Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Πως και που ζηταω πεπτικα ενζυμα? Σε φαρμακειο? Σε βιολογικο?

Το συκωτι το μισω.Θα προσπαθησω να τρωω με το ζορι οσο συχνοτερα μπορω.

Φτιαχνω ψωμι χωρις γλουτενη και τρωω με μελι και παλι ομως απ οτι εχω διαβασει σ αυτη τη φαση δεν ειναι οτι καλυτερο και το αλευρι ακομα και χωρις γλουτενη...

Καλύτερα να προτιμήσεις αυτά

http://www.iherb.com/Garden-of-Life-O-Zyme-Ultra-Ultimate-Digestive-Enzyme-Blend-180-UltraZorbe-Veggie-Caps/7796?at=0

Εϊναι με 4-6 δολαρια μεταφορικά, ανάλογα το βάρος και καμία σχέση ποιοτικώς με αυτά της Ελλάδας

http://www.iherb.com/Garden-of-Life-Enzymes

Αυτή είναι πολύ καλή εταιρία και εδώ είναι όλα τα πετπικά της αν θες μιρκότερη συσκευασία ή σε σκόνη

Αν ψωνίσεις από iherb πάρε αυτό το μουρουνέλαιο

http://www.iherb.com/Nordic-Naturals-Arctic-Cod-Liver-Oil-Orange-Flavor-16-fl-oz-473-ml/4192?at=0

Εγώ τώρα τελειώνω αυτό

http://www.iherb.com/Carlson-Labs-Norwegian-Cod-Liver-Oil-Lemon-Flavor-16-8-fl-oz-500-ml/2804?at=0

Το συκώτι του αρνιού είναι πιο νοστιμο από του μοσχαριού. Ουτε εμένα είναι το αγαπημένο μου. Να δίνεις και στο παιδί. Αλλά προσοχή! Όλα να τα παιρνεις συμβατικά αν δεν το αντέχει το πορτοφόλι σου. Το συκώτι όμως ποτέ!! Μόνο βιολογικό ή από κτηνοτρόφο που εμπιστεύεσαι πάρα πολύ!

Όχι δεν είναι ό,τι καλύτερο. Αλλα αν δεν ακολουθείς την γκαπς, κάτι πρέπει να τρως. Οπότε, θα φας και αλεύρι. Σε μετρημένες ποσότητες όσο γίνεται.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ευχαριστω παρα πολυ...

Μιλησα με τον αλλεργιολογο μου στην Ελλαδα και του εξηγησα την περιπτωση και ειπε οτι πρεπει να δει το παιδι ενας παιδογαστρεντερολογος εφοσον τα συμπτωματα δεν εχουν υποχωρησει με τη διακοπη ολων των αλλεργιογονων...

Μιλησε και για βιοψια και κολονοσκοπηση. Εχουμε καποια περιπτωση εδω που εχει κανει κολονοσκπηση γι αυτο το λογο?

Προτεινε και στοιχειακο αλλα συμφωνησε μαζι μου οτι αν ειναι αλλεργια δε βοηθαει αλλα θα το ξανασυζητησουμε μετα τις εξετασεις και εφοσον τα συμπτωματα συνεχιζουν...

Το κακο ειναι οτι εδω δεν υπαρχει παιδογαστρεντερολογος και πρεπει να τραβολογαω το παιδι με αεροπλανα στην Αθηνα...

Αυτο δε θα γινει πριν τις 15 μαρτιου γιατι μεχρι τοτε θα εχω τη μαμα μου εδω και ισως επιστρεψουμε μαζι..μακαρι να εχουν υποχωρησει ως τοτε και να μη χρειαστει..

• Επιστημονική συνεργάτιδα
.

Σιδηρο εχω σταματησει παιρνω.... μονο οταν ζαλιζομαι ...ασβεστιο ειχα σταματησει για λιγο να δω αν φταιει αλλα με μαλωσανε οτι αφου δε παιρνω απο αλλου ασβεστιο θα παθω ζημια και ετσι ξαναπαιρνω...

