Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

και κάτι άλλο...διάβασα ότι υπάρχουν κάτι χάπια που αυξάνουν την παραγωγή γάλακτος τα fenugreek. Μήπως να τα πάρω να βοηθήσω το μωράκι μου από το να δώσω συμπλήρωμα; Ξέρει καμιά σας γι αυτά;

Τι σε κάνει να πιστεύεις οτι τα χρειάζεσαι; Έχεις ενδείξεις οτι δεν παράγεις αρκετό γάλα;

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Επιστημονική συνεργάτιδα
Πέρισυ την πήγα κ στο Παιδων σε κάποιον Μανουσάκη. Εκανε τεστ δερματικα (αυτά που βγαινουν άμεσα όχι τα άλλα που περιμένεις μέρες) κ βγήκαν πάλι αρνητικά.... Εμμεσως με κατηγλορησε ότι αποκλειω το παιδί από σπουδαιες τροφες (όπως οι κρεμες κ το γαλα:rolleyes:) πιστευοντας πως το παιδι έχει αλλεργία ενω τελικά όπως φάνηκε δεν έχει κ μου ζήτησε να της δώσω γάλα. Εγώ τότε ήμουν έγκυος κ ηθελα να αποθηλάσω κ έσπευσα να της δώσω κ το παιδί διαλύθηκε από τις διαρροιες.... για 3 μέρες εβγαινε κάτι σαν οξινο υγρό από το εντερό της κ της έκανε κ ένα κυριολεκτικά τρομακτικό συγκαμα όπου την ακουμπούσε... το δερμα της είχε σχεδόν σχιστεί από το συγκαμα...

Από πού αντλούνε τόση βεβαιότητα;

Τα ψευδώς αρνητικά τεστ είναι πολύ συχνά σε αυτή την ηλικία.

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Τι σε κάνει να πιστεύεις οτι τα χρειάζεσαι; Έχεις ενδείξεις οτι δεν παράγεις αρκετό γάλα;

Γιατί το πρωί το στήθος μου που φαίνεται να έχει περισσότερο γάλα είναι πρησμένο και το μωρό πίνει περισσότερο και είναι ήρεμο. Από το μεσημέρι και μετά που μειώνεται το γάλα το στήθος μου είναι πολύ μαλακό, πρέπει να κρατάω το στήθος μου για να το πιάσει το μωρό, γκρινιάζει και είναι ανήσυχο. Πίνει λίγο και μετά ή θα αποκοιμιέται στο στήθος ή θα γκρινιάζει.Και το κυριότερο δεν παίρνει βάρος αφού δεν πίνει όσο πρέπει γάλα. Επίσης έχω δοκιμάσει το θήλαστρο και βγάζω σταγόνες. Γνωρίζεις γι αυτά τα χάπια;

Ucejp2.png

TsLBp3.png

Γιατί το πρωί το στήθος μου που φαίνεται να έχει περισσότερο γάλα είναι πρησμένο και το μωρό πίνει περισσότερο και είναι ήρεμο. Από το μεσημέρι και μετά που μειώνεται το γάλα το στήθος μου είναι πολύ μαλακό, πρέπει να κρατάω το στήθος μου για να το πιάσει το μωρό, γκρινιάζει και είναι ανήσυχο. Πίνει λίγο και μετά ή θα αποκοιμιέται στο στήθος ή θα γκρινιάζει.Και το κυριότερο δεν παίρνει βάρος αφού δεν πίνει όσο πρέπει γάλα. Επίσης έχω δοκιμάσει το θήλαστρο και βγάζω σταγόνες. Γνωρίζεις γι αυτά τα χάπια;

Μα αν δεν πίνει όσο γάλα πρέπει πως κάνει τσισα 5-7 φορές; Παίρνει αλλα υγρά;;

Για το βάρος όπως σου ξαναειπα είναι στην καμπύλη του το παιδι και λίγο πιο πάνω. Δες στο βιβλιάριο του πίσω πίσω την καμπύλη αναπτυξης.

Το θηλαστρο σου δείχνει πόσο μπορείς να αντλησεις, όχι πόσο γάλα παράγεις.

Μήπως το μωρο είναι σε άλμα αναπτυξης;

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Διαφημίσεις

Το πρώτο το κοριτσάκι μου είχε αρχικά πράσινα κακά με βλενες κ στη συνέχεια με αίμα(στις 40 μερες περίπου). Εκανα τότε αποχή από γαλακτοκομικά κ αρχικά μοσχάρι (στη συνέχεια ετρωγα μοσχάρι χωρίς να την πειράζει) κ ήταν οκ. Όταν έκανα κάποια δοκιμή πχ ακόμη κ ενα μικρό κομματάκι κουβερτούρα έβλεπα αιμα. Στους 8 μήνες της άρχισε να κάνει κ εκζεματάκι το οποίο έχει ως σήμερα κ όταν τρώει λίγη σοκολατίτσα ή κάποιο γλυκό τότε την πιανει εντονη φαγούρα.

