Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

ολα τα παιδια οταν γεννιουνται εχουν ανωριμο πεπτικο ,απλα σε καποια απο αυτα καθυστερει η ωριμανση του για διαφορους (γνωστους) λογους και δημιουργει δυσανεξια σε πολλες τροφες(αφου δεν μπορει να τις πεψει) ,εαν αυτο συνεχιστει για καιρο τοτε μπορει να αναπτυχθει πραγματικη αλλεργια

,θελω να πω οτι η δυσανεξια, αλλα μερικες φορες και η αλλεργια σχετιζονται αμεσα με την διαταραχη στην ωριμανση του πεπτικου

Γνωστους λόγους?Ποιοι?

tEksp3.png?8gzbt5YV

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γνωστους λόγους?Ποιοι?

για την ακριβεια ,συνηθως γνωστους

δεν εχω χρονο να τους αναλυσω τωρα ,αν και τους περισσοτερους τους εχουμε πει κατα καιρους

Καλημερα μανουλες.Η κορουλα μου ειναι 3.5μηνων και θηλαζουμε αποκλειστικα.Οταν ηταν 2 μηνων εμφανισε εκζεμα (τοπικη δερματιτιδα οπως ειπε η παιδιατρος).Απο τοτε η μικρη εγινε πολυ ανησυχη και αρχισε να εχει βλεννες στα κακακια της.ενω στις αρχεσ ειχε σπορακια στην πανα της πλεον εχω να δω πολυ καιρο απαυτα.Παντα κανει υδαρη μουσταρδοκιτρινα με βλεννα.Απο βαρος περνει κανονικα.γουλιτσες εβγαζε απο την αρχη και ηπαιδιατρος μας ειπε πως εχει γαστροοισοφαγικη παλινδρομιση.Η ερωτηση μου ειναι πιο ειναι το συνολο των τροφων που θα πρεπει να αποφυγω περα απο τα γαλακτοκομικα που το γνωριζω και τι γνωμη εχετε για τα τεστ αλεργιας.μηπως πρεπει πρωτα ναξεκινησω απο το να τηνκανω τεστ για να αποκλεισω τις τροφες που την πειραζουν?υπαρχει περιπτωση νατην ενοχλει σαμπουαν η καποιο απορρυπαντικο?η παιδιατρος μας εδωσε καλλυντικα τις frezzyderm και τα εξανθηματα εφυγαν αλλα μολις τα σταματαμε ξαναεμφανιζονται.σκοπος δεν ειναι να βρουμε τι τα προκαλει και οχι να τα καλυπτουμε με γαλακτοματα και σαμπουαν???να σημειωσω πως μας ειπε η παιδιατρος πως μπορει να εχει αλεργια στο αγελαδινο γαλα χωρις να μου αποκλεισει τιποτα απο την διατροφη μου....περιμενω απαντηση σας διοτι δεν ξερω πραγματικα τι να βαλω στο στομα μου!!!!!

AnJUp2.png

Καλημερα μανουλες.Η κορουλα μου ειναι 3.5μηνων και θηλαζουμε αποκλειστικα.Οταν ηταν 2 μηνων εμφανισε εκζεμα (τοπικη δερματιτιδα οπως ειπε η παιδιατρος).Απο τοτε η μικρη εγινε πολυ ανησυχη και αρχισε να εχει βλεννες στα κακακια της.ενω στις αρχεσ ειχε σπορακια στην πανα της πλεον εχω να δω πολυ καιρο απαυτα.Παντα κανει υδαρη μουσταρδοκιτρινα με βλεννα.Απο βαρος περνει κανονικα.γουλιτσες εβγαζε απο την αρχη και ηπαιδιατρος μας ειπε πως εχει γαστροοισοφαγικη παλινδρομιση.Η ερωτηση μου ειναι πιο ειναι το συνολο των τροφων που θα πρεπει να αποφυγω περα απο τα γαλακτοκομικα που το γνωριζω και τι γνωμη εχετε για τα τεστ αλεργιας.μηπως πρεπει πρωτα ναξεκινησω απο το να τηνκανω τεστ για να αποκλεισω τις τροφες που την πειραζουν?υπαρχει περιπτωση νατην ενοχλει σαμπουαν η καποιο απορρυπαντικο?η παιδιατρος μας εδωσε καλλυντικα τις frezzyderm και τα εξανθηματα εφυγαν αλλα μολις τα σταματαμε ξαναεμφανιζονται.σκοπος δεν ειναι να βρουμε τι τα προκαλει και οχι να τα καλυπτουμε με γαλακτοματα και σαμπουαν???να σημειωσω πως μας ειπε η παιδιατρος πως μπορει να εχει αλεργια στο αγελαδινο γαλα χωρις να μου αποκλεισει τιποτα απο την διατροφη μου....περιμενω απαντηση σας διοτι δεν ξερω πραγματικα τι να βαλω στο στομα μου!!!!!

