Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Αν έχεις καταλήξει στο οτί είναι αλλεργία πήγαινε απευθείας σε αλλεργιολόγο κ όχι σε γαστρεντερολόγο- δεν γνωρίζουν κ πολλά κ θα σε μπερδέψουν με πειράματα κλπ. Ειχα κ καλή γαστρεντερολογο που με παρέπεμψε σε αλλεργιολόγο..

Εγώ έχω δύο που τους θεωρώ καλούς κ επεξηγηματικούς αλλά αν το μωράκι σου είναι μικρό δεν θα του κάνουν τετοιες εξετάσεις..συνήθως κοντά στους 6 μήνες αν κ πάλι είναι μικρό κ καλύτερα να γίνονται μετά τα 1,5 (λένε μερικοί)...

Σαν την δική σου παρατηρητικότητα όμως δεν υπαρχει γιατρος...εσυ πρέπει να καταλάβεις τι το πειράζει πραγματικά γι'αυτό μην κόβεις πολλές ομάδες τροφών μαζί..μία μία αν δεν βλέπεις αποτελέσματα...

Πόσο είναι το μωράκι??

το μωρακι μου ειναι 6 μηνων και εχω παει μονο σε γαστρεωτερολογο

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

το μωρακι μου ειναι 6 μηνων και εχω παει μονο σε γαστρεωτερολογο

Στην μία αλλεργιολόγο που είχα πάει-Συριγου αν την έχεις ακούσει- είχα δει να κάνει κ patch test κ prick test σε 5.5 μηνών μωράκι...δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο μπορεί να βγουν ψευδή αποτελέσματα...ας μας πουν κ οι άλλες κοπέλες που έχουν ανάλογη εμπειρία..

Yugup3.png

Στην μία αλλεργιολόγο που είχα πάει-Συριγου αν την έχεις ακούσει- είχα δει να κάνει κ patch test κ prick test σε 5.5 μηνών μωράκι...δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο μπορεί να βγουν ψευδή αποτελέσματα...ας μας πουν κ οι άλλες κοπέλες που έχουν ανάλογη εμπειρία..

Eμεις παντως σε τετοια ηλικια πηγαμε τον μικρο στη Συριγου και τα πατσ εδειξαν τις αλλεργιες πεντακαθαρα.

DlkKp2.png

aoJjp3.png

εγώ πήγα στη γνωστή παιδίατρ-σύμβουλο ;) και φυσικά εξακολουθώ να πηγαίνω την μικρή σε αυτήν κανονικά!

Nα σου πω την αληθεια δεν καταλαβαίνω ποια λες, γιατί έχω δει ότι υπάρχουν και άλλες παιδίατροι - σύμβουλοι. Δεν βλέπω και σε ποια πόλη είσαι. Αλλά σε γενικές γραμμές έχω πολύ μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σε μία απλή σύμβουλο θηλασμού παρά σε έναν παιδιατρο, γι αυτά τα θέματα.

Στην μεγάλη μου είχαμε πάει γύρω στους 6,5 με 7 μήνες αν θυμαμαι καλά. Στην μικρή θα πάω 30/11 που κλείνει τους 6 μήνες.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Καλε κι εμένα ολες οι rast πεντακαθαρες βγήκαν αλλα η μικρή μου δεν ανέχεται καθολου καποιες τροφές!! Υπάρχουν δυο τύποι αλλεργιών Ige k non-Ige...

Εμεις εχουμε τις δεύτερες που φαίνονται απο τα πατς τεστ... Όμως σε οτι τεστ κ να κανεις να ξέρεις οτι παντα βγαίνουν κ ψευδή αποτελέσματα...η εμπειρία της μαμάς ειναι η καλύτερη εξέταση :D

Eυτυχώς που υπάρχει κι αυτό το θέμα και διαβάζουμε και άλλες εμπειρίες σαν τις δικές σας γιατί εδώ στην επαρχία που δεν έχουμε τέτοιες ειδικότητες γιατρών πού να βάλουμε άκρη? Εγώ ήμουν πεπεισμένη ότι η αλλεργία θα φανεί με τα ραστ κι ότι αυτή είναι η μοναδική αξιόπιστη εξέταση. Θα κάνω μια βόλτα και σε έναν καλό αλλεργιολόγο που έχουμε εδώ να ακούσω και τη γνώμη του...

