα απο αγελάδα φιλου μας και μας δινει γάλα και απο κατσικα αν θελουμε ωμο που τρωνε χορταρακι και δεν τους δίνει τιποτα, φτιαχνω κεφιρ και τωρα γιαουρτάκι.Ψωμάκι μόνο παιδευομαι και δεν μπορω να πετυχω το πρωτο προζυμι και ετσι αποφευγω να της δίνω μόνο αν ζητήσει.Κρεας κουνελάκι βρηκα κάποιον με βιολογικά και μας σφαζει καθε τοσο και μας δίνει και μοσχάρι απο δικό μας κρεοπωλη που το ψαχνει και μας φέρνει και τυρι αιγοπρόβειο παλι απο δικό μας..Απο 100 μεριες αλλά δεν πειράζει...Για το κοτόπουλο δεν με απασχολει γιατί δεν μου αρέσει με το ζόρι το έτρωγα και στην εγκυμοσυνη ουτε να το μυρίσω δεν ήθελα.

tEksp3.png?8gzbt5YV

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ευχαριστω πολύ Κατερινουλα!Και εσεις μετο καλό να το ξεπεράσετε..Ναι το προσπαθώ βρηκα και γαλα απο αγελάδα φιλου μας και μας δινει γάλα και απο κατσικα αν θελουμε ωμο που τρωνε χορταρακι και δεν τους δίνει τιποτα, φτιαχνω κεφιρ και τωρα γιαουρτάκι.Ψωμάκι μόνο παιδευομαι και δεν μπορω να πετυχω το πρωτο προζυμι και ετσι αποφευγω να της δίνω μόνο αν ζητήσει.Κρεας κουνελάκι βρηκα κάποιον με βιολογικά και μας σφαζει καθε τοσο και μας δίνει και μοσχάρι απο δικό μας κρεοπωλη που το ψαχνει και μας φέρνει και τυρι αιγοπρόβειο παλι απο δικό μας..Απο 100 μεριες αλλά δεν πειράζει...Για το κοτόπουλο δεν με απασχολει γιατί δεν μου αρέσει με το ζόρι το έτρωγα και στην εγκυμοσυνη ουτε να το μυρίσω δεν ήθελα.

Το προζύμι είναι πολύ περίπλοκο.Να σκεφτείς εγώ που ζυμώνω τακτικά χρησιμοποιώ προζύμι που μου έδωσε η μητέρα μου ,που της έδωσε η κουμπάρα της,που της έδωσε η αδερφή της,που της το δωσε ...κοκ.:P Δεν ξέρω να φτιάχνω.η μητέρα μου μάλιστα μου λέει πως χρειάζεται αγιασμό και ούτε η ίδια ξέρει.Πάντως επειδή σε παρακολουθούσα χαίρομαι πολύ που δεν έχετε αλλεργία και μου δίνει κουράγιο για την μικρή μου.Η γιατρός μας ισχυριζόταν πάντα πως έχει αλλεργία χωρίς ουσιαστικές ενδείξεις ,εγώ επέμενα το αντίθετο και πήρα την απόφαση να την αλλάξω μόνο και μόνο γι αυτό.Είμαστε στην δεύτερη βδομάδα κανονικού γάλακτος χωρίς παρενέργειες.

Σου εύχομαι τα καλύτερα.

NVVvp2.png

Το προζύμι είναι πολύ περίπλοκο.Να σκεφτείς εγώ που ζυμώνω τακτικά χρησιμοποιώ προζύμι που μου έδωσε η μητέρα μου ,που της έδωσε η κουμπάρα της,που της έδωσε η αδερφή της,που της το δωσε ...κοκ.:P Δεν ξέρω να φτιάχνω.η μητέρα μου μάλιστα μου λέει πως χρειάζεται αγιασμό και ούτε η ίδια ξέρει.Πάντως επειδή σε παρακολουθούσα χαίρομαι πολύ που δεν έχετε αλλεργία και μου δίνει κουράγιο για την μικρή μου.Η γιατρός μας ισχυριζόταν πάντα πως έχει αλλεργία χωρίς ουσιαστικές ενδείξεις ,εγώ επέμενα το αντίθετο και πήρα την απόφαση να την αλλάξω μόνο και μόνο γι αυτό.Είμαστε στην δεύτερη βδομάδα κανονικού γάλακτος χωρίς παρενέργειες.

