Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Το αίμα στα κακα ειναι ξεκάθαρο συμπτωμα της αλλεργιας στο γάλα αν κάνει διαρροιες.Αν όντως έχει αλλεργία τα γάλατα που λες δεν κάνουν.Θηλάζεις?Αν ναι προσπάθησε να το γυρίσεις σε αποκλειστικό θηλασμό με δική σου δίαιτα.Αν δίνεις ξένο θα πρέπει πάρεις εκτεταμένης υδρόλυσης πχ almiron pepti mct και αν το πειράξει και αυτό neocate ρώτα τον γιατρό σου για αυτα τα γάλατα.Και πες και στον παιδιατρο για να κάνεις μαγιερ και μικροσκοπική κοπρανων να δεις αν όντως εχει αιμα.Μπορεί το άιμα να είναι ραγάδα αν έχει δυσκοιλιότητα.Οπως και να χει και η δυσκοιλιότητα δεν ειναιι καλό συζήτησε το με το γιατρό σου.

tEksp3.png?8gzbt5YV

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

κορίτσια, εσεις που κανετε μηνες διαιτα λογω αλλεργιας παίρνετε ασβεστιο;

στα παιδια σας δίνετε βιταμίνη D λόγω του οτι το μητρικο γαλα δεν περιεχει αρκετή (αν φυσικα ειναι σωστο αυτο που διαβασα καπου για την ελλειψη σε βιταμινη D).

επισης, θα ηθελα να ρωτήσω αν κανατε εξετασεις για αιματοκρίτη λογω του οτι χανουν αιματακι;

Γειά σας, έχω ένα αγοράκι 4,5 μηνών με ΓΟΠ. Εκανε οισοφαγίτιδες και παίρναμε επαντορέν, εδώ κι ένα μήνα έχουμε ξεκινήσει ομοιοπαθητική και εχουμε κόψει το επαντορέν. Το παίδί πίνει μητρικό γάλα αντλημένο, εγώ κάνω αποχή από γαλακτοκομικά κρυφά και φανερά,καφέ, σοκολάτες, ψαρι, αυγό και χοιρινό (μοσχαρι τρωω αλλα όχι συχνά) Oσον αφορα την παλλιδρόμηση είναι μερικές μέρες που έχει έντονα τα συμπτώματα, δεν δείχνει όμως να πονάει και εχει βελτιωθεί με την αποχή κ την ομοιοπαθητική. Τα κακά του όμως έχουν βλένες συνεχώς και τις τελευταίες 15 μέρες βγάζει σπιθουράκια στο σώμα κυρίως κυλιά και πλάτη, νόμισα ότι τον πείραξε η μαρκα του απορρυπαντικού ρούχων που πήρα και αγόρασα ξανα το παλίο και έπλυνα πάλι όλα του τα ρούχα όμως βγάζει ξανά. Φοβάμαι ότι τον πειράζει κάποια άλλη τροφή και δε ξέρω τι άλλο να κόψω. Επίσης φοβάμαι με την αποχή μην κάνω κακό στις αποθήκες σιδήρου που ήταν πάντα χαμηλές και κατεπέκταση και στο παιδί μέσω του θηλασμού. Επίσης όταν τρώει δείχνει να τον ενοχλεί κάτι γιατί γκρινιάζει μετά το φαγητό. θελω να τον πάω σε αλλεργιολόγο και να κάνουμε εξετάσεις αλλά δεν ξέρω αν σε τόσο μικρή ηλικια είναι αποτελεσματικές οι εξετάσεις. Έχετε να μου προτείνετε κάτι οι πιο έμπειρες? Διάβασα για την κα Συρίγου και θέλω να κλείσω ραντεβού. παιρνω στο 1535 και ζηταω να κλεισω ρνβ με το όνομά της η στην κλινική της?