Κι εμεις μαγιερ αρνητική εχουμε αλλα μόλις το παιδι φάει έστω κ ίχνος απο γαλα ( πχ είχε φάει παλιά ψωμάκι με μαγιά που περιείχε ίχνη γάλακτος ) την πιάνουν αμέσως τα συμπτωματα!!! Μην ακους τους παιδιατρος δεν ξέρουν τιποτα απο αλλεργιες κι ας το παίζουν ειδικοί... Φαντασου οτι αλλεργιολογοι για παιδια υπάρχουν μόνο 7 σε ολη τη χώρα μας!!! Οι ίδιοι μου είπαν οτι ειναι στα σπαργανα η επιστήμη τους....

Κατερινούλα μου (χρόνια σου πολλά και για προχθές!!! :D ) μάγιερ αρνητική διαβάζω και προβληματίζομαι... Οι άλλες σας εξετάσεις πώς ήταν; Και αν θέλεις μου γράφεις τι άλλα συμπτώματα παρουσιάζει η μικρή σου; Γιατί με προβληματίζει ότι τα συμπτώματα καμιά φορά είναι στα πλαίσια του φυσιολογικού σε κάποιες περιπτώσεις. π.χ την ερχόμενη εβδομάδα θα πάμε σε οφθαλμίατρο γιατί η παιδίατρος υποψιάζεται φραγμένο ρινοδακρυϊκό πόρο. Αν είναι πράγματι φραγμένος τότε το ματάκι που δακρύζει δεν είναι σύμπτωμα αλλεργίας. Εδώ η παιδίατρος προσπαθούσε να με πείσει ότι οι βλέννες στα κακά της ήταν φυσιολογικό. Αλλά επειδή τέτοιο πράγμα δεν είχα δει στο γιο μου προβληματίστηκα, έψαξα και βρέθηκα εδώ.

Διαφημίσεις

Mikio σε ευχαριστω για τις ευχές!!!!

Η δικη μου κορούλα ποτε δεν παρουσίασε ( φανερά τουλαχιστον ) αίμα στις κενωσεις.. Όταν ηταν κάτω απο 6 μηνών υπέφερε απο κολικους μεχρι που διαβάζοντας το forum σταμάτησα το γάλα κ καποιες άλλες τροφές ( πχ πορτοκαλι, καφές, όσπρια ) οτι καταλάβαινα οτι της έφερνε πόνο...

Μετα άρχισα σιγα σιγα απο 6 μηνών να ξανά τρώω αυτες τις τροφές κ η μικρη δεν έδειχνε να έχει συμπτωματα... Γυρω στους 10 μηνες της έδωσα πρώτη φορα βιολογικό αγελαδινο γάλα 2 ης ηλικιας στην κρεμουλα της κ μετα απο τρεις μερες με αυτο το γεύμα έβγαλε απίστευτα εξανθηματα σε όλο το σώμα ( σαν να είχε ανεμοβλογια να καταλάβεις την έκταση ) κ απο τοτε το κόψαμε μαχαίρι σε εκεινη αλλα οχι κ εγω...

Μεχρι τον Απρίλη τρέφοταν με διάφορες τροφές που περιείχαν γάλα χωρις ιδιαίτερα συμπτωματα εκτός απο υδαρεις κενωσεις που με καθησυχαζαν οτι ειναι κ θέμα θήλασμου...

Τον Απρίλη " ξαφνικα" άρχισε απίστευτες διαρροιές μόνο νερό κ βλεννες κ ηταν το κύριο σύμπτωμα μας. Ενα μήνα κράτησαν μεχρι που έβγαλα άκρη πάλι απο το φόρουμ κ Ιούνιο πήγα στην αλλεργιολογο όπου διαπιστώσαμε οτι έχει αλλεργιες non- IgE σε πολλες τροφες:shock: τις οποίες κ σταμάτησαμε.... Τα συμπτωματα όμως πήγαιναν κι ερχοντουσαν χωρις ουσιαστικα να καθαρίζει το παιδι παρόλη την αποχή που κάναμε... Ετσι ξεκινησα όμοιο παθητική κ σχεδον ταυτόχρονα κ μερικά βήματα στην gaps ( τώρα την εφαρμόζουμε πλήρως )...κ τα συμπτωματα έφυγαν :D

Τώρα βέβαια μένει να επουλώθει τελειως το εντερακι μας για να ξανακάνουμε εισαγωγή των αλλεργιογονων!!