Σου εύχομαι τα καλύτερα.

Σε ευχαριστώ πολύ και εσεις ευχομαι να συνεχίσετε ετσι και ο, τι καλυτερο!Για το προζύμι πιάνεται του Σταυρού με τα λουλουδάκια που σου δίνει ο ιερέας το αναδύεις στο νερό και έτσι παίρνει ευλογία το ψωμί όλης της χρονιας μεχρι την επόμενη εορτη..Στειλε μου σε παρακαλώ με π.μ. την συνταγη που έχεις και πως φτιαχνεις το ψωμακι με το προζύμι που σου έδωσαν και θα βρω προζυμάκι απο κάποια κυρια εδω...

Για την αλλεργία από ότι κατάλαβα γίνεται και υπερδιαγνωση η τα αποδίδουν ολα στα γαλακτοκομικά ενω τελικά κάνουν και αλλες τροφες τετοια συμπτωματα..Αυτος ο γιατρος θέλει προκληση αφου έχουν υποχωρήσει τα συμπτωματα με διαιτα για να μπει η διαγνωση αλλεργία στην πρωτεινη γαλακτος και εχει δικιο γιατι του φίλου μας που ειχε αιμα στα κακά και πολύ προβλημα απο ημερων μολις συνήλθε του έκανα 4 μηνων προκληση και δεν ειχε τιποτα.Και η παιδιατρός μας μου ειπε ότι έκαναν διαιτα στο παιδι και στη μαμα στα γαλακτοκομικά και τελίκά το μωρό ειχε μόνο στο αυγό..Εμας μεχρι στιγμής έχει μόνο στο κοτόπουλο και γιαυτο τα συμπτωματα παρα την αυστηρη αποχή υποχωρησαν 15 μερες μετα τη νηστεια που ειχα ξεκινήσει..Ακομα έχουμε δρομο μπροστα μας για να το πουμε με σιγουρια οτι δεν έχει και επειδή σχεδόν χρονισε και παλι δεν μπορουμε να ξερουμε αν ειχε και το ξεπερασε ή δεν ειχε ποτε.Ο ανθρωπος τότε μου ειχε πει αφου μου έδωσε τη διαιτα μολις σταματησουν τα συμπτωματα να γίνει προκληση γιατι δεν κάνει να στερεις τετοια μεγαλη ομάδα τροφων απο μητερα και παιδι αν δεν εισαι σίγουρος.Εγω φοβήθηκα και αλλαξα γιατρο αλλά τελικά ειχε απολυτα δικιο και επιβεβαιώθηκε απο αυτο με το παιδι του φιλους μας, έτσι πηρα θαρρος και πήγα ξανά σε αυτόν για προκληση.

tEksp3.png?8gzbt5YV

• Επιστημονική συνεργάτιδα

Aυτή η συνταγή για προζύμι είναι εγγυημένη και για αντίξοες συνθήκες

http://www.thefreshloaf.com/node/233

Θέλει κάποιες μέρες αλλά δεν είναι πολύπλοκο, ούτε δύσκολο.

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Εχω γραψει πιο πάνω την ιστορια μας μεχρι τώρα. Λοιπόν, πηγαίναμε καλύτερα αλλα εδω και μερικες μερες κάτι με πειραξε και λογω εντονης και ανυποφορης κνήδωσης, πήρα κορτιζονη medrol. Γραφει στα συστατικα λακτοζη κι ταυτοχρονα το μωρο εχει επιδεινωση. Η παιδιατρος μας (η οποια ειναι γενικα φοβερη) μου ειπε οτι η λακτοζη δεν είναι στις ουσιες που ενοχοποιουνται για αλλεργιες. Εσεις τι γνωμη εχετε γι αυτο.

Διαφημίσεις

Εχω γραψει πιο πάνω την ιστορια μας μεχρι τώρα. Λοιπόν, πηγαίναμε καλύτερα αλλα εδω και μερικες μερες κάτι με πειραξε και λογω εντονης και ανυποφορης κνήδωσης, πήρα κορτιζονη medrol. Γραφει στα συστατικα λακτοζη κι ταυτοχρονα το μωρο εχει επιδεινωση. Η παιδιατρος μας (η οποια ειναι γενικα φοβερη) μου ειπε οτι η λακτοζη δεν είναι στις ουσιες που ενοχοποιουνται για αλλεργιες. Εσεις τι γνωμη εχετε γι αυτο.