λοιπον προφανως για να βγαλει κανεις συμπερασμα χρειαζεται πολυ παραπανω λεπτομερειες

θα μιλησω ως μαμα με μεγαλη εμπειρια στα παιδια της

βλεπεις οτι απηχες απο τα γαλακτοκομικα παρ"ολα αυτα με την δοκιμη καποιον "επικινδυνων"τροφων υποτροπιαζε

ενω στους 8 μηνες (παρα την αποχη)εκανε και εκζεματακι ,που μπορει βεβαια να συσχετιζοταν και με την εισαγωγη των στερεων τροφων,ποτε την εκανες?

η σοκολατα πειραζει γενικα τα ατοπικα ατομα ,αλλα τα γλυκα ειναι ενδειξη οτι το πεπτικο δεν μπορει να τα διαχειριστει ,οχι λογω αλλεργιας

.Εξετασεις αιματος είχαμε κανει στους 8 μήνες όπου δεν βρέθηκε αλλεργία. Σε γιατρους που πήγα δεν μοπυ έλεγαν τίποτα άλλο πέρα από τι να μην τρωω εγώ κ τι να τρωει το παιδί (ξερεις υποαλλεργικες κρεμες συνιστούσαν... τα γνωστα).
η μονη πρακτικη που ακολουθειται στην Ελλαδα ειναι η αποχη και η αναμονη

η η εισαγωγη υποαλλεργικου γαλακτος

ενω σε παιδια που τρωνε στερεες τροφες και γεματες ζαχαρη "υποαλλεργικες "κρεμες

Πέρισυ την πήγα κ στο Παιδων σε κάποιον Μανουσάκη. Εκανε τεστ δερματικα (αυτά που βγαινουν άμεσα όχι τα άλλα που περιμένεις μέρες) κ βγήκαν πάλι αρνητικά.... Εμμεσως με κατηγλορησε ότι αποκλειω το παιδί από σπουδαιες τροφες (όπως οι κρεμες κ το γαλα:rolleyes:) πιστευοντας πως το παιδι έχει αλλεργία ενω τελικά όπως φάνηκε δεν έχει κ μου ζήτησε να της δώσω γάλα. Εγώ τότε ήμουν έγκυος κ ηθελα να αποθηλάσω κ έσπευσα να της δώσω κ το παιδί διαλύθηκε από τις διαρροιες.... για 3 μέρες εβγαινε κάτι σαν οξινο υγρό από το εντερό της κ της έκανε κ ένα κυριολεκτικά τρομακτικό συγκαμα όπου την ακουμπούσε... το δερμα της είχε σχεδόν σχιστεί από το συγκαμα...Από τότε δεν της έχω ξαναδώσει.. πιστευω όμως οτι έχει ακόμα επειδή όταν το ''παρακάνει'' με τυρια τότ αυξανεται η φαγούρα κ τα σπυρακια στα ποδαράκια της.
οξινες αφρωδεις διαρροιες? τι ποσοτητα γαλακτος της εδωσες τοτε ,μεγαλη ? αυτο μου μοιαζει για δυσανεξια στην λακτοζη (ειχαμε την ιδια εμπειρια)

δυστυχως οι αλλεργιολογοι, ενω καταλαβαινουν (καλως )οτι δεν προκειται για αληθινη αλλεργια (αυτο σε παιδια 2 χρονων και πανω,γιατι πριν τα 2 πολλες φορες και αυτοι κολλανε στην αλλεργια στο γαλα),συνιστουν την εισαγωγη η επανεισαγωγη του γαλακτος χωρις να λαμβανουν υποψν την δυσανεξια στην λακτοζη ,που δημιουργειται οταν για καιρο απεχεις απο γαλακτοκομικα η οταν εχεις φλεγονες στο εντερο

κανονικα θα επρεπε να εισαγεται γιαουρτακι που εχει πολυ λιγοτερη λακτοζη η εστω πολυ μικρη ποσοτητα φρεσκου γαλακτος ,εαν και με τετοιο ιστορικο και με το εκζεμα παρον καλο ειναι το φρεσκο γαλα να αποφευγεται

μπορεις να δοκιμασεις να αποκλεισεις την δυσανεξια στην λακτοζη ως εξης -να φτιαξεις ενα γιαουρτι 24ωρο στο σπιτι που θα εχει ελαχιστη ποσοτητα λακτοζης και να της το δωσεις ,εαν αντιδρασει τοτε θα σημαινει οτι δεν φταιει η λακτοζη αλλα οι πρωτεινες του γιαουρτιου, αρα η πιθανοτητα να εχει αληθινη αλλεργια θα υπαρχει ,απο κει και περα θα χρειαστουν και εξετασεις

Με τη δευτερη τώρα...παρουσιασε κ αυτη πρασινα κακα με βλένες κ αίμα (στις 30 μερες περιπου) παρόλο που εγώ προσεχα τη διατροφή μου (δυστυχώς δεν απειχα ολοκληρωτικα δηλαδή ετρωγα αιγοπροβεια ή κανενα καπρίς:oops:). Το αιμα ή οι βλέννες συνεχιζονταν κ το παιδί καθαρισε ώσπου έβγαλα κ τις παρακάτω τροφες μοσχαρι, ψαρι, αυγο. Μια μερα που έφαγα κατα λάθος ψαρι τα κακά της αμέσως έγιναν βλεννες πράσινες, το ιδιο κ όταν έφαγα μαγιονέζα......Σε γιατρό δεν έχω πάει ακόμα στη 2η κόρη αφού κ στην πρώτη που πήγα δεν κερδισα κάτι....

ΣΕΝΤΟΝΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ:-D:grin:

ξερεις για να πει καποιος με σιγουρια για το αν προκειται για πραγματικη αλλεργια πρεπει να λαβει υποψιν παρα πολλα πραγματα

στην πλειοψηφια των περιπτωσεων φταιει το οτι το εντερο για καποιους λογους(που αν ψαξεις τους βρισκεις) εχει απορυθμιστει και ετσι απλα δεν μπορει να πεψει την τροφη ,εξου και αντιδρασεις σε παρα πολλες τροφες ,στην πραγματικη αλλεργια συνηθως υπαρχει αντιδραση σε μια δυο τροφες και με την αποχη απο αυτες παρατηρειται γρηγορη βελτιωση χωρις υποτροπες

Να πω οτι ο αντρας μου είναι αλλεργικός (όχι σε φαγητα) αν κ το γαλα κ το μελι τον ενοχλούν στο στομαχι όταν τα τρωει). Επίσης η πεθερα μου μεγάλωσε με γάλα γαϊδούρας αφού την πειραζε το γαλα της μανας της (προφανώς ετρωγε γαλακτοκομικα η μαμα της πεθερουλας) κ μεχρι σημερα δεν πινει γαλα κ δεν τρωει αυγο αφού της κάνουν διαρροιες.Το ίδιο κ ο αδερφός της πεθεράς μου...:eek::eek:
πολλες φορες οταν χρονιζουν τα προβληματα στο εντερο υπαρχει δια βιου δυσανεξια στα γαλακτοκομικα και εξου οι διαρροιες και τα αερια

γενικα οσο μεγαλωνει καποιος τοσο πιο δυσκολα ανεχεται το γαλα

τωρα εαν τους ρωτησει κανεις αναλυτικα καποια πραγματα μπορει να βγαλει συμπερασματα πιο αξιοπιστα

Μα αν δεν πίνει όσο γάλα πρέπει πως κάνει τσισα 5-7 φορές; Παίρνει αλλα υγρά;;

Για το βάρος όπως σου ξαναειπα είναι στην καμπύλη του το παιδι και λίγο πιο πάνω. Δες στο βιβλιάριο του πίσω πίσω την καμπύλη αναπτυξης.

Το θηλαστρο σου δείχνει πόσο μπορείς να αντλησεις, όχι πόσο γάλα παράγεις.

Μήπως το μωρο είναι σε άλμα αναπτυξης;

Σε ευχαριστώ καταρχήν για το ενδιαφέρον σου! Δεν παίρνει άλλα υγρά το μωράκι μου. Στην καμπύλη ανάπτυξης είναι υψηλά γιατί γεννήθηκε 4 κιλά!!!Εγώ ανησυχώ γιατί όπως προανέφερα τον πρώτο μήνα που του έδινα συμπλήρωμα πήρε 1 κιλό. Από εκεί και πέρα που του το έκοψα έχει πάρει σε 2,5 μήνες 1.200 μόνο. Ο παιδίατρος μου είπε ότι πρέπει να παίρνει 900γρ. περίπου τον μήνα και εμένα πάιρνει 400γρ. τον μήνα μόνο. Επίσης είπε ότι όλα τα μωρά μέχρι τον τέταρτο-πέμπτο μήνα διπλασιάζουν το βάρος γέννησής τους. Εμένα με το ζόρι άντε να φτάσει τα 7 κιλά.

Ucejp2.png

TsLBp3.png

τελικά τι πρέπει να μην τρώω για την αλλεργία εκτός από τα τρόφιμα που περιέχουν γαλακτοκομικά; Το μωράκι μου συνεχίζει το αιματάκι στα κακά του.

Ucejp2.png

TsLBp3.png

τελικά τι πρέπει να μην τρώω για την αλλεργία εκτός από τα τρόφιμα που περιέχουν γαλακτοκομικά; Το μωράκι μου συνεχίζει το αιματάκι στα κακά του.