Όταν υπάρχει έλλειψη σιδήρου, δεν παίρνουμε ασβέστιο γιατί επιδεινώνεται η έλλειψη. Είναι απαράδεκτο να χορηγείται ασβάστιο ενώ υπάρχουν τόσο έντονα συμπτώματα έλλειψης σιδήρου.

Ποιος εξέτασε το διαιτολόγιό σου και είδε ότι δεν παίρνεις από πουθενά ασβέστιο;

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

αλλο πράγμα η σούπα' date=' άλλο ο ζωμός που κάνεις από [b']κόκκαλα[/b] και θα σου δώσει ασβέστιο μεταξύ άλλων. Δες οδηγίες στο θέμα με τις γκαπς συνταγές.

Το ασβέστιο αποθηκεύεται στα κόκκαλα μαζί με άλλες ενώσεις, χωρίς τις οποίες είναι δύσκολα ή καθόλου αφομοιώσιμο

αν παίρνεις ασβέστιο χωρίς να υπάρχει αρκετό μαγνήσιο και φωσφορος, τότε το περισσότερο δεν αφομοιώνεται

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Διαφημίσεις

Όταν υπάρχει έλλειψη σιδήρου, δεν παίρνουμε ασβέστιο γιατί επιδεινώνεται η έλλειψη. Είναι απαράδεκτο να χορηγείται ασβάστιο ενώ υπάρχουν τόσο έντονα συμπτώματα έλλειψης σιδήρου.

Ποιος εξέτασε το διαιτολόγιό σου και είδε ότι δεν παίρνεις από πουθενά ασβέστιο;

Επειδη εχω κοψει και τα γαλακτοκομικα μου ειπαν 3 παιδιατροι οτι πρεπει να παιρνω...:confused:

Ετρωγα ταχινι για ασβεστιο και το σταματησα κι αυτο μηπως ενοχλει...

Μια γνωστη μου ειχε το ιδιο θεμα..μετα τον 4ο μηνα προσθεσε ρυζαλευρο στο γαλα και το παιδι συνηλθε και ειναι μια χαρα 8 μηνων και τρωει τα παντα χωρις προβλημα.Θα μπορουσα λετε να το δοκιμασω οταν κλεισουμε τον τεταρτο,σε 2 βδομαδες, αν δεν εχουν υποχωρησει ακομα τα συμπτωματα πριν αρχισω να την τρεχω σε παιδογαστρεντερολογους?

Επειδη εχω κοψει και τα γαλακτοκομικα μου ειπαν 3 παιδιατροι οτι πρεπει να παιρνω...:confused:

Ετρωγα ταχινι για ασβεστιο και το σταματησα κι αυτο μηπως ενοχλει...

caramello, ο παιδίατρος δεν έχει διδαχθεί τίποτα για τη διατροφή, όσα ξέρει τα ξέρει από τις διαφημίσεις και νομίζει ότι το ασβέστιο το παίρνουμε από τα γαλακτοκομικά, τα οποία έχουν πράγματι ασβέστιο αλλά το περισσότερο δεν αφομοιώνεται

το ασβέστιο που δεν αφομοιώνεται, επιβαρύνει σοβαρά τη λειτουργία των νεφρών και οσο κυκλοφορεί χωρίς να αφομοιώνεται, εμποδίζει την αφομοίωση του σιδήρου

Το δικό σου πρόβλημα είναι ο σίδηρος και εκεί θα πρέπει να εστιάσεις.

Διάβασε εδώ το κεφάλαιο του σιδήρου στη σελίδα 101

http://www.euro.who.int/__data/assets/pdf_file/0004/98302/WS_115_2000FE.pdf

Θα δεις ότι η έλλειψη σιδήρου είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που αφορά πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού παντού στον πλανήτη.

Δες τον πίνακα στη σελίδα 107 που αναφέρει ποιες τροφές εμποδίζουν την αφομοίωση του σιδήρου και ποιες την ευνοούν

6335504993_73379ae6bc.jpg

Screen shot 2011-11-12 at 3.35.06 AM by taste lab, on Flickr

Μια γνωστη μου ειχε το ιδιο θεμα..μετα τον 4ο μηνα προσθεσε ρυζαλευρο στο γαλα και το παιδι συνηλθε και ειναι μια χαρα 8 μηνων και τρωει τα παντα χωρις προβλημα.Θα μπορουσα λετε να το δοκιμασω οταν κλεισουμε τον τεταρτο,σε 2 βδομαδες, αν δεν εχουν υποχωρησει ακομα τα συμπτωματα πριν αρχισω να την τρεχω σε παιδογαστρεντερολογους?