Γειά σας, έχω ένα αγοράκι 4,5 μηνών με ΓΟΠ. Εκανε οισοφαγίτιδες και παίρναμε επαντορέν, εδώ κι ένα μήνα έχουμε ξεκινήσει ομοιοπαθητική και εχουμε κόψει το επαντορέν. Το παίδί πίνει μητρικό γάλα αντλημένο, εγώ κάνω αποχή από γαλακτοκομικά κρυφά και φανερά,καφέ, σοκολάτες, ψαρι, αυγό και χοιρινό (μοσχαρι τρωω αλλα όχι συχνά) Oσον αφορα την παλλιδρόμηση είναι μερικές μέρες που έχει έντονα τα συμπτώματα, δεν δείχνει όμως να πονάει και εχει βελτιωθεί με την αποχή κ την ομοιοπαθητική. Τα κακά του όμως έχουν βλένες συνεχώς και τις τελευταίες 15 μέρες βγάζει σπιθουράκια στο σώμα κυρίως κυλιά και πλάτη, νόμισα ότι τον πείραξε η μαρκα του απορρυπαντικού ρούχων που πήρα και αγόρασα ξανα το παλίο και έπλυνα πάλι όλα του τα ρούχα όμως βγάζει ξανά. Φοβάμαι ότι τον πειράζει κάποια άλλη τροφή και δε ξέρω τι άλλο να κόψω. Επίσης φοβάμαι με την αποχή μην κάνω κακό στις αποθήκες σιδήρου που ήταν πάντα χαμηλές και κατεπέκταση και στο παιδί μέσω του θηλασμού. Επίσης όταν τρώει δείχνει να τον ενοχλεί κάτι γιατί γκρινιάζει μετά το φαγητό. θελω να τον πάω σε αλλεργιολόγο και να κάνουμε εξετάσεις αλλά δεν ξέρω αν σε τόσο μικρή ηλικια είναι αποτελεσματικές οι εξετάσεις. Έχετε να μου προτείνετε κάτι οι πιο έμπειρες? Διάβασα για την κα Συρίγου και θέλω να κλείσω ραντεβού. παιρνω στο 1535 και ζηταω να κλεισω ρνβ με το όνομά της η στην κλινική της?

Αυτές οι τροφές που έχεις κόψει έχεις καταλάβει οτί το πειράζουν?? Θέλω να πω μήπως πχ δεν το πειράζει το αυγό, ή το ψάρι...κ το πειράζει κάτι άλλο..

Για να σου δώσω ένα παράδειγμα είχα σκασει όταν ημασταν στην ηλικία σας να δω τι την ενοχλούσε (εκτος από αυτά που είχα διπλοτσεκάρει ) κ τελικά την ενοχλούσε το πορτοκάλι που την ένοχλεί ακόμη κ σήμερα!!

Κι εμένα ακριβώς τα ιδια σπυθουράκια βγαζει...όταν την ενοχλεί κάτι..

Εγώ είχα πάρει τηλ στο νοσοκομείο κ μου έκλεισε η γραμματέας..

Yugup3.png

Διαφημίσεις

στα παιδια σας δίνετε βιταμίνη D λόγω του οτι το μητρικο γαλα δεν περιεχει αρκετή (αν φυσικα ειναι σωστο αυτο που διαβασα καπου για την ελλειψη σε βιταμινη D).

επισης, θα ηθελα να ρωτήσω αν κανατε εξετασεις για αιματοκρίτη λογω του οτι χανουν αιματακι;

Εμας προληπτικά μας εκανε αλλά ήταν καλες..Στο μωρό δεν δίνω κανενα συμπλήρωμα, για βιταμινη d 15 λεπτακια στον ηλιο κάποιες μερες τη βδομαδα αρκουν! Ασβέστιο παίρνω αν και υπάρχουν τρόποι να το αναπληρώσεις με τροφες άλλες μπρόκολο αμύγδαλα..Ξηρούς καρπους δεν τρώω ομως.

tEksp3.png?8gzbt5YV

Για το ασβέστιο υπάρχουν τροφές να το αναπληρώσεις όπως αμύγδαλα, φουντούκια, ταχίνι, σαρδέλες κ.ά.

Η σύμβουλος μου είχε πει ότι το ασβέστιο σε χάπι δεν απορροφάται αν δεν έχει μαγνήσιο. Εννοείται ότι το ασβέστιο που έχουν στα φαρμακεία είναι σκέτη χημεία οπότε καλύτερα ένα από μαγαζί βιολογικών προιόντων πχ της solgar που είναι μαζί ασβέστιο-μαγνήσιο.

Αλλά μπορείς να το αφήσεις για αργότερα! Επικεντρώσου στη δίαιτα και δες ποιες τροφές ανέχεται το μωρό σου. Μπορεί να ανέχεται τροφές με ασβέστιο όπως οι ξηροί καρποί, τα ψάρια ή αιγοπρόβεια γαλακτοκομικά!

Για τη D ο ήλιος της Ελλάδας είναι υπέραρκετος!