Δεν δοκιμάζεις της weleda που ειναι πιο αγνά και στο σημείο που έχει έκζεμα αν δεν δεχεται της weleda μετα ειναι η exomega της A-DERMA, εγω τουλάχιστον αυτό κάνω αν ξεραθουν τα μαγουλάκια της καμια φορα...Για τα τεστ δεν ειναι και τόσο εγκυρα , εφόσον εχετε ατοπική ίσως τα patch να δείξουν αλλά και πάλι σε άλλες δείχνουν σε άλλες όχι και τόσο μικρό που ειναι το μωράκι σου ας το καλύτερα..Αν θες μπορεις να κάνεις μια μάγιερ και μια μικροσκοπική κοπρανων να δεις αν έχει και αιμα στα κακάκια (πας μια πάνα στο μικροβιολογικό) και το πιο σημαντικό μην περιμένεις απο εδώ να σε καθοδηγήσουμε για το τι θα φας θα πρέπει να πας σε αρμόδιο γιατρό..Για γιατρό στη Θεσσαλονίκη θα σου στείλω πμ...Για αρχή αν θες μέχρι να πας κόψε όλα τα γαλακτοκομικά (αγελάδας κατσικας σόγιας όλα) και τα κρυφα που υπάρχουν σε ψωμι αλλαντικά βιτάμ , θα κοιτάς τις ετικετες να μην γράφουν ορό γάλακτος, ορολευκωματίνη, λακταλβουμίνη καζεινη, πρωτεινες γαλακτος ή πρωτεινούχο αλευρι...Και μετάκαι το μοσχάρι..Από ξηρούς καρπόυς μη τρως φυστίκι αράπικο.Αυτα ειναι στην αρχή θέλει γυρω στο μήνα, αν δεις βελτίωση ήταν απο εκει και το συζητάς με το γιατρό σου..Εμένα πήρε εναμιση μήνα να σταματήσουν τα προβλήματα και μήν κατηγορείς οτι τρως το διαστημα μέχρι να σταματήσουν τα συμπτώματα ειναι λογικό να υποτροπιαζουν χωρις να φταει ότι τρως..Ξεκινάς έτσι να δεν υποχωρουν θα σου πει ο γιατρός σου μήπως κόψει άλλα αλλεργιογόνα..Επίσης για την ατοπική μήπως την ενοχλεί και το απορρυπαντικό σου? Μη βάζεις μαλακτικό και πάτα διπλό ξέβγαλμα

Οι παιδίατροι πολλές φορές περιμένουν φως φανάρι ενδείξεις (όπως πχ αιμα ή φρενάρισμα βάρους) για να πουν για δίαιτα καλυτερα σε αρμόδιο γιατρό να απευθυνθεις..

tEksp3.png?8gzbt5YV

Αν θέλεις στείλε μου τα στοιχεία της παιδιάτρου που αναφέρεις για να πάρω μία γνώμη. Αν την πάρω τηλέφωνο θα απαντήσει; Που έχει το ιατρείο της;όταν λες αυστηρή αποχή τι εννοείς;;Τι θα πρέπει δηλαδή να τρώω;;

Στα εστειλα.

Όταν λέω αυστηρή εννοώ πολύ αυστηρή, δλδ πατατα, καρότο μπροκολο, κρεμμυδι, πράσο, κολοκύθα, κολοκυθάκι, γλυκοπατατα, αρνί, κατσίκι, κοτόπουλο, κατά προτίμηση τα κρέατα βιολογικά, μήλο, αχλάδι για 1-2 βδομάδες και πολλούς ζωμούς από κρεας με λαχανικά για να τρέφεται ο οργανισμός σου και να τονώνεσαι. Μετά ντομάτα, χωρίς σπορους και φλούδα. Μετά προσθέτεις γλουτένη, δλδ ψωμί, ζυμαρικά και κεχρί, κινόα, βρώμη. Μετά σιγά σιγά και άλλα φρούτα, πχ μπανάνα κλπ. Γενικά την σειρά μπορείς να την διαμορφώσεις και μόνη σου αναλογα με τι σου αρέσει να τρως και τι σου λείπει. Το ξέρω ότι πολλές κοπέλες διαφωνούν με αυτήν την τακτική, αλλά αν τα πράγματα είναι άσχημα κατά την γνώμη μου, είναι ο μόνος ασφαλής τρόπος να βρεις μία άκρη το συντομότερο δυνατόν. Κάθε νέα τροφή την προσθέτεις μετά από 4-5 μέρες.