Τα μωρά δεν έχουν αρκετή παγκρεατική αμυλάση για να διασπάσουν το άμυλο και είναι πολύ επικίνδυνη πρακτική να δώσεις ρυζάλευρο σε ένα ανώριμο πεπτικό που έχει τόσο σοβαρά προβλήματα.

Τα μωρά δεν έχουν αρκετή παγκρεατική αμυλάση για να διασπάσουν το άμυλο και είναι πολύ επικίνδυνη πρακτική να δώσεις ρυζάλευρο σε ένα ανώριμο πεπτικό που έχει τόσο σοβαρά προβλήματα.

Ευχαριστω,δε θα το δοκιμαζα αν δεν επαιρνα γνωμη ειδικου...

Διαφημίσεις

Το κοτοπουλο να ειναι καλύτερα βιολογικο γιατι το συμβατικό τρώει χίλιες δυο μπούρδες και πιθανόν γαλακτοκομικα.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Το κοτοπουλο να ειναι καλύτερα βιολογικο γιατι το συμβατικό τρώει χίλιες δυο μπούρδες και πιθανόν γαλακτοκομικα.

Το εχω διαβασει αλλα δυστυχως εδω τα βιολογικα δε τα φερνουν γιατι δεν εχουν ζητηση..

Καλημερα και παλι!

Θελω να σας ευχαριστησω παρα πολυ και για τις πολυτιμες πληροφοριες αλλα και για το κουραγιο που μου δινετε...κανετε εξαιρετικη δουλεια και δε θα μπορουσε να πιστεψει καποιος οτι οι περισσοτερε εισαστε απλα μανουλες και οχι γιατροι η ειδικοι!

Σημερα κοιμηθηκα λιγες ωρες γιατι σκεφτομουν..σκεφτομουν..σκεφτομουν..και δεν εκλεινε το ματι!

Σας ειχα πει οτι μου προτειναν 2 μερες τεστ για καποια γευματα στοιχειακο. Μου εχετε ηδη απαντησει, αλλα δε θα μπορουσε να "ξεκουρασει"(οχι να επουλωσει) λιγο ισως το εντερακι με 2-3 γευματα για 2 μερες και να αντλω τα γευματα που δε τρωει?

Σας ειχα πει οτι μου προτειναν 2 μερες τεστ για καποια γευματα στοιχειακο. Μου εχετε ηδη απαντησει, αλλα δε θα μπορουσε να "ξεκουρασει"(οχι να επουλωσει) λιγο ισως το εντερακι με 2-3 γευματα για 2 μερες και να αντλω τα γευματα που δε τρωει?

Δεν ξέρω αν μπορεί να "ξεκουραστεί" καν το έντερο έτσι (σε ενήλικο πιστεύω ότι μόνο η νηστεία θα ξεκούραζε το έντερο αλλά σε μωρό είναι σχεδόν αδύνατο). Αλλά σκέφτομαι σε τι θα έμενε εκτεθειμένο το έντερο χωρίς το μητρικό γάλα και δεν θα το έκανα.

Αλλά έστω ότι κάνεις το πείραμα και έχεις μια θετική εικόνα. Πώς θα συνεχίσεις από εκεί και μετά; Πιστεύεις ότι μακροπρόθεσμα θα ωφελούσε περισσότερο το μητρικό γάλα με μικροπροβλήματα ή θα δεχόσουν να κάνετε αποκλειστική διατροφή με στοιχειακό γάλα;

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

Οχι ακομα και να δειξει θετικη εικονα δε θα το αντικαταστησω το μητρικο.Αν κανω το τεστ θα δινω παραλληλα και μητρικο.Μονο 2-3 γευματα για 2-3 μερες..και μετα συνεχιζουμε κανονικα το θηλασμο...Προσπαθω κι εγω να σκεφτω ...