Εξετάσεις δεν έχουμε κάνει. Εγώ θα ήθελα να κάνει γιατί γενικώς είμαι αγχώδης κι όλη την ώρα ανησυχώ :rolleyes: αλλά με ηρεμούν οι υπόλοιποι και νομίζω ότι υπάρχουν σημάδια για την αναιμία που κινούν την υποψία στον παιδίατρο και σε παραπέμπει.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

κοριτσια δυστυχως δεν βλεπω βελτίωση. 1 μήνα εχω κόψει γαλακτοκομικα ,ξηρους καρπους, πορτοκαλι, αυγο , σοκολατα, οσπρια, μελι και λαχανικα( τρωω μονο αγγουρι). Βεβαια την τελευταια εβδομαδα εκοψα τα ¨κρυφα¨γαλακτοκομικα καθως δεν ηξερα για αυτα.

καθε μερα βλεπω ειτε λιγο καφε αιματακι σαν το κεφαλι της καρφίτσας σε καποια σημεια ειτε κλωστες αιματος κοκκινες.

η αλλαγη που εχω δει ειναι οτι εχουν λιγοτερη βλεννα και οτι τις τελευταιες 10 ημερες δεν βλεπω πρασινα κακα αλλα πορτοκαλι.εξακολουθουν ομως να ειναι πολυ νερουλα και να ακουγεται εκρηκτικος θορυβος. επισης πρεπει να σας πω οτι πηραμε 10 ημερες αντιβιωση μηπως γι'αυτο ειναι πορτοκαλι;

1 μηνας εμφανίζεται το αιμα αν συνεχιστει παρα την διαιτα μου δεν ειναι επικίνδυνο;

οσο περίσσότερα διαβαζω στο συγκεκριμενο θεμα τοσο περισσότερο μπερδευομαι!

μηπως πρεπει να κανει το μωρο τα τεστ; επίσης δεν εχουμε ξεκινήσει στερεες ακομα αν και ειναι 6 μην+7 ημερων καθως πριν 2 εβδομαδες που τις εδωσα 5-6 κ.γ. κρεμα allergy care me alfare εβγαλε πολυ εντονο κοκκινο αιμα;

μες την εβδομαδα θα μιλήσω με την γαστρεντερολογο και με παιδιατρο ειδικευμένη στο μητρικο θηλασμο.για να δουμε;

sboura Πως θα δεις αποτελεσμα αφού έδωσες αλλεργιογόνο δεκαπενθημερο πριν στο μωρό?Κάνε υπομονή.....Εγώ είμαι να σκάσω μαύρη γιορτή θα περάσω σήμερα..Το Σάββατο πήγα στην κολλητή μου γιόρταζε και είχε φτιάξει η μαμά της πιροσκι με πατάτα , ταφτιάχνω και εγώ και ξέρω ότι είναι νηστίσιμα παρόλα αυτά ρώτησα και μου λέει με λάδι είναι. Της ζήτησα τη συνταγή και τώρα το βράδυ όπως μου την έδωσε λέει έχει βουτυρο:cry: και με πιάνει κρύος ιδρώτας..Μετά από ένα μήνα που είμαι σίγουρα καθαρή πρώτη φορά τρωω κατι απο αλλού και τελικά την πάτησα γιατί σίγουρα θα είχε ορό γάλακτος..Τωρα ξανά ενα μήνα υπομονή? Θα σκάσω.και πάνω που ήταν να κάνουμε ξανα μικροσκοπικη και μάγιερ και πήγαινε καλύτερα...Πόσο καιρό θα κάνει να καθαρίσει τωρα αυτή η ποσότητα?

tEksp3.png?8gzbt5YV

• Επιστημονική συνεργάτιδα

η αλλαγη που εχω δει ειναι οτι εχουν λιγοτερη βλεννα και οτι τις τελευταιες 10 ημερες δεν βλεπω πρασινα κακα αλλα πορτοκαλι

.

Αυτή η αλλαγή είναι σημαντική αλλά θέλει χρόνο για να δεις κι άλλη βελτίωση.

επισης πρεπει να σας πω οτι πηραμε 10 ημερες αντιβιωση μηπως γι'αυτο ειναι πορτοκαλι;

1 μηνας εμφανίζεται το αιμα αν συνεχιστει παρα την διαιτα μου δεν ειναι επικίνδυνο;

Η αντιβίωση μπορεί να σχετίζεται με τη συνέχιση των συμπτωμάτων γιατί διαταράσσει τη χλωρίδα του εντέρου.

οσο περίσσότερα διαβαζω στο συγκεκριμενο θεμα τοσο περισσότερο μπερδευομαι!