Εκτός απο τις διαρροιες όταν η μικρη φάει κατι που την πειραζει βγάζει κ σπυθουρακια στην πλατουλα κ στην κοιλιτσα... Αλλο ενα " σύμπτωμα" ηταν πως έτρωγε παρα πολυ δύσκολα κ δεν έπαιρνε καλο βάρος..

Άρα δεν ειναι μόνο το αίμα ( η μαγιερ δηλαδη ) το μοναδικό σύμπτωμα!!! Ειναι όμως πολυ σοβαρό.. Η αλλεργιολογος τοτε μου είχε πει οτι αν συνέχιζαν οι διαρροιες κ δεν το είχαμε καταλάβει θα έβγαζε κ αίμα αργότερα απο την καταπόνηση του εντερου..

Yugup3.png

Σας ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις. Παρακάτω σας παραθέτω τις μετρήσεις της μικρής μου

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

2/7/11 2890 50εκ

6/7/11 2810

15/7/11 3140 51εκ

3/8/11 3790 54εκ

1/9/11 4700 58εκ

4/10/11 5400 62εκ

1/11/11 6060 65εκ

15/11/11 6200

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.8-12

Η παιδιατρος μας είπε να κάνουμε mayer την επόμενη φορά που θα έχει αιματάκι και καλλιέργεια κοπράνων

Πως πάτε; Βελτιώθηκε η κατάσταση;

.pngy3DLp3.png

χρονια σου πολλα και απο εμενα!!εμεις εχουμε διαρροιες απο τοτε που γεννήθηκε και οταν λεω διαρροιες εννοω σαν νερο αλλα κακα της κανει 2-3 την ημερα. αιμα ειδα πρωτη φορα 5 μηνων.αν και ελεγα στην παιδιατρο για τις διαρροιες μου ελεγε να μην ανησυχω. αν και απεχω 1 μηνα απο γαλακτομικα, ξηρους καρπους , πορτοκαλι, σοκολατα και αυγο καθως και απο οσπρια τα κακα της εξακολουθουν να εινα νερουλα το αιμα αλλες φορες εμφανίζεται και αλλες φορες όχι.εχω αγχωθει πολύ.

για γαστρεντερολογο εχει διαβασει διαφορα ονοματα Ρωμα, Παναγιωτου, Ζελου ,εχετε παει σε καποια απο αυτες ; η Συρίγου ειναι σε δημόσιο νοσοκομειο;

Επίσης, εσεις κορίτσια που θηλάζετε οταν κοψατε τα ύποπτα σταματησε τελειως το αιμα (τριχες αίματος) ή εμφανεζεται που και που;

Mikio σε ευχαριστω για τις ευχές!!!!

Η δικη μου κορούλα ποτε δεν παρουσίασε ( φανερά τουλαχιστον ) αίμα στις κενωσεις.. Όταν ηταν κάτω απο 6 μηνών υπέφερε απο κολικους μεχρι που διαβάζοντας το forum σταμάτησα το γάλα κ καποιες άλλες τροφές ( πχ πορτοκαλι, καφές, όσπρια ) οτι καταλάβαινα οτι της έφερνε πόνο...

Μετα άρχισα σιγα σιγα απο 6 μηνών να ξανά τρώω αυτες τις τροφές κ η μικρη δεν έδειχνε να έχει συμπτωματα... Γυρω στους 10 μηνες της έδωσα πρώτη φορα βιολογικό αγελαδινο γάλα 2 ης ηλικιας στην κρεμουλα της κ μετα απο τρεις μερες με αυτο το γεύμα έβγαλε απίστευτα εξανθηματα σε όλο το σώμα ( σαν να είχε ανεμοβλογια να καταλάβεις την έκταση ) κ απο τοτε το κόψαμε μαχαίρι σε εκεινη αλλα οχι κ εγω...

Μεχρι τον Απρίλη τρέφοταν με διάφορες τροφές που περιείχαν γάλα χωρις ιδιαίτερα συμπτωματα εκτός απο υδαρεις κενωσεις που με καθησυχαζαν οτι ειναι κ θέμα θήλασμου...