Caramello συμφνωνώ απόλυτα με την αμαρέτο. Δεν εχει νόημα να κάνεις ένα τέτοιο πείραμα. Θα ταλαιπωρηθείτε και οι δύο για 2-3 μέρες χωρίς λόγο.

Εσύ με τις αντήσεις και το μωρό με το απαίσιο αυτό γάλα (δεν πίνονται αυτά τα ειδικά γάλατα!!)

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Πάνω σε αυτό που σου είπε η Αγλαία, να προσθέσω ότι τα μωρά αποκτούν την αμυλάση μετά τον χρόνο και κάποιοι ειδικοί διαφωνούν και λένε ακόμα αργότερα. Κοινώς δεν ενδείκνυνται δημητριακά και άμυλο πριν τους 18-24 μήνες σε παιδιά χωρίς πρόβλημα. Πόσο μάλλον σε παιδιά με πρόβλημα όπως τα δικά μας!

Αν ήσουν δικός μου άνθρωπος θα έκανα τα αδύνατα δυνατά για να σε πεισω να ακολουθήσεις την εισαγωγή τροφών που προτείνει η Κάμπελ. Ή τουλάχιστον να βασιστείς πάρα πολυ σε αυτό το πρότυπο

http://gaps.me/preview/?page_id=34

Άσε τα δημητριακά και τις αμυλούχες για μετά τον χρόνο - ενάμισι

Όσο για τον χρόνο εισαγωγής, καλό είναι να μην γίνει πριν τους 6 μήνες.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Amaretto θηλαζεις 5 χρονια??Συγχαρητηρια! Πως ειναι να θηλαζεις τοσο μεγαλο παιδακι?Εσεις ειχατε θεμα με αλλεργιες?Το εχετε ξεπερασει?

Εμείς έχουμε περάσει από διάφορα στάδια, δεν έχουμε καθαρή εικόνα, οπότε ψαχνόμαστε ακόμη - πιστεύω όμως μετά από τόσο καιρό ότι υπάρχει και φιλοσοφικό θέμα, κάτι που μαθαίνουμε από αυτές τις διαδικασίες, να δεχόμαστε τα παιδιά μας με τις ατέλειες τους - ακόμη κι αν είναι κάτι που διορθώνεται με μια απλή κίνηση. Τεσπα, μεγάλη κουβέντα, δεν θα επεκταθώ, για να μην βγω εκτός θέματος.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Το θεμα δεν ειναι οτι δε θελω να ακολουθησω gaps, αλλα πχ μια ματια που εριξα λεει για ψαρι που ακομα δε τρωω, βουτυρο αμυγδαλου φουντουκιου γιαουρτι κλπ και δε το διαβασα ακομα ολο.Περιμενω να δω βελτιωση για να εισαγω καποια πραγματα που θα μπορουσε να ειναι και με τον τροπο της gaps αλλα δε βλεπω βελτιωση οποτε δε μπορω να προχωρησω.Θα ακολουθησω τις συμβουλες με προβιοτικα μουρουνελαιο κλπ που ειπαμε χτες για λιγο ακομα και ελπιζω να βοηθηθουμε.

Αmaretto πολυ σωστα αυτα που λες και παρολο που ειναι μια πολυ κουραστικη κατασταση ψυχικα και σωματικα εγω ευχαριστω το Θεο καθε μερα γιατι υπαρχουν πολυ πιο δυσκολες καταστασεις...

Το θεμα δεν ειναι οτι δε θελω να ακολουθησω gaps, αλλα πχ μια ματια που εριξα λεει για ψαρι που ακομα δε τρωω, βουτυρο αμυγδαλου φουντουκιου γιαουρτι κλπ και δε το διαβασα ακομα ολο.

Caramello μάλλον μπερδεύεσαι κάπου.