μηπως πρεπει να κανει το μωρο τα τεστ; επίσης δεν εχουμε ξεκινήσει στερεες ακομα αν και ειναι 6 μην+7 ημερων καθως πριν 2 εβδομαδες που τις εδωσα 5-6 κ.γ. κρεμα allergy care me alfare εβγαλε πολυ εντονο κοκκινο αιμα;

Η allergy care, προκάλεσε έντονα συμπτώματα. Για να συνέλθει το πεπτικό του μωρού από αυτή την ταλαιπωρία, χρειάζεται πολύ χρόνο. Πήρε και την αντιβίωση...

κοριτσια δυστυχως δεν βλεπω βελτίωση. 1 μήνα εχω κόψει
Αν δίνεις στο μωρό τέτοια αλλεργιογόνα, η δική σου αποχή δεν μπορεί να αντιστρέψει την δράση τους. Η δική σου αποχή μπορεί να βοηθήσει μόνο αν δεν δίνεις στο μωρό άλλες αλλεργιογόνες τροφές.

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Διαφημίσεις

.

Η αντιβίωση μπορεί να σχετίζεται με τη συνέχιση των συμπτωμάτων γιατί διαταράσσει τη χλωρίδα του εντέρου.

Η allergy care, προκάλεσε έντονα συμπτώματα. Για να συνέλθει το πεπτικό του μωρού από αυτή την ταλαιπωρία, χρειάζεται πολύ χρόνο. Πήρε και την αντιβίωση...

Αν δίνεις στο μωρό τέτοια αλλεργιογόνα, η δική σου αποχή δεν μπορεί να αντιστρέψει την δράση τους. Η δική σου αποχή μπορεί να βοηθήσει μόνο αν δεν δίνεις στο μωρό άλλες αλλεργιογόνες τροφές.

σε ευχαριστω για την απάντηση aglaia μου!

με ποια τροφη πρεπει να ξεκινήσει το μωρο; με φρουτα ή με προψημερνο ρυζι και νερο;

την allergy care μου την ειπε γιατρος , φαντασου!!!

ελεος πια τι θα γινει με τον θηλασμο και τους γιατρους;

.

επισης προσπαθω να δίνω ενα γευμα ενα στήθος γιατι μεχρι τωρα πολλες φορες εδινα και τα 2 στήθη. το καλο ειναι οτι η μικρη ειναι μια χαρα απο βαρος σε 6 μηνες πηρες 5,5 κιλά.

επισης θα ηθελα να ρωτήσω αν και τα υποαλλεργικα γαλατα ειναι αλλεργιογονα όπως alfare, almiron pepti, γιατι καποιες φορες οταν χρειαζοταν καποια φορα να λειψω τις εδινα. αλλα αυτες οι φορες ηταν λιγες.τωρα το εχω σταματήσεις τελειως εδω και 10 μερες.

θα ηθελα να ρωτήσω αν στο σπιτικο ψωμι που θα φτιαξω πηραζει εκτος απο προζύμι να βάλω και μαγια ξερη;αν υπαρχει βιολογική μαγια ξερή ή νωπή ειμαι εντάξει;

θα ηθελα να ρωτήσω αν στο σπιτικο ψωμι που θα φτιαξω πηραζει εκτος απο προζύμι να βάλω και μαγια ξερη;αν υπαρχει βιολογική μαγια ξερή ή νωπή ειμαι εντάξει;

Κοιτα κατά την ταπεινή μου γνώμη..έχεις κόψει πάρα πολλές τροφές που δεν ξέρεις αν πειράζουν το μωρό...κ δεν θα ξέρεις κ τι τελικά το πειράζει....τέλος πάντων...

Η μαγιά για πολλούς ανθρώπους είναι αλλεργιογόνος τροφή όπως κ η γλουτένη...καλύτερα θα ήταν να έφτιαχνες την συνταγή για ψωμι με προζύμι που έχει γράψει η Αγλαια, είναι πιο αγνό χωρίς την μαγιά..που έτσι κι αλλιώς ερεθίζει το έντερο..

Τα υποαλλεργικά γάλατα ενδέχεται κ αυτά να γίνουν αλλεργιογόνα σε μερικά μωράκια γι'αυτό ως έσχατη λύση δίνουν το πλήρως υδρολυμένο Neocate (αυτό μου είχε προτείνει η αλλεργιολόγος) αλλά είναι εντελώς γαλα εργαστηρίου..ένας αλλος γιατρος μου είπε αφου θηλάζεις θα δώσεις αυτά τα πράγματα στο παιδί???

