Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Κι ομως βρηκα κι αλλη απορια!

Πηγα να αγοτασω αθερμο μελι και στα διπλανα ραφια ειδα μελασσα και χαρουπομελο. Μπορουμε να καταναλωσουμε κατι απ αυτα? Ξερω οτι εχουν πολυ σιδηρο και αρκετα καλα στοιχεια.Στην εγκυμοσυνη ετρωγα μελασσα και με βοηθουσε πολυ...

Φυσικά μπορείς! Κάνει και πάρα πολύ καλό η μελάσσα. Αν αντεχεις να την φας. Εγώ πήγα να κάνω εμετο δυστυχώς :(

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εισαι σίγουρη για αυτό?Γιατί εμένα και οι 2 παιδογαστρεντερορολόγοι που πήγα μου ειπαν όχι στα προιόντα σόγιας αλλά για τη λεκιθίνη σόγιας και οι 2 μου ειπαν ότι σαν συστατικό δεν υπάρχει πρόβλημα...

Επίσης και αυτό ότι θέλει να καθαρίσει το γάλα 15 μερες και το μωρό άλλες 15 μέρες ειναι μύθος..Αργούν να υποχωρήσουν τα συμπτωματα της αλλεργίας στο μωρό και μπορεί να πάρουν καιρό παρόλο που υπάρχει αποχή, το μητρικό γαλα όμως ειναι καθαρό πολύ πιο συντομα..Και αυτό αφου το επιβεβαίωσα το γράφω.

Όλα τα συντηρητικά μπορεί να εντείνουν το πρόβλημα και να ερεθίσουν το έντερο. Γι αυτό λενε όχι συσκευασμένα προιοντα :wink:

Αυτό που λες είναι παραπληροφορηση. Θελει έναν μηνα να καθαρίσει ο οργανισμός, απλά βλέπεις βελτίωση από την πρώτη κιόλας βδομάδα. Αλήθεια από ποιον το επιβεβαίωσες?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Φυσικά μπορείς! Κάνει και πάρα πολύ καλό η μελάσσα. Αν αντεχεις να την φας. Εγώ πήγα να κάνω εμετο δυστυχώς :(

Τη διαλυω σε λιγο ζεστο νερακι και την πινω ουσιαστικα.Δε τρελαινομαι.Σα φαρμακο την επινα.Ωραια χαρηκα τωρα θα παω να παρω.Και χαρουπομελο?

Τη διαλυω σε λιγο ζεστο νερακι και την πινω ουσιαστικα.Δε τρελαινομαι.Σα φαρμακο την επινα.Ωραια χαρηκα τωρα θα παω να παρω.Και χαρουπομελο?

Δεν ξέρω να απαγορευεται. Απλά πρόσεχε γιατί καθε οργανισμός είναι διαφορετικός. Καλύτερα τώρα που το σκέφτομαι να το άφηνες. Γιατί το χαρούπι απαγορεύεται στην γκαπς, άρα μπορεί να ερεθίσει το έντερο. Προτίμησε ένα απλό μέλι καλύτερα.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Και η μελάσσα απαγορεύεται στην GAPS, δεν ξέρω βέβαια αν η κοπέλα κάνει GAPS, απλά διάβασα τα τελευταία σας ποστς.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

Οχι δεν κανει. Αλλά το χαρουπαλευρο δεν θα της προσφέρει κατι περισσότερο από το απλό μέλι. Δεν ξέρω αν κάνω λάθος. Η μελάσσα όμως είναι πολύ πλούσια σε σίδηρο.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Όλα τα συντηρητικά μπορεί να εντείνουν το πρόβλημα και να ερεθίσουν το έντερο. Γι αυτό λενε όχι συσκευασμένα προιοντα :wink:

Αυτό που λες είναι παραπληροφορηση. Θελει έναν μηνα να καθαρίσει ο οργανισμός' date=' απλά βλέπεις βελτίωση από την πρώτη κιόλας βδομάδα. Αλήθεια από ποιον το επιβεβαίωσες?[/quote']

Κι εγω το ίδιο ξέρω και δεν το θεωρώ παραπληροφόρηση...