Τον Απρίλη " ξαφνικα" άρχισε απίστευτες διαρροιές μόνο νερό κ βλεννες κ ηταν το κύριο σύμπτωμα μας. Ενα μήνα κράτησαν μεχρι που έβγαλα άκρη πάλι απο το φόρουμ κ Ιούνιο πήγα στην αλλεργιολογο όπου διαπιστώσαμε οτι έχει αλλεργιες non- IgE σε πολλες τροφες:shock: τις οποίες κ σταμάτησαμε.... Τα συμπτωματα όμως πήγαιναν κι ερχοντουσαν χωρις ουσιαστικα να καθαρίζει το παιδι παρόλη την αποχή που κάναμε... Ετσι ξεκινησα όμοιο παθητική κ σχεδον ταυτόχρονα κ μερικά βήματα στην gaps ( τώρα την εφαρμόζουμε πλήρως )...κ τα συμπτωματα έφυγαν :D

Τώρα βέβαια μένει να επουλώθει τελειως το εντερακι μας για να ξανακάνουμε εισαγωγή των αλλεργιογονων!!

Εκτός απο τις διαρροιες όταν η μικρη φάει κατι που την πειραζει βγάζει κ σπυθουρακια στην πλατουλα κ στην κοιλιτσα... Αλλο ενα " σύμπτωμα" ηταν πως έτρωγε παρα πολυ δύσκολα κ δεν έπαιρνε καλο βάρος..

Άρα δεν ειναι μόνο το αίμα ( η μαγιερ δηλαδη ) το μοναδικό σύμπτωμα!!! Ειναι όμως πολυ σοβαρό.. Η αλλεργιολογος τοτε μου είχε πει οτι αν συνέχιζαν οι διαρροιες κ δεν το είχαμε καταλάβει θα έβγαζε κ αίμα αργότερα απο την καταπόνηση του εντερου..

εμενα η μικρη παιρνει βαρος και μαλιστα πολυ .επίσης εκτος απο διαρροιες εχει κοκκινα μαγουλάκια ερεθισμένα.αχ βρε κορίτσια και τι πραγμα και αυτο με τους γιατρους........

μαλλον θα παω σε αλλεργιολογο γιατι δεν μπορω να βλεπω το μωρο μου να εχει νερουλα κακα.

Πατς τεστ κανατε? Γιατί κι εμας είχαν βγει καλές οι εξετάσεις του αίματος και οι ευαισθηίες φάνηκαν μόνο στα πατς.

Όσο για τους άλλους...κοπέλα μου μην τους ακούς!!!! Όλες μας τα ίδια περνάμε και σε καταλαβαίνουμε πώς νιώθεις. Αλλά μην τους ακούς!!! Δεν είναι φυσιολογικό να υπάρχει αίμα στα κακά ενός μωρού!

Κατηγορηματικά όχι αλλαντικά! Έχουν συντηρητικά που απαγορεύονται. Νομίζω η Κατερινούλα είχε πει ότι ήταν οκ το προσούτο' date=' αλλά μην σε πάρω στο λαιμό μου..

Σε παιδίατρο-σύμβουλο πήγε και η φίλη μου που της ανακάλυψα το αίμα στα κακά και από αυτά που μου έλεγε μου έκανε πάρα πολύ καλή εντύπωση! Απόλυτα ενημερωμένη για το θέμα και χωρίς να πανικοβάλλει και να αγχώνει δίνει διατροφή όσο γίνεται χωρίς στερήσεις. Και πάντα με γνώμονα ότι το παιδί πρέπει να συνεχίζει τον θηλασμό. Μόνο στα εμβόλια μου τα χάλασε :lol: Την έβαλα να την ρωτήσει και της είπε ότι πρέπει να τα κάνει κανονικά και με εξέπληξε η απάντηση της.[/quote']

μηπως μπορεις να μου πεις το ονομα του παιδιατρου συμβουλου;και οποιος γνωρίζει ας με ενημερώσει.

Διαφημίσεις

Εμένα η μειωμένη πρόσληψη βάρους άρχισε περίπου όταν της έδωσα το ξένο κ μετά κ από τότε άρχισε να είναι κ ολιγόφαγη..Παλιά έπαιρνε πάρα πολύ βάρος με τον αποκλειστικό θηλασμο κ όταν ξεκίνησε στερεές έτρωγε ικανοποιητικά..