Διάβασε λίγο και την γκαπς θεωρία για τις αλλεργίες

http://gaps.me/preview/?page_id=344'>http://gaps.me/preview/?page_id=344

Και την εισαγωγή νεων τροφών στα μωρά, πάνω στο οποίο μπορείς να στηριχτείς για ιδέες και για σένα πχ βρασμένο μήλο για γλυκό ή αβοκάντο κλπ

http://gaps.me/preview/?page_id=34

και κάτι άλλο...διάβασα ότι υπάρχουν κάτι χάπια που αυξάνουν την παραγωγή γάλακτος τα fenugreek. Μήπως να τα πάρω να βοηθήσω το μωράκι μου από το να δώσω συμπλήρωμα; Ξέρει καμιά σας γι αυτά;

Γιατί το πρωί το στήθος μου που φαίνεται να έχει περισσότερο γάλα είναι πρησμένο και το μωρό πίνει περισσότερο και είναι ήρεμο. Από το μεσημέρι και μετά που μειώνεται το γάλα το στήθος μου είναι πολύ μαλακό, πρέπει να κρατάω το στήθος μου για να το πιάσει το μωρό, γκρινιάζει και είναι ανήσυχο. Πίνει λίγο και μετά ή θα αποκοιμιέται στο στήθος ή θα γκρινιάζει.Και το κυριότερο δεν παίρνει βάρος αφού δεν πίνει όσο πρέπει γάλα. Επίσης έχω δοκιμάσει το θήλαστρο και βγάζω σταγόνες. Γνωρίζεις γι αυτά τα χάπια;

Σου έχουν απαντήσει ήδη για το βάρος. Ουσιαστικά για το βάρος βλέπεις την καμπύλη να μην έχει φθίνουσα πορεία συνεχως και όχι σε ποια γραμμή είναι. Μπορεί να έχεις απλά λεπτούτσικο μωράκι :) Αν όμως πέφτει κάθε μήνα ή υπάρχει βδομάδα που δεν βάζει γραμ τοτε ανησυχείς!

Για το φενουγκρικ ξέρω εγώ, γιατί έπαιρνα. Ηθελα να αυξήσω την παραγωγη μου όταν το μωρό ήταν στην μονάδα κι εγώ αντλούσα. Αλλά εσύ είσαι σιγουρη ότι το χρειάζεσαι? Καλό είναι να μιλήσεις με μία σύμβουλο για σωστές οδηγίες γιατί και η δόση για αύξηση παραγωγής είναι μεγάλη - 3 χαπια επί 3 φορες την μερα για κάποιες μέρες, μετά σταματάς και μετά ξαναρχίζεις. Έχω να σου προτείνω κάτι πιο light και κατά την γνωμη μου αποτελεσματικό, αν νίωθεις ότι σου έχει μειωθεί η παραγωγή.

http://www.etsy.com/listing/80692876/rich-milk-tincture

Αλλά να θυμάσαι ότι μετά από κάποιο καιρό το στήθος δεν είναι πρησμένο όπως στην αρχή. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχεις γάλα.

Η ερωτηση μου ειναι πιο ειναι το συνολο των τροφων που θα πρεπει να αποφυγω περα απο τα γαλακτοκομικα που το γνωριζω και τι γνωμη εχετε για τα τεστ αλεργιας.μηπως πρεπει πρωτα ναξεκινησω απο το να τηνκανω τεστ για να αποκλεισω τις τροφες που την πειραζουν?

Σε αυτά που σου είπε η ΖΑ25 συμπληρώνω και αυγό, ψάρι

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Συνεχίζω γιατι πατησα κατα λαθος υποβολη.

Και όλους τους ξηρους καρπούς. Όταν δεις βελτιωση, πρόσθεσε αμυγδαλα και κυρίως αμυγδαλόγαλα, που θα φτιάχνεις όμως εσύ. Γενικά δεν θα παίρνεις τίποτα έτοιμο, αλλά θα φτιάχνεις τα πάντα μόνη σου για να είσαι σιγουρη για το τι τρως.

Επίσης δεν θα τρως τα σπόρια από ντομάτες, μελιτζάνες κλπ και την φλούδα από φρούτα και λαχανικά, τουλάχιστον στην αρχή.

Επίσης πρόσεχε γιατί κάθε παιδάκι είναιο διαφορετικό και κάποια τα ενοχλούν και τα όσπρια. Αυτό θα το καταλάβεις με την παρατηρηση και με ένα ημερολογιο που θα κρατάς με το τι τρως εσύ και τι κενώσεις κάνει το μωρό. Την μεγάλη μου για να καταλάβεις την πείραζε ο αρακάς και το λάχανο. Γι αυτό σου λέω κάθε παιδί είναι διαφορετικό...