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Ωραια...μελασσα λοιπον και οχι χαρουπομελο! Απλα διαβαζω οτι βοηθαει πολυ στην ομαλη λειτουργια του εντερου και οχι οτι ερεθιζει...γι αυτο σκεφτηκα οτι ισως θα βοηθουσε...αλλα η περιπτωση μας ειναι διαφορετικη .......Θα δοκιμασω μελασσα και βλεπουμε...

Νεραιδομάνα μην εισαι τόσο απόλυτη σε κάποια θέματα..Απο τη μαια που ξέρω και χαρη σε αυτη θηλασα πιστοποιημένη συμβουλο θηλασμου σε Δημόσιο Νοσοκομειο στο τμήμα εκπαίδευσης θηλασμου , η οποία τρέχει σε σεμινάρια και ενημερώνεται συνεχώς και από κοπέλα που πάει σε παιδίατρο-συμβουλο θηλασμου. Και το γράφω γιατι αναπαράγεται συνεχώς εδω μέσα ενώ είναι μύθος και το έμαθα όταν έφαγα κατι που δεν έπρεπε και αγχωθηκα ότι θα μεπάει΄πισω και ότι θα έχω γάλα με αλλεργιογόνο ουσία για 15 μέρες.

tEksp3.png?8gzbt5YV

Νεραιδομάνα μην εισαι τόσο απόλυτη σε κάποια θέματα..Απο τη μαια που ξέρω και χαρη σε αυτη θηλασα πιστοποιημένη συμβουλο θηλασμου σε Δημόσιο Νοσοκομειο στο τμήμα εκπαίδευσης θηλασμου , η οποία τρέχει σε σεμινάρια και ενημερώνεται συνεχώς και από κοπέλα που παει σε παιδίατρο-συμβουλο θηλασμου. Και το γράφω γιατι άναπαράγεται συνεχώς εδω μέσα ενώ είναι μύθος και το έμαθα όταν έφαγα κατι που δεν έπρεπε και αγχωθηκα ότι θα μεπάει΄πισω και ότι θα έχω γάλα με αλλεργιογόνο ουσία για 15 μέρες .

Κι εγω το ίδιο ξέρω απο παιδοαλλεργιολογο, απο παιδογαστρεντερολογο και απο παιδιατρο-σύμβουλο θηλασμού. Επίσης απο δική μου παρατήρηση καθώς όταν είχαμε αιματακι απο γάλα που καταναλωσα πχ, σε λιγότερο απο 24 ώρες η μικρη ήταν μια χαρα.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Διαφημίσεις

• Επιστημονική συνεργάτιδα
Νεραιδομάνα μην εισαι τόσο απόλυτη σε κάποια θέματα..Απο τη μαια που ξέρω και χαρη σε αυτη θηλασα πιστοποιημένη συμβουλο θηλασμου σε Δημόσιο Νοσοκομειο στο τμήμα εκπαίδευσης θηλασμου , η οποία τρέχει σε σεμινάρια και ενημερώνεται συνεχώς και από κοπέλα που πάει σε παιδίατρο-συμβουλο θηλασμου.

To ότι θήλασες χάρη σε αυτή είναι πολύ θετικό, αυτό όμως δεν αποδεικνύει ότι ξέρει τα πάντα. Επίσης το ότι τρέχει σε σεμινάρια είναι θετικό και δείχνει τη φιλομάθειά της, αλλά επίσης δεν σημαίνει ότι όλα όσα δεν ξέρει δεν υπάρχουν.

Όπως ισχύει και το αντίστροφο: εγώ που γνωρίζω το συγκεκριμένο και το αναφέρω, δεν αποδεικνύει ότι γνωρίζω τα πάντα.

Η διαφορά είναι ότι για όσα δεν γνωρίζω, δεν διαδίδω ότι δεν υπάρχουν ή ότι είναι μύθοι.

Και το γράφω γιατι αναπαράγεται συνεχώς εδω μέσα ενώ είναι μύθος και το έμαθα όταν έφαγα κατι που δεν έπρεπε και αγχωθηκα ότι θα μεπάει΄πισω και ότι θα έχω γάλα με αλλεργιογόνο ουσία για 15 μέρες.

Το ότι δεν έχουν επαρκείς γνώσεις δύο πρόσωπα που τυχαίνει να γνωρίζεις δεν σημαίνει τίποτα.

http://kellymom.com/babyconcerns/food-sensitivity.html

Eliminating a food for less than 2-3 weeks may not be effective—cowʼs milk protein, for example, can persist in momʼs body for 1½ - 2 weeks, and it may be another 1½ - 2 weeks before the protein is out of baby's system.