Όλα τα συστήματα διατροφής, για θεραπεία ή μη, είναι προτεινόμενα, δηλαδή προτείνουν πχ 30 τροφές, αλλά κανείς δεν υποχρεώνεται να φάει και τις 30. Μπορεί να φάει κάποιες από τις 30.

caramello

1.για να εισαγεις το στοιχειακο γαλα θα χρειαστεις πολλες μερες ,δηλ.ειναι αδυνατον να το κανεις ξαφνικα για δυο μερες, γιατι απλα το παιδι δεν θα το δεχτει αμεσα σε μεγαλη ποσοτητα ,η γευση του ειναι ασχημη ,το μωρο δεν θα το αντικαταστησει ετσι απλα αφου το μητρικο γαλα εχει πολυ ωραια γευση

οποτε η θεωρια για 2 μερες δοκιμης δεν ευσταθει,θα χρειαστεις τουλαχιστον πολλες μερες σκληρης προσπαθειας για να αντικαταστησεις καποια γευματα

2.θα μπορουσες να το κανεις εαν εχετε διαρροιες και ειναι ανεξελεγκτες παρα την αποχη απο υποπτες τροφες

3.σε τοσο μικρη ηλικια ,το στοιχειακο γαλα θα μπορουσε να βοηθησει, αλλα υπαρχει ο κινδυνος κατα την εισαγωγη των στερεων να επανεμφανιστει το προβλημα

4.οσο για την κολονοσκοπηση ,μα ειναι παρα πολυ νωρις για να τιθεται ,

σιγουρα θα δειξει κατι αλλα δεν υπαρχει καποια θεραπεια που μπορει να λυσει το προβλημα ,μιλαω παντα για την ηλικια του παιδιου σου ,υπαρχει κινδυνος να μπει σε θεραπειες που μπορει να επιδεινωσουν τα πραγματα πολυ (κορτιζονες κα)

5. στην Ελλαδα το μονο που μας συστηνουν σε τετοιες περιπτωσεις ειναι να απεχουμε απο πολλες τροφες και να περιμενουμε μηπως και λυθει το προβλημα ,σε πολλες περιπτωσεις λυνεται με καποια υπολλειπομενα ,σε αλλες οχι ,ιδιαιτερα εαν εχουν μπει σε διαδικασιες θεραπειας με αντιβιωση η στην μη σωστη εισαγωγη των στερεων και αλλα

στην δικη σου την περιπτωση η αποχη απο γαλακτοκομικα δεν ειχε ιδιαιτερο αποτελεσμα ,αυτο που σιγουρα θα πρεπει να αποφυγεις ειναι το φρεσκο γαλα ,το γιαουρτι 24ωρης ζυμωσης εγω θα το ξαναδοκιμαζα , τη ζαχαρη και καποιες αλλες τροφες που εισαι σιγουρη οτι επηρεαζουν(αν και απο την πειρα μου για τιποτα δεν μπορει να εισαι τελειως σιγουρη)

τα προβιοτικα και η λακταση που δινεις κακο δεν θα κανουν,αλλα μπορει και να μην βοηθανε ,ειδικα τα προβιοτικα, θελει θεραπευτικες δοσεις και "θεραπευτικα" προβιοτικα,αν και απο μονα τους δεν ειναι αποτελεσματικα σε σοβαρες περιπτωσεις

ελπιζω να μην σε στεναχωρησα αλλα ετσι εχουν τα πραγματα εδω

προσπαθησε το παιδι να αποφυγει συνεχομενες αντιβιωσεις ωστε να μην επιβαρυνθει η κατασταση και οταν ειναι να εισαγεις την τροφη να το κανεις σωστα ,αν θες το ξανασυζηταμε αυτο μετα ,οταν ερθει η ωρα

και να εισαι ανοιχτη και σε ταυτοχρονες εναλλακτικες λυσεις

Valeri μη μου ζητας συγγνωμη! Εδω εχετε μοιραστει μαζι μου πολυτιμες γνωσεις που εχετε αποκομισει με κοπο και εμπειρια και σας ευχαριστω παρα πολυ!

Θα προσπαθησω να εφαρμοσω οσα εχουμε πει, να μελετησω λιγο περισσοτερο τη gaps να δω τι θα μπορουσα να ακολουθησω και υπομονη! Σας ευχαριστω παρα πολυ !

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...