Θα σου απαντησω σε ολα οσα ρωτάς αργότερα σήμερα γιατί τώρα δεν προλαβαίνω και δεν θελω να στα γράψω βιαστικά. Μην αγχώνεσαι. Είναι μέχρι να μάθεις καποια πράγματα και να μπεις σε ένα πρόγραμμα

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

• Επιστημονική συνεργάτιδα
Σε ευχαριστώ καταρχήν για το ενδιαφέρον σου! Δεν παίρνει άλλα υγρά το μωράκι μου. Στην καμπύλη ανάπτυξης είναι υψηλά γιατί γεννήθηκε 4 κιλά!!!Εγώ ανησυχώ γιατί όπως προανέφερα τον πρώτο μήνα που του έδινα συμπλήρωμα πήρε 1 κιλό. Από εκεί και πέρα που του το έκοψα έχει πάρει σε 2,5 μήνες 1.200 μόνο. Ο παιδίατρος μου είπε ότι πρέπει να παίρνει 900γρ. περίπου τον μήνα και εμένα πάιρνει 400γρ. τον μήνα μόνο. Επίσης είπε ότι όλα τα μωρά μέχρι τον τέταρτο-πέμπτο μήνα διπλασιάζουν το βάρος γέννησής τους. Εμένα με το ζόρι άντε να φτάσει τα 7 κιλά.

Τα μωρά δεν διπλασιάζουν το βάρος γέννησης στον τέταρτο μήνα. Ο μέσος όρος πρόσληψης είναι περίπου 750 γρ. το μήνα. Επί 4 μήνες κάνει 3 κιλά, άρα διπλασιάζεται το βάρος μόνο για τα μωρά που έχουν γεννηθεί 3 κιλά και έχουν πάρει τον πρώτο μήνα κανονικα βάρος. Όμως για τις πρώτες 15-20 ημέρες, είναι φυσιολογικό για πολλά μωρά απλώς να επανέρχονται στο βάρος γέννησης. Οπότε αυτά θα διπλασιάζουν το βάρος γέννησης στους 4,5-5 μήνες, αν έχουν γεννηθεί 3 κιλά. Τα μωρά που γεννιούνται 4 κιλά, θα διπλασιάσουν το βάρος γέννησης περίπου στον 6 μήνα.

Απλά μαθηματικά...

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Τα μωρά δεν διπλασιάζουν το βάρος γέννησης στον τέταρτο μήνα. Ο μέσος όρος πρόσληψης είναι περίπου 750 γρ. το μήνα. Επί 4 μήνες κάνει 3 κιλά, άρα διπλασιάζεται το βάρος μόνο για τα μωρά που έχουν γεννηθεί 3 κιλά και έχουν πάρει τον πρώτο μήνα κανονικα βάρος. Όμως για τις πρώτες 15-20 ημέρες, είναι φυσιολογικό γιαπολλά μωρά απλώς να επανέρχονται στο βάρος γέννησης. Οπότε αυτά θα διπλασιάζουν το βάρος γέννησης στους 4,5-5 μήνες, αν έχουν γεννηθεί 3 κιλά. Τα μωρά που γεννιούνται 4 κιλά, θα διπλασιάσουν το βάρος γέννησης περίπου στον 6 μήνα.

Απλά μαθηματικά...

Σε ευχαριστώ Αγλαία μου...οπότε το μωράκι μου θα παραμείνει μόνο με το γαλατάκι της μαμάς :P. Με έχουν πρείξει όλοι ότι το μωρό δεν το ταίζω όπως πρέπει γι αυτό έχει αδυνατίσει (όταν γεννήθηκε το μωράκι μου ήταν πολύ παχουλό με μαγουλάκια, ενώ τώρα είναι κανονικό). Και μία παιδίατρος που το πήγα μου είπε ότι το μωρό παίρνει πολύ λίγο βάρος το μήνα και ότι αν το αφήσω έτσι θα του δημιουργήσω και άλλα προβλήματα!:cry:

Ucejp2.png

TsLBp3.png

Σε ευχαριστώ Αγλαία μου...οπότε το μωράκι μου θα παραμείνει μόνο με το γαλατάκι της μαμάς :P. Με έχουν πρείξει όλοι ότι το μωρό δεν το ταίζω όπως πρέπει γι αυτό έχει αδυνατίσει (όταν γεννήθηκε το μωράκι μου ήταν πολύ παχουλό με μαγουλάκια, ενώ τώρα είναι κανονικό). Και μία παιδίατρος που το πήγα μου είπε ότι το μωρό παίρνει πολύ λίγο βάρος το μήνα και ότι αν το αφήσω έτσι θα του δημιουργήσω και άλλα προβλήματα!:cry:

Ίσως οι παιδιατροι που πήγες να μην έχουν εμπειρια απο μωρα που θηλάζουν.