Page last modified: 06/17/2011

Written: 10/26/1999

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Νεραιδομάνα μην εισαι τόσο απόλυτη σε κάποια θέματα..

Δεν είμαι απόλυτη σαν άνθρωπος. Απλά το συγκεκριμένο είναι μία γνώση που έχω κι εγώ από την δική μου σύμβουλο, από την σύμβουλο - παιδίατρο της φίλης μου και νομίζω μου το είχε πει και η γαστρεντερολογος. Πάντως σίγουρα κλασική γιατρός...

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Τι να πω; Ο καθένας τα δικα του! Εγω λέω να εμπιστευτω τους γιατρούς που προανέφερα καθώς και την κρίση μου (που συνεχώς υποστηρίζεται σε αυτο το θέμα οτι σαν την κρίση της μαμάς δεν έχει) και θα εξακολούθησω να πιστεύω οτι ειναι μύθος.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Αγλαία θα διαφωνήσω μαζί σου γιατι τα άτομα που μου το ειπαν ειναι ενημερωμένα, συν την παιδογαστρεντερολόγο ξέχασα να προσθέσω και λυπάμαι αλλά θα άκούσω αυτούς. Δεν θέλω να συγκρουστω μαζί σου, ο καθένας πιστευει όποιον εμπιστευεται καλύτερα και τα άτομα που μου το ειπαν τα εμπιστευομαι με κλειστα ματια, γιαυτό θα συμφωνήσω με τη Nina-nana και θα συνεχίσω να πιστευω ότι ειναι μυθος.Επίσης και από προσωπική εμπειρία, εφαγα κάτι για να δω αν θα την πειραξει και η αντιδραση ήταν στο 24ωρο απο εκει και κρατησε επιπλέον του 24ωρου λίγες ώρες ακομα και μετα τελος σαν να μην συνεβει ποτε κανονικες κενωσεις.

tEksp3.png?8gzbt5YV

Κορίτσια αυτό για τον ενα μηνα το λέμε κυρίως για τις πρωτεινες του γαλακτος. Και η παραθεση της Αγλαιας εκεί αναφέρεται.

Από την δική μου εμεπιρία 'οντως χρει'αστηκαν τουλάχιστον δυο βδομάδες για να δω βελτίωση.

Σε άλλα θέματα όπως έγραψα πρόσφατα για τον καφ'ε πχ που την ενοχλούσε μόλις κατάλαβα οτί την πείραζε κ τον έκοψα μέσα σε δυο μέρες συνήλθε.

Αυτό όμως δεν σημαίνει οτί θα τ΄ρωμε κάτι κ επειδή δεν θα πειράζει παρά για μερικές μέρες θα ερεθίζουμε το εντεράκι του μωρού ετσι??

Για τις 15 μέρες τωρα που το θυμήθηκα μου το είπε κ η αλλεργιολόγος στο νοσοκομείο.

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Αυτό όμως δεν σημαίνει οτί θα τ΄ρωμε κάτι κ επειδή δεν θα πειράζει παρά για μερικές μέρες θα ερεθίζουμε το εντεράκι του μωρού ετσι??

Δεν νομίζω καμία μαμα να ερεθίζει το έντερο του μωρου για πλάκα.Ειχα τους λόγους μου που το δοκίμασα και για μένα ειναι προσβλητικό αυτό που γράφεις.

tEksp3.png?8gzbt5YV

Δεν νομίζω καμία μαμα να ερεθίζει το έντερο του μωρου για πλάκα.Ειχα τους λόγους μου που το δοκίμασα και για μένα ειναι προσβλητικό αυτό που γράφεις.

Γιατί το πήρες παλι προσβλητικά καλέ??? Εγώ γενικά το έγραψα...συγγνώμη αν το πήρες στραβά.

Δεν είπα οτί το κάνει κάποιος για πλάκα. Υπάρχουν μαμάδες κ έχω κ πολύ καλή μου φίλη μάλιστα που της λέει ο γιατρος γι αποχή κ εκείνη κάνει λίγο καιρό μετα τσιμπολογαει κ γεμίζει το μωράκι με εκζέματα... Απλά δεν καταλαβαίνει τη σοβαρότητα του θέματος.