κι εγώ έχω την εντύπωση οτι υπάρχει η δυσανεξία στη λακτόζη και όχι αλλεργία, κάτι που είναι εντελώς διαφορετικό.

Ας σου απαντήσει καλύτερα ομως κάποιος πιο ειδικός ή παθών:confused:

η δυσανεξία μπορεί να προκαλέσει επιδείνωση των συμπτωμάτων, κάτι τέτοιο είναι αρκετά συνηθισμένο

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

γραψει πιο πάνω την ιστορια μας μεχρι τώρα. Λοιπόν, πηγαίναμε καλύτερα αλλα εδω και μερικες μερες κάτι με πειραξε και λογω εντονης και ανυποφορης κνήδωσης, πήρα κορτιζονη medrol. Γραφει στα συστατικα λακτοζη κι ταυτοχρονα το μωρο εχει επιδεινωση. Η παιδιατρος μας (η οποια ειναι γενικα φοβερη) μου ειπε οτι η λακτοζη δεν είναι στις ουσιες που ενοχοποιουνται για αλλεργιες. Εσεις τι γνωμη εχετε γι αυτο.

Τα υποαλλεργικά γάλατα π.χ. αλμιρον πέπτι που έπινε η μικρή περιέχουν ίχνη λακτόζης.Μάλιστα είχα διαβάσει και θετικά σχόλια από αλλεργιολόγους για την μη πλήρη αποφυγή της λακτόζης κατά την διάρκεια της αποφυγής της αγελαδινής πρωτεΐνης.Υποθέτω πως η λακτόζη στο σκεύασμα είναι επίσης ελάχιστη.Αλλά ειδικός δεν είμαι ,ούτε κατά διάνοια.

ΖΑ25 ελπίζω να πήρες το π.μ.

NVVvp2.png

Καλησπέρα! Ο μπέμπης μου μετά από 11 μέρες δικής μου αποχής από κάθε τι γαλακτοκομικό, φανερό ή κρυφό, φαίνεται να έχει συνέλθει. Τα κακάκια του είναι πάλι μουσταρδί (το μόνο σύμπτωμα μας ήταν τα πράσινα κακά με ελάχιστο αιματάκι το οποίο φάνηκε μόνο στις μικροβιολογικές εξετάσεις).

Απλά ήθελα να μάθω αν επιτρέπεται να εισάγω κάποιο τρόφιμο που έχει κρυφά πρωτείνη γάλακτος μέσα οπως πχ ψωμί τοστ, βούτυρο, μπισκότα?? Η φέτα που είναι από αιγοπρόβειο γάλα?? το μοσχάρι?? για να τεστάρω αν αυτά τον ενοχλούν ή όχι.

Ενδείκνυται κάτι τέτοιο ή όχι?

Τα υποαλλεργικά γάλατα π.χ. αλμιρον πέπτι που έπινε η μικρή περιέχουν ίχνη λακτόζης.Μάλιστα είχα διαβάσει και θετικά σχόλια από αλλεργιολόγους για την μη πλήρη αποφυγή της λακτόζης κατά την διάρκεια της αποφυγής της αγελαδινής πρωτεΐνης.Υποθέτω πως η λακτόζη στο σκεύασμα είναι επίσης ελάχιστη.Αλλά ειδικός δεν είμαι ,ούτε κατά διάνοια.

ΖΑ25 ελπίζω να πήρες το π.μ.

Ναι το πηρα σε ευχαριστω πολύ!

tEksp3.png?8gzbt5YV

Διαφημίσεις

Καλησπέρα! Ο μπέμπης μου μετά από 11 μέρες δικής μου αποχής από κάθε τι γαλακτοκομικό, φανερό ή κρυφό, φαίνεται να έχει συνέλθει. Τα κακάκια του είναι πάλι μουσταρδί (το μόνο σύμπτωμα μας ήταν τα πράσινα κακά με ελάχιστο αιματάκι το οποίο φάνηκε μόνο στις μικροβιολογικές εξετάσεις).

Απλά ήθελα να μάθω αν επιτρέπεται να εισάγω κάποιο τρόφιμο που έχει κρυφά πρωτείνη γάλακτος μέσα οπως πχ ψωμί τοστ, βούτυρο, μπισκότα?? Η φέτα που είναι από αιγοπρόβειο γάλα?? το μοσχάρι?? για να τεστάρω αν αυτά τον ενοχλούν ή όχι.