Είμαι σίγουρη οτι θα σε έχουν πρήξει! :P

1Xckp3.png

Franz Kafka

Να ρωτήσω, όταν δοκιμάζατε κάτι που πείραζε το μωρό πριν ξανά για να δείτε αν το πειράει βλέπατε διαφορα ξανά στις κενώσεις κλπ? Εμένα εχει καιρό που έχουμε πάρει μαγιερ αρνητική και τα κακάκια της ειναι κανονικά και ενεργείται 2 φορές την μέρα..Εφαγα ξανά αυγό ξηρούς καρπούς ψάρι και δεν ειδα καμια διαφορά πουθενα..Επίσης εφαγα 2 μέρες τυρί κατσικίσιο και σήμερα 4η μέρα πάλι καμία διαφορά τιποτα όλα όπως πρίν...Με τις στερεες τις εισάγω συμφωνα με τις υποδείξεις παιδογαστρεντερολόγου ενα ένα τα λαχανικά και μόνο στο κοτοπουλο ειτε βιολογικό ειτε όχι αν το φάει απευθείας μετά απο 3 ωρες το κάνει εμετο όλο αλλά όχι πάντα(!) και έτσι προφανως μάλλον το στομαχάκι δεν το δεχεται και το σταμάτησα και μου ειπε η γαστρεντερολόγος σε 2 μήνες παλι να το ξαναδώσωΕπίσης έφαγα καταλάθος κάτι που είχε βοδινό και το έμαθα μετά αλλά παλι δεν την πειραξε.Οι κενώσεις κανονικά...Υπάρχει περίπτωση να έχει αιμα που να φαινεται στο μικροσκοπιο σε κανονικές κενώσεις γιατι αν ειχε διαρροική όπως παλια (μια φορα τη μέρα)ξέρω ότι υπήρχε, γιατι με γυμνο ματι ουτε βλεννες τιποτα κανονικότατες κενώσεις...Τι νακάνω να τρωω λίγο κατσικίσιο γιαουρτάκι(θα φτιαχνω μόνη μου) ή λίγο κατσικίσιο τυρί αφου δεν την πειραξε?

tEksp3.png?8gzbt5YV

Να ρωτήσω, όταν δοκιμάζατε κάτι που πείραζε το μωρό πριν ξανά για να δείτε αν το πειράει βλέπατε διαφορα ξανά στις κενώσεις κλπ? Εμένα εχει καιρό που έχουμε πάρει μαγιερ αρνητική και τα κακάκια της ειναι κανονικά και ενεργείται 2 φορές την μέρα..Εφαγα ξανά αυγό ξηρούς καρπούς ψάρι και δεν ειδα καμια διαφορά πουθενα..Επίσης εφαγα 2 μέρες τυρί κατσικίσιο και σήμερα 4η μέρα πάλι καμία διαφορά τιποτα όλα όπως πρίν...Με τις στερεες τις εισάγω συμφωνα με τις υποδείξεις παιδογαστρεντερολόγου ενα ένα τα λαχανικά και μόνο στο κοτοπουλο ειτε βιολογικό ειτε όχι αν το φάει απευθείας μετά απο 3 ωρες το κάνει εμετο όλο αλλά όχι πάντα(!) και έτσι προφανως μάλλον το στομαχάκι δεν το δεχεται και το σταμάτησα και μου ειπε η γαστρεντερολόγος σε 2 μήνες παλι να το ξαναδώσωΕπίσης έφαγα καταλάθος κάτι που είχε βοδινό και το έμαθα μετά αλλά παλι δεν την πειραξε.Οι κενώσεις κανονικά...Υπάρχει περίπτωση να έχει αιμα που να φαινεται στο μικροσκοπιο σε κανονικές κενώσεις γιατι αν ειχε διαρροική όπως παλια (μια φορα τη μέρα)ξέρω ότι υπήρχε, γιατι με γυμνο ματι ουτε βλεννες τιποτα κανονικότατες κενώσεις...Τι νακάνω να τρωω λίγο κατσικίσιο γιαουρτάκι(θα φτιαχνω μόνη μου) ή λίγο κατσικίσιο τυρί αφου δεν την πειραξε?

Να σου πω την αλήθεια κι εγω που απεχω απο μοσχάρι είχα φάει 2 μέρες συνεχόμενες και δεν την πείραξε. Εκτός αν δεν είδα εγω κάτι στα κακα!

Όταν το είπα στην παιδιατρο είπε να μην συνεχίσω να τρώω προς το παρόν γιατι είναι σαν να της "θυμίζω" κατα κάποιον τροπο την αλλεργία της. Σκοπός είναι να μην την εκθεσω προς το παρόν! Δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο στην περίπτωση σας απλά σου λέω τη δικια μου αντιμετώπιση (λίγο πιο φοβικη μάλλον)!

1Xckp3.png

Franz Kafka

Διαφημίσεις

Καλό θα ήταν να μην βάζετε τροφές που πιθανόν να ενοχλούν το μωρό τη μια αμέσως μετά την άλλη. Υπάρχει περίπτωση το μωρό να εμφανίσει προβλήματα ακόμη και 4 μέρες μετά την πρόσληψη της τροφής που το ενοχλεί. Αν εσείς ή το μωρό καταναλώνετε τις πιθανές αλλεργιογόνες τροφές με απόσταση λίγων ημέρων, τα προβληματικά συμπτώματα εμφανίζονται και δεν θα ξέρετε σε ποια τροφή οφείλονται. Για αυτό θα πρέπει να δοκιμάζετε την κάθε καινούρια τροφή με μεγάλη απόσταση από την επόμενη.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Καλό θα ήταν να μην βάζετε τροφές που πιθανόν να ενοχλούν το μωρό τη μια αμέσως μετά την άλλη. Υπάρχει περίπτωση το μωρό να εμφανίσει προβλήματα ακόμη και 4 μέρες μετά την πρόσληψη της τροφής που το ενοχλεί. Αν εσείς ή το μωρό καταναλώνετε τις πιθανές αλλεργιογόνες τροφές με απόσταση λίγων ημέρων, τα προβληματικά συμπτώματα εμφανίζονται και δεν θα ξέρετε σε ποια τροφή οφείλονται. Για αυτό θα πρέπει να δοκιμάζετε την κάθε καινούρια τροφή με μεγάλη απόσταση από την επόμενη.