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Αλλεργιολογος είναι περιττος πριν τους 7 μηνες. Μέχρι τότε θεωρώ πολύ σημαντική την βοήθεια από σύμβουλο θηλασμού - κορίτσια δεν παίρνω ποσοστά από τις συμβουλους, ε! :-)

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Αλλεργιολογος είναι περιττος πριν τους 7 μηνες. Μέχρι τότε θεωρώ πολύ σημαντική την βοήθεια από σύμβουλο θηλασμού - κορίτσια δεν παίρνω ποσοστά από τις συμβουλους' date=' ε! :-)[/quote']

Δηλαδη θεωρεις πως ειναι καλυτερος ο συμβουλος στην περιπτωση μου?να μην κανω καποια εξεταση κοπρανων αιματακι δεν βλεπω καθολου στα κακακια της μονο βλεννα η οποια εχει ελαττωθει τωρα τελευταια.σπορακια δεν εχουμε καθολου το μονο εντονο ειναι η γκρινια και η ανυσηχια της και τα εκζεματα που εμφανιζονται μολις σταματαμε το γαλακτωμα που της βαζω.

AnJUp2.png

σε ευχαριστώ πολύ fairy' s mom για τις συμβουλές σου! Τα fenugreek τα βρίσκω στο φαρμακείο; έτσι τα ζητάω;εσένα σε βοήθησαν; Αν πάρω μαγιά μπύρας κάνει για την αλλεργία; Δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα.

Ucejp2.png

TsLBp3.png

σε ευχαριστώ πολύ fairy' s mom για τις συμβουλές σου! Τα fenugreek τα βρίσκω στο φαρμακείο; έτσι τα ζητάω;εσένα σε βοήθησαν; Αν πάρω μαγιά μπύρας κάνει για την αλλεργία; Δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα.

Ελπίζω μόνο να τα χρειάζεσαι τα συμπληρώματα και να μην προκαλεσεις υπερπαραγωγή γιατι τότε θα ερεθισεις το εντέρο του μωρου ακόμα περισσότερο!

Την δίαιτα που σου πρότεινε η fairy' s mom την είχα κάνει κι εγω όταν το πρότεινε ο αλλεργιολογος μέσα στην απελπισία μου να βρω τι την ενοχλούσε! Τι να σου λέω, μεγάλη ιστορία. Στην περίπτωση μου δεν με βοήθησε καθόλου το να αποκλείσω τόσες τροφές για παράδειγμα είχε αίμα απο το κοτοπουλο! :rolleyes: ακρη εβγλα μονο οταν πηγαμε σε παιδιατρο-συμβουλο θηλασμου! Αλλα αυτο που μπορει να σε βοηθήσει οσο τιποτα να βγαλεις συμπερασμα είναι η παρατήρησή σου! Σημείωνε τι τρως και τις κενωσεις και ίσως βγαλεις μια άκρη!

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Διαφημίσεις

Δηλαδη θεωρεις πως ειναι καλυτερος ο συμβουλος στην περιπτωση μου?να μην κανω καποια εξεταση κοπρανων αιματακι δεν βλεπω καθολου στα κακακια της μονο βλεννα η οποια εχει ελαττωθει τωρα τελευταια.σπορακια δεν εχουμε καθολου το μονο εντονο ειναι η γκρινια και η ανυσηχια της και τα εκζεματα που εμφανιζονται μολις σταματαμε το γαλακτωμα που της βαζω.

Θεωρώ ότι πριν τους 7 μηνες μια συμβουλος παιδιατρος μπορεί να βοηθήσει πιο αποτελεσματικά από κάθε άλλη ειδικότητα γιατρού.

Εσείς έχετε όλα τα σημαδια αλλεργίας. Το αίμα προκαλείται όταν πλέον έχει φύγει η περισσότερη βλένη του εντέρου και έχει δημιουργηθεί πληγή. Αν όμως θες να είσαι καλυμμένη κάνε κανά 2 μάγιερ, γιατί το αίμα ενδέχεται και να μην φαίνεται κάποιες φορές.

Κι εγώ θεωρώ το φενουγκρικ βαρύ για σένα. Μην το πάρεις αν δεν μιλήσεις με μία σύμβουλο έστω και τηλεφωνικά.

Η μαγιά μπύρας αντενδείκνυται γιατί μπορεί να προκαλέσει μύκητες. Κι εσύ είμαι σίγουρη ότι θα έχεις τέτοιο πρόβλημα.