Yugup3.png

Γιατί το πήρες παλι προσβλητικά καλέ??? Εγώ γενικά το έγραψα...συγγνώμη αν το πήρες στραβά.

Δεν είπα οτί το κάνει κάποιος για πλάκα. Υπάρχουν μαμάδες κ έχω κ πολύ καλή μου φίλη μάλιστα που της λέει ο γιατρος γι αποχή κ εκείνη κάνει λίγο καιρό μετα τσιμπολογαει κ γεμίζει το μωράκι με εκζέματα... Απλά δεν καταλαβαίνει τη σοβαρότητα του θέματος.

Ο ομοιοπαθητικός μου είχε πει οτι υπάρχουν μαμάδες που τρώνε αυτα που πειράζει το μωρο. Κάποιες το έκαναν γιατι δεν είχαν διαφορά πριν και μετα την σποχη και κάποιες παρατηρουσαν μια σταδιακή απευαισθητοποιηση στο μωρο. Εγω να πω την αλήθεια δεν συμφωνω.

Πάντως κάθε φορα που έτρωγα κατι με αγελαδινο είτε καταλαθος, είτε για πρόκληση ή για χ ψ λόγους και ειχε αιμα στα κακα σε λιγότερο απο 24 ωρες ήταν μια χαρα.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Ο ομοιοπαθητικός μου είχε πει οτι υπάρχουν μαμάδες που τρώνε αυτα που πειράζει το μωρο. Κάποιες το έκαναν γιατι δεν είχαν διαφορά πριν και μετα την σποχη και κάποιες παρατηρουσαν μια σταδιακή απευαισθητοποιηση στο μωρο. Εγω να πω την αλήθεια δεν συμφωνω.

Πάντως κάθε φορα που έτρωγα κατι με αγελαδινο είτε καταλαθος, είτε για πρόκληση ή για χ ψ λόγους και ειχε αιμα στα κακα σε λιγότερο απο 24 ωρες ήταν μια χαρα.

Πίστεύω πως τον μεγαλύτερο ρόλο παίζει κ η κατάσταση του εντέρου του μωρού.

Στην πρώτη αποχή που ερχόταν συνέχεια το μωρό με το αλλεργιογόννο είχε ερεθιστεί πολύ. Ενώ στην πορεία αρχίζει η επούλωση. Εστι αν ξαναέρθει σε επαφή το έντερο δεν θα είναι σε αυτή τη χάλια κατάσταση κ θα επανέλθει γρηγορότερα.

Yugup3.png

Πίστεύω πως τον μεγαλύτερο ρόλο παίζει κ η κατάσταση του εντέρου του μωρού.

Στην πρώτη αποχή που ερχόταν συνέχεια το μωρό με το αλλεργιογόννο είχε ερεθιστεί πολύ. Ενώ στην πορεία αρχίζει η επούλωση. Εστι αν ξαναέρθει σε επαφή το έντερο δεν θα είναι σε αυτή τη χάλια κατάσταση κ θα επανέλθει γρηγορότερα.

Συμφωνω. Αλλα αν υπήρχε στο γάλα μου η αγελαδινη πρωτεΐνη για 2 εβδομάδες και για άλλες 2 εβδομάδες στο μωρο δεν θα είχε ξανά συμπτώματα; Εδω ειναι η ενστασή μου. Το θεωρώ πολυ τραβηγμένο!

1Xckp3.png

Franz Kafka

Το ξέρω οτι μπορει να υπάρχουν μαμάδες που δεν πολυ δίνουν σημασία, υπάρχουν όμως και άλλες που τα τηρουν κατα γράμμα και ανησυχούν πολύ, όπως και εγω και μία τέτοια δήλωση φαίνεται κάπως, τέσπα οκ το ξεχνάμε :)

tEksp3.png?8gzbt5YV

Συμφωνω. Αλλα αν υπήρχε στο γάλα μου η αγελαδινη πρωτεΐνη για 2 εβδομάδες και για άλλες 2 εβδομάδες στο μωρο δεν θα είχε ξανά συμπτώματα; Εδω ειναι η ενστασή μου. Το θεωρώ πολυ τραβηγμένο!