Αυτό το ξέρω!Δεν δοκίμασα κάτι μαζί.Ολα αυτα τα πρόσθεσα σε διαστημα εναμιση μήνα!Και ένα καθε 3η μερα μου έχει πει η παιδογαστρεντερολόγος...Εγώ αλλο ρωτώ αν δεν φάνηκε κάτι στην 4η μέρα για τα κατσικίσια ρωτώ, αν τα κατανάλωνε κάποια κοπέλα και αν υπάρχει περίπτωση στα κακάκια που φαίνονται όλα φυσιολογικά να υπάρχει κάτι που δεν βλέπω (πχ αιμα στα κακά στο μικροσκόπιο αλλά αυτό ισχύει σε διαρροική κένωση) και το άλλο που ρωτησα ειναι αν κάποια εισήγαγε κομένη τροφή αν είδε διαφορα όπως απο κανονικά να έγιναν διαρροια γιατι εμας δόξα το θεο ειτε τα εφαγα ειτε όχι δεν άλλαξε απολύτως τιποτα!

nina-nana δεν θυμάμαι αν στο έστειλα με πμ η ενδοκρινολόγος μου που είχαν και τα 2 της παιδια αλλεργία στο Ιπποκράτειο δεν της έκοψαν τα αλλεργιογόνα όταν θηλαζε στην ίδια στο παιδί αποχή κανονικά και ότι τα συμπτωματα υποχώρησαν απο μόνα τους όταν ωρίμασε το πεπτικό τους !Και το ξεπέρασαν στον εναμιση χρόνο τελείως..Το παράδοςξο είναι ότι πήγαμε στην ίδια γιατρο για το παιδί (ίσως όμως να μην ήταν οδηγια του γιατρού αλλά από μόβνη της να μην τα έκοψε γιατί αλλιώς είναι δυνατόν άλλες οδηγίες σε εκείνη άλλες στους υπόλοιπους?Και εκείνης ειχαν αιμα στα κακά κλπ)Μοσχάρι δεν δοκίμασες ακόμα?Εμας η παιδογαστρεντερολόγος μας το έχει τώρα 9 μηνών μόλις γίνει απευθείας αλλά φοβάμαι λίγο τα απευθείας..

tEksp3.png?8gzbt5YV

Γιατί δεν δοκιμαζεις εσυ πρώτα μοσχάρι;

Κι εμένα μου κάνει εντύπωση πως εστρωσαν τόσο οι κενωσεις της. Ούτε βλεννες βλέπω, ούτε αίμα, ούτε διαρροιες, ούτε συγκαμα. Τίποτα! Κι όλα αυτα με το που ξεκίνησαν οι στερεές!

Δεν ξέρω τι να πω κι εγω είμαι πολυ προβληματισμενη. Τώρα αυτήν τη συζήτηση είχαμε με τον άντρα μου και δε βγάζουμε άκρη. Θελουμε να πάμε διακοπές στο εξωτερικό το καλοκαίρι και είναι σχεδόν αδύνατο λόγω διατροφής. Κάποια που δεν τρώμε δεν ξέρω αν έχει νόημα να μην τα τρώμε τελικά.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Κι εμένα μου κάνει εντύπωση πως εστρωσαν τόσο οι κενωσεις της. Ούτε βλεννες βλέπω, ούτε αίμα, ούτε διαρροιες, ούτε συγκαμα. Τίποτα! Κι όλα αυτα με το που ξεκίνησαν οι στερεές!

Δεν ξέρω τι να πω κι εγω είμαι πολυ προβληματισμενη. Τώρα αυτήν τη συζήτηση είχαμε με τον άντρα μου και δε βγάζουμε άκρη. Θελουμε να πάμε διακοπές στο εξωτερικό το καλοκαίρι και είναι σχεδόν αδύνατο λόγω διατροφής. Κάποια που δεν τρώμε δεν ξέρω αν έχει νόημα να μην τα τρώμε τελικά.

Πάντως εγω οφείλω να ομολογήσω οτι η παιδιατρος σας σας έχει αποκλεισει πολλες τροφές... Δεν ξέρω αν ειναι σωστό αλλα αν κατι δεν πειραζει το παιδι γιατι να μην το τρώμε κ εμεις κ τα παιδια;; Οι γιατροι για να εχουν το κεφαλι τους ήσυχο σου λενε να μην φας ενα κατάλογο τροφές αλλα τελικα το πιο σίγουρο ειναι πως δεν θα ενόχλησαν εφόσον δεν εχουν θετικο τεστ ( εννοω πατς ).

Μου αρέσει που η Campbell δίνει μια σειρά για την επανένταξη των τροφών με ασφαλή τροπο..