Την δίαιτα που σου πρότεινε η fairy' s mom την είχα κάνει κι εγω όταν το πρότεινε ο αλλεργιολογος μέσα στην απελπισία μου να βρω τι την ενοχλούσε! Τι να σου λέω, μεγάλη ιστορία. Στην περίπτωση μου δεν με βοήθησε καθόλου το να αποκλείσω τόσες τροφές για παράδειγμα είχε αίμα απο το κοτοπουλο! :rolleyes: ακρη εβγλα μονο οταν πηγαμε σε παιδιατρο-συμβουλο θηλασμου! Αλλα αυτο που μπορει να σε βοηθήσει οσο τιποτα να βγαλεις συμπερασμα είναι η παρατήρησή σου! Σημείωνε τι τρως και τις κενωσεις και ίσως βγαλεις μια άκρη!

Σχετικά με την δίαιτα αυτή, πιστεύω ότι είναι χρησιμη στις βαριές και επείγουσες περιπτώσεις, δλδ πολύ αίμα εμετοί στασιμότητα βάρους που γίνεται επικίνδυνη ή πολύ βαρύ έκζεμα κλπ. Γιατί σκέψου πόσο χρόνο θα χρειαστεί η μαμά να βγάλει άκρη αποκλείοντας σιγά σιγά τροφές. Ενώ ετσι καθαρίζει τον οργανισμό της και μετά προσθέτει. Κάπως σαν την intro diet της gaps. Το κλειδί όμως είναι (και αυτό δεν το ήξερα όταν το έκανα εγώ) να προσθέτεις τροφές σιγά σιγά και να μην συνεχίζεις αυτήν την αυστηρή διατροφή επ απειρον.

Δεν είναι όμως εντυπωσιακό πώς οι σύμβουλοι είναι τόσο ενημερωμένοι για τις αλλεργίες και η πλειοψηφία των παιδιάτρων είναι εντελώς άσχετοι? Είναι φοβερό να συμβουλεύεις μία μαμά να αφήσει τις συμβουλές του παιδιατρου της για να πάει σε μία συμβουλο θηλασμού για σωστές οδηγίες. Και περιττό να πω ότι οι περισσότερες μαμάδες δυσπιστούν με αυτήν την συμβουλή και είναι πολύ κρίμα...

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Πράγματι είναι εντυπωσιακό κι αρκετά λυπηρό! Οφείλουν να ενημερωθούν εκτός απο το να προτείνουν υποαλλεργικό γάλα και κρέμα! Πάντως πλέον ακούω συνέχεια για αλλεργίες!

Στη δική μου περίπτωση παρόλο την αυστηρη αποχή το σύμπτωμα που είχαμε τοτε(βλεννες) δεν έφευγε! Έτσι συνεχιζα επι αόριστον την αποχή! Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Είχα φτάσει να πιστεύω οτι οι βλεννες είναι φυσιολογικο (που λεει ο λόγος). Εκτός αν λόγω της ελαφριάς υπερπαραγωγης που είχα συντηρουσα τον ερεθισμο του εντέρου!

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Πράγματι είναι εντυπωσιακό κι αρκετά λυπηρό! Οφείλουν να ενημερωθούν εκτός απο το να προτείνουν υποαλλεργικό γάλα και κρέμα! Πάντως πλέον ακούω συνέχεια για αλλεργίες!

Στη δική μου περίπτωση παρόλο την αυστηρη αποχή το σύμπτωμα που είχαμε τοτε(βλεννες) δεν έφευγε! Έτσι συνεχιζα επι αόριστον την αποχή! Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Είχα φτάσει να πιστεύω οτι οι βλεννες είναι φυσιολογικο (που λεει ο λόγος). Εκτός αν λόγω της ελαφριάς υπερπαραγωγης που είχα συντηρουσα τον ερεθισμο του εντέρου!

Οταν λες βλεννα εννοεις κολλωδες κακακια?γιατι τα δικα μας ειναι κολλωδες και υδαρη.Δηλαδη μονο αυτα με τα σπορακια ειναι φυσιολογικα?

AnJUp2.png

Οταν λες βλεννα εννοεις κολλωδες κακακια?γιατι τα δικα μας ειναι κολλωδες και υδαρη.Δηλαδη μονο αυτα με τα σπορακια ειναι φυσιολογικα?

Κολλώδη σαν να έχουν μυξες! Σορι για την περιγραφή!

1Xckp3.png

Franz Kafka

Συγχωρέστε με αν τα έχετε ξαναγράψει αλλά δεν προλαβαίνω να διαβάσω όλες αυτές τις σελίδες με τη μια...