Ενδείκνυται κάτι τέτοιο ή όχι?

Μαλλον είναι πολύ νωρίς για να κάνεις πειράματα. Αφησε λίγο καιρό το εντεράκι να επουλωθεί γιατί μπορεί να μη έχει συμπτώματα αλλά σίγουρα είανι ακόμη ερεθισμένο. Αργότερα θα μπορούσες να δοκιμάσεις ξεκινώντας από το μοσχάρι που είναι το πιο "μακρινό" ας πουμε ( τουλάχιστον έτσι θα έκανα εγώ- πάρε κι άλλες γνωμες). Φτιάξε δικό σου ψωμάκι αν μπορείς ή τρώγε από φούρνο που να εμπιστεύεσαι.

Yugup3.png

Καλησπέρα,

αν και είναι νωρίς ακόμη για εμάς θα ήθελα να σας ρωτήσω πως και πότε κάνουμε πρόκληση αλλεργίας για να δούμε ότι μας πέρασε.

Δεν έχουμε πάει σε γαστρεντερολόγο ούτε σε αλλεργιολόγο γιατί ζούμε σε νησί αλλά είδαμε τρομερή βελτίωση με την αποχή που έκανα.

Ευχαριστώ.

lulop3.pngWyeQp2.png

Γειά σας.

Μετά απο κάτι χρόνια αποφάσισα να βγώ μια βόλτα το βράδυ. Το μωρό είναι 2 μηνών και ακολουθώ διατροφή γιατί μάλλον έχει πρόβλημα αλλεργίας. Το θηλάζω αποκλειστικά με επιτυχία μιας και παρόλους τους εμετούς και τις διάρροιες παίρνει ένα κιλό και κάτι το μήνα. Το θέμα είναι ότι με το θήλαστρο (medela swing) τώρα το απόγευμα έβγαλα μόνο 80 ml και απο τα δύο στήθη. Το ξέρω πως αυτό δεν σημαίνει οτι δεν έχω γάλα αλλα ρωτάω αν αυτό άραγε σε αυτή την ηλικία του φτάνει για ένα γευμα. Μου γεννήθηκε επίσης η απορία αν για κάποιο λόγο δεν μπορώ να θηλάσω μια φορά και δεν έχω αποθήκη τί εναλλακτική υπάρχει.

Λόγω αλλεργίας εννοώ.

Γειά σας.

Μετά απο κάτι χρόνια αποφάσισα να βγώ μια βόλτα το βράδυ. Το μωρό είναι 2 μηνών και ακολουθώ διατροφή γιατί μάλλον έχει πρόβλημα αλλεργίας. Το θηλάζω αποκλειστικά με επιτυχία μιας και παρόλους τους εμετούς και τις διάρροιες παίρνει ένα κιλό και κάτι το μήνα. Το θέμα είναι ότι με το θήλαστρο (medela swing) τώρα το απόγευμα έβγαλα μόνο 80 ml και απο τα δύο στήθη. Το ξέρω πως αυτό δεν σημαίνει οτι δεν έχω γάλα αλλα ρωτάω αν αυτό άραγε σε αυτή την ηλικία του φτάνει για ένα γευμα. Μου γεννήθηκε επίσης η απορία αν για κάποιο λόγο δεν μπορώ να θηλάσω μια φορά και δεν έχω αποθήκη τί εναλλακτική υπάρχει.

Λόγω αλλεργίας εννοώ.

Το μωρό στην ηλικία των δύο μηνών και με ιστορικό αλλεργίας δεν έχει εναλλακτική άλλη από το "αποθηκευμένο" ασφαλές γάλα της μανουλας. Ούτως ή άλλως μέχρι τον 6ο μήνα είναι καλό να θηλάζει αποκλειστικά.