Yugup3.png

χρονια σου πολλα και απο εμενα!!εμεις εχουμε διαρροιες απο τοτε που γεννήθηκε και οταν λεω διαρροιες εννοω σαν νερο αλλα κακα της κανει 2-3 την ημερα. αιμα ειδα πρωτη φορα 5 μηνων.αν και ελεγα στην παιδιατρο για τις διαρροιες μου ελεγε να μην ανησυχω. αν και απεχω 1 μηνα απο γαλακτομικα, ξηρους καρπους , πορτοκαλι, σοκολατα και αυγο καθως και απο οσπρια τα κακα της εξακολουθουν να εινα νερουλα το αιμα αλλες φορες εμφανίζεται και αλλες φορες όχι.εχω αγχωθει πολύ.

για γαστρεντερολογο εχει διαβασει διαφορα ονοματα Ρωμα, Παναγιωτου, Ζελου ,εχετε παει σε καποια απο αυτες ; η Συρίγου ειναι σε δημόσιο νοσοκομειο;

Επίσης, εσεις κορίτσια που θηλάζετε οταν κοψατε τα ύποπτα σταματησε τελειως το αιμα (τριχες αίματος) ή εμφανεζεται που και που;

Στην Παναγιώτου πήγα εγώ κ είναι πολύ αξιόλογη γιατρός αλλά μόλις αντιλήφθηκε αλλεργία (με δική μου όμως παρατηρηση) με έστειλε σε αλλεργιολόγο..δεν έκανε πειράματα στο παιδί μου..

Η Συρίγου είναι στο Σωτηρία..

Yugup3.png

Στην Παναγιώτου πήγα εγώ κ είναι πολύ αξιόλογη γιατρός αλλά μόλις αντιλήφθηκε αλλεργία (με δική μου όμως παρατηρηση) με έστειλε σε αλλεργιολόγο..δεν έκανε πειράματα στο παιδί μου..

Η Συρίγου είναι στο Σωτηρία..

σε ευχαριστω πολύ !!!

απο ομοιοπαθητικο ποιον προτεινεις;

εχω ακουσει για την ζωτου -παιδιατρος, κυβελλος και σινανη

Εγω πάντως πήγα θεσσαλονίκη σε παιδογαστρεντερολόγο με πειρα στις αλλεργίες (έχει παρακολόυθήσει πολλά γνωστά μου παιδάκια, πήγανε πολύ καλά και 2 ετων το ξεπέρασαν)...Και ευτυχώς αυστηρά υπερ του θηλασμου..Κατερίνα 23 μπορεί το μωράκι σου να ήταν η ώρα του να το ξεπεράσει και να μην οφείλεται στην gaps ή στην ομοιοπαθητική.Της φίλης μου που έιχε μεγαλο πρόβλημα το ξεπέρασε ξαφνικα που όυτε και η φίλη μου το πίστευε, όπως και οι διάρροιες σταμάτησαν μετα από 2μιση μήνες αποχής και ξαφνικά σε μια μέρα άλλαξαν τόσο οι κενώσεις της που έγινε δυσκοίλια. Τα όσπρια γιατί τα κόψατε?

tEksp3.png?8gzbt5YV

• Επιστημονική συνεργάτιδα
Μόνο στα εμβόλια μου τα χάλασε :lol: Την έβαλα να την ρωτήσει και της είπε ότι πρέπει να τα κάνει κανονικά και με εξέπληξε η απάντηση της.

fairy's mom, όταν ρωτάς έναν παιδίατρο για τα εμβόλια του μωρού, είναι υποχρεωμένος να σου προτείνει το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Διαφημίσεις

..Κατερίνα 23 μπορεί το μωράκι σου να ήταν η ώρα του να το ξεπεράσει και να μην οφείλεται στην gaps ή στην ομοιοπαθητική.Της φίλης μου που έιχε μεγαλο πρόβλημα το ξεπέρασε ξαφνικα που όυτε και η φίλη μου το πίστευε, όπως και οι διάρροιες σταμάτησαν μετα από 2μιση μήνες αποχής και ξαφνικά σε μια μέρα άλλαξαν τόσο οι κενώσεις της που έγινε δυσκοίλια. Τα όσπρια γιατί τα κόψατε?
συγκεκριμενα το μωρακι της Κατερινας23 σιγουρα βελτιωθηκε λογω της αλλαγης στην διατροφη