Eξαρταται την περιπτωση. Εμένα η μεγάλη μου που είχε μεγαλύτερη ευαισθησία συνήλθε από το αίμα και τις βλένες τουλάχιστον 2 με 3 μηνες αφού ξεκίνησα την αποχή. Και μιλάμε ότι έκανα γερμανικού τυπου αποχή!

Η μικρή μου συνήλθε πολύ γρήγορα και όχι με τόσο αυστηρη διατροφή!

Οπότε συμπεραίνω το ότι συνέρχεται το μωρό δεν σημαίνει ότι έχει αποβληθεί η αλλεργιογονος τροφή, αλλά ότι το μωρό μπορεί και αντέχει την φθίνουσα ουσία που λαμβάνει.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Eξαρταται την περιπτωση. Εμένα η μεγάλη μου που είχε μεγαλύτερη ευαισθησία συνήλθε από το αίμα και τις βλένες τουλάχιστον 2 με 3 μηνες αφού ξεκίνησα την αποχή. Και μιλάμε ότι έκανα γερμανικού τυπου αποχή!

Η μικρή μου συνήλθε πολύ γρήγορα και όχι με τόσο αυστηρη διατροφή!

Οπότε συμπεραίνω το ότι συνέρχεται το μωρό δεν σημαίνει ότι έχει αποβληθεί η αλλεργιογονος τροφή' date=' αλλά ότι το μωρό μπορεί και αντέχει την φθίνουσα ουσία που λαμβάνει.[/quote']

Οκ αλλα αν υπάρχει στο γάλα μου 2 εβδομάδες η αγελαδινη πρωτεΐνη σημαίνει οτι το πρώτο 24ωρο δεν ειναι φθίνουσα.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Οκ αλλα αν υπάρχει στο γάλα μου 2 εβδομάδες η αγελαδινη πρωτεΐνη σημαίνει οτι το πρώτο 24ωρο δεν ειναι φθίνουσα.

Η συγκέντρωση είναι μεγάλη μέχρι αποβληθεί από το πεπτικό (1-3 24ωρα, ανάλογα με τη συχνότητα των κενώσεων). Η πρώτη μείωση είναι πιο σημαντική και ακολουθεί επιπλέον σταδιακή μείωση.

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

τα άτομα που μου το ειπαν τα εμπιστευομαι με κλειστα ματια,

Προσωπικά διαφωνώ με αυτή την αντίληψη γιατί δεν υπάρχει κανείς που να κατέχει όλη τη γνώση, συμπεριλαμβανομένου και εμού.

Δεν πρόκειται ούτε για υπόθεση, ούτε για θεωρία, ούτε για μύθο και φυσικά δεν πρόκειται για αντιπαράθεση.

Οι πρωτεΐνες ανιχνεύονται στον ορό του αίματος με συγκεκριμένες διαδικασίες. Έχουν ανιχνευθεί και έχει δημοσιευτεί η σχετική έρευνα, κάποιοι το γνωρίζουν και κάποιοι όχι.

Αυτοί που δεν το γνωρίζουν, συνηθίζουν να κάνουν υποθέσεις και να βγάζουν συμπεράσματα χωρίς να προηγηθεί συστηματική έρευνα και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων με στατιστικές μεθόδους. Τέτοιου είδους συμπεράσματα είναι θεωρητικές αυθαιρεσίες.

Επίσης και από προσωπική εμπειρία, εφαγα κάτι για να δω αν θα την πειραξει και η αντιδραση ήταν στο 24ωρο απο εκει και κρατησε επιπλέον του 24ωρου λίγες ώρες ακομα και μετα τελος σαν να μην συνεβει ποτε κανονικες κενωσεις.

Για μωρά με περιορισμένη ευαισθησία αναμένεται βελτίωση τα πρώτα 1-3 24ωρα. Είναι πιο πιθανό να συμβεί αυτό μια και τα μωρά με περιορισμένη ευαισθησία είναι πολύ περισσότερα από τα μωρά με αυξημένη ευαισθησία.

Όπως έγραψα και παραπάνω, η συγκέντρωση των πρωτεϊνών μειώνεται σημαντικά μετά την ολοκληρωμένη πέψη (συμπεριλαμβανομένης της κένωσης) του επίμαχου τροφίμου.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...