Προσπάθησε να κάνεις "κάβα" σιγά σιγά. Κάνε συχνούς θηλασμούς ώστε να αυξηθεί η παραγωγή και χρησιμοποίησε το θήλαστρο πιο συχνά. Η αλήθεια είναι ότι το θήλαστρο σου είναι για περιστασιακή χρήση, αλλά αν έχεις το μωρό να σου ρυθμίζει την παραγωγή θα τα καταφ'ερεις

.pngy3DLp3.png

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Είμαι μάλλον στα όριά μου. Εχω κόψει σχεδόν τα πάντα και το μωρό δεν βελτιώνεται. Σταμάτησα και τα σιτηρά και τρώω μόνο κοτόπουλο, (ελευθέρας) πατάτες, αρνί λίγο ρύζι και μήλα για πρωινό και απογευματινό. Ας έβλεπα τουλάχιστον βελτίωση να ησυχάσουμε και να αρχίσω να εισάγω πάλι κάποιες τροφές. Τα όσπρια και τα λαχανικά τα έχω κόψει γιατί παρόλο που λένε οτι δεν ενοχοποιούνται για αλλεργίες του έκαναν κολικούς το απόγευμα και έκλαιγε απαρηγόρητο. Εν τω μεταξύ έχουν αρχίσει να με κοιτάνε όλοι περίεργα που δεν σταματώ τον θηλασμό. Τα συμπτώματα είναι, γουλιές, νερουλές κενώσεις (καφέ πορτοκαλί και μουσταρδί) και με άσχημη μυρωδιά και χωρίς σπυράκια λίπους καθώς και μυξούλες συνέχεια και κλειστή μύτη. Τί να πώ δεν ξέρω. Εχω αρχίσει και φοβάμαι μήπως είναι καμιά δυσανεξία στη λακτόζη που απο οτι κατάλαβα απλά την υπομένεις.

Εχετε καμιά ιδέα τί να κάνω?

Είμαι μάλλον στα όριά μου. Εχω κόψει σχεδόν τα πάντα και το μωρό δεν βελτιώνεται. Σταμάτησα και τα σιτηρά και τρώω μόνο κοτόπουλο, (ελευθέρας) πατάτες, αρνί λίγο ρύζι και μήλα για πρωινό και απογευματινό. Ας έβλεπα τουλάχιστον βελτίωση να ησυχάσουμε και να αρχίσω να εισάγω πάλι κάποιες τροφές. Τα όσπρια και τα λαχανικά τα έχω κόψει γιατί παρόλο που λένε οτι δεν ενοχοποιούνται για αλλεργίες του έκαναν κολικούς το απόγευμα και έκλαιγε απαρηγόρητο. Εν τω μεταξύ έχουν αρχίσει να με κοιτάνε όλοι περίεργα που δεν σταματώ τον θηλασμό. Τα συμπτώματα είναι, γουλιές, νερουλές κενώσεις (καφέ πορτοκαλί και μουσταρδί) και με άσχημη μυρωδιά και χωρίς σπυράκια λίπους καθώς και μυξούλες συνέχεια και κλειστή μύτη. Τί να πώ δεν ξέρω. Εχω αρχίσει και φοβάμαι μήπως είναι καμιά δυσανεξία στη λακτόζη που απο οτι κατάλαβα απλά την υπομένεις.

Νομίζω η διατροφη σου ειναι αρκετα περιορισμένη και δεν είμαι σίγουρη οτι χρειάζεται να ειναι έτσι.. Κι εγω θα σε κοιτούσα περίεργα!! :P πλάκα κάνω!

Έχετε παει σε αλλεργιολογο; Η αλήθεια ειναι οτι δεν έχει και τρανταχτά συμπτώματα αλλεργίας.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Μια πρόταση είναι ξεκινήσεις εισαγωγή τροφών ως εξής:

1. Κάνεις ζωμούς από τα κρέατα που τρως (κοτόπουλο, αρνί, κατσίκι, ζυγούρι, γίδα), χρησιμοποιώντας και το κόκκαλο. Τρως μαζί με το φαγητό σου τουλάχιστον 3 φλιτζάνια ζωμό καθημερινά. Αυτό θα σε βοηθήσει να πάρεις πολλά ιχνοστοιχεία.

2. Μαγειρεύεις τους ζωμούς με λαχανικά, αυτά που τρως και αυτά που δεν τρως. Τα ιχνοστοιχεία που αφήνουν στο ζωμό είναι πολύτιμα.

3. Κάνεις χυμούς από λαχανικά (σέλερυ, μαρούλι, αγγούρι κλπ) για να παίρνεις βιταμίνες

4. Κάνεις χυμούς από φρούτα (μήλο-καρότο ή αχλάδι-καρότο για αρχή και μετά το διευρύνεις.

5. Τρως μουσκεμένα αμύγδαλα για αρχή και στη συνέχεια και φουντούκια. Αν το μωρό δεν έχει πρόβλημα, επεκτείνεσαι και στα καρύδια.