Επισης το μόνο σίγουρο ειναι οτι οτι τρώμε περναει στο γάλα ( βέβαια δεν έχω καταλάβει ακομα αν παει μετα την ολοκλήρωση της πεψης στο λεπτό εντερο ή πριν) αλλα σιγουρα επηρεάζεται αλλιώς δεν θα βλέπαν οι αποκλειστικά θηλαζουσες "αλλεργιες" στα βρέφη..οπότε μάλλον η φίλη σου ΖΑ μονη της το ειπε αυτο :-P

Στις περιπτώσεις σας μπορει να ισχυει κ αυτο που λέει η Valeri το ανωριμο πεπτικο που στρώνει με τους μηνες. Ίσως να μην ειναι θέμα σοβαρής αλλεργιας ή δυσανεξιας...

Εμεις εχουμε παει πολλα ταξίδια κ φυσικά δεν ηταν καθολου εύκολο το θέμα της διατροφης..ειδικα αν κανεις gaps.. Το μόνο σίγουρο ειναι πως δεν μπορεις να μείνεις σε απλό ξενοδοχείο αλλα θα πρέπει να έχεις πρόσβαση σε κουζίνα... Επισης να μεταφέρεις ενα σωρό πρώτες ύλες που δεν θα βρεις εκει :mad: αλλα όλα ειναι δυνατά.. Σιγουρα τις μερες των διακοπών δεν θα ειναι κ οι πιο " θρεπτικές " απλα να προσπαθήσεις να αποφύγεις τα αλλεργιογονα.

Yugup3.png

Πάντως εγω οφείλω να ομολογήσω οτι η παιδιατρος σας σας έχει αποκλεισει πολλες τροφές... Δεν ξέρω αν ειναι σωστό αλλα αν κατι δεν πειραζει το παιδι γιατι να μην το τρώμε κ εμεις κ τα παιδια;; Οι γιατροι για να εχουν το κεφαλι τους ήσυχο σου λενε να μην φας ενα κατάλογο τροφές αλλα τελικα το πιο σίγουρο ειναι πως δεν θα ενόχλησαν εφόσον δεν εχουν θετικο τεστ ( εννοω πατς ).

Μου αρέσει που η Campbell δίνει μια σειρά για την επανένταξη των τροφών με ασφαλή τροπο..

Επισης το μόνο σίγουρο ειναι οτι οτι τρώμε περναει στο γάλα ( βέβαια δεν έχω καταλάβει ακομα αν παει μετα την ολοκλήρωση της πεψης στο λεπτό εντερο ή πριν) αλλα σιγουρα επηρεάζεται αλλιώς δεν θα βλέπαν οι αποκλειστικά θηλαζουσες "αλλεργιες" στα βρέφη..οπότε μάλλον η φίλη σου ΖΑ μονη της το ειπε αυτο :-P

Στις περιπτώσεις σας μπορει να ισχυει κ αυτο που λέει η Valeri το ανωριμο πεπτικο που στρώνει με τους μηνες. Ίσως να μην ειναι θέμα σοβαρής αλλεργιας ή δυσανεξιας...

Εμεις εχουμε παει πολλα ταξίδια κ φυσικά δεν ηταν καθολου εύκολο το θέμα της διατροφης..ειδικα αν κανεις gaps.. Το μόνο σίγουρο ειναι πως δεν μπορεις να μείνεις σε απλό ξενοδοχείο αλλα θα πρέπει να έχεις πρόσβαση σε κουζίνα... Επισης να μεταφέρεις ενα σωρό πρώτες ύλες που δεν θα βρεις εκει :mad: αλλα όλα ειναι δυνατά.. Σιγουρα τις μερες των διακοπών δεν θα ειναι κ οι πιο " θρεπτικές " απλα να προσπαθήσεις να αποφύγεις τα αλλεργιογονα.

Μου έχει αποκλείσει τα αγελαδινα γαλακτοκομικα, το μοσχάρι και ο,τι τρέφεται με μοσχάρι. Δεν είναι και τόσα πολλα αν το σκεφτείς.

Απλα κάποιες φορές έβλεπα αίμα με κατσικίσια και βουβαλινα γαλακτοκομικα οπότε τα σταμάτησα. Και πάλι δεν μπορω να είμαι σίγουρη οτι αυτα ήταν πρόβλημα ή ήταν νοθευμένα.

Εγω κλινω προς το ανωριμο πεπτικο αλλα έχω αποφασίσει οτι δεν θα εισαγω κάτι απο αυτα στη διατροφη μου γιατι κουράστηκα με τις δοκιμές πρώτον και δεν είμαι έτοιμη να την δω να ταλαιπωρείται άλλο δεύτερον.