το να γινει το μωρακι της φιλης σου δυσκοιλιο (και κατα πασα πιθανοτητα λογω εισαγωγης των στερεων,δεν ξερω διευκρινισε το αν θες ) ειναι λογος ανησυχιας και ειδικα οταν μιλας για ξαφνικες αλλαγες

Εγω πάντως πήγα θεσσαλονίκη σε παιδογαστρεντερολόγο με πειρα στις αλλεργίες (έχει παρακολόυθήσει πολλά γνωστά μου παιδάκια, πήγανε πολύ καλά και 2 ετων το ξεπέρασαν)...Και ευτυχώς αυστηρά υπερ του θηλασμου..Κατερίνα 23 μπορεί το μωράκι σου να ήταν η ώρα του να το ξεπεράσει και να μην οφείλεται στην gaps ή στην ομοιοπαθητική.Της φίλης μου που έιχε μεγαλο πρόβλημα το ξεπέρασε ξαφνικα που όυτε και η φίλη μου το πίστευε, όπως και οι διάρροιες σταμάτησαν μετα από 2μιση μήνες αποχής και ξαφνικά σε μια μέρα άλλαξαν τόσο οι κενώσεις της που έγινε δυσκοίλια. Τα όσπρια γιατί τα κόψατε?

φοβαμαι οτι ολοι θα μου πουν να κοψω το θηλασμο επειδη η μικρη εχει νερουλα κακα και αιματακι παρολο που κανω διατροφη 1 μηνα. οταν η μπεμπα εφαγε πριν 2,5 εβδομαδες μερικες κουταλιες κρεμα allergy care με γαλα alfare εβγαλε αιμα αρκετο και δεν της ξαναεδωσα. τωρα περιμενω οδηγιες γιατρου .η μικρη ειναι ήδη 6 μηνων και 8 ημερων.μηπως θα πρεπε να ξεκινήσει με κατι άλλο και όχι με κρεμα.

μήπως τελικα η διαιτα που κανω δεν επαρκει;

σε ευχαριστω πολύ !!!

απο ομοιοπαθητικο ποιον προτεινεις;

εχω ακουσει για την ζωτου -παιδιατρος, κυβελλος και σινανη

Ο Χριστόπουλος ειναι καλός αλλα έχει πολυ κόσμο.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

φοβαμαι οτι ολοι θα μου πουν να κοψω το θηλασμο επειδη η μικρη εχει νερουλα κακα και αιματακι παρολο που κανω διατροφη 1 μηνα. οταν η μπεμπα εφαγε πριν 2,5 εβδομαδες μερικες κουταλιες κρεμα allergy care με γαλα alfare εβγαλε αιμα αρκετο και δεν της ξαναεδωσα. τωρα περιμενω οδηγιες γιατρου .η μικρη ειναι ήδη 6 μηνων και 8 ημερων.μηπως θα πρεπε να ξεκινήσει με κατι άλλο και όχι με κρεμα.

αυτη η κρεμα εχει πολλη ζαχαρη ?φανταζομαι ναι γιατι οι υπολοιπες που ξερω ειναι σαν να εχουν φτιαχτει μονο απο ζαχαρη ,εαν κοιταξεις την ποσοτητα των υδατανθρακων θα εκπλαγεις ,ξεπερναει το 90%,και συνηθως κανεις απο τους ειδικους δεν γνωριζει με ποιον μηχανισμο η ζαχαρη επιδεινωνει τα συμπτωματα,ενω ειναι πολυ απλος αν θυμαται κανεις την βιοχημεια

φυσικα δεν αποκλειεται να φταιει και το υποαλλεργικο γαλα

Ο θηλασμος είναι το καλύτερο για την μικρη σου.

Γιατί να ξεκινήσει με κρέμα; Δεν της προσφέρει τίποτα. Καλύτερα με φρούτα ή λαχανικά. Απλά θα προσθέσεις ένα-ένα ανα 3-4 μέρες για να καταλάβεις αν κάποιο την ενοχλεί.