6. Τρως αυγά, κυρίως με μελάτο κρόκο αλλά και σε οποιαδήποτε μορφή, αν είναι καλά ανεκτά και από τους δύο σας.

7. Προσθέτεις σταδιακά προβιοτικά μέχρι να φτάσεις σε μεγάλες ποσότητες. Ξεκινάς από το λάχανο τουρσί (η ανάμικτο) που περιέχει 4-5 είδη γαλακτοβάκιλων και συνεχίζεις με το κεφίρ νερού που περιέχει περίπου 40 είδη μικροβίων και μυκήτων, τα οποία παράγουν άφθονες βιταμίνες και έχουν πολλά ιχνοστοιχεία. Τα προβιοτικά θα πρέπει να τα παίρνεις σε τουλάχιστον 3 γεύματα.

8. Δεν τρως πατάτες και ρύζι.

Καλησπερα...πηρα σημερα τα ραστ του μικρου.απο μωρο ειχε διαγνωστει αλλεργια σε γαλακτοκομικα αυγο κ σογια...εκτοτε αποχη μεχρι κ σημερα εγω σε αυτα καθως κ σε μοσχαρι κ προληπτικα σε ψαρι.εδειξαν λοιπον υψηλη αλλεργια σε γαλα,ασπραδι κ κροκι αυγου (τι χες γιαννη τι ειχα παντα) ομως στη σογια ηταν μη ανιχνευσιμη πια η αλλεργια καθψς κ το ψαρι το οποιο δεν εδωσα ποτε εως τωρα κ δεν ετρωγα ουτε εγω....ξεχασα να πω οτι καζεινη ηταν η πιο υψηλη μας ευαισθησια απο ολα οσα κοιταξαμε ,λακταβουλμινη κ λακτοσφαιρινη επισης υψηλες.ολα τα αλλα μη ανιχνευσιμα.ερωτηση....ειναι αξιοπιστα αυτα που λενε μη ανιχνευσιμα? Επισης το τεστ του ψαριου ελεγε μπακαλιαρος,εννοειτακ για ολα τα ψαρια τωρα ?κ τωρα πως κκνουμαστε απο δω κ περα?παω κ μιλαω με αλλεργιολογο να μου πει εαν εισαγω καποια τροφη?φοβαμαι παρα πολυ να του δοκιμασω ψαρι ειδικα....εχει οερασει κ ενα αλλεργικο σοκαπο τυρι του τοστ κ φοβαμαι τρελα.

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Νομίζω ότι έχεις κόψει παρα πολλά. Αν ηδη είναι ερεθισμένο το εντερακι θα σου κανει κολικους και ας μην φταινε τα οσπρια, νομιζω οτι λαχανικά οσπρια τα εβγαλες αδικα απο τη διατροφη σου..Το κοτοπουλο που τρως μόνο εμένα σε αυτο ειναι που έχει πολυ αλλεργία μόνο μεχρι στιγμης!.Πρωτα κοβουν γαλακτοκομικα μοσχαρι και μετα κοτοπουλο χοιρινο και μετα αυγο ψαρι κλπ ή η αν ειναι πολυ εντονα τα συμπτωματα όλα μαζι μεχρι να υποχωρήσουν τα συμπτωματα.Εσας δεν ειναι τοσο εντονα τα συμπτωματα για τόσο στερητικη διαιτα.Βρες ενα γιατρό για σωστη καθοδήγηση γιατι καθε περίπτωση ειναι διαφορετικη.

tEksp3.png?8gzbt5YV

Ελίνα σε παιδί που έχει πάθει σοκ δε θα κάνεις πρόκληση μόνη σου. Θα κάνεις μέσα στο νοσοκομείο. Το μόνο που θα μπορούσες να κάνεις θα ήταν ίσως ένα τεστ ευαισθησίας στο χεράκι του για να δεις σε τι επίπεδο είναι. Αλλά ακόμη κι αν αυτό το τεστ βγει αρνητικό μη δοκιμάσεις το ψάρι μόνη σου.