Η μικρή μου είναι 54 ημερών και εδώ και οχτώ μέρες έχει αίμα στα κακά άλλοτε περισσότερο άλλοτε λιγότερο και άπειρη βλέννα. Πάρα πολλές βλέννες και αέρια έχει απο 25 ημερών ίσως και νωρίτερα, αλλά επειδή είχε αρρωστήσει θεωρήσαμε ότι ήταν απο κει. Όταν νοσηλεύτηκε λόγω βρογχιολιτιδας της κάνανε τεστ κοπράνων άρα φαντάζομαι ότι αν είχε αίμα θα μου το χαν πει ή μόνο με τη μάγιερ φαίνεται; Αρκετές φορές όταν τρώει δείχνει να πονάει (κλαίει, μαζεύει ποδαράκια κλπ).Έχω ξεκινήσει αποχή απ'τα γαλακτοκομικά (και τα κρυμμένα, ελπίζω να μην μου ξεφεύγει τίποτα) και το μοσχάρι.

Απ'οτι έχω διαβάσει μπορεί να κάνει και τρεις βδομάδες με αίμα παρόλη την αποχη. Πως όμως είμαστε σίγουροι ότι δεν έχει άλλο πρόβλημα το παιδι και είναι σίγουρα αλλεργία πραγματική ή μη;

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

Διαφημίσεις

Kαλημερα σας..

Δεν εχω διαβασει ακομα πολλες δημοσιευσεις γιατι η μικρουλα δε μου αφηνει πολυ χρονο!

Η περιπτωση μας ειναι η εξης. Ειμαστε 3ων μηνων και γενικα κανουμε αρκετα διαρροικα κακακια απο την αρχη.Θηλαζουμε αποκλειστικα και επειδη ειχε εντονο κλαμα και υποθεσαμε κολικους εχω κοψει γαλακτοκομικα πανω απο 1,5 μηνα.

Ειδα αιμα στα κακα της πριν 1 μηνα και αρχισα να περιοριζω ακομα περισσοτερο τη διατροφη μου.Ενω πηγαιναμε καλυτερα.Μου εβγαλε αιμα παλι χτες.Η παιδιατρος με τον αλλεργιολογο θελουν να μου κοψουν το θηλασμο.Πιθανον γιατι δεν εχουν αρκετη εμπειρια και υπομονη αλλα και δε μπορουν να ρισκαρουν καποιο περεταιρω ερεθισμο του εντερου.

Εγω διαβαζω πολλες περιπτωσεις με αιματακι που συνεχιζουν το θηλασμο.Δε θελω να κοψω ακομα και αν αυτο σημαινει περισσοτερες θυσιες απο μενα.Μπορω να σας πω τι τρωω και θα διαβασω περισσοτερα μηπως καποια περιπτωση μοιαζει με τη δικια μου.

Αν θελετε περισσοτερες πληροφοριες ρωτηστε με!

Μπορειτε να με βοηθησετε?

Ευχαριστω...

Να συμπληρωσω οτι εχουμε κανει εξετασεις ουρων και κοπρανων οντως υπηρχε αιμα αλλα ολα τα αλλα καθαρα.Απο σημερα κοβω και δημητριακα και ψωμι φουρνου που διαβαζω οτι ειναι υποπτο να περιεχει διαφορα.

Το αιμα ξεκινησε μια βδομαδ μετα το εμβολιο τς γαστερντεριτιδας. Οταν μου δωσει χρονο η μικρουλα θα γραψω κι αλλα,αλλα τωρα εχουμε γκρινια! :D

Λέγκω η μάγιερ ειναι τεστ κοπράνων!Εμας η παιδογαστρεντερολόγος μας ρωτησε αν έκανε καθόλου βρογχιολίτιδα αλλά δεν ειχαμε κάνει... Το αιμα στα κακά ειναι απο πρωκτοκολίτιδα η οποία αργει να περάσει οποτε για κάποιο διαστημα θα βλέπεις μέχρι να υποχωρήσει..Εμας πέρασε εντελως σε εναμιση μήνα.