Στην Ελλάδα έχουμε ταξιδέψει πάρα πολυ με την μικρη και δεν έχω δυσκολευτεί ιδιαίτερα με το φαγητο. Στο εξωτερικό είναι λίγο δύσκολο. Εκτός αν πάμε Αμερική ή Καναδά ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων όπου η συνεννόηση θα είναι εύκολη και στο κάτω κάτω ακολουθουμε μια vegan και τελειώνει η υπόθεση.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Μου το έχει απευθειας το μοσχάρι και απο εμένα δεν φαινεται να την πειράζει πλέον...Την ίδια τακτική εφαρμόζει η παιδίατρος μας και σε μια άλλη φίλη νπυ στο 2ο παιδάκι της ενω ειχε αιμα δεν της τα έκοψε και υποχώρησε μόνο και δεν της έκοψε παρόλο που έχει έκζεμα στα μαγουλάκια αλλά εμένα όταν της ειπα να δοκιμάσω τυρι μου ειπε αστο καλύτερα μέχρι να κλείσει χρόνο..Katerinoula αυτή που λέω ειναι η ενδοκρινολόγος μου και ανεφερε ότι εκεινης δεν της τα κόψανε και ότι το αιμα στα κακά περασε μόνο του χωρίς αποχή και της λέω πως περασε και μου λέει μόλις ωρίμασε το πεπτικό του και θήλασε 8 μήνες μετα σταμάτησε το θηλασμό..Και εγώ δεν ξανατρωω κατσικίσια και ας μην έκενε συμπτωματα γιατί φοβάμαι αυτό που αναφέρεις Nina nana μη το θυμίσω ενω έχουμε ησυχάσει

tEksp3.png?8gzbt5YV

Μου το έχει απευθειας το μοσχάρι και απο εμένα δεν φαινεται να την πειράζει πλέον...Την ίδια τακτική εφαρμόζει η παιδίατρος μας και σε μια άλλη φίλη νπυ στο 2ο παιδάκι της ενω ειχε αιμα δεν της τα έκοψε και υποχώρησε μόνο και δεν της έκοψε παρόλο που έχει έκζεμα στα μαγουλάκια αλλά εμένα όταν της ειπα να δοκιμάσω τυρι μου ειπε αστο καλύτερα μέχρι να κλείσει χρόνο..Katerinoula αυτή που λέω ειναι η ενδοκρινολόγος μου και ανεφερε ότι εκεινης δεν της τα κόψανε και ότι το αιμα στα κακά περασε μόνο του χωρίς αποχή και της λέω πως περασε και μου λέει μόλις ωρίμασε το πεπτικό του και θήλασε 8 μήνες μετα σταμάτησε το θηλασμό..Και εγώ δεν ξανατρωω κατσικίσια και ας μην έκενε συμπτωματα γιατί φοβάμαι αυτό που αναφέρεις Nina nana μη το θυμίσω ενω έχουμε ησυχάσει

Καλε δεν το έγραψα για να σε πάρω στο λαιμό μου! Μπορεί να μην την πειράζουν τα κατσικίσια που τρως! Απλά εγω είμαι πιο φοβιτσιαρα πλέον. Το μόνο που έχω στόχο είναι να τελειώνει αυτή η ιστορία (αν δεν είναι αληθινή αλλεργία) και δεν με νοιάζει τι τρώω. Έτσι κι αλλιώς συνηθίσαμε! ;)

1Xckp3.png

Franz Kafka

.

ολα τα παιδια οταν γεννιουνται εχουν ανωριμο πεπτικο ,απλα σε καποια απο αυτα καθυστερει η ωριμανση του για διαφορους (γνωστους) λογους και δημιουργει δυσανεξια σε πολλες τροφες(αφου δεν μπορει να τις πεψει) ,εαν αυτο συνεχιστει για καιρο τοτε μπορει να αναπτυχθει πραγματικη αλλεργια

,θελω να πω οτι η δυσανεξια, αλλα μερικες φορες και η αλλεργια σχετιζονται αμεσα με την διαταραχη στην ωριμανση του πεπτικου

Καλε δεν το έγραψα για να σε πάρω στο λαιμό μου! Μπορεί να μην την πειράζουν τα κατσικίσια που τρως! Απλά εγω είμαι πιο φοβιτσιαρα πλέον. Το μόνο που έχω στόχο είναι να τελειώνει αυτή η ιστορία (αν δεν είναι αληθινή αλλεργία) και δεν με νοιάζει τι τρώω. Έτσι κι αλλιώς συνηθίσαμε! ;)

Δεν με πήρες στο λαιμό σου και εγώ μια απο τα ίδια φοβητσιάρα ειμαι! :)..Και η παιδίατρος κια η παιδογαστρεντερολόγος δεν μου ειπαν να δοκιμάσω..Και εγω να σου πω την αλήθεια συνήθισα τη στερηση! Το διπλό ασβέστιο την μέρα δεν αντεχω και σκεφτόμουν αν εβρισκα κάτι σε μικρη ποσότητα (πχ παρμεζάνα) να τρωω που να μην την πειραζε να γλύτωνα το συμπλήρωμα ασβεστίου (η παρμεζανα ομως ειναι από αγελαδινα) και αυτό σαν σκεψη δεν τολμώ να το δοκιμάσω...Ας πάει με το καλό ενός έτους και βλέπουμε..

tEksp3.png?8gzbt5YV

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...