Πόσο συχνά έχει αίμα;

Τι τρως στο περίπου;

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

συγκεκριμενα το μωρακι της Κατερινας23 σιγουρα βελτιωθηκε λογω της αλλαγης στην διατροφη

το να γινει το μωρακι της φιλης σου δυσκοιλιο (και κατα πασα πιθανοτητα λογω εισαγωγης των στερεων,δεν ξερω διευκρινισε το αν θες ) ειναι λογος ανησυχιας και ειδικα οταν μιλας για ξαφνικες αλλαγες

Το μωράκι της φίλης μου είναι 3 ετών παιδάκι μια χαρά υγειέστατο..όχι δεν ειχαν αρχίσει στέρεες μόνο θήλαζε και δεν ήταν καθόλου ανησυχήτικό..Γενικά οι τροφικές αλλεργίες αυτές περνάνε ξαφνικά σε όλες τις περιπτώσεις που έχω δει απο φίλες μου..(Και για μύκητες που ειχα ανέφερει παλαιότερα έκανα καλλιέργειες και όλα ήταν μια χαρά).

tEksp3.png?8gzbt5YV

Κόψτα και τα δύο. Θα σου στείλω π.μ.

tEksp3.png?8gzbt5YV

Το μωράκι της φίλης μου είναι 3 ετών παιδάκι μια χαρά υγειέστατο..όχι δεν ειχαν αρχίσει στέρεες μόνο θήλαζε και δεν ήταν καθόλου ανησυχήτικό..Γενικά οι τροφικές αλλεργίες αυτές περνάνε ξαφνικά σε όλες τις περιπτώσεις που έχω δει απο φίλες μου..(Και για μύκητες που ειχα ανέφερει παλαιότερα έκανα καλλιέργειες και όλα ήταν μια χαρά).

η δυσκοιλιοτητα δεν ηταν ανησυχητικη?

δεν περνανε απο μια μερα στην αλλη

και οσο για τους μυκητες εγω ποτε δεν υποστηριξα οτι για την δικη σου περιπτωση φταινε οι μυκητες, αντιθετα σου ειχα πει "αφου δεν εκανες καλλιεργεια γιατι μιλας για μυκητες"

και γενικα εαν διαβαζεις προσεκτικα αυτα που γραφω εγω δεν πιστευω οτι για ολες τις περιπτωσεις φταινε παντα οι μυκητες και δεν ξερω και σε τι ποσοστο φταινε ,

στο να εκδηλωθουν τετοιου ειδους συμπτωματα συμβαλλουν πολλοι παραγοντες και οχι οι μυκητες απο μονοι τους

και τελος, παντα διακρινω θυμο απο την πλευρα σου, γιατι ετσι?

Κοίτα αυτό που λες συγγνώμη που θα το πω αλλά είναι λάθος... Είναι το παιδί μου κ ξέρω πάρα πολύ καλά πως βελτιώθηκε η περιπτωση του κ αν δεν είχα κάνει αυτά τα δύο κ δεν είχα το forum το παιδί μου ακόμα θα υπέφερε... Ακόμα πριν λίγο καιρό (που το έχω ξαναγράψει) 'εφαγε 'ιχνος γάλακτος είχε αμέσως συμπτώματα!! Οι αλλεργίες δεν ξεπερνιούνται από την μία μέρα στην άλλη..μπορεί να αλλάξουν τα συμπτώματα αλλά το έντερο ακόμα είναι ερεθισμένο κ αν έχεις διαβάσει λιγάκι το θέμα ακόμα κ η δυσκοιλιότητα μπορεί να προερχεται από αλλεργια....

Οτι λέμε εδώ το τεκμηριώνουμε κ δεν λέμε λόγια του αέρα...να βοηθήσουμε προσπαθούμε η μία την άλλη, δεν κάνουμε τους γιατρους, την εμπειρία κ τισ γνώσεις μας παραθέτουμε... Προσπαθούμε να δρούμε ενεργητικά στο θέμα των παιδιών μας κ οχι να ειμαστε αδρανεις κ παθητικοί. Το οτι δεν πιστεύεις εσυ προσωπικά σε αυτα που βοήθησαν εμένα είναι δικαίωμα σου αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός οτί οντως βοηθήθηκα...

Τα όσπρια είχα καταλάβει όταν ήταν μικρούλα οτί την ενοχλούσαν κ πόνουσε πολύ όταν τα έτρωγα για αυτό τα σταμάτησα...τώρα όμως τρώμε κανονικα..

Τέλος να πω πως αν κάποιος διαβάσει το βιβλίο κ με όσα έχω αναφέρει (πως ξεκίνησαν οι δύο σοβαρ'ες παρατεταμένες διάρροιες) θα καταλάβει αμέσως οτί το παιδί μου εχει gaps syndrome σε μία ελαφρια μορφή ευτυχως...

Yugup3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...