Caramello αν ρωτήσεις εδω μέσα κάθε γιατρος σε κάθε περιπτωση συμβουλέυει και διαφορετική αποχή δηλαδή πέρα από τα στανταρ γαλακτοκομικά(σογιας κατσικισια αγελαδινά όλα) και τα κρυφα σε ψωμια αλλαντικά κλπ ότι δηλαδη γραφει ορολευκοματινη, λακταλβουμίνη, καζεινη, ορο γάλακτος, ή πρωτεινη γαλακτος, πρωτεινουχο αλευρι κλπ ακόμη και τα ιχνη καθως και την αποχή απο το μοσχαρι ακούς κόβουν και κάτι ακόμα...Υπάρχουν 2 τακτικές των παιδογαστρεντερολόγων ή τρως μόνο κοτοπουλο πατατα μηλο και κάποια ακομα και μολις υποχωρήσουν εισαγεις καποια και η άλλη κοβεις αυτα που σου ειπα και ξηρους καρπου ςμέχρι να ηρεμήσει τελειως κια μετα δοκιμάζεις λιγα αμυγδαλα πχ και ταχινι αν δεν το πειραζει για να παιρνεις ασβετιο, περιμένεις αν δεν κοβεις και αυγο και ψαρι και πάει λέγοντας ..Εμεις ακολουθήσαμε τη δευτερη τακτική αυτη μου ειπαν 2 παιδογαστρεντερολόγοι.Επίσης και οι 2 που πήγα (ο ένας σε επαρχιακή πόλη που μένω και η άλλη στη Θεσσαλονίκη) με ενθάριναν για θηλασμό και μόνο θηλασμο (και ο ένας της επαρχιακής πόλης μου ειπε να κάνω υπομονή για να μην μπλέξω με ξένο το οποίο μπορει να μην το πινει για 10 μέρες και στο τελος θα πειθαναγκαστει να το πιει).Επίσης στο θέμα της αποχής μου ειπαν τα ιδια..Μήπως λοιπον να επαιρνες και μια δευτερη γνώμη ?

tEksp3.png?8gzbt5YV

Λεγκω επίσης τομωρακι σου ειναι πολύ μικρο για να ξερεις αν εχει πραγματική αλλεργία ή όχι..Μην αγχωνεσαι περιμενε λίγο με την αποχή θα ηρεμίσει απλά θελει χρονο και αργότερα οταν ερθει η ωρα θα σου πει κο γιατρος σου για προκληση η εξετασεις να δειτε αν το ξεπέρασε..Προς το παρον απλά κάνε τη διατα να υποχωρήσουν τα συμπτωματα

tEksp3.png?8gzbt5YV

Σκεφτομαι να παρω ενα αλευρι ειτε καλαμποκιου ειτε καποιο αλλο *εχετε να μου προτεινετε? και να φτιαξω ενα ψωμι-κεικ οτιδηποτε βγει για να ξερω τι τρωω και ας ειναι χαλια, να γεμιζει με κατι το στομαχι! και οχι απο φουρνο και κατα τ αλλα κοτοπουλο πατατα μηλο ...τρωω και ταχινι με μελι αλλα μαλλον πρεπει να το σταματησω για λιγο παλι ...

Ευχαριστώ για την απάντηση. Γιατί σε ρωτήσανε αν έχει περάσει βρογχιολίτιδα; Σχετίζεται με την πρωκτοκολιτιδα;

Για τη μάγιερ ήξερα ότι είναι τεστ κοπράνων απλα είχα την εντύπωση ότι είναι εξειδικευμένο τεστ που έδειχνε μόνο αν υπάρχει αίμα.

Τρώω χαλβα με ταχίνι, είναι αλλεργιογόνος κι αυτός; Ο ηλίοσπορος και το κακάο;

Για τόσο μωρό δεν είναι επικίνδυνο να έχει πολλές μέρες αιματάκι στα κακά; Να μην κάνω ένα τεστ κοπράνων που είναι ανώδυνο για να αποκλείσω κάποιο μικρόβιο;

Συγνώμη για τις απανωτές ερωτήσεις.

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

Ευχαριστώ για την απάντηση. Γιατί σε ρωτήσανε αν έχει περάσει βρογχιολίτιδα; Σχετίζεται με την πρωκτοκολιτιδα;

Για τη μάγιερ ήξερα ότι είναι τεστ κοπράνων απλα είχα την εντύπωση ότι είναι εξειδικευμένο τεστ που έδειχνε μόνο αν υπάρχει αίμα.

Τρώω χαλβα με ταχίνι, είναι αλλεργιογόνος κι αυτός; Ο ηλίοσπορος και το κακάο;

Για τόσο μωρό δεν είναι επικίνδυνο να έχει πολλές μέρες αιματάκι στα κακά; Να μην κάνω ένα τεστ κοπράνων που είναι ανώδυνο για να αποκλείσω κάποιο μικρόβιο;

Συγνώμη για τις απανωτές ερωτήσεις.