Θα δοκίμαζες στο Αττικό; Η Χλήβα είχε μιλήσει στη φίλη μου σχετικά με την κατάσταση του εντέρου, οπότε ίσως να βρεις και σύμμαχο για τη gaps.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Ελίνα συμφωνώ με την μιρίκι. Εσείς τροφικές προκλήσεις μόνο σε νοσοκομείο. Όσο για το ψάρι ξέρω ότι ξεκινάς με μπακαλιαρο και αν το δεχτεί τότε μόνη σου βάζεις και άλλα ψάρια. Προσοχή μόνο, άλλο πράγμα τα ψάρια και άλλο τα θαλασσινά.

Έχεις κανει το sensitivity test της Κάμπελ?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Ευχαριστω κοριτσια...

Δεν εχω κανει αυτο της Καμπελ αλλα κ αν το κανω κ δεν δειξει τιποτα?ειναι στανταρ?φοβαμαι ρε κοριτσια κι εγω δεν εχω φαει ποτε ψαρι δυομιση χρονια.Ελεγα να δοκιμασω πρωτη εγω να δω απο το γαλα μου αλλα παλι δισταζω.και τωρα εχω κ τη γεννα ποτε να πρωτοπαω το παιδι για προκληση τωρα που γενναω η οταν θα χω κ το νεογεννητο...δεν ξερω τι να κανω καθολου,θελω τοσο πολυ να φαει λιγο ψαρι πια τρωει τα ιδια και τα ιδια...

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Γεια σας,

Δυστυχώς μάλλον μπαίνω κι εγώ στην παρέα σας. Προσπαθώ εδώ και μέρες να διαβάσω αυτό το θέμα που ποτέ δεν τελειώνει...

Πρώτη φορά είδα βλέννες και αίμα στα κακά όταν το μωρό ήταν δυόμιση μηνών. Τώρα είναι 3 μηνών και λίγες μέρες. Εκτός από τις βλέννες και το αίμα, που φαντάζομαι είναι από μόνο του ενδεικτικό σύμπτωμα αλλεργίας στα γαλακτοκομικά, έχουμε και ξηροδερμία στο κεφάλι. Πιο μικρός είχε κολικούς και έκανε συχνά εμετό και γουλιές μετά από κάθε γεύμα, αυτό το στάδιο όμως το ξεπεράσαμε. Από τους γιατρούς είμαι πολύ απογοητευμένη. Η πρώτη παιδίατρος μου είπε ότι συμβαίνει και ότι θα περάσει, να μην ανησυχώ. Η δεύτερη μας είπε να δώσουμε στο μωρό flagyl για 5 μέρες, το οποίο το κάναμε, για να αποκλείσουμε το ενδεχόμενη ίωσης γιατί εκείνη την περίοδο ο άντρας μου είχε πρόβλημα διάρροιας και ίσως, όπως είπε, είχε σχέση. Όταν τελείωσε η θεραπεία και το πρόβλημα συνεχιζόταν είπε ότι μάλλον πρόκειται για αλλεργία και σύμφωνα με τις υποδείξεις της εδώ και 22 μέρες κάνω αποχή από γαλακτοκομικά, αυγό, ξηρούς καρπούς και ψάρι. Την προηγούμενη εβδομάδα πήγαμε σε αλλεργιολόγο και κάναμε εξετάσεις αίματος για αλλεργία σε γαλακτοκομικά, αυγό, δημητριακά, γλουτένη και διάφορα άλλα. Σήμερα μίλησα με τον γιατρό και απογοητεύτηκα. Μου είπε ότι τα αποτελέσματα βγήκαν αρνητικά, όταν τον ρώτησα αν είναι αξιόπιστα τα αποτελέσματα σε τόσο μικρό μωρό που είπε ότι σίγουρα είναι αξιόπιστα. Μου είπε να απευθυνθώ σε γαστροεντερολόγο για να γίνει στο μωρό ενδοσκόπηση, να γίνει βιοψία και αν διαπιστωθεί ότι υπάρχει πρόβλημα στο έντερο να του δώσω ειδικό γάλα. Έκλεισα το τηλέφωνο και απελπίστηκα. Χρειάζεται το μωρό να υποβληθεί σε αυτήν την διαδικασία; Μπορεί πράγματι να μην είναι αλλεργία; Πόσους γιατρούς ακόμα να αλλάξω; Ο τελευταίος μάλιστα θεωρείται και πολύ καλός :mad: Ειλικρινά δεν ξέρω ποιό πρέπει να είναι το επόμενό μου βήμα. Οπποιαδήποτε συμβουλή δεκτή, γιατρό μην μου προτείνετε γιατί μένω εξωτερικό......

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...