Κλύτερα όταν λύπεις να συμπληρώνεις πλέον με στερεά τροφή...

Εγώ στη θέση σου θα πήγαινα κ για εξέταση για να μου φύγει απο το μυαλό οτι μπορεί να τρώω κάτι κ να το πειράζει κ μετά θα ΄ξεκινούσα με σωστή εισαγωγή στερεών τροφών όπως αρμοζει σε παιδάκια με ερεθισμένο πεπτικό...

Να σου πω επίσης οτι το καλοκαίρι όταν ΕΓΩ πήρα αντιβίωση επηρέασε τόσο την μικρή που ξεκίνησε το δεύτερο κύμα ακατάσχετης διαρροιας:( οπότε προσοχή στις αντιβιώσεις..

Yugup3.png

Κοιτα κατά την ταπεινή μου γνώμη..έχεις κόψει πάρα πολλές τροφές που δεν ξέρεις αν πειράζουν το μωρό...κ δεν θα ξέρεις κ τι τελικά το πειράζει....τέλος πάντων...

Η μαγιά για πολλούς ανθρώπους είναι αλλεργιογόνος τροφή όπως κ η γλουτένη...καλύτερα θα ήταν να έφτιαχνες την συνταγή για ψωμι με προζύμι που έχει γράψει η Αγλαια, είναι πιο αγνό χωρίς την μαγιά..που έτσι κι αλλιώς ερεθίζει το έντερο..

Τα υποαλλεργικά γάλατα ενδέχεται κ αυτά να γίνουν αλλεργιογόνα σε μερικά μωράκια γι'αυτό ως έσχατη λύση δίνουν το πλήρως υδρολυμένο Neocate (αυτό μου είχε προτείνει η αλλεργιολόγος) αλλά είναι εντελώς γαλα εργαστηρίου..ένας αλλος γιατρος μου είπε αφου θηλάζεις θα δώσεις αυτά τα πράγματα στο παιδί???

Κλύτερα όταν λύπεις να συμπληρώνεις πλέον με στερεά τροφή...

Εγώ στη θέση σου θα πήγαινα κ για εξέταση για να μου φύγει απο το μυαλό οτι μπορεί να τρώω κάτι κ να το πειράζει κ μετά θα ΄ξεκινούσα με σωστή εισαγωγή στερεών τροφών όπως αρμοζει σε παιδάκια με ερεθισμένο πεπτικό...

Να σου πω επίσης οτι το καλοκαίρι όταν ΕΓΩ πήρα αντιβίωση επηρέασε τόσο την μικρή που ξεκίνησε το δεύτερο κύμα ακατάσχετης διαρροιας:( οπότε προσοχή στις αντιβιώσεις..

μπορεις να μου στειλεις το λινκ για το ψωμι της αγλαϊας;

μιλησα με παιδιατρο στο "ελενα" και μου ειπε να προσεχω τα κρυφα και οτι οσπρια μπορω να τρωω. επισης μου ειπε οτι αν το μωρο εχει αλλεργια σε αγελαδινο γαλα δεν επρεπε να παρει allergy care....

Διαφημίσεις

μιλησα με παιδιατρο στο "ελενα" και μου ειπε να προσεχω τα κρυφα και οτι οσπρια μπορω να τρωω. επισης μου ειπε οτι αν το μωρο εχει αλλεργια σε αγελαδινο γαλα δεν επρεπε να παρει allergy care....

Θα πας στη κατηγορία Διατροφη, υποκατηγορία συνταγες κ θέμα προζυμι κ ψωμι..

Yugup3.png

Βρε κόρες για πείτε κάτι. Στις τροφές που βγήκαν αρνητικά τα πρικ να κάνω πρότα έλεγχο ευαισθησίας στον καρπό ή όχι;

Εμένα τα πρικ όλα αρνητικά είχαν βγει..αλλά σε οτιδήποτε δίνω καινουργιο κάνω το sensivity για σιγουρια..

Βέβαια δεν εχω δει μεχρι τώρα κ θετικο sensivity:roll:

Yugup3.png

θα συμφωνήσω με τον παιδίατρο

τα γάλατα αυτά έχουν μικρότερη πιθανότητα να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση σε ένα μωρό με ήπια συμπτώματα

σε μωρό που γνωρίζουμε ότι είναι αλλεργικό, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να προκαλέσουν συμπτώματα και μάλιστα έντονα

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Θα ήταν καλύτερα να δοκιμάσεις τη μαγιά όταν το μωρό θα είναι χωρίς συμπτώματα.