Οχι, δεν σχετιζεται με την πρωκτοκολίτιδα αλλά ισως να έχει σχεση η βρογχιολίτιδα με τις αλλεργίες αλλά και αυτο δεν ξέρω να στο πω με σιγουρια γιατι δεν την ρωτησα και επίσης ξέρω παιδακια που πέρασν βρογχιολίτιδες και δεν ειναι αλλεργικά!..Προσεχε αυτα που τρως να μην έχουν τα παραπάνω που έγραψα..Το κακάο ας πουμε μην έχει ιχνη..Αλλεργιογόνα υπάρχουν πολ΄λά δεν σημαίνει ότι πειραζεουν το μωράκι σου όλα..Απλά για λίγο μεχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο θα μπορούσες να σταματησεις του ξηρους καρπούς και το ταχινι και όταν θα ειναι ενταξει το μωρό να δοκίμαζες..Αν ήδη βλέπεις βελτίωση μη το κόβεις..Η μαγιερ δειχνει αν έχει αιμα μονο, η μικροσκοπική δειχνει ποσο αιμα βλενη πυοσφαιρια έχει και η καλλιεργια κοπράνων δειχνει αν εχει μικρόβιο, όλες αυτες ειναι εξετάσεις κοπράνων..Δεν σε παρακολουθει κάποιος γιατρός να σου συστήσει εξετάσεις?Εμεις ας που με μας ειχε κανει η παιδιατρος μαγιερ και μικροσκοπική..Αν ειναι ηδη ερεθισμένο το πεπτικό θελει καιρο για να ηρεμίσει. Η παιδιατρος μας έκανε μαγιερ μικροσκοπικη για αρχη και μετα απο καιρο ραστ(τα οποία και φυσικά δεν έδειξαν γιατι ειναι μικρή αλλά δεν σημαινει ότι δεν έχει) και καναμε και μια γενική και φεριτίνη σιδηρο τα οποία ήταν μια χαρα.Μετα με αυτα πήγαμε στην παιδοαλλεργιολόγο την 2η.Ο πρώτος εξίσου καλός απλά η δευτερη ειχε περισσότερη εμπειρία μου ειπε για διαιτα και ειχε αρκεστει στη μαγιερ..Αν βλεπεις τριχουλες και όχι πολύ ποσοτητα κάποια στιγμή θα σταματήσει με την αποχή και δεν νομίζω να πάθει κάτι το μωρό σου.Τωρα αν βγάζει πολύ αιμα ποσότητα συζήτα με τον γιατρό σου αν ειναι να κάνεις μια γενική αιματος σιδηρο φεριτίνη να σου φυγει το αγχος..

tEksp3.png?8gzbt5YV

Ξεχασα να πω ευχαριστω για την αμεση απαντηση...:D

Το αιματακι μας παντως ηταν λιγο κι εμας.Αν δεν ηξερα μπορει και να μη το προσεχα...:rolleyes:

Συνεχιζουμε και βλεπουμε...χτες που μου ειπαν να κοψω εκλαιγα...σημερα απλα πιστευω οτι δεν ειναι σωστα ενημερωμενοι...μου λενε οτι αν συνεχισω να ερεθιζω το εντερο θα παθει ζημια και δεν εχει νοημα να προσπαθησω αλλο με διατροφη...

.Κι εμας πρωκτοκολιτιδα το χαρακτηρισε...

Ξεχασα να πω ευχαριστω για την αμεση απαντηση...:D

Το αιματακι μας παντως ηταν λιγο κι εμας.Αν δεν ηξερα μπορει και να μη το προσεχα...:rolleyes:

Συνεχιζουμε και βλεπουμε...χτες που μου ειπαν να κοψω εκλαιγα...σημερα απλα πιστευω οτι δεν ειναι σωστα ενημερωμενοι...μου λενε οτι αν συνεχισω να ερεθιζω το εντερο θα παθει ζημια και δεν εχει νοημα να προσπαθησω αλλο με διατροφη...

.Κι εμας πρωκτοκολιτιδα το χαρακτηρισε...

Εμας πάντως με το θηλασμό μια χαρα πέρασε!:)

tEksp3.png?8gzbt5YV

Να προσθέσω την εμπειρία μου με ένα βρέφος που γεννήθηκε με πολλά προβλήματα πεπτικού και ακόμη ταλαιπωρείται με δυσανεξίες. Μόλις κάναμε εμβόλιο η κατάσταση στο πετπικό χειροτέρευε. Καλύτερα να το έχετε στο μυαλό σας και να παρατηρείτε αντιδράσεις. Εμένα, 10 μέρες μετά από εμβόλιο όταν ήταν περίπου 1,5 χρονών έκανε απίστευτη διάρροια για 20 μέρες με όλα τα παρελκόμενα. Είχε φτάσει σε σημείο να την πειράζουν τα πάντα, ενώ είχαμε μπει σε ένα καλό πρόγραμμα φαγητού. Ξαναγυρίσαμε από την αρχή τη διατροφή της όπως όταν ήταν 6 μηνών. Από τότε αποφάσισα "εμβόλια στοπ προς το παρόν".

Τέλος, η δική μας παιδογαστρεντερολόγος μου τόνιζε: "θηλασμός και μόνο θηλασμός".

0A53p3.png

oC8dp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...