(ΥΓ: γιατί θέλεις να βάλεις και μαγιά; )

επισης θα ηθελα να ρωτήσω αν και τα υποαλλεργικα γαλατα ειναι αλλεργιογονα όπως alfare, almiron pepti,

Τα υποαλλεργικά γάλατα, απλώς μειώνουν τις πιθανότητες να εμφανίσει ένα παιδί συμπτώματα αλλεργίες.

Αν όμως γνωρίζουμε ότι το παιδί έχει αλλεργία στο αγελαδινό γάλα, οι πιθανότητες να μείνει ελεύθερο συμπτωμάτων με αυτά τα γάλατα είναι μικρές.

επισης προσπαθω να δίνω ενα γευμα ενα στήθος γιατι μεχρι τωρα πολλες φορες εδινα και τα 2 στήθη. το καλο ειναι οτι η μικρη ειναι μια χαρα απο βαρος σε 6 μηνες πηρες 5,5 κιλά.

Δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα με την τακτική που ακολουθούσες και προσπαθείς να την αλλάξεις;

με ποια τροφη πρεπει να ξεκινήσει το μωρο; με φρουτα ή με προψημερνο ρυζι και νερο;

την allergy care μου την ειπε γιατρος , φαντασου!!!

ελεος πια τι θα γινει με τον θηλασμο και τους γιατρους;

Μόνο γιατρός θα μπορούσε να την έχει συστήσει.

Το πρόβλημα δεν είναι ο θηλασμός στη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά η αλλεργία. Η αντίδραση του μωρού ήταν πολύ έντονη και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να συμβουλεύεσαι κάποιον που μπορεί να διαχειριστεί τις αλλεργίες.

Ο γιατρός σου πρότεινε το ρυζάλευρο; αν ναι, ποιο ρυζάλευρο και γιατί ρυζάλευρο;

Τα φρούτα ίσως να μην μπορεί να τα δεχθεί το μωρό ωμά, τώρα που το πεπτικό του είναι σε αυτή την κατάσταση.

Αυτές οι τροφές που έχεις κόψει έχεις καταλάβει οτί το πειράζουν?? Θέλω να πω μήπως πχ δεν το πειράζει το αυγό, ή το ψάρι...κ το πειράζει κάτι άλλο..

Για να σου δώσω ένα παράδειγμα είχα σκασει όταν ημασταν στην ηλικία σας να δω τι την ενοχλούσε (εκτος από αυτά που είχα διπλοτσεκάρει ) κ τελικά την ενοχλούσε το πορτοκάλι που την ένοχλεί ακόμη κ σήμερα!!

Κι εμένα ακριβώς τα ιδια σπυθουράκια βγαζει...όταν την ενοχλεί κάτι..

Εγώ είχα πάρει τηλ στο νοσοκομείο κ μου έκλεισε η γραμματέας..

Μία από τις δύο τροφές τον πειράζει σίγουρα (μάλλον το ψάρι)γιατί δυο φορές που έφαγα είδαμε αίμα στα κακά. Η παιδίατρος μου είπε να φάω μια μέρα ασπράδι και μετά από μια βδομάδα κρόκο για να δουμε αν θα αθωωσουμε το αυγό, μου είπε επίσης να φαω κάποια στιγμή πρόβειο γιαούρτι απλά εγώ είμαι τρομοκρατημένη και φοβάμαι να κάνω την εισαγωγή. Προχτες γυρισε ο συζυγος απο ελβετία και μπηκα στην πειρασμό να φάω σοκολάτα...αμέσως διάρροια νερό και αναγωγές. Τα σπιθουράκια αυτά είναι σχεδόν σε καθημερινή βάση Κάθε μέρα εμφανίζεται ενα καινούριο που την επομενη έχει σβήσει , το μόνο στανταρ στο διαιτολογιο μου ειναι τα δημητριακα. κι έχω και την εξής απορία αν φάω κατι το μεσημέρι περνάει κατευθείαν στο γάλα και την ίδια μέρα εμφανίζονται συμπτώματα στο μωρο η όταν βλέπω κάτι θα υποπτεύομαι τις τροφές της προηγούμενης μέρας?

Επίσης φοβάμαι με την αποχή μην κάνω κακό στις αποθήκες σιδήρου που ήταν πάντα χαμηλές

από ποιες τροφές που περιέχουν σίδηρο απέχεις; με τι τις αντικαθιστάς;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...